Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Conveni amb l'escola GEM per aprofundir les relacions en l'àmbit educatiu ]]> Tue, 17 Sep 2019 00:00:00 +0200

L'Escola mataronina GEM i el TecnoCampus han firmat avui la renovació del conveni que permetrà a les dues institucions aprofundir en la seva relació educativa. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del patronat del GEM, Àlex Araujo, han estat els encarregats de firmar l'acord, que contempla àmbits com la innovació educativa, les pràctiques, l'emprenedoria o l'orientació universitària

L'acord permet la participació d'alumnes del GEM en activitats com els tallers Linnk, la lliga de debat universitari o les sessions informatives dels diverses graus que s'imparteixen al TecnoCampus. Els docents del centre, a més, participaran en activitats relacionades amb la innovació educativa que s'organitzen al parc, com les relacionades amb l'emprenedoria universitària.

L'acord contempla també incorporar, a l’oferta d’allotjament per estudiants internacionals que fan estada al TecnoCampus, les famílies del GEM que han manifestat interès a acollir durant temporades aquests estudiants.

]]>
<![CDATA[ Hola Marketing: chatbots amb base innovadora ]]> Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0200

Hola Marketing, empresa ubicada al TecnoCampus, ofereix solucions de màrqueting i tecnologia a administracions i empreses perquè puguin transformar-se digitalment.

Marcia Rodríguez, sòcia fundadora i CEO de l’empresa, comenta que des del TecnoCampus ha rebut molta ajuda amb sessions d’emprenedoria per posar en marxa l’empresa, que va sorgir en veure que moltes empreses necessitaven no tan sols tecnologia, sinó també una estratègia per poder aprofitar aquests recursos. Ofereix solucions a administracions i empreses per a poder transformar-se digitalment i apliquen màrqueting i tecnologia com a valor afegit.

L’empresa també ofereix chatbots, programes informàtics per  mantenir una conversa en temps real,  que incorporen intel·ligència artificial i integració multicanal, i, a més, una estratègia de màrqueting definida al darrera. Intenten que les empreses puguin comunicar-se d’una forma que sembli real, de forma eficient i innovadora amb els seus clients.  

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del grau de videojocs participen a l'Indie Dev Day ]]> Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0200

Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs han participat els dies 7 i 8 de setembre a l’Indie Dev Day, un esdeveniment per a desenvolupadors de videojocs independents que s’ha celebrat al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona.

“Falling Friends”, “The Báaxal” i “Polaris Couple”, videojocs que l’any passat van sorgir com a projectes de 2n i 3r curs, han estat exposats aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la comunitat de videojocs independents i que els assistents hi juguin.

A més dels expositors de videojocs, l’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de ponents, que han realitzat xerrades i taules rodones per abordar diversos aspectes del món dels videojocs: des de creació de personatges i aspectes tècnics i d’art, a emprenedoria, màrqueting o història dels videojocs. Per acabar, l’organització ha entregat els IndieDevDay Awards als millors jocs de l’esdeveniment.

 Marco Santoro, estudiant de TecnoCampus, ha destacat la bona acollida del joc que ha desenvolupat amb el seu equip, “The Báaxal”.

I com a punt culminant d’aquest cap de setmana, els creadors de “Polaris Couple” han anunciat que el seu joc ja està disponible a la plataforma itchio per tal que s'hi pot jugar des de casa. Prova’l a l’enllaç: http://martigt.itch.io/polariscouple.

]]>
<![CDATA[ La professora Matilde Martínez guanya la Beca Santander W50 de formació d’alt rendiment a dones directives de tot el món ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Matilde Martínez, que també és directora del CreaInnova Institute i de l'Innovation Factory Institute, ha estat una de les guanyadores de la Beca Santander W50, que reconeix les dones directives de tot el món.

Es tracta d'un programa creat per Banc Santander i UCLA Anderson Executive Education amb l'objectiu de proporcionar formació d'alt rendiment a dones directives amb gran capacitat de lideratge per ocupar càrrecs en l'alta direcció i els consells d'administració de les empreses.

Martínez reconeix que tot i que hi havia moltes candidatures, va decidir presentar-se perquè "UCLA és una universitat de molt prestigi i de molt nivell tant pels continguts del programa com pel caràcter internacional". En aquest sentit, Martínez rebrà durant tres mesos formació en matèries essencials per a les líders del futur: lideratge estratègic, intel·ligència organitzativa, govern corporatiu, estratègia empresarial, negociació, mentoring i networking.

Segons un anàlisi realitzat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2014, a partir d'enquestes a 13.000 companyies de setanta països, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis d'entre un 5% i un 20%. Tot i així, prop d'un 60% de les corporacions analitzades no tenen dones a la junta directiva i menys del 5% estan dirigides per una dona. Martínez, en aquest sentit, assegura que "la dona aporta un nou estil de lideratge basat en la comunicació, el treball en equip, la capacitat per gestionar les emocions i la innovació creativa".

]]>
<![CDATA[ Innovem crea un sistema que millora la rehabilitació després d’accidents ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

Innovem, empresa ubicada al parc empresarial del TecnoCampus, ha desenvolupat DeltaQon, un sistema d’anàlisis de moviment que es basa en sensors inercials. Aquest sistema permet millorar l'efectivitat dels tractaments de rehabilitació i millora l'eficàcia en la determinació de les indemnitzacions després dels accidents.

Ramon Serra és el director executiu d’Innovem, empresa que es dedica principalment a la recerca, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de Bioingeniería, Enginyeria Mecatrònica, IoT i Intel·ligència Artificial.

L’empresa acaba de rebre una subvenció de la comissió Europea, la primera fase del SME Instrument de H2020. Innovem també compta amb Sigma Industrial Precision, empresa que realitza manteniment predictiu a partir d’un anàlisi electrònic en temps real del comportament de les maquines, identificant anomalies de manera primerenca i permetent accions preventives. Per a això utilitza tecnologies com el IOT i Intel·ligència Artificial, igual que el DeltaQon.

Llegeix la noticia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Braingaze participa en una fira a Hong Kong per accedir a l’ecosistema tecnològic asiàtic ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada al Tecnocampus, ha estat una de les deu start-ups seleccionades en una missió d’ACCIÓ a través de l’oficina de Hong Kong perquè les empreses emergents coneguin millor l’ecosistema asiàtic i presentin els seus projectes a potencials inversors.

L’esdeveniment ha analitzat l’impacte de la tecnologia en els negocis i la societat, amb un rol destacat del 5G, els vehicles autònoms i l’e-gaming. Hi han participat directius de companyies com Lenovo, AirAsia, Spotify, Shiseido, Alibaba o Google.

Durant l’estada a Hong Kong, a part de participar en la fira, les empreses emergents catalanes han seguit una agenda individualitzada de reunions segons els seus interessos, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ, i han presentat els seus projectes davant d’inversors de la regió.

En paraules del seu CTO, Hans Supèr, “la participació a l’esdeveniment ha estat molt intensa però amb molt d’èxit. Diversos inversos i clients s´han interessat pel nostre producte”.

Veure la noticia sencera.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria de la 19a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que promouen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 19a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses que donen suport a la iniciativa. Són onze en total: nou del parc, l’empresa mataronina Samcla (molt vinculada al TecnoCampus en els seus orígens) i BStartup, del Banc Sabadell.

Les empreses que actuen com a mecenes són: CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); Web Manager Service i Palobiofarma, l’esmentada Samcla i Global Berry (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.
 

El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000, i s’adrecen a start-ups o noves idees empresarials. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 10 d'octubre de 2019. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. Com a novetat d’enguany, també es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Premiada una comunicació sobre emprenedoria de professors del TecnoCampus ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Les professores Núria Masferrer i Màrian Buil han presentat la comunicació "Including entrepreneurial skills as drivers of environmental sustainability and innovation in academic and research programs" en el congrés Accelerating the Implementation of Sustainable Development in Research Programm, celebrat a Torí els dies 1 i 2 de juliol. La comunicació ha estat reconeguda amb el "Best Paper Award" del simposi. La investigació demostra que desenvolupar competències emprenedores té relació amb el compromís amb la innovació i el medi ambient de la persona que les posseeix, de manera que recomana incloure aquesta formació en els programes d'educació i recerca.

L'article que recull aquesta comunicació, de Màrian Buil, Núria Masferrer, Josep Patau i Albert Miró, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, es publicarà a l'International  Journal of Sustainability in Higher Education.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua prop de 250 estudiants en audiovisuals, videojocs i enginyeries ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 248 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar el passat divendres 19 de juliol al TecnoCampus acompanyats de familiars, autoritats i l’equip docent en un acte, dividit en tres sessions, celebrat a l’Auditori del TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 132 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 38 en Disseny i Producció de Videojocs, 23 en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, 35 més en Enginyeria Mecànica i 20 en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació.

La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’ecosistema universitat, empresa i territori fa del TecnoCampus un model educatiu singular: “Tots els estudiants sou cocreadors d’aquest model, caracteritzat per la proximitat a l’estudiant, a les empreses, pel segell emprenedor i pel vincle amb la Universitat Pompeu Fabra i la ciutat de Mataró”.
Tant Ester Bernadó com el comissionat per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, van coincidir a assenyalar que la capacitat per adaptar-se als canvis i l’ètica professional són aspectes claus per afrontar els canvis de futur, marcats per la robòtica, la revolució industrial o la intel·ligència artificial. “Teniu una enorme responsabilitat ètica i moral per crear un discurs a la societat i per assegurar que la vostra feina aporti el màxim benestar a la societat”, va afegir Ramió. 

Els padrins de la promoció d’enguany han estat la professora Anna Tarragó, en Mitjans Audiovisuals; Lídia Pitzalis, amb una àmplia experiència en el sector dels videojocs i fundadora de la firma de joies sostenibles Collartz.com, en Disseny i Producció de Videojocs; i el professor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, expert en desenvolupament de solucions digitals, processos d’innovació, i en disseny i implementació de ciutats intel·ligents; en el cas de les Enginyeries. Tots van apuntar que per assolir l’èxit professional és indispensable cuidar les relacions personals, ser humil, no perdre les ganes d’aprendre i sobretot, utilitzar aquest coneixement per millorar la qualitat de vida de les persones. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Adrià Luque, en Mitjans Audiovisuals; Ricard Perea, en Disseny i Producció de Videojocs; Miquel Giménez, en Enginyeria Electrònica i Mecànica; i David Junquero, en Enginyeria Informàtica. 

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va ser l’encarregat de cloure l’últim acte de graduació de la promoció 2019. En el seu discurs, Checa va animar els graduats a no perdre la curiositat per aprendre coses noves, a qüestionar-se el propi coneixement i a no tenir por a equivocar-se i a assumir riscos, ja que cada error és una oportunitat per aprendre.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faundez presideix el tribunal avaluador d’una tesi doctoral a la Universitat de Vic ]]> Mon, 22 Jul 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faundez va participar el passat 15 de juliol en el tribunal avaluador d’uns tesi doctoral a la Universitat de Vic. La tesi, presentada per Josep Dinarès, es titula “Interfícies cervell-ordinador basades en EEG per a la neurorehabilitació” i es tracta d’una tesi doctoral industrial realitzada conjuntament amb l’empresa GTEC per desenvolupar una aplicació de neurorehabilitació.

En aquest sentit, s’ha treballat en aplicacions de Brain Computer Interface (BCI) d’imatgeria motora, per a la neurorehabilitació de pacients amb ictus, i de P300, per a pacients en síndrome de locked-in, condició on el pacient està alerta i despert però no pot moure's o comunicar-se verbalment. La tesi ha estat dirigida pel catedràtic Jordi Solé, membre del projecte del projecte de recerca "Generació d'un marc unificat per al desenvolupament de patrons biomètrics de comportament", finançat pel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Universitat i que lidera actualment el Grup de Recerca en Tractament del Senyal del TecnoCampus.

  

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Miquel Giménez guanya els Premis Enginyers BCN amb un cadenat intel·ligent per a motocicletes ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’estudiant Miquel Giménez, que cursa la Simulteneïtat en Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola Superior Politècnica, ha guanyat els premis Enginyers BCN amb el projecte “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes que funciona amb empremta dactilar. El premi, que es va entregar el passat divendres 28 de juny, està dotat de 1.000 euros i l’atorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualment Barcelona és la ciutat europea on es produeixen més robatoris de bicicletes, és per això que un producte com a aquest és potent no només des d'un punt de vista tècnic, sinó que també té en compte l’impacte econòmic i mediambiental. En aquest sentit, es pretén dissenyar també un model de negoci associat al producte que sigui escalable i que apliqui les tecnologies derivades de la quarta revolució industrial o Indústria 4.0.

El professor Julian Horrillo, coordinador dels graus en Enginyeria Industrial i tutor del projecte, apunta que el Treball Final de Grau s’emmarca dins de l’activitat del Grup de Recerca en Energies Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica Industrial (GRESIT), especialment la vinculada a la fabricació intel·ligent i la innovació industrial. “És un projecte amb un potencial real de mercat molt important que no només compleix amb la part tècnica, sinó que incorpora un pla de negoci complet”, afegeix.

L’objectiu dels Premis Enginyers BCN, que enguany arriben a la 18a edició, és distingir els millors projectes en tots els àmbits de l’enginyeria industrial i, alhora, fomentar els valors indispensables per a l'excel·lència d'un projecte, com ara la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i l'adequació a la normativa.
  

]]>
<![CDATA[ La Fundació TecnoCampus renova el Patronat amb l’entrada de sis nous membres ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme renova el seu Patronat, que continuarà presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. El ple municipal ha designat com a nous representats dels grups municipals els següents patrons: Pilar González, Ana Caballero, José Manuel López, Carles Porta, Sergi Morales i Cristina Sáncho.

Deixen el Patronat Carlos Súnico, Mercè Bosch, Xavier Simó, Josep Illa, Montse Morón i  Juan Carlos Casaseca, als quals en la reunió d’ahir es va reconèixer la seva dedicació dels darrers anys a la institució. Continuen el càrrec la resta de patrons. Podeu consultar la composició del Patronat aquí.

]]>
<![CDATA[ 856 estudiants assignats al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Vuit de les disset titulacions que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 9,46), com a resultat de la preinscripció de juny. El conjunt dels graus i dobles graus tenen 856 estudiants assignats, xifra que supera les 845 places que s’ofereixen. D'aquests, 589 assignats han triat el TecnoCampus en primera preferència, i han iniciat la matrícula aquesta mateixa setmana. La llista d’espera (persones pendents dels procés de reassignació) és de 314, dels quals 129 han triat el TecnoCampus com a primera opció.

A més de les titulacions de l’àmbit de la salut, els graus d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, de Màrqueting i Comunitats Digitals i la doble titulació d’Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals s’ompliran aquest mes de juny, sense haver d’esperar a la matrícula de setembre. En la mateixa situació es troben els graus de Mitjans Audiovisuals i el de Disseny i Producció de Videojocs, que mantenen l’elevada demanda dels darrers cursos. Cal destacar que, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, set titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus figuren entre les 300 més demandades en primera preferència a tot Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques TecnoCampus beneficiaran el proper curs 30 nous estudiants de grau ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El proper curs 2019-2020, 30 nous estudiants de grau gaudiran d’una beca TecnoCampus, sigui del 100%, el 75%, el 50% o el 25% del preu de la matrícula. És el primer cop que en la convocatòria d’aquestes beques s’hi introdueixen modalitats per diferents imports, cosa que ha permès fer-les més graduals i que beneficiïn més estudiants. L’import que la Fundació hi destinarà creix de manera substancial: dels 74.000 euros del curs actual, per a beques de primer curs, als 98.000 del proper curs. A més, cal tenir en compte que aquestes beques es renoven curs a curs, fins que l’estudiant acaba els estudis, de manera que el proper curs, entre noves beques i renovacions de les concedides en anys anteriors, el TecnoCampus destinarà més de 300.000 euros a aquest concepte.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca s’han basat en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). De les 30 beques concedides, 14 són per a residents a Mataró i 10, per a residents en altres municipis del Maresme.

També s’han prioritzat els candidats que optaven per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, amb més puntuació per a noies, entre les quals la manca de vocacions femenines. S’han atorgat sis beques per a estudis d’enginyeria, dues de les quals són per a noies. S’han rebut un total de 114 sol·licituds, xifra molt superior a les 80 del curs passat, i s’ha creat una llista d’espera per si hi ha renúncies entre els adjudicataris.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus participen a l’Explorer Day a Portugal ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Alex Tello, Xavier Sánchez, Marta Ortuño, Marciel Navarro i Luís Media, estudiants del TecnoCampus i participants del programa d’emprenedoria Explorer des del TecnoCampus, van viatjar a Coïmbra (Portugal) del 9 a l’11 de juliol per assistir a l’Explorer Day, una trobada amb joves emprenedors del 55 centres que han participat al programa i que durant cinc mesos han estat desenvolupant les seves idees de negoci i han rebut formació i assessorament.

Alex Tello i Xavier Sanchez, amb el projecte “Dr.Air”, Marta Ortuño i Marciel Navarro, amb “Urban Farmers” i Luís Media amb “Proyecto U”, acompanyats pel coordinador del programa al TecnoCampus i tècnic d’emprenedoria universitària, David Rangil, van tenir la oportunitat d'assistir a xerrades de professionals destacats com Valentí Sanjuan, ironman i periodista; Eduardo Delgado, director executiu de Roams; Veronica Orvalho, de FCUP-DCC & Didimo; Leonardo Fernández, director On The Top; Rodrigo del Prado; CEO de BQ; i Fernando Sepúlvrda, CEO d’Impulsa.

Alex Tello i Xavier Sánchez, que han desenvolupat un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons, juntament amb l’estudiant Genís Serra, van rebre un reconeixement com a guanyadors a la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. En aquest sentit, un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).


 

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants de les tres escoles que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

  • Formes de pagament

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

  • Formes de pagament

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ El Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva, present a un congrés internacional sobre esport a Praga ]]> Sun, 14 Jul 2019 00:00:00 +0200

David Suárez, graduat en el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva al TecnoCampus, va participar com a ponent en el congrés internacional European College of Sport Science, celebrat del 3 al 6 de juliol a Praga (República Txeca). Es tracta d’un acte que s’organitza anualment per promoure la ciència i la recerca en l’àmbit de les ciències de l’esport i la medicina esportiva.

Suárez, que va rebre un reconeixement al millor Treball Final de Màster el curs 2017-2018, va presentar una comunicació, titulada “Differences in ventilatory efficiency between cycle ergometer and half-squat exercises”, que forma part de la tesi doctoral del professor de l’Escola Superior de Ciències de la Salut Lluís Albesa. En aquest sentit, la presentació es basava en un estudi que compara les respostes cardioventilatòries, els nivells de lactat en sang, el pendent d’eficiència i el VE/VC02 entre exercicis de mitja gatzoneta i cicle ergomètric durant una prova de càrrega constant a la intensitat del llindar de lactat.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faundez participa en el tribunal d’una tesi a la Universitat Autònoma de Madrid ]]> Fri, 12 Jul 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faundez va assistir com a convidat en el tribunal d’una tesi presentada a la Universitat Autònoma de Madrid el passat 9 de juliol.

La tesi portava per títol "Disruptive approaches to online handwriting and signature authentication for security-enhanced schemes" i la defensava Ruben Tolosana, estudiant d’enginyeria de la Universitat. De fet, el grup d’investigació Biometrics and Data Pattern Analytics Lab de la Universitat Autònoma de Madrid i el Grup de Recerca en Tractament del Senyal de l’Escola Superior Politècnica han col·laborat en diversos projectes, finançats pel Ministeri de Ciències, Innovació i Universitats.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en una nova plataforma per a l’educació mediàtica impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus formarà part, gràcies a la participació de la professsora Maddalena Fedele, coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, en la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que aplega 47 persones i entitats, i que té com a objectiu facilitar que els joves i els adults adoptin una visió crítica envers els continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb un accent especial en els nous mitjans digitals.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya va aprovar, en el Ple del 19 de juny, la creació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que es va constituir el 26 de juny en un acte dut a terme a la seu del CAC. La plataforma es va presentar públicament la setmana passada, en el marc d’unes jornades de formació del programa eduCAC que han organitzat conjuntament el CAC i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC). L’acte va tenir lloc a la seu del CPAC.

El president del CAC, Roger Loppacher, que ha participat en la inauguració de les jornades, ha assenyalat que “el repte de protegir els infants i els adolescents davant els continguts als quals accedeixen des del mòbil i les tauletes és una responsabilitat compartida entre el regulador, les administracions, les escoles, els mitjans de comunicació i les famílies”.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per a l’automatrícula del proper curs ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula és del 5 al 13 de setembre del 2019, cal que abans que comenci el procés tinguis en compte el següent:

  • Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar-ho, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant l’e-Secretaria, des de l'apartat “Formes de pagament”.
  • Si no tens vigent el carnet de família nombrosa a data de començament de curs, el 23 de setembre, no t’apareixerà el descompte a la matrícula. En aquest sentit, és important que t’informis sobre el dret a bonificacions per tenir-ho tot a punt per a l’automatrícula aquí.

]]>
<![CDATA[ Disponible el calendari acadèmic del curs 2019-2020 ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tant si comences els estudis universitaris al TecnoCampus com si ja ets estudiant, et recomanem que llegeixis la Guia de l'Estudiant 2019-2020, on trobaràs tota la informació sobre el calendari acadèmic, els serveis campus, les instal·lacions o el Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE).

Punts principals de la Guia de l’Estudiant:

Edificis dels campus
Saps on estan totes les aules? On està l'Auditori?

Calendari acadèmic del curs
Quan comença el període d'exàmens? Quins són els dies festius?

Credencials i accessos al TecnoCampus
Com puc connectar-me al wifi? És cert que tinc accés gratuït a la plataforma Microsoft Office 365 online?

Els teus estudis
On puc consultar els horaris de els classes? A quines beques puc optar?

Serveis de suport a l’estudiant
I si tinc dubtes, a qui pregunto? Com puc aconseguir l'abonament esportiu?

Campus emprenedor
I si tinc una idea de negoci, em podeu ajudar a desenvolupar-la? A quins programes d’emprenedoria puc participar?

Campus Saludable
Com puc col·laborar-hi? Quines activitats organitzen?

Equipaments
Quin abonament hi ha al pàrquing? Quin és l’horari de bar restaurant del TecnoCampus?

Òrgans de representació i participació estudiantil
Hi ha una associació d’estudiants? Com és la vida universitària del TecnoCampus?

]]>
<![CDATA[ ZER Collection, premiada a la Rebelpin Fashion Awards ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

ZER Collection ha obtingut el primer premi (5.000 euros) a la Rebelpin Fashion Awards d'ACTE (European Textile Collectivities Association) celebrat el 5 de juliol durant la Setmana de la Moda de Roma. Aquesta startup, que va néixer en el programa Reimagine Textile 2018, actualment incubada al Tecnocampus, i guanyadora de nombrosos premis en innovació, s’apalanca en tres eixos principals: tecnologia, sostenibilitat i tendència. A través de la impressió 3D aconsegueix generar 0 residus, d’aquí el nom de l’empresa.

Rebelpin és un concurs europeu de moda per a joves dissenyadors europeus que els dóna l’oportunitat de mostrar la seva creativitat a la indústria tèxtil i de la moda internacional.  En aquesta edició, el tema d’inspiració per presentar tres outfits ha estat la Selva Urbana. El jurat europeu va seleccionar 10 finalistes per presentar les seves creacions, i ZER Collection va ser seleccionada com la millor amb la seva nova col·lecció COD3NTIDAD.

ZER Collection és un estudi de disseny, creat per Ane Castro i Núria Costa, que aposta per la moda del futur: sostenible i creada amb noves tecnologies. Després d’estudiar als Països Baixos, aquestes dues joves van tornar a Barcelona carregades d'idees que estan innovant en el camp de la moda a Espanya. Van guanyar el premi a la millor col·lecció de moda de la promoció i van decidir presentar-se al concurs de Samsung Ego Innovation Project amb una nova col·lecció. 


 

]]>
<![CDATA[ L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa gradua més 300 estudiants ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 337 estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa es van graduar el passat divendres 5 de juliol al TecnoCampus, en un acte dividit en tres sessions celebrat a l’Auditori del TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 65 estudiants en AdE i Gestió de la Innovació, 19 en AdE i Gestió de la Innovació (docència en anglès), 16 en Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, 5 en Turisme i Gestió del Lleure, 45 en la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació, 61 en la Doble titulació en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals, 100 en Màrqueting i Comunitats Digitals i 26 en Logística i Negocis Marítims.

El director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Josep Maria Raya, que va assistir al primer acte de graduació com a director des del seu nomenament el juliol del 2018, va animar els estudiants a no perdre la curiositat per aprendre coses noves i a seguir vinculats a la universitat des de la comunitat de graduats del TecnoCampus a través del programa Alumni. Pablo Pareja, comissionat per a la trajectòria dels estudiants de la Universitat Pompeu Fabra i padrí extern de la promoció 2019, va afirmar en el seu discurs que la graduació només és un punt i seguit en l’etapa com a estudiant i va recomanar als graduats seguir formant-se, no tenir por a equivocar-se i potenciar sempre la col·laboració i la companyonia. “No només heu de treballar per ser bons professionals, sinó també millors persones”, va afegir.

Els parlament dels professors, el discurs dels representants de promoció i el lliurament de diplomes als graduats van ser alguns dels moments més emocionants de l’acte. Pel que fa als millors expedients acadèmics, es va entregar un reconeixement a Laura Estivill, en AdE i Gestió de la Innovació; Miriam Bermudez, en AdE i Gestió de la Innovació (docència en angles); Santiago Castiella, en el Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació; Sandra Llorens, en la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació; Roser Vidal, en Doble titulació en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals; Bruno Gabarrón, en Màrqueting i Comunitats Digitals; i María Baró, en Logística i Negocis Marítims.

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va assenyalar, en el discurs de clausura de la primera sessió, el compromís del TecnoCampus per seguir essent una eina al servei de les persones que contribueixi al desenvolupament social i econòmic del territori. El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que va cloure la segona i tercera sessió, va apuntar que la formació en competències transversals en emprenedoria i innovació, que s'incorporen en tots els estudis del TecnoCampus, poden esdevenir un element diferenciador que ajudi els graduats a posicionar-se en un mercat laboral que busca uns perfils professionals cada cop més multidisplinaris, amb una clara vocació internacional i amb capacitat per adaptar-se als canvis.
 

]]>
<![CDATA[ Els professors Marcos Faundez i Enric Sesa participen en un congrés sobre telecomunicacions a Hongria ]]> Thu, 04 Jul 2019 00:00:00 +0200

Els professors de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faundez i Enric Sesa han viatjat del 3 al 5 de juliol a Budapest (Hongria) per participar en la 4a edició del Congrés Internacional sobre Telecomunicacions i Processament del Senyal.

Ambdós han presentat dues ponències de treballs de recerca desenvolupats conjuntament amb estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Els treballs formen part d’un projecte de recerca del Grup de Recerca en Tractament del Senyal de l’Escola Superior Politècnica finançat pel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Universitats.

La comunicació de Marcos Faundez, titulada “Low cost fall detection based on Cortex M4”, se centrava en un detector de caigudes, un sistema autònom amb la funcionalitat de detectar les caigudes de persones al seu domicili i que, a diferència de la teleassistència, no requereix la intervenció de l’usuari. Enric Sesa, per la seva banda, va presentar “SVC analytics a software for plotting and extracting features from online handwritten signals", un programa desenvolupat pel Grup de Recerca en Tractament del Senyal per visualitzar i editar fitxers d’escriptura online.
 

]]>
<![CDATA[ Arrenca el congrés Perspectiva Sonora sobre el paper de la música i el so en l’audiovisual, amb prop de 120 inscrits ]]> Wed, 03 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull a partir d’avui i fins al divendres 5 de juliol la tercera edició del Congrés Perspectiva Sonora i el Simposi “La Creación Musical de la Banda Sonora”, que enguany organitzen una convocatòria conjunta per reflexionar sobre el paper de la música i el so en l’àmbit de l’audiovisual. 

L’acte d’inauguració del congrés s’ha celebrat aquest matí, on el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa; la directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, i els directors del congrés, el Jordi Roquer, Josep Lluís i Falcó i Lídia López, han donat la benvinguda als prop de 120 assistents provinents de diferents punts del territori català, de la resta d’Espanya, però també d’altres països com Itàlia, Anglaterra, Canadà o Brasil, entre d’altres

Des del TecnoCampus, l’acte s’organitza a través del Grup de Recerca del So, Silencia, Imatge i Tecnologia (SSIT) de l’Escola Superior Politècnica, que promou i realitza projectes d’investigació dins de l’àmbit de la comunicació audiovisual i la publicitat. En aquest sentit, Josep Lluís Checa ha assenyalat que congressos com aquest reforcen el compromís des de l’acadèmia no només amb la formació, sinó també en la generació i la transferència de coneixement, especialment en aquelles àrees d’estudi vinculades als estudis que s’imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus.

El congrés compta amb prop de vuitanta conferències, amb tres ponents de renom com són Michael Bull, Kevin Donnelly i Marco Antonio Juan de Dios, i taules de discussió sobre el fenomen de la Rosalía amb el productor musical Roger Rodés, el realitzador de vídeo Òscar Romagosa i el periodista Musical Borja Duñó. En aquest sentit, durant els propers dies professionals de diferents àmbits però amb un denominador comú, l’interès per les relacions entre música i imatge en l’audiovisual, debatran sobre temes com per exemple el so i la música al cinema i a la publicitat, la dimensió sonora en els videojocs, els nous models d’escolta, difusió i recepció i la música i el cinema a Espanya.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua 140 estudiants de l'Escola Superior de Ciències de la Salut ]]> Tue, 02 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 71 estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i 69 estudiants del Grau en Infermeria es van graduar el passat divendres 28 de juny a l’Auditori del TecnoCampus, acompanyats de professors, autoritats i familiars. Es tracta de la quarta i la sisena promoció, respectivament, que es gradua a l’Escola Superior de Ciències de la Salut en els àmbits de les ciències de l’esport i de la infermeria.

La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’acte de graduació només és el tret de sortida d’un cursa de fons per seguir desenvolupant-se com a professionals: “Nosaltres només us hem omplert la motxilla de coneixements, però ara és el vostre moment. No renuncieu a ser millors cada dia, la ciència avança si la feu avançar, no us heu de conformar amb respostes simples”. També va assistir a l’acte Carles Ramió, comissionat per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró Maresme, qui va assenyalar que tot i que el futur vindrà marcat per la robotització i la innovació tecnològica, el factor humà sempre serà necessari, especialment en l’àmbit de la salut.

Alguns dels moments més destacats van ser els parlaments als graduats, entre els quals destaquen el de Marta Llauradó, biòloga, jugadora de la selecció espanyola de rugby en cadira de rodes i padrina externa dels estudiants de CAFE, i els dels professors Manuel Vicente Garnacho i Juan Francisco Domínguez, padrins interns del Grau en CAFE i del Grau en Infermeria, respectivament. Durant l’acte també es van entregar una sèrie de reconeixements a empreses i institucions col·laboradores amb els graus de l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

Pel que fa al reconeixement dels millors expedients acadèmics, es van lliurar als estudiants Juan José Guasch, del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, i Jordi Miralles, del Grau en Infermeria. L’empresa FecunMed i el Col·legi de professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya van entregar un obsequi als estudiants d’Infermeria i CAFE, respectivament, amb millors notes.

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, van ser els encarregats de pronunciar el discurs de clausura dels actes de graduació de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i d’Infermeria, respectivament. Ambdós van recordar als estudiants que com a professionals de la salut és imprescindible posar les persones al centre de totes les decisions, i que tant el TecnoCampus com la ciutat de Mataró aposten per l’àmbit de les ciències de la salut i de l’activitat física, un sector econòmic estratègic del territori i amb bones perspectives laborals, on és clau comptar amb titulats ben preparats per afrontar els reptes de futur.
 

]]>
<![CDATA[ Les proves ACOE avaluen les competències i habilitats dels estudiants de segon i tercer curs d’Infermeria ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut organitza un any més les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), que permeten als estudiants posar en pràctica els coneixements i les habilitats essencials en el món professional. Els estudiants de segon curs han estat els primers en realitzat les proves, que s’han dut a terme entre ahir i avui 21 de juny dins de l’assignatura Infermeria de l’Adult III.

Els estudiants de tercer curs s’examinaran els propers 26 i 27 de juny en el marc de l’assignatura Pràcticum Clínic III. Les proves ACOE es realitzen al Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) i es desenvolupen a través de diferents estacions que simulen casos quotidians i factibles rellevants per a la formació i que plantegen reptes per a l’estudiant. Els estudiants tenen dos minuts per llegir cada cas i quan sona el timbre, han d’accedir al box on es troba el pacient i resoldre la situació amb un màxim de deu minuts. Al finalitzar la prova, cada estudiant rep un informe d’avaluació sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes.

Com a novetat, aquest curs s’ha implementat per primera vegada l’Avaluació Objectiva i Estructurada d’Habilitats Tècniques (AOEHT), una prova dirigida a estudiants de primer curs que es va dur a terme el passat 11 de juny. Es tracta d’una prova d’habilitats i tècniques de procediments que s’emmarca dins de l’assignatura Infermeria Integrada III.
 

]]>
<![CDATA[ Epinium, seleccionada per ACCIÓ per participar en el Retail&Brand Experience Congress ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Deu startups catalanes, entre elles Epinium, ubicada al Tecnocampus, han participat a través d’ACCIÓ a la primera edició del Retail & Brand Experience Congress, l’esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona per analitzar les oportunitats de negoci derivades de l’impacte de la digitalització al comerç. El congrés compta amb la participació d’un centenar d’empreses com Google, British Airways, Ikea, Alibaba, Nestlé o Carrefour.

Amb l’objectiu de presentar els seus productes i serveis i conèixer socis potencials, les 10 startups catalanes  seleccionades has estat: Epinium, Barnerbrand, Blackbookfashion, BlockTac, Buyourself, Dynamo vídeo, Moca, Loyal Guru, Ratenow i RobinDataHood.

Carles Martinez, CEO d'Epinium, destaca que “la fira va ser profitosa tant per la imatge de marca que suposa estar a la primera fira internacional de Retail a Barcelona com pels assistens que ens van visitar. Al final les marques més grans sempre hi assisteixen i poden sortir projectes molt interessants. Això si, ara falta materiaritzar-los per poder mesurar el ROI. Per altra banda i gràcies a ACCIÓA, vam tenir l'oportunitat de presentar Epinium en un dels auditoris i obtenir un major impacte”

En la línia de contribuir a la digitalització de les botigues i marques físiques, el congrés va presentar un seguit d’innovacions tecnològiques que es podran veure en els comerços del futur. També es van mostrar eines per quantificar el flux de clients, el seu grau de satisfacció i les zones més visitades de les botigues.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Minoryx inicia el primer tractament d’un pacient amb Ataxia de Friedreich a l’hospital La Paz ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

L’empresa ubicada al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties òrfenes, ha iniciat el primer tractament amb el fàrmac leriglitazona (“MIN-102”) a un pacient amb Ataxia de Friedreich (Frda). Es tracta d’una malaltia estranya, neuromuscular degenerativa i genètica que ocasiona dany progressiu al sistema nerviós.

Aquest primer pacient va començar a prendre la dosis a finals de l’abril a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid. Paral·lelament, l’estudi també està reclutant pacients en el Brain and Spine Institute de París (França), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l'Hôpital Erasme-ULB de Brussel·les (Bèlgica), i la Universitätsklinikum RWTH d’Aachen (Alemania).

Marc Martinell, CEO de Minoryx, ha comentat el següent: “Hi ha una sòlida justificació per desenvolupar leriglitazona en aquesta indicació. Actualment, estem explorant diferents malalties estranyes que afecten el sistema nerviós central en les quals leriglitazona podria beneficiar als pacients”.

Llegeix la notícia sencera a Fedaes i a PlantaDoce.

]]>
<![CDATA[ Donem la benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Evix, amb el seu casc que incorpora un sistema de protecció que redueix la probabilitat de patir una lesió cervical o medul·lar en cas d’accident; Hola Marketing, que ofereix serveis de màrqueting intel·ligent i noves tecnologies; i Tecnoydes, que desenvolupa solucions tecnològiques adaptades a les necessitats del client, són les tres empreses noves que s’han instal·lat a la incubadora i entren, així, a formar part del parc del TecnoCampus.

A més a més, també s’han incorporat al parc tres empreses amb més trajectòria en el mercat: iSWolk Technology (serveis d’educació i TIC amb suport tècnic, assessorament, desenvolupament a mida i acompanyament e-learning); Blue PROM (assessoria tècnica, serveis d’enginyeria i de gestió per la promoció, construcció i explotació de projectes i instal·lacions de producció o transformació d’energia produïda a partir de fonts renovables); i Futurechromes, empresa que desenvolupa films fotocròmics de nova generació basats en una tecnologia pròpia de micro/nano encapsulació.

Properament, esperem la instal·lació de The Running Republic, empresa dedicada a la producció i confecció d’equipament de running fet a Barcelona amb materials reciclats i producció ètica.

 Si voleu conèixer quines empreses estan instal·lades actualment al parc, consulteu el directori d’empreses.

]]>
<![CDATA[ Cube Technology dissenya una aplicació per menjar de manera més saludable ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Joan Gil, CEO de l’empresa Cube Technology Innovations, ubicada al TecnoCampus, ha creat una app anomenada myHealth Watcher.

Aquesta aplicació permet escanejar els codis de barra, i en base als components nutricionals del producte i del perfil del consumidor, recomana o no un producte. Funciona mitjançant un algoritme que analitza i relaciona un perfil personal de salut de l’usuari amb els valors nutricionals i els ingredients dels productes d’alimentació, tant frescos com processats.

Empreses com Caprabo, Condis o Veritas donen suport aquesta iniciativa. L’aplicació és gratuïta i funciona simplement escanejant el codi de barres de qualsevol producte d’alimentació envasat amb la càmera del mòbil. Un cop escanejat, tota la pantalla es torna vermella, groga i verda, depenent si et recomana o no el producte.

En aquests moments, compta amb una base de dades de 50.000 productes, i a més els usuaris poden demanar que se n'incloguin d'altres.

Pròximament, llançaran el servei Premium, que començaran a provar a Andorra, de la mà d’Assegur i en col·laboració amb el Col·legi de Dietistes y Nutricionistes d’Andorra, per ajudar els qui ho desitgin a canviar a hàbits més saludables. La subscripció també estarà disponible a tot l'Estat abans de l’estiu i permetrà utilitzar un xat per consultar qualsevol dubte relacionat amb els aliments.

Fins ara, l’app s’ha finançat amb recursos propis. Aquests últims dies han aconseguit un préstec participatiu d’Enisa i han firmat un contracte amb una empresa multinacional que els permetrà començar a operar molt aviat a la resta d’Europa i a Amèrica. A més, han obert una roda d’inversió de 400.000€.

L’aplicació ha estat finalista del fòrum d’inversió d’Acció, on ha estat escollida com una de les 21 start-ups amb més projecció de Catalunya.  

Llegeix la notícia a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ 120 estudiants participen a la tercera edició de la TecnoGames, que premia els millors videojocs creats a l’aula ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica ha organtizat per tercer any consecutiu la Tecnogames, una mostra que posa en valor els millors treballs realitzats per estudiants durant el tercer trimestre. L’acte es va celebrar al TecnoCampus el passat dimecres 19 de juny i hi van participar uns 120 estudiants. En aquesta edició, s’han presentat quinze videojocs d’estudiants de segon curs i deu videojocs d’estudiants de tercer curs. Abans de l’entrega de premis, es va habilitar una zona on els estudiants van poder conèixer i provar els videojocs de tots els companys.

El Premi al millor joc va ser pels estudiants Teodora Dobre, Marc Villegas, Albert Pujante, Alex Cano i Susana Grass pel videojoc Falling Friends. Pel que fa al Premi especial indústria, entregat per Edgar Merina, de Riot Games, va ser pels estudiants Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea amb el videjoc The Báaxal.

Han participat en aquesta edició de la Tecnogames estudiants de segon i tercer curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, de tercer curs de la Doble amb Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i de tercer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals. De fet, els estudiants d’audiovisuals hi han participat en la producció dels sons dels videojocs dins de l’assignatura Postproducció d’Àudio.

Tots els videojocs presentats són treballs que s'emmarquen dins de l’assignatura Projectes, una matèria transversal on els estudiants han de posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs i desenvolupar un joc en només deu setmanes. Els jocs han estat avaluats per un tribunal format per Elena Candil, Jordi Arnal, Adso Fernández, Jordi Martín, Rafa González i Dani Candil, professors de Projectes de segon i tercer curs; Antoni Satué i Àngel Valverde, professors de Postproducció d’Àudio, i Edgar Medina, iberia publishing manager de l'empresa Riot Games

Pel que fa a la resta de reconeixements, els premis van ser per:
Millor videojoc de segon curs:
Polaris Couple, d’Adrian Federico Toledo, Lara Ríos, Sergi Sabaté, José Oviedo i Martí Guillot

Millor disseny de jocs de tercer curs:
The Forest Keeper, d’Andreu Salvany, Jordi Bertran, Sarah Doukkali, Adrià López, Xavier Coch i Eric Pastor

Excel·lència tècnica de jocs de tercer curs:
Toy Toy, d’Oscar Forra, Anna Maria Diaz, Adrian Cañas, Víctor Fernandez, Arnau reverte i Joan Cuch

Millor art de jocs de tercer curs:
The Báaxal, de Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea

Millor sonorització de jocs de tercer curs
Clàudia Manera, Joan Marín, Eva Anastasia Milanés i Judit Homs 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras presenta un model d’anàlisi de sonotips a un congrés internacional a Polònia ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica Daniel Torras ha presentat una comunicació a un congrés internacional sobre estructures narratives i veus en temps postdigitals, celebrat del 12 al 15 de juny a la ciutat polonesa de Gdansk. Es tracta d’unes jornades que organitza anualment l’European Network for Cinema and Media Studies (NECS), una organització sense ànim de lucre que reuneix acadèmics, investigadors, programadors i professionals de l’àmbit audiovisual.

Amb el títol Parameters, relations and variables in branding brief sound communication. An analytical model for soundlogos, Torras va presentar un model d’anàlisi per estudiar les característiques dels sonotips. El model conjuga la proposta d’altres autors sobre l’anàlisi de les relacions entre música i imatge, i alhora incorpora nous paràmetres específics per estudiar els sonotips proposats pel Grup de Recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) . En aquest sentit, el model s’ha comprovat amb la preselecció de cent sonotips i l’anàlisi amb profunditat de 25 d’ells, creant així diferents patrons d’ús i tipologies. El treball s’ha realitzat conjuntament amb el professor Santos Martínez i s’emmarca dins de la línia d’investigació sobre àudiobranding i sonotips que desenvolupa des de fa uns anys el SSIT.

]]>
<![CDATA[ Uns 170 estudiants realitzen al TecnoCampus les proves d’accés al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 170 estudiants s’examinen avui 20 de juny des del TecnoCampus de la Prova d’Aptitud Personal (PAP), una prova que han de realitzar tots els estudiants que volen accedir el proper curs al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

La prova té per objectiu que els aspirants demostrin que posseeixen les capacitats, la forma física i les habilitats suficients per cursar amb aprofitament el grau i consta dels següents exercicis: Llançament de pilota medicinal, salt horitzontal de peu junts, cursa llançadora course navette i adaptació al medi aquàtic.

Els estudiants que superin la prova podran sol·licitar l’accés a qualsevol de les universitats públiques catalanes que ofereixen aquest ensenyament. En aquest sentit, des de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ofereixen dins de l’àmbit de l’esport el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i la Doble titulació en Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus firma acords per posar en marxa la Red de Universidades Emprendedoras ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha signat, en el marc de Conferència Anual de l’Association of International Educators dels Estats Units (NAFSA), que va tenir lloc  a Washington,  el conveni de col·laboració per a la creació de la Red de Universidades emprendedoras, una xarxa que com a objectius apostar per una universitat emprenedora i ajudar a crear una cultura de la innovació en les comunitats universitàries i en els seus territoris i convertir-se en un referent en la creació d’empreses.

La xarxa está integrada per nou universitats de cinc països, i a l‘acte de signatura van asistir-hi els directors d’internacional de les universitats que la integren, a més del rector de la universitat UNNOBA de l'Argentina. Per part del TecnoCampus, va firmar l’acord el seu director general, Josep Lluís Checa, a la fotografia amb la cap de serveis campus de TecnoCampus, Luz Fernàndez, i representants de les altres universitats.

A més del TecnoCampus, les universitats que participen en el projecte són: Universidad del Norte (Colòmbia), Universidad del Pacífico (Perú), Universidad de Piura (Perú), Universidad ICESI de Cali (Colòmbia), Universidad Nacional del Noroeste de la província de Buenos Aires -UNNOBA- (Argentina), Universidad Nacional del Sur (Argentina), Universidad Mayor (Xile) i la Universidad Católica Pontifica de Valparaiso (Xile).

En el marc d’aquest acord, el professor de l’Escola Superior Politècnica Jaume Teodoro ha estat convidat recentment per la Universidad de Piura del Perú a impartir un cicle de conferències de l’àmbit de la recerca i l'educació en emprenedoria.

El cicle de conferencies estava adreçat a estudiants, professors i membres d’equip de gestió de la universitat. En total, van ser cinc sessions sobre educació en emprenedoria a les quals van assistir prop de 300 participants en els dos campus que la universitat té al Perú (un a Piura i l'altre a Lima).

]]>
<![CDATA[ Estudiants d’Infermeria imparteixen xerrades sobre primers auxilis a alumnes de secundària ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

Estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria de l'Escola Superior de Ciències de la Salut van fer tres xerrades sobre primers auxilis el passat dilluns 17 de juny a més de vuitanta alumnes de secundària de l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

L’activitat, que s’emmarca dins de l’assignatura d’Educació per a la Salut, consistia a explicar a estudiants de secundària com actuar correctament en situacions d’emergència. En aquest sentit, la formació constava de parts teòriques i tallers pràctics on es va ensenyar als estudiants a fer una reanimació cardiopulmonar, tècniques d’immobilització i la maniobra d’Heimlich, un procediment de primers auxilis per a casos d’ennuegament.
 

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca GRI-AFIRS, present al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora Noemí Serra i Guillem Palau, ambdós membres del grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut van participar al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport, celebrat els dies 12, 13 i 14 de juny a Barcelona. Es tracta d’una trobada anual que organitza la Sociedad Española de Economía del Deporte (SEED) per a acadèmics i professionals de l’esport que treballen en l’àmbit de la gestió i l’economia de l’esport.

Per una banda, Noemí Serra va moderar una sessió sobre tecnologia i esport el 13 de juny i per l’altra, Guillem Palau va presentar el 14 de juny una comunicació sobre els resultats d’un estudi realitzat al Laboratori LARS del TecnoCampus que analitza la fiabilitat del pulsòmetre Polar V800 per mesurar l’alçada de vol.

L’estudi el va liderar el professor Manuel Vicente Garnacho, amb la col·laboració del professor Moisès Vila i de dinou alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, que van participar com a subjectes de l’estudi. En aquest sentit, els estudiants havien de realitzar tres salts, amb trenta segons de descans entre cada salt, i ho havien de repetir al cap d’una setmana en les mateixes condicions. El principal resultat de l’estudi és que el pulsòmetre Polar V800 es pot considerar un aparell per mesurar amb un alt grau de fiabilitat l’estimació de l’alçada de vol en el salt amb contramoviment. En aquest sentit, el pulsòmetre podria convertir-se en una eina molt útil per avaluar el rendiment durant les sessions d’entrenament i quantificar el nivell de fatiga mecànica induïda per diferents estímuls d’exercici.
 

]]>
<![CDATA[ Professors i una estudiants participen en un congrés sobre economia de l'esport de la UPF ]]> Tue, 18 Jun 2019 00:00:00 +0200

La setmana passada es va celebrat a la Universitat Pompeu Fabra el congrés CIED d'economia de l'esport. El Tecnocampus n'era un dels patrocinadors i el director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa forma part del seu comité científic, a més de moderar una taula. Altres professors del TecnoCampus que van intervenir en el congrés són Noemi Serra, moderadora també d'una taula, i Manuel Garnacho, que hi ha presentat un paper. 

A més, una estudiant del doble grau Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure, Júlia de la Cruz, va presentar en el congrés el seu TFG (a la fotografia), sobre l'impacte econòmic de la Medsailing (campionat europeu de vela), realitzat al Port Balís el febrer passat. Aquest treball ha estat també un projecte de transferència de coneixement en col.laboració amb aquest port esportiu.] Segons aquest estudi, la regata MedSailing va tenir un impacte econòmic total per a l'economia del Maresme proper als 300.000 euros. D'aquesta xifra, quasi 160.000 corresponen a l'impacte directe, 78.243 a l'indirecte i 94.558 a l'induït. La regata va tenir 230 participants.

]]>
<![CDATA[ Visita d'una professora del St George’s Hospital Medical School en el marc del programa Erasmus+ ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora del St George’s Hospital Medical School (Londres) Agnieszka Lewko ha visitat el TecnoCampus dins el marc del programa Erasmus+, que promou la mobilitat internacional entre universitats de la Unió Europea. La seva visita ha permès establir vincles per a possibles futures col·laboracions entre la institució que representa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus, concretament del Grau en Fisioteràpia. Amb aquest objectiu es va reunir amb la coordinadora del grau, Raquel Sebio, per valorar la possibilitat de treballar conjuntament en una menció internacional del grau, entre altres possibles col·laboracions.

D’altra banda, va aprofitar la seva visita per impartir una classe a estudiants de 3r curs del Grau en Fisioteràpia. La temàtica de la seva ponència (com escriure un article científic en anglès) es va incloure en l’assignatura “Evidence-based Seminar Advanced”, amb l'objectiu que els estudiants adquireixin competències sobre escriptura científica en anglès, des de com estructurar un article científic a habilitats més concretes com quin vocabulari específic caldria fer servir per a cada secció, exercicis de síntesi i comprensió lectora.

]]>
<![CDATA[ Estudiants de màster de la universitat ICESI de Colòmbia realitzen un curs d’ emprenedoria digital al TecnoCampus ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 31 estudiants de la universitat ICESI de Cali (Colòmbia) fan una estada del 17 al 21 de juny al TecnoCampus per formar-se en emprenedoria digital. És el segon any consecutiu que estudiants d’aquesta universitat realitzen aquest curs al TecnoCampus dins del seu programa d’MBA (Master of Business Administration), acompanyats per Carlos Enrique Ramírez, director de màsters d'ICESI. Aquest matí s'ha donat el tret de sortida al programa amb la benvinguda del director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Josep Maria Raya, el professor Roberto Dopeso i l’equip de l’Oficina de Relacions Internacionals i de Formació Permanent del TecnoCampus.

El programa, amb sessions tant al TecnoCampus com a Barcelona, té per objectiu formar professionals per liderar la transformació digital de les empreses amb una mirada estratègica. És per això que el curs combina classes magistrals, experiències professionals i visites a empreses. En aquest sentit, durant l’estada visitaran empreses referents en l’àmbit digital com BitPhy, una start-up que ha desenvolupat un software per a l'anàlisi de dades i que elabora prediccions sobre les vendes del petit comerç; i Byhours, que ha estat capaç de fer-se un lloc en el mercat de l’allotjament turístic amb una proposta basada en la reserva d’habitacions d’hotel per hores.

Pel que fa a les sessions al TecnoCampus, es treballaran conceptes com innovació digital, inbound màrqueting, posicionament web, analítica empresarial o xarxes socials, elements que els estudiants hauran d’aplicar en el projecte de l’MBA que presentaran a l’última sessió del proper divendres 21 de juny.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, novament premiats per la Diputació pel programa Reempresa ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van rebre la setmana passada al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona el premi de la Diputació de Barcelona per ser el centre local a la província de Barcelona amb més casos d’èxit de Reempresa tancats al 2018.

El Tecnocampus ha estat premiat en les tres edicions d’aquests premis anuals. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. La diputada i vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va ser l’encarregada de rebre el reconeixement, acompanyada de la tècnica de Reempresa al TecnoCampus, Carme Navas.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 68 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis). Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 231 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i ha generat 340 processos de negociació

L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci assessorament gratuït i individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep el QdeFesta de la Generalitat per la TecnoFarra ]]> Thu, 13 Jun 2019 00:00:00 +0200

El divendres 7 de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va atorgar el distintiu “QdeFesta” al Tecnocampus, que gestiona tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, per la seva festa universitària, la Tecnofarra.

El grup motor per sumar la festa universitària a la xarxa Q de Festa! ha estat format pel Tecnocampus, la Sub-Direcció General de Drogodependències, Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

El distintiu de qualitat “Qdefesta!” inicialment atorgat a locals, festes majors i festivals de música, va iniciar l’any passat una línia de treball per implementar-se també a les festes universitàries. En aquest sentit, la Tecnofarra del Tecnocampus de Mataró és la segona festa universitària que rep aquest segell, després que l’any passat s’atorgués a la Universitat Autònoma de Barcelona per les seva festa major.

En l’acte de lliurament de la distinció, al qual van assistir unes 50 persones, hi van intervenir Esther Cabrera, directora de l’ Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Elizabet Ruiz, regidora de Salut Pública de L’Ajuntament de Mataró i el Ramon Tió, estudiant fundador i portaveu de la Comissió cultural i de festes (AsEst). També hi van acudir professionals de l’escola universitària així com estudiants de la comissions cultural i de festes, d’igualtat i de campus saludable i entitats que hi col·laboren com Àmbit Prevenció.

El Q de festa és un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

En la darrera Tecnofarra celebrada el passat maig ja es van incorporar els serveis Qdefesta!, com ara preservatius, alcoholímetres, disponibilitat d’aliments, begudes sense alcohol, aigua fresca... Així com també es va realitzar una formació de 2 hores en dispensació responsable d’alcohol als estudiants de la comissió de cultura i de campus saludable, una formació en bones pràctiques i una altra de prevenció de violències sexistes.

La implementació del Q de festa! al Tecnocampus dóna continuïtat i amplia el treball que des del curs 2016-2017 la Sub-direcció de Drogodependències du a terme al Tecnocampus, en el marc del projecte Campus Saludable, que fomenta els hàbits saludables en la comunitat universitària. Amb la col·laboració de la Fundació Àmbit Prevenció i a través d’un curs de 25 hores (1 crèdit RAC) es capaciten estudiants com a agents de salut que duen a terme activitats de sensibilització a la comunitat universitària.

L’entrega del segell suposa una fita en el treball conjunt per a la millora de la qualitat de les festes universitàries en matèria de salut i prevenció del consum de drogues.

]]>
<![CDATA[ Més de 400 estudiants realitzen les Proves d’Accés a la Universitat al TecnoCampus ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus és un dels centres que acull a partir d’avui i fins al divendres 14 de juny les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). De fet, s’examinaran als centres universitaris del TecnoCampus un total de 452 estudiants de segon de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, d’entre els 34.500 alumnes que s’han inscrit enguany als exàmens de selectivitat, provinents dels instituts Alexandre Satorras, Damià Campeny, Josep Puig i Cadafalch, Premià de Mar i Thos i Codina, Esteve Albert, el GEM i l’Escola Pia Santa Anna.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants. Els estudiants inicien la primera jornada amb el torn de les llengües catalana i castellana i de dues assignatures més corresponents a cada modalitat de batxillerat. El dijous serà el torn d’història i llengua estrangera, i dues assignatures més segons la modalitat. Per acabar, divendres, quedaran quatre exàmens més d’assignatures relacionades amb l’especificitat de la secundària triada. 

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els alumnes es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves per Internet a partir del 26 de juny mitjançant el portal Accesnet de la Generalitat de Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons guanya el programa d’emprenedoria Explorer ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un projecte que utilitza tecnologia de drons per ajudar els agricultors a mantenir sans els cultius ha estat seleccionat com a la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. És el tercer any consecutiu que el TecnoCampus acull el programa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Alex Tello, Genís Arias i Xavier Sanchez, estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació del TecnoCampus, són els autors d’aquesta iniciativa, que porta per nom Dr.Air, pensada per fer el planeta més sostenible i oferir als agricultors informes per millorar els resultats de les collites.

Un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Durant el viatge a San Francisco visitaran empreses tecnològiques de referència, com Google, Facebook, Apple o AribnB, i assistiran a classes magistrals a universitats com Standford o Singularity University. Com a guanyadors, també opten a guanyar un dels tres premis a nivell estatal, valorats en 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament, per seguir accelerant els seus projectes.

L’acte de presentació dels projectes, que enguany han estat 10, es va celebrar ahir 11 de juny al TecnoCampus, amb l’assistència com a membres del jurat de Miquel Serra, en representació de SECOT; Rosana Sasián, en representació de CISE; i Antònia González, en representació de TecnoCampus; i dels participants que han rebut assessorament i formació en els últims cinc mesos per desenvolupar els seus projectes.

Finalistes del programa Explorer

Aina Miralda és finalista del premi Women Explorer Award amb el projecte Proflab, una plataforma d’orientació vocacional per ajudar els estudiants més joves a l’hora d’escollir futur professional. Es tracta d’un premi que patrocina la Fundación EY i que ofereix la possibilitat de guanyar 20.000 euros. Pel que fa al Disruptive Tecnhology Explorer Award, impulsat per INDRA i dotat amb 3.000 euros, Luís Antonio Medina, Anna Roca i Inés Romero opten a guanyar aquest guardó amb Proyecto U, dedicat a la creació i distribució d’equipaments mèdics per millorar el manteniment i el desenvolupament dels infants prematurs amb un material sintètic que mimetitza l’ambient intrauterí

El programa Explorer “Jóvenes con Ideas” promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees emprenedores i forma part dels programes d'emprenedoria que s'ofereixen en l'àmbit universitari, un dels trets que singularitzen els graus i postgraus que es poden cursar al TecnoCampus. El servei d’emprenedoria universitària atén al llarg de l'any tots els estudiants que volen posar en marxa projectes, i organitza, a més del programa Explorer, altres iniciatives.
 

]]>
<![CDATA[ “Si tens capacitats tècniques i una visió emprenedora, les possibilitats professionals són enormes” ]]> Wed, 05 Jun 2019 00:00:00 +0200

Carlos Torres és graduat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (2011) i és membre del Consell Alumni com a representant en l’àmbit d’Enginyeria Informàtica. Però Torres no només és enginyer, sinó que també és un emprenedor. Va crear la seva primera empresa, Vezico, al TecnoCampus i també és fundador d’Intowin, especialitzada en projectes software de transformació digital en l’àmbit de l’hostaleria. Actualment és el director d’operacions (Chief Operating Officer o CCO) i per tant, el responsable de tecnologia i operacions per a projectes de grans comptes i també del seu producte propi, un assistent virtual per a cuines dins de la restauració organitzada.

Com a director d’operacions a Intowin, com és el teu dia a dia?
Un dels meus principals objectius és assegurar que complim eficientment totes les operacions amb uns estàndards de qualitat. Això es tradueix en una sèrie de tasques que realitzo diàriament com per exemple participar en les Daily Scrum (reunions diàries de seguiment) amb els equip de desenvolupament de projectes, resoldre bloquejos a nivell de recursos, gestionar canvis de requeriments en projectes amb clients, definir roadmaps de desenvolupaments futurs o assegurar el compliment dels projectes. Gaudeixo molt tant tractant d’identificar millores operatives que ajudin a innovar el nostre software com incorporant noves metodologies que ens permetin ser més àgils i eficients.

Com a empresari, quins consideres que són els grans reptes de les empreses pel que fa a la captació de talent?
Un dels principals reptes que tenim les empreses és crear un ecosistema que permeti als enginyers formar-se contínuament, especialitzar-se i afrontar nous reptes. Per això, crec que és necessari oferir una proposta atractiva que inclogui un pla de carrera per desenvolupar-se com a professional, créixer pel que fa a responsabilitats i accedir a formacions i especialitzacions. Com a part d’un entorn social, les empreses també hem de lluitar per donar oportunitats a joves recent titulats i sense experiència perquè puguin introduir-se al mercat laboral. La nostra experiència ens ha demostrat que hi ha molts enginyers inquiets i amb ganes de créixer en un món que requereix actualitzar-se constantment.

Vas graduar-te en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió el 2011 però gran part de la teva trajectòria professional també ha estat vinculada a l’emprenedoria. Què has après dels dos àmbits? 
Crec que són dos àmbits que es complementen. En un món tan digitalitzat com en el que vivim, un grau en informàtica et dona les eines necessàries per crear solucions, però no deixa de ser una formació tècnica. En aquest sentit, les habilitats emprenedores m’han ensenyat a orientar aquests coneixements tècnics per crear un producte que sigui una solució útil i viable en el mercat. I aquí intervenen altres competències i habilitats, com saber escoltar els usuaris o saber comunicar el teu producte o servei. Avui en dia, si tens capacitats tècniques i una visió emprenedora, les possibilitats professionals són enormes.

De fet, el 2013 vas fundar l’empresa Veziko, ubicada al parc empresarial del TecnoCampus. Per què vas decidir instal·lar-te aquí?
Com a estudiant vaig viure el naixement de TecnoCampus (2010) en l’últim any del grau i com començava a créixer la comunitat d’estudiants i també l’empresarial. Al finalitzar els estudis, tenia moltes ganes de seguir vinculat al TecnoCampus per l’entorn col·laboratiu que s’estava creant i per tot allò que la universitat  m'havia aportat. 

Seguint amb la teva experiència com a estudiant i emprenedor, com valoraries la connexió que s’estableix entre l’àmbit acadèmic i empresarial seguint models com el del TecnoCampus?
Considero que són models contemporanis que responen millor a les necessitats actuals. És imprescindible apropar l’àmbit acadèmic amb les necessitats del mercat laboral i reduir la bretxa que existeix perquè l’impacte afectaria a tot l’ecosistema: les universitats formarien millors professionals, els estudiants estarien més ben preparats i les empreses incorporarien més talent. A més, la visió emprenedora que ofereixen models com el del TecnoCampus ajuda a ampliar les oportunitats laborals dels estudiants i graduats i a oferir referents a aquelles persones que busquen iniciar el seu propi negoci.

Com a fundador de dues empreses, Veziko i Intowin, l’experiència és un grau. Quin consell donaries als joves estudiants que es plantegen emprendre un propi projecte?
No hi ha cap fórmula que garanteixi que un projecte funcionarà, però sí considero que hi ha aspectes claus que cal tenir en compte a l’hora d’emprendre un nou projecte. En primer lloc, centra't a resoldre un problema real d’algú. Aconsegueix un primer client, treballa amb ell i aconsegueix que estigui satisfet amb el teu producte o servei. De res serveix teoritzar i invertir en desenvolupar un producte des d’una oficina si no estàs en contacte amb el mercat. En segon lloc, és essencial diferenciar-se i buscar la manera d’oferir un avantatge competitiu. Ser diferent t’obre portes i fa que el teu missatge s’escolti. Finalment, s’ha de ser perseverant. A vegades un negoci pot no funcionar simplement perquè requereix temps. En aquest sentit, s’ha de cultivar la resiliència per superar situacions adverses i ser capaç d’adaptar-se positivament a elles.

Tenint en compte l’augment de la demanda de professionals en l’àmbit tècnic per part de les empreses, i especialment en enginyeria informàtica, consideres que és una tendència a l'alça?
La demanda d’enginyers informàtics seguirà creixent i cada vegada es buscaran perfils més especialitzats en àmbits com mobilitat, big data, seguretat informàtica o intel·ligència artificial. Per poder cobrir aquest gap és necessari que empreses i universitats treballin conjuntament en dues línies: despertar l’interès dels més joves per les enginyeries i formar enginyers preparats per al món laboral actual. Sense cap mena de dubte, optar per una enginyeria informàtica és una aposta segura per a un futur professional amb moltes oportunitats.

Ens llegeixen molts Alumni que estan fent els seus primers passos al món laboral. Quin consell els donaries per començar amb bon peu aquesta nova etapa?
Començar una etapa laboral no eximeix de tancar una etapa formativa. Considero que la formació segueix sent clau per aspirar a créixer en el nostre futur professional a curt i llarg termini. Al finalitzar un grau, possiblement ja tinguem més clar cap a on especialitzar-nos. D’altra banda, no únicament ens hem de centrar a millorar les capacitats tècniques, sinó també a millorar les nostres soft skills transversals. Cada vegada més les empreses valoren aquestes competències i dins de l’entorn laboral és igual d’important fer bé la nostra feina com saber treballar en equip, ser empàtic, saber comunicar i donar feedback, orientar-nos cap al client, etc. També considero rellevant que un mateix tingui clares les expectatives i prioritzi aquelles oportunitats laborals que realment li permetin desenvolupar-se en el seu sector.

Actualment formes part del Consell Alumni com a representant en l’àmbit de l’Enginyeria Informàtica, una manera de seguir vinculat a la universitat. És important mantenir el contacte?
I tant! Com a alumni la universitat encara et pot aportar moltes coses, com facilitar-te la transició al món laboral, seguir creixent com a professional amb formació contínua o mantenir el contacte amb tota la comunitat universitària i el talent més jove. La universitat és un vincle que mantindrem tota la nostra vida. Com a representant en l’àmbit de l’enginyeria informàtica, em sento molt agraït per la meva etapa com a estudiant al Tecnocampus i és una forma d’aportar el meu gra de sorra i contribuir perquè aquest entorn sigui creixent i millorant.

]]>
<![CDATA[ Free Form, moda al servei de tothom ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Free FormStyle va ser un dels projectes participants en el programa Reimagine Textile impulsat pel TecnoCampus el 2018. Es tracta d’una marca de roba inclusiva, pensada (o no) per a persones amb alguna discapacitat.

Per a la gent que pateix una discapacitat, una acció tan simple com vestir-se cada matí pot esdevenir un drama. Arrel de viure-ho a través d’un familiar, Carolina Asensio, juntament amb la seva cosina, l’estilista Marina Vergés, van crear Free Form Style. Aquesta marca pretén que les persones que pateixen una discapacitat puguin vestir amb roba de disseny còmoda. En aquest sentit, produeixen “quilòmetre 0”, amb teixits hipoal·lèrgics i incorporen costures antillagues.

En aquesta aventura empresarial esta sent acompanyades per l’institut Guttmann, que els permet adaptar encara més les noves col·leccions a les necessitats dels diferents col·lectius.

Consulta la notícia  a la revista Time Out (pàg. 44).

]]>
<![CDATA[ Solucions innovadores per distribuir continguts multimèdia ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Koovik, ubicada en el parc empresarial del TecnoCampus, és una empresa orientada a oferir productes i serveis per al transport i distribució de senyal i continguts multimèdia. La companyia ha sigut adjudicatària del contracte de gestió de serveis interactius HbbTV de la Xarxa de Televisions locals de Catalunya, que incorpora 40 canals.

Jordi Terradas és el CEO i fundador de Koovik, empresa focalitzada en oferir equips, sistemes i solucions, per distribuir continguts multimèdia, de manera fàcil i amb la millor qualitat.

El catàleg de Koovik inclou sistemes de cartellera digital utilitzables, per exemple, en restaurants.

Un dels serveis que ofereix l’empresa és MyAwayTVque permet que l’usuari tingui els mateixos serveis de televisió que en la seva pròpia casa quan va a un hotel.

Els hospitals també utilitzen aquest sistema, tant els pacients per oci com els metges per enviar continguts, informes mèdics o radiografies.

Llegeix la notícia  a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Inviertis, la plataforma per comprar i vendre pisos amb inquilins ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Inviertis, empresa ubicada a la incubadora del TecnoCampus, és una plataforma de compravenda d’immobles habitats per obtenir ingressos des del primer dia.

Rebeca Pérez és la fundadora de l’empresa, que va aquesta va començar a operar el gener d’aquest any. Des de llavors ja posseeix 85 propietats en cartera i ja treballa per tot Espanya i, una vegada consolidat el mercat local, pretén fer el salt a Europa.

L’start-up ha creat una plataforma online que simplifica, agilitza i fa més transparent el procés de compravenda d’immobles que ja tenen inquilins. Els potencials compradors tenen a tan sols un clic tota la informació necessària per a una presa de decisió ràpida i informada, només s’han de preocupar de seleccionar el producte que els sigui més adequat i veure la rendibilitat de la possible inversió.

En el marc del programa Startup Europe, una iniciativa de la Comissió Europea, Rebeca Sánchez, va ser convidada a la Soft-Landing Mission in Berlin, que es va celebrar la setmana passada al  GTEC - German Tech Entrepreneurship Center. Va tenir l’oportunitat de conèixer l’ecosistema alemany i berlinès i compartir reptes i oportunitats amb emprenedors

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ El professor Roquer pronuncia dues conferències sobre producció musical i mediació tecnològica ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Jordi Roquer ha estat convidat recentment per la Universitat Complutense de Madrid i per l'Institut d'Estudis Catalans a impartir dues conferències sobre els processos de mediació tecnològica en la producció musical. En el primer cas, la conferència inaugurava la "1a Jornada de Investigación en Producción Musical. Las artes de la grabación: un reto para la musicología", que es va celebrar el 9 de maig a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Complutense. Aquesta trobada acadèmica, pionera en l'àmbit estatal, va comptar amb dues taules posteriors, la primera amb representants de la indústria discogràfica nacional i la segona, amb destacats productors musicals. Podeu escoltar la intervenció de Roquer aquí.

Per altra banda, el 17 de maig l'Institut d'Estudis Catalans va acollir la conferència "La producció musical com a paradigma d'invisibilitat en els processos de creació i recepció mediats tecnològicament", proposada pel Grup de Treball d'Etnomusicologia d'aquesta institució.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Raya intervé en el programa "Tot es mou" de TV3 sobre el decret de limitació de preu del lloguer ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, l'economista Josep Maria Raya, va intervenir el passat dijous en el programa "Tot es mou" de TV3 en una taula rodona sobre l'eficàcia del decret de la Generalitat que limita l'increment del preu del lloguer d'habitatges. Raya va apuntar que "l'economia, i l'experiència pràctica en països com París o Berlín, ens indica que el decret no funcionarà". Per Raya hi ha un "mal disseny de la mesura, que el més probable és que incentivi la picaresca i agreugi l'escassedat de l'habitatge".

Raya va apuntar que cal incrementar l'oferta d'habitatge protegit, i ha posat com a exemple d'iniciativa en aquesta línia i possibilista el projecte liderat per Mataró que ha obtingut 2,5 milions d’euros d’Europa per incrementar l’habitatge de lloguer assequible.

Podeu seguir la seva intervenció aquí.

]]>