Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ La consellera d'Empresa i Coneixement destaca la singularitat del model TecnoCampus ]]> Thu, 14 Feb 2019 00:00:00 +0100

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va visitar ahir el TecnoCampus acompanyada de l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i la vicepresidenta del TecnoCampus i diputada Alícia Romero. També van participar en la trobada el secretari d'Universitats i Recerca, Xavier Grau; el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa; i els directors de centre i de l'àrea universitària del TecnoCampus.

La consellera Chacón va destacar el model singular del TecnoCampus en el mapa universitari català i la capacitat que ha tingut per fomentar l'emprenedoria i el coneixement. Durant la visita, es va interessar per les instal·lacions dels centres universitaris del TecnoCampus, així com per la incubadora d'empreses del parc, on va poder conèixer de primera mà el cas d'Epinium, un exemple del recorregut emprenedor al TecnoCampus, ja que el seu fundador (a la imatge parlant amb la consellera) va ser estudiant de grau i de postgrau al centre, ha creat una empresa i ara està allotjat a la incubadora.

 
]]>
<![CDATA[ El Port Balís de Llavaneres i el TecnoCampus estrenyen vincles en l’àmbit acadèmic ]]> Thu, 14 Feb 2019 00:00:00 +0100

El director del Port Balís, ubicat a Sant Andreu de Llavaneres, Joan Moya, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, han firmat aquesta setmana un acord marc de col·laboració que permetrà aprofundir en la col·laboració entre les dues entitats. Es tracta d’un conveni que beneficiarà estudiants de fins a tres graus del TecnoCampus: el de Logística, el de Turisme i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i el de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. El port acollirà estudiants de pràctiques dels centres universitaris TecnoCampus al seu entorn de treball, perquè puguin aplicar-hi els coneixements teòrics adquirits a la universitat. A més, Port Balís participarà en els projectes de formació, treballs de final de grau, recerca o vida universitària que s’acordin entre les dues parts.

]]>
<![CDATA[ Entrevista al director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, a la revista Capgròs ]]> Thu, 14 Feb 2019 00:00:00 +0100

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, repassa en aquesta entrevista al setmanari Capgròs les fites que s'ha marcat des que va ser nomenat el setembre de l'any passat. Assenyala que el projecte universitari del TecnoCampus està en aquest moment rn fase de consolidació, després d'assolir la xifra de 3,500 estudiants, i indica que detecta moltes oportunitats en l'àmbit de captació d'empreses i esdeveniments congressuals per al parc.

Llegeix-la aquí.

]]>
<![CDATA[ El Grup de Recerca SSIT presenta quatre comunicacions al Congrés de Música i Cultura Audiovisual MUCA ]]> Thu, 14 Feb 2019 00:00:00 +0100

Professors investigadors i col·laboradors del Grup de Recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus presenten quatre comunicacions al VI Congrés Internacional de Música i Cultural Audiovisual MUCA, que se celebra d’avui i fins al dissabte 16 de febrer a la Universitat de Murcia.

Concretament, Robert Barti, Fernando Maldonado i Jordi Roquer han intervingut avui amb "Hacia una interpretación psicoacústica del paisaje sonoro urbano: un reto en equipo", on s’avalua la contaminació acústica dels paisatges sonors urbans i la tipologia de sons que més ens afecten. 

Daniel Torras, coordinador del grup de recerca, ha seguit amb la presentació "Tengo playlist, luego existo. Conjugando comunicación y escucha musical mediada", que planteja una aproximació des de les teories de la comunicació a l’ús i les funcions de les playlists en la línia dels nadius digitals. Mauricio Rey ha exposat "Tweens, música e Internet: El consumo musical más allà del control parental", on analitza les modalitats de consum i escolta musical del nínxol específic dels tweens, nens entre la infància i l’adolescència. Finalment, Santos Martínez presentarà demà "Enfoques analíticos de la música de las películas de Batman", on s’analitzen els tipus de música i de narrativa al voltant dels superherois.

L’objectiu del congrés MUCA és potenciar l’intercanvi i difusió de coneixements professionals i investigadors de l’univers audiovisual i sonor mitjançant l’anàlisi, la reflexió i la crítica de la música com a cultura en les últimes dècades.
 

]]>
<![CDATA[ Una plataforma per ocupar l’espai públic amb activitats culturals proposades per la ciutadania guanya la Som Hackathon ]]> Tue, 12 Feb 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha celebrat aquest cap de setamana (del 8 al 10 de febrer) una “hackathon” centrada en com gestionar de manera més viva i sostenible l’espai públic. El premi a la millor idea desenvolupada per estudiants universitaris ha estat per una plataforma que potencia l’ocupació de l’espai públic amb esdeveniments culturals proposats per la ciutadania.

L’equip format Bernat Torres, Bruno Nevado, Pere Coller, Pol Mesegué i Robert Gracia han guanyat 2.000 euros, a distribuir entre els integrants de l’equip, i accés a la preincubadora del TecnoCampus per seguir desenvolupant el projecte. Pel que fa al premi de batxillerat i cicles formatius, els premiats han estat Eduard Serra, Guillem Soler, Jordi Joan Bautista, Sergi Perelló i Sheng Juny Ye, estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, que han rebut 1.000 euros a repartir entre els membres de l’equip. El grup ha estat seleccionat per crear una plataforma que permet intercanviar coneixement entre els ciutadans d’una mateixa ciutat pel que fa a les activitats que es desenvolupen en els espais públics

La tercera edició de la Som Hackathon ha reunit un total de 51 estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius i ha comptat amb la col·laboració de 23 mentors de diferent àmbits, que han donat suport als equips durant tot el procés. L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar en el discurs de clausura que la Som Hackathon és una iniciativa exemplar de col·laboració per afrontar reptes col·lectius. De fet, es tracta d’una activitat que s’emmarca dins de l’aposta pel model quàdruple hèlix, que fomenta el treball conjunt d’empresa, institucions, acadèmica i ciutadans.

La Som Hackathon és una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi han participat com patrocinadors Antai Venture Builder i Bytemaster, i com col·laboradors Abacus cooperativa, Lliure TIC, Coopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstitute, Som Energia i Som Connexió.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Carme Rosell participa en un simposi sobre úlceres i ferides cròniques ]]> Fri, 08 Feb 2019 00:00:00 +0100

Del 28 al 30 de novembre es va celebrar a Valencia el XII Simposi Nacional sobre Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques, on la professora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut Carme Rosell va presentar la ponència “La valoració local de les ferides de difícil cicatrització”. En el mateix acte, Rosell va ser nomenada membre del Comitè Consultiu del Grup Nacional per a l'Estudi i Assessorament en Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques (GNEAUPP). El comitè consultiu del GNEAUPP està integrat per 47 membres de tot l’estat espanyol, la majoria professionals sanitaris. Les principals funcions del comitè consultiu consisteixen a "incentivar el coneixement, atendre les necessitats de formació dels associats del GNEAUPP i prendre part de forma activa al congrés bianual d'aquesta societat, la següent cita del qual serà el 2020 a Toledo".

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà activitats de la Mobile Week 2019 ]]> Thu, 07 Feb 2019 00:00:00 +0100

La Mobile Week Barcelona és un espai obert de reflexió al voltant de l’impacte de la tecnologia digital en la societat a través d’art, ciència i tecnologia. Són un conjunt d'activitats que es fan a tot el territori català al voltant del Mobile Worl Congress. El TecnoCampus, de la mà de Gentic, n'acollirà quatre, d'aquestes activitats, els dies 18, 19, 20 i 21 de febrer. Són aquestes: 

Ciutats Intel·ligents, com impacten a la ciutadania?. Avui les ciutats necessiten pensar competitivament de cara al futur i això passa per aprofitar la palanca de la transformació digital. Data: 18/02/2019. Horari: 17 h. Ponent: Jordi Marin. European Country Manager CEI America, 

IOT (Internet of things) com impacta a la ciutadania, cas d´ús de com es gestiona a distància una bugaderia amb IOT- Girbau Sapphire. Girbau fa una clara aposta per donar un valor afegit als seus productes a través de dotar de connectivitat a les seves màquines de bugaderia industrial, permetent ja a dia d’avui al propietari poder monitoritzar de forma remota la seva bugaderia. Data: 19/02/2019 Horari: 17 h. Ponent: Vlentí Freixanet. Product Owner Girbau Group.

Computació Quàntica, Art, Ciència i Tecnologies . Tecnologíes Quantiques, com impactaran en les nostres vides?. Conceptes teòrics de la mecànica quàntica com entrellaçament, superposició, indeterminació, s’utilitzen per dissenyar ordinadors milions de vegades més ràpids que els actuals. Data: 20/02/2019. Horari: 17h. Ponent: Alfonso Rubio-Manzanares. CEO Entaglement Partners.

Drons, com impacten a la ciutadania?. El desenvolupament de la tecnologia dron té un abast proporcional a l’interès que la societat li dóna: enorme. Data: 21/02/2019. Horari: 17h. Ponents: Blanca Farré. Educaires Gentic, Docent i arquitecta d’experiències educatives. Natxo Varona. Cofundador Educaires. Arquitecte d'Innovació Social a la ciutat de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ “El Documental del Mes” de febrer reflexiona sobre l’evolució del rol de la dona en el mercat laboral a l’Àfrica ]]> Thu, 07 Feb 2019 00:00:00 +0100

Ouaga Girls és “El Documental del Mes” de febrer i explica la sorprenent història d’un grup de noies que estudien l’ofici de reparació d’automòbils a Burkina Faso, un país on no és fàcil ni ser dona ni treballadora. A través de la història, la directora burkinesa-sueca Theresa Traoré Dahlberg reflexiona sobre el pas de l’adolescència a la vida adulta i retrata com, a poc a poc, les dones agafen les regnes del futur a l’Àfrica. El documental es projectarà el proper dimecres 13 de febrer a les 19 hores al Cafè de Mar de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Després del documental hi haurà un debat sobre el film en el qual hi participaran com a convidats Marie Faye i Ababacar Thiakh, del projecte Diomcoop, una cooperativa formada per quinze persones d‘origen subsaharià, que va néixer a partir de la creixent preocupació i reivindicació social generats al voltant de la problemàtica de la venda ambulant no autoritzada als carrers de Barcelona.

Ouaga Girls és un retrat d’un grup de noies de la ciutat d’Ouagadougou, la capital de Burkinga Faso, a l’Àfrica Occidental, que estudien per convertir-se en mecàniques de cotxes. Els seus somnis i desitjos es barregen amb les seves perspectives reals de vida, però en aquest cas, dins d’una societat on encara hi conviuen molts prejudicis sobre el rol que suposadament ha de tenir la dona. En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un passat convuls, trobar feina s’ha convertit en una de les grans preocupacions dels adolescents i els joves burkinesos.

Des de finals dels anys 90, moltes noies han optat per estudiar al CFIAM, un centre educatiu per a la iniciació i l’aprenentatge d’oficis a dones. El sector de la reparació de cotxes és un àmbit àmpliament reservat als homes, però la Bintou, la Chantale o la Dina, igual que moltes companyes seves, estan decidides a trencar aquesta barrera de gènere i a convertir-se algun dia en mecàniques professionals. La societat burkinesa està en moviment, i així va quedar clar amb l’aixecament popular del 2014 que va fer caure el règim de Blasie Campoaré. La renovació del país ha sigut notable des d’aleshores, tot i que la majoria de dones s’ho prenen amb cert escepticisme i resignació, ja que a efectes pràctics la seva situació no ha millorat. 

"El Documental del Mes" és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera participa en una trobada europea sobre les carreres acadèmiques clíniques en la infermeria ]]> Wed, 06 Feb 2019 00:00:00 +0100

La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, la professora Esther Cabrera, va assistir del 23 al 26 de gener a Anglaterra a la cita científica anual European Academy of Nursing Science (EANS), celebrada a la Universitat de Birmingham. Sota el lema “Clinical Academic Careers in Nursing: The Best of Both Wordls?”, la trobada d’enguany es va centrar en la vinculació dels infermers amb carrera acadèmica als hospitals.

En aquest sentit, es van debatre temes com quin és el paper dels professionals d’infermeria que es doctoren i inicien la carrera com a investigadors en institucions sanitàries, o com es poden aplicar les competències adquirides pels infermers amb carrera acadèmica en la cura dels pacients i en l’eficiència del sistema sanitari.

L’European Academy Nursing Science és un organisme independent creat el 1998 amb l’objectiu de crear una comunitat científica a Europa que proporcioni inspiració i lideratge acadèmic en l’àmbit de l’infermeria.
 

]]>
<![CDATA[ Presenta la sol·licitud per estudiar a l’estranger el curs vinent ]]> Tue, 05 Feb 2019 00:00:00 +0100

Obert el període de sol·licituds fins al 10 de febrer per demanar una plaça per marxar a estudiar fora el curs 2019-2020. Recorda que només podeu sol·licitar una plaça els estudiants que teniu tots els crèdits de primer curs aprovats.

Quins passos has de seguir?

1. Accedeix a l’eCampus amb les teves credencials2. Clica l’apartat “Expedient UPF” que trobaràs al menú de la dreta “Els meus accessos directes”.


3. Obre la pestanya “Gestions de Relacions Internacionals” que trobaràs al menú desplegable de l’esquerra i clica “Sol·licitud de intercanvi OUTGOING”.4. Apareixerà la pestanya de “Selecció d’expedient”, clica al símbol del ratolí per accedir al formulari de sol·licitud.5. Dins de l’apartat “Nova sol·licitud de sortida per a l’any 2019”, selecciona “Convocatòria única” del desplegable i clica “Afegir”.6. Un cop feta la selecció, és el moment de revisar les dades personals i comprovar que tot és correcte.

7. Un cop t’hagis revisat les dades personals, és el moment d’omplir les dades d’intercanvi.

Et recordem que:

 • Podràs escollir fins a 3 universitats per ordre de preferència. El llistat d’universitats només mostrarà aquelles destinacions disponibles segons el grau i curs que estàs estudiant
 • Marca el període de preferència d’estada, primer semestre, segon semestre o curs complet.
 • Adjunta el certificat del nivell d’idioma, segons l’exigència de la universitat de destinació, excepte les que són en castellà. Cal que el document estigui en format pdf.

Si tens dubtes, consulta la guia Com sol·licitar una plaça de mobilitat?
Consulta la pàgina web per a més informació i si tens dubtes, envia’ns un correu a rrii@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ Gestiona de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Tue, 05 Feb 2019 00:00:00 +0100

Aquest mes de febrer activem l’e-Secretaria, un nou servei que et permetrà gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics. 

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampus, dins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
   
]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus llança la segona edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda ]]> Tue, 05 Feb 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha obert el període per presentar candidatures a la segona edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil del Maresme a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació.

El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Aquest component pot tractar-se d’una nova funcionalitat en el producte, un teixit intel·ligent, tecnologia en teixit, una solució sostenible, un model innovador per relacionar-se amb el client, alternatives TIC en distribució, etc.

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria.

El programa consta de dues fases: en la primera hi entraran quinze participants, que experimentaran de forma evolutiva com la seva idea de negoci es converteix en una proposta clara de valor. Consta de sessions que combinen workshops impartits per mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector i tutories personalitzades amb experts en negoci. En la segona fase se seleccionaran cinc projectes finalistes que seran acompanyats de forma personalitzada cap al llançament del seu producte al mercat i rebran un full de ruta per l’obtenció de finançament.

Les candidatures es poden presentar fins el 25 de març. El programa es desenvoluparà d’abril a juliol i de setembre a desembre. Els participants podran disposar d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i un especialista que els podrà fer el seguiment i donar suport. També entraran a formar part de l’ecosistema Reimagine Textile, on es connecten emprenedors, inversors, startups i món empresarial.

]]>
<![CDATA[ L’Ajuntament, el TecnoCampus i tres escoles de Mataró s’uneixen per apropar l’economia social als més joves ]]> Sun, 03 Feb 2019 00:00:00 +0100

L’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i tres escoles de la ciutat han organitzat el primer Camp d’innovació social, una iniciativa per treballar l’economia social i sostenible de manera col·laborativa amb els més joves. Hi han participat prop de cent estudiants de l’Escola GEM, l’Escola Pia Santa Anna i l’Institut Thos i Codina, que han elaborat propostes per abordar reptes de ciutat del Pla Estratègic Mataró 2022 vinculats als teixits intel·ligents, la integració del marc a la ciutat, un nou model de port urbà i el turisme.

El passat divendres 25 de gener els estudiants, dividits en grups, van presentar, en un acte celebrat al TecnoCampus, els projectes davant d’un jurat, format per membres de l’Ajuntament, el TecnoCampus, les escoles i Servei Solidari, entitat que impulsa el Camp d’Innovació en el marc del projecte "Claim the future". L’equip guanyador viatjarà fins a Lituània per participar en un altra activitat vinculada a l’economia social amb joves d’altres països.

Durant el mes que ha durat el projecte, i després de visitar diferents cooperatives de Mataró, els alumnes de secundària i batxillerat han comptat amb el suport d’estudiants del TecnoCampus, que hi ha col·laborat com a mentors. Les seves funcions han estat conduir les dinàmiques i assegurar-se que els equips desenvolupaven el projecte en clau d’economia social. “Ha estat una experiència intensa i molt enriquidora, i una tasca essencial ha estat motivar els estudiants per estimar-se el projecte”, afirma la universitària Sara Atienza. La participació del TecnoCampus en el projecte s’ha vehiculat a través del Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació i els responsables de l’itinerari emprenedor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat. Carme Rovira, responsable de la Unitat d'Innovació Educativa del Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació del TecnoCampus, considera que aquesta iniciativa reforça la col·laboració d’institucions i entitats educatives per aconseguir sumar perspectives diferents en un marc de propostes comunes: “Ja no s'aprèn només a les aules, ni a través de classes virtuals, sinó del què fem i com ho fem, i això implica estar en un ecosistema d'aprenentatge on diferents actors sumin”. En aquest sentit, el TecnoCampus ja va implicar-se el 2017 en l’organització d’una iniciativa impulsada pel Departament d’Economia de la Generalitat i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació que pretenia afrontar col·lectivament i de manera efectiva reptes econòmics i socials que requereixen respostes complexes.

]]>
<![CDATA[ Minoryx Therapeutics obre una filial a Bèlgica ]]> Fri, 01 Feb 2019 00:00:00 +0100

Minoryx Therapeutics, companyia biotecnològica ubicada al TecnoCampus, especialitzada en medicaments per a malalties minoritàries, ha creat una filial a Bèlgica des de la qual impulsarà l’R+D del fàrmac MIN-102 per a noves indicacions del sistema nerviós central. La firma, que dirigeix Marc Martinell (a la imatge), va assenyalar que així també s’acosta als fons de capital risc belgues que van participar en la seva última ronda de 21,3 milions d’euros. Podeu consultar més informació en aquest article de La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Sigma Industrial Precision participa en un "market place" de solucions d'Indústria 4.0 ]]> Fri, 01 Feb 2019 00:00:00 +0100

L’empresa Sigma Industrial Precision, empresa ubicada al TecnoCampus, va participar en un l’esdeveniment d’ACCIÓ on es presentaven solucions tecnològiques en l’àmbit de la indústria 4.0 davant l’auditori d’empreses industrials el 17 de gener. Al Marketplace hi van participar quaranta empreses industrials, onze expositors i unes 180 persones.

Sigma Precision Industrial va atendre empreses durant la jornada i va aconseguir contactes amb potencial de venda. A més, està en conversa amb Acció per formar part de l’estand de Catalunya a la propera Hannovar Messe del mes d’abril, dins de la fira més important del món, pel que fa a indústria 4.0, la Digital Factory.

Aquest febrer l'empresa farà un viatge a Portugal, després d’haver participat en la primera edició del programa Go Global. Després d’aconseguir finançament, està tancant els primers acords pilot i comercials amb importants empreses industrials públiques i privades, fet que comporta un creixement en infraestructura i equip per abordar aquesta expansió del negoci.

Vols saber-ne més sobre aquesta empresa? Visita la seva pàgina web.

]]>
<![CDATA[ Business Corner 19 de febrer. PAE ]]> Fri, 01 Feb 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus i PAE Mataró Maresme, la plataforma d’Empresaris de Polígons de Mataró i el Maresme, et convida el pròxim 19 de febrer a les 18:30 h al Business CornerLa trampa del faristol. De la por  a la passió per parlar en públic”.

El ponent, Tomás Cascante, ens explicarà com pujar a un escenari i guanyar-se el públic amb seguretat i naturalitat, i ens transmetrà les estratègies que funcionen per afrontar amb èxit les relacions entre ponent i públic des de la seva experiència a la ràdio, en els escenaris i dirigint locutors i ponents durant alguns anys.

Entre altres continguts, donarà a conèixer algunes situacions freqüents d’oradors i com solucionar-les, ajudant a convertir les pors en un plaer i passió per parlar en públic.

Inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ Business 28 de febrer: Sabática ]]> Fri, 01 Feb 2019 00:00:00 +0100

Vols talent estranger sense cost per a la teva empresa?

El TecnoCampus i l’’empresa del parc Sabática et convida el pròxim 28 de febrer al Business Corner “Vols talent estranger sense cost per la teva empresa?”.

Meritxell Morera, directora i fundadora de Sabática, ens explicarà com pots incorporar un becari internacional a la teva empresa, amb un pla de formació dissenyat per impulsar el teu negoci.

Assistència limitada i per estricte ordre d’inscripcions.

T’hi esperem!

Per inscriure-t'hi clica a l’enllaç.

]]>
<![CDATA[ Quaranta joves desenvoluparan les seves idees de negoci al TecnoCampus des del programa Explorer ]]> Wed, 30 Jan 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va celebrar ahir a la tarda l’acte d’inaugural del programa d’emprenedoria universitària Explorer, que compta amb quaranta participants. Aquesta és la tercera edició que el TecnoCampus és un dels centres que acull el programa on durant els propers cinc mesos es desenvoluparan vint projectes emprenedors.

El programa, que ofereix als participants assessorament personalitzat i formació en innovació i models de negoci, premiarà el millor emprenedor del TecnoCampus amb un viatge a Silicon Valley, l’ecosistema d’innovació més gran del món, on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques punteres, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A més, l’emprenedor seleccionat també optarà a un dels tres premis a nivell estatal, dotats amb 30.000, 20.000 i 10.000 euros, per seguir desenvolupant el seu negoci. 

El programa Explorer “Jóvenes con idees” l’impulsa Banco Santander a través de Santander Universidades i el coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). El projecte forma part de la voluntat d'enfortir l'emprenedoria en l'àmbit universitari, un dels trets que singularitzen els graus i postgraus que es poden cursar al TecnoCampus. El servei d’emprenedoria universitària atén al llarg de l'any tots els estudiants que volen posar en marxa projectes, i organitza, a més del programa Explorer, altres iniciatives. Els guanyadors de l’última edició van ser Marc Millet i Nil Oleaga amb un producte per augmentar la seguretat dels ciclistes.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus se suma al projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill per impulsar la transformació educativa de l’escola Rocafonda ]]> Tue, 29 Jan 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participa a partir d’aquest mes de gener en el projecte Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. En aquesta ocasió, el TecnoCampus serà el centre de referència en el procés de transformació educativa de l’escola Rocafonda de Mataró.

Professors del TecnoCampus, l’equip de docents de l’escola de Rocafonda, i representants de la Fundació Jaume Bofill i de l’Ajuntament de Mataró es van reunir el passat dimecres 23 de gener al TecnoCampus per definir els principals eixos de treball del projecte, que pretén incorporar elements vinculats a l’emprenedoria, a la innovació educativa i innovació social i al foment de les vocacions tecnològiques entre els més joves, en col·laboració amb el moviment d’Xnergic.Carme Rovira, responsable de la Unitat d'Innovació educativa al Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació del TecnoCampus, afirma que és una bona ocasió per poder participar en el procés de replantejament del model educatiu d'una escola: “Aquesta col·laboració és una oportunitat per seguir treballant en l’ecosistema d’aprenentatge que pensem que Mataró pot esdevenir”.

Aquesta aliança permetrà a l’escola Rocafonda desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat referent en el territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. El programa s’inspira en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta. A Catalunya, el programa l’impulsa la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, l’Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la Diputació de Barcelona. Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat.

]]>
<![CDATA[ Una gestió més viva i sostenible de l’espai públic centra la tercera edició de la “hackthon” del TecnoCampus ]]> Thu, 24 Jan 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus acull del 8 al 10 de febrer la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi participaran universitaris, i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que durant tres dies desenvoluparan propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics d'una gestió més viva i sostenible de l’espai públic, un espai que és de tots i del que som responsables i en gaudim col·lectivament. En són exemples places, carrers, camins, platges, mobiliari urbà, i edificis públics, i les activitats que s’hi duen a terme.

Per treballar els reptes, no s’entendrà l’espai públic només com un lloc purament físic, sinó com un espai viu on crear comunitat. És per això que l’objectiu és construir alternatives que facilitin el desenvolupament de la vida social, amb una mirada sostenible i amb una visió a llarg termini. L’edició comptarà amb l’entrega de dos premis, un per a equips universitaris, dotat en 2.000 euros a distribuir entre els integrants de l’equip i accés directe al programa de preincubació de TecnoCampus; i un per a equips de secundària, dotat en 1.000 euros i també a distribuir entre els integrants de l’equip.

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi participen com a col·laboradors Antai Venture Builder, Bytemaster, Everis, Abacus cooperativa, Lliure TIC, Coopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstitute, Som Energia i Som Connexió, que veuen aquesta iniciativa com una ocasió per fomentar la tecnologia entre els més joves i estar connectats al talent universitari. En aquest sentit, el projecte és una oportunitat tant per als universitaris, que poden fer visible el seu talent, com per a les mateixes empreses, que poden captar nous perfils professionals i identificar talent.

La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. És per això que durant el cap de setmana els equips comptaran amb el suport d’un equip de mentors, tant de l’àmbit acadèmic com professional. 
 

]]>
<![CDATA[ Cinc professors del TecnoCampus obtenen els sexennis de recerca del 2018 ]]> Wed, 23 Jan 2019 00:00:00 +0100

Les doctores Màrian Buil, Noemí Serra i Priscila Torrado i els doctors Manuel Vicente Garnacho i Joan Ramon Gomà han obtingut l’avaluació positiva d’un tram de recerca a la convocatòria de l’activitat investigadora 2018 de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), una acreditació que avalua la qualitat de la recerca dels investigadors a les universitats catalanes.

Per accedir a la convocatòria, es requereix tenir el títol de doctor, tenir vinculació amb la universitat a temps complet o parcial i haver completat sis anys d’activitat investigadora, preferentment dins del centre.

Amb aquesta notícia, el nombre d’investigadors que disposen d’un sexenni viu a Tecnocampus és de 13 persones, 6 de l’Escola Superior Politècnica, 3 de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i 4 de l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

A la fotografia, d’esquerra a dreta, Màrian Buil, Joan Ramon Gomà i Noemí Serra.

]]>
<![CDATA[ El professor Jesús Martínez participa en una trobada sobre formació i logística ]]> Mon, 21 Jan 2019 00:00:00 +0100

El professor i coordinador del Grau de Logística i Negocis MarítimsJesús Martínez, va participar la setmana en una trobada del Propeller Club de Barcelona, on va assenyalar que la formació és un dels pilars del sector logístic. En l'acte també hi va intervenir Eduard Rodés, de l'Escola Europea-Intermodal Transport. El Propeller Club de Barcelona es un club de directius i empresaris de diversos sectors industrials i el comerç internacional, especialment dels àmbits de la logística, el transport i el sector marítim-portuari.

Durant la sessió també es va presentar el nou Màster Universitari en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus. Es tracta d'un programa que començarà el curs 2019-2020 dirigit a professionals de la logística, directius d’empreses de transport terrestre, responsables de departaments d’empreses marítimes i portuàries, i altres professionals relacionats o vinculats al sector.

El mitjà especialitzat Diario el Puerto va dedicar a la trobada un extens article que podeu consultar aquí.

]]>
<![CDATA[ La lliga de debat clou la quarta edició, en què han participat cinquanta estudiants ]]> Mon, 21 Jan 2019 00:00:00 +0100

La quarta edició de la lliga de debat del TecnoCampus va fer la cloenda divendres passat amb la final universitària i la de centres de secundària. En el primer cas els guanyadors van ser els estudiants Joan Escolà, Clàudia Faraudo i Pol Parra, mentre que en el cas de secundària, es va imposar l'equip del Freta Mataró. La benvinguda a l'acte va anar a càrrec de la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i del periodista del portal Adolescents.cat, Roger Carandell, que van destacar la importància de la comunicació en totes les professions. En la final, el tema de debat en la competició universitària va ser la immigració, i en la competició de secundària, el fracàs com a pas previ cap a l'èxit.

Les lligues de debat, concebudes com a eines per a potenciar una competència transversal com és la comunicació, tenen un fort arrelament a les universitats. En aquests edició hi han participat trenta estudiants universitaris del TecnoCampus i trenta-cinc de cinc instituts de secundària (Maristes Champagnat, GEM, Salesians, Freta Mataró i Institut Vall del Mediona). 

Els membres del jurat van escollir com a millors oradors Oscar Sala (competició universitària) i Laura Vázquez (competició se secundària). Els guanyadors de la competició universitària del TecnoCampus participaran ara a la lliga de debat que organitza la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona.

.

]]>
<![CDATA[ El pressupost del TecnoCampus assoleix la xifra de 20 milions d’euros i afronta el 2019 com un any de consolidació del creixement ]]> Mon, 21 Jan 2019 00:00:00 +0100

El patronat de la Fundació TecnoCampus va aprovar en la darrera sessió del 2018 el pressupost de l’entitat per a l’exercici 2019, que assoleix per primer cop els 20 milions d’euros (per 18,5 milions el 2018). El curs 2019-2020, la xifra d’estudiants de grau, postgrau i màster serà de 3.400, lleugerament inferior a aquest curs. Les taxes universitàries dels estudis de grau s’incrementaran un 1,9% de mitjana, en línia amb la previsió d’inflació. Pel que fa a l’oferta acadèmica del curs 2019-2020, la novetat es produirà en l’àmbit de la formació continuada, amb un nou màster oficial en logística.

El pressupost plasma la voluntat expressada en el pla estratègic “TecnoCampus 2022” de passar d’una fase d’expansió a una de consolidació en el projecte. Entre les actuacions que es duran a terme aquest any destaca la inversió del voltant de 800.000 euros en l’edifici TCM6, inaugurat el 2016. S’hi habilitaran aules per a la formació continuada i s’hi traslladaran els serveis administratius i corporatius de la Fundació. Els espais que deixaran lliures els serveis administratius a l’edifici principal (TCM1) permetran crear nous espais per a l’emprenedoria i la innovació adreçats als estudiants. L’aposta per la qualitat es plasma també en la contractació de nou professorat permanent, que passarà dels 77 actuals a 85, per assolir el 50% de professorat permanent i el 50% d’associat, posicionant així TecnoCampus entre les millors pràctiques en el sistema universitari.

El pressupost per a beques, ajuts i exempcions de matrícula se situarà en 1.267.168 euros, amb un esforç més gran en les 56 beques TecnoCampus per a estudiants de grau (dotades amb 300.000 euros, 50.000 més que el 2018), adreçades a  estudiants que no poden fer front a la matrícula per qüestions de renda. El pressupost planteja així mateix la voluntat de posar en marxa beques de post-doctorat, per atreure docents i investigadors de tot Europa que poden donar suport en la docència i contribuir a donar un impuls a la recerca.

Pel que fa a l’àrea d’empresa i emprenedoria, al llarg del 2019 es vol posar en marxa un pla de comercialització del Centre de congressos i reunions per  millorar-ne l’explotació i que sigui un centre de referència al Maresme per les empreses en l’organització de congressos, jornades i trobades empresarials, a més d’atraure actes de caràcter nacional, estatal i internacional. També es planteja la posada en marxa d’una incubadora d’empreses del sector tèxtil, un projecte conjunt amb Eurecat i fruit del projecte comú Reimagine Textile.

]]>
<![CDATA[ Potenciar la visibilitat de les científiques, clau per despertar vocacions entre les més joves ]]> Fri, 18 Jan 2019 00:00:00 +0100

Sonia Fernández-Vidal és física quàntica, escriptora i una de les protagonistes de l’exposició “Dones i tecnologia”, que es va inaugurar ahir al vespre a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró amb la presència d’aquesta científica mataronina. Es tracta d’una exposició itinerant sobre dones científiques i tecnològiques vinculades a la ciutat de Mataró que s’emmarca dins del projecte TecnoGirl, que té per objectiu posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia i fomentar les vocacions tecnològiques en noies d’entre 12 i 18 anys.

L’acte el van presidir Sonia Fernández-Vidal; Ester Bernadó, directora de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus; i Sílvia Sebastián, cap de la Xarxa Urbana Biblioteques de Mataró. Esther Bernadó va destacar que des del TecnoCampus hi ha un gran interès per acostar la tecnologia a les més joves i fer créixer el percentatge de dones que escullen estudiar graus vinculats a les enginyeries: “Les dones tenen molt a dir en els àmbits tecnològic i científic, sense elles el món perd talent i, sobretot, la oportunitat de crear projectes amb una altra mirada”.

En aquesta mateixa línia, Sonia Ferández-Vidal va remarcar durant la conferència inaugural que les dones són unes heroïnes silenciades en el camp de la ciència: “Estem mancats de rols femenins en la ciència no perquè no existeixin, sinó perquè s’han silenciat”. En aquest sentit, va apuntar que és responsabilitat de tots incentivar que les dones tingui més visibilitat en projectes capdavanters dins de la ciència i la tecnologia: “No és que els països rics inverteixin en ciència, sinó que els països són més rics per invertir en ciència”, va afegir. Pel que fa al projecte TecnoGirl, Fernández-Vidal considera que és clau promoure les vocacions tecnològiques en les primeres etapes escolars, ja que sovint els factors decisius perquè una noia esculli ciència o humanitats no es troben a secundària, sinó a primària.

En aquest sentit, el projecte preveu també tallers de tecnologia i ciència dirigits als estudiants dels centres educatius de Mataró. Finalment, la gran activitat del projecte serà una Hackathon, un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas, es realitzarà una HackGirl junior adreçat a noies amb el repte social sobre gestió de residus. El projecte TecnoGirl és una iniciativa liderada per TecnoCampus, que té el suport té el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus apropa l’emprenedoria als més joves a través d’experiències d’èxit del territori ]]> Thu, 17 Jan 2019 00:00:00 +0100

Prop de 150 estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius van omplir ahir al matí l’Auditori del TecnoCampus per assistir a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores”, que s’emmarca dins del programa Tallers Linnk del TecnoCampus. L’objectiu és acostar la cultura emprenedora als alumnes d’escoles i instituts a través de casos d’èxit del territori.

La cap d’Emprenedoria del TecnoCampus, Antonia González, va destacar en el discurs de benvinguda que un dels trets diferencials del TecnoCampus és el seu model, que integra universitat i empresa en un espai únic dedicat la innovació i l’emprenedoria, essent aquesta darrera un eix transversal en tots els estudis que s'imparteixen. Van assistir-hi estudiants de l’Institut Palau Ausit, de Ripollet; La Presentació, d’Arenys de Mar; i de l’Institut Josep Puig i Cadafalch, de Mataró.

Es van presentar quatre casos d’èxit de projectes emprenedors impulsats per estudiants, graduats i empresaris del parc TecnoCampus: Mariam Ayadi i Nil Mandri, amb Wipass, projecte guanyador de l’última edició dels premis Creatic; Sònia Mestres i Esther Pradell, amb el diari Bitxos des de la incubadora; Miquel Giménez, amb Thumblock; i Eric Fernandez, de Motum Projects. Tots han coincidit a apuntar que sentir passió pel projecte i ser capaç de detectar una oportunitat de negoci, és a dir, una necessitat real en el mercat són claus per culminar amb èxit les primeres fases del projecte. “Abans d’invertir molts diners en un negoci, cal fer petites accions i testejar la idea en el mercat”, va afirmar Sònia Mestres, que han desenvolupat el diari Bitxos utilitzant la metodologia de Lean Startup. “Tenir una idea bona és important, però l’esforç i la constància és el que t’ajudarà a convertir-ho en un projecte d’èxit”, va afegir Miquel Giménez.

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Arnal realitza una estada a la Darmstadt University of Applied Sciences d’Alemanya ]]> Thu, 17 Jan 2019 00:00:00 +0100

El professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs Jordi Arnal va impartir sessions formatives sobre programació gràfica en videojocs a la Darmstadt University of Applied Sciences, a Alemanya, del 7 a l’11 de gener. L’estada s’emmarcava dins del programa Erasmus+ per fomentar la mobilitat internacional del professorat i ha servit, a més, per fomentar l’intercanvi de coneixement i definir possibles vies de col·laboració entre ambdues universitats en el futur.

Actualment Arnal imparteix les assignatures de Programació 3D, Programació gràfica avançada i Projectes 2D en el Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica.
 

]]>
<![CDATA[ Noves sessions de running, ioga i pàdel al TecnoCampus. T'hi animes? ]]> Wed, 16 Jan 2019 00:00:00 +0100

T’has proposat fer més exercici físic aquest 2019? Des del TecnoCampus t’ho posem fàcil amb el nou programa d’activitat esportiva, que inclou sessions de "running", ioga i pàdel. Es tracta d’un projecte impulsat de manera conjunta amb l’associació Junts per l’Esport i que ofereix uns preus molt competitius a les empreses del parc per participar de les activitats.

Les sessions començaran el mes de febrer i en un inici reuniran estudiants, empresaris i treballadors del TecnoCampus, amb la possibilitat de diversificar els grups si hi ha un mínim de quòrum.

Quines activitats t'oferim?

Vine a córrer pel passeig marítim els dimarts de 14 a 15.30 hores. El punt de sortida serà el TecnoCampus i l’entrament el dirigiran Mari Carmen González i Andreu Novakoski. Les sessions presencials seran de febrer a juny i cada participant disposarà d’una planificació online personalitzada adequada al seu nivell (Categoria 1 – iniciació, Categoria 2 – curses de 5 i 10km, Categoria 3 – mitja marató i maratons).
Preu d’inscripció: abonament bimestral de 40 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

Aprèn a desconnectar de la feina, allibera estrès i exercita la ment i el cos amb les sessions de ioga que organitzem al TecnoCampus. Classe els dijous de 14 a 15 hores, a càrrec de Carina Roldán.
Preu d’inscripció: abonament bimestral de 40 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

Accedeix a les pistes de pàdel del complex esportiu del Centre Atlètic Laietània de dilluns a dijous fins a les 18h i els divendres fins a les 15h. Es necessita un mínim 12 participants per poder iniciar l’activitat, i hi ha l’opció de cedir alguna pala si no se’n disposa. La lliga de pàdel serà una competició per parelles i s’organitzaran enfrontaments entre tots els equips fins a arribar a la fase d’eliminatòries.
Preu d’inscripció: 15 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

]]>
<![CDATA[ Saps com imprimir gratis al TecnoCampus? ]]> Tue, 15 Jan 2019 00:00:00 +0100

Sabies que pel fet de ser estudiant del TecnoCampus tens impressions gratuïtes? Cada trimestre disposes de fins a 270 impressions en blanc i negre i 27 en color.

Aquestes impressions les pots gestionar des de qualsevol dels ordinadors del TecnoCampus o accedint a l’eCampus a través del teu propi ordinador o dispositiu mòbil.

Les impressions estan configurades perquè surtin a les dues impressores de la Biblioteca-CRAI, a la impressora de la primera planta del TCM1 o a la planta baixa del TCM6.

Abans d’imprimir, recorda comprovar si ho fas en blanc i negre o color, ja que una impressió en color equival a 10 en blanc i negre. Des de l’eCampus podràs consultar el saldo disponible i l’historial de les impressions des de l’última càrrega fins al moment de la consulta.
 

]]>
<![CDATA[ Sessions gratuïtes d’orientació laboral, apunta-t'hi! ]]> Mon, 14 Jan 2019 00:00:00 +0100

Busques feina o pràctiques? Com a estudiant del TecnoCampus, pots participar a les sessions gratuïtes d’orientació laboral que organitza el Servei de Carreres Professionals:

 1. Les sessions ens desenvoluparan en entrevistes individuals de màxim 60 minuts. Cada estudiant o graduat podrà sol·licitar un màxim de 3 assessoraments per curs. En cas d’estar interessat, envia'ns un correu electrònic per demanar hora a talent@tecnocampus.cat, explicant breument el motiu de la consulta.
 2. Una vegada sol·licitada l'entrevista, rebràs un correu de confirmació de cita que hauràs de contestar el més ràpid possible. En cas que no rebre correu de confirmació, entendrem que la reserva queda anul·lada i procedirem a cancel·lar-la.
 3. Si necessites anul·lar la cita, cal comunicar-ho amb un mínim de 48 hores abans de la sessió. En cas d’anul·lar-la desprès del termini establert, no podràs programar una nova sessió fins al següent trimestre acadèmic.

IMPORTANT! Per tal de que la sessió sigui més efectiva cal que portis una proposta del teu currículum vitae i de la carta de presentació.

I si necessites que et resolguem dubtes més concrets relacionats amb recursos de recerca feina, oferim assessorament en format entrevista exprés de 10 minuts. L'horari d’atenció del Servei de Carreres Professionals és els dilluns i divendres de 12 a 14 hores. 

Sessions específiques

Aquest segon trimestre organitzarem sessions específiques sobre:
17 de gener - Vols que t’ajudem a millorar el teu CV?
30 de gener – Tens una entrevista de feina? Vols que t’ajudem a preparar-la?
30 de gener - Linkedin: treu tot el suc a aquesta xarxa professional
En aquest taller aprendràs quins són els elements clau del perfil de LinkedIn i com gestionar les recomanacions, validacions, publicacions i interaccions. T’explicarem quina estratègia has de seguir per trobar les ofertes de feina que més t’interessen! De moment, pots consultar aquest article on et donem 5 consells per millorar el teu perfil de Linkedin.

Obrirem inscripcions properament, però si tens algun dubte pots enviar-nos un correu a talent@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Què no et pots perdre si vols estudiar fora ]]> Mon, 14 Jan 2019 00:00:00 +0100

INFORMA’T

Els dimecres de 12 a 13 hores i de 16 a 17 hores

A la Oficina de Relacions Internacionals (planta baixa, al costat del PIE)
Assessorament individual o en grup. Si tens dubtes sobre mobilitat internacional, envia’ns un correu a rrii@tecnocampus.cat, especificant el nom, cognoms, curs i horari de preferència (matí o tarda).


15 de gener

Organitzem una fira d’universitats on t’explicarem a quines universitats pots marxar d’intercanvi, coneixeràs experiències d’estudiants que ja han marxat i estudiants internacionals que estan fent la seva estada al TecnoCampus, i t’informarem del programa Erasmus i de la comissió del Buddy Program.


22 de gener a les 14 hores

Aula 207
Organitzem una segona sessió informativa per marxar a estudiar fora el curs vinent per als estudiants que no van poder assistir a la primera reunió. T’explicarem quins tipus de programes tens al teu abast, les destinacions i les beques que pots demanar per fer mobilitats internacionals.


30 de gener a les 14 hores

Aula 213
Sessió informativa per marxar a estudiar a Austràlia, Estats Units o Canadà.
Inscripcions

SOL·LICITA

Del 4 al 10 de febrer podràs presentar la sol·licitud a través de l’eCampus. De moment, pots consultar les places disponibles de cada escola. Pots consultar més informació a la pàgina web i si tens algun dubte, pots enviar-nos un correu a rrii@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ El rap de Silvana, el primer "Documental del Mes" del 2019 a Mataró ]]> Thu, 10 Jan 2019 00:00:00 +0100

Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Ella serà la protagonista del primer “Documental del Mes” del 2019 a Mataró, que tindrà lloc el proper 16 de gener a les 19h a la Sala Polivalent del Cafè de Mar i que es projectarà en versió original i subtitulat en català. A més, després del documental Silvana (2017) s’organitzarà un col·loqui liderat pel col·lectiu LGTBI de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

La història de la Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà. Silvana és viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors. El documental ha rebut diferents premis durant el 2017 i 2018, tant a Europa com a altres països com Estats Unitats, Canadà o Rússia, entre d’altres.

El Documental del Mes és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.

]]>
<![CDATA[ Un projecte liderat pel TecnoCampus acosta la tecnologia i la ciència a les més joves ]]> Tue, 08 Jan 2019 00:00:00 +0100

Divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, fomentar les vocacions en aquest àmbit de noies d'entre 12 i 18 anys i, així, contribuir a reduir la manca de vocacions científiques i tecnològiques entre aquest col·lectiu. Amb aquests objectius, el 16 de gener es posa en marxa el projecte "Tecno Girl", una iniciativa del TecnoCampus que té el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas.

El projecte forma part de les actuacions que impulsa Bibliolab, un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania. 

Com a primera activitat del projecte, el dijous 17 de gener a les 19 hores s'inaugura, a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró una exposició sobre aportacions de dones científiques i vinculades a la tecnologia al llarg de la història, amb la intenció d’apropar als estudiants i als centres educatius aquestes personalitats. Durant l'acte, hi haurà una xerrada a càrrec de Sonia Fernández-Vidal, física quàntica i escriptora.

El projecte preveu també tallers de tecnologia i ciència dirigits als estudiants dels centres educatius de Mataró.  

Finalment, la gran activitat del projecte serà una Hackathon, un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas, es realitzarà una HackGirl junior adreçat a noies amb el repte social sobre gestió de residus.

Si estàs interessat en qualsevol d'aquestes activitats, inscriu-t'hi:

Biblioteca Pompeu Fabra
b.mataro.pf@diba.cat 93 741 29 20
Biblioteca Antoni Comas
b.mataro.ac@diba.cat 93 702 28 13
]]>
<![CDATA[ Oberta la inscripció a programes de postgrau que comencen entre gener i març ]]> Mon, 07 Jan 2019 00:00:00 +0100

Entre els mesos de gener i març el TecnoCampus inicia la docència de cinc postgraus per als quals ja està oberta la inscripció.

En l’àrea de salut, s’inicia la tercera edició del Postgrau en Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, en col·laboració de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, adreçat a diplomats i graduats en infermeria interessats a especialitzar-se en els coneixements del procés quirúrgic, la gestió i la seguretat del pacient dins d'aquesta àrea. Pel que fa a la també tercera edició del Postgrau en Ferides Cròniques, té com a objectiu crear formar professionals per a la millora de la qualitat de les cures infermeres que reben els pacients amb ferida de cicatrització complexa. La cinquena edició del Postgrau en Seguretat del Pacient, per la seva banda, s’imparteix amb la col·laboració de la Fundación para la Investigación, Formación y Consultoría en Seguridad del Paciente (FIDISP) i forma experts en seguretat del pacient i gestió de riscos assistencials.

En el camp de l’empresa, s’ofereix la tercera edició del Postgrau en Comptabilitat Financera, que aprofundeix en la normativa comptable i l’anàlisi financer. També es tracten les matèries necessàries per presentar-se a l’examen d’expert comptable, reconeixement que ofereix el Consejo General de Economistas i l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España. També s'obre la inscripció a la tercera edició Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social, un títol propi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i subvencionat per la Generalitat. Es tracta d'un curs presencial i 100% subvencionat que té com a objectiu saber gestionar projectes empresarials sostenibles, innovadors i socialment responsables. 

Tots els postgraus són títols propis dels centres universitaris del TecnoCampus i de la Universitat Pompeu Fabra.
Si esteu interessats en algun d’aquests postgraus, el període de de preinscripció està obert. Per a més informació podeu adreçar-vos a formaciopermanent@tecnocampus.cat.
  

]]>
<![CDATA[ Un article del professor Raya analitza la nova regulació sobre els lloguers ]]> Wed, 02 Jan 2019 00:00:00 +0100

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a Agenda Pública-El País sobre els canvis de regulació dels contractes de lloguer d'habitatges. Raya qualifica de "petita victòria per als llogaters" l'allargament dels lloguers fins als cinc anys, però adverteix que els governs continuen sense abordar el problema, que, segons destaca, només se solucionaria incrementant el parc d'habitatges de lloguer (un dels més baixos d'Europa).  "El decret llei no afronta el vertader problema de fons. Hi ha una absència total d'incentius per augmentar l'oferta de lloguer. Reservar un percentatge de cada promoció nova per a habitatge social o animar els propietaris de cases buides a posar-les de lloguer podrien ser dues mesures a adoptar", assenyala.

L'article conclou que hi ha una gran quantitat d'estudis, fets a ciutats com París i Berlín, que demostren que limitar el preu dels lloguers és contraproduent, ja que estimula el mercat negre i provoca la manca de manteniment dels habitatges de lloguer per part dels propietaris. El professor Raya també va explicar-ho el passat dissabte 5 de gener als serveis informatius de la cadena SER, intervenció que es pot escoltar a partir del minut 42.30.

]]>
<![CDATA[ “El paper de la infermeria en la reproducció assistida és fascinant” ]]> Wed, 02 Jan 2019 00:00:00 +0100

Gemma Saura forma part de la primera promoció d’Infermeria del TecnoCampus (2014) i és representant dels estudis d'Infermeria en el Consell Alumni del TecnoCampus. Actualment, treballa com a infermera a la clínica de reproducció assistida FecunMed.

Formes part de la primera promoció d’estudiants que es van graduar en Infermeria al TecnoCampus.
Per què vas escollir infermeria i el TecnoCampus com a centre universitari?

Inicialment vaig decidir estudiar infermeria perquè volia ser llevadora. Per exercir aquesta professió es necessita el Grau enInfermeria i després realitzar unes oposicions (EIR) per poder accedir a aquesta especialitat. Quan vaig anar al Saló de l’Ensenyament vaig veure que s'estrenava el Grau en Infermeria al TecnoCampus, a Mataró. Era una universitat nova, amb un equip jove i proper, just al costat de casa. Vaig pensar que no podia desaprofitar aquesta oportunitat, així que com a primera opció per iniciar el meu futur universitari vaig posar: “Grau en Infermeria al TecnoCampus”.

Què t'emportes del teu pas com a estudiant del grau?
En el grau vaig aprendre que ser infermer/a demana una preparació tècnica important, donada l’alta responsabilitat que recau en la nostra professió, i també que és impresindible desenvolupar unes aptituds adequades per atendre les persones. El més enriquidor que vaig aprendre durant la carrera és saber apreciar el tracte amb les persones, acompanyar-les i ajudar-les quan ho necessiten. 

Actualment treballes a FecunMed, una clínica especialitzada en fecundació in vitro i inseminació artificial. Quin és el rol d’una infermera com a assistent en un equip de fertilitat?
El paper d’una infermera dins el centre de reproducció assistida FecunMed es basa, principalment, a acompanyar i fer costat els pacients durant tot el procés reproductiu, treballant amb la resta de l’equip multidisciplinari en la realització de les diferents tècniques i tractaments, com visites ginecològiques, inseminació artificial, o transferències embrionàries, entre d’altres. Per altra banda, col·laborar en l’organització dels propis processos del centre, com per exemple en la programació de visites i de procediments quirúrgics, organització de les activitats o sessions clíniques, i també en temes vinculats a la gestió de la qualitat.

FecunMed és una empresa creada i gestionada per la teva família. Tenies clar que volies vincular-te professionalment des del principi a l’empresa familiar?
FecunMed és un centre de reproducció assistida fundat pel biòleg Rafel Buscà i el ginecòleg Xavier Saura, el meu pare. Actualment FecunMed forma part del Grup Eugin, una entitat de caràcter internacional que gestiona una corporació de centres de reproducció. Com he comentat anteriorment, inicialment volia ser llevadora. Però vaig tenir l’oportunitat de treballar durant un estiu a FecunMed, on vaig veure com de fascinant pot ser el paper de la infermeria dins el sector de la reproducció humana, i de la reproducció assistida. Va ser llavors quan vaig veure realment el camí professional que volia seguir. I és per això que més endavant vaig especialitzar-me i vaig estudiar un màster vinculat a temes d'infertilitat per continuar formant-me en aquest àmbit.

Suposo que el fet que existeixi aquest vincle familiar també et permet tenir una visió més àmplia de l'empresa i del sector, és així? 
Des de l’inici, m’he sentit tractada com una professional més dins de la plantilla. Des de FecunMed es dona molta importància a la formació dels seus professionals, hi ha estudiants en rotació que passen regularment pel centre a fer pràctiques, i també col·labora en la formació de nous infermers del TecnoCampus a través de la Beca FecunMed, per ajudar a finançar la matrícula als estudiants de postgrau de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Al mateix temps, també organitza periòdicament amb l’Hospital de Granollers les Jornades Catalanes de Reproducció Humana, dirigides als professionals sanitaris del sector. I el proper mes de maig, està prevista la celebració al TecnoCampus d’una jornada sobre la preservació de la fertilitat a la dona.

Què és el que t’agrada més de la teva feina?
El més gratificant de la meva feina és saber que, de forma directa o indirecta, hem pogut ajudar una persona o una parella a complir el somni de ser mare o pares.

Un procés de tractament de fertilització assistida pot ser, en molts casos, estressant i dur...Més enllà de les tasques més tècniques, quines actituds són necessàries per desenvolupar aquesta feina?
Normalment, les persones que se sotmeten a un tractament de reproducció assistida viuen aquesta situació amb temor i desconeixement. Com a infermers, hem d’oferir un suport emocional constant, intentant solucionar aquells dubtes que estiguin al nostre abast i derivar-los al professional corresponent quan sigui necessari. Mantenir bones relacions amb l’equip és fonamental, ja que gràcies a la cooperació amb la resta de l’equip (biòlegs, metges, equip administratiu, psicòlegs, entre d’altres) aconseguim grans resultats.

De manera que les habilitats interpersonals també són essencials.
Efectivament, una de les actituds fonamentals és procurar la seguretat dels pacients, i això s’aconsegueix, sobretot, creant un entorn segur a través d'una gestió de la qualitat, la protecció de la informació, i la discreció, entre altres. També cal ser honest amb un mateix i amb els companys, crear empatia, i desenvolupar un esperit de treball en equip. Això implica, en determinats moments difícils, fer un esforç de comprensió i de comunicació.

Actualment ets membre del Consell Alumni del TecnoCampus, com a representant dels estudis d’infermeria. Per què consideres que és important seguir vinculat a la universitat?
El Grau en Infermeria és la base imprescindible de la nostra professió. Tanmateix, mai s’acaba d’estudiar, ja que és necessari actualitzar els coneixements apresos al llarg de tota la vida professional. En aquest sentit, per mi és un orgull ser la representant del Grau en Infermeria del Consell Alumni, ja que formar-hi part em permet seguir vinculada al centre universitari que m’ha ajudat a conèixer i practicar la meva professió.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez realitza una estada a la Universitat Bar-Ilan d’Israel ]]> Fri, 21 Dec 2018 00:00:00 +0100

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez va realitzar una estada de recerca a la Universitat Bar-llan de Tel Aviv (Israel) del 12 al 18 de desembre, on va treballar amb el professor de la facultat d’enginyeria Yosi Keller. L’estada s’emmarca dins del projecte europeu COST CA15225 “Fractional-order systems - analysis, synthesis and their importance for future design”, del que ambdós docents formen part del comitè de gestió.

Durant l’estada es van treballar les tècniques machine learning i deep learning per millorar els resultats de la classificació de senyals manuscrits online, una temàtica que es troba en la línia d'investigació del Grup de Recerca del Tractament del Senyal i Dades del TecnoCampus.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil participa a Florència en una trobada internacional sobre emprenedoria ]]> Fri, 21 Dec 2018 00:00:00 +0100

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Màrian Builha presentat a Florència (Itàlia) en el Symposium on sustainability in university campus es el model d'emprenedoria universitària del Tecnocampus. El tema del congrés, Transforming Campuses Towards Sustainable Development, s'enfocava a demostrar el rol dels campus universitaris com a plataformes de transformació social a través de l'aprenentage i recerca actuant com a living labs sostenibles. L'esdeveniment va comptar amb 74 participants, que van presentar investigacions al voltant de com la universitat pot contribuir al desenvolupament sostenible.

Sota el títol "Building a context for sustainable development: Entrepreneurial teaching methodology at Tecnocampus", Buil va plantejar un model hèlix d'emprenedoria universitària que conté els agents amb els qualsestablir vincles per aconseguir un creixement sostenible al territori. Com a universitat emprenedora, cal traslladar als estudiants la importància de l'impacte social, econòmic i mediambiental dels projectes emprenedors que desenvolupen. Aquest és un tret distintiu de l'itinerari emprenedor del Tecnocampus, que es recull com a metodologia en aquesta investigació.

El paper es publicarà com a capítol del llibre indexat "World Sustainability Series”, que forma part de la "Encyclopedia of Sustainability in Higher Education“.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa per primer cop a l’enquesta de satisfacció dels titulats del sistema universitari català ]]> Wed, 19 Dec 2018 00:00:00 +0100

Els estudiants que es van graduar al TecnoCampus el curs 2017-2018 participen durant els propers mesos a l’enquesta que realitzen les universitats catalanes en coordinació amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) per conèixer quina és la satisfacció de la població titulada. Es tracta de la primera vegada que els graduats del TecnoCampus, com a centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, responen aquesta enquesta creada per conèixer i avaluar la qualitat de la formació dins del marc de la millora contínua de les titulacions.

Actualment els centres universitaris del TecnoCampus ja disposen d’un Sistema de Garantia Interna de la Qualitat, en el qual hi ha un qüestionari que omplen els estudiants una vegada finalitzen els estudis. No obstant, la participació en aquesta nova enquesta permetrà ampliar la informació i obtenir uns resultats més detallats. En aquest sentit, l'enquesta proporciona indicadors comuns sobre la satisfacció amb l'ensenyament i l'aprenentatge, els serveis i equipaments, l'impacte personal que ha tingut en l'alumne/a, entre d'altres ítems. 

De moment, està disponible l’últim informe elaborat amb els resultats agregats dels darrers tres anys (2015-2017) de les enquestes de satisfacció a les persones titulades de grau, que es pot consultar a l’EUC Dades, el portal de dades del sistema universitari català.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article sobre la disgrafia en persones amb la malaltia de Parkinson ]]> Wed, 12 Dec 2018 00:00:00 +0100

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez va publicar ahir l’article "Identification and Monitoring of Parkinson’s Disease Dysgraphia Based on Fractional-Order Derivatives of Online Handwriting" a la revista indexada Applied Sciences. La disgrafia, que afecta la majoria de pacients amb la malaltia de Parkinson, és el resultat d’anomalies d’escriptura manuscrita provocades principalment per disfuncions motrius.

L’article analitza l’impacte de la parametrització avançada d’escriptura a mà basada en derivades d’ordre fraccionari en el diagnòstic de la diagrafia en persones amb malaltia de Parkinson i el seu seguiment. El text es basa en un estudi realitzat principalment per Jan Mucha, estudiant de doctorat que actualment està realitzant una estada de recerca als centres universitaris del TecnoCampus, sota el seguiment del professor Marcos Faúndez.

Els resultats d’aquest estudi suggereixen que utilitzar derivades d’ordre fraccionari en combinació amb tasques degudament seleccionades, contínues i/o repetitives com l’espiral d’Arquímedes, podrien millorar la severitat de la malaltia de Parkinson. S’ha estudiat un total de 33 pacients amb malaltia de Parkinson i 36 controls sans de la base de dades d’escriptura manual (PaHaW) i s’ha avaluat amb l’anàlisi de classificació binària el poder de discriminació de les funcions de les derivades d’ordre fraccionari. Per altra banda, els models de regressió van servir per explorar la capacitat d’aquestes noves característiques a l’hora d’avaluar el progrés i la severitat de la malaltia.

Els resultats es van comparar amb una línia de base, fonamentada en les característiques convencionals d’escriptura online. En aquest sentit, i en comparació amb els paràmetres convencionals, les funcions d’escriptura a mà de les derivades d’ordre fraccionari es van correlacionar de manera significativa amb les característiques clíniques dels pacients i van proporcionar una avaluació més precisa de la severitat de Parkinson, amb marge d’error del 12% aproximadament.
 

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants del TecnoCampus, premiats a la Universitat Pompeu Fabra pels seus projectes d’emprenedoria ]]> Wed, 12 Dec 2018 00:00:00 +0100

Mariam Ayadi, graduada en Marquèting i Comunitats Digitals, i Nil Mandri, estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, han guanyat 3.000 euros en quedar finalistes en la modalitat Idea de l’onzena edició dels premis UPF Emprèn, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. El premi, dotat en 3.000 euros, l’han guanyat amb el projecte “WiPass”, un dispositiu tecnològic que permet connectar-se a xarxes wifi sense contrasenya i des de punts de difícil accés i que ja es va endur els premis Creatic fa unes setmanes. 

Els premis es van lliurar ahir en un acte celebrat al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Pelegrí Viader, vicerector adjunt al rector, i Núria Basi, presidenta del Consell Social de la UPF i va comptar amb la presència de guanyadors i finalistes, familiars, tutors i mentors dels diversos projectes. Per part del TecnoCampus, hi van ser presents la directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, la directora de Serveis i Projecte Universitaris, Montserrat Vilalta, i la cap de Serveis Campus, Luz Fernàndez.

Dins de la modalitat Idea, un altra iniciativa nascuda al TecnoCampus ha rebut una menció especial a la singularitat. Es tracta de “Fly Me To The Moon”, impulsat pels estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, un projecte que proposa enviar les cendres d’un difunt a l’espai i un nínxol digital, que geocalitza el punt d’alliberament i crea un llibre de records.

Aquest és el tercer any consecutiu que estudiants del TecnoCampus reben un reconeixement als premis UPF Emprèn. En l’edició anterior, Miquel Giménez va guanyar en la modalitat Ideaamb Thumblock, un cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, mentre que el 2016 Carlos Martínez va rebre el primer premi dins de la modalitat Empresa per Epinium, una eina que permet analitzar opinions dels usuaris sobre els millors productes tecnològics del mercat.

Els premis UPF Emprèn, al qual aquest any s'han presentat un total de vint candidatures, tenen com a objectiu fomentar la iniciativa i la capacitat empresarial entre els estudiants, graduats i postgraduats universitaris.

]]>
<![CDATA[ Visita a Londres per ultimar la menció internacional del Grau en Fisioteràpia ]]> Tue, 11 Dec 2018 00:00:00 +0100

La coordinadora adjunta del Grau en Fisioteràpia, Raquel Sebio, i la cap de Serveis Campus, Luz Fernández, van visitar la setmana passada la Kingston University and St. George’s University a Londres, amb l’objectiu d'aprofundir en les relacions entre ambdues institucions i establir un acord específic per la realització de la menció internacional dels estudis de Fisioteràpia el curs vinent.

La menció internacional en fisioteràpia permetrà als estudiants de 4rt curs d'aquets grau realitzar tres mòduls dels seus estudis durant el primer trimestre del curs en aquesta prestigiosa universitat situada en la capital del Regne Unit. Aquesta estada els donarà la possibilitat d’adquirir nous coneixements i millorar las seves competències per treballar en un entorn internacional.

Durant la visita, Luz Fernández i Raquel Sebio van poder conèixer les instal·lacions on els estudiants de fisioteràpia realitzaran la seva formació, de la mà de la professora Agnieszka Lewko, del departament de ciències de la rehabilitació de la Facultat de Salut, i de John Harmmond, director del departament, i Derek Baldwinson, director de qualitat i relacions internacionals.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a la fira del sector dels videojocs Barcelona Games World ]]> Mon, 10 Dec 2018 00:00:00 +0100

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica ha participat per segon any consecutiu a la Barcelona Games World, una de les fires més destacades del sector dels videojocs que es va celebrar del 29 de novembre al 2 de desembre al recinte de Gran Via de Fira Barcelona.

La presència del grau a la fira es va materialitzar en un estand per presentar el Grau en Disseny i Producció de Videojocs i la doble titulació amb Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i en la intervenció de professors del grau com a ponents a la taula rodona “Indústria i Acadèmia: un diàleg amb el futur”, on hi van intervenir la directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, i els professors Antonio José Planells, Rafael González i Daniel Candil.

Professors i estudiants van informar a possibles futurs estudiants i a les seves famílies, i també van presentar als assistents projectes realitzats per estudiants. En concret, van mostrar-se tres jocs creats per estudiants de tercer curs, un dissenyat per estudiants de segon, i tres projectes realitzats per al dispositiu de realitat virtual Oculus Rift desenvolupats en una assignatura optativa de quart curs. En aquest sentit, i com a novetat, aquest any s’han portat les ulleres de realitat virtual per tal que el públic provés les experiències virtuals creades pels estudiants. També es va aprofitar la fira per donar a conèixer el moviment d’Xnergic del TecnoCampus, pensat per fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves, i que va tenir una molt bona acollida per part de les famílies que es van apropar a l'estand.

La Barcelona Games World és una de les cites estatals més destacades del sector dels videojocs, que organitza conjuntament l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira de Barcelona. Prop de 140.000 persones han assistit en aquesta edició de la Barcelona Games World, que ha comptat amb més de 194 empreses expositores i vuitanta activitats programades.
 

]]>
<![CDATA[ Biblioteca-CRAI: ampliació d’horaris i nous serveis ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus amplia l’horari en període d’exàmens i estrena nou apartat a la pàgina web, on podràs consultar els serveis que tens al teu abast.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per marxar a estudiar a fora el curs vinent ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

T’expliquem quins són els passos que cal seguir per sol·licitar una plaça per marxar a estudiar a l’estranger el curs 2019-2020:

1.INFORMA’T

 • Assessorament individual o en grup: durant els mesos de desembre i gener els dimecres de 12 a 13 hores i de 16 a 17 hores. Si estàs interessat, envia un correu a rrii@tecnocampus.cat tot indicant el nom, cognoms, titulació, curs i horari de preferència (matí o tarda).
 • Vols estudiar a Austràlia, Estats Units o Canadà?: organitzem una sessió informativa el 30 de gener del 2019 a les 14h a l'aula 213. Inscriu-t'hi!
 • Fira d’universitats: coneix de prop les universitats on pots marxar d'intercanvi, les experiències d'estudiants que ja han marxat, el programa d'Erasmus pràctiques i la comissió d'estudiants del Buddy Program a la fira que organitzem el dimarts 15 de gener.

2. CERTIFICA’T

 • Prova d'anglès: t'oferim la possibilitat d'acreditar el nivell d’anglès a través de la Prova Certificadora de Competència Lingüística (PCCL) d’anglès, dissenyada i administrada pel nostre programa d’idiomes vinculat a la UPF. La prova es realitzarà el proper 18 de gener del 2019, i la inscripció es pot realitzar fins al 14 de gener aquí. Pots consultar una mostra de la prova aquí. Per a més informació i dubtes, pots enviar un correu a idiomes@upf.edu.

3. SOL·LICITA

 • Envia la teva sol·licitud: del 4 al 10 de febrer del 2019 a través del eCampus. Pots consultar les places disponibles de cada escola aquí

Trobaràs més informació sobre la convocatòria de mobilitat internacional per al curs 2019-2020 aquí

]]>
<![CDATA[ Una investigació del professor Raya analitza la concessió d'hipoteques en funció del país d'origen ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Podeu consultar l'article aquí.

]]>
<![CDATA[ Un graduat en Mitjans Audiovisuals presenta el seu projecte al Pitching Audiovisual ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

Marc Herrero, graduat en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus el curs passat, ha participat recentment al Pitching Audiovisual, que permet a nous graduats entrar en contacte amb productores i endinsar-se en el sector. La iniciativa s’emmarca dins de la Setmana del Talent Audiovisual, celebrada del 20 al 23 de novembre al CCCB, que organitzava per quart any consecutiu el Clúster Audiovisual de Catalunya.

Un total de tretze estudiants de diverses universitats es van asseure, un per un, amb els representants d’empreses líder del sector audiovisual de Catalunya, com BrutalMedia, Filmax i Minoria Absoluta, entre d’altres. 

Vas participar al pitching audiovisual dins de la Setmana del Talent que organitza el Clúster Audiovisual de Catalunya amb Fanàtics. Parla’ns sobre el projecte...
El meu Treball de Final de Grau era un documental sobre els fans de Sopa de Cabra, i després des del grau em van proposar participar al Pitching Audiovisual. Com que havies de presentar-te amb una idea que estigués en preproducció, producció o que anés a començar la postproducció i el meu treball ja l’havia acabat, vaig pensar a fer una adaptació del documental, convertint-lo en un programa de televisió on cada capítol del programa se centrés en els fans d’una banda en concret.

I com va néixer la idea del TFG?
Soc molt fan de Sopa de Cabra, però també de Bruce Springsteen, i la idea va sorgir de la confluència d’aquestes dues coses. Per una banda, vaig veure un documental crowdsourcing titulat Springsteen and I (2013), on els fans del cantant s’autogravaven explicant bogeries, anècdotes i experiències. Per l’altra, fa dos anys vaig anar a un concert de Sopa de Cabra a Menorca i vaig conèixer uns fans mallorquins que havien vingut expressament per veure el concert i que també havien seguit al grup per tot Catalunya, i fins i tot havien volat a Londres. Aquesta trobada em va servir per veure com a partir d’anècdotes i bogeries com les que em van explicar aquells fans podia néixer un documental.

I quin és l’objectiu del documental?
El documental vol mostrar la relació entre l’ídol i el fan, una relació de necessitat ja que un sense l’altre cap dels dos tindrien sentit. També em sembla molt interessant reflexionar sobre com a partir d’un ídol es crea una comunitat de fans, i com aquestes comunitats s’organitzen. I per últim, fer un homenatge a tots els seguidors de la banda Sopa de Cabra i reivindicar la figura del fan com a temàtica audiovisual.

Com valores que des del grau pugueu participar en activitats que us connecten directament amb professionals del sector?
Realment és molt positiu, vius certa tensió quan estàs allà a la taula davant de tretze productors destacats del món audiovisual, però la veritat és que és un regal que puguin proposar-nos per anar a llocs com a aquest. En el meu cas, després del pitching van haver-hi productores interessades en el meu projecte. Quan sortim de la universitat a vegades és complicat trobar algú que t’obri una porta al món professional i en aquest sentit, aquesta experiència ha estat una gran oportunitat per conèixer gent del sector i que et puguin ajudar a tirar endavant un projecte personal.

Els estudiants d'últim curs ja estan preparant el seu Treball de Final de Grau, alguna recomanació?
Sobretot els hi diria que treballin molt i que busquin un tema que els apassioni. Sé que sembla molt tòpic però la veritat és que acabes dedicant-li moltes hores, i més si fas el Treball de Final de Grau sol, com va ser el meu cas.

Et vas graduar el juliol passat en Mitjans Audiovisuals. Com ha estat l’entrada al mercat laboral?
Vaig començar unes pràctiques el curs passat a Minoria Absoluta i després d’acabar les pràctiques em van oferir un contracte laboral, i des de llavors treballo allà com a auxiliar de producció. La veritat és que estic molt content i estic guanyant molta experiència, que a vegades és el més difícil d’aconseguir un cop acabes el grau: que algú t’obri la porta perquè et puguis seguir formant. Per això, recomanaria els estudiants que si poden busquin pràctiques, ja que al final aquesta és la manera que el sector et pugui conèixer i que puguis posar un peu dins de la indústria.

]]>
<![CDATA[ El futur de la responsabilitat social corporativa, vinculat a la creació d’empreses de desenvolupament sostenible ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Representants del tercer sector, associacions empresarials i institucions educatives van concloure a la II Jornada d’Economia i Empresa que el futur no és imposar regulacions de responsabilitat social corporativa, sinó crear empreses de desenvolupament sostenible amb voluntat de cooperació social. Per això, és clau comptar tant amb el compromís de la governança com amb la implicació dels treballadors per introduir amb èxit pràctiques de responsabilitat social a les pimes. La jornada, que es va celebrar el passat dimecres 28 de novembre al TecnoCampus, l’organitzava l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa amb la coorganització de PIMEC.

La conferència inaugural va anar a càrrec de Juan-José Ganuza, catedràtic d’economia a la Universitat Pompeu Fabra i a la Barcelona Graduate School of Economics, que va afirmar que la responsabilitat social corporativa només té sentit si afecta al core business de l’empresa, és a dir, a la seva activitat principal: “La RSC és una aposta pel llarg termini i s’ha convertit en un gran canal per aconseguir un avantatge competitiu”. En aquest sentit, cada cop són més els consumidors que tenen en compte el compromís social de les empreses a l’hora de decidir comprar o no un producte. Per altra banda, Ganuza va assenyalar que actualment la responsabilitat social corporativa es pot considerar un bé públic associat al consum de béns privats que permet cobrir i complementar aspectes a on no arriba la legislació. “La palanca perquè la responsabilitat social tingui èxit és la transparència”, va concloure.

Ángel Hermosilla, de PIMEC; Anna de Quiròs, de l’associació Dona’t un impuls; Àngels Pujols, del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya; Óscar Royo, de Condorchem Envitech; i Juan-José Ganuza, catedràtic d’economia a la Universitat Pompeu Fabra, van coincidir assenyalar, en un debat en format de taula rodona, que les empreses les formen persones i que per tant, tothom pot contribuir d’una manera o altra en la RSC de l’empresa. “Primer ens ho hem de creure nosaltres, començant pel comitè executiu i després implicant a tots els treballadors,” va afirmar Anna Quirós, presidenta de la associació Dona’t un impuls.
Pel que fa al paper de les administracions públiques, van apuntar que cal que aquestes potenciïn les empreses com a grans contribuïdores de vetllar per a una societat més sostenible. “La funció del sector públic ha de ser ajudar a certificar la RSC i regular el comportament social de les empreses”, va afegir Ganuza.
 

]]>
<![CDATA[ Seminari sobre emprenedoria i dona de la professora Màrian Buil ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

La professora Màrian Buil ha impartit la sessió "Capacitats dinàmiques individuals i gènere: casos d'emprenedoria en femení" en el marc del títol d'expert Igualtat de gènere: treball, atur i pensions que organitza l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universidad Autònoma de Madrid.

De la sessió, Buil en destaca la diversitat de perfils dels estudiants, entre els quals hi havia joves recent graduades en recerca de feina, persones en actiu en el sector privat o representants del món sindical i polític. Aquesta diversitat va enriquir el debat i els resultats de la metodologia aplicada en la sessió.

La professora Màrian Buil investiga en les capacitats de gestió dinàmiques individuals i ha publicat un article sobre les diferències de gènere en relació al compromís social i ambiental que defineix el nou model de gestió de les empreses que prioritzen aspectes de la sostenibilitat per sobreviure a llarg termini. L'article Individual dynamic managerial capabilities: Influence over environmental and social commitment under a gender perspective s'ha publicat al Journal of cleaner production.
 

]]>
<![CDATA[ Sigma Industrial Precision: detectar els errors abans que succeeixin per millorar la productivitat ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Sigma Industrial Precision, ubicada al parc empresarial TecnoCampus, aposta per un manteniment predictiu a partir de l’anàlisi del comportament elèctric de la maquinària industrial.

Predictive Sigmaés la seva plataforma de manteniment predictiu que utilitza tot el potencial de les tecnologies de la indústria 4.0: IOT, cloud computing, intel·ligència artificial i machine learninig, per analitzar de forma contínua el comportament electrònic de la maquinària industrial i detectar errors abans que es produeixin.

L’empresa va ser seleccionada per Acció com una de les 50 start-ups amb més projecció en Catalunya. A més, també va estar seleccionada per estar present en l’IOT Solutions World Congress. En aquesta, va presentar un pilot que comptava amb tres màquines connectades en sèrie simulant una línia de producció, van simular alguns errors comuns d’una instal·lació industrial i llavors es va apreciar com la plataforma rebia i analitzava les dades recollides pels sensors o alertava dels problemes detectats.

Per a més informació.

]]>