Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Un graduat del TecnoCampus presenta una eina per a desminat humanitari a un congrés internacional a Croàcia ]]> Fri, 20 Apr 2018 00:00:00 +0200

John Enrique Correa, graduat en el Màster en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus, va presentar en el 15è Simposi Internacional Mine Action 2018, el projecte C.O.R.E, que es va celebrar del 9 al 12 d’abril a Slano (Croàcia). Es tracta d’una eina tecnològica per a desminat humanitari i descontaminació dels territoris afectats per conflictes bèl·lics. El projecte va començar a desenvolupar-se des del TecnoCampus a través del programa per a joves emprenedors Yuzz, ara sota el nom d’Explorer.

Durant el congrés, Correa va exposar els últims avenços de C.O.R.E, sobretot centrats en la nova versió robòtica i la proposta d’escuts balístics per al control d’explosius improvisats. Segons Correa, l’objectiu de l’eina és augmentar l’eficiència, la seguretat i reduir els danys colaterals en la tasca humanitària de descontaminació de zones de guerra de mines antipersona i munició abandonada per “recuperar aquestes zones per a la població civil”. En el transcurs del simposi es van realitzar proves en un camp en procés de desminat en la triple frontera entre Croàcia, Montenegro i Bòsnia, països en procés de recuperació a causa de la guerra de Iugoslàvia.

John Enrique Correa no només va participar al programa Yuzz, sinó que va ser un dels finalistes dins de la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva. A més, va guanyar els Premis Creatic 2017 en categoria d’emprenedoria universitària i va quedar finalista a la última edició dels Premis UPF Emprèn.
 

]]>
<![CDATA[ Defensa dels treballs finals del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència ]]> Fri, 20 Apr 2018 00:00:00 +0200

Els estudiants del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència (UPF-UAB) han defensat aquesta setmana els treballs de fi de màster. Han participat com a membres dels tribunals doctors acreditats en recerca de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus i d'institucions de prestigi com l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari del Maresme, l'Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Germans Trias i Pujol. Tots els treballs finals són estudis de recerca, amb presentació de resultats que tenen relació amb les malalties cròniques, l’envelliment i els cuidadors.

El proper curs acadèmic 2018-2019 començarà una nova edició d'aquest programa, que canvia de denominació i passa a denominar-se Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, la matrícula del qual ja està oberta.

]]>
<![CDATA[ Acord amb Netmentora Catalunya per donar suport a emprenedors ]]> Thu, 19 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha arribat a un acord de col·laboració amb Netmentora Catalunya, que es presenta com "l'associació d'empresaris més gran d'Europa sense ànim de lucre", dedicada al suport a l'emprenedor per a la creació d'empreses que generin ocupació local.

La seva missió és ajudar a crear ocupació mitjançant  el suport  a la creació i consolidació d'empreses. Per aconseguir-ho, acompanyen durant 2-3 anys als emprenedors que creen empreses, mitjançant un programa de mentoria i impulsant networking, tant nacional com internacional, amb la xarxa d’empresaris i emprenedors.

Amb la signatura d'aquest conveni, el Tecnocampus posa a disposició dels emprenedors locals un servei complementari i de valor afegit, gratuït, que els ajudi a consolidar les seves iniciatives empresarials, mitjançant l'assessorament expert de mentors amb una gran trajectòria empresarial. Es tracta d'empresaris en actiu, amb una gran experiència en el món dels negocis, de sectors molt diversos, que de manera altruista aporten coneixement i valor a totes les etapes de la consolidació d’un negoci.

]]>
<![CDATA[ El profesor Faúndez publica un article sobre la detecció de la disfàgia ]]> Thu, 19 Apr 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Marcos Faúndez publica l’article “Automatic voice analysis for dysphagia detection” a l’exemplar número 21, any 2018, del Journal of  Speech, Language and Hearing . Aquest article és fruit de la col·laboració entre l’Hospital de Mataró, centre punter en l’anàlisi i tractament de la disfàgia a nivell mundial, i diversos equips de recerca en l’àmbit del tractament del senyal del País Basc, República Txeca i el propi Tecnocampus. 

L’article es pot consultar en aquest enllaç https://www.tandfonline.com/eprint/vdiiGipsJqpMGCnCf2nW/full

]]>
<![CDATA[ Xerrada d'estudiants universitaris sobre salut a l'Escola Pia Santa Anna ]]> Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0200

El  dilluns 16 d'abril, estudiants de tercer curs del Grau d’Infermeria i un alumne de CAFE, amb les docents Laura Curell i Esther Cabrera, van impartir la xerrada "Educació per a la salut" a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

Trenta-cinc alumnes del cicle Sistemes microinformàtics i xarxes van rebre informació sobre hàbits saludables i estil de vida sa, a mes de rebre informació escrita, elaborada pels estudiants dels graus. Durant quasi dues hores, els estudiants universitaris van respondre a les preguntes dels estudiants, en què es va veure l’interès per ajudar la població mes jove a adquirir un comportaments saludables i a vigilar la seva salut.

]]>
<![CDATA[ El neuromàrqueting, clau per millorar el procés de compra centrat en el client ]]> Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0200

Més de 300 estudiants van omplir l’Auditori del TecnoCampus per participar a la jornada "Les cares del màrqueting: neurociència del consumidor", en la qual es va reforçar el neuromàrqueting com a tècnica clau per millorar el procés de compra centrat en el client i apropar les marques als clients.
Aquest és el tercer any que l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa organitza aquesta sessió adreçada als estudiants del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i de la doble amb AdE i Gestió de la Innovació, però oberta a tots els estudiants interessats en el tema.

El coordinador del grau, Alex Araujo, i la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents i de cloure la jornada, respectivament. Carles Escera, catedràtic en Neurociència Cognitiva a la Universitat de Barcelona, va pronunciar la ponència inaugural, sota el títol “El que cal saber sobre el neuromàrqueting científic”. En el seu discurs, Escera va trencar alguns mites relacionats amb el neuromàrqueting, com per exemple que existeix un botó de compra en el cervell del consumidor: “Que sapiguem que una regió del cervell participa en la presa de decisions no vol dir que aquesta sigui la determinat”. Escera va assenyalar l’eye tracking, la realitat virutal, el reconeixement de les emocions facials, la realitat augmentada, i el nanomàrqueting com les principals tendències pel que fa a tècniques de neuromàrqueting. 

Apropar les marques als consumidors
El professor Víctor Jordan va moderar una taula rodona protagonitzada per professionals del sector del màrqueting: Sandra Iruela, de Sandir; Alfred Bonet, de Simon; Lorena Rienzi, d’Overlap; Alexia de la Morena, consultora. Tots els experts van coincidir a assenyalar que en els últims cinc anys hi ha hagut un gran canvi pel que fa al procés de compra, centrat ara en el consumidor, l’emoció i els valors de la marca en lloc del producte i els seus atributs. En aquest sentit, agafen força conceptes com customer journey, una eina que permet entendre com és aquesta experiència del consumidor i crear un mapa de totes les fases, canals i interaccions que segueix un client al vincular-se amb la marca.

Després de la taula rodona es va dedicar un espai per parlar sobre experiències en visualització de dades amb Àlex Gasulla, de Domestic Data Streamers. Durant la seva intervenció, Gasulla va remarcar que si es vol aconseguir connectar amb la gent, és clau transmetre el missatge amb el llenguatge que utilitzen “Ajudem a les marques a baixar a parlar amb els seus consumidors i a ells a dir el què pensen”.

Finalment, diversos estudiants de màrqueting van explicar experiències que han viscut des del grau o projectes que han creat: Adara Maza i Quim Allard, de Barcelona Marketing HUB, Marc Gaixas, Jorge Alejandro Duarte, Sergi Jiménez i Juan Abel Ortiz , Fly me to the moon, Ariadna Madrid, de la Lliga de debat i Àngel Sicília, de Nannomen.
 

]]>
<![CDATA[ L'acceleradora de salut Kenko comença a funcionar amb cinc start-ups ]]> Tue, 17 Apr 2018 00:00:00 +0200

L'accelaradora de salut Kenko, promoguda pel Tecnocampus, Foundingers Group i Telefónica Open Future_, ha iniciat la primera edició destinada a accelerar start-ups que desenvolupen solucions dirigides a salut digital.

Les start-ups que han començat el programa a Kenko són:

 • Hygeia Technologies: el seuprojecte Supervision ofereix una aplicació destinada a la prevenció de malalties visuals en nens pel mal ús de dispositius mòbils (tablets i smartphones). L’objectiu de l’aplicació és que els usuaris, majoritàriament nens i adolescents, utilitzin els dispositius en la distància adequada i controlar el temps d’exposició per evitar l’augment del risc de desenvolupar malalties visuals refractives, principalment miopia, fatiga ocular o ull sec.
 • Meditic Health: Plataforma de telemedicina que possibilita la prestació de serveis mèdics personalitzats entre facultatius, pacients i organitzacions sanitàries ubicades en qualsevol part del món. Està enfocada a la gestió i l’aprovisionament de serveis mèdics a distància, eliminant barreres geogràfiques i de disponibilitat de l’especialista, aportant noves eines tecnològiques, de comunicació i de treball col·laboratiu entre els propis professionals i els pacients.
 • Brainally: Plataforma que pretén millorar la independència de nens amb trastorns de Desenvolupament neurològic, així com autisme, dèficit d’atenció, alcoholisme fetal o prematuritat extrema. BrainAlly digitalitza i personalitza l’assistència cognitiva (tractament, monitorització i prevenció) per oferir ajuda a les famílies afectades d’una manera efectiva, innovadora i assequible gràcies a la neurociència, anàlisis de big data i la  intel·ligència artificial.
 • Psycoco: La App que vol escoltar i connectar pacients i psicòlegs. Gràcies al seu buscador avançat, on el client explica amb una breu fase el motiu de la seva consulta, Psicoco vol ajudar als pacients a trencar el gel i a perdre la por, adaptant-se al format que més s’adeqüi a les necessitats de clients: visita física, trucada o videotrucada.
  • Omadrevida: Solució digital per la gestió de la cura de la salut infantil en hospitals, incrementant la seva eficiència i atenuant els riscs. El seu sistema de validació redueix el temps de Serveis d’infermeria i millora la seguretat del pacient. El model comercial de Omadre és el model de subscripció B2B basat en la mida de l’hospital, la seva ubicació i la personalització del producte.

Durant els propers mesos, els emprenedors de les start-ups seleccionades comptaran amb el suport de mentors, formació i assessorament per part de les empreses col·laboradores de Kenko i amb el suport i assessorament dels professionals de Foundingers Group i de TecnoCampus. A més a més, gaudiran d’oficines gratuïtes al Hub Salut de l’edifici TCM6 del parc empresarial de TecnoCampus, a Mataró (Barcelona), i l’accés als recursos oferts per Telefónica Open Future_. El programa d’acceleració finalitzarà al juliol amb la celebració del Investor Day, esdeveniment on els emprenedors podran presentar el seu projecte davant els Business Angels, inversors i Venture Capital especialitzats.

]]>
<![CDATA[ La professora Ester Bernadó, nova directora de l’Escola Superior Politècnica ]]> Tue, 17 Apr 2018 00:00:00 +0200

El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, ha nomenat avui, a proposta del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, la professora Ester Bernadó nova directora de l’Escola Superior Politècnica, un dels tres centres universitaris del  TecnoCampus adscrits a la UPF. Bernadó, doctora acreditada i enginyera electrònica, ha estat escollida després d’un procés de selecció obert en què han concorregut diversos candidats.

El rector Casals ha assistit avui a la reunió del Patronat, en què l’alcalde i president de la Fundació, David Bote, ha informat del nomenament de la nova direcció de l’Escola Superior Politècnica i de l’inici del procés de selecció en un dels altres centres universitaris del parc, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on ha vençut el mandat de l’actual directora. Aquest procés es durà a terme simultàniament amb el de la direcció general, actualment en marxa.

Els canvis organitzatius a nivell acadèmic en el TecnoCampus es completen amb el nomenament per part del rector del professor Vicente Ortún com a delegat al TecnoCampus. L’alcalde i el rector van explicar que el nomenament d’Ortún, amb una àmplia experiència en la gestió universitària, obeeix a la voluntat d’estrènyer lligams entre els centres mataronins i la Pompeu Fabra.

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

 1. Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

 1. Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

 • Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013

 

 • Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

 • Indústries de futur
 • Internet de futur
 • Components i sistemes
 • Cloud Computing
 • Tractament massiu de dades
 • Supercomputació
 • Robots i sistemes autònomes
 • Ciutats intel·ligents
 • Internet de les coses
 • Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte

 1. Ajuda Projectes PID – CDTI:
 2. Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.
 3. Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.
 4. Nº participants: 1 (projecte individual)
 5. Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).
 6. Duració del projecte: 1-3 anys
 7. Pressupost: Mínim 175K€
 8. Finançament:
 9. PRÉSTEC de fins al 85% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència entre 2 i 3 anys, amortització: 10 anys).
 10. SUBVENCIÓ, entre el 20 i el 33%
 11. Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

 1. CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

 1. Enisa Jovesemprendors:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 1. Enisa Emprenedors:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any

Més informació

 1. Enisa Competitivitat

 

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Ajut i finançament català

 1. L’AJUNTAMENT DE MATARÓ SUBVENCIONA A EMPRESES QUE CONTRACTIN PERSONES EN ATUR

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions a les empreses per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur empadronades a la ciutat de Mataró.

L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte des de 1.500 € per 3 mesos fins a 4.246 € per 6 mesos (per contractes a jornada completa).

Es pot acollir qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur i compleixi els requisits marcats en les bases. La contractació ha de ser mínim de 3 ó 6 mesos (segons data inici de contracte) i amb una jornada mínima del 50%.

Els contractes poden formalitzar-se fins l’1 de juliol de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost.

Més informació

 1. PROGRAMA “30PLUS 2017”: SUBVENCIÓ PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES ATURADES

L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de  persones en situació d’atur de 30 anys o  més, preferentment d’entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d’altres, recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Aquest programa beneficia a ambdues parts, al treballador per una banda i a les empreses pel que fa a poder disposar de personal subvencionat durant 6 mesos.

JORNADA LABORAL:

Temps complert o temps parcial (no inferior al 50% de la jornada ordinària)

CONTRACTACIÓ: Mínim 6 mesos

Les persones contractades rebran el salari corresponent al contracte realitzat, en base al que estableixi el conveni de sector o d'empresa d'aplicació o, en absència de conveni, la retribució salarial legalment establerta, en la part proporcional que correspongui. En el supòsit que el salari a percebre per la persona contractada sigui superior a la subvenció atorgada (SMI), l'entitat contractant li abonarà la diferència.

FORMACIÓ:mínim 60 hrs - màxim 150 hrs (durant el contracte laboral)

Aquesta actuació preveu afavorir la inserció de la persona participant desocupada en el mercat de treball, facilitar l'aprenentatge i l'adquisició de competències professionals en un entorn real de treball. La persona haurà de ser contractada amb una durada mínima de 6 mesos mitjançant qualsevol modalitat contractual que, d'acord amb la normativa laboral vigent, s'ajusti a les condicions del programa. La jornada laboral podrà ser a temps complet o a temps parcial, no inferior al 50% de la jornada ordinària de l'entitat contractant.

LA SUBVENCIÓ: correspondrà a la quantia equivalent al salari mínim interprofessional (SMI) vigent l’any pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos. 

A la convocatòria per l’any 2017, el SMI serà de 707,70 €. Aquesta quantia correspondrà a una jornada completa i, en el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista.

En el moment de subscriure el corresponent contracte s’haurà de preveure la seva durada total i no seran subvencionables les seves pròrrogues.

La FAGEM assessorarà a les empreses en tot moment durant el projecte i signarà un conveni  amb les empreses interessades, com a entitat promotora del programa, on es manifesta la voluntat de l’empresa de participar en el programa “30 PLUS”, mitjançant la contractació de persones participants.

 

 1. ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 1. Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Verkami ha finançat vora de 6.000 projectes amb més de 800.000 micromecenes ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Verkami, la plataforma de micromecenatge convertida en aparador i impulsor d’idees creatives, va ser una iniciativa pionera a Espanya al 2010 quan va sorgir i s’ha consolidat amb èxit impulsant prop de 6.000 projectes, superant els 30 milions d’euros de recaptació amb la participació de més de 800.000 mecenes.

Jonàs Sala, soci emprenedor del projecte juntament amb el seu pare i germà, manifesta que l’èxit recau en el seguiment que fan de les propostes i en el suport en el plantejament de les campanyes.

Pots llegir la notícia sencera publicada a La Vanguardia aquí

]]>
<![CDATA[ Sessió sobre hacking. 18 d'abril ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

El proper 18 d’abril a les 9.30h al Business Corner de TecnoCampus, l'empresa ESED mostrarà com pot un atacant robar-te les teves credencials o què pot fer un hacker si t’infecta l’ordinador amb un virus.

A part de la sessió de hacking i presentació de les solucions en ciberseguretat que ofereix ESDED, es farà una visita guiada al CPD de Nextret, ubicat al TecnoCampus, per veure un CPD amb tecnologia molt avançada. Finalment, es destinarà una part de la sessió a fer un esmorzar i una mica de networking. També es farà un sorteig entre els assistents.

Per poder garantir la teva assistència i per entrar en el sorteig del regal, inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ Jornada sobre deduccions fiscals. 26 d'abril ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Vols conèixer si la teva empresa pot beneficiar-se de les deduccions fiscals per activitats de R+D+I?

Les deduccions fiscals per a activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica són l’eina més potent en el marc fiscal actual per a les empreses. La seva aplicació permet recuperar fins el 59% de les despeses realitzades en concepte de R+D+i.

La llei de l’Impost de Societats també tipifica la realització de mostraris de sectors tradicionals, com el tèxtil, calçat, moble o joguina, com una activitat d’innovació tecnològica. La deducció aplicable en l'exercici 2016 és del 12%.

T’oferim l’assessorament personalitzat de consultors experts en finançament en R+D+I:

Deducible.es ha desenvolupat un portal online que permet reduir les despeses i agilitzar els processos de sol·licitud, amb assessorament expert, amb l’objectiu de que les petites empreses monetitzin la seva innovació. Pel fet de ser empresa del parc, deducible.es t’ofereix un 20% de descompte.

 • Mireya Saludes, consultora tecnològica d'EURECAT, experta en deduccions fiscals per a mostraris.

Inscripcions

]]>
<![CDATA[ Oportunitats de negoci a Colòmbia. 3 de maig ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Oportunitats de negoci a Colòmbia. Inscripcions

Tens una cita el proper dijous 3 de maig amb l’International Business Network. En col·laboració amb la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme-FAGEM, et presentarem el mercat de Colòmbia, un mercat destacat de l’Amèrica del Sud que presenta grans oportunitats en sectors con l’electrònica, la maquinària i béns d’equipament, la moda, la química i els plàstics i equipaments mèdics, entre d’altres.


Aquesta jornada s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador, interessades a conèixer les particularitats del mercat de Colòmbia i les eines per abordar-lo.

 

Programa:

12 h

Benvinguda a càrrec de Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus.

12:10 h

Presentació del programa Go Global, a càrrec d’Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa del TecnoCampus.

12:20 h

“Oportunitats de negoci a Colòmbia”. Ponència a càrrec de:

George Chilton, director creatiu de Hubbub Labs-Agència de contingut i màrqueting digital

Livy Vargas, consultora de màrqueting i experta en mercats a Colòmbia

13:10 h

Cas èxit: Datamon Plus, a càrrec de Jordi Arango, CEO Datamon Plus

13:40 h

Cloenda de l’acte a càrrec de Roser Moré, presidenta de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.

 

 


Data: 3 de maig, a les 12 h

Lloc: Sala Burriac

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya analitza la crisi de l’habitatge en un article publicat a El Periódico ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha publicat recentment un article a El Periódico sobre la crisi de l’habitatge, centrat en l'augment del preu de la vivenda.

Raya assenyala que si al 2015 les taxes de creixement eren moderades i se centraven sobretot a Barcelona, actualment “aquest comportament alcista s’ha generalitzat a la pràctica a la totalitat de les grans ciutats”. En aquest sentit, Raya remarca que el problema de l’habitatge es veu agreujat per un mercat de lloguer amb una oferta escassa, en relació als estàndards europeus, i una demanda creixent. “Si el lloguer tampoc és una alternativa, només queda que una part cada vegada més àmplia de la població es vegi obligada a deixar la seva ciutat accelerant processos de gentrificació”, afegeix.

Llegeix l’article complet aquí.


 

]]>
<![CDATA[ Uns 700 futurs universitaris visiten el TecnoCampus durant la Jornada de Portes Obertes ]]> Sat, 14 Apr 2018 00:00:00 +0200

Unes dues mil persones, entre futurs estudiants, familiars i amics que els han acompanyat, han assistit avui a la Jornada de Portes Obertes del TecnoCampus. Uns 700 futurs universitaris han visitat les instal·lacions i han pogut de conèixer de la mà dels coordinadors de grau, professors i estudiants les titulacions que s’ofereixen en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i salut.

L’oferta acadèmica de graus universitaris per al curs 2018-2019 consta de onze graus i quatre dobles titulacions. A més, el proper curs s’estrena un nou grau en Enginyeria d’Organització Industrial adreçat a estudiants que tinguin interès tant per les enginyeries com per la gestió empresarial.

La Jornada de Portes d’Obertes d’aquest any ha comptat amb la col·laboració de més de cent membres de la comunitat TecnoCampus, entre professors, membres del Personal d’Administració i Serveis i estudiants de tots els graus, que han assessorat els futurs estudiants i han resolt tots els seus dubtes. Aquest és el cas de Cristian Oprea, que ha vingut des d’Igualada per informar-se sobre la doble titulació en Enginyeria Informàtica i Disseny i Producció de Videojocs: “Jugo molt a videojocs i m’interessa molt aprendre tots els aspectes necessaris per saber desenvolupar-ne”. “M’agrada l’empresa, l'economia i la creativitat i crec que és una bona opció escollir una carrera en aquest àmbit”, ha afirmat Salvador Esquerra, de Mataró, que ha assistit a la sessió informativa del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. La Marina Cardalda, de Sant Andreu de Llavaneres, ha aprofitat la jornada d’orientació universitària d’avui per decidir en quin àmbit vol decidir formant-se: “He assistit a les sessions de Màrqueting i d’Infermeria perquè estic fent el batxillerat social i volia saber quines sortides professionals hi ha dins d’aquest àmbit, però la branca sanitària sempre m'ha atret molt".

Model educatiu basat en tres pilars
El TecnoCampus ofereix com a factor diferencial el foment de l’emprenedoria i de la professionalització. El fet que el campus universitari estigui integrat amb un parc tecnològic on s’ubiquen 120 empreses facilita tant la inserció laboral dels estudiants com el suport als que durant els estudis volen posar en marxa un projecte de negoci. La xarxa d’empreses es completa amb més de 700 convenis amb empreses de fora de parc on els estudiants poden fer pràctiques i, eventualment, entrar-hi a treballar.

En els darrers anys, la internacionalització ha estat una altra aposta del TecnoCampus. S’han incrementat significativament els acords amb universitats estrangeres on els estudiants poden fer estades durant la seva formació. Concretament, actualment el TecnoCampus té firmats 111 convenis amb universitats de 34 països.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus premiarà els millors treballs de recerca tecnològics en la Install Party ]]> Fri, 13 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull el proper divendres 20 d’abril a la tarda la quarta edició de la Install Party, una activitat que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Una de les activitats principals és el concurs de Treballs de Recerca de batxillerat que s’han realitzat en l’àmbit tecnològic.

Hi haurà premi individual per al millor Treball de Recerca, dotat amb un val regal d’Amazon valorat en 200 euros, i un per al centre escolar, que consistirà en dues places per realitzar els tallers del campus d’estiu d’Xnergic.

Durant la tarda els assistents podran participar en els tallers, gratuïts però amb inscripció prèvia, sobre motion capture, programació de videojocs amb Unity, creació d’ulleres de realitat virtual i animació de videojocs. També hi haurà una zona de demostració de drons i una exposició on empreses d’àmbits com la impressió 3D, els videojocs o la robòtica, entre d’altres, presentaran els últims productes o serveis que estan marcant tendència en el sector.
Com a novetat, aquest any hi haurà un torneig d’eSports en dos jocs, OverWatch i League of Legends, obert a tots els estudiants. La competició l’organitzen estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus i compta amb el suport de l’empresa HP, que facilitarà 16 equipaments per poder celebrar el torneig.

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 14 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer.
 

]]>
<![CDATA[ Vols millorar el teu anglès aquest estiu? ]]> Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200

Vols conèixer gent d’arreu del món? Tens ganes de practicar idiomes aquest estiu? La comissió d’estudiants d’IAESTE està buscant nous membres per rebre aquest estiu estudiants d’altres universitats de tot el món. IAESTE (Associació Internacional per a l’Intercanvi d’Estudiants per l’Experiència Tècnica) és un programa per a estudiants que vulguin fer pràctiques remunerades a una empresa a l’estranger.

Una de les tasques durant els mesos d’estiu és acollir els estudiants estrangers que venen a realitzar les pràctiques al territori, apropar-los a la cultura i organitzar diferents activitats per fer vida social. Donar-los la benvinguda a l’aeroport, ensenyar-los els principals punts d’interès i organitzar sopars són algunes de les activitats que realitzaries si t'hi apuntes. A més, és una manera per conèixer gent de tot el món, fer contactes i practicar l’anglès.

Com funciona?
Les pràctiques són remunerades i poden durar entre sis setmanes i dotze mesos. Actualment IAESTE està formada per comitès que representen més 80 de vuitanta països, i la organització és la següent:

 1. Captació d’empreses, d’octubre a desembre
  Des de la comissió es busquen pràctiques que ofereixen empreses dins de l’àmbit espanyol per a estudiants estrangers
 2. Intercanvi, a partir de febrer
  Es processen totes les ofertes obtingudes i s’intercanvien amb altres països. En aquest sentit, les ofertes proposades per IAESTE Espanya es subhasten entre tots els centres espanyols
 3. Adjudicació de les pràctiques, març
  S’adjudiquen les beques als corresponents candidats en funció de la puntuació de cada estudiant. Els punts s’obtenen si ets membre de IAESTE, assisteixes a les reunions setmanals, si aconsegueixes pràctiques per a estudiants estrangers i realitzes tasques específiques de funcionament de la comissió. Acollir estudiants estrangers durant el seu període de pràctiques a Catalunya també és una manera d’obtenir més punts!

Si estàs interessat, pots enviar un correu a iaeste.tecnocampus@tecnocampus.com.

]]>
<![CDATA[ Connecta amb empreses del teu sector ]]> Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200

El tercer trimestre organitzem els Fòrums del Talent Sectorials, una iniciativa impulsada pel Servei de Carreres Professionals per connectar el talent universitari del TecnoCampus a les empreses de diferents sectors. Els fòrums del talent són punts de trobada entre estudiants i empreses i aquest any a cada sessió es convidaran empreses relacionades amb el grau que estàs cursant que estant buscant estudiants. 
Vull inscriure'm-hi! 

Quan se celebren els Fòrums del Talent?

Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa

 • Grau en AdE i Gestió de la Innovació i Grau en BaIM: 19 d’abril
 • Grau en Logística i Negocis Marítims: 23 maig
 • Grau en Doble titulació en AdE i Gestió de la Innovació i Turisme: 15 de maig

Escola Superior Politècnica

 • Grau en Disseny i Producció de Videojocs: 3 de maig
 • Tech Day Grau en Informàtica: 10 de maig

Escola Superior de Ciències de la Salut

 • Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport: 7 de juny
 • Grau en Infermeria: 8 de juny

Com funcionarà cada sessió?

 • Presentació del fòrum
 • Presentació de les empreses: 10 minuts cadascuna
 • Taula rodona
 • Torn de preguntes
 • Networking amb empreses i entrevistes ràpides

Recorda portar el teu currículum vitae el dia del Fòrum del Talent.
Vull inscriure’m al Fòrum del Talent!

Si tens algun dubte, pots enviar-nos un correu a borsatalent@tecnocampus.cat

 

]]>
<![CDATA[ Dissenya la carpeta del curs vinent i guanya 300€! ]]> Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200

Arrenca la tercera edició del concurs “Dissenya la carpeta del TecnoCampus”, amb l’objectiu d’escollir de manera participativa el disseny de la carpeta que es lliurarà als estudiants matriculats en el curs 2018-2019.
El termini per presentar un disseny finalitza el 4 de maig a les 24 hores i l’estudiant de la proposta guanyadora s’emportarà un xec per valor de 300 euros en metàl·lic, la utilització del disseny per a la carpeta del curs acadèmic 2018-2019 i la signatura del guanyador a la solapa de la carpeta.

Poden participar-hi tots els estudiants dels tres centres universitaris del TecnoCampus que estiguin matriculats aquest curs. Consulta les bases del concurs

Les propostes presentades hauran de complir els següents requisits:

 • Ser originals
 • Ser inèdites
 • No utilitzar continguts ofensius, racistes o que puguin generar controvèrsia
 • Les propostes s’han de presentar individualment
 • Cada participant pot presentar com a màxim una obra
 • La proposta de disseny ha d’ocupar tota la superfície de la carpeta segons la plantilla facilitada
 • S’ha de respectar el logotip del TecnoCampus
 • La proposta ha d’ocupar les dues cares de la carpeta

Si estàs interessat a presentar-te al concurs, trobaràs tots els materials necessaris aquí

Un jurat format per representants dels estudiants i per responsables del TecnoCampus seleccionarà els finalistes d'entre totes les propostes presentades. El disseny guanyador serà escollit entre les cinc propostes finalistes a través d’una votació oberta a tots els estudiants del TecnoCampus de l’11 al 25 de maig. La proposta guanyadora serà anunciada el 31 de maig del 2018.

L'estudiant de segon curs de la doble titulació d'Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals David Giménez va ser el guanyador del segon concurs organitzat pel TecnoCampus per seleccionar el disseny de la carpeta per als estudiants del proper curs.


 

]]>
<![CDATA[ Com actua el cervell durant el procés de compra? ]]> Tue, 10 Apr 2018 00:00:00 +0200

Què passa en la ment del consumidor? Quin paper juguen les nostres emocions en el procés de compra? Com arribar a la ment del mercat? Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran a la jornada sobre neuromàrqueting que se celebra al TecnoCampus el proper dimarts 17 d’abril. La tercera edició de la jornada Les Cares del Màrqueting se centrarà en la neurociència del consumidor. En aquest sentit, la conferència inaugural anirà a càrrec de Carles Escera, catedràtic en Neurociència Cognitiva de la Universitat de Barcelona. La inscripció a l’acte és gratuïta però hi ha l’aforament limitat.

El neuromàrqueting és l’aplicació de la neurociència al màrqueting. Però, què vol dir exactament? En l’actualitat les investigacions procedents de la neurociència ens ajuden a comprendre i a millorar els processos de presa de decisions i a entendre la conducte de les persones a l’hora de consumir bens i serveis. En aquest sentit, durant la jornada també participaran diverses empreses que treballen en l’àmbit de la neurociència del consumidor i universitaris de Màrqueting i Comunitats Digitals que, a part d’estudiar, estan fent coses extraordinàries. L’acte està sobretot orientat a tots els estudiants del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals del TecnoCampus i de la doble titulació amb el Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, però pot assistir-hi tothom interessat en el tema.

Si t’interessa el neuromàrqueting o vols saber més sobre el tema, inscriu-te a la jornada Les Cares del Màrqueting: Neurociència del Consumidor del proper 17 d’abril.
 

]]>
<![CDATA[ Tràmits acadèmics que et poden interessar si ets estudiant de grau ]]> Tue, 10 Apr 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, pots demanar canviar de grup en una o vàries assignatures, sempre que estigui documentalment justificat. En aquest sentit, els canvis de grup seran “excepcions” i no es podran realitzar entre assignatures amb codis diferents. Si estàs interessat a sol·licitar un canvi de grup, pots adreçar-te al Punt d’Informació a l’Estudiant i demanar-ho fins al 20 d’abril.

Si quan vas fer la matrícula a principi de curs no complies la normativa de progressió d’estudis i no vas poder matricular-te d’assignatures d’un curs superior, ara pots sol·licitar-ho si superes els crèdits necessaris. Consulta les taules de progressió dels teus estudis. Pots demanar-ho durant els 15 dies posteriors a la publicació de les qualificacions definitives, que dependrà de les dates de tancament de cadascuna de les escoles.
Més informació.

Tens la possibilitat de convalidar crèdits superats en estudis oficials i incorporar-los als estudis de grau que estàs estudiant fins al 31 de maig. La transferència de crèdits consisteix en la inclusió en el teu expedient acadèmic dels crèdits obtinguts en estudis oficials cursats amb anterioritat als centres universitaris del TecnoCampus o en una altra universitat, que no hagin conduït a l’obtenció d’un títol oficial. Tot i així, cal que hagis superat els crèdits de l’assignatura que vols reconèixer.
Més informació.

Pots reconèixer crèdits RAC si has participat en activitats universitàries culturals, lingüístiques, esportives, de cooperació o de representació estudiantil, entre d'altres. Per poder convalidar aquests crèdits, cal que hagis desenvolupat les activitats universitàries de manera simultània amb els ensenyaments de grau als quals vols incorporar els crèdits.

Pots sol·licitar el reconeixement de crèdits RAC en qualsevol moment dels estudis sempre i quan hagis finalitzat l’activitat. Pots incorporar a l’expedient fins a un màxim de sis crèdits optatius. El reconeixement de crèdits suposa l’abonament del 15% del preu d’aquests i pots afegir a l’expedient fins a un màxim de sis crèdits optatius. El termini per demanar-ho acaba el 31 de maig, les sol·licituds presentades després d'aquesta data s’incorporaran el curs acadèmic següent.
Si ets estudiant d’últim curs, podràs sol·licitar de manera excepcional el reconeixement amb posterioritat a aquesta data, tot i que cal que ho indiquis en el moment de presentar la sol·licitud. En aquest darrer cas, la data límit de presentació de les sol·licituds serà el dia abans de l’inici del curs següent.

Si estàs cursant un doble grau o una simultaneïtat d’estudis, estàs seguint un itinerari específic en el qual al finalitzar els estudis ja hauràs obtingut tots els crèdits dels dos graus (crèdits bàsics, obligatoris, optatius i treball de final de grau).
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora en una “hackathon” centrada en la inclusió i la diversitat social ]]> Mon, 09 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus serà un dels quatre centres universitaris que participarà a la [Not Only Games] Jam, que se celebrarà de l’11 al 13 de maig al Canòdrom de Barcelona. L’acte l’impulsa l’empresa de videojocs King, que ha col·laborat en diverses ocasions amb el Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l'Escola Superior Politècnica.

La “hackahton” se centra a crear solucions innovadores, a través de videojocs o altres productes digitals, per augmentar la diversitat i millorar la inclusió social. Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre relacionades amb la tecnologia. A més del TecnoCampus, que hi serà present com a centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, hi participaran estudiants de la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i La Salle. De cada universitat poden inscriure's a la "hackathon" dos equips d'entre tres i cinc persones, que es busca que siguin multidisciplinaris. En aquest sentit, poden presentar-s’hi estudiants de tots els graus del TecnoCampus fins al proper 15 d’abril.

Un dissenyador de King presentarà la Game Jam al TecnoCampus avui de 16 a 17 hores a l’aula 207, un bon moment per resoldre tots els dubtes dels estudiants. Participar en aquests esdeveniments no només és una experiència enriquidora, sinó també dona valor afegit al currículum dels estudiants i un primer contacte amb empreses del sector.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus s’adhereix al Dia Mundial de l’Activitat Física el dimarts 10 d’abril ]]> Thu, 05 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus celebra el proper dimarts 10 d’abril el Dia Mundial de l’Activitat Física amb un conjunt d’activitats dirigides a tota la comunitat universitària. Les activitats s’impulsen des del projecte de Campus Saludable, una iniciativa de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus per promoure la salut i un estil de vida actiu i saludable entre la comunitat universitària.

Per això, des de les 10 hores i fins a les 16 hores tindran lloc diferents activitats, dirigides per membres de la comissió del Campus Saludable: taller d’acroioga, tecnocrossfit, taller de castellers amb els Passerells, slackline i un estand amb smoothies. La inscripció a les diferents activitats és gratuïta i es pot fer aquí. Per altra banda, i dins de la programació de l’Ajuntament de Mataró, es durà a terme una sessió d’activitats dirigides oberta a tothom a les 10.30 hores al Parc Urbà de Salut del TecnoCampus. 

La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, que es commemora el 6 d’abril, s’emmarca dins d’una iniciativa impulsada per Agita Mundo i l’OMS, a la qual se suma la Generalitat de Catalunya. Amb el lema “+ actius cada dia”, l’objectiu és sensibilitzar la població sobre l’epidèmia del sedentarisme i promoure l'activitat física com un element essencial per a la salut i el benestar de les persones. Per celebrar-ho de forma individual, el Departament de Salut de la Generalitat ofereix 150 consells per ser més actius cada dia durant les activitats quotidianes.

Si estàs interessat a participar en alguna de les activitats, pots fer la inscripció aquí. La vida saludable comença en un mateix, t’hi apuntes?
 

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus posa en marxa un programa d’emprenedoria en el sector tèxtil i moda ]]> Wed, 04 Apr 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus posa en marxa un programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors dins l’estratègia global Reimagine Textile.

Aquest programa s’adreça a persones emprenedores que tenen una clara idea de negoci o empreses en fase inicial en el sector tèxtil (moda de vestir, l’esport, complements i la llar), que estan obertes a la innovació tecnològica com a avantatge competitiu.

El programa per acompanyament a emprenedors Reimagine Textile s’ha concebut en dues fases; en la primera els equips emprenedors participaran en sessions i workshops impartits per mentors i emprenedors d’èxit del sector, per convertir la idea de negoci en una proposta de valor i descobrir com encaixa en el mercat. Al final de la primera fase, els emprenedors hauran de presentar la seva proposta a un comitè d’avaluació, que seleccionarà els cinc projectes finalistes, que accediran a la segona fase del programa. En aquesta segona fase, els emprenedors rebran acompanyament de forma personalitzada per al llançament del seu projecte al mercat.

El programa es desenvoluparà entre els mesos de juny a novembre  de 2018 i, en el seu transcurs, els participants disposaran d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del Tecnocampus per treballar el projecte. Els candidats que hi vulguin aspirar hauran de formalitzar la seva candidatura abans del pròxim 18 de maig.

Reimagine Textile és l’aposta estratègica pel sector tèxtil que fa l’Ajuntament de Mataró, de la mà del TecnoCampus, el centre tecnològic EURECAT I ASEGEMA L’objectiu de Reimagine Textile és reinventar la indústria tèxtil basada en la innovació i la tecnologia, per esdevenir un hub de la innovació tèxtil. El Maresme concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català, amb indústria, serveis de transferència tecnològica i Eurecat,i Escola  tècnica de Canet de Mar i el Tecnocampus, com a parc tecnològic que impulsa el talent i l’emprenedoria.

Una incubadora per a la innovació i la competitivitat

La Incubadora Reimagine Textile, ubicada al parc tecnològic del Tecnocampus, acull nous projectes empresarials i ofereix una moderna infraestructura plug&play i un catàleg de serveis de valor afegit per ajudar a convertir els projectes en empreses competitives. Està ubicada al TecnoCampus, un parc tecnològic i universitari on és possible formar, crear, innovar i connectar. Aquest parc està integrat per tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, 120 empreses allotjades, així com una preincubadora universitària, dues incubadores tecnològiques i la seu mataronina d'Eurecat.

]]>
<![CDATA[ Un centenar d’estudiants escolten el programa “El matí i la mare que el va parir” en directe des del TecnoCampus ]]> Wed, 04 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit aquest matí l’emissió en directe del programa El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac, que s’ha emès des de les 7 fins a les 10 hores. Un centenar d’estudiants del TecnoCampus, i alumnes de tercer d’ESO i de primer de Batxillerat de l’Escola Freta de Mataró han omplert l’Auditori del TecnoCampus per escoltar en directe el programa líder a Catalunya en la ràdio juvenil.

Aquest és el setè any que El matí i la mare que el va parir es desplaça fins al TecnoCampus per emetre el programa en directe i motivar els estudiants, en període d’exàmens, a començar el matí amb energia i bon rotllo. L’equip encapçalat per Carles Pérez ha dinamitzat el programa amb música, humor, actualitat i ha potenciat la participació dels estudiants. L’home que brama i El Gran Germán han donat el toc de diversió al programa, interactuant amb els espectadors i cantant un rap sobre el TecnoCampus. En aquesta ocasió, el presentador Carles Pérez ha entrevistat Alberto Castro i Pol Martínez, estudiants d’audiovisuals i membres de l’equip que gestiona Ràdio TecnoCampus. És un espai que va néixer a principis d’aquest curs per crear comunitat universitària i per fomentar una plataforma d’expressió i de pràctiques als estudiants.

Durant el programa el públic també ha pogut gaudir de música en directe amb l’actuació del grup Animal, que al març va publicar La melodia del foc, el seu segon disc després del debut de fa dos anys amb Més enllà de les paraules. La banda liderada per Gerard Aledo barreja en aquest treball pop, folk, rock, reggae i soul. L’equip de Ràdio Flaixbac ha regalat samarretes i tasses als estudiants, que s’han pogut fer fotografies amb ells al final del programa.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez presideix un tribunal d'avaluació de tesis doctorals a Ancona (Itàlia) ]]> Tue, 03 Apr 2018 00:00:00 +0200

El passat 26 de març, el professor de l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus Marcos Faúndez va presidir el tribunal que va avaluar vuit tesis doctorals a la Facoltà di Ingegneria de la Università Politecnica delle Marche, a Ancona (Itàlia). La normativa requereix la presència d’un membre estranger en el tribunal per tal que els estudiants de doctorat d’enginyeria de la informació puguin optar a la menció de doctorat europeu. El professor Marcos Faúndez va participar, com a president, en el comitè que va avaluar les vuit tesis doctorals en sessió única, amb presentacions consecutives de tots els candidats.

La Università Politecnica delle Marche és un dels centres estrangers que més estudiants Erasmus envia al Tecnocampus i existeixen col·laboracions entre els dos centres des de fa més de vint anys, inicialment amb l'Escola Universitària Politècnica de Mataró.

]]>
<![CDATA[ Els estudiants de tercer curs d’Infermeria s’examinen de les proves ACOE ]]> Mon, 26 Mar 2018 00:00:00 +0200

L’Escola Superior de Ciències de la Salut va celebrar els dies 21, 22 i 23 de març les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), que avaluen les competències dels estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria del TecnoCampus.

Les ACOE són un format d’avaluació pràctic que simula, en diversos escenaris, situacions clíniques reals que es podrien trobar els estudiants en el món professional. En aquest sentit, els estudiants tenen dos minuts per llegir cada cas i, quan sona un timbre, han d’accedir al box on es troba el pacient i resoldre la situació amb un màxim de deu minuts. Les proves s’han dut a terme al Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS), que potencia la formació i el desenvolupament integral d’estudiants i professionals de la salut.

Al finalitzar la prova, es va entregar un informe a cada estudiant amb l’avaluació sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes. En aquest sentit, proves com les ACOE permet als estudiants posar en pràctica coneixements i millorar habilitats essencials en el món professional.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep la visita d'una delegació de la Warsaw School of Economics ]]> Fri, 23 Mar 2018 00:00:00 +0100

Una delegació de la universitat polonesa Warsaw School of Economics ha visitat el TecnoCampus aquesta setmana. La reunió ha servit per reforçar el conveni de col·laboració en matèria d'intercanvi d'estudiants i professorat  recentment signat entre aquesta universitat i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus per i constatar les línies coincidents de treball en el camp dels graus i màsters.

La Warsaw School of Economics és l'escola de negocis més antiga i prestigiosa de Polònia i es classifica primera entre les escoles de negocis poloneses en el rànquing Perspektywy. La delegació polonesa estava liderada per Mariusz Próchniak, vicedegà dels estudis de primer cicle, i Adam Karbowski, vicedegà dels estudis de segon cicle. Va ser rebuda per  una representació del TecnoCampus formada per la directora de Serveis Campus, Luz Fernández ; el coordinador de mobilitat internacional de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Alek Kucel; i la responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals, Yaiza Bueno.

El curs 2018-19, tres estudiants del Grau en Business and Innovation Management realitzaran la seva estada de mobilitat internacional en aquesta universitat polonesa.

]]>
<![CDATA[ Ambisort Recycling, entrevistada per Mataró Audiovisual ]]> Wed, 21 Mar 2018 00:00:00 +0100

El passat 1 de març, l’empresa Ambisort recycling, allotjada al parc Tecnocampus, va ser entrevistada en el programa de tertúlia de Mataró audiovisual "El mirador". Durant aquest programa, Daniel Alaya, cofundador de l’empresa, va explicar l’activitat que desenvolupen per millorar l’eficiència de les plantes de reciclatge de les empreses industrials amb les quals treballen. Durant l’entrevista, també va comentar que és molt important conscienciar la societat sobre la importància del reciclatge i la reducció dels residus.  

Pots consultar l'entrevista aquí.

]]>
<![CDATA[ "Software a medida", l'article sobre Infomar publicat a La Vanguardia ]]> Wed, 21 Mar 2018 00:00:00 +0100

Infomar, sota la seva premisa d’adaptar-se a les necessitats de les empreses, acaba de llançar al mercat un ERP adreçat al sector del metall i ja té clients que l’estan implementant. En un recent article aparegut a La Vanguardia, Informar explica que la presència al parc li permet desenvolupar projectes conjunts. “Som al TecnoCampus des del 2012, i treballem conjuntament amb altres empreses com Setitem y Web Manager Services”, apunten. .

Podeu llegir la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ Ràdio Flaixbac i Animal, en directe el 4 d’abril al TecnoCampus ]]> Tue, 20 Mar 2018 00:00:00 +0100

El 4 d’abril, vine a escoltar en directe “El matí i la mare que el va parir”, de Ràdio Flaixbac. Com cada any, i ja en van set, el programa líder de la ràdio juvenil a Catalunya s’emetrà en directe des de l’Auditori del TecnoCampus de 7 a 11 hores. Per assistir-hi, inscriu-t'hi!

Tot l'equip encapçalat per Carles Pérez prepara actuacions musicals en directe, sortejos i altres sorpreses. En aquesta ocasió, l’actuació musical en directe anirà a càrrec d’Animal, un dels grups musicals més populars de l’escena catalana que a principis de març va estrenar el seu segon disc, La melodia del foc

T’esperem el dimecres 4 d’abril a l’Auditori del TecnoCampus per viure l’experiència de la ràdio en directe, inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ El futur de l’auditoria, vinculat a la millora de la transparència a les empreses ]]> Mon, 19 Mar 2018 00:00:00 +0100

El president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de CatalunyaDaniel Faura, va fer una conferència al TecnoCampus el passat dimecres 14 de març sobre els reptes de futur dins de l'àmbit de l’auditoria i de l'aparició de nous perfils professionals en el sector. La ponència s’emmarcava dins de l’assignatura Auditoria, impartida pel professor José Luíz Martínez, i van assistir-hi estudiants de tercer i quart curs del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.

Faura va destacar que des del sector de l’auditoria ja s’impulsen nous models d’informes, més detallats, que permetin conèixer el funcionament de l’empresa i millorar la seva transparència. En aquest sentit, va remarcar que l’auditoria és una activitat financera que no només serveix per prevenir el frau a les organitzacions, sinó que "també compleix una funció imprescindible per afavorir la correcció de la informació financera per part de les mateixes empreses”. És per això que l’auditoria és una pràctica que reflecteix la bona gestió de l’entitat i és una eina de transparència i de rendició de comptes.

Durant la sessió, el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya també va parlar sobre els perfils professionals emergents dins del sector. En aquest sentit, va assenyalar la figura del forensic, que investiga i comprova la informació facilitada per l’empresa; i el compliance, que s’encarrega de protegir les empreses davant de responsabilitats penals.
 

]]>
<![CDATA[ Trenta empreses del territori participen a una sessió sobre com obrir-se al mercat alemany ]]> Fri, 16 Mar 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va organitzar el passat dimecres 14 de març una sessió sobre com exportar amb èxit al mercat alemany, en la qual hi van participar trenta empreses del parc empresarial i del territori. La jornada, organitzada amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, s’emmarcava dins de l’International Business Network, un punt de trobada per a empreses interessades a conèixer les oportunitats de negoci i a nous mercats internacionals.

La ponència inaugural va anar a càrrec del responsable del Departament d’Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Maria Gomes, qui va introduir les característiques específiques del mercat. En el seu discurs, va assenyalar la barrera idiomàtica, els estàndards de qualitat i la confiança del mercat com alguns dels principals reptes a l’hora d’exportar a Alemanya. No obstant, va remarcar que es tracta d’un mercat on es valora la fidelitat, de manera que un cop has aconseguit guanyar-te la seva confiança, ja acostuma a ser per a tota la vida.

També va assistir a la sessió el director de l’empresa mataronina Gil-Bo, Albert Gil, que va explicar el procés d’internacionalització de l’empresa i com va començar a exportar a Alemanya ara fa deu anys. Segons Gil, es tracta d’un mercat molt competitiu, on les empreses són molt eficients i compensen el preu amb l’eficiència. “Alemanya és un mercat molt exigent que estimula l’empresa per oferir un millor servei al client, i és un aprenentatge clau per millorar en el mercat nacional i operar en altres països”, va afegir.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus presenta al Saló de l’Ensenyament un nou Grau en Enginyeria d'Organització Industrial ]]> Wed, 14 Mar 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participa des d’avui i fins diumenge en el Saló de l’Ensenyament, que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. La principal novetat de l’oferta docent per al proper curs és un nou Grau en Enginyeria d'Organització Industrial, adreçat a estudiants que tinguin interès tant per les enginyeries com per la gestió empresarial. 

Aquesta nova titulació s’afegeix als 16 graus i dobles graus que s’imparteixen actualment al TecnoCampus, i que en paraules de l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, constitueixen “una oferta àmplia i sòlida que situa Mataró entre les ciutats universitàries de Catalunya”. Bote ha destacat la bona sintonia amb la Universitat Pompeu Fabra, el rector de la qual ha visitat l’estand del TecnoCampus, on ha saludat l’alcalde, la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero; el director general, Jaume Teodoro; i els directors acadèmics dels tres centres universitaris del parc, tots ells adscrits a la UPF.

El proper curs, el TecnoCampus presenta també novetats en l’àmbit dels postgraus i els màsters. S’impartiran dotze postgraus i màsters, entre els quals destaquen dos màsters universitaris, el d’Emprenedoria i Innovació i el d’Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment, que substitueix el de Cronicitat i Dependència que s’ha impartit fins ara. La resta són titulacions pròpies, molt enfocades a satisfer necessitats concretes del mercat laboral.

El 14 d’abril, el TecnoCampus celebra la Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants, en la qual se celebren sessions informatives sobre cada grau, sobre les beques disponibles per cursar els estudis i sobre el procés de preinscripció i matriculació.

]]>
<![CDATA[ Relleu en la direcció general de la Fundació TecnoCampus ]]> Wed, 14 Mar 2018 00:00:00 +0100

Jaume Teodoro deixarà de ser el proper 31 de maig director general del TecnoCampus després d’arribar a un acord per reincorporar-se a la carrera docent com a professor de l’Escola Superior Politècnica, funció que ja va desenvolupar els anys 90. Teodoro va ser nomenat director general el 2012, i des de llavors ha impulsat projectes importants com l’adscripció única de tots els estudis universitaris del TecnoCampus a la Universitat Popeu Fabra o l’ampliació de les instal·lacions amb un nou edifici (TCM6).

El proper dimecres 21 de febrer, el Patronat de la Fundació TecnoCampus està previst que aprovi iniciar el procés de selecció d’un nou director general. Es tractarà d’un procés de lliure concurrència per cercar un professional que lideri la institució en l’àmbit de la gestió per afrontar els nous reptes que planteja el pla estratègic TecnoCampus 2022.

Aquest canvi s’emmarca en una reorganització més àmplia, que inclou la designació per part del rector de la Universitat Pompeu Fabra del  professor Vicente Ortún com a delegat del rector al TecnoCampus per a qüestions acadèmiques. 

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus publica una guia de lectura amb motiu del Dia Internacional de la Dona ]]> Tue, 13 Mar 2018 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta una mostra de fons documental amb motiu del Dia Internacional de la Dona, celebrat el passat dijous 8 de març, sobre les dones al món laboral. És una guia de lectura elaborada a partir d'una selecció d’obres sobre aquesta temàtica i vinculades als àmbits d’estudi que s’imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus.

En concret, el fons documental inclou bibliografia que parla sobre les dones al món de les enginyeries, l’audiovisual, els videojocs, el turisme, la direcció, l’esport i les ciències de la salut. De la selecció bibliogràfica, alguns documents es localitzen al TecnoCampus i altres es poden demanar a través del servei de préstec consorciat.

Per altra banda, Elisabet Cassà, del servei Biblioteca-CRAI del TecnoCampus també va assistir el passat 8 de març a la jornada “El futur de les biblioteques universitàries”, on es va debatre sobre els reptes que afronten les biblioteques universitàries per adaptar-se a les noves necessitats tant dels usuaris com de les pròpies organitzacions. La jornada la va organitzar conjuntament el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya amb la UAB, al qual la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus s’hi ha adherit recentment amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest servei dins del sistema universitari català.

]]>
<![CDATA[ El professor Gerard Carmona, entrevistat a Catalunya Ràdio sobre els beneficis de l’entrenament de força ]]> Thu, 08 Mar 2018 00:00:00 +0100

Gerard Carmona, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de la Salut del TecnoCampus, va participar en qualitat d’expert al programa Sans i estalvis de Catalunya Ràdio per parlar sobre els beneficis de l’entrenament de força.

L’entrevista, conduïda pel periodista Adam Martín, es va centrar en el paper fonamental que pot jugar l’entrenament de força en la millora i en el manteniment de la salut. Carmona va destacar que l’entrenament de força, on generes més tensions musculas que les habituals, és un tipus d’exercici físic que cada vegada es recomana més. “Tenir múscul ens serveix per guanyar força, fet que comporta millorar i preservar la nostra mobilitat i funcionalitat”, va afegir.

A més, és una bona manera per prevenir algunes malalties relacionades amb la pèrdua degenerativa de la massa muscular i òssia, sobretot relacionades amb l’envelliment. Durant l’entrevista, també es va intentar desterrar alguns mites de l’entrenament de força a través d’evidències científiques que avalen que aquest tipus d'exercici és òptim per realitzar una pèrdua de pes saludable, per exemple.

Sans i estalvis i és un programa de Catalunya Ràdio que vol ser una eina útil per millorar els hàbits saludables, i que vol posar en valor que seguir una bona dieta alimentària i fer exercici físic permeten millorar la qualitat de vida de les persones i prevenir situacions de risc.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Educació, conciliació i igualtat, reivindicacions el Dia Internacional de les Dones ]]> Thu, 08 Mar 2018 00:00:00 +0100

La taula rodona que s'ha celebrat avui al TecnoCampus amb motiu del Dia Internacional de les Dones ha servit per posar sobre la taula algunes de les qüestions no resoltes en la nostra societat pel que fa a la igualtat de gènere. El debat, del qual avui es fa ressò La Vanguardia, ha reunit dos estudiants i dos empresaris del parc. Àngela Pareja, directiva de la multinacional Multivac, i Joan Gil, de l'empresa The Cube, per la part empresarial; i Rut Bertran, estudiant d'enginyeria electrònica, i David Santiago, estudiant d'infermeria, per part dels estudiants. La moderadora del debat ha estat la professora Montserrat Vilalta, que dirigeix la comissió del pla d'igualtat del TecnoCampus. 

La visió dels estudiants era particularment interessant perquè en tots dos casos es formen en professions molt marcades des del punt de vista del gènere: majoria de dones a infermeria, i majoria d'homes a les enginyeries. Malgrat això, tant Rut Bertran com David Santiago han explicat que viuen amb absoluta normalitat la seva professió. "A casa els meus pares sempre em van donar totes les facilitats. Si jo deia que preferia un cotxe a una nina, doncs un cotxe", ha explicat Bertran. I en el cas de Santiago, ha dit que la seva és una vocació de fa molts anys, i que "malgrat que en molts llocs em prenen pel metge, dic amb tota normalitat que no, que sóc l'infermer". Estudiants i empresaris han coincidit que en l'educació hi ha la clau per canviar les coses. "Queda molt camí, però els més joves ens ajudaran a recórrer-lo", ha apuntat Pareja.

Un altre dels àmbits en què hi ha hagut coincidència és en la necessitat de la corresponsabilitat en l'atenció dels fills i de la llar. En aquesta línia, amb algun matís, els participants en la taula rodona han estat d'acord a allargar el permís de paternitat -algú ha apostat per fer-lo obligatori- i a escurçar els horaris de treball. "A molts paísos europeus, a les 17h tothom ha plegat de treballar, i no passa res", ha remarcat Montserrat Vilalta.

Més discrepàncies ha generat la conveniència de les quotes a les empreses per assolir la paritat. Àngela Pareja, per exemple, s'hi ha mostrat en contra: "Volem que a les dones se'ns valori pel que som, per la nostra vàlua, i no que ens assenyalin perquè som part d'un sistema de quotes", ha dit. I en aquesta valoració en pla d'igualtat, també s'ha exigit la plena igualtat salarial a igualtat de tasques, és a dir, la fi de la bretxa salarial.

]]>
<![CDATA[ Com superar amb èxit una entrevista de feina ]]> Wed, 07 Mar 2018 00:00:00 +0100

L’entrevista de feina acostuma a ser una de les últimes fases del procés de selecció. Tot i que no hi ha dues entrevistes de treball iguals, és un moment clau que no es pot deixar a la improvisació. Has de preparar-te cada entrevista i has de tenir en compte que les primeres impressions sí que són de gran importància.

Des del Servei d’Orientació Laboral et donem alguns consells que et poden servir per una entrevista de feina amb èxit!

ABANS DE L’ENTREVISTA
Investiga: informa’t de tot el que puguis sobre l’empresa per tenir informació suficient, demostra a l’empresa que has fet els deures!
Coneix el lloc de treball: analitza el perfil del lloc al qual optes ja que això et servirà per adaptar el currículum i destacar les competències clau que busca l’empresa.
Assegura’t del lloc i de l’hora: si no esteu segurs de com arribar al lloc de l'entrevista, fes un viatge de prova o arriba amb molta antelació. És recomanable arribar-hi entre 5 i 10 minuts abans, ja que una falta de puntualitat serà valorada negativament.
• Practica l’entrevista: és aconsellable saber què ens poden preguntar i pensar com podries respondre. Si no practiques, cometràs molts més errors que si no ho fas, així que no dubtis a dedicar-hi temps. Aquí tens alguns exemples de preguntes que et podries trobar a una entrevista de feina:

 1. Explica’m una anècdota de la teva vida laboral en què hages resolt amb èxit una situació problemàtica
 2. Què guanya l’empresa si et contracta a tu en comptes d’un altre candidat?
 3. Quins son els teus tres principals defectes? I virtuts?
 4. Defineix-te a tu mateix amb cinc adjectius qualificatius. Justifica’ls i posa exemples on els hagis hagut de posar en pràctica.
 5. Com et veus d’aquí a 5 o 10 anys?
 6. Qui va influir més en tu a l’hora d’escollir la carrera?
 7. Penses prosseguir o ampliar els estudis d’alguna manera?
 8. Si tornares a començar els teus estudis, què faries de manera diferent?

DURANT L’ENTREVISTA
La salutació: quan coneixes una persona el temps per crear una primera impressió és de només de 7 segons, per tant l’entrada és un moment clau! Saluda utilitzant una fórmula convencional, intenta no ser el primer a estendre la mà, somriu i mira als ulls. 
Concentra’t: intenta deixar els nervis a un costat i posa atenció a les preguntes, sempre deixant que l’entrevistador acabi de formular-les. Mantingues el contacte visual i dona senyals que demostrin que t’interessa el que et pregunten.
• Pensa abans de contestar: i respon de manera clara i breu. No diguis “acabo d’acabar la carrera i no tinc experiència professional”...Enfoca-ho d’una altra manera i destaca que estàs disponible per treballar i posar en pràctica tots els coneixements adquirits, per exemple.
Controla el llenguatge corporal: el llenguatge no verbal diu molt de tu. Adopta una postura recta a la cadira, no creuis els braços ni les cames, evita posar els colzes sobre la taula de l’entrevistador o mossegar-te les ungles.
• Aporta informació d’interès: intenta relacionar les teves respostes amb la recerca sobre l’empresa i el lloc de feina, et donarà valor afegit com a candidat.
• Sigues honest: digues sempre la veritat i no et neguis a respondre preguntes. Si et fan preguntes de tipus personal que et fan sentir incòmode, pots respondre que en la teva opinió aquest assumpte és irrellevant per valorar la teva idoneïtat amb el lloc de feina.

A L’ACABAR L’ENTREVISTA
• Sigues educat: acomiada’t de l’entrevistador agraint la oportunitat d’haver realitzar l’entrevista. Demana-li les dades de contacte i interessa’t per saber quan se sabrà alguna cosa.
• Autoavaluació: repassa l’entrevista mentre la tinguis fresca, i apunta aquelles coses que hauries de millorar, això t’ajudarà a tenir més èxit en la següent.
 

Si necessites assessorament professional, pots demanar cita al Servei d’Orientació Laboral que oferim a tots els estudiants des de Carreres Professionals del TecnoCampus enviant un correu a borsatalent@tecnocampus.cat!

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus presenta un nou grau al Saló de l'Ensenyament ]]> Wed, 07 Mar 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), començarà a impartir el curs vinent el grau en Enginyeria en Organització Industrial, adreçat a estudiants que tinguin interès tant per les enginyeries com per la gestió empresarial. Es tracta d’un tipus de titulació amb poca oferta al sistema universitari català.

El grau, de quatre anys de durada, pretén formar professionals amb coneixements tecnològics que siguin capaços de planificar, gestionar i tenir cura de la qualitat i la innovació en empreses industrials, és a dir, que disposin d'una visió transversal del procés productiu.

El TecnoCampus, que tindrà estand propi al Saló de l’Ensenyament del 14 al 18 de març, aposta per una formació enfocada a la professionalització, la internacionalització i l’emprenedoria que s’imparteix en unes instal·lacions inaugurades el 2010 i situades al costat del mar, amb excel·lents accessos viaris i en transport públic.

El model únic del TecnoCampus, que integra en un mateix espai un campus universitari i un parc empresarial amb 120 empreses, afavoreix les relacions entre aquests dos àmbits. Així, durant el curs 2017-2018 s’ofereixen més de 2.000 pràctiques i ofertes adreçades als 3.356 estudiants del campus.

Pel que fa a la internacionalització, el TecnoCampus té firmats convenis d’intercanvi amb 111 universitats de 34 països.

Finalment, l’emprenedoria és un eix de treball transversal en tots els estudis, i l’impuls a projectes dels estudiants s’ha plasmat en el fet que, en els darrers cursos, dos estudiants del TecnoCampus han guanyat el premi UPF Emprèn.

Títols de tecnologia, empresa i salut
Agrupats en tres escoles universitàries, s’hi poden cursar 17 graus i dobles graus dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut, a més de dos màsters universitaris i dotze títols de postgrau i màster propis.

Entre aquests dotze postgraus i màsters, destaquen els dos màsters universitaris, el d’Emprenedoria i Innovació i el d’Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment, que substitueix el de Cronicitat i Dependència que s’ha impartit els darrers anys. La resta de postgraus i màsters són titulacions pròpies, molt enfocades a satisfer necessitats concretes del mercat laboral.

El 14 d’abril, el TecnoCampus celebra la Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants, en la qual se celebren sessions informatives sobre cada grau, sobre les beques disponibles per cursar els estudis i sobre el procés de preinscripció i matriculació.

]]>
<![CDATA[ Arrenca la segona edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

Uns 24 estudiants han començat avui el Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social al TecnoCampus, que enguany arriba a la seva segona edició. La sessió inaugural del curs es va celebrar ahir i va reunir tant els estudiants d’aquesta edició com els participants de l’any passat, a qui se’ls va entregar el diploma de postgrau.

El programa l’impulsen l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus i Aracoop, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que subvenciona la totalitat de la matrícula als inscrits.

La sessió de benvinguda va anar a càrrec de la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, la subdirectora general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat, M. Roser Hernández, i els principals responsables de la coordinació del postgrau, els professors Ismael Hernández i Eloi Serrano. M. Roser Hernández va destacar en el seu discurs l’esforç del TecnoCampus a l’hora de posar en marxa aquest programa i va posar en valor el cooperativisme com un model àgil que no només permet adaptar-se als nous temps, sinó que també compta amb el compromís dels treballadors. “Les cooperatives aporten aquest plus de valors i ajuden a transformar la societat a través de la transformació de l’economia”, va afegir. L’acte també va comptar amb la representació de l’obra L’Assemblea, de la mà de la companyia El Timbal SCCL, un espectacle sobre el món cooperatiu. Després de l'obra, es va crear un espai de networking amb els participants d'ambdues edicions.

El principal objectiu del postgrau és formar professionals capacitats per treballar en l’àmbit de l'economia social i les cooperatives, en una doble vessant: millorar el nivell de capacitació dels professionals que treballen en aquest tipus d’entitats i formar nous titulats universitaris que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en aquests àmbits.
 

]]>
<![CDATA[ Vols contribuir en l’acreditació del Grau en CAFE? ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

El proper dijous 15 de març rebrem la visita d’una comissió d’avaluació de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya amb motiu de l’acreditació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Es tracta d’un procediment habitual que es dur a terme després de sis anys de l’inici dels estudis i és una gran oportunitat perquè professors i estudiants puguem posar en valor les instal·lacions i tota la feina que es fa des del grau.

Com pots participar-hi com a estudiant?
Durant la jornada la comissió d’avaluació visitarà les instal·lacions i es reunirà amb professors, estudiants, titulats, i empreses per elaborar un informe de qualitat. A banda d’aquestes trobades, també es tindrà lloc una Audiència Pública de 15.15 a 15.45 hores al Seminari 2 de l’edifici TCM6. Es tracta d'un espai on pots donar la teva opinió a títol personal com a estudiant del Grau en CAFE o de la Doble titulació en Fisioteràpia i CAFE.
 

]]>
<![CDATA[ Què n'opines sobre la docència del segon trimestre? ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

Estàs satisfet amb les classes del segon trimestre? Creus que podríem millorar algun punt? El 5 de març vam activar les enquestes d’avaluació sobre la satisfacció amb la docència de les assignatures del segon trimestre, que pots contestar fins al 18 de març.

Les enquestes d’avaluació de la docència són totalment anònimes i ens serveixen per conèixer la vostra opinió com a estudiants, i així millorar en l’àmbit docent des de les tres escoles universitàries del TecnoCampus. El curs passat vau contestar-les un 33% del total d’estudiants del TecnoCampus, de manera que l’objectiu d’aquest any és incrementar el percentatge de participació.

Pots respondre el qüestionari des de l’eCampus o a través de l’aplicació mòbil TecnoCampus Estudiants” fins al 18 de març.

Volem que hi participis perquè ens interessa saber què en penses!
 

]]>
<![CDATA[ Vols fer running o ioga? ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

T’has proposat fer més exercici físic aquest 2018? Des del TecnoCampus t’ho posem fàcil amb el nou programa d’activitat esportiva que impulsem amb l’associació Junts per l’Esport, que inclou sessions de “running” i ioga.

Les sessions han començat aquest mes de març i reuneixen estudiants, treballadors i empresaris del TecnoCampus, amb la possibilitat de diversificar els grups més endavant.

Quines activitats oferim?


Vine a córrer pel passeig marítim els dimarts de 14h a 15.30 hores. El punt de sortida és el TecnoCampus i l’entrament està dirigit per Mari Carmen González i Andreu Novakoski. Les sessions presencials seran de març a juny i cada participant disposarà d’una planificació online personalitzada adequada al seu nivell (Categoria 1 – iniciació, Categoria 2 – curses de 5 i 10km, Categoria 3 – mitja marató i maratons).
Preu d’inscripció: gratuïta amb l’abonament de Junts per l’Esport i 35€ l’any si no tens l’abonament. Es necessita la inscripció de mínim 8 persones per iniciar l’activitat.
Vull inscriure’m a l’activitat!


Nova sessió els divendres de 14h a 15h a la sala Innolab (TCM1), a càrrec de Carina Roldán, amb data de finalització el mes de juny.
Preu d’inscripció: gratuïta amb l’abonament de Junts per l’Esport i 35€ l’any si no tens l’abonament. Es necessita la inscripció de mínim 8 persones per iniciar l’activitat.
Vull inscriure’m a l'activitat!

]]>
<![CDATA[ Vine a celebrar el Dia Internacional de la Dona! ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

Sabies que, segons l’Institut Nacional d’Estadística, al 2017 les dones van cobrar de mitjana un 23% menys que els homes a l’estat espanyol? Això significa que des del 8 de novembre fins al 31 de desembre les dones van treballar pràcticament gratis.

Aquest dijous organitzem una taula rodona al TecnoCampus amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març. Debatrem sobre temes com la bretxa salarial, la política de quotes, les polítiques de conciliació horària i els estereotips de gènere en el món professional, entre d’altres.

L’acte serà a les 12.30 hores a l’Espai Lab (Aula 111) i està dirigit a tota la comunitat del parc. Els participants formen part de la comunitat TecnoCampus, sigui de l’àmbit universitari com de l’empresa:

Rut Bertran, estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica del TecnoCampus.
David Santiago, estudiant del Grau d’Infermeria del TecnoCampus.
Àngela Pareja, directora d’administració a l’empresa Multivac.
Joan Gil, CEO de l’empresa The Cube.

Moderadora: Montserrat Vilalta, directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.

Vull inscriure'm a l'acte!

]]>
<![CDATA[ Vols marxar a estudiar fora? Sol·licita una plaça fins a l’11 de març ]]> Tue, 06 Mar 2018 00:00:00 +0100

Si vols marxar el curs vinent a estudiar a l’estranger però no has pogut obtenir una plaça en la primera convocatòria de mobilitat internacional o encara no ho tenies clar, ara tens una segona oportunitat. Pots sol·licitar una plaça de mobilitat fins a l’11 de març per cursar estudis a l’estranger el curs 2018-2019. Recorda que des del dilluns 5 de març ja pots consultar el llistat oficial de places vacants per a l'Escola Superior Politècnica, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i l'Escola Superior de Ciències de la Salut.

Qui pot sol·licitar la plaça?

 • Estudiants que no heu sol·licitat plaça en el primer període de convocatòria
 • Estudiants que heu fet una mobilitat anteriorment, o que heu renunciat a una plaça assignada en convocatòries de cursos anteriors
 • Els estudiants que esteu en llista d’espera, no els ha estat assignada cap plaça en la primera convocatòria) teniu l’opció de canviar les vostres preferències

Recorda que els requisits per sol·licitar la plaça són els mateixos que els de la primera convocatòria: has de tenir tot primer curs aprovat i presentar el certificat de nivell d’idioma de docència.

Quins passos s’han de seguir per enviar la sol·licitud?

 1. Completa la sol·licitud des de l’eCampus. Accedeix amb les teves credencials habituals i clica Gestions de Relacions Internacionals > Sol·licitud d’intercanvi outgoing
 2. Podràs escollir fins a tres universitats i ordenar-les segons les teves preferències. El llistat d’universitats només mostrarà aquelles destinacions disponibles segons el grau i el curs que estàs estudiant
 3. Marca el període de preferència de l’estada: primer o segon trimestre o curs complet
 4. Adjunta el certificat del nivell d’idioma (mínim B2), excepte per a les places que són en castellà

Si tens qualsevol dubte, pots enviar-nos un correu a rrii@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus s’incorpora al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya ]]> Mon, 05 Mar 2018 00:00:00 +0100

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) han signat un conveni perquè la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus s’incorpori com a nou membre de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació i incloure així la biblioteca dins dels programes i activitats del CSUC.

Aquest acord permetrà donar més visibilitat a la Biblioteca dins del sistema universitari català, ja que s’afegeix com a entitat pròpia tant dins del préstec consorciat (PUC), un servei de préstec gratuït per als usuaris de les biblioteques del Consorci, com del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya, d’on ja en formava part a través de l’adscripció de de l’Escola Superior Politècnica a la Universitat Politècnica de Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora amb l’Edcamp, unes jornades per debatre sobre la transformació educativa ]]> Mon, 05 Mar 2018 00:00:00 +0100

La ciutat de Mataró acollirà el proper dissabte 10 de març l’Edcamp, una trobada pedagògica per debatre sobre la transformació de l’educació. L'activitat, gratuïta i oberta a tothom, se celebrarà en horari de matí en les diferents instal·lacions que té el consistori a la plaça de l’Ajuntament. 

L’acte, que té com a objectiu crear un espai on debatre sobre educació a la ciutat, l’organitzen un equip de professors i professionals de l’educació de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró. Mataró vol ser una ciutat educadora de referència i és per això que no només hi són convidats pedagogs i experts en al camp de l’educació, sinó que es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania. És precisament en aquesta línia que el TecnoCampus hi dona suport, com a agent educatiu actiu que vol participar en el desenvolupament social del territori.

L’edcamp és un nou model de formació i de desenvolupament professional i personal nascut als Estats Units i implementat a Catalunya a través de la Fundació Bofill. Es tracta d’un tipus d’aprenentatge entre iguals que segueix un format singular: no hi ha un programa definit per l’organització, sinó que són els mateixos participants qui defineixen els temes de conversa. En aquest sentit, l’objectiu de la trobada és potenciar l’aprenentatge autogestionar i que s’aprengui compartint experiències al voltant de l'educació.

Si estàs interessat a participar-hi, pots realitzar la inscripció des de la pàgina web de l’Edcamp.

]]>