Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ El professor Josep Maria Raya analitza la rendibilitat del lloguer a “betevé” i “El Periódico" ]]> Thu, 15 Feb 2018 00:00:00 +0100

Per què tenen tant d’interès els fons d’invesió en Barcelona? Quin rendiment econòmic aconsegueixen en la compra de finques senceres? Aquestes són algunes de les qüestions que va abordar Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, a l’entrevista que van fer-li dilluns passat a betevé. Raya va explicar que la rendibilitat del lloguer és el que fa actualment atractiva la ciutat: “Hi ha molta compra per inversió, especialment en l’últim any, perquè la inversió en edifici i en sòl s’ha multiplicat per més de dos”.

També va analitzar la rendibilitat del lloguer a l'article publicat a El Períodico el passat 11 de febrer. Amb el títol “El nou carnaval immobiliari”, Raya apunta que aquest renéixer de les compravendes i l’augment dels preus no es pot considerar una bombolla immobiliària. “Una bombolla succeeix quan no hi ha un motiu econòmic que n’avali la demanda i en aquest cas, n’hi ha un i és molt evident: la rendibilitat del lloguer s’acosta al 8% anual”, afirma.

Consulta l’article sencer aquí.
 

]]>
<![CDATA[ L'empresa Briots.com participa en el Saló Boda amb una nova solució de comunicació ]]> Thu, 15 Feb 2018 00:00:00 +0100

L'empresa Briots.com, amb seu a la torre TCM3 del TecnoCampus, a l' Open Space, participarà aquest cap de setmana en el Saló Boda de Mataró i el Maresme, que un any més se celebrarà al Centre de Congressos del parc. Briots és una empresa que treballa en el que es coneix com l'"internet de les coses", i que han creat aquest any Marc Roca i Sergi Martínez.

"Al Saló Boda, hi presentarem uns solució que dinamitza els esdeveniments gràcies a les xarxes socials", apunta. La iniciativa consisteix a animar els visitants i els expositors a penjar imatges a twitter amb les etiquetes #salobodasorteig i #briotsforevents. En el primer cas, els que ho facin participaran en un sorteig de la Unió de Botiguers, que organitza el saló, i a més podrà recollir una còpìa impresa de la imatge. Amb la segona etiqueta, les imatges es projectaran en una pantalla gegant.

Sergi Martínez apunta que el mercat d'aquest dispositiu són esdeveniments que, com en el cas dels casaments, vulguin que els participants s'endugin un obsequi i participin en la difusió. Briots treballa en altres projectes, com la personalització d'aromes en actes o espais públics, també a partir de l'ús de les xarxes socials.

]]>
<![CDATA[ Emissió del primer programa en directe des de la plaça del TecnoCampus amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio ]]> Tue, 13 Feb 2018 00:00:00 +0100

La plaça del TecnoCampus ha acollit aquest matí la primera emissió d’un programa en directe de Ràdio TecnoCampus, la nova ràdio universitària. L'activitat s'ha organitzat per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, proclamat per la UNESCO el 1946 quan les Nacions Unides van crear la Ràdio de l’ONU.

Durant el programa s’ha presentat la graella de programació definitiva, que es podrà consultar pròximament a la pàgina web, i s’ha anunciat el guanyador del concurs per dissenyar la nova imatge de Ràdio TecnoCampus. La proposta seleccionada ha estat la de l'estudiant Francesc Javier Loyo, que rebrà un xec 100 euros en metàl·lic:


Ràdio TecnoCampus, que va començar a emetre en període de proves el mes de setembre passat, és una iniciativa impulsada pel professor Daniel Torras amb l’objectiu d'oferir una eina per crear comunitat universitària i una plataforma d’expressió i de pràctiques als estudiants: “És un projecte transversal on s'implica tota la comunitat i també és un espai d'experimentació comunicativa, sense cap barrera formal. "Crec que qui prova fer ràdio, s'hi enganxa", afegeix. De moment, la ràdio emet online a través de la seva pàgina radiotecnocampus.cat, des d’on es pot escoltar directament via streaming o escollir ràdio a la carta a través de podcasts.

La participació és oberta a estudiants, professors i treballadors, i compta amb un grup de voluntaris coordinats pel professor Daniel Torras, que n’és el director. “Oferim recursos, assistència i formació perquè cadascú faci un programa o una col·laboració radiofònica a la seva mida: que parli d'allò què vol sense por i sense problemes tècnics”, afegeix Torras. Els principals objectius per a aquest 2018 són enfortir l’organització de la ràdio universitària, consolidar una graella de programes bàsica i aconseguir emetre la programació per FM.


Nova exposició sobre ràdio a la biblioteca del TecnoCampus
La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus inaugura avui una exposició bibliogràfica amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio. En aquesta mostra, es poden trobar alguns exemples dels llibres sobre l’àmbit radiofònic presents en l'exposició:

Si t'interessa algun document, es pot demanar a través del servei de préstec de la Biblioteca-CRAI o del servei PUC, on podràs consultar el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya.

]]>
<![CDATA[ Vols saber com col·laborem en la detecció precoç del Parkinson? ]]> Mon, 12 Feb 2018 00:00:00 +0100

Des de fa uns anys, el grup de recerca sobre tractament del senyal que lidera el professor Marcos Faúndez col·labora amb el Consorci Sanitari del Maresme en la recerca sobre la malaltia del Parkinson. Salvador Riera, un dels pacients que ha participat en aquesta investigació, explica juntament amb Faúndez i la neuròloga Pilar Sanz com és el seu dia a dia i com és aquest projecte de detecció precoç de la malatia. No us el perdeu!

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participarà un any més en el congrés internacional Música y Cultura Audiovisual ]]> Mon, 12 Feb 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participarà un any més en el congrés internacional Música y Cultura Audiovisual (MUCA), de referència a l’estat en l’àmbit de les relacions entre banda sonora i imatge. Si en l'edició de l'any passat s'hi van presentar dos projectes de recerca, en aquesta ocasió el grup de So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) de l’Escola Superior Politècnica moderà tres debats i la presentació de comunicacions congrés.  Concretament, Jordi Roquer moderarà la taula sobre "Narrativas udiovisuales" de dijous 15, on es parlarà de temes com la música clàssica prexistent en films de la Nouvelle Vague, la música al cinema documental de vanguàrdia, les cançons a Stranger Things i l’ús dels sonotips en la publicitat.

El mateix Roquer, membre de SSIT i professor del Grau de Mitjans Audiovisuals, moderarà també el debat sobre "Digitalización y globalización", amb temàtiques com el compositor de Twin Peaks i la seva relació amb David Lynch, la tecnologia com a transformació de la creació musical per audiovisuals i els canvis socials en l’escolta de la música.

Finalment, el coordinador del grup de recerca, Daniel Torras, gestionarà el debat de la taula "Música y Cine (II)", on es parlarà de films selectes en l’època de 1930-1932, la música i l’animació experimental publicitària als anys 30 i de recursos digitals per aprendre i participar.
 

]]>
<![CDATA[ Els deures a les escoles, a debat aquest dimecres a una nova sessió de "El Documental del Mes" ]]> Mon, 12 Feb 2018 00:00:00 +0100

Un pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. El pare s’implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d’aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L’entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d’emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès. Aquesta és la sinopsi de L’hora dels deures, la pel·lícula que es projectarà a la sessió de "El Documental del Mes" aquest dimecres 14 de febrer a les 19h al Cafè de Mar de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de la seva habilitat per fer els deures? Són excessius els deures fora de l’aula? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantegen en aquest documental, amb segell francès, que debat sobre el dilema que viu una part de l’ensenyament en relació als deures. Una peça cinematogràfica dirigida pel director francès Ludovic Vieuille que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill a través de compartir el moment dels deures. Vieuille va escriure i dirigir el curtmetratge Pointe-Noire el 2014 i actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, Les Green Bonnet.

El film es projecta dins del cicle "El Documental del Mes", una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.

 

]]>
<![CDATA[ Quatre estudiants viatgen a Holanda per participar en un projecte d’emprenedoria social ]]> Fri, 09 Feb 2018 00:00:00 +0100

Els estudiants Adara Maza, Marc Gaixas, Maria Armiñana i Álvaro de Pascual, de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, representaran el TecnoCampus en el projecte europeu d’emprenedoria social "Claim your future". El programa tindrà lloc del 12 al 17 de febrer a Leeuwarden (Holanda), la Capital Europea de la Cultura 2018.

"Claim Your Future" és una iniciativa que sorgeix d’escoles de formació professional, universitats i ONGs de sis països. S’emmarca dins de l’Estratègia Europa 2020, que senyala el creixement intel·ligent, sostenible i integrador com una manera de superar les deficiències estructurals de l’economia europea. Per això, l’objectiu del projecte és fomentar l’emprenedoria social entre els joves a partir de l’exploració de l’impacte que cadascú pot tenir en la seva regió.

En aquest sentit, des d’Espanya hi seran presents l’Escola Pia de Mataró, com a centre de formació professional, Servei Solidari, com a ONG, i el TecnoCampus, com a centre universitari. De fet, la participació del TecnoCampus s’emmarca dins de la Càtedra d’Economia Social, un projecte impulsat des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa que posa en primer pla de l’àmbit acadèmic l’anomenada economia col·laborativa.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Gerard Carmona publica un article a “Frontiers in Physiology” sobre la relació entre exercici excèntric i lesió muscular ]]> Thu, 08 Feb 2018 00:00:00 +0100

Gerard Carmona, professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i de la doble titulació amb Fisioteràpia del TecnoCampus, ha publicat recentment un article a la revista acadèmica Frontiers in Physiology sobre la relació entre realitzar exercici excèntric i patir un dany muscular.

Amb el títol “Time Course and Association of Functional and Biochemical Markers in Severe Semitendinosus Damage Following Intensive Eccentric Leg Curls: Differences Between and Within Subjects”, l’article valora el grau de dany muscual induït sobre la musculatura isquiotibial per un exercici excèntric d’alta intensitat, entès com la tensió muscular i a la vegada elongació física del múscul a mesura que s’aplica sobre aquest una resistència externa.

La principal conclusió de la investigació és que la lesió muscular induïda per un exercici excèntric pot diferir molt en funció de l’individu. L'estudi identifica dos grups d’individus segons el grau de dany muscular, determinat per la disminució de la capacitat funcional i l’augment dels nivells de biomarcadors sanguinis: individus d’alta resposta (dany muscular greu) i de resposta moderada (dany muscular moderat). En individus amb dany muscular greu, l’estudi va revelar que el múscul semitendinós va patir un dany muscular força elevat i que el cap curt del bíceps femoral també es va veure afectat. Sorprenentment, també es van trobar diferències entre els individus pel que fa al grau de lesió muscular quan les cames són sotmeses a un mateix exercici excèntric.

Pots consultar l’article sencer aquí.
 

]]>
<![CDATA[ L'empresa Sheekr participa en el 080 Barcelona ]]> Wed, 07 Feb 2018 00:00:00 +0100

Divendres passat l'empresa Sheekr va participar en el Pechakutcha que va tenir lloc en el marc de la 080 Barcelona. Sheekr va guanyar els premis Reimagine Textile l'any passat, està ubicada a la incubadora i acaba de llançar la nova versió de l’eina per a iOS i ja compta amb accés de 30.000 referències de tretze marques de primer nivell.

Sheekr es una app per compartir el procés de compra de moda amb els amics, també dona suport quan el client és al vestidor provant-se una peça de roba. Permet, així mateix, fer el procés de compra amb un clik a la web de la botiga en qualsevol moment, entre altres funcionalitats.

A la fotografia, els impulsors del projecte amb l'alcalde de Mataró, el dia de l'entrega dels premis Reimagine Textile.

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

 

AGENDA

§  Actes Tecnocampus

SESSIÓ SOBRE COM DESENVOLUPAR UNA ACTITUD EMPRENEDORA A CÀRREC DE L’EMPRESA BUSINESS&LOVE

El TecnoCampus acull el proper dimarts 6 de febrer una sessió d'emprenedoria sobre com adoptar una actitud emprenedora. Amb el títol “A mi, qui em mana ser empresari”, el consultor Mero Aymà, de Business&Love, reflexionarà sobre com emprendre amb èxit.

Quines són les diferents fonts internes que et poden ajudar a aconseguir l’èxit professional? Quin és el preu de la innovació i el creixement? Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran a partir de les cinc de la tarda en aquesta sessió de caràcter emminentment pràctic. 

Si estàs interessat a assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.

Actes PIMEC

PIMEC OFEREIX CURSOS 100% SUBVENCIONATS

PIMEC ofereix  formacions destinades exclusivament a empresaris.

-      Comerç electrònic i botiga virtual (45h)

o   Del 22/01 al 12/03

o   Dilluns de 9h a 14h

-      Anàlisi i control de costos (25h)

o   Del 29/01 al 16/02

o   Dilluns de 9h a 14h

-      Neuromàrqueting (30h)

o   Del 26/02 al 9/04

o   Dilluns i dimecres de 14h a 16:30h

-      Habilitats directives (20h)

o   Del 26/03 al 14/04

o   Dilluns i dimecres de 9:30h a 13:30h

Adreça Impartició: Av. Ernest Lluch, 32 - Tecnocampus Mataró-Maresme (Torre TCM 2)

Inscripcions aquí.

 

Actes CAMBRA

Formació: Quadre de comandament integral

L'objectiu del curs és obtenir el coneixement i les eines per implantar un bon quadre de comandament. Durant el curs es visualitzarà de forma transversal (en tot el conjunt) l'empresa, obtenint informació i incorporant valor a la presa de decisions. També es tractarà com implantar un quadre de comandament per indicadors, en tota l'organització i la gestió per lideratge.

Drets d’inscripció: 315 € (exempt d’IVA). Documentació inclosa

Durada i calendari: 13,20,27 de febrer de 2018,  de 9:00 a 14:00h (15 hores)

Lloc de realització: Delegació Cambra al Maresme, Av. Ernest Lluch 32

 

Més informació aquí.

a)      Altres actes

1.       Diàlegs humanístics Pompeu Fabra 2018

La Universitat Pompeu Fabra obre les seves portes a la societat per divulgar i debatre, en una sèrie de vuit diàlegs, temes d'actualitat. Els Diàlegs Humanístics proposen l'àmbit humanístic com l'eix vertebrador d'un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

 

Programa

 

30 de gener:“Existeix l’envelliment saludable?”, amb Jordi Camí i Nina Gramunt.

 

6 de febrer:“Barcelona: què en queda de la ciutat dels prodigis?”, amb Eduardo Mendoza i  Lluís Permanyer.

 

13 de febrer:“El preu dels errors històrics al vell i al nou món”, amb Mauricio Tenorio Trillo i Josep M. Fradera.

 

20 de febrer:“Cosmopolitismes per al segle XXI”, amb Joan-Pau Rubiés i Manel Ollé.

 

27 de febrer:“Cinema i literatura: les amistats… perilloses?”, amb Xavier Pérez i Miquel Berga.

 

6 de març: “Cantar la literatura”, amb Paco Ibáñez, cantautor, i José María Micó.

 

13 de març: “Internet i societat: com canvia la nostra manera de fer?”, amb Miquel Oliver i Lluïsa Marsal.

 

10 d’abril: “Fer possible la simbiosi entre el món empresarial i el món cultural i educatiu”, amb Anna Vallés (per confirmar) i Teresa Garcia-Milà.

 

L'entrada és lliure, peròcal inscriure-s'hiprèviament. Aforament limitat.

 

Horari: els dimarts, de 19.00 a 20.00 hores

 

2.       KIMconference 2018 | Aliances d’innovació: una nova ruta al mercat

Ja està en marxa la KIMconference 2018, que tindrà lloc el 7 de febrer a Barcelona!

En aquesta edició es debatrà sobre els diferents models de xarxes col·laboratives que existeixen en innovació. S’aprofundirà en els ecosistemes d’innovació: col·laboració entre grans empreses i startups, la intra-emprenedoria o nous models d’economia col·laborativa per donar respostes a preguntes com: Quins són els reptes de connexió entre les entitats claus en innovació? Quins problemes hem d’afrontar en la col·laboració entre start-ups, grans corporacions i universitats? Quines eines i iniciatives estan implantant els actors d’aquest ecosistema per impulsar iniciatives dels propis treballadors?

Es farà a través d’una jornada informal que comptarà amb debats de qualitat, diàlegs i tallers, amb un format més dinàmic i sense encotillar. També la participació serà un dels eixos més important d’aquest esdeveniment.

L’horari de l’acte central serà de 9 a 14h aproximadament, i a la tarda hi haurà l’opció d’assistir a diferents workshops (prèvia inscripció).

Les empreses confirmades són: HP, Repsol, YouNoodle, Danone, Hitachi, BlaBlaCar, Acciona, SocialCar, Aigües de Barcelona, Induct, Ship2b, PARC Barcelona y Cooltra.

Aquest any es vol convertir la KIMconference en una comunitat de recerca de tendències i fonts de formació en innovació, que  permeti transmetre bons continguts i aprendre amb experts de diversos sectors, ampliant la xarxa col·laborativa.

3.       7ª Convocatòria del Fondo Emprendedores de la Fundación Repsol

Per a start-ups d’energia i mobilitat. Es tracta d’aportacions a fons perdut de fins a 144.000 euros en un any, fins a dos anys, acompanyats de formació i mentoratge igualment gratuits. El termini per aplicar finalitza el 12 de març

Tota la información a http://www.fundacionrepsol.com/es/apoyo-al-talento/fondo-emprendedores/como-participar

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1.       Nova convocatòria de subvencions a la Investigació Industrial i Experimental

S’obra un nou programa autonòmic per recolzar la investigació industrial i experimental, amb subvencions a fons perdut per a projectes d’impacte i investigació avançada en l’àmbit industrial, amb seu i activitat a Catalunya.

-          Projectes individuals o col·lectius des de 200mil€ (Duració màxima: 30 mesos)

Intensitat de la subvenció fins al 50% del pressupost (màxima subvenció a fons perdut 125.000€ per a projectes individuals i 300.000€ per a projectes col·lectius).

§  En concurrència competitiva amb una dotació de 5 milions d’euros.

§  Sense constitució d’avals ni garanties.

§  Possibilitat de tramitar informe motivat vinculat amb deduccions fiscals per I+D (42% de retorn fiscal).

Termini de sol·licitud: fins l’1 de març del 2018

Més informació aquí

2.       Convocatòria TORRES QUEVEDO

Objecte del finançament

Contractació de DOCTORS que participin en la realització de projectes concrets de recerca industrial, de desenvolupament experimental o estudis de viabilitat tècnica previs d'activitats d'R + D addicionals respecte de les que vingui realitzant l'empresa (efecte incentivador de l'ajuda).

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada o els estudis crítics encaminats a adquirir nous coneixements i aptituds que puguin ser útils per desenvolupar nous productes, processos o serveis o permeten millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de productes, processos o serveis nous o millorats. Pot incloure també, per exemple, activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos o serveis.

·         Estudis de viabilitat: estudis destinats a l'avaluació i anàlisi del potencial d'un projecte, amb l'objectiu de donar suport al procés de presa de decisions de forma objectiva i racional descobrint els seus punts forts i febles, i les seves oportunitats i amenaces, així com determinar els recursos necessaris per fer-ho i, en última instància, les seves perspectives d'èxit.

Requisits elegibilitat

·         El candidat:

-          ha d'estar en possessió del títol de doctor en la data de presentació de la sol·licitud

-          no pot haver estat vinculat laboralment amb l'entitat entre l'1 de març 2016 i el 9 de febrer 2017, ambdós inclosos

-          no ha d'estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat

-          no posseir una relació accionarial amb l'entitat contractant o d'una altra relacionada accionarial o socialment amb la mateixa que suposi una capacitat de control efectiu, directe o indirecte, de l'entitat

·         La retribució anual bruta haurà de ser igual o superior a 18.000 €

·         L'entitat pot presentar un màxim de 3 sol·licituds corresponents a projectes diferents

 

Beneficiaris

·         Empreses incloses spin-off i JEIs

·         Centres tecnològics d'àmbit estatal

·         Centres de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal

·         Associacions empresarials

·         Parcs científics i tecnològics

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ de fins a 55.000 € / any

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projectes d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projectes de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

Estudis de viabilitat

70%

60%

50%

 

 Conceptes finançables

Cost de contractació anual (retribució bruta + quota empresarial de la Seg. Social) durant 3 anys.

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) per un període de 3 anys.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

Termini presentació

Des de l’11 de gener a  l'1 de febrer 2018 (15:00 h)

Sol·licita més informació

3.       DOCTORATS INDUSTRIALS

Objecte del finançament

Formació de DOCTORS en empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupi a l'empresa, en el qual s'emmarcarà la seva tesi doctoral, per tal d'afavorir la inserció laboral d'investigadors en les empreses des dels inicis de les seves carreres professionals, contribuir a l'ocupabilitat d'aquests investigadors i promoure la incorporació de talent en el teixit productiu per elevar la competitivitat del mateix.

El projecte es pot executar en la seva totalitat a l'empresa o en col·laboració amb l'empresa i una altra entitat, pública o privada.

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada, l'objecte és l'adquisició de nous coneixements que puguin resultar d'utilitat per a la creació de nous productes, processos o serveis, o contribuir a millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de plans i estructures o dissenys de productes, processos o serveis nous, modificats o millorats. Es poden incloure, per exemple, altres activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos i serveis.

Requisits d'elegibilitat del candidat

·         Estar matriculat o admès en un programa de doctorat per al curs 2018/2019 en el moment de la formalització del contracte.

·         No haver estat vinculat laboralment amb l'entitat que sol·licita l'ajuda ni amb cap vinculada accionarialment amb anterioritat al 16 febrer 2017. En el cas de les empreses spin-offs i les JEIs, no és aplicable si la vinculació laboral s'ha mantingut amb una institució de R + d pública o privada sense ànim de lucre que participa en l'accionariat o en el capital de la nova empresa.

·         No comptar amb participació de capital de l'entitat que sol·licita l'ajuda.

·         No estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat.

·         No posseir títol de doctor.

·         No haver gaudit d'un ajut, per un període superior a 12 mesos, de formació predoctoral a través del desenvolupament d'una tesi doctoral (ajudes FPI, FPU, CSIC-JAE-PREDOC, FPI-INIA i PFIS).

Beneficiaris

·         Empreses

·         L'entitat beneficiària haurà de posar a disposició de l'investigador un tutor amb grau de doctor que formi part de la plantilla.

Conceptes Finançables

·         Finançament de contractes (salari brut + seguretat social).

o   El cost de contractació màxim finançable: 21.800 € / any.

o   La retribució salarial mínima: 16.422 € / any

·         Estades de R + D (despeses allotjament, manutenció i locomoció): es podran realitzar en altres entitats de R + D públiques o privades, incloent empreses estrangeres o espanyoles. L'estada no es podrà realitzar en l'entitat en la qual s'estigui tutoritzant la tesi doctoral o, en el cas de projectes en col·laboració, a l'entitat amb la qual es col·labori. Cada estada haurà de tenir una durada mínima d'un mes i màxima de tres mesos.

·         Despeses de matrícula de doctorat

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ

·         Cost de contractació màxim finançable: 21.800 €

 

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projecte d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projecte de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

 

·         Ajuda per a realització d'estades: 2.400 €

·         Ajuda per a despeses de matrícula: 1.500 €

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) durant un període de 4 anys.

L'obtenció del grau de doctor ha de tenir lloc, de manera general, durant les tres primeres anualitats de l'ajuda.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

L'ajuda corresponent a la quarta anualitat només s'autoritzarà en cas que el contracte laboral per a aquesta anualitat tingui caràcter indefinit, prèvia presentació de justificacions corresponents.

Termini presentació

v  des de 18 de gener al 8 de febrer 2018 (15:00 h)

Sol·licita més informació

 

 

4.       Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

·         Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013

 

·         Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

§  Indústries de futur

·         Internet de futur

·         Components i sistemes

·         Cloud Computing

·         Tractament massiu de dades

·         Supercomputació

·         Robots i sistemes autònomes

·         Ciutats intel·ligents

·         Internet de les coses

·         Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte

5.       Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

6.       CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

7.       Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

8.       Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any

Més informació

9.       Enisa Competitividad:

 

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      L’ajuntament de Mataró subvenciona a empreses que contractin persones en atur

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions a les empreses per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur empadronades a la ciutat de Mataró.

L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte des de 1.500 € per 3 mesos fins a 4.246 € per 6 mesos (per contractes a jornada completa).

Es pot acollir qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur i compleixi els requisits marcats en les bases. La contractació ha de ser mínim de 3 ó 6 mesos (segons data inici de contracte) i amb una jornada mínima del 50%.

Els contractes poden formalitzar-se fins l’1 de juliol de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost.

Més informació

2)      PROGRAMA “30PLUS 2017”: SUBVENCIÓ PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES ATURADES

L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de  persones en situació d’atur de 30 anys o  més, preferentment d’entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d’altres, recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Aquest programa beneficia a ambdues parts, al treballador per una banda i a les empreses pel que fa a poder disposar de personal subvencionat durant 6 mesos.

JORNADA LABORAL:

Temps complert o temps parcial (no inferior al 50% de la jornada ordinària)

CONTRACTACIÓ: Mínim 6 mesos

Les persones contractades rebran el salari corresponent al contracte realitzat, en base al que estableixi el conveni de sector o d'empresa d'aplicació o, en absència de conveni, la retribució salarial legalment establerta, en la part proporcional que correspongui. En el supòsit que el salari a percebre per la persona contractada sigui superior a la subvenció atorgada (SMI), l'entitat contractant li abonarà la diferència.

FORMACIÓ:mínim 60 hrs - màxim 150 hrs (durant el contracte laboral)

Aquesta actuació preveu afavorir la inserció de la persona participant desocupada en el mercat de treball, facilitar l'aprenentatge i l'adquisició de competències professionals en un entorn real de treball. La persona haurà de ser contractada amb una durada mínima de 6 mesos mitjançant qualsevol modalitat contractual que, d'acord amb la normativa laboral vigent, s'ajusti a les condicions del programa. La jornada laboral podrà ser a temps complet o a temps parcial, no inferior al 50% de la jornada ordinària de l'entitat contractant.

LA SUBVENCIÓ: correspondrà a la quantia equivalent al salari mínim interprofessional (SMI) vigent l’any pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos. 

A la convocatòria per l’any 2017, el SMI serà de 707,70 €. Aquesta quantia correspondrà a una jornada completa i, en el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista.

En el moment de subscriure el corresponent contracte s’haurà de preveure la seva durada total i no seran subvencionables les seves pròrrogues.

La FAGEM assessorarà a les empreses en tot moment durant el projecte i signarà un conveni  amb les empreses interessades, com a entitat promotora del programa, on es manifesta la voluntat de l’empresa de participar en el programa “30 PLUS”, mitjançant la contractació de persones participants.

3)      Nuclis I+D

Objecte del finançament

Finançar projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental locals i internacionals.

Es podran presentar les següents tipologies de projectes:

•        Nuclis Locals:Projectes individuals o col·laboratius (almenys 2 empreses no vinculades amb establiment a Catalunya) destinats a la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental que es realitzin a Catalunya i que comportin l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte als existents. 

•        Nuclis Internacionals Unilaterals: Finança els projectes R + D cooperatius entre com a mínim una empresa de Catalunya i un soci d'un dels àmbits territorials elegibles. Es consideren estratègics per ACCIÓ tots els països de la UE 28 (Excepte Alemanya i Espanya), Cuba, Canadà, Massachusetts, Corea del Sud, Xina i Singapur.

Tipologia de projectes

Els projectes hauran d'estar emmarcats dins de les tecnologies transversals identificades en l'estratègia RIS3CAT: TIC (inclou micro i nanoelectrònica), Nanotecnologia, Materials avançats, Fotònica, Biotecnologia i Manufactura avançada.

I a més dins dels següents àmbits sectorials d'impacte:

•        Indústria alimentària

•        Indústries de la química, energia i recursos

•        Sistemes industrials

•        Indústries de la mobilitat sostenible

•        Indústria del disseny

•        Indústries de la salut

•        Indústries culturals i basades en l'experiència

Beneficiaris

Empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i que compten com a mínim amb un any de vida a la data de sol·licitud de l'ajut

Durada del projecte

•        Inici: des de la data de la sol·licitud

•        Fi: 2,5 anys des de la data d'inici

Pressupost mínim

•        Nuclis Local:

·         Projectes individuals: 200.000 €

·         Projectes col·laboratius: 500.000 € (cap empresa podrà superar el 70% del pressupost)

•        Nuclis Internacional: 150.000 €

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ: l'ajut màxim serà:

•        Projectes individuals: 125.000 €

•        Projectes en cooperació local: 300.000 €

•        Projectes en cooperació internacional: 200.000 €

Conceptes finançables

•        Personal en nòmina (queden exclosos contractes de formació i / o pràctiques)

·         Personal propi: fins al 80% de la jornada

·         Nova contractació: fins al 100% de la jornada si el contracte és d'obra i servei per a la realització del projecte

·         Personal directiu: fins al 30% de la jornada (70% en cas de pimes)

•        Compra de materials

•        Amortització d'equips nous o antics.

•        Subcontractacions (màxim 50% del total del pressupost)

•        Despeses de gestió en projectes col·laboratius (màxim de 8.000 €).

•        Costos indirectes (15% del personal)

•        Despeses de vials i allotjaments (només projectes internacionals)

 

Cobrament de l'ajuda

•        Posterior a la justificació del projecte.

•        La resolució de concessió es pot preveure la possibilitat de pagament anticipat prèvia presentació d'un aval bancari

Termini presentació

Per a ambdues modalitats: 1 de març 2018

 

4)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

5)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

6)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

7)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus passa d’un a cinc grups de recerca reconeguts per l’AGAUR ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

La darrera resolució de l’Agència de gestió d’ajuts universitaris i de recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha reconegut quatre grups de recerca universitaris del TecnoCampus. El grup de "Tractament del senyal i dades" de l’Escola Superior Politècnica, liderat pel catedràtic Marcos Faúndez, ha renovat per tercera vegada el màxim reconeixement possible: grup de recerca consolidat per al període 2017 a 2019. També el grup "Atenció a la cronicitat i innovació en salut", de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, dirigit per la catedràtica Esther Cabrera, ha aconseguit per primer cop el reconeixement de grup de recerca consolidat. L’AGAUR també ha reconegut com a grup consolidat el grup sobre “Les músiques en les societats contemporànies: so, silenci, imatge i tecnologia”, que inclou investigadors de la UPF i de l’Escola Superior Politècnica Tecnocampus amb el lideratge del professor Daniel Torras.

En aquesta convocatòria el TecnoCampus obté també el reconeixement de dos grups emergents nous. Els lideren els professors Manuel Vicente Garnacho, de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, i Josep Maria Raya, de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, que han obtingut el reconeixement de grup de recerca emergent per als seus respectius grups en activitat física, rendiment i salut i recerca aplicada a l’entorn financer, econòmic i social

El balanç global és molt positiu per als centres universitaris del Tecnocampus, atès que, respecte a l’anterior convocatòria, s’ha passat d’un a cinc grups reconeguts. La convocatòria de reconeixement de grups de recerca de l’AGAUR és l’única que existeix tan a nivell català com espanyol, motiu pel qual suposa el màxim reconeixement possible a l’activitat dels grups de recerca. Aquest reconeixement permet presentar-se en condicions més favorables a d’altres convocatòries competitives de l’AGAUR, i és un element important de cara als processos d’acreditacions de graus.

]]>
<![CDATA[ L’equip del TecnoCampus disputa la gran final universitària de la Lliga de Debat de la UPF ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

Les estudiants Marina Cortés, Clàudia Faraudo i Ariadna Madrid van participar el passat dijous 1 de febrer a la final de la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els tres centres universitaris del TecnoCampus. Ho van fer com a guanyadores de la final universitària del TecnoCampus, que es va disputar a mitjans gener amb el periodista Enric Sierra com a membre del jurat convidat.

Sota el nom “Vermell Carmesí”, l’equip va ser un dels dos grups finalistes, d'entre un total de 28, per disputar la gran final. El debat es va centrar en si és necessari imposar quotes de gènere a les empreses. Malgrat no aconseguir la victòria, Cortés considera que ha estat una experiència universitària divertida i, sobretot, molt enriquidora: “Aquesta final no l’hem viscut amb tant de nerviosisme com la del TecnoCampus perquè com a equip sabíem que havíem arribat molt lluny i per tant, volíem sortir a gaudir del debat”. A més, l'estudiant Ariadna Madrid va rebre el reconeixement com a millor oradora en temes d’economia i empresa en el marc dels premis especials “Societats de Debat”.

Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat perquè els estudiants aprenguin i millorin les tècniques d’oratòria. De fet, el TecnoCampus és el tercer any que organitza aquesta activitat oberta als estudiants de totes les titulacions. “Gràcies a aquest curs ara puc parlar en públic sense nervis, controlar el què dic i saber moure’m per l’espai durant una exposició oral, i això m'ajudarà tant a l'hora de presentar un treball com en una entrevista de feina”, conclou Cortés.
 

]]>
<![CDATA[ Vols fer running, ioga o pàdel? ]]> Tue, 06 Feb 2018 00:00:00 +0100

T’has proposat fer més exercici físic aquest 2018? Des del TecnoCampus t’ho posem fàcil amb el nou programa d’activitat esportiva que impulsem amb l’associació Junts per l’Esport, que inclou sessions de “running”, ioga i pàdel.

Les sessions comencen el mes de març i en un inici reuniran estudiants, treballadors i empresaris del TecnoCampus, amb la possibilitat de diversificar els grups si hi ha un mínim de quòrum. 

Quines activitats oferim?


Vine a córrer pel passeig marítim els dimarts de 14h a 15.30 hores. El punt de sortida és el TecnoCampus i l’entrament està dirigit per Mari Carmen González i Andreu Novakoski. Les sessions presencials seran de març a juny i cada participant disposarà d’una planificació online personalitzada adequada al seu nivell (Categoria 1 – iniciació, Categoria 2 – curses de 5 i 10km, Categoria 3 – mitja marató i maratons).
Preu d’inscripció: gratuïta amb l’abonament de Junts per l’Esport i 35€ l’any si no tens l’abonament. Es necessita la inscripció de mínim 8 persones per iniciar l’activitat.
Vull inscriure’m a l’activitat!


Sessió setmanal els dijous de 14h a 15h a la sala Innolab (TCM1), a càrrec de Carina Roldán, amb data de finalització el mes de juny.
Preu d’inscripció: gratuïta amb l’abonament de Junts per l’Esport i 35€ l’any si no tens l’abonament. Es necessita la inscripció de mínim 8 persones per iniciar l’activitat.
Vull inscriure’m a l'activitat!


Accés a les pistes de pàdel al complex esportiu del Centre Atlètic Laietània de dilluns a dijous fins a les 18h i els divendres fins a les 15h. La lliga de pàdel serà una competició per parelles i s’organitzaran enfrontaments entre tots els equips fins a arribar a la fase d’eliminatòries.
Preu d’inscripció: gratuïta amb l’abonament de Junts per l’Esport i 15€ l’any si no tens l’abonament. Es necessita la inscripció de mínim 12 participants per poder iniciar l’activitat, i hi ha l’opció de cedir alguna pala si no se’n disposa.

Vull inscriure-m a l’activitat!

]]>
<![CDATA[ Dues empreses del TecnoCampus participaran al Mobile World Congress ]]> Mon, 05 Feb 2018 00:00:00 +0100

Dues empreses del TecnoCampus, PG Conocimiento i Epinium, participaran en la propera edició del Mobile World Congress, la cita més important del món en l'àmbit de la telefonia i la mobilitat. PG Conocimiento és una empresa centrada en l'anomenat "Business Intelligence", que implica la transformació de dades en informació i la informació en coneixement, per optimitzar el procés de presa de decisions. Per la seva banda, Epinium, guanyadora dels darres premis Creatic a l'emprenedoria, presentarà la seva plataforma d'analítica d'e-commerce, molt enfocada al gegant de la distribució Amazon. 

L'edició digital de La Vanguardia dedica un article a les dues empreses i la seva presència al MWC.

Foto: Àlex Garcia (La Vanguardia).

]]>
<![CDATA[ Noves incorporacions a la comunitat d'empreses del parc. Benvingudes! ]]> Mon, 05 Feb 2018 00:00:00 +0100

Inviertis Properties, plataforma on-line de compra i venda d’immobles amb lloguer.

Eco White Solutions, distribudor exclusiu d'impresores 3D de la marca "CraftBot" al sud d’Europa i nord d’Àfrica i representants del fabricant d'impresores de transfer de dye sublimation i tóner per textil i altres suports de la marca "Ghost White Toner".

Fundares Coaching & Business, especialitzada en consultoria i formació professional en couching, business i intel·ligència emocional.

Bitxos, el primer diari digital en català dirigit al públic infantil. Projecte 2n premi Idea de negoci dels Premis Creatic 2017.

]]>
<![CDATA[ L'empresa PixUp.cat desenvolupa un nou producte per a esdeveniments i màrqueting ]]> Mon, 05 Feb 2018 00:00:00 +0100

PixUp.cat, start-up allotjada al TecnoCampus, liderada pels emprenedors Marc Roca (CEO) i Sergi Martínez (CTO) aprofita la tecnologia IOT (Internet of Things) per desenvolupar el projecte Briots, que ofereix solucions per a esdeveniments socials però també és una eina per fer màrqueting per a empreses. “En un esdeveniment, els usuaris poden fer fotos amb el mòbil i pujar-les amb un hashtag directament al núvol. Briots la processa amb el iCloud i es materialitza en forma de foto de record”, explica com exemple Marc Roca.

Llegeix la noticia completa aquí

Foto: gilaxia / Getty Images.

]]>
<![CDATA[ Una app que fomenta desplaçar-se a peu per la ciutat guanya la segona edició de la Som Hackathon ]]> Mon, 05 Feb 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha celebrat aquest cap de setmana (del 2 al 4 de febrer) una “hackathon” centrada en com potenciar la mobilitat a les zones vianants de Mataró. El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per a una aplicació mòbil que fomenta que la gent es desplaci a peu a través de l’obtenció de punts que són bescanviables en diferents comerços locals.

Es tracta d’una app que, a través de la gestió de dades obertes, registra els itineraris de l’usuari per la ciutat i li dona punts, per exemple, en funció dels quilòmetres realitzats a peu o al caminar per determinades zones. L’equip, format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus. “La nostra proposta no només serveix per aconseguir que la gent camini més, sinó que també potencia l’activitat econòmica local i els hàbits saludables”, apunta l’estudiant Alba López, membre de l’equip guanyador.

Una aplicació mòbil per aparcar més eficientment a les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que van guanyar el segon i tercer premi, valorats en 500 euros cadascun. 

L’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, van destacar en el discurs de benvinguda la importància de connectar la mobilitat, el bé comú i la sostenibilitat a l’hora d’abordar els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible a la ciutat.

El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez; el director general de Sirt, David Garriga, com a empresa patrocinadora de l’esdeveniment amb Schneider Electric; i un representat de Som Mobilitat -que organitza la Hackathon amb l’Ajuntament i el TecnoCampus- van ser els encarregats de lliurar els premis i els diplomes a cadascun dels assistents.

Han participat en aquesta segona edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, Insitut d’Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, Institut Thos i Codina, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universidad Internacional de la Rioja, Blanquerna, Universitat Autònoma de Barcelona i TecnoCampus.


 

Som Hackathon 2018

]]>
<![CDATA[ Verkami participa al III Saló del Cinema i les Sèries ]]> Mon, 05 Feb 2018 00:00:00 +0100

Són milers les pel·lícules, documentals i websèries que han aconseguit tirar endavant amb un Verkami, s’han estrenat en cinemes amb gran èxit de públic i han estat reconegudes amb les distincions més grans per part de la crítica i els festivals.

Verkami, un any més, ha col·laborat amb el Saló de Música posant en marxa Verkami en Viu, una iniciativa pionera per crear una nova experiència de finançament participativa en un entorn d’intercanvi entre públic i autors que contribueix a donar suport al nostre cinema i a generar una cultura d’implicació, mecenatge i noves formes de consum cultural entre els espectadors.

Verkami té la seu al TecnoCampus, on va iniciar la seva aventura empresarial, primer rebent assessorament i, després, a la incubadora.

]]>
<![CDATA[ La “hackathon” del TecnoCampus reuneix aquest cap de setmana uns vuitanta joves per buscar solucions per una mobilitat sostenible ]]> Fri, 02 Feb 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus acull aquest cap de setmana la segona edició de la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi participen universitaris, i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que durant tres dies desenvoluparan propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible. La proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte. A més, aquest any hi col·laboren com a patrocinadors les empreses Schneider Electric i Sirt, que veuen aquesta iniciativa com una oportunitat per estar connectats a la universitat i captar el talent més jove.

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En aquesta edició, s’hi han inscrit estudiants dels centres universitaris del TecnoCampus, bàsicament de l’àmbit tecnològic, però també d’altres universitats de Catalunya: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Vic i EADA Business School. També hi seran presents una vintena d’estudiants de segon de batxillerat i de cicles formatius en l’àmbit tecnològic procedents de diferents centres educatius del territori, sobretot de Mataró i Barcelona.

La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. És per això que durant el cap de setmana els equips comptaran amb el suport d’un equip de vint mentors, tant de l’àmbit acadèmic com professional. 

]]>
<![CDATA[ Nova edició del cicle Diàlegs Humanístics a la UPF, fins al 10 d'abril ]]> Wed, 31 Jan 2018 00:00:00 +0100

La Universitat Pompeu Fabra obre les seves portes a la societat per divulgar i debatre, en una sèrie de vuit diàlegs, temes d'actualitat. Els Diàlegs Humanístics proposen l'àmbit humanístic com l'eix vertebrador d'un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

Programa

30 de gener:“Existeix l’envelliment saludable?”, amb Jordi Camí i Nina Gramunt.

6 de febrer:“Barcelona: què en queda de la ciutat dels prodigis?”, amb Eduardo Mendoza i  Lluís Permanyer.

13 de febrer:“El preu dels errors històrics al vell i al nou món”, amb Mauricio Tenorio Trillo i Josep M. Fradera.

20 de febrer:“Cosmopolitismes per al segle XXI”, amb Joan-Pau Rubiés i Manel Ollé.

27 de febrer:“Cinema i literatura: les amistats… perilloses?”, amb Xavier Pérez i Miquel Berga.

6 de març: “Cantar la literatura”, amb Paco Ibáñez, cantautor, i José María Micó.

13 de març: “Internet i societat: com canvia la nostra manera de fer?”, amb Miquel Oliver i Lluïsa Marsal.

10 d’abril: “Fer possible la simbiosi entre el món empresarial i el món cultural i educatiu”, amb Anna Vallés (per confirmar) i Teresa Garcia-Milà.

L'entrada és lliure, però cal inscriure-s'hi prèviament. Aforament limitat.

Horari: els dimarts, de 19.00 a 20.00 hores

]]>
<![CDATA[ Sessió sobre com desenvolupar una actitud emprenedora a càrrec de l’empresa Business&Love ]]> Tue, 30 Jan 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus acull el proper dimarts 6 de febrer una sessió d'emprenedoria sobre com adoptar una actitud emprenedora. Amb el títol “A mi, qui em mana ser empresari”, el consultor Mero Aymà, de Business&Love, reflexionarà sobre com emprendre amb èxit.

Quines són les diferents fonts internes que et poden ajudar a aconseguir l’èxit professional? Quin és el preu de la innovació i el creixement? Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran a partir de les cinc de la tarda en aquesta sessió de caràcter emminentment pràctic. 

Si estàs interessat a assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Sol·licita una plaça de mobilitat per estudiar a l’estranger el proper curs ]]> Tue, 30 Jan 2018 00:00:00 +0100

Del 5 a l’11 de febrer, si ets estudiant del TecnoCampus pots sol·licitar una plaça de mobilitat per cursar estudis a l’estranger el curs 2018-2019.

Quins passos he de seguir?

 1. Revisa les dades personals en el formulari de sol·licitud.
 2. Omple les dades d’intercanvi:
 • Podràs escollir fins a tres universitats (per ordre de preferència). El llistat d’universitats només mostrarà aquelles destinacions disponibles segons el grau i curs que estàs estudiant.
 • Marca el període de preferència d’estada (1r semestre, 2n semestre o curs complet).
 • No oblidis adjuntar el certificat del nivell d’idioma (mínim de B2), excepte per a places que són en castellà (en format PDF).

Recorda també que només podeu sol·licitar una plaça de mobilitat els estudiants que tingueu tots els crèdits de primer curs aprovats.

Com presento la sol·licitud?
Pots presentar la sol·licitud aquí. Accedeix amb les teves credencials habituals i clica a: Gestions de Relacions Internacionals > Sol·licitud d’intercanvi outgoing.

Si tens qualsevol dubte, pots enviar-nos un correu a rrii@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus comença l’any amb noves exposicions bibliogràfiques ]]> Mon, 29 Jan 2018 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus vol celebrar algunes de les efemèrides més rellevants de l’any 2018. És per aquest motiu que prepara exposicions de matèries especialitzades del fons bibliogràfic del nostre catàleg


Les mostres giraran al voltant dels següents esdeveniments:

Febrer 2018:
- Dia Mundial de la Ràdio, 13/02/2018

Abril 2018:
- Dia Mundial de la Salut, 04/04/2018
- Dia Internacional del llibre-Sant Jordi, 23/04/2018

Maig 2018:
- Dia Internacional de la Infermeria, 12/05/2018

Setembre 2018:
- Dia Mundial del Turisme, 27/09/2018

Octubre 2018:
- Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, 27/10/2018

Novembre 2018:
- Setmana de la Ciència a Catalunya, 10-19/11/2018

Les exposicions es podran veure a la planta semi-soterrani de la Biblioteca-CRAI del Tecnocampus, en horari de 9 a 21h de dilluns a divendres.
 

]]>
<![CDATA[ Segona edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, amb la matrícula gratuïta ]]> Thu, 25 Jan 2018 00:00:00 +0100

T’interessa l’economia social? Vols especialitzar-te en la gestió de cooperatives? El TecnoCampus impulsa per segon any consecutiu el Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, que començarà el 6 de març. El postgrau l’impulsen la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, Aracoop, i l’Escola Superior de les Ciències Socials i de l’Empresa, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.

El període de preinscripció ja està obert, els interessats poden fer la sol·licitud fins al 16 de febrer. El preu de la matrícula és gratuït, ja que el programa està subvencionat per la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya. Les places són limitades a un màxim de vint persones, i les classes són dimarts i dijous de 17.00 h a 20.30 h als centres universitaris del TecnoCampus.

L'objectiu del postgrau és proporcionar eines i capacitar als estudiants per crear, desenvolupar, gestionar i liderar cooperatives i empreses en l’àmbit de l’economia social. És eminentment pràctic i ofereix als participants la possibilitat de realitzar pràctiques a organitzacions en l’àmbit de l’economia social, tutoritzades pel professorat i per professionals que gestionen aquest tipus d’empreses. A més, els continguts teòrics es complementaran amb seminaris i conferències de la mà d'experts del sector, que compartiran la seva experiència professional.

Per a més informació, pots consultar l’apartat del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social a la pàgina web o enviar un correu a formaciopermanent@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ Comença el programa d'emprenedoria Explorer, adreçat a universitaris ]]> Tue, 23 Jan 2018 00:00:00 +0100

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha estat l'encarregat avui de donar la benvinguda als participants del programa d’emprenedoria universitària Explorer “joves amb idees”, que substitueix l'anterior programa Yuzz i que promou el banc Santander.

Un total de 31 participants del TecnoCampus rebran de manera gratuïta formació i suport en emprenedoria durant cinc mesos. Explorer premiarà al millor emprenedor amb un viatge a Silicon Valley i li permetrà optar a 60.000€ en finançament.

En aquesta edició hi participen 20 projectes de tots els àmbits i són liderats per estudiants i exestudiants del TecnoCampus dels àmbits de la salut, l'empresa i l'enginyeria.

El projecte forma part de la voluntat d'enfortir l'emprenedoria en l'àmbit universitari, un dels trets que singularitzen els graus i postgraus que es poden cursar al TecnoCampus. El servei d’emprenedoria universitària atén al llarg de l'any tots els estudiants que volen posar en marxa projectes, i organitza, a més del programa Explorer, altres iniciatives com el Weekend Challenge.

]]>
<![CDATA[ La tercera final de la Lliga de Debat universitària reflexiona sobre els límits de l’humor ]]> Fri, 19 Jan 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir ahir la final universitària de la Lliga de Debat, que enguany arriba a la tercera edició. Dos equips formats per tres estudiants cadascun van debatre a favor i en contra sobre si l’humor té límits. La ponència inicial va anar a càrrec del periodista Enric Sierra, subdirector de La Vanguardia i adjunt a la direcció de La Vanguardia impresa, que també va participar com a membre del jurat.

Sierra va destacar en la seva intervenció que dominar la llengua, tant l'escrita com l’oral, és una aptitud essencial en qualsevol professió. Per altra banda, el periodista també va remarcar la importància de comprovar la informació i la fiabilitat de les fonts: “Ser un bon orador no vol dir tenir sempre la raó, i per això és clau no perdre mai de vista l’esperit crític”. La vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als prop de 150 assistents. La final d'aquest any també va comptar amb la participació de Josep Maria Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, com a membre del jurat convidat.

Els guanyadors de la final universitària van ser Marina Cortés, Clàudia Faraudo i Ariadna Madrid, que també va rebre el reconeixement com a millor oradora. “La formació rebuda dins del curs de la Lliga de Debat m’ha ajudat a millorar la gestió del temps a l’hora de parlar en públic”, va afirmar Madrid. L’altre equip finalista el formaven Rodrigo Ben Da Silva, Joan Escolà i Esteve Sandoval. L’equip guanyador seguirà preparant-se per competir properament a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus.

Per primera vegada, també s’ha celebrat la final de secundària i batxillerat, que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk, en la qual es va debatre sobre la necessitat d’implementar polítiques de quotes a les empreses privades. L’equip guanyador eren alumnes del Col·legi Maristes Champagnat de Badalona, que van disputar la final contra l’equip format per alumnes de l’Escola Freta de Mataró.

Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat perquè els estudiants aprenguin i millorin les tècniques d’oratòria. Durant tres mesos els estudiants han rebut formació i assessorament en oratòria amb l’objectiu d’aprendre a estructurar un discurs, ser convincent davant del públic i millorar el llenguatge no verbal, entre d’altres aspectes.

Consulta les fotos de la jornada!

]]>
<![CDATA[ Passió, esforç i treball en equip, factors clau per aconseguir emprendre amb èxit ]]> Fri, 19 Jan 2018 00:00:00 +0100

Prop de 200 estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius van assistir el passat dimecres 17 de gener a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores”, que es va celebrar a l’Auditori del TecnoCampus. Es tracta d’una activitat que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk del TecnoCampus i que vol acostar la cultura emprenedora a les escoles i instituts. Per fer-ho, els alumnes van poder conèixer quatre experiències emprenedores de la mà d’estudiants, graduats i empresaris del parc del TecnoCampus.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va destacar en el discurs de benvinguda que l’emprenedoria i la innovació són eixos transversals en tots els graus dels tres centres universitaris ja que l’objectiu no és només transferir coneixement, sinó també crear-ne de nou. A la sessió d’enguany hi han participat els emprenedors Jordi Boix, de Psonríe; José Ramon García, de Bulder Planet; Alexandra López i Carme Bartomeu; de NEON Style; i l’estudiant Miquel Guiménez, guanyador dels Premis Creatic 2017 en categoria idea amb el projecte Thumblock. Tots quatre van coincidir a assenyalar la passió pel que es fa, les hores que hi dediques i la capacitat per treballar en equip com a elements indispensables per aconseguir emprendre amb èxit.

Jordi Boix va recomanar als estudiants validar la idea de negoci amb el mercat, ser curosos a l’hora d’escollir l’equip i reflexionar sobre el model de negoci més adequat per al projecte. El fundador de Bulder Planet va explicar als estudiants com va decidir “convertir la passió per l’escalada en la seva feina”, mentre que les creadores de NEON Style van recordar als estudiants que a l’hora d’emprendre és fonamental saber prendre decisions amb agilitat: “Has de prendre decisions a diari i el més important és ser capaç d’equivocar-te perquè ets capaç de rectificar amb rapidesa”. Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica al TecnoCampus, va remarcar que la clau de l’èxit és la combinació d’estudiar, dedicar temps al projecte i sobretot, creure-se’l i gaudir-lo.

La sessió va ser dinàmica i participativa, els assistents van poder formular preguntes als joves emprenedores després de les xerrades. En concret, en aquesta edició hi ha participat estudiants del Col·legi Molina i de Stucom, de Barcelona; l’Institut els Tres Turons, d’Arenys de Mar; l’institut Lluís Companys, de Tordera; i de l’Institut Thos i Codina i l’Escola Freta, de Mataró.
 

]]>
<![CDATA[ Un projecte d'investigació aborda la imatge del cos de nens i nenes als mitjans ]]> Thu, 18 Jan 2018 00:00:00 +0100

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals Maddalena Fedele és una de les investigadores que participa en el projecte de recerca «Representación mediática de la imagen corporal (no) saludable. Desarrollo de una herramienta de prevención en niños y niñas de 6 a 9 años: "Mi cuerpo me gusta"», finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competivitat.

L’objectiu del projecte és dissenyar una eina d’educació mediàtica que orienti la població infantil sobre la imatge corporal en en els mitjans de comunicació, sobretot pel que fa a la publicitat.

En aquesta línia, es busca donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar els diferents públics sobre la influència de la publicitat en la construcció d'una imatge del cos que, en ocasions, no és saludable, i pot derivar en malalties greus com els trastorns alimentaris.

El grup vol generar un debat entre professionals de la comunicació, l'educació, la salut, organitzacions del tercer sector i totes aquelles persones vinculades amb el tema.

Acte públic el 6 de febrer
Per iniciar el debat, el proper 6 de febrer s’organitza un acte públic sota el títol “Mi cuerpo, ¿me gusta?”, al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte és obert a estudiants, investigadors, professionals dels mitjans i de la salut, i a tota persona interessada en la problemàtica. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer aquí.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus completa l’oferta de postgraus aquest mes de gener amb quatre nous cursos ]]> Fri, 12 Jan 2018 00:00:00 +0100

Prop de seixanta estudiants inicien els estudis de postgrau aquest mes al TecnoCampus en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut. En concret, són quatre les formacions que comencen al gener i que se sumen a l’oferta de màsters i postgraus d’aquest curs 2017-2018.

En l’àmbit d’empresa, el dimarts 9 de gener va arrencar la segona edició del Postgrau en Comptabilitat Financera, enfocat a treballar la normativa comptable tant en l’àmbit nacional com internacional. Aquesta setmana també han iniciat les classes els estudiants del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, una formació impulsada per l’Escola Superior Politècnica amb la col·laboració d’empreses i productores del territori. Dins de l’àmbit de la salut, ha començat el Postgrau en Atenció a la Persona en el Procés Quirúrgic, dirigit a graduats en infermeria interessats a aprofundir en la gestió i la seguretat del pacient en l’àmbit quirúrgic i que enguany compte amb 24 participants. La setmana vinent es presentarà l’últim programa, el Postgrau en Especialització en el Pacient amb Ferida de Cicatrització Complexa, centrat a aprofundir en el coneixement de les ferides de difícil cicatrització i en la gestió i les cures d’aquest problema de salut.

L’oferta de postgraus s’emmarca dins de l’aposta del TecnoCampus per donar continuïtat a la formació dels graduats i respondre a les noves necessitats de formació dels professionals que treballen en els àmbits de coneixement dels tres centres universitaris.
 

]]>
<![CDATA[ La multinacional HARTMANN i el TecnoCampus reforcen els vincles de col·laboració en l’àmbit de la docència universitària ]]> Fri, 12 Jan 2018 00:00:00 +0100

L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i el director general de HARTMANN España, Jordi Guinovart, han signat avui dos convenis de col·laboració a la seu que té la companyia al polígon Pla d’en Boet de Mataró, des d’on es produeixen productes sanitaris –com les populars Tiritas- per a tot el món.

Dels dos convenis firmats, el primer implica que HARTMANN aportarà productes sanitaris per a l’activitat regular docent de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus per valor de 7.200 euros aquest curs 2017-2018. L’altre acord s’estableix amb aquest centre i amb l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, i implica la realització de pràctiques dels estudiants a l’empresa i el suport en treballs de final de grau.

L’alcalde, David Bote, ha remarcat la importància que una empresa important de la ciutat s’impliqui en el projecte universitari de la ciutat, mentre que, per part de HARTMANN, Jordi Guinovart ha apuntat que la voluntat de l’empresa és reforçar la presència a Mataró els propers anys amb nous projectes, entre els quals ha destacat els que pot engegar conjuntament amb el TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ Jornada "Les quatre fases d'acceleració de la start-up" el proper 22 de gener ]]> Wed, 10 Jan 2018 00:00:00 +0100

El proper dilluns 22 de gener, ACCIÓ i TecnoCampus et conviden a una sessió per descobrir les quatre fases de creixement d’una start-up, aprendre a accelerar una start-up evitant errors i prioritzant els esforços allà on realment és necessari. Inscriu-t'hi!

El 70% de les start-ups tanquen abans del setè any perquè no han fet bé alguna de les quatre fites bàsiques que han d’assolir cap a l’èxit. La ruta a l’èxit passa per aplicar bé aquestes quatre etapes: tracció, màrqueting i vendes, sistematització i equip.


Data: 22/01/2018
Hora: De 10h a 14h
Lloc: TecnoCampus. Sala Burriac (planta baixa edifici TCM2). Av. d’Ernest Lluch, 32 (Mataró)

Programa:
10.00h - Benvinguda:
Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus.
Cristina Fabián, delegada d’ACCIÓ a l’Alt Penedès, el Garraf i el Maresme.
10.10h - Startup Rut4: les quatre fases d'acceleració de la start-up
Sergi Mora, coordinador Start-up Catalonia d’ACCIÓ.
14.00h - Fi de l’acte.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, l’Ajuntament i Som Mobilitat desafien els joves a innovar en l’àmbit de la mobilitat sostenible ]]> Wed, 10 Jan 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen per segon any una “hackathon” centrada en la mobilitat sostenible, que se celebrarà els propers 2, 3 i 4 de febrer. La iniciativa neix amb la voluntat de generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible, des de l’àmbit de l’economia col·laborativa i el foment del bé comú. 

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En el cas de la Som Hackathonla proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte. La inscripció és gratuïta i es pot fer de manera individual o per equips.

La iniciativa reunirà al TecnoCampus estudiants d’universitats de tot Catalunya, de segon de batxillerat científic-tecnològic i de cicles formatius de grau superior. Desenvolupar aplicacions multiplataforma, aplicacions web o administrar sistemes informàtics en xarxa són algunes de les funcions que caldran per resoldre el repte que plantejarà l’organització.

La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. A l’edició de l’any passat hi van participar uns cinquanta estudiants i una quinzena de mentors provinents de diferents branques de coneixement.

Vols saber com va anar la primera edició de la Som Hackathon?

]]>
<![CDATA[ Conferència inaugural del programa Méntor CSdM a càrrec de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda ]]> Tue, 09 Jan 2018 00:00:00 +0100

El fundador i director de la cooperativa social La Fageda, Cristóbal Colón, farà la conferència inaugural que donarà el tret de sortida al programa Méntor CSdMEs tracta d’una iniciativa impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme, Eurecat i el TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria en innovació i salut. Sota el títol “Què tenen en comú bogeria i empresa?”, la ponència tindrà lloc aquest dijous 11 de gener a les 19h a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró.

Cristóbal Colón és, juntament amb altres empresaris del territori, un dels mentors d’aquest projecte pioner a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmic de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. El programa Méntor CSdM, que s’adreça a emprenedors i a professionals sanitaris i de sectors afins, ofereix una formació interuniversitària amb elements d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. En aquesta primera conferència, el psicòleg Colón explicarà com el 1982 va decidir crear juntament amb la seva dona (Carme Jordà, també psicòloga) i un grup de professionals de l’àmbit de la salut la cooperativa La Fageda, que va néixer com una experiència pilot per mirar de treure els malalts mentals dels hospitals psiquiàtrics i de l’estat de marginació que patien.

En l’actualitat, el "projecte Fageda" està constituït per la cooperativa i dues entitats d’interès públic: la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fundació Sentit. La primera d’aquestes fundacions gestiona les activitats assistencials i l’allotjament dels treballadors, mentre que la segona s’ocupa de prestar serveis a les altres societats i custodiar el patrimoni.


 

]]>
<![CDATA[ El grup SSIT presenta dues comunicacions al congrés de Música y Cultura Audiovisual MUCA ]]> Tue, 09 Jan 2018 00:00:00 +0100

La cinquena edició del congrés Música y Cultura Audiovisual MUCA acollirà dues comunicacions presentades pel grup SSIT (So, Silenci, Imatge i Tecnologia) de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, basades en projectes de recerca que s’estan duent a terme i en col·laboració amb el grup MUSC de la UAB.

Les dues investigacions presentades al MUCA són “Patrones de interacción de los sonotipos con el contexto narrativo audiovisual”, realitzada pels professors Daniel Torras i Santos Martínez i on s’analitza com s’ubiquen i com interactuen els sonotips en diferents espots publicitaris; i “Remastering Merriam, Rethinking the prism: Revisión y análisis de potencialidad del modelo analítico de Alan Merriam para el estudio de las playlists”, presentada per Jordi Roquer i Mauricio Rey, del SSIT, i Gala Solà, de la UAB, on es plantegen i es debaten uns models teòrics per desenvolupar l’anàlisi de les playlists com a instruments habituals de mediació de l’escolta musical contemporània. Els projectes de SSIT en els quals encaixen aquestes comunicacions són l’estudi de l’audiobranding i els sonotips, per a la primera, i el projecte ‘Nadius’ o d’anàlisi de l’escolta musical de les noves generacions, per a la segona.

El MUCA és un congrés de referència a nivell estatal i internacional per l’estudi de la música, el so i l’audiovisual i enguany es celebra del 15 al 17 de febrer a la ciutat de Múrcia.

]]>
<![CDATA[ El Documental del Mes denuncia l’explotació laboral a les fàbriques tèxtils de l’Índia ]]> Mon, 08 Jan 2018 00:00:00 +0100

Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de dotze hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’Índia. És el retrat de la història que explica Machines, la pel·lícula que es projectarà a la sessió de El Documental del mes d'aquest dimecres 10 de gener a les 19.30 hores al Cafè del Mar de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Machines és la primera pel·lícula del cineasta Rahul Jain, nascut a Nova Delhi, criat a l’Himalàia i educat als Estats Units. Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que interpel·la directament l’espectador i li fa replantejar-se si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

Es tracta d’una coproducció del 2016  entre Índia, Alemanya i Finlàndia en la qual la càmera viatja pels passadissos d’aquest submón invisible, on humans i màquines són considerats pràcticament el mateix. Un dels elements que dona valor afegit al documental són les curtes converses que el director manté amb els treballadors. El documental Machines ha rebut el Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona (Catalunya, 2017), el Premi especial del jurat al Festival de Cine SunDance (Estats Units, 2017), Selecció Oficial del IDFA (Països Baixos, 2016) i el Premi “Human Values” i Premi del Jurat al Thessaloniki International Film Festival (Grècia, 2016).

El film es projecta dins del cicle El Documental del Mes, una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.
 

]]>
<![CDATA[ Nota de condol per la mort d'Antoni Subirà, membre del Senat ]]> Mon, 08 Jan 2018 00:00:00 +0100

La presidència, el patronat i el senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com la comunitat universitària i empresarial del parc, expressen el condol a família i amics per la mort d'Antoni Subirà, que va ser membre del senat del TecnoCampus del 2013 al 2017.

El senat és un òrgan consultiu i de participació integrat per membres triats entre els grups d'interès de l'acció de govern de la Fundació: professors i personal administratiu, estudiants, empresaris i societat civil. Té per objectiu seguir i avaluar l'acció de govern i vetllar per una gestió professional i imparcial. Està regulat per uns estatuts i els seus membres són independents del govern de la Fundació i escollits en mandats democràtics de quatre anys.

Antoni Subirà va ser diputat al Parlament de Catalunya, conseller d'Indústria i Energia i, posteriorment, d'Indústria, Comerç i Turisme. 

A la fotografia, l'exconseller, el primer per la dreta, en la constitució del senat, el 29 de desembre de 2013.

]]>
<![CDATA[ “Quan viatgem també podem cuidar el planeta i contribuir en el progrés del territori” ]]> Wed, 03 Jan 2018 00:00:00 +0100

La start-up Mundiology, ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus, va participar en una jornada organitzada dins del projecte Links Up el mes passat a ParcBit de Palma de Mallorca. Es tracta d’un projecte europeu que té per objectiu estimular el creixement i la competitivitat de les start-ups del sud-oest d’Europa, generant així relacions comercials entre aquestes regions.

Angie Toro i Micaela Dip, dos de les fundadores de l’empresa, expliquen en aquesta entrevista els detalls de la jornada i com des de Mundiology han reinventat la clàssica agència de viatges a les noves demandes del mercat.

Mundiology va ser una de les cinc start-ups catalanes seleccionades per ACCIÓ per participar com a ponents a la jornada Links Up, impulsada des de la iniciativa Interreg Sudoe. ¿Quin era l’objectiu de la vostra presentació?
Com a nova start-up, tenim el repte de donar-nos a conèixer en el món del turisme, que és altament competitiu. Per un costat, el nostre objectiu era presentar el desafiament que suposa impulsar una forma de viatge sostenible i oferir al mateix temps experiències locals diferents. Per l’altre, des de Mundiology ens plantegem el repte afegit de ser una plataforma totalment ecommerce de gran abast pels viatgers.

La jornada s’emmarcava dins del seminari internacional de turisme INTO 2017, dedicat enguany a la intel·ligència artificial aplicada al sector. ¿Què destacaríeu?
Va ser una jornada molt productiva per conèixer futures tendències, ja que al ser una empresa de recent creació és interessant veure què fan les grans companyies. Ens va ajudar a entendre com les eines d’intel·ligència artificial ens poden servir per millor el servei que donem a l’usuari i sobretot, com el podem personalitzar.

Les agències de viatge sempre s’han considerat un àmbit de negoci bastant rradicional. ¿Quin és el factor diferencial de Mundiology?
Creiem que el viatge és purament humà i aquest és el principal factor de qualsevol experiència. A diferència de les agències tradicionals, apostem pel món digital perquè els usuaris puguin fer totes les gestions del servei de manera online. En aquest sentit, automatitzem tot el que està relacionat amb el procés de compra, tot i que sabem que els viatgers volen i necessiten que després hi hagi una persona darrera per a qualsevol dubte o inconvenient.

Un del elements clau són els partners locals de les destinacions. Quin tipus de vincle hi manteniu?
Aquest és un dels punts fonamentals per nosaltres, ja que és el nostre principal actiu. Per tant, seguim rigorosament una llista de criteris amb els que identifiquem els nostres viatges, i a partir d’aquests busquem els partners natius que comparteixin els nostres valors i filosofia. Sobretot ens centrem a buscar activitats autòctones, un passatge natural allunyat de les masses, un contacte real amb la cultura i les costums locals i allotjaments de tipus sostenible. En aquest sentit, l’objectiu és potenciar el desenvolupament de la comunitat local, fomentar en el viatge una consciència de consum responsable i que la petjada del viatge tingui un menor impacte mediambiental però sense renunciar a una experiència de qualitat.

El turisme sostenible és una tendència a l’alça?
Nacions Unides va declarar el 2017 com l’any del turisme sostenible, i des de Mundiology creiem que hi haurà un augment del turisme sostenible ja que s’han convertit en una necessitat per a molts països, en part per l’esgotament dels recursos naturals. En aquest sentit hem de generar consciència entre els viatgers si volem seguir gaudint de paisatges bonics i autèntics en el futur. Nosaltres estem molt compromesos amb el canvi climàtic i la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible per al 2030 ja que creiem que viatjant també podem cuidar el planeta i contribuir en el progrés del territori.

Mundiology està ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus des del mes de juliol. Per què vau decidir instal·lar-vos aquí?
Dos dels membres de l’equip som antics estudiants del TecnoCampus i des de sempre hem respirat aquest ambient emprenedor des de la universitat. Estar ubicats al TecnoCampus ens envolta d’un ambient totalment creatiu, de constant creixement, i ens permet connectar tant amb joves com amb empresaris amb més trajectòria, i això ens permet estar en continu creixement i evolució. Per una banda, estar dins d’un ecosistema tecnològica ens ofereix l’intercanvi ideal per seguir plantejar-nos reptes i fomentant millores del nostre servei dins del sector turístic. Per l’altra, comptar amb el suport del TecnoCampus suposa un acompanyament per a nosaltres i sense cap mena de dubte un punt de confiança i de referència per a la nostra xarxa d’usuaris i col·laboradors.

Objectius per al 2018?
Creiem que és important estar actualitzat constantment i plantejar-se reptes en el dia a dia per seguir avançant. Tot i així, un dels principals objectius d’aquest any és fer una primera campanya forta de màrqueting online per a la propera temporada, tenint en compte que el mercat turístic a Espanya és força estacional. També volem donar els primers passos en el mercat llatinoamericà.
  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa un programa d’acceleració d’start-ups de l’àmbit de la salut ]]> Fri, 22 Dec 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus i l’empresa Foundingers Group posen en marxa una acceleradora d’empreses de l’àmbit de la salut, anomenada Kenko . Acollirà projectes d'alt potencial de creixement en el sector de la salut, i s’activarà amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future. El termini per a la presentació de sol·licituds per formar-ne part s’obre el proper 27 de desembre de 2017 i acaba el 5 de febrer. En una primera fase, s’adreça a start-ups amb innovacions digitals en el sector salut.

Els projectes que formin part d’aquesta acceleradora rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més, comptaran amb el suport de l'equip promotors i de mentors, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en una oficina de l’edifici dedicat a la salut TCM6 del TecnoCampus, que s’amplia el proper mes de febrer amb nous espais per a empreses.

L’objectiu per al TecnoCampus és detectar start-ups innovadores en el sector de la salut que, un cop consolidades, puguin establir-se en aquest nou edifici en règim de lloguer. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte. Tota la informació relativa a aquest nou programa està disponible al lloc web.

L’acord entre la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, que gestiona el parc del mateix nom, i Foundingers Group, permet posar en marxa aquest programa amb la col·laboració entre el sector públic i el privat. L'experiència individual dels socis i col·laboradors es trasllada a un programa d'acceleració de qualitat, especialitzat i adaptat a les necessitats de les start-ups participants. 

]]>
<![CDATA[ El pressupost de la Fundació TecnoCampus serà de 18,5 milions el 2018, i destinarà un milió a beques i ajuts ]]> Thu, 21 Dec 2017 00:00:00 +0100

El patronat de la Fundació TecnoCampus va aprovar ahir dimecres, en la darrera sessió de l’any, el pressupost per a l’any 2018, que se situa en 18,5 milions d’euros (el 2017 va ser de 17,1 milions). El pressupost aposta un cop més per pujades moderades dels preus de les taxes universitàries, d’un 1,5%, d’acord amb les previsions d’inflació. El patronat celebrat ahir va ser el primer presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, des que va assumir la presidència de la Fundació després de la renúncia de Dolors Guillén.

El pressupost preveu inversions en el marc del nou Pla Estratègic 2022 de la institució, que s’estructura en quatre grans àmbits. El 2016, amb la inauguració del nou edifici TCM6, es va fer la primera ampliació fora dels límits de l’edifici inaugurat el 2010. El 2017 es completa la inversió en aquest edifici (fins a un total de 2,5 milions d’euros), i s’hi habiliten espais per a acollir empreses, ja que els espais per a empreses actuals estan al 100% d’ocupació.

En la línia de reforçar l’estructura organitzativa de la Fundació, es preveu la contractació de vuit nous professors permanents (que s’afegiran als 71 actuals) i quatre treballadors del personal d’administració i serveis (fins a un total de 81). La plantilla es completa amb una nòmina de més de 100 professors associats que provenen del món professional.

El pressupost del 2018 contempla així mateix beques, ajudes i bonificacions per un total d’un milió d’euros, un 7% més que l’any passat. Aquests diners es dediquen fonamentalment a la matrícula de graus.

Quant a la xifra d’estudiants matriculats, la previsió és consolidar el fort creixement dels darrers anys, amb un total de 3.338 estudiants de grau, als qual cal afegir aproximadament 200 estudiants de postgrau i màster (alguns del quals comencen aquest gener, i tenen la matrícula oberta).

Aportacions municipals per al préstec immobiliari
Pel que fa a les aportacions de l’Ajuntament de Mataró al projecte, es concentren un any més en la devolució dels préstec contrets per sufragar la construcció de la seu del TecnoCampus, inaugurat el 2010. Concretament, aquesta aportació serà de gairebé dos milions d’euros, similar a la del 2017.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de videojocs queden finalistes en categoria universitària al festival Fun&Serious ]]> Thu, 21 Dec 2017 00:00:00 +0100

Xavier Lleonart, Sergio Lindes, Kevin Garcia i Alison González, estudiants de quart curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, han quedat finalistes dins de la categoria de joc universitari al festival Fun&Serious, que es va celebrar a el passat divendres 7 desembre a Bilbao.

Alison González, membre de l’equip, explica els detalls d'aquest projecte que va néixer a l’assignatura Projecte de Desenvolupament del grau.

El joc que heu creat es titula Wukong. De quin tipus de joc es tracta?
És un joc de plataformes i acció en 3D on el jugador, que s’anomena Wukong (el Déu Mico), ha de superar una sèrie de reptes en els diferents nivells i derrotar els enemics que es troba pel camí. La veritat és que estem molt satisfets amb l’acabat del joc i hem après la importància de desenvolupar un projecte petit, però amb uns estàndards de qualitat molt alts. 

Quin ha estat el principal desafiament?
El repte més gran va ser crear per primera vegada un videojoc completament en 3D, ja que fins al moment només havíem estat treballant en 2D. Per altra banda, el fet de tenir només deu setmanes per desenvolupar el joc i que l’equip fos reduït van ser dos aspectes més tècnics que també van incrementar la dificultat del procés i van generar nous reptes.

Per què vau decidir presentar-vos al festival Fun&Serious?
Un dels motius va ser perquè volíem veure fins a on érem capaços d’arribar amb Wukong, un joc que hem desenvolupat des de l’assignatura de tercer curs Projecte de Desenvolupament. També ens feia il·lusió poder viure l’experiència de competir amb altres universitats a nivell nacional.

Quins continguts i habilitats apresos a l’aula us han servit per tirar endavant el projecte?
Pràcticament tot el que hem après ens ha servit directament o indirectament per desenvolupar el joc. Tot i així, aquesta assignatura és una de les claus de l’èxit ja que és un moment on s'han d'aplicar tots els coneixements adquirits per crear un joc des de zero, i fer-ho en grup. En aquest sentit, t'has d'enfrontar a reptes com terminis d’entregues molt ajustats, problemes tècnics o gestionar la comunicació entre els membres de l’equip, entre d’altres.

Consideres que des del grau us preparen per afrontar el món laboral?
I tant! Gràcies al professorat i a tot el que hem après durant el grau hem pogut desenvolupar Wukong i hem tingut la oportunitat de participar al festival Fun&Serious. En aquest sentit, el grau ens dona una base sòlida de coneixement tècnic sobre les principals àrees de desenvolupament de videojocs, però també és molt important el treball personal que fa cadascú fora de l’aula.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras publica un article sobre com s’escolta música avui en dia ]]> Wed, 20 Dec 2017 00:00:00 +0100

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras ha publicat a la revista científica indexada Análisi. Quaderns de Comunicació i Cultura l’article “Nova escolta a la xarxa? Hàbits universitaris de consum musical i navegació” on es descriu la modalitat que té la generació actual d’accedir i consumir continguts musicals.

L’article sorgeix a partir del projecte ‘Nadius’ impulsat pel grup SSIT i que pretén dibuixar els hàbits de percepció i consum de material sonor, també música, en el segle XXI i amb la incidència de les noves tecnologies. En aquest treball es descriu estadísticament què s’escolta, com, des d’on i amb quins instruments o eines.

]]>
<![CDATA[ La Caminada per La Marató de TV3 reuneix 420 participants ]]> Mon, 18 Dec 2017 00:00:00 +0100

Un total de 420 persones, entre estudiants, treballadors del parc i altres ciutadans, van participar ahir diumenge en la Caminada per La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties infeccioses. La recaptació va ser de 4.231 euros, que es destinaran íntegrament a la Fundació La Marató de TV3, que destina tots els seus recursos a la investigació. 

Caminada amb La Marató de TV3

La caminada va tenir dos recorreguts de sis i vuit quilòmetres, que van tenir com a punt de sortida i arribada l'edifici TecnoCampus. Un cop a la plaça del TecnoCampus, es van fer una sessió d’estiraments i una flashmoob. Els voluntaris de les comissions de campus saludable i cultura, formades per estudiants i treballadors del TecnoCampus, van fer possible aquesta iniciativa, coordinada per la Unitat d'Atenció a la Comunitat Universitària.

]]>
<![CDATA[ Un nou programa fomentarà l'emprenedoria en l'àmbit de la salut ]]> Fri, 15 Dec 2017 00:00:00 +0100

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Eurecat i el TecnoCampus van anunciar ahir que posen en marxa el MÉNTOR CSdM, Mentoring in Health Innovations, una iniciativa pionera a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Aquest programa d’acompanyament a l’emprenedoria en innovació i salut s’adreça a emprenedors i, també, a professionals sanitaris i de sectors afins, com el tecnològic, el farmacèutic, el material sanitari, la nutrició, etc.

Ramon Cunillera, gerent del CSdM; Jaume Teodoro, director general del Tecnocampus; i Miquel Rey, director general de negoci d’Eurecat van presidir ahir l’acte de presentació del programa a l’Hospital de Mataró. Javier Creus, fundador d’Idees for Change i considerat com un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre l’economia col·laborativa, els models de negoci oberts i la societat en xarxa, va impartir la conferència inaugural, “Innovació d’impacte en salut: més allà de les vies tradicionals”.

MÉNTOR CSdM és una formació interuniveristària amb elements bàsics d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. Permetrà contrastar i enriquir les idees dels emprenedors amb l’expertesa del claustre acadèmic i la resta de participants però, sobretot, amb el suport i l’assessorament personalitzat de mentors de renom, com Cristòbal Colón, president de la cooperativa La Fageda, o Pau Vidal, director i fundador de l’aplicació Mind The App.

Un valor important d’aquesta iniciativa recau en les oportunitats de networking que generarà la interacció directa amb professionals de la salut i altres sector empresarials, juntament amb l'expertesa en innovació que aporten Eurecat i el TecnoCampus Mataró-Maresme en el camp de l'emprenedoria.

De la idea a l’èxit empresarial. El programa es desenvoluparà a les instal·lacions de CSdM i està reconegut amb 6,5 crèdits per la Universitat de Girona, la Universitat de LLeida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya. 

]]>
<![CDATA[ Presenten al TecnoCampus l'estudi sobre l'ús de les TIC en l'atenció sanitària ]]> Fri, 15 Dec 2017 00:00:00 +0100

La Fundació TIC Salut Social, que té la seu al TecnoCampus, a l'edifici TCM3, ha presentat aquest matí el Mapa de Tendències en TIC, Salut i Social. Es tracta d'un treball anual que s'elabora des de fa onze anys, i que constitueix una anàlisi de com, any rere any, el sistema sanitari ha anat incorporant noves eines al servei del ciutadà, com l'historial mèdic compartit o la carpeta de salut.

Durant la inauguració de la jornada, l'alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat la importància que té la presència de la Fundació TIC Salut Social al TecnoCampus, ja que un dels àmbit en els quals s'està especialitzant el parc és justament la salut. "El 2018 inaugurem els nous espais per a empreses en l'edifici TecnoCampus Salut, que vam inaugurar com a edifici universitari el 2016", ha apuntat Bote, que també ha fet una crida a un ús inclusiu, que no deixi ningú al marge, de les tecnologies aplicades a l'atenció sanitària.

En aquest vídeo, podeu veure un resum de l'estudi:

Informe dels resultats de l'enquesta Mapa de Tendències 2017 from Fundació TIC Salut Social on Vimeo.

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya analitza l’augment del preu del lloguer a la Cadena SER ]]> Thu, 14 Dec 2017 00:00:00 +0100

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va participar al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER el passat 7 de desembre per parlar en qualitat d’expert sobre l’augment del preu del lloguer dels habitatges a Espanya.

Actualment, viure de lloguer a Espanya és un 10% més car que fa un any. Els preus del lloguer incrementen i ho fan influenciats pel creixement dels pisos turístics, sobretot molt presents a les grans ciutats. En aquest sentit, Raya va apuntar que a Espanya el problema és que hi ha molt poco oferta de pisos de lloguer, ja que la tendència de la demanda és similar a la dels estàndards europeus, que oscil·la entre un 30% i un 35%. “Hauríem de tenir més oferta de pisos de lloguer, especialment una oferta pública, ja que la majoria de grans ciutats tenen una oferta d’un 3%, mentre que a la majoria de països europeus arriba gairebé al 20%”, va concloure.

Pots escoltar la intervenció sencera aquí, a partir del minut sis.

]]>
<![CDATA[ Diada castellera dels Passerells, el dijous 14 ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Estàs saturat d'estudiar i necessites un descans? Un any més la colla castellera dels Passerells del TecnoCampus organitza la diada del tram d’hivern, que se celebrarà aquest dijous 14 de desembre de 16.00 h a 19.00 h a la plaça del TecnoCampus. Com cada any, la colla convida a tots els estudiants a assistir-hi i a formar part d'aquesta jornada festiva.

Tal com s’ha fet en altres edicions, s’ha convidat a colles castelleress universitàries del territori català perquè participin de la diada. En aquest sentit, cada colla farà tres rondes de castells i al final tindran lloc els pilars de sortida per culminar la jornada.

Quines són les colles castellers convidades d’aquest any?

 • Llunàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (Vilanova)
 • Penjats del Campus de Manresa (Manresa)
 • Xoriguers de la Universitat de Girona (Girona)
 • Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)

Segueix tota l’actualitat dels Passerells a través del seu perfil de Twitter, Facebook i Instagram.
 

]]>
<![CDATA[ Els millors descomptes en vols i hotels del Club Avantatges ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Estàs pensant a fer una escapada durant les vacances de Nadal? Busques descomptes per regalar una nit d’hotel? Per ser estudiant del TecnoCamus, pots aconseguir fins a un 15% de descompte en vol més hotel a Expedia. Com? Només cal que estiguis registrat al Club Avantatges TecnoCampus. Si encara no n’ets membre, pots inscriure-t’hi aquí.

També hi trobaràs descomptes d’empreses com per exemple Booking.com, Barceló Hotel Group, Iberostar o eDreams. Consulta aquesta i altres ofertes al Club Avantatges TecnoCampus i gaudeix de descomptes exclusius de primeres marques com Adidas, Apple, LG, Philips o Calzedonia, entre d’altres.

Comença a gaudir d’un munt de descomptes gràcies al Club Avantatges TecnoCampus!
 

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber si vols marxar a estudiar fora ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

S’acaba el primer trimestre i d’aquí a unes setmanes hauràs de decidir si el curs vinent vols estudiar uns mesos a l’estranger. Els dies 27, 28 i 29 de novembre vam realitzar les sessions informatives de mobilitat internacional per als estudiants de les tres escoles que esteu interessats a marxar fora. Tot i així, recordem tots els passos que cal seguir per si no et va quedar prou clau o no vas poder venir a la sessió informativa:

1.Demana informació

 • Assessorament individual o en grup
  Des de l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus (ubicada al costat de la recepció de l’edifici TCM1) resoldrem els teus dubtes durant els mesos de desembre i gener. Ens pots venir a visitar cada dimarts de 10h a 11h o enviar-nos un correu electrònic a rrii@tecnocampus.cat especificant el nom, cognoms, titulació, curs i horari de preferència (matí o tarda).
 • Vols estudiar a Austràlia, Estats Units o Canadà?
  El 29 de gener farem una sessió informativa a les 12h a l’aula 213 i a les 15h a l’aula 100. Si vols assistir-hi, pots fer la inscripció aquí
 • Fira d’universitats
  Com a novetat, el dimarts 16 de gener organitzarem una fira perquè puguis informar-te millor de totes les possibles destinacions on pots anar a fer una estada internacional com a estudiant.

2.Aconsegueix el certificat

 • Prova d’anglès
  Sabies que el TecnoCampus t’ofereix la possibilitat d’acreditar el nivell d’anglès a través de la Prova Certificadora de Competència Lingüística (PCCL)? En el cas de l’anglès, la prova està dissenyada i administrada a través del programa d’idiomes de la Universitat Pompeu Fabra. La prova serà el 19 de gener del 2018, pots fer la inscripció fins al 15 de gener a les 10h aquí. Per a qualsevol dubte, pots enviar un correu a idiomes@upf.edu. Vull més informació sobre la prova!

3.Envia la sol·licitud

Pots enviar la sol·licitud per marxar a estudiar fora el proper curs del 5 al 11 de febrer del 2018 des de l’eCampus. A més, pots consultar les places disponibles per als estudiants de cada escola aquí

Vull més informació sobre marxar a estudiar a l’estranger

]]>