Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Consulta els resultats de les enquestes de satisfacció amb la docència del curs 2020-2021 ]]> Mon, 27 Sep 2021 00:00:00 +0200

Com a estudiant, ja pots consultar els resultats de les enquestes de satisfacció amb la docència dels cursos 2019-2020 i 2020-201. Aquestes enquestes es fan de manera trimestral per conèixer la opinió dels estudiants com tu en cadascuna de les assignatures, i així millorar la docència des dels equips de direcció.

Fins ara, com a estudiant tenies disponible un indicador de valoració per cada grau, que era la mitjana dels tres trimestres de la pregunta "Estic satsifet/a amb la docència rebuda". Gràcies al servi d'anàlisi de dades Power BI, ara pots veure mitjançant gràfics la valoració mitjana de cadascuna de les preguntes de l'enquesta per a cada trimestre separat, així com també les mitjanes dels tres trimestres. Pots consultar els resultats de l'enquesta aquí.

]]>
<![CDATA[ Bústia de suggeriments i queixes ]]> Mon, 27 Sep 2021 00:00:00 +0200

A TecnoCampus disposem d’una bústia, on es poden adreçar suggeriments i queixes a les diverses unitats de TecnoCampus. Des del passat 15 de setembre s’ha renovat aquesta bústia, amb un format més intuïtiu per part dels usuaris.

A diferència d'altres serveis com Helpddesk o l'eSecretaria, la bústia no requereix autenticació a l'hora d'enviar un missatge. Tot i així, de manera opcional pots escriure el teu nom i  un correu electrònic de contacte si t'interessa que contactin amb tu per donar-te resposta.

 

Et convidem a fer ús d’aquesta bústia renovada, que segur que ens ajudarà a millorar els serveis del TecnoCampus!
 

]]>
<![CDATA[ Apunta't a la sessió informativa per ser de la comissió del Campus Saludable i Sostenible! ]]> Mon, 27 Sep 2021 00:00:00 +0200
 • Ets una persona apassionada de l'esport i la vida saludable?
 • Vols conèixer estudiants de diferents graus i cursos?
 • T'interessa organitzar esdeveniments relacionats amb la salut i sostenibilitat?
 • T'agradaria esdevenir un agent de salut expert en prevenció de drogues, tabac, i salut sexual?
 • Vols obtenir reconeixement de crèdits de Reconeixement d'Activitats Universitàries (RAC)?

Si has contestat que sí a alguna o totes les preguntes, potser t'interessa participar a la comissió d'estudiants del Campus Saludable i Sostenible del TecnoCampus. Si creus que podria interessar-te o vols més informació, et convidem a assistir a la sessió informativa del proper 13 d'octubre a les 14 hores. Pots inscriure-t'hi aquí.

La comissió s'emmarca dins del projecte transversal de Campus Saludable, impulsat el 2016 per l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus i té per objectiu promoure la salut de la comunitat universitària a través del disseny, desenvolupament i avaluació d’estratègies que fomenten hàbits saludables dintre la comunitat universitària

Es tracta d'una comissió formada per més de 30 estudiants, que s'encarreguen de promoure els hàbits saludables i sostenibles entre la comunitat universitària. S'organitzen reunions periòdiques per organitzar accions, fomentar el sentiment d'equip i passar una estona plegats fent el que més ens agrada! Trobaràs més informació a la pàgina web i també pots seguir-nos a Instagram (@viucampusaludable) per estar informat de tot el que passa durant el curs.

 

 

]]>
<![CDATA[ El professor Jaume Teodoro participa en la "European Conference on Innovation and Entrepreneurship" ]]> Fri, 17 Sep 2021 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Jaume Teodoro, membre del grup de recerca en Competències en Emprenedoria i Ocupació, ha participat els dies 16 i 17 de setembre com a ponent en el 16th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, celebrada en format a distància per la pandèmia. El congrés es el més rellevant en la matèria a Europa i enguany ha comptat amb la participació de conferenciants de 40 països d’arreu del món 290 ponències presentades.

El congrés internacional s’estructura en 6 tracks paral·lels que van des d’aspectes de recerca de base sobre impacte econòmic de l’emprenedoria a aspectes educatius, de competències i de casos de negoci exitosos. El llibre de ponències (proceedings) del congrés es pot consultar a partir de la citació a Scopus i Web Of Sciences com Conference Proceedings Citation Index amb ISBN propi i ISSN 2049-1050.

La conferencia de Jaume Teodoro tenia per títol “Design Thinking for Competency-Based Entrepreneurship Education” i exposa l’estructura i els resultats d’aprenentatge de la metodologia d’emprenedoria i innovació basada en el pensament per disseny. La participació del professor ha estat finançada en el marc de la participació de l’ESUPT en el projecte europeu THEI2 (Towards Higher Education Entrepreneurship and Innovation amb codi 612868-EPP-1-2019-1PT-EPPKA3-PI-FORWARD) que es desenvolupa en el marc de la formació en emprenedoria i innovació en Universitat Europees a partir d’un consorci d’Universitats format per partners a Alemanya, Irlanda, Finlàndia i Portugal (més info del projecte a http://www.thei2.eu/).
 

]]>
<![CDATA[ Sorteig d'un iPad entre estudiants de nou accés de grau ]]> Thu, 16 Sep 2021 00:00:00 +0200

Del dilluns 20 de setembre al divendres 24 de setembre a les 23:59 hores, tots els estudiants de grau de nou accés poden participar en el sorteig d'un iPad a través del perfil corporatiu del TecnoCampus a Instagram (@viueltecnocampus). El dilluns 17 de setembre a partir de les 12 hores es realitzarà el sorteig en directe des del perfil corporatiu, i posteriorment es contactarà amb la persona guanyadora.

Consulta les bases del sorteig aquí. El sorteig de l'iPad s'emmarca és una de les parts del sorteig "Dia Zero estudiants de nou accés", en el qual també es sortegen tres lots de marxandatge durant les sessions de benvinguda als estudiants de nou accés. Per aquest motiu, les bases de participació inclouen ambdues activitats.

]]>
<![CDATA[ Enigmas Tour, la ludificació del turisme europeu ]]> Mon, 13 Sep 2021 00:00:00 +0200

La start-up ubicada al TecnoCampus neix del món de les ‘escape rooms’ i ofereix una aplicació amb rutes turístiques gamificades. Una de les sòcies d’Enigmas Tour va ser la impulsora de la primera sala d’escapament de la ciutat del Maresme.

El resultat és una aplicació web que ja recull més d’una trentena de jocs dedicats a 16 ciutats diferents. “Busquem els llocs d’interès més emblemàtics, creem una ruta entre ells i en cada ubicació fem que hagin d’esbrinar un repte o un enigma”, apunta Isabel Vico, CFO de l'empresa. A més a més, cadascuna de les rutes es diferencia per una temàtica o un públic determinat. Barcelona, per exemple, té un trajecte dedicat al Barri Gòtic i un altre per a la Vila de Gràcia, mentre que Madrid en té un centrat en l’art i la literatura, i un altre, en la "Movida madrileña" que recorre el barri de Malasaña.

Podeu saber-ne més en aquest reportatge de la revista Metadata.

Foto: "Tourists with maps #2" by Ed Yourdon is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

]]>
<![CDATA[ Inici d'una nova edició del programa TecnoCampus StartHealth ]]> Mon, 13 Sep 2021 00:00:00 +0200

El passat 31 d’agost es va tancar la segona convocatòria del programa StartHealth, orientada a projectes o startups de fins a 5 anys de vida, focalitzats en la innovació dins el sector salut. El Comitè de Selecció ha escollit els 10 projectes amb màxima puntuació segons els criteris d’avaluació establerts. Claudia Danesi, directora del Departament de Transferència, Innovació i Empresa, s’ha mostrat molt satisfeta: “Aquest any hem seguit amb una l’alta participació i a més, hem ampliat la diversitat de projectes, posicionant StartHealth com a programa de referència al sector salut català”.

Els projectes seleccionats d’enguany mostren la diversitat del sector salut, cobrint àrees com la prevenció de la malaltia, el suport a l'autonomia de les persones, eficiència dels sistemes sanitaris així com el desenvolupament de nous tractaments o medical devices. Tots però, comparteixen l'objectiu de la millora de la qualitat de vida de la societat, una visió compartida amb TecnoCampus i alineada al projecte de ciutat cuidadora de Mataró. 

Durant els següents cinc mesos, les start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus.

El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, BStartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, Capital Cell, el Consorci Sanitari del Maresme i Fundació TIC Salut Social.

Els projectes seleccionats en aquesta edició són:

 • Biel Glasses: la visió baixa és una deficiència permanent no reversible on els problemes de mobilitat són un dels problemes més significatius pels pacients amb VB. Biel Glasses ha creat unes ulleres amb realitat mixta, IA i robòtica per adaptar la realitat a la capacitat visual restant dels pacients que els dona autonomia.
 • MyHealthWatcher és una plataforma de promoció d'hàbits saludables que dona servei tant a les persones com a les empreses del sector salut. Les malalties cardiovasculars relacionades amb el sedentarisme i l'alimentació sumen pràcticament la meitat de les morts que hi ha cada any a Europa. La personalització, escalabilitat i combinació de tecnologia i professionals de la salut fan que aquest producte esdevingui el "Glovo de la salut", portant els hàbits saludables a cada llar.
 • Heuristik. Els errors d'identificació de pacients als hospitals tenen conseqüències molt greus, d’on el 54% es deuen a la mala qualitat de les polseres d'identificació. Heuristik ha creat un sistema d'identificació basant en les empremtes dactilars que evita no només els errors de lectura, sinó que a més proporciona informació en la gestió dels pacients, millorant a la vegada la qualitat del servei dels pacients i l’eficiència dels recursos hospitalaris.
 • Hoop Diabetes està orientada a les necessitats específiques dels pacients amb diabetis tipus 1. Aquests pacients no produeixen insulina i són dependents de la injecció regular d’insulina. Hoop Diabetis ha creat una bomba d'insulina intel·ligent, autònoma i inal·làmbrica que permet crear un feedback retro-alimentat, millorant-ne la seva qualitat de vida.
 • Helthy és una app connectada a una polsera que monitoritza les constants vitals dels usuaris. Els usuaris d’aquest producte són la gent gran que vol viure de forma independent sense sacrificar la seva seguretat. Aquest sistema també permet als familiars saber si hi ha algun problema i poder actuar a temps.
 • MdA (Mapa de Activos) és un itinerari gamificat i formatiu per promoure la salutogènesis que evita l'estigma de les malalties mentals. La MdA ajuda als usuaris l’autogestió de la seva salut mental. A través d'una App, l'usuari rebrà, una vegada finalitzat el recorregut indicat, el seu estat de salut i els passos a seguir per millorar.
 • ScrubTech és una mina virtual d'aprenentatge per infermeres tant en instrumentació quirúrgica com en la preparació del material necessari dels quiròfans. Aquest sistema ajudarà als professionals d'infermeria a aprendre a treballar en un quiròfan d’una manera segura, millorant-ne la qualitat i reduint el nombre d'hores d'aprenentatge.
 • OXEEN controla els pacients en planta, optimitzant els fluxos de treball en hospitals/residències i millorant la qualitat del servei. El producte és una banda intel·ligent que controla les seves constants vitals, caigudes dels usuaris i a través de  ML, avisa als professionals sanitaris abans que el pacient entri en estat crític.
 • Sana Digital és una plataforma online de salut que connecta pacients amb professionals sanitaris i de wellbeing i permet fer una vídeo-consulta. Està orientada als ciutadans de parla hispana.
]]>
<![CDATA[ Inici de curs amb plena presencialitat de la docència ]]> Thu, 09 Sep 2021 00:00:00 +0200

L’evolució positiva de la pandèmia i els nivells de vacunació, així com les indicacions de les autoritats (darrera resolució del Departament de Salut, SLT/2704/2021, de 2 de setembre) fixen un marc que ens permet oferir, llevat de casos excepcionals, una docència presencial per a tots els estudiants de grau, des de l’inici del curs 2021-2022.

El TecnoCampus, com el conjunt de centres adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, ha programat el curs amb la flexibilitat necessària per poder reaccionar i complir en tot moment les normes que fixin les autoritats sanitàries atenent a l'evolució de la pandèmia. Seguirem atents als canvis que es puguin produir per introduir en cada moment les adaptacions necessàries en el model docent.

El 27 de setembre és el dia en què comencen les classes. Abans, els dies 20, 21 i 22 s'han previst sessions de benvinguda per als estudiants de primer curs.

]]>
<![CDATA[ El professor Jesús Martínez Marín publica el llibre "Fonaments de Logística i Operativitat Portuària" ]]> Thu, 09 Sep 2021 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i l'Empresa Jesús Martínez Marín (a la imatge, durant una classe), coordinador dels estudis de logística i negocis marítims al TecnoCampus, ha publicat i editat un llibre titulat Fonaments de Logística i Operativitat Portuària.

El llibre comença analitzant els principis fonamentals del negoci marítim, per després recórrer els conceptes bàsics del món portuari, les formes de gestió, incloses les formes més comunes d'evolució, plantejada en generacions portuàries, així com una aproximació a les concessions portuàries. Es tracta d'un compendi que, en la primera edició, persegueix fer que el lector pugui extrapolar-lo a qualsevol altre port, i pugui fer les anàlisis comparatives necessaris per al progrés de les economies portuàries.

És el segon llibre que publica el professor el 2021, després de Transport Marítim de Mercaderies Perilloses. Es tracta d'un text de referència molt complet i molt pràctic per als que comencen a conèixer la logística i l'operativitat portuària, una obra recopilatòria, resultat d'anys d'escriure i narrar, espera només servir de càpsula formativa per als que volen submergir-se després, en formacions més complexes. Aquest llibre s'emmarca en la línia del grup de recerca GRAEFES, en el seu apartat de logística i negocis marítims.

]]>
<![CDATA[ Article científic en en el marc del projecte I-BOX Digital Toolbox for Innovation and Nursing Education, ]]> Wed, 08 Sep 2021 00:00:00 +0200

En el marc del projecte europeu I-BOX Digital Toolbox for Innovation and Nursing Education, coordinat per TecnoCampus i liderat per les professores Carolina Chabrera i Esther Cabrera, recentment s'ha publicat un article científic en una revista internacional. L’article el podeu trobar aquí.

Health Care és una revista científica multidisciplinar amb factor de impacte, d'accés obert, on es publiquen estudis relacionats amb la salut i la tecnologia. Aquest article, liderat pels investigadors d'Eslovènia d'I-BOX consisteix en la validació d'una eina per conèixer l’entorn d’aprenentatge en diferents aspectes dels centres que imparteixen estudis de infermeria. Es tracta d’un instrument (DREEM tool) que el projecte I-BOX ha validat en cinc idiomes: castellà, eslovè, rus, finlandès ,i alemany, amb la intenció de que sigui accessible a tota la comunitat educativa i científica i que es pugui implementar en l’entorn de la simulació clínica.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Noemí Ruiz, convidada al “X Congreso de Matemática Educativa" a Honduras ]]> Fri, 03 Sep 2021 00:00:00 +0200

La professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus Noemí Ruiz, membre del Grup de recerca GRAEFES, ha presentat la ponència invitada que té per títol “Herramientas para repensar el paradigma didáctico actual” en el desè congré de matemática educativa (COME) organitzat per la Universidad Francisco Morazán (UPNFM) d'Honduras del 9 al 13 d’agost del 2021.

La comunicació es va realitzar el dimecres 11, en el marc de conferències especials, en format online i va comptar amb una assistència de més de 150 persones. L’objectiu d’aquestes conferències és mostrar avenços en camps de la investigació, en aquest cas la Teoria Antropològica del Didàctic, que són desconeguts per la majoria de professorat i investigadors de la comunitat hondurenya. Per mostrar la potencialitat de la metodologia de treball dins la teoria es van utilitzar diferents treballs per exemplificar les diferents eines pel disseny i anàlisi de processos d’estudi, com per exemple els models epistemològics de referència, l’escala de nivells de codeterminació, els recorreguts d’estudi i investigació, etc.

El X COME és l'esdeveniment acadèmic més significatiu de formació i capacitació docent que el departament de Ciències Matemàtiques de la UPNFM ofereix als docents de país. El X COME 2021 ve a constituir una eina vàlida per millorar la formació contínua de professors, tenint en compte la situació social i contextual dels docents i estudiants. Aquesta segona edició virtual ha comptat amb 1.750 inscrits de 32 països diferents.

https://comeupnfm.com/elementor-2013/

]]>
<![CDATA[ Oberta la línia d'ajuts per fomentar la innovació i la sostenibilitat entre empreses de la indústria manufacturera ]]> Mon, 23 Aug 2021 00:00:00 +0200

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha obert la convocatòria d'ajudes per a plans d'innovació i sostenibilitat de la indústria manufacturera perquè empreses industrials es plantegin la innovació i la sostenibilitat com a part integral de les seves accions empresarials. Les empreses poden presentar la seva sol·licitiud fins al proper dijous 26 d'agost.

La línia d'ajuts, dirigida a empreses que en el moment de la sol·licitud hagin desenvolupat una activitat industrial productiva durant un període de com a mínim 3 anys, consta de 94 milions d'euros, distribuïts en 80 milions com a préstecs i, com a novetat, 14 milions en subvencions. El programa va en la línia de la nova estratègia industrial per a Europa, que busca fomentar una indústria més competitiva, digitalitzada, ambientalment sostenible i climàticament neutra. Per aquest motiu, els ajuts són una oportunitat perquè les empreses de la indústria manufacturera desenvolupin productes i serveis tecnològicament avançants, de valor afegit i més sostenibles en àmbits com, per exemple, l'economia circular, l'ecoinnovació o l'eficiència energètica. Pots consultar la nota de premsa completa aquí.

]]>
<![CDATA[ Acord amb Àtic Coworking per ampliar serveis a la comunitat empresarial ]]> Wed, 28 Jul 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha signat un acord de col·laboració amb Àtic Coworking que permet ampliar els serveis que reben les empreses allotjades al parc (un centenar en el cas del TecnoCampus i 65 en el cas d'Àtic Coworking, ubicades en les diferents seus). Una d'elles és a Barcelona, on les empreses del parc mataroní podran usar  sales de reunions per a trobades amb clients.

Per la seva banda, les empreses ubicades a Àtic Coworking podran tenir accés directe a diferents programesde borsa de talent universitari, suport al finançament, internacionalització i a serveis com el centre de congressos i reunions del TecnoCampus.

L’establiment d’aquest vincle propicia accions de promoció econòmica i incrementa el compromís i la implicació de TecnoCampus i de la seva comunitat amb el progrés econòmic del teixit productiu i l’ocupació del territori.

El conveni de col·laboració l'han firmat aquest matí Josep Lluís Checa, director general del TecnoCampus, i Vanesa Vaquerizo, administradora d’Àtic Coworking Business Center.

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores ]]> Fri, 23 Jul 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 21a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Com l’any passat, es lliuraran el Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial, i a més es reconeixeran la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros. Els premiats també gaudiran d'accés directe a la incubadora d’empreses del TecnoCampus, amb una bonificació del 50% el primer any, i es podran connectar així a l’ecosistema del parc tecnològic, que actualment és la seu de més d’un centenar d’empreses. 

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 5 d'octubre de 2021. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del TecnoCampus i d’altres entitats col·laboradores seleccionarà dotze projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Minoryx Therapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); CSV Experts (Categoria Silver); Derecho.com i Palobiofarma (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre, en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del TecnoCampus. També es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, donen suport a la iniciativa la Diputació de Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de  Polítiques Digitals i Territori i el d'Empresa i Treball de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), i hi col·laboren el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dona’t un impuls,  la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ L’equip Bytemaster TecnoCampus Racing Team s’estrena a la competició Motostudent enfilant-se a la 4a posició a nivell espanyol ]]> Thu, 22 Jul 2021 00:00:00 +0200

Estudiants i graduats del TecnoCampus han participat per primera vegada a Motostudent, la competició de motociclisme a nivell internacional per a estudiants universitaris. Sota el nom Bytemaster TecnoCampus Racing Team, l’equip va competir del 15 al 18 de juliol a MotorLand a Aragó i va aconseguir enfilar-se a la desena posició a nivell mundial i a la quarta a nivell espanyol.

L’empresa Bytemaster i el TecnoCampus són els dos patrocinadors d’aquesta iniciativa impulsada per estudiants i graduats de diferents graus del TecnoCampus, un patrocini que s’emmarca dins de l’aposta de la institució per fomentar la col·laboració entre l’àmbit universitat i l’empresa. La presentació oficial de l’equip i la motocicleta va tenir lloc el dilluns 12 de juliol a l’Auditori del TecnoCampus, i va comptar amb l’assistència dels socis fundadors de Bytemaster, Salvador Monill i Xavier Camps; l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote; l’equip d’estudiants que lideren el projecte; i una seixantena d’assistents.

Han format equip els graduats Miquel Giménez (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònic), David Giménez i Júlia Camats (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting), David Domingo (Enginyeria Mecànica), Cristpher Martin (Enginyeria Electrònica), Daniel Navarro (Enginyeria Informàtica i Videojocs), Octavi Colom (Logística i Negocis Marítims); i els estudiants Josep Casals (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica), José Keirsbilck (Enginyeria Mecànica), i Victòria Poyatos i Vanessa Lastra (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting).

Tots els equips han competit amb un prototip de moto3 amb motor KTM 250cc, amb el gran repte afegit que cada equip havia de dissenyar i fabricar des de zero cadascuna de la resta de les parts de la moto. En aquest sentit, la moto ha estat preparada a mida per a Sergi Sánchez, el pilot amateur que ha competit com a pilot de Bytemaster TecnoCampus Racing Team. L’equip també ha comptat amb la col·laboració tècnica de diferents professionals: Alejandro Rosales, de PitPro; Juanma, d'ArianeTech; Àngel Perales, de Soldaduras Tècncias Perales; Enric Carmona, Ridocar, i Xavier, de Blaze Racing.
 

]]>
<![CDATA[ Participació en el XI Congrés Internacional de Docencia Universitària i Innovació ]]> Wed, 21 Jul 2021 00:00:00 +0200

Noemí Ruiz-Munzón, Laura Muñoz Ortiz, Nacho Monreal, Patricia Crespo, Carme Rovira i Màrian Buil, de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus; Anna Castells i Adrián García, de l’Escola Superior de Ciències de la Salut; i Léonard Janer, de l’Escola Superior Politècnica,  han presentat tres comunicacions al XI Congrés Internacional de Docencia Universitària i Innovació celebrat els dies 29 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol del 2020 en format online.

Aquesta edició que portava per títol “Més enllà de les competències: nous reptes en la societat digital”. Ha volgut abordarels reptes presents i futurs de l’educació superior en relació a l’aparició de nous perfils d’estudiants que demanden noves estratègies docents i organitzatives. El congrés ha estat un espai d’intercanvi i d’anàlisi d’estudis, experiències i propostes per aportar coneixement sobre l’impacte d’aquests reptes i les diverses formes d’abordar-los des d’una estratègia docent.

Els treballs presentats han estat:

Castells A. & García, A. : “jocs.tecnocampus.cat”, la web de jocs de l’alumnat

Crespo, P. & Oliveras, E.: La perspectiva de gènere en assignatures de comptabilitat.

Castells A. & García, A. : “jocs.tecnocampus.cat”, la web de jocs de l’alumnat

Rovira, C.; Janer, L. & Buil, M.: Camp d’innovació social o treball per reptes a partir de la suma d’agents de canvi.

Ruiz-Munzón, N.; Muñoz Ortiz, L. & Monreal, N.: Una experiència de enseñanza-aprendizaje entre diferentes cursos y grados. Exposición de proyectos de matemáticas.

]]>
<![CDATA[ Xerrada sobre competències digitals dels professionals de la indústria 4.0 ]]> Wed, 21 Jul 2021 00:00:00 +0200

Les competències digitals dels professionals de la indústria 4.0 ha estat un dels temes discutits en el conjunt de conferències celebrat al TecnoCampus amb motiu de la Mobile Week d’enguany. En aquest cas a càrrec dels professors Virgínia Espinosa, Joan Triadó i Jordi Ayza, de l’àrea d’Enginyeria de l’Escola Superior Politècnica de TecnoCampus (ESUPT)

En aquesta conferència es va tractar sobre les competències digitals que requereixen els enginyers d’avui per tal de donar resposta a les necessitats de l’empresa que fa front als reptes de  la quarta revolució industrial. Els ponents partien del treball dut a terme per desenvolupar una Menció en Fabricació Intel·ligent a oferir als graduats en qualsevol de les enginyeries de l’ESUPT.

Els ponents van destacar la diferència entre les competències tecnològiques, que permeten al professional conèixer i aplicar una tecnologia concreta (estadística, electrònica, fabricació additiva, etc.), i les competències personals, conegudes també com a soft skills (habilitats comunicatives, treball en equip, auto-aprenentatge, exigència, etc.). I es va fer notar com de valorades són les d’aquest segon grup per part de les empreses.

Al mateix temps, els ponents van remarcar com la digitalització afecta a l’exercici de totes les competències, sobretot degut a la facilitat d’adquirir, emmagatzemar i tractar moltes dades, a la disponibilitat de dades fiables i en temps real, a compartir el seu anàlisi, a la pressa de decisions, al treball en equip, etc.

Respecte a la menció dissenyada es va destacar la implicació de 50 empreses que han aportat informació del què esperen dels enginyers i de com estan utilitzant les tecnologies facilitadores de la Indústria 4.0. Es va fer atenció en la importància de que el nous enginyers adquireixin formació en aquestes tecnologies, tant les més generals (transformació de l’empresa, big data, comunicacions) com de les més específiques per a cada especialització.

Finalment, es va fer una atenció especial a la metodologia proposada per a la docència de les assignatures, basada en l’avaluació continuada, en l’aprenentatge basat en projectes i en casos d’ús extrets de les empreses, així com en el treball en equip.

En el debat final es va constatar la importància de la participació de l’empresa en la formació dels enginyers, i la de la universitat en la innovació i el desenvolupament de l’empresa. Els assistents van fer esment de la importància que els estudiants adquireixin experiència treballant a les empreses. En aquest sentit, des de la ponència es va comentar la dificultat que suposa pels estudiants simultaniejar estudis i responsabilitat laboral, la importància de la formació continuada i les possibilitats, per a empreses i professionals, del doctorat industrial.

]]>
<![CDATA[ Bones valoracions de les empreses que han participat al 4YFN ]]> Fri, 16 Jul 2021 00:00:00 +0200

Les vuit startups tecnològiques escollides pel TecnoCampus que van ser presents a l'estand del TecnoCampus al 4YFN, que enguany es va celebrar en un únic espai amb el Mobile World Congres del 28 de juny a l’1 de juliol,  han valorat positivament l’ experiència de poder exposar els seus productes i serveis a potencials clients i inversors. Ho pots llegir en aquest article a La Vanguardia.

Rebeca Pérez, CEO i Fundadora d’Inviertis , ha comentat que "ser al 4YFN es tornar a sentir el moviment sota els peus del món emprenedor. Tenir la oportunitat de connectar  amb altres emprenedors, creatius i dinamizadors de l'ecosistema i fer-se visible a  las oportunitats del panorama nacional e internacional ha estat molt valuós per el moment en el que es troba la nostre start up".

Eduard Garcia, CEO de Vendfy apunta: ”Tenir presència al 4Y4N del MWC et dona un impuls increible, exposant-te a diferents públics de tot el món interessats en les startups i la innovació tecnològica. Pel nostre espai han passat inversors, potencials clients i possibles col·laboradors de tot el món.”

Un altre comentari per part de GraphenicaLab, s'indica que "estem encantats d'haver participat al 4YFN amb el TecnoCampus. Ens ha servit per guanyar visibilitat com a petita empresa i arrel d'aquesta oportunitat, se'ns han obert diferents opcions que ara estudiarem amb mesura cadascuna. Repetirem!".

 

Per part de l'equip d'Enigmas Tour consideren que han tingut una experiència molt enriquidora, ja que els ha aportat la possibilitat d'establir contactes que esperen que en un futur esdevinguin en futures sinergies amb altres startups. També consideren ha estat molt interessant tenir visibilitat en un espai de la categoria del MWC, tot i que aquesta edició ha estat molt diferent a les anteriors.

"Haver pogut tenir presència al MWC21 ens ha servit per generar contactes tecnològics i possibles col·laboracions futures, rebre feedback del nostre model de negoci i validar la nostra proposta a través de totes les persones i professionals que han visitat el nostre estand" és el comentari fet per l’equip de Rollyhoo.

Per EVIX, a diferència de l'última edició al 2019 on van assistir com a visitants, el fet de disposar enguany d'un stand propi els ha involucrat molt més en la dinàmica de l'esdeveniment i els ha aportat una promoció i visibilitat molt importants per aconseguir nous contactes i continuar donant a conèixer el nostre projecte en el l'esdeveniment més important de l'any per a startups.

Les empreses asistents van ser: Alta Guardia, Enigmas Tour, Evix, GraphenicaLab, Inviertis, Rollyhoo, Vendfyi Wipass, centrades en els àmbits fintech, blockchain, intel·ligència artificial, IOT, Big data, Mobile i les TIC.

]]>
<![CDATA[ Rollyhoo, tecnologia blockchain per participar en la producció de pel·lícules i sèries ]]> Fri, 16 Jul 2021 00:00:00 +0200

La productoraRollyhoo  llança uns Tokens per finançar continguts i la creació de la seva nova plataforma de streaming.

Aquesta productora audiovisual amb seu al TecnoCampus  fa un pas endavant en el sector i llança uns Tokens per poder participar en la creació d'una plataforma streaming de pel·lícules i sèries de petit format, en què s'oferirà microcontingut de qualitat.

Podeu llegir la noticia complerta a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Accedeix a Netmentora i consolida la teva startup ]]> Fri, 16 Jul 2021 00:00:00 +0200

Apunta't a Netmentora, una xarxa de líders d’empresa que, a través de l’intercanvi de coneixement i experiència, acompanya a emprenedors i emprenedores ajudant-los a consolidar les seves startups.  Durant dos anys i de forma totalment gratuïta podràs comptar amb el suport de persones referents en el teixit empresarial català que t’ajudaran a impulsar el teu negoci.

Si tens una empresa amb un producte o servei al mercat i tens ganes de créixer i aprendre en xarxa, pots presentar la teva empresa emplenant el formulari aquí

Inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ La demanda per estudiar al TecnoCampus creix, en especial en els graus de l’àmbit de la salut ]]> Wed, 14 Jul 2021 00:00:00 +0200

Vuit de les quinze ofertes d’estudis de grau i doble grau que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall com a resultat del procés de preinscripció de juny. Totes les carreres relacionades amb la salut (Infermeria, Fisioteràpia, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i la doble titulació de Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport ) tenen una nota de tall superior a 9. També els graus de Màrqueting i Comunitats Digitals, Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i la doble titulació d’aquests dos graus tenen una demanda en primera preferència que supera les places ofertes i, per tant, nota de tall. En l’àmbit de la tecnologia, destaca l’Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació, amb una forta recuperació de la demanda i una nota de tall de 6,3.

La demanda per estudiar a TecnoCampus en primera preferència ha augmentat un 3,4% respecte de l’any anterior. Destaquen els estudis de l’àmbit de la salut, amb un increment de la demanda global d’un 14,9%. Sobresurt la demanda per cursar el Grau d’Infermeria amb un increment d’un 69,6% i el Grau de Fisioteràpia amb un increment d’un 33,3% respecte de l’any anterior.

Pel que fa els graus de l’àmbit d’empresa, la demanda s’ha mantingut molt igual a la del curs passat, si bé destaca l’augment d’un 34,5% per cursar el Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Quant a les enginyeries, els videojocs i l’audiovisual, les xifres també són molt semblants a les del curs passat. Destaca l’important augment en el Grau d’Enginyeria Informàtica i Sistemes d’Informació on la demanda gairebé s’ha duplicat (augment d’un 95,6%)

El conjunt dels graus i dobles graus tenen 913 estudiants assignats. Del total d’assignats a estudis del TecnoCampus, 498 han triat el TecnoCampus en primera preferència (les sol·licituds en primera preferència han estat 789, de manera que hi ha una important llista d’espera pels casos de renúncia de plaça entre els ja assignats).

Procés de matrícula

La matrícula dels nous estudiants s’inicia el 15 de juliol (podeu consultar el calendari). El setembre es duran a terme sessions de benvinguda als nous estudiants, que ja poden consultar a la pàgina web www.tecnocampus.cat/diazero.

]]>
<![CDATA[ Quin gust creus que té el TecnoCampus? Participa en el sorteig del 10è aniversari de la institució! ]]> Wed, 14 Jul 2021 00:00:00 +0200

Per commemorar la celebració dels 10 anys del TecnoCampus, la institució ha editat el llibre "TecnoCampus, una història d'èxit". El resultat és un llibre multisensorial, amb fotografies en 3D obra del fotògraf Ben Vine, vídeos encarregats a Mataró Audiovisual, audios del sonidista Kilian Duran, i la col·laboració d'altres professionals com l'escriptor Jordi Carrión, que ha escrit un relat basat en el TecnoCampus; el retratista Michal Novak; els restaurants SanGiovese, Dos cuiners i Marineta, que han cuinat un plat inspirat en el parc; l'il.lustrador Javi García, que ha descrit en forma de còmic el dia a dia del TecnoCampus; o la perfumista Sandra Iruela, que ha reproduït el perfum creat amb motiu de la inauguració del parc, el 2010.

En el marc de la celebració dels 10 anys amb la comunitat universitària, TecnoCampus sorteja un menú per a dues persones a cadascun dels 3 restaurants que han participant en el llibre dels 10 anys del TecnoCampus, i que han elaborat un plat especial que pretén plasmar a la cuina els valors de la institució. En total, es sortegen 3 menús de migdia per consumir entre setmana. Poden participar en el sorteig tots els estudiants matriculats el curs 2020-2021 al TecnoCampus, així com graduats i graduades de les 3 escoles universitàries.

Consulta les bases legals del Sorteig 10è aniversari del TecnoCampus.

Els restaurants de Mataró protagonistes del llibre del 10è aniversari del TecnpCampus són els Dos Cuiners, La Marineta, i el Sangiovese. A part del menú diari, les persones guanyadores del sorteig podran tastar el plat del TecnoCampus creat per el/la xef del restaurant on anirà a fer el menú:

Dos Cuiners

Ou ecològic a la baixa temperatura, Parmentier de patata, pop i cansalada de coll

La Marineta

Buti de Can Pannon d'Argentona, calamars d'Arenys, ceba confitada i melmelada de tomàquet

Sangiovese Restaurant

Pop de roca fumat amb patata al caliu, caviar de pèsols del Maresme i flor de carbassó farcida de botifarra negra. 

]]>
<![CDATA[ Informació d'interès sobre les beques de caràcter general del Ministeri d’Educació per al curs 2020-2021 ]]> Tue, 13 Jul 2021 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha acordat, com en cursos anteriors, avançar el pagament de l’import corresponent a la beca de matrícula de les beques de caràcter general del Ministeri d’Educació als estudiants dels centres universitaris TecnoCampus que les tenen concedides per al curs 2020-2021.

L’avançament del pagament vol ser una mesura de suport econòmic als estudiants de tots els graus del TecnoCampus i a les seves famílies. Els estudiants que es troben en aquesta situació rebran, a finals del mes de juliol, una transferència al compte indicat en el moment de sol·licitar la beca.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras publica una anàlisi sobre "First Man" ]]> Fri, 09 Jul 2021 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras i coordinador del grup de recerca SSIT ha publicat a la revista acadèmica Quarterly Review of Film and Video l’article “First Man”: the meaning and use of three very human silences in an inner spatial struggle. En aquest treball, el professor especialitzat en l’estètica i ús del so a l’audiovisual ha analitzat l’ús del muntatge sonor, de la música i sobretot del silenci en la transmissió del missatge d’aquest recent film sobre l’arribada de Neil Armstrong a la lluna.

Segons Torras, el transfons simptomàtic d’aquest film, més que el repte i desafiament tecnològic, és un debat de la mateixa humanitat amb els límits de la seva essència, un debat que es mostra en la pel·lícula de Chazelle a través de l’exploració més enllà de les fronteres conegudes exteriors i interiors –com la mort, per exemple– i la dissolució o oblit de tot tret íntim i personal en un imparable magma col·lectiu político-mediàtic. Aquesta sensació o reflexió que vol transmetre aquest film es pot resumir en un estat de xoc o consternació de l’ésser humà davant d’allò desconegut. 

El professor de TecnoCampus explica amb arguments antropològics, filosòfics i psicològics que aquests límits estan vinculats i es poden equiparar a la idea del silenci que guardem en el nostre imaginari col·lectiu i que, per tant, l’ús del silenci com a recurs narratiu ha estat una opció lògica, encertada i consegüentment ben acceptada pel públic, en general. En definitiva, Torras explica a través de la nostra concepció cultural del silenci per què funciona l’estètica escollida per Chazelle en aquesta obra.

Torras desenvolupa una línia d’investigació sobre el silenci audiovisual en el grup de recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) amb nombroses publicacions ja sobre aquest tema.

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria de la segona edició de StartHealth, l’acceleradora de start-ups del sector salut ]]> Wed, 07 Jul 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement del sector salut.

StartHealth és el programa d’acceleració per a start-ups del sector salut que ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i accés a finançament per accelerar el seu creixement.

Durant sis mesos, les deu start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus.

Start Health s'adreça a start-ups de nova creació, de fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’ACCIÓ, Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació TIC Salut Social.

Les startups interessades poden presentar les seves sol·licituds, fins al 31 de juliol, a través de la web.

]]>
<![CDATA[ El professor Faúndez publica un article sobre un tipus de trastorn neurològic ]]> Fri, 02 Jul 2021 00:00:00 +0200

El professor Marcos Faúndez ha participat en una publicació conjunta amb professors de la Universitat de Cambridge, CSIC i d'altres institucions. El treball es titula "Analysis of Fine Motor Skills in Essential Tremor: Combining Neuroimaging and Handwriting Biomarkers for Early Management" i ha estat publicat a la revista indexada de segon quartil Frontiers in Human Neuroscience.

La tremolor essencial (ET) és un trastorn neurològic molt prevalent que es caracteritza per tremolors induïts per l'acció que afecten la mà, la veu, el cap i / o la cara. És important destacar que el tremolor de mans està present en gairebé totes les formes d’ET, cosa que provoca una alteració de la motricitat fina i una disminució de la qualitat de vida. Per avançar en els enfocaments de diagnòstic precoç per ET, les tasques d’escriptura manual a mà i la ressonància magnètica (RM) ofereixen l’oportunitat de desenvolupar biomarcadors clínics essencials primerencs. En aquest estudi, es presenta un nou enfocament per al diagnòstic clínic precoç i el seguiment de l’ET basat en la integració de l’escriptura a mà i l’anàlisi de neuroimatge.

L'article es pot consultar en obert en aquest enllaç.
 

]]>
<![CDATA[ Vols aconseguir la feina que vols? Segueix aquests consells! ]]> Thu, 01 Jul 2021 00:00:00 +0200

L'objectiu del Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus és oferir-te les eines i els recursos necessaris per millorar la teva inserció laboral, i facilitar-te el salt al món laboral, sobretot trobant i aconseguint la feina que desitges. Durant el curs, t'hem presentat en format vídeo alguns consells que poden ajudar-te a aconseguir-ho, consells que recopil·lem de nou per si els vols tornar a veure o per si et vas perdre algun dels vídeos: 

1. Les teves xarxes socials et perdjudiquen a l'hora de buscar feina?

2. 5 errors que no voldràs cometre en el teu currículum

3. Tres consells per trobar la teva oferta laboral ideal

4. Com afrontar una entrevista de feina virtual

]]>
<![CDATA[ Els serveis d'atenció a l'estudiant tanquen per vacances d'estiu ]]> Thu, 01 Jul 2021 00:00:00 +0200

Has de fer algun tràmit a través de l'e-Secretaria? Tens una consulta sobre els teus estudis? Hi ha alguna gestió acadèmica que necessites fer? Fes totes les consultes i tràmits vinculats als teus estudis durant el mes de juliol perquè a l'agost marxem de vacances!

e-Secretaria: romandrà desactivada de l'1 al 31 d'agost, ambdós dies inclosos. En aquest període el servei de sol·licituds de tràmits estarà inactiu. A partir de l'1 de setembre podràs tornar a fer sol·licituds.

Gestió Acadèmica: romandrà tancada per vacances del 2 al 31 d'agost, ambdós dies inclosos.

Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE): romandrà tancat per vacances del 2 al 27 d'agost, ambdós dies inclosos.

Consulta aquí els horaris d'estiu i els canals per contactar amb Gestió Acadèmica i el PIE.

]]>
<![CDATA[ La cinquena edició de la TecnoGames premia els millors videojocs produïts per estudiants ]]> Wed, 30 Jun 2021 00:00:00 +0200

Avui dimecres 30 de juny s'ha celebrata la cinquena edició de la TecnoGames, que premia els millors treballs produïts per estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i de la doble titulació en Disseny i Producció de Videojocs i Enginyeria Informàtica. L’objectiu de l’esdeveniment és mostrar els treballs que s’han realitzat dins de les assignatures de Projecte de Creació i Desenvolupament II i III, i posar en valor la feina feta durant el tercer trimestre del curs 2020-2021. L’acte s'ha retransmès en format online, i tots els projectes que s’han presentat es poden veure aquí.

En l’edició d’enguany, quatre han estat els videojocs que han destacat i que s’han emportat tots els premis de la TecnoGames:

 • Premi al Millor Videojoc de Projectes II: Cat’s Alley
 • Premi al Millor Disseny: Balls of Steel
 • Premi al Millor Art: The Lightkeeper
 • Premi a l’Excel·lència Tècnica: The LightKeeper
 • Premi a la Millor Sonorització: Balls of Steel
 • Premi al Millor Videojoc per la Indústria: Dartford Street
 • Premi al Millor Videojoc pel Públic: Dartford Street


Coneix els projectes guanyadors 

Cat’s Alley
Creat per Marc Mas, Ariel Valera, Ricard Peláez, i Ainoa Tabares


The LightKeeper
Creat per Jan Cano, Eric Fradera, Aitor García, Albert Loma, Sergi Salas, i Sergi Sánchez

Balls of Steel
Creat per Samuel Nuez, Víctor Rubio, Anaïs Salla, Estefania Taboda, Marçal Tineo, i Joel Torrent

Dartford Street
Creat per Emma Montserrat, Víctor Ibáñez, Jose Miguel, Júlia Cambra, Roger Montané i Álvaro Vidal
 

]]>
<![CDATA[ Et gradues aquest any? Vine a recollir l'orla del 5 al 16 de juliol ]]> Tue, 29 Jun 2021 00:00:00 +0200

Et gradues aquest any? Vols tenir l'orla amb les fotos dels companys i companyes de promoció? T'informem que a partir de la setmana vinent ja tindràs a la teva disposició l’orla, en format imprès i digital.

Recollir l’orla en format imprès:

 • Podràs recollir-la des del dilluns 5 de juliol fins al divendres 16 de juliol, consulta a sota i horaris i llocs en funció de la titulació.
 • L’horari de recollida serà de 8 a 20 hores ininterrompudament. 

És molt important que a l’hora de venir a recollir l’orla, portis l’acreditació següent:

 • DNI
 • Número de referència que et va adjudicar l’empresa al fer el pagament.

En el cas de no poder venir a recollir-la, la persona que vingui a buscar l’ora en nom teu cal que porti:

 • El document adjunt signat per l’estudiant on autoritza l’altra persona a recollir l’orla
 • Una fotocòpia del DNI del mateix estudiant.

Cal que tinguis en compteque en cap cas es farà entrega d’una orla si no es compleixen els requisits anteriorment esmentats.

Quan i a on pots venir a recollir l'orla?

Recepció del TCM1: tots els graus de l’Escola Superior Politècnica i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

 • Del 5 al 9 de juliol ➜ Graus de l’Escola Politècnica
 • Del 12 al 16 de juliol ➜ Graus de l’Escola de Ciències Socials i l’Empresa

Recepció del TCM6: tots els graus de l’Escola Superior de Ciències de la Salut

 • Del 5 al 9 de juliol 

També et volem informar que ja pots descarregar-te l’orla en format digital des de la pàgina web d’Alumni. Per a qualsevol consulta, no dubtis a escriure’ns a alumni@tecnocampus.cat 

Per últim, recorda que si vols seguir connectat/da a la comunitat de graduats i graduades del TecnoCampus, pots unir-te al grup Alumni TecnoCampus a LinkedIn.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza les primeres jornades d'innovació educativa ]]> Tue, 22 Jun 2021 00:00:00 +0200

El Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació (SQAI) del TecnoCampus organitza la primera edició de les Jornades InnovaTecnoCampus, unes jornades d'innovació educativa que tenen per objectiu visibilitzar i promoure l’activitat docent innovadora.

Degut a l'empitjorament de la situació sanitària arrel de la covid-19, les jornades finalment es celebraran en format online els dies 12, 13 i el 14 de juliol en horari de matí, i s'adrecen a tota la comunitat universitària i a totes les persones interessades en la innovació educativa. Per participar-hi, és necessari inscripció prèvia.

La inauguració de les jornades serà el dilluns 12 de juliol a les 9.30 hores, i comptarà amb la ponència “Per què hem d’innovar?” a càrrec del vicerector de Transformació Educativa, Cultura i Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, Manel Jiménez, on presentarà a la comunitat universitària del TecnoCampus el projecte EDvolució, un projecte propi a través del qual la Universitat Pompeu Fabra està redefinint el seu model educatiu.

Cinc eixos centrals que giren al voltant de la innovació

Les jornades, amb inscripció independent per a cadascun dels dies, inclouen ponències, presentacions públiques de projectes, i l'exposició d'iniciatives innovadores que giraran al voltant de la innovació educativa en relació a cinc temàtiques centrals: sostenibilitat, gènere, aprenentatge híbrid, neuroeducació i feedback. 

Es comptarà amb la participació de Nati Cabrera (Universitat Oberta de Catalunya), Azucena Vázquez (Associació Espiral, educació i tecnologia), Elisabet Mas (Universitat Politècnica de Catalunya) i Anna Forés (Universitat de Barcelona). També hi participarà professorat del TecnoCampus, que compartirà les seves experiències innovadores, com l’Aina Fernàndez (Escola Superior Politècnica del TecnoCampus), Alba Pardo (Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus), Lluís Codinas (Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus), Màrian Buil (Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus), Sònia Llorens (Directora de la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus) i Meritxell Puyané (Responsable de la Unitat d’Igualtat del TecnoCampus). Les jornades es tancaran el dimecres 14 de juliol amb la cloenda institucional a càrrec de la directora de Serveis i Projectes Universitaris del TecnoCampus, Montserrat Vilalta.

La innovació ha estat un dels pilars bàsics del model educatiu del TecnoCampus des de la seva creació. La societat avança i evoluciona, i amb ella les formes d’ensenyar i aprendre. Durant l’últim any i mig, la universitat ha accelerat els processos d’innovació i digitalització per donar resposta als reptes educatius derivats de la pandèmia. Tot i que el curs 2021-2022 sembla deixar enrere algunes de les restriccions, limitacions i incerteses de l’últim curs, aquest escenari esdevé una oportunitat per obrir un procés de reflexió i redefinició del marc educatiu del TecnoCampus, que haurà de seguir i acompanyar la implementació d’EDvolució de la UPF, i que haurà de comptar amb la participació activa de tota la comunitat universitària delTecnoCampus. En aquest sentit, InnovaTecnoCampus vol ser el punt de sortida d'aquest nou projecte.

]]>
<![CDATA[ La Mobile Week organitza tallers i conferències per acostar la tecnologia a la ciutadania ]]> Mon, 21 Jun 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull el proper mes de juliol diverses activitats emmarcades en la tercera edició de la Mobile Week, organitzat per Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat. Es tracta d'una setmana, del 5 a l'11 de juliol, dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital.

Per tot això, la temàtica principal de la Mobile Week 2021 a la ciutat de Mataró girarà al voltant del paper de les tecnologies per a afrontar amb èxit els reptes generats per les crisis, tant durant la seva vigència com en la nova realitat que en sorgeix.

Les xerrades giraran entorn de les següents temàtiques:

 • El paper que té la tecnologia durant les crisis. Es proposa la realització de cinc xerrades d’aquest àmbit, de les quals tres s’orientarien al públic adult, una al sènior i una al públic general.
 • Les habilitats professionals digitals: què està demanant el mercat? Es preveu fer una xerrada orientada a persones joves.
 • La protecció de la nostra privacitat i dades a internet. En aquest àmbit es preveuen tres xerrades, dues de les quals anirien orientada al públic adult i l’altra a públic en general. 
   

L’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus són les entitats impulsores de la Mobile Week a la ciutat. Les següents entitats i empreses donen suport al desenvolupament de les activitats: EURECAT, Cambra de Comerç de Barcelona (Delegació de Mataró – Maresme), FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Salut, Everis,  GENTIC (grup d’empreses TIC del Maresme), PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i Dona’t un impuls (col·lectiu de dones empresàries).

]]>
<![CDATA[ Taller sobre salut pública en un institut de secundària ]]> Thu, 17 Jun 2021 00:00:00 +0200

Estudiants del tercer curs del Grau en Infermeria han realitzat durant aquesta setmana un taller d’educació sanitària a l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Hi han participat estudiants de 4art d’ESO del centre. L'activitat s’emmarca en l'assignatura d’Educació per a la Salut. Supervisats per la professora Esther Cabrera, han parlat de la importància de les immunitzacions com a eina fonamental de salut pública, en un moment en què és particularment important que la població jove entengui aquest concepte i integri la importància no tan sol de la immunitat individual, sinó també de la col·lectiva.

]]>
<![CDATA[ Condemna de qualsevol conducta discriminatòria o d’assetjament a les aules ]]> Wed, 16 Jun 2021 00:00:00 +0200

En relació a les informacions aparegudes avui en diversos mitjans de comunicació, el TecnoCampus manifesta la més absoluta repulsa a qualsevol comportament d’assetjament a les seves aules i vol posar de manifest els següents punts en relació a aquest cas:

 • Aquests fets, denunciats el passat mes de febrer per diverses estudiants, van ser tractats amb la màxima diligència per part de la Unitat d’Igualtat del TecnoCampus, que amb total independència va instruir un expedient que ha conduït, finalment, a l'acomiadament del professor afectat.
 • Des del 2011, la institució disposa de pla d’igualtat i d’un protocol per prevenir i solucionar conductes percebudes com discriminatòries, violentes o d'assetjament sexual, per raó de sexe o per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. És, doncs, una institució pionera en aquesta matèria.
 • El professorat del centre ha participat en accions formatives i de conscienciació sobre la matèria com a part de les actuacions de prevenció, i la perspectiva de gènere s’incorpora de forma transversal a totes les àrees de treball, estudi, docència i recerca. En aquest sentit, el TecnoCampus reivindica la bona feina i professionalitat del conjunt del seus professionals.
 • Finalment, la institució manifesta la solidaritat amb les estudiants afectades, a les quals ha atès i donat suport amb la màxima celeritat, així com el ferm compromís amb l’eradicació en l’entorn universitari de qualsevol comportament d’aquest tipus.  
]]>
<![CDATA[ Prepara't per a l'automatrícula: tràmits a fer abans del 30 de juny ]]> Wed, 16 Jun 2021 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula per al curs 2021/22 no s’obrirà fins al mes de setembre, has de tenir en compte que:

Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar aquesta situació, posa’t en contacte amb nosaltres:

L’acreditació de determinades situacions personals poden donar lloc a descomptes en la teva matrícula. Pots consultar informació detallada en aquest enllaç.

Recorda que p
er poder gaudir d’aquest descompte en la matrícula del curs 2021/22, és imprescindible que presentis la documentació acreditativa de la teva situació:

 • Quan? Abans del 30 de juny del 2021
   
 • Com? Mitjançant l’e-Secretaria > Bonificacions i descomptes

   
]]>
<![CDATA[ Unes trenta joves creen solucions tecnològiques en economia circular a la segona edició de la HackGirl ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir el passat dissabte 12 de juny la segona edició de la HackGirl, on 33 noies d’entre 12 i 18 anys van crear solucions tecnològiques a reptes actuals i de futur partint del model de producció i consum d’economia circular.

Organitzades en set grups, les participants van treballar en les propostes des de les 10 fins a les 18 hores, moment en el qual es va celebrar l’entrega de premis. El grup format per Paula Romano, Valeria García, Maria Aguayo, Cristina Martínez va guanyar el Premi TecnoGirl a la Proposta més Innovadora amb una aplicació mòbil per reduir el malbaratament alimentari a les llars, que ajuda l’usuari a gestionar la llista de la compra amb funcionalitats com avisos de caducitat d’aliments o receptes per aliments que estan a punt de caducar. El Premi TecnoGirl a la Proposta més Disruptiva va ser per Judith Segura, Júlia Magan, Aroa Ríos, Mireia Pla, Bruna Alsina i Emma Corral, amb una proposta sobre contenidors intel·ligents per fomentar el reciclatge, que inclou un sistema de punts vinculat al consum de botigues i productes ecològics. Finalment, Greta Rojano, Valentina Catalán, Paula Muñiz, Anna Esteban, i Júlia Bellonch van erigir-se com a guanyadores en la categoria del Premi TecnoGirl més Sostenible amb un punt de recollida de sobres de teles en el sector tèxtil per part de grans empreses amb l’objectiu de donar-los una segona vida.

El jurat d’enguany estava format per Daniel Hurtado, regidor delegat d’Estratègia Agenda Urbana, Mataró 2030, Joventut i Emancipació Juvenil; Sílvia Sebastian, cap de zona de Biblioteques del Maresme i directora de Biblioteques de Mataró; Andreu Orte, cap de la Unitat de Programació i Innovació Bibliotecària de la Diputació de Barcelona; i Marco Antonio Rodríguez, cap de projectes STEAM del TecnoCampus i responsable del moviment Xnergic per fomentar les vocacions tecnològiques. En l’acte d’entrega dels premis, el jurat va coincidir a remarcar que aquest tipus de projectes són necessaris per reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de la ciència i la tecnologia i per fomentar la igualtat en l’educació, en el gènere, i en el futur món laboral.

Durant tot el dia les participants van rebre l’assessorament d’estudiants de l’Escola Superior Politècnica, que a més de mentors i mentores també van impartir tallers sobre fabricació digital, prototipatge, i drons. Per últim, la jornada també va comptar amb una xerrada sobre smart textile a càrrec de Júlia G Escribà, que ha desenvolupat la seva primera col·lecció de roba termoreguladora amb una tecnologia desenvolupada per la NASA, i que actualment treballa en el seu projecte des de la incubadora del projecte Reimagine Textile.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte TecnoGirl per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre les més joves, impulsada pel TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals, i que enguany ha comptat amb la participació de deu biblioteques de la comarca del Maresme: Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar; Joan Coromines, de El Masnou; Pompeu Fabra, de Mataró; Antoni Comas, de Mataró, M. Serra i Moret, de Pineda de Mar; Jaume Perich i Escala, de Premià de Dalt; Martí Rosselló i Lloveras, de Premià de Mar; Vall d’Alfatà, de Santa Susana; La Muntala, de Sant Vicenç de Montalt; i la Biblioteca de Tordera.
 

]]>
<![CDATA[ Participació d'un grup de recerca del TecnoCampusen en el congrés Advanced Factories ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

El grup de recerca de Fabricació Intel·ligent i Innovació Industrial FI 4.0 ha participat recentment en el congrés Advanced Factories en la sessió "Eficiència en els recursos: Intel·ligència Artificial aplicada a l’estalvi d’energia". Amb el títol Motor Profiling With Current Signature Analysis, els professors Carles Paul i Xavi Font, conjuntament amb l’empresa del TecnoCampus Sigma Industrial Precision, han exposat el seu treball de recerca, sobre l’anàlisi del comportament de motors elèctrics amb tècniques d’intel·ligència artificial per obtenir algorismes eficients de manteniment predictiu.

Els treballs que s’estan realitzant demostren l’agilitat que ofereix aquesta eina per facilitar la programació de l’acció de manteniment en el moment més eficient, permetent una reducció en el nombre d’intervencions, en el temps d’aturada associat i en els costos d’explotació.

Actualment, l’equip tècnic de Sigma Industrial Precision i el grup de recerca FI 4.0 continuen amb el desenvolupament de tècniques més precises i eficients per al manteniment predictiu d’aquest tipus de motors elèctrics.

]]>
<![CDATA[ Evix guanya la VII edició del Premi Emprenedors i Seguretat Viària de la Fundació Línia Directa ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

La startup Evix, ubicada al TecnoCampus, ha estat escollida guanyadora de la VII edició del Premi Emprenedors i Seguretat Viària de la Fundació Línia Directa. El guardó vol estimular i reconèixer les millors iniciatives per reduir els accidents de trànsit, la mortalitat a la carretera i potenciar l'atenció a les víctimes.

Evix ha desenvolupat un projecte nou: un sistema de coixí de seguretat cervical integrat en els cascos de bicicleta. El dispositiu també és extrapolable a un altre tipus d'usuaris de la via. El sistema s'activa abans de el moviment lesiu d'un accident inflant un coixí de seguretat que protegeix el coll de l'ciclista evitant la lesió cervical o medul·lar.

L'empresa rebrà un premi de 20.000 euros i tindrà l'oportunitat de rebre formació i mentoring per créixer.En una fase posterior, Evix podrà accedir a rondes de finançament de la Fundació per a la Innovació Bankinter i d'IESE Business School, una oportunitat per reunir-se amb professionals i tenir feedback per al seu desenvolupament. La companyia també comptarà amb presència a la propera edició de l'South Summit, on podrà accedir a l'ecosistema emprenedor i entrar en contacte amb possibles inversors.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Yacht Work List, un programari innovador que agilitza el manteniment de grans embarcacions privades ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

L’ empresa Efforwai Digital Transformation, amb seu al TecnoCampus, ha desenvolupat Yacht Work List, un innovador programari que permet, crear, gestionar i compartir d'una forma ordenada i simple, la informació requerida per la indústria i les persones involucrades en la preparació i realització de projectes de manteniment, reparació o redisseny d'aquestes embarcacions.

Llegiu l’article a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Més de 300 estudiants realitzen les Proves d’Accés a la Universitat al TecnoCampus fins al divendres 11 de juny ]]> Wed, 09 Jun 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull un any més les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), conegudes com a “selectivitat”, que tenen lloc del dimarts 8 fins al divendres 11 de juny. Un total de 337 estudiants s’examinen al TecnoCampus d’entre els prop de 40.000 estudiants que realitzen les proves a tot Catalunya.

Els estudiants que s’examinen al TecnoCampus provenen de l’Institut Valeri Pujol i Bosch, de Premià de de Dalt, i de cinc centres educatius de Mataró: Escola Freta-Mataró, l’Escola GEM, l’Escola Maristes Valldemia, l’Institut Laia l’Arquera, i l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Com cada any, els alumnes s’examinen d’una fase general, que és obligatòria i que està formada per cinc exàmens, i d’una fase voluntària i per pujar nota anomenada fase específica.

Enguany, tal com es va fer el curs passat, les proves es fan seguint les protocols de seguretat davant la Covid-19. A partir del 25 de juny els resultats de les PAU estaran disponibles en el Portal d’Accés a la Universitat.
 

]]>
<![CDATA[ El Repositori Digital del TecnoCampus, inclòs al directori de repositoris de RECERCAT ]]> Mon, 07 Jun 2021 00:00:00 +0200

El Repositori Digital del TecnoCampus ha estat inclòs al directori de repositoris de RECERCAT, un dipòsit institucional cooperatiu de documents digitals de recerca de les universitats i dels centres d’investigació de Catalunya. El directori del RECERCAT recull els repositoris de totes les universitats catalanes, a més dels repositoris cooperatius desenvolupats des del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). 

La inclusió al directori de RECERCAT incrementa l'impacte i la difusió dels documents en accés obert que es poden trobar al Repositori de la institució, especialment rellevant per als Treballs de Final de Grau, que des del curs acadèmic 2019-2020 només es poden consultar de manera online en el Repositori. La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus, en col·laboració amb el CSUC, està treballant per tal que els Treballs Finals de Grau anteriors al curs 2017-2018 s'afegeixin al Repositori del TecnoCampus, creat fa poc més d'un any, ja que fins llavors es publicaven al Repositori Digital de la UPF o a la UPCommons, en funció del centre adscrit al qual estiguessin vinculats els estudis.

A part de Treballs de Final de Grau, també es poden consultar altres publicacions de caire didàctic, creades amb l’objectiu de donar suport en l’elaboració dels treballs acadèmics. Alguns d’aquests materials també estan disponibles a la secció de la Biblioteca de la pàgina web del TecnoCampus. Per últim, el Repositori Digital del TecnoCampus també dona accés a documents institucionals, com ara, les memòries generals i les particulars de les tres escoles universitàries, o els Plans d’Igualtat del TecnoCampus. 

]]>
<![CDATA[ Es presenta el llibre "TecnoCampus, una història d'èxit" ]]> Fri, 04 Jun 2021 00:00:00 +0200

El Foyer del TecnoCampus va acollir dimecres a la tarda la presentació del llibre "TecnoCampus, una història d'èxit", editat per commemorar la celebració dels 10 anys de la inauguració del parc. Va ser un acte presidit per l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, amb intervencions del propi alcalde i del director general del parc, Josep Lluís Checa, i al qual van assistir representants d'entitats econonòmiques i socials, a més de treballadors i empresaris del parc. Els excalcaldes Joan Antoni Baron i Joan Mora, els expresidents del TecnoCampus Pilar Gonzàlez-Agápito, Miquel Rey i Dolors Guillén i els exdirectors generals Jordi Marín, Antoni Uix i Jaume Teodoro van ser alguns dels assistents destacats.

El llibre és una iniciativa del TecnoCampus, coordinada pel seu departament de Comunicació i Màrqueting i que ha comptat amb la participació del periodista Joan Salicrú, encarregat dels textos i de la conceptualització del projecte juntament amb el dissenyador Manuel Cuyàs. El resultat és un llibre multisensorial, amb fotografies en 3D obra del fotògraf Ben Vine, vídeos encarregats a Mataró Audiovisual, audios del sonidista Kilian Duran, i la col·laboració d'altres professionals com l'escriptor Jordi Carrión, que ha escrit un relat basat en el TecnoCampus; el retratista Michal Novak; els restaurants SanGiovese, Dos cuiners i Marineta, que han cuinat un plat inspirat en el parc; l'il.lustrador Javi García, que ha descrit en forma de còmic el dia a dia del TecnoCampus; o la perfumista Sandra Iruela, que ha reproduït el perfum creat amb motiu de la inauguració del parc, el 2010.

El llibre es posarà properament a la venda.

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Alejandra Soria guanya el concurs de disseny de la carpeta del curs 2021-2022 ]]> Thu, 03 Jun 2021 00:00:00 +0200

La proposta de l’estudiant de primer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals Alejandra Soria Butron ha estat la més votada entre els estudiants del TecnoCampus per ser el disseny de la carpeta per al curs 2021-2022. Enguany, un total de 727 estudiants del TecnoCampus han votat una de les sis propostes escollides pel jurat com a finalistes d’entre les 26 propostes presentades.

Amb el títol “TCMLifeStyle”, la proposta d’Alejanda Soria (a la imatge) ha estat la més votada, amb un total de 243 vots. El premi està dotat amb 300 euros i amb la utilització del disseny per a la carpeta del proper curs, que durà la seva firma.


  

]]>
<![CDATA[ Dos professors de logística publiquen un llibre sobre el transport de mercaderies perilloses ]]> Thu, 03 Jun 2021 00:00:00 +0200

Els professors de l'Escola Superior de Ciències Socials i l'Empresa Jesús Martínez Marín i Agustín Montori Diez, que imparteixen la docència en els estudis de logística i negocis marítims, juntament amb el professor emèrit de la FNB Mariano Badell, han publicat un llibre sobre transport marítim de mercaderies perilloses.

El llibre, editat per Jesús Martínez, és un manual pràctic de recopilació de gairebé tota la informació necessària per a comprendre totalment, la responsabilitat de gestionar el procés de transportar aquest tipus de mercaderies  des de la documentació fins a la presa de consciència de la pròpia importància a l'hora de cometre algun error, les conseqüències del qual solen ser fatals. El llibre, serà un referent en el sector donada la manca de material acadèmic en temes tan específics i alhora professionals. Aquest llibre s'emmarca en la mateixa línia del grup de recerca GRAEFES, en el seu apartat de logística i negocis marítims.

]]>
<![CDATA[ El grau de CAFE, present en un congrés sobre bàsquet coincidint amb la Final Four ]]> Fri, 28 May 2021 00:00:00 +0200

Coincidint amb la celebració de la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet, per primer cop se celebra, el 29 de maig, un congrés internacional sobre bàsquet professional del qual l'Escola Superior de Ciències de la Salut és un dels patrocinadors, juntament amb centres universitaris de tot el continent. Es tracta de l'ELPA Performance International Congress, organitzada per l'associació de jugadors de l'Eurolliga, presidida pel jugador Gigi Datome.

Durant tot el matí del dissabte dia 29, experts de clubs esportius i d'universitats abordaran aspectes de la vida profesional d'un jugador de bàsquet com les lesions, la pressió competitiva, la psicologia de l'esport o les ciències esportives. Una docent del grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Mar Rovira, que és exjugadora professional de bàsquet, forma part de l'organització del congrés com a coordinadora de l'area de psicologia esportiva de l'EuroLeague Players Association Performance Advisory Board.

L'esdeveniment és online i gratuït per a tots els professionals i investigadors del món de l'esport.

Foto: ELPA Performance International Congress.

]]>
<![CDATA[ Vota el disseny de la carpeta universitària 2021-2022 ]]> Wed, 26 May 2021 00:00:00 +0200

Un cop tancat el termini de recepció de candidatures, el jurat del concurs per seleccionar el disseny de la carpeta universitària del curs 2021-2022, format per un representant de l'associació d'estudiants, el dissenyador gràfic del TecnoCampus i el responsable de comunicació i màrqueting, han puntuat les 23 propostes rebudes i n'han seleccionat sis perquè passin a la fase final. Les bases del concurs preveuen cinc finalistes, però en la cinquena posició s'ha produït un empat entre els membres del jurat, que han acordat que totes accedeixin a la fase votacions entre els estudiants. El disseny guanyador s'endurà un xec de 300 euros, i entre tots els participants en la votació se sortejaran tres dessuadores i tres samarretes del TecnoCampus del TecnoCampus. Pots votar fins al proper 2 de juny, i el divendres dia 4 anunciarem el nom del guanyador o guanyadora.

Votacions obertes

]]>
<![CDATA[ Inaugurades la incubadora i el "fablab" del projecte Reimagine Textile ]]> Tue, 25 May 2021 00:00:00 +0200

Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil  impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, posa des d'avui a disposició d’emprenedors, startups i empreses del sector tèxtil unes noves instal·lacions d’incubació i un laboratori de dabricació i prototipatge tèxtil (FabLAB), per a la generació de noves empreses i test de nous models de negoci i prototipatge de productes innovadors. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Botem ha presidit aquest matí l'acte inaugural, que ha comptat amb la presència dels agents implicats en el projecte i els mitjans de comunicació.

Aquestes noves instal·lacions configuren un ecosistema d’innovació que proporciona l’entorn tecnològic, el coneixement, els contactes i oportunitats de finançament per facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per joves empreses com per empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat.

La incubadora Reimagine Textile ofereix sis palanques de creixement: instal·lacions “plug & play” equipades amb les tecnologies necessàries per a les joves empreses del sector; mentoring especialitzat;  formació en factors claus per al sector en el segle XXI com la transformació digital i verda del sector; networking i connexions en l’ecosistema d’innovació tèxtil tant a nivell nacional com internacional; presència en els mitjans de comunicació rellevants en el seu sector, i accés a oportunitats de finançament per al seu creixement.

El FabLAB Reimagine Textile d’experimentació i prototipatge s’ubica a la planta baixa de la seu d’Eurecat Mataró, connectada amb la incubadora Reimagine Textile, la Universitat i el centre tecnològic Eurecat, una conjunció que fa d’aquest espai una oportunitat per als seus usuaris de trobar el millor assessorament tecnològic expert i oportunitats per desenvolupar idees de negoci.

L’espai FabLAB ofereix als usuaris una àrea de tall i confecció perfectament equipada, eines de fabricació digital com sublimació, tall làser, brodadora i impressió 3D i una aula de projecció amb capacitat per a dotze persones. A més d’equipament professional i personal expert, el FabLAB també proporciona la possibilitat de trobar catàlegs de materials innovadors i sostenibles i contacte amb proveïdors de confiança.

El servei està finançat en la seva totalitat pel projecte PECT fins a desembre de 2021.

Actualment la incubadora Reimagine Textile acull a 15 startups en el programa d’alt rendiment i 11 en el programa d’incubació: Zer Era, Heggy Bags, The Running Republic, Evix, Mimosa, Julia G.Escribà, Leser Yoga, Melic, Virtual Showroom, Laxa Ibèrca, Neon, Redpanty, Brauvoir, Pro-Stetic, Owl, infinit Denim, Infinite Athletic, Newex, Hemp & Love, Mambo Hungle, Nia Organics, Uma Intimates, Mushi, Mumu Knit, New Elephant i Helmet Workwear.

Sobre Reimagine Textile 

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

El PECT compta la participació de l'Ajuntament de Calella, el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA) i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Liderat per la fundació TecnoCampus i pel centre tecnològic Eurecat, Reimagine Textile és des de 2018 una aposta estratègica amb l’objectiu de fer créixer i reinventar el sector tèxtil de Catalunya en clau innovació, tecnologia i sostenibilitat. Un repte conjunt amb l’ambició de ser referent no només a Catalunya, sinó a tot a Europa i el món des de Mataró, icona històrica del tèxtil.

]]>
<![CDATA[ Vint estudiants reben una beca On The Move per estudiar fora de la UE el curs vinent ]]> Tue, 25 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit avui dimarts 25 de maig l’entrega de vint beques On The Move, que permetran a estudiants de les tres escoles universitàries del TecnoCampus fer estades a universitats de fora la Unió Europea el curs 2021-2022. El director general del Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, han fet entrega de les beques en un acte que l'any passat es va haver de fer en format online i que aquest any s'ha pogut fer presencialment seguint tots els protocols de prevenció per la Covid-19.

Les beques On The Move estan dotades amb 1.000 euros cadascuna, finançades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell,i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. Aquesta és la setena edició de les beques On The Move, una iniciativa que reafirma el compromís d’ambdues institucions per fomentar la mobilitat internacional dels estudiants dels diferents graus universitaris que s’imparteixen al TecnoCampus. De fet, la internacionalització del campus és un dels punts clau del Pla Estratègic TecnoCampus 2022, i en el qual s'ha estat treballant en els darrers mesos per mantenir i reactivar la mobilitat internacional dels estudiants en el context de la Covid-19. En aquest sentit, aquestes beques permetran als estudiants sufragar parcialment les despeses de l’estada en universitats de Canadà, República de Corea, Mèxic, Taiwan, EUA, Xile, Perú, Brasil i Argentina, unes estades que queden fora del programa Erasmus+ (Europa).

Enguany, els següents estudiants són els que gaudiran d’una beca On the Move:

 • Marcel Marimon Piñol, estudiant del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació. Universitat Nacional University USA (Estats Units d’Amèrica).
 • Roger Corominas Font, estudiant del grau en Enginyeria d’organització industrial. Universitat de Piura (Perú).
 • Guillem Sánchez Arlegui, estudiant del Grau en Enginyeria informàtica de gestió de sistemes d’informació. Ajou University (República de Corea)
 • Irene Dangla, estudiant de la - Doble Titulació en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. Vancouver Island University (Canadà)
 • Àlex Fuster, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Ajou University (República de Corea)
 • Maria Dolores Morales, estudiant del grau en Logística i negocis Marítims. Tecnológico de Monterrey (Mèxic).
 • Daniel Felipe González, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Shih Chien University (Taiwan).
 • Ian Dominguez, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. National University (Estats Units d’Amèrica)
 • Carla Rusiñol, estudiant de la  Doble Titulació Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. National University (Estats Units d’Amèrica).
 • Cristian Basagaña Doble Titulació Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. Feng Chia University (Taiwan).
 • Enric Ayala, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Tecnológico de Monterrey (Mèxic). 
 • Bianca Popescu, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Shih Chien University, (Taiwan).
 • Arnau Martínez, estudiant de la Doble Titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació. National University USA (Estats Units d’Amèrica).
 • Maria Morón, estudiant del grau en Turisme i Gestió del Lleure. Universidad Argentina de la Empresa (Argentina). 
 • Pau Villà, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Jianxi University of Finance and econòmics (Xina) 
 • Sergio González, estudiant del Grau en Logística i negocis Marítims. National  University USA (Estats Unitats d’Amèrica).
 • Alba Xiufen, estudiant  de la la Doble Titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació. Jianxi University of Finance and econòmics (Xina).
 • Marin González, estudiant del Grau en Infermeria. Universidad Mayor, (Xile).
 • Nil Lorente, estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. Universidad Mayor (Xile).
 • Sergi Aymerich, estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. University of Fortaleza (Brasil).
]]>
<![CDATA[ Ajudes per a estudis de grau per afectacions de la Covid-19 ]]> Fri, 21 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, gràcies a la dotació econòmica de l'Ajuntament de Mataró, posa en marxa de nou els Ajuts Covid-19 per a estudiants de grau vinculats a afectacions econòmiques per la Covid-19. Es tracta d'un tipus d'ajuts dels quals es podran beneficiar tots els estudiants matriculats el curs 2021-2022. La novetat respecte la convocatòria de l'any passat és que en aquesta ocasió s'ha decidit que s'articuli en dues fases: la primera, la que s'obre ara, està destinada a estudiants de nou accés, els que comencen la Universitat el proper curs. En la segona fase, el setembre, s'obrirà la convocatòria als estudiants de cursos posteriors, a partir de segon, i podran optar-hi també els estudiants que obtinguin plaça al TecnoCampus en la preinscripció universitària de setembre.

L'objectiu d'obrir la convocatòria ara per a estudiants de primer és que aquells que triïn el TecnoCampus i hi obtinguin plaça en la preinscripció de juny sàpiguen, abans de la matrícula, si obtenen aquest ajut o no. La dotació econòmica del fons permet preveure que tots els estudiant amb causes justificades obtindran aquest ajut, que l'any passat va beneficiar 124 estudiants.

Els beneficiaris d'aquesta línia d'ajudes excepcional són tots els estudiants que han patit afectacions econòmiques, seves o en el seu entorn familiar, que dificulten el pagament de la matrícula, i que són directament imputables a les conseqüències econòmiques de la pandèmia, com està afectats per un ERE o ERTE, una baixada d'ingressos en el cas d'empresaris i autònoms, etc etc.

Tots els detalls de la convocatòria es poden consultar aquí.

Cal tenir en compte que segueix oberta una altra línia d'ajudes, en aquest cas recurrent curs a curs i que ja ha arribat a la novena edició, les beques TecnoCampus, a les quals poden optar estudiants de nou accés que després poden renovar la beca els cursos posteriors.

Entre els ajuts i beques TecnoCampus i les que atorguen altres organismes (Generalitat i Estat), un de cada quatre estudiants matriculats al TecnoCampus rep algun tipus d'ajuda a la matrícula de graus.

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Marcel Julió exposarà una instal·lació interactiva Mov3 al festival LAVS’21 ]]> Thu, 20 May 2021 00:00:00 +0200

Durant els dies 28,29 i 30 de maig es podrà visitar la instal·lació interactiva Mov3 al museu d’art contemporani de Mataró (Can Palauet) dins del marc del Festival LAVS.

El “Laboratorio de Arte Visual y Sonoro” es un esdeveniment anual que permet fer arribar al públic general activitats y experiències de realitat virtual, instal·lacions inmersives, art generatiu, musica electrònica i vídeoart. Més info sobre LAVS a https://lavs.cat/es.

En aquesta ocasió l’estudiant de darrer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals Marcel Julió hi mostra una peça d’art interactiu que consisteix en una obra 3D amb moviment reactiu. 

]]>