Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Install Party 2021, la festa de la tecnologia, en format online ]]> Fri, 09 Apr 2021 00:00:00 +0200

El proper 16 d’abril tindrà lloc la setena edició de la Install Party. En aquest cas, degut a les mesures derivades del covid-19, haurà de ser un esdeveniment online, però amb les mateixes ganes i energia per seguir compartint i gaudint de la tecnologia de sempre. 

 

Activitats tallers, xerrades, concursos i reptes adreçades a estudiants se secundària.

 

Si vols gaudir de la tecnologia, revisa tots els continguts i inscriu-te a les propostes que et semblin més interessants.

 

Descobreix totes les activitats

]]>
<![CDATA[ "Enginyers per a la industria 4.0". Article del professor Jordi Ayza a La Vanguardia ]]> Fri, 09 Apr 2021 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Jordi Ayza ha publicat un article a La Vanguardia en què destaca la importàpancia de les tecnologies vinculades amb la Indústria 4.0, sobre les quals apunta que "hi ha un consens generalitzat per part dels organismes internacionals sobre quines seran". En destaca les vinculades a les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació): connectivitat i informàtica, analítica i intel·ligència artificial, interfície humà-màquina i transformació física digital. Aquest conjunt es completa amb d’altres com materials avançats, processos avançats de producció (en gran part potenciats per les TIC) i filosofies de producció basades en l’ús de les TIC i aplicant criteris de sostenibilitat medi ambiental i estalvi energètic.

Ayza assenyala que "a l’Escola Superior Politècnica de Tecnocampus, ens vam plantejar com podíem fer front al repte de proporcionar aquest perfil competencial d’Enginyer 4.0 als nostres titulats d’Enginyeria Industrial, en qualsevol de les especialitats, per tal de que poguessin ajudar a les empreses a avançar en la transformació que comporta l’adopció de la Indústria 4.0." En aquest sentit, l'escola ha posat en marxa la Menció en Fabricació Intel·ligent en la Indústria 4.0., inclosa en els graus oficials d’Enginyeria en Mecànica, Electrònica Industrial i Automàtica, i en Organització Industrial.
 

]]>
<![CDATA[ Una exestudiant d'Infermeria, premiada pel seu treball de final de grau ]]> Fri, 09 Apr 2021 00:00:00 +0200

L'exestudiant del TecnoCampus María José Pastor ha guanyat el 2n premi d'innovación infermera del Col·legi d'infermeres i infermers de Tarragona. Segons explica Pastor, el treball consisteix en el disseny d'un protocol per a l'atenció a dones embarassades amb trastorn bipolar. Es tracta d'un protocol d'atenció estandarditzada per controlar el trastorn bipolar i el seu tractament en dones que planifiquin un embaràs, gestants o després del part. "Es tracta d'una eina clara i senzilla d'utilitzar, que pot ser extrapolada a qualsevol centre que disposi de servei d'infermera psiquiàtrica o bé de gestora de casos d'infermeria", destaca Maria José Pastor, entrevistada al diari Nació Digital.

"A causa de l'alta complexitat que suposa la fusió d'un embaràs amb un trastorn mental greu, disposar d'un recurs específic ajudarà a guanyar seguretat als professionals sanitaris que vulguin proporcionar cures en aquest àmbit", destaca la infermera, que afegeix que  "els canvis fisiològics durant l'embaràs i la lactància condicionen l'absorció, la transferència, l'excreció i el metabolisme dels psicofàrmacs, i per tant hem de sospesar sempre el risc que el tractament suposa tant per al nadó com el risc de recaigudes de la mare".

El trastorn bipolar és una malaltia mental crònica que es caracteritza per variacions en l'estat d'ànim. Es pot arribar a controlar amb el tractament i seguiment adequats, que permeten a moltes persones portar una vida normal. Es pot desenvolupar a qualsevol edat, però el pic diagnòstic es troba entre els 15 i els 25 anys. Els casos que debuten més d'hora estan més associats a factors genètics. La detecció a aquestes edats comporta l'administració primerenca de psicofàrmacs a dones en edat fèrtil i alguns tenen risc per a la salut reproductiva de la dona.

]]>
<![CDATA[ La Càtedra d’Economia Social participa en un esdeveniment de la Fundació CIDOB ]]> Fri, 09 Apr 2021 00:00:00 +0200

La Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus participa com a coorganitzadora en la iniciativa “Urban Mobility after Covid-19: Long-term strategies for the sustainable mobility transition in European cities”, promoguda per la  Fundació CIDOB.

Entre el 12 i el 14 d’abril, es debatrà sobre la mobilitat urbana sostenible. El darrer dia, hi haurà una sessió específica sobre l’aportació de l’economia social en el replantejament de la mobilitat.

Les sessions són en anglès però hi haurà traducció simultània al català. L'horari de les sessions és de 9 a 10:30 h.

Les inscripcions es poden fer a la mateixa web de la Fundació Cidob.

Foto: "byke by sunset" by Edmir Silvestre is licensed under CC BY 2.0

]]>
<![CDATA[ Del 8 al 13 d'abril, cribratge de covid-19 al TecnoCampus ]]> Wed, 07 Apr 2021 00:00:00 +0200

El Departament de Salut de la Generalitat durà a terme els propers dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la covid-19.

L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes. El TecnoCampus serà un dels centres on es duran a terme aquestes proves.

El cribratge és voluntari i adreçat a tota la comunitat (estudiants, PDI i PAS, empresaris), sempre i quan es tracti de persones asimptomàtiques i que no estiguin vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de Covid-19 no podran participar-hi, i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària.

En el cas del TecnoCampus, les proves es duran a terme els dies 8, 9, 12 i 13 d’abril de les 9 hores a les 19 hores.

La prova es realitzarà a l’edifici TCM1, a la zona de bar-restaurant (actualment tancat), i la cua caldrà fer-la a l’exterior.

En els punts de cribratge, les persones podran fer-se les proves següents:

1. PCR mitjançant automostra nasal.
2. Test serològic ràpid (amb sang capil·lar).

El participant podrà decidir si es realitza ambdues proves o només una. En el cas d’optar per les dues proves, es durà a terme primer la PCR i, després, la serologia.

Un cop finalitzada l’obtenció de la mostra de sang per realitzar l’estudi serològic, es convidarà el participant, per evitar aglomeracions i no haver d’esperar els resultats, a consultar-los a la carpeta “La Meva Salut”.

]]>
<![CDATA[ Impuls a la formació per millorar la comunicació amb els malalts i els seus familiars ]]> Tue, 06 Apr 2021 00:00:00 +0200

La comunicació constitueix un instrument terapèutic essencial, no només en la transmissió de males noticies, sinó en tot el procés d’atenció dels professionals de la salut als pacients i les seves famílies. Sense unes bones habilitats comunicatives, es fa difícil poder donar i rebre la informació terapèutica bàsica per tal d'oferir un bon recolzament emocional o qualsevol altre procés que requereixi compartir informació.

Així doncs, i davant d’aquest fet cabdal, i entenent que la comunicació va més enllà del simple fet de transmetre informació, la unitat de formació de l’Institut Català d'Oncologia  i el Centre de Simulació i Innovació en Salut de TecnoCampus han creat el Laboratori d’Habilitats de Comunicació per tal de fomentar la formació i la recerca estudiants i professionals de la salut en aquest àmbit. Hi participaran alumnes del Grau en Infermeria, del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment i de diversos postgraus qiue s'impartieixen a l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. 

El Laboratori d’Habilitats de Comunicació té dos objectius principals: formació i recerca. Per una banda, i a nivell formatiu, es volen desenvolupar els programes o models curriculars de formació en habilitats de comunicació a través de la metodologia docent de “Formació de formadors”. Per altra banda, a nivell de recerca, volen mostrar les millores de les competències psicosocials i habilitats dels participants en els programes de formació.

A més, també s’avaluaran les millores en la comunicació i la conversa amb els pacients i els seus familiars durant el procés de tractament. Tot plegat servirà per a donar resposta a les necessitats docents i acadèmiques a través de la simulació clínica que proporciona un nou mètode d’aprenentatge i entrenament a través del coneixement, les habilitats comunicatives i els valors humans.

Per altra banda, el laboratori desenvoluparà les “Guies de Conversa” perquè ajudin el personal sanitari a donar una millor atenció, als pacients i a les seves famílies, centrada en les seves preferències, valors i objectius amb el propòsit de fomentar centres sanitaris que promoguin models científics i de cures.

]]>
<![CDATA[ Dos professors de logística expliquen les repercussions del bloqueig del canal de Suez ]]> Tue, 06 Apr 2021 00:00:00 +0200

Jesús Martínez i Agustí Montori, professors dels estudis de logística i negocis marítims del TecnoCampus, són entrevistats per la Vanguardia, en qualitat d'experts, per l'accident del Buc Ever Given, que va mantenir el Canal de Suez bloquejat, posant així en escac a l'economia, durant diversos dies. Martínez i Montori són capitans de marina mercant i coautors de llibres relacionats amb el transport i negoci marítim.

Pots llegir l'article aquí. Foto: Vyacheslav Argenberg (Creative Commons)

]]>
<![CDATA[ Sant Jordi 2021: Quins llibres recomana la comunitat del TecnoCampus? ]]> Tue, 06 Apr 2021 00:00:00 +0200

sant jordi 2021 de Tecnocampus Mataró-Maresme

]]>
<![CDATA[ "Cada pas compta": activitats amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física ]]> Thu, 01 Apr 2021 00:00:00 +0200

Des del Campus Saludable i Sostenible, ens proposen una sèrie d'activitats del 12 al 16 d'abril per promoure l'activitat física i reduir el sedentarisme:

Sessió online instagram de pilates

 • Sessió d'entrenament físic que se centra el control corporal i la respiració buscant l'equilibri i la unitat entre el cos i la ment. Es centra en el desenvolupament muscular intern per donar estabilitat corporal.
   
 • Dilluns 12 d'abril  a les 18 hores
   
 • A càrrec d'Annabel Ogallar (@pityflows)
   
 • Sessió online realitzada directament a instagram de @ViuCampusaludable

Webinar online - Conferència Alimentació i activitat física

 • Xerrada enfocada a l'alimentació que cal seguir, abans, durant i després de qualsevol activitat física o esportiva. Poden aparèixer altres temes segons les preguntes que vagin sortint.

Sessió online instagram de tonificació

 • Sessió d'entrenament físic per tonificar la musculatura
   
 • Dimecres 14 d'abril a les 18 hores
   
 • A càrrec de Raúl Bascón (@raulbascon d'@oasisports)
   
 • Sessió online realitzada directament a instagram de @ViuCampusaludable
   

Sessió online instagram zumba/combat

 • Sessió de treball cardiovascular que combina una base musical i el body combat
   
 • Dijous 15 d'abril a les 12 hores
   
 • A càrrec d' Andrea Mora i Paula Palomar de de la comissió Campus Saludable
   
 • Sessió online realitzada directament a instagram de @ViuCampusaludable

Webinar online: L'oca loca

 • Joc on els participants hauran de realitzar algun repte o prova en funció de la casella que els hi toqui. Els participants hauran d’intentar superar tots els reptes fins a arribar a l'última casella. Qui guanyi tindrà premi.
   
 • Divendres 16 d'abril a les 16 hores
   
 • A càrrec de la comissió Campus Saludable i Sostenible @viucampusaludable
   
 • Vull inscriure'm a l'activitat!

Segueix totes les actualitzacions i canvis des del compte d'Instagram de la comissió del Campus Saludable i Sostenible @viucampusaludable.

]]>
<![CDATA[ Estudies primer o segon de Mitjans Audiovisuals? Participa en un focus grup online per ajudar a millorar els estudis! ]]> Thu, 01 Apr 2021 00:00:00 +0200

A l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus, on pertanyen els vostres estudis de GMA, tenim la voluntat de millora contínua dels estudis. Aquest any estem fent un procés sistemàtic de reflexió i millora del grau de GMA, amb l’objectiu de: 1) adaptar-nos a les noves tendències de la indústria dels audiovisuals i 2) oferir una millor experiència als estudiants en el seu pas pel grau de GMA del Tecnocampus.

Un canvi substancial en un pla d’estudis requereix uns mecanismes formals llargs i complexos, on intervenen la UPF i l’AQU (Agència per la Qualitat del Sistema Universitari Català). Per tant, quan es volen fer millores en un pla d’estudis, cal fer un procés rigorós i ben pensat.

És en aquest marc que voldríem tenir en compte la vostra opinió, com a estudiants que esteu iniciant els estudis. Per això, voldríem comptar amb uns 10 estudiants aproximadament, voluntaris, que volguessin formar part d’una sessió (online) tipus “focus group”.

En aquesta sessió, estarem els coordinadors del grau, cap d’estudis, i jo mateixa, i us farem preguntes relatives a com esteu vivint el grau, què caldria millorar, etcètera. Es tracta de fer una mirada constructiva de les millores que identifiqueu segons el vostre punt de vista. A la sessió, tothom pot expressar la seva opinió, no cal que hi hagi consens, i tampoc hi ha opinions “certes” ni “falses”. Totes les aportacions són valuoses i nosaltres prendrem bona nota.

Creiem que la vostra percepció sobre els estudis és molt important per a millorar el grau. La revisió del pla d’estudis és una tasca que es fa cada sis anys, aproximadament, i per tant, ara és el moment de fer-ho i volem comptar amb la vostra opinió.

Aquesta sessió “focus group” està programada pel dia: dimarts, 13 d’abril de 13h a 14:30h. Serà online (us enviarem l’enllaç a la sessió Zoom). Els estudiants que voluntàriament voleu participar heu d’enviar un mail confirmant la vostra participació abans del 9 d’abril al secretari de centre, Joan Olivar:  jolivar@tecnocampus.cat

]]>
<![CDATA[ Les Jornades Científiques de Mataró premien les millors propostes d'estudiants de secundària ]]> Mon, 29 Mar 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus no ha volgut faltar enguany a la cita de les Jornades Científiques de Mataró, que han arribat a la 18a edició, i que són una iniciativa de diversos professors de la ciutat per promoure la ciència. Les circumstàncies de la pandèmia han obligat enguany a adoptar un format online, en què l'acte d'entrega dels premis es va fer a través de Mataró Audiovisual.

El TecnoCampus dona suport a aquesta iniciativa des de fa anys. La directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va intervenir en la benvinguda de l'acte, destacant l'aposta del parc per les enginyeries, que es donaran a conèixer en la jornada de portes obertes que se celebrarà el 10 d'abril. Bernadó va posar especial èmfasi en el foment de les vocacions tecnològiques: "Faig una crida al talent femení, que participi també en la ciències, on ens cal el punt de vista de tots per resoldre els problemes complexos que vicim avui en dia".

El TecnoCampus va lliurar, així mateix, els premis de la segona edició del concurs "Curts de Ciències", en el qual han participat com a jurat, en representació del TecnoCampus, les professores Sònia Llorens i Maria Armiñana, ambdues vinculades a la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, i el cap de comunicació i màrqueting, Oriol Ribet. Els treballs premiats van ser Zoë Aceituno Baeza, pel curtmetratge “Encara no es tard, tenim solucions”, alumna de l'Escola Pia Mataró; i Lara Segovia Bornàs, del centre Thos i Codina, també pel seu treball sobre el canvi climàtic.
 

Podeu llegir la crònica sobre l'acte d'entrega dels premis, en què la cloenda va anar a càrrec de l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, publicada a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Josep Maria Raya, editor del nou bloc d’economia en català 5cèntims.cat ]]> Fri, 26 Mar 2021 00:00:00 +0100

El director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, és un dels editor del nou bloc d’economia en català 5centims.cat, gestionat per la Comissió del Bloc d’Economia Catalana de la Societat Catalana d’Economia. El seu objectiu és estimular, difondre i apropar el debat econòmic actual a la ciutadania i als actors institucionals i polítics. 5centims.cat vol esdevenir un pont entre el món de la recerca acadèmica dels economistes i les inquietuds de la societat catalana.

Els altres editors són Mireia Borrell (professora asociada de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus), Lidia Farré, Jennifer Ruiz), Joan Ribas i Roger Romagosa. El 25 de març va sortir com a article del bloc una publicació del propi Josep Maria Raya amb l’alumni Claudia Vargas sobre si els municipis turístics són més rics que els no turístics. En l’estudi s’observa una associació negativa entre la intensitat de l'orientació turística del municipi i la seva renda mitjana.

]]>
<![CDATA[ Comunicat del Comitè Acadèmic: presencialitat de la docència el tercer trimestre ]]> Fri, 26 Mar 2021 00:00:00 +0100

Benvolguts estudiants,

Tal com us informàvem fa uns dies, la inestabilitat de la situació epidemiològica no ens permetrà començar el tercer trimestre, el 12 d'abril, desplegant completament el pla de docència híbrida previst per al curs 2020-2021.

Si el PROCICAT ho permet, es podrà augmentar progressivament la presencialitat. Sempre d'acord amb les indicacions d’aquest òrgan, el TecnoCampus seguirà potenciant el restabliment de l'activitat presencial en tots els cursos, procurant que tots els estudiants tinguin activitat presencial abans que acabi el trimestre. En aquest moment, com sabeu, s’ha prioritzat la presencialitat en la docència dels primers cursos, així com en activitats de petit format i les pràctiques.

Qualsevol novetat, us serà comunicada directament pel centre i el professorat de les vostres assignatures.

En aquesta fase de la pandèmia, us volem recordar la importància extraordinària de continuar prestant la màxima atenció tant en les mesures de protecció personal (mascaretes ben posades en tot moment, neteja de mans, distància interpersonal) com en les indicacions i la senyalització per moure’s pel campus.

 

]]>
<![CDATA[ La cinquena edició de la Som Hackathon serà online i abordarà el repte del consum local i responsable ]]> Thu, 18 Mar 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen els dies 16, 17 i 18 d’abril una nova edició –la cinquena- de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors dues empreses del parc (Everis, Intowin) i la cooperativa FemProcomuns. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça a estudiants universitaris i de centres de secundària. Donada la situació de pandèmia, l’edició d’aquest any serà 100 % online. Les inscripcions a l’esdeveniment ja estan obertes.

La pandèmia de la COVID-19 ha alterat molts dels nostres hàbits. Les mesures extraordinàries adoptades per controlar la COVID-19 han paralitzat bona part de l’economia i de la interacció social i  han posat de manifest el caràcter essencial de determinats serveis bàsics, però també la gran dependència que el nostre model de producció i consum té del transport de mercaderies i les grans plataformes de distribució, i l’impacte negatiu que això té sobre el medi ambient.

Aquestes mesures estan tenint greus efectes socials i econòmics, com ara la desaparició de teixit productiu, la destrucció d’ocupació i l’augment de la vulnerabilitat social d’amplis sectors de la població. Aquests efectes són especialment severs en sectors altament dependents de la interacció social o de la mobilitat, com ara el turisme, la restauració, la cultura o el comerç, i afecta de forma especial les petites i mitjanes empreses.

Hem vist  com és una ciutat sense activitat comercial de proximitat, buida, avorrida i deshumanitzada. I és que el comerç, a més de funcionar com a motor de les economies locals -tant pel seu dinamisme com per l’ocupació que genera- també actua com a espai de dinamització i interacció ciutadana, i contribueix a la cohesió social del municipi.

Què és el consum local i responsable? 

El consum local i responsable significa  la realització de compres més racionals i equilibrades i optar per béns i serveis socialment útils i ambientalment respectuosos. Com a persones que consumim, les nostres decisions de compra i/o disminució del què consumim són cabdals a l’hora de garantir un desenvolupament sostenible i compromès amb la societat.

Alguns dels principis del consum responsable són la proximitat, la cura de les persones, el bon viure, l’alimentació agroecològica, la producció sostenible, el comerç just, la prevenció de residus i el foment de l'economia social i solidària. Així, el consum no és només una acció individual, sinó una eina de canvi  per aconseguir una economia més equitativa que repercuteixi en el propi municipi, amb un menor impacte ambiental i una comunitat més rica i dinàmica.

Alguns dels àmbits clau del repte són:

 • L’impacte de la digitalització en els hàbits i pràctiques de consum s'ha convertit en una realitat i un repte per a les ciutats. En aquest sentit, les noves tecnologies poden tenir un paper fonamental a l’hora de promoure models i pràctiques de consum local i responsable.
 • Digitalització del comerç local: la transformació digital del comerç urbà per adaptar-se a l’economia global i als nous hàbits de consum.
 • Re-significació dels productes de proximitat: la crisi provocada pel coronavirus ha fet augmentar la demanda de productes ecològics i de proximitat.
 • Reducció de l’impacte de la distribució de mercaderies: l’increment del transport i distribució de mercaderies provoca problemes de contaminació, circulació, precarització laboral, etcètera. Agregar la càrrega, distribuir en proximitat amb mitjans no contaminants i reduir embalatges són solucions possibles.
 • Avenç cap a la sobirania alimentària: garantir a tothom l’accés a aliments sans i produïts amb mètodes sostenibles.
 • Transició cap a la circularitat: reducció, recuperació, reparació, pagar per ús i no per tenir en propietat, ecodisseny de productes i serveis, aprofitament de residus com a recursos.
 • Reducció del malbaratament alimentari: es malbarata menjar al llarg de tota la cadena dels aliments (producció, indústria, transport, comerç i consum) i cal trobar solucions per evitar-ho.
 • Accés a informació per al consum conscient: fer disponible la informació sobre els productes, incloent la traçabilitat (de producció i distribució), les seves propietats i vida útil o el seu impacte ambiental i social.
 • El consum col·laboratiu i el consum cooperatiu: apostar per nous models d’intercanvi (ús compartit, permuta, lloguer d’objectes i serveis, etc.) on l’accés prima per davant de la propietat. Associar-se amb altres usuàries per obtenir béns i serveis en les millors condicions i garantint la responsabilitat social.

Com ho pots fer possible? Tota la informació està disponible a la web www.somhackathon.tecnocampus.cat

]]>
<![CDATA[ Et gradues aquest any? Demana cita per a la foto de l'orla ]]> Wed, 17 Mar 2021 00:00:00 +0100

Si aquest any et gradues, t’informem que fins al 8 d'abril pots demanar cita per venir a fer-te la fotografia per a l’orla:

Dies: del 12 al 15 d’abril
Hora: Al fer la inscripció, podràs escollir el dia i la franja horària que et vagi millor
Lloc: Sala Laia l'Arquera, TecnoCampus, edifici TCM2.
Preu: 29€. Es paga al mateix moment de fer-se la foto, i només en efectiu

 

Què has de tenir en compte quan vinguis a fer-te la foto?
• Cal ser puntual.
• Cal venir amb mascareta i mantenir una distància de dos metres de seguretat a la cua. L'aforament està limitat a 6 persones per franja horària de 30 minuts per motius de seguretat. L’equip de persones que realitzarà el servei utilitzarà els equips de protecció necessaris per evitar contacte.
• S’ha de portar obligatòriament camisa blanca.

 

En cas que t’inscriguis i posteriorment no pots venir, és important comunicar-nos-ho el més aviat possible a alumni@tecnocampus.cat per deixar la plaça lliura a una altra persona. Per a qualsevol incidència, també pots escriure'ns en aquest mateix correu.

Demana cita aquí.

]]>
<![CDATA[ Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants de grau el 10 d’abril ]]> Thu, 11 Mar 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha obert  les inscripcions a la Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants de grau, que se celebrarà el 10 d’abril en format híbrid, tal i com s’està desenvolupant la docència al TecnoCampus des de l’esclat de la pandèmia del Covid-19. Una part dels assistents podrà seguir presencialment, en grups reduïts, les diverses sessions que s’han organitzat per donar a conèixer les 17 titulacions de grau que s’imparteixen en aquest campus de la Universitat Pompeu Fabra a Mataró. La resta, ho seguiran des de casa, amb connexions des de les aules on es faran les sessions, mitjançant la plataforma Zoom, la mateixa que s’està usant per a la docència telemàtica.

En sessions de les 9:30 h i a les 17:30 h, els assistents podran rebre les explicacions de coordinadors i estudiants de les diverses titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus, totes elles títols oficials de la Universitat Pompeu Fabra. A més, s’han previst sessions específiques sobre l’accés a la Universitat (Gestió Acadèmica), la vida universitària, les possibilitats d’allotjament, les estades a l’estranger o la borsa de pràctiques i treball a l’abast dels universitaris.

Les inscripcions a les Portes Obertes ja es poden fer mitjançant el portal futurestudiant.tecnocampus.cat,creat el curs passat per agrupar-hi tota la informació relativa a la selectivitat, la preinscripció universitària i tot aquell contingut addicional que poden necessitar els estudiants que el proper curs accediran a la Universitat. L’entorn canviant generat per la crisi del coronavirus fa que els estudiants cerquin informació en diversos canals, i la voluntat d’aquesta pàgina és agrupar-la i incloure els enllaços a les principals webs de referència de la Generalitat pel que fa a l’accés a la universitat.

La web incorpora, així mateix, un apartat de preguntes freqüents i la possibilitat de posar-se em contacte amb el Punt d’Informació a l’Estudiant per rebre una atenció personalitzada. 

L’oferta acadèmica 

El TecnoCampus impartirà el curs 2021-2022 un total de 17 graus i dobles graus, quatre màsters universitaris oficials i 12 títols propis de màsters i postgrau.

Els estudis de l’àmbit de les enginyeries industrials, l’enginyeria informàtica, l’audiovisual i els videojocs s’agrupen en l’Escola Superior Politècnica, amb l’opció de cursar una doble titulació d’informàtica i videojocs i diverses simultaneïtats d’estudis. Els de ciències socials (Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (AdE), amb opció de cursar-la en anglès; Màrqueting Digital; Logística i Negocis Marítims; i les dobles titulacions de Turisme i AdE i AdE i Màrqueting Digital) s’imparteixen a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Mentre que els de salut (Infermeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), Fisioteràpia i la doble titulació de Fisioteràpia i CAFE) es cursen a l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

A aquesta àmplia oferta de graus, s’hi sumen quatre màsters universitaris (Emprenedoria i Innovació, Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment i Entrenament Personal i Readaptació Físico-esportiva), un màster conjunt amb la UOC en indústria 4.0 i un total de d’onze postgraus que permeten l’especialització en diversos àmbits.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 10 Mar 2021 00:00:00 +0100

Línies d'ajuts a les empreses i autònoms  per fer front als efectes del Covid-19

Consulteu les línies d’ajuts  impulsades pel Govern espanyol al nou espai d’atenció a empreses del Tecnocampus.

INTERNACIONALITZACIÓ

 • ICEX Nextés el programa d'ICEX Espanya Exportació i Inversions per a PIMES espanyoles que volen créixer internacionalment, ajudant-les en totes les fases del seu projecte.

Ofereix:

 • 20.000 € d'ajuda per al teu pla de negoci internacional.

 • Assessorament personalitzat i expert en Espanya.

 • Assessorament personalitzat i expert en l'exterior.

 • Xarxa de pimes exportadores espanyoles.

Termini:

 1: Del 1 al 28 de febrer de 2021 (125 empresas)

2: Del 1 al 31 de maig de 2021 (125 empresas)

3: Del 1 al 30 de setrmbre de 2021 (100 empresas)

4 : Del 1 al 31 de decembre de 2021 (100 empresas)

Més informació

 

AJUTS  DE RECERCA, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ   

 

 • ACTIVA Ciberseguridad

Programad’Innovació en Ciberseguretat de la PIME impulsat per la Secretaria General d’Indústria de la PIME en el marc de la Estratègia d’Industria Connectada 4.0.

El principal objectiu és que les PIMES, davant l'incessant augment dels ciberatacs, determinin el seu nivell de seguretat actual i estableixin el nivell que han d'aconseguir per protegir els seus sistemes i la informació corporatius.

Programa Gratuït

Més informació

 

 • BONS DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL I INDUSTRIAL

Objecte del finançament : Finançar bons de propietat intel·lectual i industrial per a PIMES. Es finançaran 2 serveis:

 1. Taxes de sol·licitud bàsiques de marques, dibuixos i models: Aquest servei té l'objecte de brindar un suport econòmic a les pimes durant la crisi causada per la pandèmia de COVID-19 i donar suport a la recuperació econòmica de la UE, facilitant el registre de les seves marques i dissenys. Es reemborsarà el 50% de les taxes de sol·licitud (primera classe en sol·licituds de marca o el primer disseny) que poden sol·licitar-se en qualsevol de les oficines nacionals de propietat intel·lectual de la UE o a la euipo (que abasta tots els Estats membres de la UE).
 2. Diagnòstic Previ de PI: Correspon a el servei IP Scan, executat per l'OEPM, sobre el qual es subvenciona el 75% del seu cost.

Modalitat i quantía de les ajudes:Subvenció de fins a 1.500€ per el conjunt de les ajudes.

Terminis de presentació: Les sol·licituds s'han d'aprovar per ordre de recepció.

 

1r termini: 11 gener – 31 gener 2021

2n termini: 1 març – 31 març 2021

3r termini: 1 maig – 31 maig 2021

4t termini: 1 juliol – 31 juliol 2021

5è termini: 1 setembre – 30 setembre 2021

Més informació

 • Ajuts  projectes PID – CDTI

  Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.
 • Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.
 • Nº participants: 1 (projecte individual).
 • Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).
 • Duració del projecte: 1-3 anys.
 • Pressupost: Mínim 175K€.
 • Finançament:
  • PRÉSTEC de fins al 85% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència entre 2 i 3 anys, amortització: 10 anys).
  • SUBVENCIÓ, entre el 20 i el 33%

              Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 • Línia Directa  innovació – CDTI

Suport a projectes de caràcter aplicat, molt pròxims al mercat, amb risc tecnològic mig/baix i curts períodes de recuperació de la inversió, que aconsegueixin millorar la competitivitat

Suport a empreses amb projectes d'innovació tecnològica amb algun/s dels següents objectius:

-Incorporació i adaptació activa de tecnologies emergents en l'empresa, així com els processos d'adaptació i millora de tecnologies a nous mercats.

-Aplicació del disseny industrial i enginyeria de producte i procés per a la millora d'aquests.

-Aplicació d'un mètode de producció o subministrament nou o significativament millorat, inclosos canvis significatius quant a tècniques, equips i/o programes informàtics.

En aquests projectes es dóna suport a l'adquisició d'actius fixos nous que suposi un salt tecnològic important per a l'empresa que realitza el projecte. Són elegibles els costos de personal; materials i consumibles; contractació de serveis externs i subcontractacions; despeses generals i l'informe d'auditoria del projecte.

Tipus d'interès fix amb dues opcions en funció del període d'amortització triat:

Amortització a 3 anys: Euribor a un any +0,2%.

Amortització a 5 anys: Euribor a un any +1,2%.

Ajuda de fins al 75% del pressupost aprovat (fins al 85% si va cofinançada amb FEDER).

Tram no reemborsable (calculat sobre un màxim del 75% del pressupost aprovat):

Fons CDTI: 2%

Fons FEDER: 5%

Bestreta del 35% de l'ajuda amb límit de 400.000 euros, sense exigència de garanties addicionals a les condicions financeres aprovades pel Consell d'Administració, i de fins al 75% amb avals considerats suficients pel CDTI per la diferència.

L'empresa haurà d'aportar, almenys, el 15% del pressupost del projecte amb recursos propis o finançament extern.

Ajuda subjecta al règim de minimis.l'empresa mitjançant la incorporació de tecnologies emergents en el sector.

Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

 • CDTI Internacional

Programes bilaterals de cooperació tecnològica ( R+D) amb diversos països. Més informació a l’enllaç de cada país per saber més de cada convocatòria especifica.

Més informació

 • ERA-NETS

EURONANOMED – 21 de març 2021: Nanomedicina

 

 • CIEN

Finançament de grans projectes de recerca industrial desenvolupats en col·laboració efectiva per agrupacions empresarials i orientats a la realització d'una recerca planificada en àrees estratègiques de futur i amb potencial projecció internacional.

Beneficiaris i requisits d'elegibilitat

 • Consorci constituït per agrupacions empresarials amb les següents característiques:
 • Mínim 3 empreses
 • Màxim: 8 empreses
 • Mínim 2 empreses autònomes
 • Mínim 1 PIME
 • Coordinador: haurà de ser una empresa mitjana o gran.

Participació mínima organismes recerca: 15% del pressupost. Almenys 1 dels organismes de recerca subcontractats haurà de ser de titularitat pública.

Termini:obert tot l’any

Més informació

 

 • Enisa Joves emprenedors

Línia Joves Emprenedors : Préstecs d'entre 25.000 € i 75.000 €, sense garanties. Té com a finalitat afavorir la posada en marxa de projectes empresarials impulsats per joves de fins a 40 anys.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

 • Enisa Emprenedors

Línia emprenedors : Préstecs d'entre 25.000 € i 300.000 €, sense garanties. Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes innovadores promogudes per emprenedors, sense límit d'edat.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

 • Enisa Creixement

Préstecs d'entre 25.000 € i 1,5 M €, sense garanties. Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

 • Ajudes Cervera

Aquesta ajuda tracta de finançar projectes individuals d’I+D desenvolupats per empreses que col·laboren amb Centres Tecnològics de l’àmbit estatal en les tecnologies prioritàries Cervera.

Beneficiaris:PIMES i empreses de mitjana capitalització.

L’ajuda pública consisteix en:

 - Préstec del 85% de la inversió.

- Subvenció del 33% del préstec.

- Amortitzable a 10 anys (3 de carència).

- Tipus d’interès = 0%.

- Anticipi del 35% de l’ajuda amb límit de 250000€, sense exigència de garanties addicionals.

Es finança la despesa en:

- Personal

- Aparells, equips i instrumentació

- Material fungible

- Subcontractació

- Altres despeses

- Costos indirectes

Termini d’execució: entre 12 i 36 mesos.

Data límit per l’enviament de la sol·licitud: Obert tot l’any.

Si vols més informació sobre la convocatòria, consulta el següent enllaç.

]]>
<![CDATA[ Neix la primera xarxa de franquícies de tallers nàutics ]]> Wed, 10 Mar 2021 00:00:00 +0100

El projecte Vientoenpopa365, que va guanyar el premi BluAct i ha participat en el programa Innoemprèn del TecnoCampus, ha aparegut en un article a la Vanguardia.

Llegeix-lo aquí.

]]>
<![CDATA[ Actualització del pla i del protocol de prevenció pel Covid-19 ]]> Wed, 10 Mar 2021 00:00:00 +0100

Aquest mes de març s'han actualitzat dos documents del màxim interès per a les empreses instal·lades al parc. Són aquests:

Recordeu que també teniu a la vostra disposició la pàgina web específica per a ajudes al sector empresarial. Consulteu-la aquí.

Aprofitem per recordar-vos que, segons estableix la llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, correspon a cada empresa avaluar el risc d’exposició en que es puguin trobar les persones treballadores en cada una de les diferents funcions que realitzen a l’empresa. D’això es deriva la obligatorietat de les empreses del parc de disposar de l’avaluació de riscos específica  del Servei de Prevenció propi o del Servei de Prevenció aliè. Us convidem a no baixar la guàrdia i a mantenir al dia les mesures adequades per afavorir, entre tots, una més ràpida recuperació davant aquesta pandèmia.

]]>
<![CDATA[ Cas d’exit Reempresa del TecnoCampus al programa "Els matins" de TV3 ]]> Wed, 10 Mar 2021 00:00:00 +0100

En Joel i en Nico, reemprenedors d'un negoci de producció de verdura ecològica, han creat una de les 333 empreses que Reempresa va aconseguir mantenir en funcionament durant el 2020. El programa "Els matins" de TV3 ha parlat amb ells per conèixer-los una mica millor i que expliquin com ha estat l'experiència de comprar un negoci que ja estava en funcionament.

Aquest cas d'èxit ha estat atès a través del punt d'atenció de Reempresa del TecnoCampus.

Mira el vídeo aquí.

]]>
<![CDATA[ Els professors Raya i Celma participen en un tribunal de tesi sobre turisme a Xile ]]> Wed, 10 Mar 2021 00:00:00 +0100

Els professors Josep Mª Raya i Dolors Celma, del grup de Recerca GRAEFES de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, han participat com a president i vocal, respectivament, en el tribunal de tesi doctoral de José Ricardo Vera Garnica que ha presentat a la Universitat de Barcelona el seu treball sobre “Análisis de las relaciones interfirmas en el clúster del turismo de intereses especiales de la región de Los Lagos, Chile”.

El treball de recerca aborda els avantatges de la cooperació entre actors públics i privats d’una zona de Xile per a fer front als nous reptes turístics i millorar la competitivitat del sector al país.  Així mateix, l’estudi contribueix a buscar actuacions sostenibles de l'activitat turística per a promoure la conservació del medi ambient i del patrimoni, ajudant a transmetre aquests valors a la societat, en el context actual, per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell mundial.

]]>
<![CDATA[ APTE posa en marxa una nova web on trobareu recursos d’interès per a la vostra empresa ]]> Tue, 09 Mar 2021 00:00:00 +0100

El passat dia 27 de febrer es va presentar la nova web, impulsada per APTE (Asociación de Parques científicos y Tecnologicos de España) de la qual el TecnoCampus forma part. Una web que neix d’un projecte que es va presentar a la convocatòria de Plataformes Tecnològiques Espanyoles del Ministerio de Ciencia i Innovación i que va dotar el projecte amb 75.700€ per desenvolupar-la. Els objectius d’aquesta web son provocar la transformació digital de les empreses, implicant les tecnologies digitals més disruptives des de l’anàlisi, divulgació, detecció de tendències, barreres d’estat de l’art, coneixement de la demanda, nivell d’adopció, usabilitat, habilitats i promoció de la seva utilització.

En aquests moments s’està recollint les mostres d’interès a participar dels grups de treball de DISRUPTIVE, als quals podeu optar com a empreses del parc. Aquest grups son:
• Blockchain
• Big data e intel·ligència artificial
• 5G
• Ciberseguretat
• Computació quàntica
• Estat del art, diagnòstic i usabilitat.

Per participar-hi cal complimentar el formulari de la pàgina on es descriuen el grups i indicar en quin es vol participar: https://ptedisruptive.es/conocimiento/grupos-trabajo/
Els participants inscrits els podreu anar veient a https://ptedisruptive.es/miembros/.
La plataforma ofereix algunes eines de recurs interessants com ara l’apartat d’ajudes a la R+D+i i el de notícies, on podem fer arribar informació relativa a les tecnologies digitals en aquests temes i que es puguin publicar.

També disposa d’un apartat de marketplace, on les empreses espanyoles o les estrangeres puden publicar ofertes i demandes de col·laboració amb l’objectiu de promoure la col·laboració empresarial i la internacionalització.
També s’ha obert la possibilitat de rebre mostres d’interès d’entitats i professionals perquè participin tant al laboratori d’idees com en els programes de reptes i elevator pitches.

També podeu trobar-hi recursos de formació: APTEFORMA, ofertes i demandes de col·laboració.
 

]]>
<![CDATA[ Exposició premi “Oleguer Miró i Borràs” a la biblioteca-CRAI ]]> Mon, 08 Mar 2021 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI TecnoCampus inaugura una exposició de publicacions guardonades amb el premi “Oleguer Miró i Borràs”, que l’Arxiu Històric de Ciències de la Salut del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha lliurat a la nostra institució. Es tracta d’un premi que és convocat cada any pel COMB, des del 1997, per tal de premiar els treballs d’investigació sobre la Història de la Medicina.

Agraïm al COMB la seva donació. I us animem a visitar l’exposició, que podeu veure de dilluns a divendres en horari d’obertura de la Biblioteca (de 9:30 a 14 hores i de 15 a 18 hores). Aprofitem per recordar-vos que, si teniu interès en algun exemplar, el podeu demanar a través del servei de préstec.
 

]]>
<![CDATA[ Webinar sobre canvi climàtic per a futurs enginyers ]]> Mon, 08 Mar 2021 00:00:00 +0100

En el marc del Dia Internacional de la tecnologia per al desenvolupament sostenible, que es va celebrar el passat dijous 4 de març, i en col·laboració amb l’start-up Planetapp, especialitzada en el càlcul de l’empremta de carboni, els estudiants de les enginyeries electrònica, mecànica i d'organització industrial van participar en un webminar sobre el canvi climàtic de la mà de l'especialista Manuel Pinilla, CEO de Planetapp.

Com a exercici, es va dur a terme una enquesta amb els 43 estudiants, específicament dissenyada per calcular la seva petjada de carboni. En temps real, es va valorar i es va fer una comparativa dels resultats en relació amb l’estudiant universitari mitjà a Espanya. 

El webminar va concloure amb un debat per obrir una primera reflexió crítica sobre aquest tema i els resultats obtinguts. Aquesta acció s'emmarca en l'activitat de sostenibilitat del grup de recerca FI4.0 i va ser organitzada per la professora Virginia Espinosa, en el marc de l’assignatura de sostenibilitat, amb l’objectiu d’afavorir i potenciar la sensibilització dels futurs enginyers i enginyeres en el seu compromís per la sostenibilitat.

 Foto: Planetapp

]]>
<![CDATA[ Previsions sobre la represa de la docència híbrida ]]> Thu, 04 Mar 2021 00:00:00 +0100

El Comitè Acadèmic del TecnoCampus està analitzant la resolució del Procicat feta pública avui, 4 de març, en la qual s'obre la possibilitat a reprendre, parcialment, la docència híbrida en tots els cursos de grau.

L'inici d'aquesta mesura, per a la qual el TecnoCampus té la preparació i els mitjans tecnològics adequats, es prendrà tenint en compte el calendari acadèmic, i en tot cas ja de cara al tercer trimestre del curs.

Us informarem properament de qualsevol canvi que es produeixi relacionat amb aquesta qüestió. Cal recordar que el passat 8 de febrer ja es va reprendre la docència híbrida, i amb totes les mesures de prevenció previstes, únicament per als alumnes de primer curs, atenent a les necessitats especials d’aquest col·lectiu.

]]>
<![CDATA[ Impuls a la creació de la Red Iberoamericana de Gestión de Residuos para la Economía Circular ]]> Wed, 03 Mar 2021 00:00:00 +0100

El 2 de març es va signar el conveni per a la creació de RIGREC, la Red Iberoamericana de Gestión de Residuos para la Economía Circular. Una nova iniciativa creada pel Consorci de Residus del Maresme, el TecnoCampus, a través de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, i la Universidad Internacional Iberoamericana de México (UNINI-MX) i en la qual participa, com a convidada d’honor, la Secretaría de MedioAmbiente, Biodiversidad y Cambio Climático (SEMABICC) del govern de l’estat mexicà de Campeche.

RIGREC neix amb l’objectiu de generar coneixement acadèmic i, al mateix temps, aportar experiència pel que fa a la gestió de residus urbans sota els paràmetres de sostenibilitat i economia circular. En aquest sentit, des del Consorci de Residus del Maresme s’aportarà la part més pràctica de transferència de coneixement i d’intercanvi d’experiències, ja que és una entitat que ha impulsat en el seu territori una gestió eficient i avançada tecnològicament del residu i que, des de ja fa uns anys ha posat en marxa un important projecte d’economia circular al Maresme. Per la seva part, des del TecnoCampus i UNINI-MX es treballarà des de la perspectiva acadèmica, impulsant el desenvolupament de programes formatius i la recerca en l’àmbit de l’economia sostenible i la circularitat. La feina de SEMABICC, per la seva banda, constituirà a projectar l’experiència d’aquestes dues institucions en l’àmbit de la gestió de residus per poder-ho revertir en la societat de Campeche.

La firma del conveni va tenir lloc presencialment a la Sala de Juntes de SEMABICC, a Campeche, alhora que també es va celebrar virtualment per la trentena de participants que no hi van poder ser presencialment. La signatura del conveni va comptar amb l’assistència de David Bote, com a alcalde i president del Consorci de Residus del Maresme i del TecnoCampus; amb Carles Salesa, com a director General del Consorci i responsable tècnic de RIGREC. Per part del TecnoCampus, hi van assistir Josep Luis Checa, com a director general, i  Mar Isla, com a professora investigadora i responsable tècnica de RIGREC. Des d’UNINI-MX, les participants van ser la seva secretària general, María Isabel Bernés, i Alina Eugenia Pascual, professora investigadora d’UNINI-MX i responsable tècnica de RIGREC.

Aquesta iniciativa que acaba de veure ara la llum es va començar a gestar fa gairebé un any, l’abril de 2020, quan Alina Pascual, d’UNINI, Mar Isla, del TecnoCampus, i Carles Salesa, del Consorci de Residus del Maresme, van exposar el seu interès per posar en marxa una iniciativa que fomentés la formació i la recerca de les dues universitats, sumant-hi, al mateix temps, la transferència de coneixements i l’experiència del Consorci de Residus del Maresme.

]]>
<![CDATA[ Quines són les universitats més demanades per marxar a estudiar fora? ]]> Tue, 02 Mar 2021 00:00:00 +0100

El proper curs 2021-2022 un total de 139 estudiants marxaran a l'estranger a completar una part dels vostres estudis. En concret, seran 95 estudiants de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, 19 estudiants de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, i 25 estudiants de l'Escola Superior Politècnica els qui marxareu a estudiar fora el curs vinent. T'agradaria informar-te sobre les possibilitats d'estudiar fora? Clica aquí.

A continuació, presentem un gràfic amb les universitats més demanades per marxar el curs 2021-22, i la comparativa amb els centres més demanats per marxar aquest curs 2020-2021.

]]>
<![CDATA[ Cicle de conferències sobre salut i esport ]]> Tue, 02 Mar 2021 00:00:00 +0100

L'Escola Superior de Ciències de la Salut organitza un cicle de conferències sobre salut i esport, amb una conferència mensual de març a novembre del 2021. Les conferències són gratuïtes i se celebraran en format virtual.

Dijous 11 de març a les 18 h (especial Dia de la Dona). Prevenció de lesions i optimització del rendiment en el futbol femení.

 • Blanca Romero Moraleda, professora de la Universitat Autònoma de Madrid, preparadora física de la selecció espanyola de futbol femenina. Liínia de recerca: dona i rendiment.
 • Isabel Arbonès, fisoterapeuta esportiva. Fisioterapeuta del primer equip de fútbol femení del FCB entre el 2016 i el 20. Vint anys d'experiència al CAR de Sant Cugat.
  Moderadora: Laia Monne, doctora en Fisioteràpia, fisioterapeuta i osteòpata. Especialista en fisioteràpia esportiva.
  Format: Virtual
  Data: Dijous 11 de març a les 18.00 hores.
   
 • Inscriu-t'hi

Dijous 22 d'abril a les 18 h

 • Ponent: David Bueno. Doctor en Biologia, director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st, professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica s'ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i en la seva relació amb el comportament, especialment en els processos d'aprenentatge. Ha estat també investigador a la Universitat d'Oxford. Autor de seixanta articles científics, de vint-i-un llibres d'assaig i divulgació i de més de 700 articles divulgatius en premsa. Assessor en temes de neuroeducació de la Internacional Bureau of Education de la UNESCO. El 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica, el 2018 el Premi Magisteri per la seva contribució a la neuroeducació i el 2019 la Distinció del Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona.
 • Títol de la ponència: Mirades emocionals. Com ens comuniquem?
 • Inscriu-t'hi


Dijous 20 de maig a les 18 h

 • Ponent: Leti Pelegrín
 • Títol de la ponència: 5 claus de la teva marca personal (comunicació en xarxes socials)
 • Inscriu-t'hi


Dijous 17 de juny a les 18 h

 • Ponent: Dr. Lluís Guirao Cano. Metge adjunt especialista en Medicina Física i Rehabilitació i Cap de Servei de Rehabilitació de l’Hospital Asepeyo St Cugat del Vallès.BCN. Professor associat de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Professor titular d'ECOSERMEF (Escuela de Ecografía de la Sociedad Española de Rehabilitación y Medicina Física).
 • Moderador: Dr. Jordi Calvo. Doctor en Fisioteràpia. PDI de Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus. Fisioterapeuta del Servei de Rehabilitació de l’Hospital –Centre de Prevenció i Rehabilitació Asepeyo St.Cugat del Vallès.BCN 
 • Títol ponència: Rehabilitació integral del pacient amputat d'extremitat superior i/o inferior
 • Inscriu-t'hi


Dijous 21 d'octubre a les 18 h

 • Ponent: Pendent
 • Títol Ponència: La primera pandèmia del segle XXI: encerts i errors en la gestió de la covid-19
 • Les inscripcions s'obriran properament

Dijous 18 de novembre a les 18 h

 • Ponent: Juanjo García
 • Títol Ponència: Avaluació clínica i abordatge terapèutic en el pacient vertiginós
 • Les inscripcions s'obriran properament
]]>
<![CDATA[ Vols participar en una assignatura d'innovació a nivell internacional? (matrícula gratuïta) ]]> Tue, 02 Mar 2021 00:00:00 +0100

T'has plantejat mai com serà un supermercat del 2050? Quin serà el cicle de consum de la roba? O com canviaran els models d'aprenentatge del futur?

Aquests són alguns dels aspectes que possiblement treballaràs a l'assignatura optativa Projectes Innovadors: Reptes i Tendències del Segle XXI. L'assignatura, que es desenvoluparà durant el tercer trimestre, s'emmarca dins del projecte pilot Demola a Catalunya, un programa internacional de foment de la cultura de la innovació oberta entre universitats i empreses.

Per dur-la a terme, busquem 8 estudiants de cada Escola del TecnoCampus que estiguin interessats participar en aquest projecte internacional a través d'aquesta optativa. L’assignatura, de 6 ECTS i la matrícula de la qual és gratuïta, es desenvoluparà en format online en vuit de les deu setmanes lectives, amb les eines de comunicació i treball de Demola.
 

Qui hi pot participar?

Tots els estudiants que opten a optativitat de quart curs de l'Escola Superior Politècnica, de tercer i quart curs de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, i de segon, tercer i quart curs de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, incloent els estudiants de les dobles, que poden optar a ampliar la seva matrícula.

Què busquem?

 • Estudiants que es plantegin com serà el futur per poder decidir com el volem encarar.
 • Estudiants que amb un bon domini de l’anglès mirin els projectes amb una perspectiva oberta a noves possibilitats.
 • Estudiants motivats i compromesos a ser part activa d’aquesta assignatura pilot, que pretén ser un punt de partida a propostes de treball per reptes a totes les universitats catalanes.

Per què participar-hi?

 • Ser membre actiu d’un equip de treball multidisciplinar internacional
 • Estar investigant sobre els reptes de futur d’una de les 10 institucions que participen en aquest projecte.
 • Disfrutar de l’acompanyament d’un consultor de l’empresa Demola, de Findlàndia, que acompanyarà a cada equip en tot el procés de treball, amb metodologies que us permetran entendre com serà el futur.
 • Tenir el feedback periòdic entre els responsables de l’empresa del repte que estigueu treballant.

Quins projectes innovadors es treballaran?

L'assignatura es focalitzarà en 10 reptes d'empreses vinculats a tres eixos temàtics:

 • Economia circular
 • Transformació digital
 • Benestar de les persones

Vull conèixer els reptes!

I si vull participar-hi, quins són els següents passos?

 • Si vols saber-ne més i/o t’'agradaria participar-hi, envia un correu a la professora Carme Rovira a crovira@tecnocampus.cat abans del 10 de març del 2021 per qualsevol dubte sobre la teva implicació i matrícula. Si ja estàs convençut, has d'aplicar des de la Web de Demola Catalonia, i també formalitzar la teva nova matrícula per aquest curs des l’e-Secretaria: GRAUS > Incidències Acadèmiques (indicant si volen ampliar matrícula o canviar-la per un altra optativa matriculada del 3T, fent constar el codi i nom de l’assignatura a canviar). Aquesta matrícula no suposa despesa econòmica, i et donarem suport per formalitzar-la. Pots inscriure't al projecte fins al 19 de març.
 • A partir d’aquí, tindràs accés a la plataforma Demola, on podràs escollir a quins reptes dels 10 plantejats i les companyies que promouen els reptes t'agradaria treballar.
 • A partir d'aquí, treballaràs en un equip amb 2 o 3 estudiants del Tecnocampus, 2 o 3 estudiants internacionals i un consultor/a Demola, i en contacte directe amb la institució promotora del repte al que finalment estiguis assignat/ada.
]]>
<![CDATA[ Setmana universitària de l'economia social ]]> Fri, 26 Feb 2021 00:00:00 +0100

La Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza tres conferències per donar a conèixer els models empresarials de l’economia social. T’hi esperem!

Dilluns 8 de març
10:15 h.
Cap a un model de governança democràtica
Albert Vidal, director gerent de la Fundació Maresme
Més informació i enllaç a Zoom.

Dilluns 8 de març
15 h.
La gestió de la innovació en una entitat no lucrativa: el cas d’Oxfam Intermón
Ferran Esteve, responsable d’innovació a Oxfam Intermón.
Més informació i enllaç a Zoom.

Divendres 12 de març
10 h.
La gestió de la innovació en una entitat de l’economia social: el cas de Suara Cooperativa
Jordi Picas, director d'Innovació i Relacions Públiques Institucionals a Suara Cooperativa.
Més informació i enllaç a Zoom.

 

 

 

]]>
<![CDATA[ Conferències sobre salut i gènere ]]> Fri, 26 Feb 2021 00:00:00 +0100

La Unitat d'Igualtat i la Comissió de Campus Saludable i Sostenible del TecnoCampus us conviden a participar en la primera edició del “Cicle de conferències salut i gènere”, que tindrà lloc  del 23 de febrer al 10 de març.

L'organització ha buscat un fil argumental entre totes les ponències, que volen posar de relleu diferents aspectes de la salut des de la perspectiva de gènere. L’objectiu principal és proporcionar informació de rellevància científica que ajudi a prendre decisions respecte temes important de la salut de la dona i l'home.

A continuació trobareu el programa i els enllaços de cada conferència:

Sexualitat i relacions socioafectives. Sexe segur, empoderament, conductes sexuals de risc,  alcohol i sexe.

Ponent: Sra. Minerva Coronas. Educadora Social. Fundació Àmbit prevenció.

Data: dimecres 3 de març. De 12:15 h a 13:15 h.

Format: Ponència online (via Zoom).

Inscripcions

 

Sexualitat madura

Ponència 1: Sexualitat madura: sexe i vida.

Dra. Francisca Molero Rodríguez. Metgessa i sexòloga clínica. Presidenta de la Federación

Española de Sociedades de Sexología.

Ponència 2: Gaudir la sexualitat després de la menopausa / andropausa és possible!

Sra. Roser Civit. Psicòloga sanitària especialitzada en sexualitat i parella.

Data: dijous 4 de març . De 12:15 h.  a 13:45 h.

Format: Ponència online (via Zoom).

Inscripcions

 

Carrera professional, salut i fertilitat

Ponència 1: Importància de la maternitat i la paternitat en la planificació de la vida

Sra. Cristina Sánchez. Fundadora i gerent de Juno Projects.

Ponència 2: Abordatges de la fertilitat en el segle XXI.

Sra. Antonia González, Biòloga. Directora i Fundadora d’Onet.

Data: dimecres 10 de març. De 12:15h. a 13:45 h.

Format: Ponència online (via Zoom).

Inscripcions

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article científic en col·laboració amb el Tecnológico de Monterrey ]]> Wed, 24 Feb 2021 00:00:00 +0100

El professor Marcos Faúndez publica, en col·laboració amb el Tecnológico de Monterrey i la Universitat Vanvitelli, l'article "Emotional State Recognition Performance Improvement on a Handwriting and Drawing Task". En aquest article s'utilitzen característiques espectrals i cepstral del senyal capturat en una tauleta digitalitzadora i algorismes de classificació automàtica per al reconeixement de l’estat emocional de la depressió, l’ansietat i l’estrès a partir de tasques grafoescriturals.

Aquest article, publicat a la revista IEEE access indexada al WoS JCR en primer quartil (Q1), és una primera col·laboració entre el Grup de tractament de senyal del Tecnocampus i la Escuela de ingeniería y ciencias del Tecnológico de Monterrey (Mèxic). Concretament, amb el degà de la facultat, Juan Arturo Nolazco, i l'estudiant Olivier Velázquez. Aquest centre és, segons el rànquinq QS Latin America, la millor universitat mexicana i la tercera millor de tota Llatinoamèrica.

En aquest article hi participen també els professors de la Università della Campania Luigi Vanvitelli, Dipartimento di Psicologia (Itàlia) Anna Esposito i Gennaro Cordasco, amb els quals ja existeix un històric de treballs conjunts en els darrers 20 anys.

]]>
<![CDATA[ Darreres places per al curs en Covid-19 per a residències ]]> Wed, 24 Feb 2021 00:00:00 +0100

Entre l'1 de març i el 25 d’abril, s'imparteix el Curs en Covid-19 i síndromes geriàtriques per a professionals de residències, coorganitzat pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. És un curs de 70 hores distribuïdes en classes asincròniques i dos tallers presencials. que s’impartiran els dissabte al matí.

Es tracta d'un curs pioner dirigit als professionals sanitaris de l´àmbit geriàtric del Maresme que té com a objectiu proporcionar-los coneixements i eines per millorar la capacitat d´atenció a la gent gran davant del COVID-19. El curs formarà principalment en el cribratge, valoració i/o intervenció de la insuficiència respiratòria, però també en les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria i la rehabilitació posterior de l’estat funcional.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en un projecte de recerca europeu sobre emprenedoria ]]> Thu, 18 Feb 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus forma part de l’equip internacional que durà a terme el projecte Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance (EICAA), finançat per la Comissió Europea sota la convocatòria Erasmus + “KA2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Knowledge Alliances” i que es desenvoluparà des del 2021 fins al 2023.

El projecte està coordinat per l’empresa Univations GmbH (Alemanya), i també hi participen la University of Szeged (Hongria), la University of Hohenheim (Alemanya), el Management Center Innsbruck (Àustria), la Antwerp Management School (Bèlgica), Adsata (Alemanya), eVista Informatikai Kft (Hongria) i ProMedia Kommunikation (Àustria).

L’objectiu del projecte EICAA és crear una plataforma digital que avaluarà les competències emprenedores individuals i, en base als resultats de l’avaluació, detectarà de forma acurada les necessitats específiques de desenvolupament de competències emprenedores, i recomanar els programes de formació més adeqüats. El públic a qui va destinada la plataforma digital són professors, coordinadors i responsables en les institucions d’educació superior, estudiants, investigadors, així com departaments de Recursos Humans, gestors d’empresa i treballadors.

El TecnoCampus lidera la primera fase del projecte, relativa al desenvolupament del marc conceptual d’avaluació de competències emprenedores, sota la direcció d'Ester Bernadó, que juntament amb l’equip de recerca format pels investigadors Oriol Ribera i Jaume Teodoro, i amb Marta Carceller com a tècnica de l’Oficina de suport a la recerca i projectes, treballaran en els tres anys de durada del projecte.

Els quatre centres participants d’educació superior, entre els quals es troba el TecnoCampus, les quatre empreses i l’institut de recerca que desenvolupen el projecte, de cinc països europeus diferents, es van reunir el passat dia 11 de febrer per mitjà de videoconferència amb l’objectiu de concretar el pla de treball conjunt durant els propers mesos. En aquesta primera reunió va assistir-hi també una representant de l’Agència Executiva en l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Comissió Europea, organisme responsable de la supervisió del projecte, que va destacar la gran concurrència de projectes en la convocatòria i l’alta qualitat dels projectes seleccionats.
 

]]>
<![CDATA[ El Grau en Mitjans Audiovisuals mostra sèries d'autoretrats al FineArt d'Igualada ]]> Wed, 17 Feb 2021 00:00:00 +0100

El Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus torna a tenir presència en la novena edició el festival de fotografía FineArt Igualada, que se celebra del 26 de febrer al 21 de març. És la quarta vegada que el grau hi exposa una selecció de diferents treballs d’estudiants, aquesta vegada realitzats durant els cursos compresos entre 2018 i 2021.

En aquesta edició, la mostra inclou una sèrie de fotografies al voltant de la temàtica de l’autoretrat, realitzades dins de l’assignatura optativa de quart curs "Fotografia documental", impartida pels professors Cristòfol Casanovas, que actúa com a comisari de l’exposició, i Maria Luna Rassa. També s’hi inclouen imatges del curs 18-19, on va participar el recentment desaparegut Joan Safont.

Concretament, s’hi presenten autoretrats realitzats per 32 estudiants, des d’una proposta teòrica que els classifica en actuants, figurants i íntims/confidents.  La proposta de sèries per l’exposició agrupa similituds formals i temàtiques. Destaquen els autoretrats poètics de Susana Kaiana Aizpurua i Francesc Gallego; la sèrie lectores amb fotografies, de Laura López, Paula Vega, Andrea de Olañeta, Sonia Álvarez; la sèrie distraccions quotidianes, de Roger Prunera, Cel Calafell, Laura Llobet i Jan Mir; la sèrie  autoretrats íntims, de Queralt Mums, Yolanda Ramos, Natalia Rabaneda, Arnau Mas, Pere Lloveras, Víctor Rodríguez i Angela Marí. Autoretrats expressius, de Javier Flóres, Ferran Llerena, Adriá Mora, Francesc Santos i Eric Pomar. La selecció es completa amb una sèrie de diversos jocs d'autorepresentació i reflexos, amb treballs d'Albert Carol, Eloi Serra, Nuria Abascal, Aina Comas, Jon San Sebastián, Marc Castellanos, Adriá Bañuelos, Artur Martínez i Natalia Ayala. també s'hi inclou una proposta de Michael Rojas, estudiant de Disseny Interactiu al’ICESI  (Cali, Colombia), que ha format part del programa d’intercanvi del TecnoCampus durant el curs 2019-20.

També es presenta “Catarsi”, el treball de fi de grau de Marina Vallejo, que es, segon la seva autora, “un projecte fotogràfic d’autoretrat que explora diversos vessants del minimalisme, com la felicitat personal i la veritable importància de tot allò que ens envolta. La proposta estètica desenvolupada agafa com a referència els principis bàsics del moviment artístic originari.

Els coordinadors del Grau en Mitjans Audiovisuals, Jordi Roquer i Rafael Suárez, consideren que "col·laborar en iniciatives com FineArt Igualada és una magnífica manera d’apropar els estudiants al món de l'audiovisual i de la cultura, a més de reconèixer també el seu talent i capacitat com a creadors". En aquest sentit, la participació a FineArt permet als universitaris donar visibilitat a les seves obres, i al TecnoCampus posar en relleu la qualitat dels estudis i el talent dels seus estudiants, al mateix temps que continua enfortint la relació del grau amb el territori.

Durant vint i quatre dies, els espais de la ciutat d'Igualada mostraran fotògrafs de tot el món, escoles de fotografia i aficionats. Juntament amb la mostra fotogràfica s'organitzen activitats culturals entorn de la temàtica escollida: xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers per a adults i nens.

]]>
<![CDATA[ Suport a la federació catalana de bàsquet en el Programa d'Assessorament de Lesions ]]> Wed, 17 Feb 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, a través dels professionals que imparteixen els graus de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), Fisioteràpia i la doble titulació de CAFE i Fisioteràpia, participa en el nou Programa d'Assessorament de Lesions que ha posat en marxa la Federació Catalana de Basquetbol.

Dirigit per la metgessa especialista en medicina de l'esport Sílvia Treviño, aquesta nova proposta federativa permetrà un recolzament indispensable per acompanyar, de la manera més individualitzada i rigorosa possible, el procés de la lesió i la seva conseqüent recuperació a pista. En el cas dels casos de lesió greu del lligament creuat anterior es comptarà amb la participació del TecnoCampus.

Més informació

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza la Setmana Informativa de Graus de l'1 al 5 de març ]]> Tue, 16 Feb 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha obert les inscripcions a Setmana Informativa de Graus, que se celebrarà entre els dies 1 i 5 de març en sessions de tarda i en modalitat online. Es tracta d’una iniciativa que vol acostar la realitat universitària als futurs estudiants, amb una fórmula adaptada a la realitat actual, marcada per la pandèmia del Covid-19. En sessions a les 17:30 h i a les 19 h, els assistents podran parlar en directe amb coordinadors i estudiants de les diverses titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus, totes elles títols oficials de la Universitat Pompeu Fabra. A més, s’han previst sessions específiques sobre l’accés a la Universitat (Gestió Acadèmica), la vida universitària, les possibilitats d’allotjament, les estades a l’estranger o la borsa de pràctiques i treball a l’abast dels universitaris.

L’horari de tarda d’aquesta iniciativa s’ha pensat per fer-la compatible amb les classes presencials dels estudiants de secundària. Quan les circumstàncies de la pandèmia ho permetin, previsiblement el mes d’abril, el TecnoCampus celebrarà una Jornada de Portes Obertes presencial, perquè els interessats en els seus estudis puguin visitar les instal·lacions.

Les inscripcions a la Setmana Informativa de Grau ja es poden fer mitjançant el portal futurestudiant.tecnocampus.cat,creat el curs passat per agrupar-hi tota la informació relativa a la selectivitat, la preinscripció universitària i tota aquell contingut addicional que poden necessitar els estudiants que el proper curs accediran a la Universitat. L’entorn canviant generat per la crisi del coronavirus fa que els estudiants cerquin informació en diversos canals, i la voluntat d’aquesta pàgina és agrupar-la i incloure els enllaços a les principals webs de referència de la Generalitat pel que fa a l’accés a la universitat.

La web incorpora, així mateix, un apartat de preguntes freqüents i la possibilitat de posar-se em contacte amb el Punt d’Informació a l’Estudiant per rebre una atenció personalitzada. 

L’oferta acadèmica 

El TecnoCampus impartirà el curs 2021-2022 un total de 17 graus i dobles graus, quatre màsters universitaris oficials i 12 títols propis de màsters i postgrau.

Els estudis de l’àmbit de les enginyeries industrials, l’enginyeria informàtica, l’audiovisual i els videojocs s’agrupen en l’Escola Superior Politècnica, amb l’opció de cursar una doble titulació d’informàtica i videojocs i diverses simultaneïtats d’estudis. Els de ciències socials (Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (AdE), amb opció de cursar-la en anglès; Màrqueting Digital; Logística i Negocis Marítims; i les dobles titulacions de Turisme i AdE i AdE i Màrqueting Digital) s’imparteixen a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Mentre que els de salut (Infermeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), Fisioteràpia i la doble titulació de Fisioteràpia i CAFE) es cursen a l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

A aquesta àmplia oferta de graus, s’hi sumen quatre màsters universitaris (Emprenedoria i Innovació, Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment i Entrenament Personal i Readaptació Físico-esportiva), un màster conjunt amb la UOC en indústria 4.0 i un total de d’onze postgraus que permeten l’especialització en diversos àmbits.

]]>
<![CDATA[ Detectaplastics, cas d’èxit de relleu de la propietat i direcció de l’empresa amb el suport del TecnoCampus ]]> Mon, 15 Feb 2021 00:00:00 +0100

En aquest article de la Vanguardia t'expliquem el cas d’èxit de relleu de la propietat i direcció  de l’empresa Detectaplastics  amb el suport del TecnoCampus . En un any, el nou propietari, Tomàs Obregon, ha obert una delegació a França i ha ampliat la gama de productes, a més de passar de 3 a 9 treballadors.

]]>
<![CDATA[ Tecnoydes, aplicacions a mida per impulsar la digitalització de les empreses ]]> Mon, 15 Feb 2021 00:00:00 +0100

Aquesta empresa, ubicada al TecnoCampus, han viscut un any intens, amb molts projectes per adaptar empreses i serveis als nous requeriments digitals, entre els quals destaquen els que han desenvolupat en l'àmbit sanitari. Un dels projectes més importants dels últims mesos ha estat relacionat amb un important hospital comarcal de Catalunya, amb el qual han col·laborat com a membre de l'equip de programació intern.

Pots conèixer-la millor en aquest article a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ L'empresa de micromecenatge Verkami compleix 10 anys ]]> Mon, 15 Feb 2021 00:00:00 +0100

L’empresa de micromecenatge per a projectes culturals nascuda al Tecnocampus va fer rècord de recaptació l’any 2020. El projecte va néixer el desembre del 2010 quan, després de passar per la incubadora del TecnoCampus, es va fer realitat la idea del pare d’en Jonàs, en Joan: “Va veure que als Estats Units es començava a fer micromecenatge i ens ho va explicar a mi i al meu germà. Ens va semblar innovador i interessant. Com a grans consumidors de cultura que érem, ens semblava molt atractiu poder ajudar als artistes del país a fer realitat els seus projectes.” Aleshores no hi havia res equivalent a Catalunya, però tampoc a l’Estat ni al conjunt d’Europa.
Deu anys després, Verkami ha finançat 8.780 projectes amb un percentatge d’èxit del 73%. Les aportacions de més d’un milió de mecenes i la plataforma mataronina han fet possible propostes culturals que van de la música al món editorial passant per treballs audiovisuals, però també algun projecte científic, d’arts escèniques o del sector de l’alimentació.

Llegeix la noticia a la revista Capgròs.
 

]]>
<![CDATA[ Col·laboració amb els cursos Social Neet ]]> Mon, 15 Feb 2021 00:00:00 +0100

La Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus col·labora amb el programa Social Neet impartint la formació dels nous dos curs que s’iniciaran aquest 2021:

 • Curs sobre noves tecnologies i el programari lliure. Data Inici: 22 de febrer.
 • Curs sobre energies renovables. Data inici: 19 d’abril

Els cursos son 100% subvencionables i s’adrecen a treballadors en actiu i aturats, estudiants, persones, empreses i entitats d’aquests sectors econòmics o d'altres sectors afins.

El cursos tenen com a objectiu donar a conèixer les eines de recuperació econòmica dels sector de les noves tecnologies i les energies renovables. Comptaran amb la participació de professorat del TecnoCampus i professionals i empreses de cada sector, que analitzaran aspectes com:
- Entorns i eines de desenvolupament com Python.
- Entorns creatius i de resolució de problemes.
- Eines de planificació empresarial.
- Les energies renovables: solar eòlica i energies alternatives.

La durada de cada curs és de 30 hores, que s’impartiran cada dilluns en format online

Informació e inscripcions.

SOCIAL NEET és un projecte europeu d'impuls de l'Economia Social i Solidària (ESS), adreçat a joves que es troben a l'atur, entitats i empreses. La participació en el projecte permet que tan uns com altres rebin formació i acompanyament per conèixer les oportunitats d'emprendre projectes empresarials amb impacte social.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez i l’estudiant Olga Brotons publiquen un article a revista indexada de primer quartil ]]> Thu, 11 Feb 2021 00:00:00 +0100

El professor Marcos Faúndez i l’estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Olga Brotons publiquen l’article “On Handwriting Pressure Normalization for Interoperability of Different Acquisition Stylus” a la revista IEEE Access. Completen el llistat d’autors el professor dels graus de la branca industrial del TecnoCampus Carles Paul, i el professor de l’Escola Politècnica de Montreal Réjean Plamondon. En aquest article s’estudia la resposta a la pressió de diversos dispositius de captura de senyals manuscrits amb tauleta gràfica digitalitzadora (a la imatge), amb l’objectiu de facilitat la interoperabilitat entre equips mixtos. Això permet treballar amb diversos sistemes de captura i continuar aprofitant mostres adquirides amb equips ja discontinuats. D’aquesta forma, es contribueix a allargar la vida útil dels productes hardware i de les bases de dades, afavorint l’economia circular, ja que s’amplia la vida útil dels productes.

Part de l’estudi forma part del treball final de grau de l’estudiant Olga Brotons, dirigit pel professor Marcos Faúndez i defensat durant el curs 2019/2020. Es tracta, doncs, d’una mostra de la participació d’estudiants del TecnoCampus en projectes de recerca, així com de col·laboració internacional; concretament, entre el Grup de tractament del senyal i dades, reconegut per l’AGAUR com a grup de recerca consolidat en tres convocatòries consecutives, i el laboratori SCRIBENS de Montreal.

]]>
<![CDATA[ T’has plantejat algun repte per millorar la competitivitat de la teva empresa? Informa't del programa Demola ]]> Thu, 11 Feb 2021 00:00:00 +0100

Participa en el programa Demola i podràs col·laborar amb estudiants universitaris, sense cost per a la teva organització, desenvolupant un repte per millorar la competitivitat.

Demola és un programa d’innovació oberta en què empreses i institucions plantegen reptes a equips multidisciplinaris d’estudiants universitaris que, a través d’un projecte de co-creació.

Àmbits dels reptes:

 • Economia circular, lligat a la millora de la sostenibilitat, la gestió de residus, l’optimització de recursos, etc.
 • Transformació digital i gestió de les dades.
 • Salut i qualitat de vida de les persones. 

Vols participar-hi? Només cal que omplis el formulari de la pàgina web

T’ajudarem a definir el repte tenint en compte les tendències globals i les noves tecnologies com a oportunitats de creixement.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus impulsa una Càtedra sobre economia circular ]]> Mon, 08 Feb 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va presentar divendres passat 5 de febrer la que és la tercera càtedra universitat-empresa que es posa en marxa des de la inauguració del parc. Es tracta de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, que s’afegeix a les ja existents: en Envelliment i Qualitat de Vida i en Economia Social i Cooperativa. Les càtedres, va apuntar el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, són un instrument a l’abast de les universitats per anar de la mà del sector privat i d’institucions públiques en recerca i transferència. En aquesta ocasió, la càtedra neix de l’impuls dels dos patrons: Aigües de Mataró –companyia pública de l’Ajuntament de Mataró- i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, la presidència del qual recau en l’alcalde de Mataró, David Bote. En la cloenda de l’acte de presentació, Bote va apuntar que els fons Next Generation obren portes per a fer inversions en àmbits com el que estudiarà la Càtedra d’Economia Circular. 

La directora de la Càtedra, Sònia Llorens, va apuntar que, si analitzem les dades referents als consums i emissions anuals, “es pot concloure que el nostre model de consum és absolutament insostenible, i requereix actuar de manera urgent cap a noves formes de producció i consum". En aquesta línia, la Càtedra incidirà a aportar els mitjans acadèmics per a la investigació, la formació, la transferència tecnològica i la divulgació que permetin formar i donar poder als agents impulsors del canvi cap a aquest nou model més sostenible. "En la implementació de l'economia circular hem de reincorporar patrons de comportament del passat i aplicar-hi les noves tecnologies, a més d’involucrar-hi societat, les entitats públiques i la indústria".

El president del Consell d'Administració d'Aigües de Mataró i president del consell de direcció de la càtedra, Manuel Mas, va remarcar que, ja en el seu moment, la iniciativa del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme va ser pionera a Catalunya, i es va mostrar convençut que l’aposta d’ara per crear la càtedra respon a una evolució de la societat per buscar nous mecanismes de sostenibilitat. "La companyia d'Aigües de Mataró va pensar que estaria bé destinar recursos a pensar en el futur i impulsar alguna iniciativa en l'àmbit de la universitat", va indicar Mas.

Carles Salesa, director tècnic de el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, va apuntar, per la seva banda, que “en els més de 30 anys d'experiència hem aconseguit que la marca Mataró-Maresme s'hagi convertit en una marca referent i de prestigi en l'àmbit dels residus”. És aquesta “visió estratègica”, va afegir, el que ha de permetre “desenvolupar un projecte d'economia circular innovador i ambiciós".

En la conferència inaugural, el professor emèrit de la UAB Jordi Batrolí, membre del consell assessor de la Càtedra, va destacar que "hi ha molts indicadors de la biocapacitat de regeneració sostenible de la terra". Però, alhora, va llançar aquesta advertència: "No podem sobrepassar aquesta capacitat de regeneració de sistema”.

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras publica un article on debat l’existència del silenci absolut com a recurs a l’audiovisual ]]> Tue, 02 Feb 2021 00:00:00 +0100

El professor del Grau de Mitjans Audiovisuals Daniel Torras ha publicat l’article Cero decibelios ¿Existe el silencio absoluto en el audiovisual? a la revista científica Comunicación. Revista internacional de Comunicació Audiovisual, Publicidad y Estudios Culturales de la Universidad de Sevilla. L’article va ser motivat i inspirat per les reflexions d’una alumna del grau en el seu Treball Final de Grau.

En aquest treball es discuteix i s’argumenta si existeix el silenci absolut a l’audiovisual des de la perspectiva tècnica d’incloure una franja a la banda sonora sincronitzada amb zero decibels de percepció. Des d’una anàlisi de la literatura científica existent al voltant del silenci audiovisual es planteja una esquematització del silenci en tres dimensions: la conceptual, la tècnica i la psicoperceptiva.  L’article arriba a la conclusió que, si bé amb alguns matisos i consideracions, es pot considerar l’existència del silenci absolut a les dues primeres dimensions, es descarta completament a la tercera amb arguments perceptius i cognitius.

L’article igualment conclou que s’ha de revisar la terminologia emprada ja que ‘silenci absolut’, en el cas que tracta el text, pot ser que no es refereixi a una sensació sinó a una configuració digital o física de l’estat d’un producte: la banda sonora com a flux d’informació. En tot cas, el treball conclou que es podria acceptar una idea de silenci absolut audiovisual únicament tècnic referida a la tècnica d’edició, però no a la seva percepció.

El silenci audiovisual és una de les línies de recerca que treballa el grup SSIT (So, Silenci, Imatge i Tecnologia) del qual el professor Torras n’és co-coordinador.

]]>
<![CDATA[ S'inaugura TecnoGirl, un projecte per acabar amb la bretxa de gènere en les STEM ]]> Tue, 02 Feb 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus i les biblioteques del Maresme, amb el suport de la Diputació en el marc del BiblioLab, van donar ahir el tret de sortida al projecte TecnoGirl en un acte inaugural a càrrec de Sílvia Sebastián, responsable de Biblioteques del Maresme; Marco Antonio Rodríguez, responsable de projectes STEM del TecnoCampus; Laura Artigas, enginyera aeronàutica a Airbus, i Irene Lapuente, llicenciada en Física, divulgadora de ciència i tecnología i fundadora de la ‘Mandarina de Newton’.

Artigas, de 27 anys, volia dedicar-se a el món científic i de petita li encantava tot el relacionat amb l'espai i l'univers. Va fer unes pràctiques a Airbus i, en acabar-les, va ser contractada. "M'agradaria transmetre el missatge que no hi ha carreres d'homes i de dones, totes les professions són igual de vàlides", sentencia. "Al capdavall, el món de la ciència i la tecnologia el que necessita és talent. No trieu carreres que no us agraden pel món que us envolta i per la societat perquè en si ho feu el món es perdria la meitat del talent ", va destacar Artigas, una de les protagonistes de l'exposició itinerant que es podrà veure en deu biblioteques de la comarca.

Lapuente va fer una xerrada amb perspectiva històrica sobre la presència de les dones en la ciència i en els Premis Nobel. "Aquest any quatre dones han guanyat el Premi Nobel i tres han estat científiques. Ha estat un any molt bo, però encara no estem a 50-50% ", sentencia.

"Històricament només quatre dones han guanyat el Nobel de la Física a 120 anys", va afirmar Lapuente. La divulgadora va remarcar que hauria de deixar de ser notícia que "una dona hagi guanyat el Premi Nobel de la Física '. "Les dones han estat sempre implicades amb la ciència, la tecnologia, les matemàtiques ... en el passat, en el present, i en el futur. Les dones han guanyat bastants batalles en el camp de batalla, al laboratori, però potser no han guanyat tantes batalles en els llibres d'història ", va apuntar.

A més de l'exposició itinerant sobre dones científiques i tecnològiques que es podrà veure a diferents biblioteques de l'Maresme, el projecte TecnoGirl proposa diversos tallers que s'impartiran a les biblioteques (tallers BiblioLabs) o al mateix TecnoCampus. Són els els tallers Xnergic, que s'imparteixen des de fa ja anys al TecnoCampus i que coordina el professor Marco Antonio Rodríguez, que impulsa també el projecte TecnoGirl: "Al TecnoCampus impartim diferents enginyeries amb un enfocament professionalitzador i en un entorn de proximitat i de suport als estudiants: amb els tallers Xnergic i la TecnoGirl, volem animar a joves a partir dels 12 anys que són el planter per a aquests estudis superiors ", apunta.

La gran activitat de el projecte serà una hackaton femenina, que consisteix en un esdeveniment creatiu i formatiu en què les participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d'una manera pràctica i mitjançant la tecnologia.

Miquel Àngel Vadell, regidor d'Educació i Treball de Mataró, va tancar l'esdeveniment. "Els polítics podem fer moltes coses per canviar la situació. Una mostra és aquesta segona edició de TecnoGirl. Seguirem apostant per la igualtat entre els estudiants de secundària, intentant posar fi a la bretxa de gènere ", va concloure.

Podeu llegir els articles sobre la TecnoGirl publicats a La Vanguardia i al portal Adolescents.cat.

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera presideix un tribunal de tesi ]]> Fri, 29 Jan 2021 00:00:00 +0100

La professora Esther Cabrera, coordinadora del Grup de Recerca en Atenció a la cronicitat i innovació en salut, ha participat com a presidenta del tribunal de tesis de la infermera isrealiana Limor Rimer. La seva tesis, que porta per títol “ The effect of family structure and family support on women’s coping with fertility treatments”, ha estat realitzada a diferents hospitals d'Israel, on traballa com a infermera la doctoranda.

El seu treball de recerca  aborda  les diferents situacions emocionals a les quals s’afronten les dones en tractaments de fertilitat. Israel promou de manera activa la natalitat, finançant aquests tractaments de manera pública i gratuïta fet que fa que la seva taxa  de natalitat sigui de les mes altes del mon (3,1 fills per dona), davant d'1,3 a Espanya. L’acte ha estat realitzat en format no presencial, amb membres de tribunal i assistents de quatre universitats d'arreu del món. 

]]>
<![CDATA[ La lliga de debat universitària analitza si cal prioritzar salut o economia ]]> Fri, 29 Jan 2021 00:00:00 +0100

La final de la 6a edició de la Lliga de Debat Universitària del TecnoCampus s'ha celebrat avui en format virtual, a través de la platafora Zoom i emesa pel canal de YouTube de la institució. Dos equips d'estudiants han debatut sobre un tema d'enorme actualitat: si cal prioritzar l'economia o la salut en temps de pandèmia. L'equip guanyador ha estat el que, a criteri del jurat, ha elaborat millor els seus arguments i els ha defensat amb una majori eficàcia. És el format per Maria Basco, Nacho Lozano i Sergi Grajera. La millor oradora ha estat de l'equip contrari: Ana Torrent. 

El periodista Ramon Rovira, adjunt a Presidència i Director de Relacions Institucionals del Grupo Godó, ha estat l'encarregat de pronunciar una xerrada sobre comunicació, en què ha destacat que vivim uns temps en què es comença a plantejar que cal posar límits a l'ús de les xarxes socials per part d'aquells que les usen per difondre fake news. "En aquests momets és més important que mai el paper que juga en la societat el periodisme honest i rigorós", ha apuntat.

En la benvinguda de l'acte, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, ha destacat la importància d'aquest tipus d'activitats per potenciar hablitats que són clau en l'àmbit professional. El jurat de la Lliga de Debat ha estat format Montserrat Vilalta, directora de Serveis i Projectes Universitaris del TecnoCampus, que n'era la presidenta; Oriol Ribet, cap de comunicació i màrqueting del TecnoCampus; Josep-Vicenç Mestre, formador dels estudiants participants en la Lliga i investigador de la Universitat Pompeu Fabra; i Josep Mª Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.
 

]]>
<![CDATA[ Obert el procés d'acreditació del Grau en Disseny i Producció de Videojocs ]]> Thu, 28 Jan 2021 00:00:00 +0100

Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de maig per emetre un informe de qualitat del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme cada sis anys en el cas dels graus universitaris.

L'Escola ha de redactar de manera prèvia a la visita un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el Grau. L’autoinforme ha estat elaborat per una comissió de l’escola amb representació dels estudiants, el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) amb l’objectiu d’elaborar un document que reculli diferents punts de vista. 

L'autoinforme es pot consultar aquí, i fins al dilluns 1 de febrer tothom pot proposar millores al contingut de l’autoinforme. Les propostes es poder fer arribar a través de la bústia oberta.

]]>
<![CDATA[ Onze estudiants reben les beques Talent de la UPF i el TecnoCampus ]]> Tue, 26 Jan 2021 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha atorgat avui a onze estudiants de primerc curs de grau les Beques Talent, destinades a reconèixer la trajectòria acadèmica prèvia a l'accés a la Universitat. Convocades gràcies al suport de la Universitat Pompeu Fabra, present en l'acte d'avui pel seu representant al Patronat de la Fundació TecnoCampus, Carles Ramió, aquestes beques estan dotades amb 2.400 euros cadascuna, i se'n convoquen un total de 17, corresponents a una per a cada titulació que es pot cursar al TecnoCampus. En l'acte, al qual també han assistit la directora de Serveis i Projectes Universitaris del TecnoCampus, Montserrat Vilalta, i el director general, Josep Lluís Checa, ha posat en valor l'esforç que han fet aquests estudiants en l'etapa prèvia a la Universitat. La captació del talent, han apuntat els assistents, és un objectiu tant per la UPF com pel TecnoCampus. L'acte s'ha celebrat de manera telemàtica i s'ha transmès pel canal del TecnoCampus a la plataforma YouTube.

La relació d'estudiants que han rebut unabeca Talent el curs 2020-2021 és aquesta: 

 • Laura Codina Fontseca, del grau en Fisioteràpia.
 • Marina Codony Lleonart, del grau en Disseny i Producció de Videojocs.
 • Marta Giralte Graells, del doble grau en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació.
 • Marc Grau Marti, del doble grau en Enginyeria en Informàtica de Gestió i Disseny i Producció de Videojocs.
 • Marta Guerrero González, del Grau en Mitjans Audiovisuals.
 • Laura Hervas Gervilla, del Grau en Infermeria.
 • Manuela Iglesias Taboada, del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals.
 • Sofia Lopez Hernandez, del doble Grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.
 • Miranda Medina Romero, del doble grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.
 • Gerard Ortiz Salla, del Grau en Logística i Negocis Marítims.
 • Laia Terrades Jimenez, del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació.
]]>