Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Noves sessions de running, ioga i pàdel al TecnoCampus. T'hi animes? ]]> Tue, 08 Jan 2019 00:00:00 +0100

T’has proposat fer més exercici físic aquest 2019? Des del TecnoCampus t’ho posem fàcil amb el nou programa d’activitat esportiva, que inclou sessions de "running", ioga i pàdel. Es tracta d’un projecte impulsat de manera conjunta amb l’associació Junts per l’Esport i que ofereix uns preus molt competitius a les empreses del parc per participar de les activitats.

Les sessions començaran el mes de febrer i en un inici reuniran estudiants, empresaris i treballadors del TecnoCampus, amb la possibilitat de diversificar els grups si hi ha un mínim de quòrum.

Quines activitats t'oferim?

Vine a córrer pel passeig marítim els dimarts de 14 a 15.30 hores. El punt de sortida serà el TecnoCampus i l’entrament el dirigiran Mari Carmen González i Andreu Novakoski. Les sessions presencials seran de febrer a juny i cada participant disposarà d’una planificació online personalitzada adequada al seu nivell (Categoria 1 – iniciació, Categoria 2 – curses de 5 i 10km, Categoria 3 – mitja marató i maratons).
Preu d’inscripció: abonament bimestral de 40 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

Aprèn a desconnectar de la feina, allibera estrès i exercita la men i el cos amb les sessions de ioga que organitzem al TecnoCampus. Classe els dijous de 14 a 15 hores, a càrrec de Carina Roldán.
Preu d’inscripció: abonament bimestral de 40 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

Accedeix a les pistes de pàdel del complex esportiu del Centre Atlètic Laietània de dilluns a dijous fins a les 18h i els divendres fins a les 15h. Es necessita un mínim 12 participants per poder iniciar l’activitat, i hi ha l’opció de cedir alguna pala si no se’n disposa. La lliga de pàdel serà una competició per parelles i s’organitzaran enfrontaments entre tots els equips fins a arribar a la fase d’eliminatòries.
Preu d’inscripció: 15 euros.

Vull inscriure'm a l'activitat!

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article sobre la disgrafia en persones amb la malaltia de Parkinson ]]> Wed, 12 Dec 2018 00:00:00 +0100

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez va publicar ahir l’article "Identification and Monitoring of Parkinson’s Disease Dysgraphia Based on Fractional-Order Derivatives of Online Handwriting" a la revista indexada Applied Sciences. La disgrafia, que afecta la majoria de pacients amb la malaltia de Parkinson, és el resultat d’anomalies d’escriptura manuscrita provocades principalment per disfuncions motrius.

L’article analitza l’impacte de la parametrització avançada d’escriptura a mà basada en derivades d’ordre fraccionari en el diagnòstic de la diagrafia en persones amb malaltia de Parkinson i el seu seguiment. El text es basa en un estudi realitzat principalment per Jan Mucha, estudiant de doctorat que actualment està realitzant una estada de recerca als centres universitaris del TecnoCampus, sota el seguiment del professor Marcos Faúndez.

Els resultats d’aquest estudi suggereixen que utilitzar derivades d’ordre fraccionari en combinació amb tasques degudament seleccionades, contínues i/o repetitives com l’espiral d’Arquímedes, podrien millorar la severitat de la malaltia de Parkinson. S’ha estudiat un total de 33 pacients amb malaltia de Parkinson i 36 controls sans de la base de dades d’escriptura manual (PaHaW) i s’ha avaluat amb l’anàlisi de classificació binària el poder de discriminació de les funcions de les derivades d’ordre fraccionari. Per altra banda, els models de regressió van servir per explorar la capacitat d’aquestes noves característiques a l’hora d’avaluar el progrés i la severitat de la malaltia.

Els resultats es van comparar amb una línia de base, fonamentada en les característiques convencionals d’escriptura online. En aquest sentit, i en comparació amb els paràmetres convencionals, les funcions d’escriptura a mà de les derivades d’ordre fraccionari es van correlacionar de manera significativa amb les característiques clíniques dels pacients i van proporcionar una avaluació més precisa de la severitat de Parkinson, amb marge d’error del 12% aproximadament.
 

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants del TecnoCampus, premiats a la Universitat Pompeu Fabra pels seus projectes d’emprenedoria ]]> Wed, 12 Dec 2018 00:00:00 +0100

Mariam Ayadi, graduada en Marquèting i Comunitats Digitals, i Nil Mandri, estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, han guanyat 3.000 euros en quedar finalistes en la modalitat Idea de l’onzena edició dels premis UPF Emprèn, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. El premi, dotat en 3.000 euros, l’han guanyat amb el projecte “WiPass”, un dispositiu tecnològic que permet connectar-se a xarxes wifi sense contrasenya i des de punts de difícil accés i que ja es va endur els premis Creatic fa unes setmanes. 

Els premis es van lliurar ahir en un acte celebrat al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Pelegrí Viader, vicerector adjunt al rector, i Núria Basi, presidenta del Consell Social de la UPF i va comptar amb la presència de guanyadors i finalistes, familiars, tutors i mentors dels diversos projectes. Per part del TecnoCampus, hi van ser presents la directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, la directora de Serveis i Projecte Universitaris, Montserrat Vilalta, i la cap de Serveis Campus, Luz Fernàndez.

Dins de la modalitat Idea, un altra iniciativa nascuda al TecnoCampus ha rebut una menció especial a la singularitat. Es tracta de “Fly Me To The Moon”, impulsat pels estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, un projecte que proposa enviar les cendres d’un difunt a l’espai i un nínxol digital, que geocalitza el punt d’alliberament i crea un llibre de records.

Aquest és el tercer any consecutiu que estudiants del TecnoCampus reben un reconeixement als premis UPF Emprèn. En l’edició anterior, Miquel Giménez va guanyar en la modalitat Ideaamb Thumblock, un cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, mentre que el 2016 Carlos Martínez va rebre el primer premi dins de la modalitat Empresa per Epinium, una eina que permet analitzar opinions dels usuaris sobre els millors productes tecnològics del mercat.

Els premis UPF Emprèn, al qual aquest any s'han presentat un total de vint candidatures, tenen com a objectiu fomentar la iniciativa i la capacitat empresarial entre els estudiants, graduats i postgraduats universitaris.

]]>
<![CDATA[ Visita a Londres per ultimar la menció internacional del Grau en Fisioteràpia ]]> Tue, 11 Dec 2018 00:00:00 +0100

La coordinadora adjunta del Grau en Fisioteràpia, Raquel Sebio, i la cap de Serveis Campus, Luz Fernández, van visitar la setmana passada la Kingston University and St. George’s University a Londres, amb l’objectiu d'aprofundir en les relacions entre ambdues institucions i establir un acord específic per la realització de la menció internacional dels estudis de Fisioteràpia el curs vinent.

La menció internacional en fisioteràpia permetrà als estudiants de 4rt curs d'aquets grau realitzar tres mòduls dels seus estudis durant el primer trimestre del curs en aquesta prestigiosa universitat situada en la capital del Regne Unit. Aquesta estada els donarà la possibilitat d’adquirir nous coneixements i millorar las seves competències per treballar en un entorn internacional.

Durant la visita, Luz Fernández i Raquel Sebio van poder conèixer les instal·lacions on els estudiants de fisioteràpia realitzaran la seva formació, de la mà de la professora Agnieszka Lewko, del departament de ciències de la rehabilitació de la Facultat de Salut, i de John Harmmond, director del departament, i Derek Baldwinson, director de qualitat i relacions internacionals.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a la fira del sector dels videojocs Barcelona Games World ]]> Mon, 10 Dec 2018 00:00:00 +0100

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica ha participat per segon any consecutiu a la Barcelona Games World, una de les fires més destacades del sector dels videojocs que es va celebrar del 29 de novembre al 2 de desembre al recinte de Gran Via de Fira Barcelona.

La presència del grau a la fira es va materialitzar en un estand per presentar el Grau en Disseny i Producció de Videojocs i la doble titulació amb Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i en la intervenció de professors del grau com a ponents a la taula rodona “Indústria i Acadèmia: un diàleg amb el futur”, on hi van intervenir la directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, i els professors Antonio José Planells, Rafael González i Daniel Candil.

Professors i estudiants van informar a possibles futurs estudiants i a les seves famílies, i també van presentar als assistents projectes realitzats per estudiants. En concret, van mostrar-se tres jocs creats per estudiants de tercer curs, un dissenyat per estudiants de segon, i tres projectes realitzats per al dispositiu de realitat virtual Oculus Rift desenvolupats en una assignatura optativa de quart curs. En aquest sentit, i com a novetat, aquest any s’han portat les ulleres de realitat virtual per tal que el públic provés les experiències virtuals creades pels estudiants. També es va aprofitar la fira per donar a conèixer el moviment d’Xnergic del TecnoCampus, pensat per fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves, i que va tenir una molt bona acollida per part de les famílies que es van apropar a l'estand.

La Barcelona Games World és una de les cites estatals més destacades del sector dels videojocs, que organitza conjuntament l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira de Barcelona. Prop de 140.000 persones han assistit en aquesta edició de la Barcelona Games World, que ha comptat amb més de 194 empreses expositores i vuitanta activitats programades.
 

]]>
<![CDATA[ Biblioteca-CRAI: ampliació d’horaris i nous serveis ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus amplia l’horari en període d’exàmens i estrena nou apartat a la pàgina web, on podràs consultar els serveis que tens al teu abast.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per marxar a estudiar a fora el curs vinent ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

T’expliquem quins són els passos que cal seguir per sol·licitar una plaça per marxar a estudiar a l’estranger el curs 2019-2020:

1.INFORMA’T

 • Assessorament individual o en grup: durant els mesos de desembre i gener els dimecres de 12 a 13 hores i de 16 a 17 hores. Si estàs interessat, envia un correu a rrii@tecnocampus.cat tot indicant el nom, cognoms, titulació, curs i horari de preferència (matí o tarda).
 • Vols estudiar a Austràlia, Estats Units o Canadà?: organitzem una sessió informativa el 30 de gener del 2019 a les 14h a l'aula 213. Inscriu-t'hi!
 • Fira d’universitats: coneix de prop les universitats on pots marxar d'intercanvi, les experiències d'estudiants que ja han marxat, el programa d'Erasmus pràctiques i la comissió d'estudiants del Buddy Program a la fira que organitzem el dimarts 15 de gener.

2. CERTIFICA’T

 • Prova d'anglès: t'oferim la possibilitat d'acreditar el nivell d’anglès a través de la Prova Certificadora de Competència Lingüística (PCCL) d’anglès, dissenyada i administrada pel nostre programa d’idiomes vinculat a la UPF. La prova es realitzarà el proper 18 de gener del 2019, i la inscripció es pot realitzar fins al 14 de gener aquí. Pots consultar una mostra de la prova aquí. Per a més informació i dubtes, pots enviar un correu a idiomes@upf.edu.

3. SOL·LICITA

 • Envia la teva sol·licitud: del 4 al 10 de febrer del 2019 a través del eCampus. Pots consultar les places disponibles de cada escola aquí

Trobaràs més informació sobre la convocatòria de mobilitat internacional per al curs 2019-2020 aquí

]]>
<![CDATA[ Una investigació del professor Raya analitza la concessió d'hipoteques en funció del país d'origen ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Podeu consultar l'article aquí.

]]>
<![CDATA[ Un graduat en Mitjans Audiovisuals presenta el seu projecte al Pitching Audiovisual ]]> Tue, 04 Dec 2018 00:00:00 +0100

Marc Herrero, graduat en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus el curs passat, ha participat recentment al Pitching Audiovisual, que permet a nous graduats entrar en contacte amb productores i endinsar-se en el sector. La iniciativa s’emmarca dins de la Setmana del Talent Audiovisual, celebrada del 20 al 23 de novembre al CCCB, que organitzava per quart any consecutiu el Clúster Audiovisual de Catalunya.

Un total de tretze estudiants de diverses universitats es van asseure, un per un, amb els representants d’empreses líder del sector audiovisual de Catalunya, com BrutalMedia, Filmax i Minoria Absoluta, entre d’altres. 

Vas participar al pitching audiovisual dins de la Setmana del Talent que organitza el Clúster Audiovisual de Catalunya amb Fanàtics. Parla’ns sobre el projecte...
El meu Treball de Final de Grau era un documental sobre els fans de Sopa de Cabra, i després des del grau em van proposar participar al Pitching Audiovisual. Com que havies de presentar-te amb una idea que estigués en preproducció, producció o que anés a començar la postproducció i el meu treball ja l’havia acabat, vaig pensar a fer una adaptació del documental, convertint-lo en un programa de televisió on cada capítol del programa se centrés en els fans d’una banda en concret.

I com va néixer la idea del TFG?
Soc molt fan de Sopa de Cabra, però també de Bruce Springsteen, i la idea va sorgir de la confluència d’aquestes dues coses. Per una banda, vaig veure un documental crowdsourcing titulat Springsteen and I (2013), on els fans del cantant s’autogravaven explicant bogeries, anècdotes i experiències. Per l’altra, fa dos anys vaig anar a un concert de Sopa de Cabra a Menorca i vaig conèixer uns fans mallorquins que havien vingut expressament per veure el concert i que també havien seguit al grup per tot Catalunya, i fins i tot havien volat a Londres. Aquesta trobada em va servir per veure com a partir d’anècdotes i bogeries com les que em van explicar aquells fans podia néixer un documental.

I quin és l’objectiu del documental?
El documental vol mostrar la relació entre l’ídol i el fan, una relació de necessitat ja que un sense l’altre cap dels dos tindrien sentit. També em sembla molt interessant reflexionar sobre com a partir d’un ídol es crea una comunitat de fans, i com aquestes comunitats s’organitzen. I per últim, fer un homenatge a tots els seguidors de la banda Sopa de Cabra i reivindicar la figura del fan com a temàtica audiovisual.

Com valores que des del grau pugueu participar en activitats que us connecten directament amb professionals del sector?
Realment és molt positiu, vius certa tensió quan estàs allà a la taula davant de tretze productors destacats del món audiovisual, però la veritat és que és un regal que puguin proposar-nos per anar a llocs com a aquest. En el meu cas, després del pitching van haver-hi productores interessades en el meu projecte. Quan sortim de la universitat a vegades és complicat trobar algú que t’obri una porta al món professional i en aquest sentit, aquesta experiència ha estat una gran oportunitat per conèixer gent del sector i que et puguin ajudar a tirar endavant un projecte personal.

Els estudiants d'últim curs ja estan preparant el seu Treball de Final de Grau, alguna recomanació?
Sobretot els hi diria que treballin molt i que busquin un tema que els apassioni. Sé que sembla molt tòpic però la veritat és que acabes dedicant-li moltes hores, i més si fas el Treball de Final de Grau sol, com va ser el meu cas.

Et vas graduar el juliol passat en Mitjans Audiovisuals. Com ha estat l’entrada al mercat laboral?
Vaig començar unes pràctiques el curs passat a Minoria Absoluta i després d’acabar les pràctiques em van oferir un contracte laboral, i des de llavors treballo allà com a auxiliar de producció. La veritat és que estic molt content i estic guanyant molta experiència, que a vegades és el més difícil d’aconseguir un cop acabes el grau: que algú t’obri la porta perquè et puguis seguir formant. Per això, recomanaria els estudiants que si poden busquin pràctiques, ja que al final aquesta és la manera que el sector et pugui conèixer i que puguis posar un peu dins de la indústria.

]]>
<![CDATA[ El futur de la responsabilitat social corporativa, vinculat a la creació d’empreses de desenvolupament sostenible ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Representants del tercer sector, associacions empresarials i institucions educatives van concloure a la II Jornada d’Economia i Empresa que el futur no és imposar regulacions de responsabilitat social corporativa, sinó crear empreses de desenvolupament sostenible amb voluntat de cooperació social. Per això, és clau comptar tant amb el compromís de la governança com amb la implicació dels treballadors per introduir amb èxit pràctiques de responsabilitat social a les pimes. La jornada, que es va celebrar el passat dimecres 28 de novembre al TecnoCampus, l’organitzava l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa amb la coorganització de PIMEC.

La conferència inaugural va anar a càrrec de Juan-José Ganuza, catedràtic d’economia a la Universitat Pompeu Fabra i a la Barcelona Graduate School of Economics, que va afirmar que la responsabilitat social corporativa només té sentit si afecta al core business de l’empresa, és a dir, a la seva activitat principal: “La RSC és una aposta pel llarg termini i s’ha convertit en un gran canal per aconseguir un avantatge competitiu”. En aquest sentit, cada cop són més els consumidors que tenen en compte el compromís social de les empreses a l’hora de decidir comprar o no un producte. Per altra banda, Ganuza va assenyalar que actualment la responsabilitat social corporativa es pot considerar un bé públic associat al consum de béns privats que permet cobrir i complementar aspectes a on no arriba la legislació. “La palanca perquè la responsabilitat social tingui èxit és la transparència”, va concloure.

Ángel Hermosilla, de PIMEC; Anna de Quiròs, de l’associació Dona’t un impuls; Àngels Pujols, del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya; Óscar Royo, de Condorchem Envitech; i Juan-José Ganuza, catedràtic d’economia a la Universitat Pompeu Fabra, van coincidir assenyalar, en un debat en format de taula rodona, que les empreses les formen persones i que per tant, tothom pot contribuir d’una manera o altra en la RSC de l’empresa. “Primer ens ho hem de creure nosaltres, començant pel comitè executiu i després implicant a tots els treballadors,” va afirmar Anna Quirós, presidenta de la associació Dona’t un impuls.
Pel que fa al paper de les administracions públiques, van apuntar que cal que aquestes potenciïn les empreses com a grans contribuïdores de vetllar per a una societat més sostenible. “La funció del sector públic ha de ser ajudar a certificar la RSC i regular el comportament social de les empreses”, va afegir Ganuza.
 

]]>
<![CDATA[ Seminari sobre emprenedoria i dona de la professora Màrian Buil ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

La professora Màrian Buil ha impartit la sessió "Capacitats dinàmiques individuals i gènere: casos d'emprenedoria en femení" en el marc del títol d'expert Igualtat de gènere: treball, atur i pensions que organitza l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universidad Autònoma de Madrid.

De la sessió, Buil en destaca la diversitat de perfils dels estudiants, entre els quals hi havia joves recent graduades en recerca de feina, persones en actiu en el sector privat o representants del món sindical i polític. Aquesta diversitat va enriquir el debat i els resultats de la metodologia aplicada en la sessió.

La professora Màrian Buil investiga en les capacitats de gestió dinàmiques individuals i ha publicat un article sobre les diferències de gènere en relació al compromís social i ambiental que defineix el nou model de gestió de les empreses que prioritzen aspectes de la sostenibilitat per sobreviure a llarg termini. L'article Individual dynamic managerial capabilities: Influence over environmental and social commitment under a gender perspective s'ha publicat al Journal of cleaner production.
 

]]>
<![CDATA[ Sigma Industrial Precision: detectar els errors abans que succeeixin per millorar la productivitat ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Sigma Industrial Precision, ubicada al parc empresarial TecnoCampus, aposta per un manteniment predictiu a partir de l’anàlisi del comportament elèctric de la maquinària industrial.

Predictive Sigmaés la seva plataforma de manteniment predictiu que utilitza tot el potencial de les tecnologies de la indústria 4.0: IOT, cloud computing, intel·ligència artificial i machine learninig, per analitzar de forma contínua el comportament electrònic de la maquinària industrial i detectar errors abans que es produeixin.

L’empresa va ser seleccionada per Acció com una de les 50 start-ups amb més projecció en Catalunya. A més, també va estar seleccionada per estar present en l’IOT Solutions World Congress. En aquesta, va presentar un pilot que comptava amb tres màquines connectades en sèrie simulant una línia de producció, van simular alguns errors comuns d’una instal·lació industrial i llavors es va apreciar com la plataforma rebia i analitzava les dades recollides pels sensors o alertava dels problemes detectats.

Per a més informació.

]]>
<![CDATA[ Netwater Technology: el tractament d’aigües, una alternativa a l’escassetat de recursos naturals ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Netwater Technology, empresa amb seu al parc empresarial del TecnoCampus, fabriquen i comercialitzen els equips necessaris per als processos físics, químics i biològics de depuració dels residus hidràulics, per retornar l’aigua al medi natural en les millors condicions possibles i reutilitzar-les per l’ús agrícola. A més, aposta per la seguretat i el servei postvenda.

Sergio Lozano, cofundador de l’empresa i director de vendes al nostre país, ha estat present en la fira Iwater Barcelona 2018, un punt de trobada per les empreses del sector.

Aquesta start-up, fundada l’any 2014, ha participat en programes estratègics i d’internacionalització com Go Global impulsat pel TenoCampus, i altres iniciatives de l’associació Catalana Water Partnership. Gràcies als coneixements recopilats durant aquests anys, en l’actualitat, Netwater també treballa en el mercat Colombià i Mexica i té projectes de futur en economies emergents com el Perú.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ L’empresa Racetick guanya el 3er premi al XX Campus Emprenedor Seedrocket ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

Racetick, startup ubicada a la incubadora del TecnoCampus, ha guanyat el 3er premi del XX Campus Emprenedor Seedrocket. Racetick ha desenvolupat un Marketplace que aglutina els esdeveniments esportius de participació (running, ciclistes, triatló, natació, etc.).

Lluis Genero, fundador de l’empresa, està satisfet pel premi i perquè alguns inversors van mostrar interès en el seu projecte. Comenta, doncs, que ha estat una bona oportunitat per donar a conèixer el seu projecte a la comunicat d’inversors i iniciar els primers contactes i reunions.  

El XX Campus va tenir lloc la setmana passada a la seu de Google for startups- Campus Madrid, en el qual van participar els 12 projectes finalistes, en el qual van poder gaudir de ponències, casos d’èxit i sessions de mentoring, per part dels mentors de Seedrocket.

El divendres, la sala es va omplir d’inversors, mitjans de comunicació, fons i family office, per assistir al Investor’s Day. Cada startup va presentar el seu projecte en 4 minuts amb l’objectiu d’atraure el públic. Després de les votacions dels mentors, es van proclamar els tres guanyadors: En primer lloc Opositatest, en el segon Frankie The King i en el tercer Racetick.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ Reconeixement per al grup de recerca Elekin, en el qual participa el professor Faúndez ]]> Mon, 03 Dec 2018 00:00:00 +0100

El grup de recerca Elekin, del qual és membre el professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez, ha rebut un premi a la millora de la qualitat de vida de persones majors o en situació de dependència que atorga la Fundació Domus Vi. Prop de 500 iniciatives de tot el territori espanyol van optar a uns guardons que en poc temps s'han convertit en referència del sector sociosanitari.

El premi és una donació fruit de la iniciativas olidària posada en marxa per la Fundació Domus Vi 'Kmsper recordar', coincidint amb el 'Diamundial de l'Alzheimer'.12.000 persones a tot Espanya, en pocs dies, van sumar 100.000 quilòmetres que la Fundació va convertir en 10.000 euros. El grup de recerca basc EleKin va rebre e donatiu perquè continuï amb la seva tasca en l'avanç del coneixement de la malaltia de l'Alzheimer i en el desenvolupament d'eines tecnològiques que millorin la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta  malaltia.

El professor Marcos Faúndez forma part com a col·laborador extern. Així mateix, la responsable del grup basc és membre del projecte de recerca del grup de Tractament del Senyal i dades del Tecnocampus.

Més informació
]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza per sisè any el campus tecnològic de Nadal ]]> Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0100

Robots, videojocs i animació són alguns dels tallers que es trobaran els joves que s’apuntin, aquest Nadal, al campus tecnològic d’Xnergic, una iniciativa del TecnoCampus pensada per fomentar vocacions les vocacions tecnològiques entre els més joves. La d’aquest any és la sisena edició d’una proposta pensada per a nois i noies a partir de 11 anys, i que es durà a terme els dies 27, 28, 29 de desembre i el 2 i 3 de gener al TecnoCampus. Les inscripcions ja estan obertes al web.

L'edició d'enguany compta amb un taller de robòtica, on s'aprendrà a dissenyar i muntar un robot 4x4, i posteriorment es faran diferents proves sobre el terreny; i un nou taller d'animació 2D, un curs enfocat a perfils més artístics i audiovisuals on es treballarà amb l'eina Photoshop per realitzar per exemple, curts cinematogràfics.

Vinculat a la indústria dels videojocs s'organitza un taller per crear videojocs de plataformes utilitzant el motor Unity, i també s'aprendran els coneixements bàsics per poder dissenyar altres jocs. Per últim, s'ha programat un taller de Motion Capture, conegut com a MOCAP, una tecnologia que permet gravar moviments i transferir-los a un personatge 3D per aconseguir una animació força realista.

]]>
<![CDATA[ Un dispositiu que facilita la connexió a xarxes wifi guanya el primer Premi Creatic 2018 ]]> Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0100

La tradicional Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, es va celebrar ahir a l’Auditori del TecnoCampus, i va servir per lliurar els premis als guanyadors de la 18a edició dels premis Creatic i els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO).

Els guanyadors del primer premi Creatic d’enguany van ser Mariam Ayadi i Nil Mandri, pel projecte WiPass, un dispositiu tecnològic que permet als usuaris connectar-se a una xarxa wifi sense necessitat d'introduir contrasenyes. Es van endur 12.000 euros i allotjament a la incubadora d’empreses del TecnoCampus amb una bonificació del 50% el primer any. El segon premi (6.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Ane Castro i Núria Costa, impulsores de ZER Collection, una marca de roba confeccionada amb tècniques de fabricació digital, com la impressió 3D o la brodadora digital, amb les quals és possible produir peces sense generar residus. Finalment, el tercer premi (3.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Marc Millet, Nil Oleaga i Lucas Llobet, pel projecte EVIX, un kit d'airbag per acoblar al casc dels ciclistes com a sistema de protecció de la columna cervical en cas d'accident.

Els premis Creatic d’enguany han tingut una alta participació (45 candidatures), i han comptat per primer cop amb el suport econòmic de vuit empreses del parc, a més de BStartup del Banc Sabadell, que s’han convertit en mecenes dels premis. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

La gala també va servir per atorgar el premi a l’emprenedoria universitària, a què poden optar tots els estudiants del TecnoCampus. Els guanyadors van ser Alfredo Sotelo i Anna Gilabert pel projecte DIOWL BARCELONA, dos exestudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

Finalment, durant l’acte també es va fer un reconeixement a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social. Són les empreses Alcampo, Centre mèdic Alomar, Casal benèfic Premianenc, Decathlon, Eulen, Gema, Grup Teno, Mecafil Sola, Tagliatella, Beiersdorf, Clece Corresponsables, CSI Central de Suministros, +TIC, AKI i El Bròquil.

En els premis Creatic i la Nit de l’Emprenedoria hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona,Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.

L’acte va ser dinamitzat per l’actor Pep Plaza i va ser presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, que va destacar la consolidació dels premis Creatic, els compromisos de les empreses reconegudes amb l’RSO. Bote va apuntar: “som conscient dels reptes com igualtat oportunitat, lluita contra l'atur i projecció de la ciutat. Proposo convicció i entusiasme davant els reptes per aconseguir la ciutat que volem.”
 

]]>
<![CDATA[ Oberta la inscripció a quatre programes de postgrau que comencen el gener ]]> Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0100

Entre els mesos de gener i febrer el TecnoCampus inicia la docència de quatre postgraus per als quals ja està oberta la inscripció.

En l’àrea de salut, s’inicia la tercera edició del Postgrau en Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, en col·laboració de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, adreçat a diplomats i graduats en infermeria interessats a especialitzar-se en els coneixements del procés quirúrgic, la gestió i la seguretat del pacient dins d'aquesta àrea. Pel que fa a la també tercera edició del Postgrau en Ferides Cròniques, té com a objectiu crear formar professionals per a la millora de la qualitat de les cures infermeres que reben els pacients amb ferida de cicatrització complexa. La cinquena edició del Postgrau en Seguretat del Pacient, per la seva banda, s’imparteix amb la col·laboració de la Fundación para la Investigación, Formación y Consultoría en Seguridad del Paciente (FIDISP) i forma experts en seguretat del pacient i gestió de riscos assistencials.

En el camp de l’empresa, s’ofereix la tercera edició del Postgrau en Comptabilitat Financera, que aprofundeix en la normativa comptable i l’anàlisi financer. També es tracten les matèries necessàries per presentar-se a l’examen d’expert comptable, reconeixement que ofereix el Consejo General de Economistas i l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España.

Tots els postgraus són títols propis dels centres universitaris del TecnoCampus i de la Universitat Pompeu Fabra.
Si esteu interessats en algun d’aquests postgraus, el període de de preinscripció està obert. Per a més informació podeu adreçar-vos a formaciopermanent@tecnocampus.cat.
  

]]>
<![CDATA[ Visita a tres universitats xilenes del director general del TecnoCampus ]]> Wed, 28 Nov 2018 00:00:00 +0100

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, ha dut a terme una visita institucional a Xile a mitjans de novembre, amb l’objectiu d’aprofundir les relacions de la institució amb aquest país de l’Amèrica del Sud, un dels més pròspers del continent. Concretament, Checa es va reunir amb representants acadèmics de la Universidad Mayor de Chile, la Universidad Autónoma de Chile i la Universidad Católica de Valparaíso.

A banda de convenis per fer possibles els intercanvis d’estudiants, el TecnoCampus impulsa amb universitats de l’Amèrica del Sud una xarxa d’universitats emprenedores.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article de recerca sobre el Parkinson a la revista indexada "Applied Sciences" ]]> Wed, 28 Nov 2018 00:00:00 +0100

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez és un dels autors de l’article "Changes in Phonation and Their Relations with Progress of Parkinson’s Disease", publicat el 22 de novembre a la revista indexada Applied Sciences. L’article forma part d’un projecte de recerca impulsat pel Grup de Recerca en Tractament del Senyal i Dades finançat pel Ministeri d’Economia i Empresa.

L'objectiu d'aquest treball és explorar les relacions entre les característiques fonològiques i el progrés de la malaltia de Parkinson per modelar matemàticament i poder estimar el progrés de la malaltia durant un seguiment de dos anys. En aquest sentit, l’estudi suggereix que és possible preveure el progrés de la malaltia de Parkinson a través de l’anàlisi acústica de la fonació. Es van inscriure a l’estudi un total de 51 pacients que pateixen la malaltia, que es van ser avaluats per tres escales clíniques utilitzades habitualment.

Es van quantificar vuit possibles trastorns fonamentals en cinc vocals. Per identificar la relació entre les característiques fonamentals i els canvis en les puntuacions clíniques, es va realitzar una anàlisi de correlació parcial. Finalment, es van generar models XGBoost per predir els canvis en les puntuacions clíniques durant un seguiment de dos anys. En el transcurs d’aquests dos any, les veus dels pacients es van fer més aperiòdiques, amb un augment de les microperturbacions de freqüència i amplitud. Els models XGB van servir per pronosticar canvis en les puntuació clíniques amb un error d’entre l’11 i el 26%.

]]>
<![CDATA[ Comptar amb un col·laborador local és clau per exportar amb èxit a Argentina i Xile ]]> Wed, 28 Nov 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va organitzar el passat dimarts 27 de novembre una sessió sobre oportunitats de negoci a Argentina i Xile, adreçada a empreses del territori. La jornada comptava amb la col·laboració de Pimec i s’emmarcava dins de la International Business Network, un punt de trobada per a empreses interessades a conèixer les oportunitats de negoci a nous mercats internacionals.

Massiel Moya, consultora sènior internacional de Pimec, va afirmar durant que els mitjans de comunicació sovint no reflecteixen de manera acurada la realitat econòmica de països com Argetina i Xile, i que per això és fonamental poder comptar amb col·laboradors locals que coneguin les particularitats de cada mercat. Per altra banda, Moya va apuntar que cal tenir en compte que els dos països presenten facilitats als inversors estrangers ja que a Xile volen incentivar el creixement en sectors com la innovació i la tecnologia i a Argentina el del transport, les infraestructures i l’energia elèctrica.

Durant la sessió també van presentar-se dos casos èxit de les empreses Bimyou, que va participar a l’última edició del programa d’internacionalització Go Global, i Akrovalis. Sebastià Hernández, director general de Bimyou, va remarcar que és essencial definir un pla de negoci estratègic abans de començar a exportar a un mercat estranger, mentre que Sergi Belmonte, director general i fundador de Akrovalis, va animar els assistents a participar a fires internacionals com una manera d’establir contactes que faciliten l’entrada al mercat.

El president de la delegació de Pimec al Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, va destacar en el discurs de clausura que obrir-se a nous mercats internacionals empeny a les empreses a perfeccionar els seus productes i serveis: "Quan vas fora comences a competir amb els millors, i això t’obliga a superar-te com a empresa”.
 

]]>
<![CDATA[ El Grup de Recerca en Atenció a la Cronicitat i Innovació en salut participa en una trobada internacional a Còrdova ]]> Tue, 27 Nov 2018 00:00:00 +0100

Membres del Grup de Recerca consolidat en Atenció a la Cronicitat i Innovació en Salut (GRACIS), de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, van assistir a Còrdova al XII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados. Es tracta d'un congrés internacional on docents de l'escola van presentar treballs d'investigació, mentre que estudiants del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència hi van exposar treballs de final de màster.

Un dels treballs presentats és un estudi realitzat a la ciutat de Mataró, en el qual s’analitzen les necessitats formatives de les persones grans en el moment de la jubilació.
  

]]>
<![CDATA[ La professora Andrea Fernández, autora de l’últim programa del canal de vídeo assaig del CCCB ]]> Tue, 27 Nov 2018 00:00:00 +0100

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Politècnica Andrea Fernández és l’autora de l’últim programa emès en el canal de vídeo assaig Soy Cámara. Es tracta d’un laboratori de nous formats audiovisuals produït pel CCCB en col·laboració amb diferents universitats i realitzadores. El capítol es va publicar el passat 16 de novembre i porta per títol El recuerdo del rostro.

Andrea Fernández, responsable del guió, direcció i muntatge, presenta un mash-up expressionista, una remescla que utilitza fragments d’altres vídeos per crear-ne un de nou, on s’exploren les emocions primàries que ens uneixen al nostre rostre a través d’imatges de diferents èpoques i gèneres.
En la peça s’uneixen en un mateix pla tutorials de bellesa de Youtube amb cinema clàssic i contemporani i la feina sobre el rostre i identitat d’artistes com Cindy Sherman, Oraln i Martha Rosler.

Soy Cámara és un espai experimental i participatiu que reflexiona sobre els temes més urgents de la societat contemporània, i que sobretot se centra en com es produeixen les imatges, tant en els àmbits més tradicionals com a Internet.

]]>
<![CDATA[ Un projecte nascut en el Grau en Mitjans Audiovisuals s’emet al programa “Tube d’assaig” de betevé ]]> Fri, 23 Nov 2018 00:00:00 +0100

Pablo Medina, graduat en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus el 2017, és l’autor de la websèrie Días de mierda, seleccionada per participar al programa Tube d’assaig de betevé, que impulsa projectes televisius serialitzables, tant de ficció com de no ficció, elaborats per estudiants o per joves creadors emergents.

El programa pilot de la websèrie es va emetre el passat dimarts 4 de novembre i actualment es troba en una primera fase de finançament en la qual s’anima els espectadors a convertir-se en micromecenes i a contribuir així a la producció de la primera temporada del format.

Com va sorgir la possibilitat de participar-hi?
Vaig conèixer Betu Martínez i Víctor Sala, de Serializados, el novembre del 2017 quan vaig presentar el projecte al Pitching Audiovisual Universitat-Indústria del Clúster Audiovisual, on vaig participar-hi des del Grau en Mitjans Audiovisuals. Poc després de les jornades, Martínez i Sala es van posar en contacte amb mi perquè els interessava el projecte, i ara ha sorgit la possibilitat d’entrar a Tube d’Assaig, un programa de betevé que porten ells dos.

Días de mierda és una websèria d’uns cinc minuts per capítol protagonitzada per un jove anomenat Dani. Com va sorgir la idea?
Vaig presentar la idea com a Treball de Final de Grau del Grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica. Fins a l’últim any no tenia molt clar què volia fer i de cop, davant la incertesa d’acabar el grau, vaig pensar a explicar coses meves i dels meus amics d’una manera divertida i que contenia dos conceptes audiovisuals que sempre m’han agradat: comèdia i animació.

Es tracta d’una websèrie en format dibuix. Per què vas optar per aquest format?
Sempre he estat implicat en la il·lustració però mai havia fet un projecte d’animació, però amb tot el que vaig aprendre en el grau vaig tenir la confiança necessària per començar. De totes maneres, es una animació molt senzilla, però crec que és efectiva i característica.

Quin consideres que era el principal repte de la sèrie?
Crec que arribar a que agradi a la gent. La sèrie basa tota la força en el guió i no tenia molt clar si el guió del teaser connectaria amb el públic o pensaria “Què estan dient?”. Però la veritat és que ha agradat basant.

Després d’acabar el grau, vas decidir estudiar el Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, que també s’imparteix al TecnoCampus. Per què vas decidir apuntar-t’hi?
Sempre havia volgut fer alguna cosa específica de guió i en el postgrau també oferien classes vinculades a la direcció d’actors, un àmbit m’havia començat a interessar en els últims anys. Altres postgraus o màsters són molt cars i al principi vaig pensar que aquest potser no seria molt bo, ja que no era tan car, però tot el contrari. Aquest postgrau em va donar la oportunitat de parlar cara a cara amb guionistes, productors i directors que estan treballant molt i guanyant premis per la seva feina, i això és un luxe.

I per últim, si haguessis de compartir un dels aprenentatges més útils d’aquesta formació seria...
Escriure guions es una feina de marató, és a dir, cada dia has de posar-te a treballar i revisar el guió i reescriure’l una vegada i una altra. Normalment les primeres idees son molt dolentes, però donar-li mil voltes és el que les converteix en bones.
 

]]>
<![CDATA[ Una estudiant del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social guanya un dels premis aracoop ]]> Fri, 23 Nov 2018 00:00:00 +0100

L'estudiant del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social Anna Anglí ha obtingut el Premi especial de treball de final de postgrau en els premi ara coop per un treball sobre la cerca d'un dispositiu que acompanyi la nova pagesia en el camí d’esdevenir pagèso pagesa. Sota el marc del postgrau en gestió de cooperatives i empreses d’economia social aquest treball és el resultat d’un estudi sobre un dispositiu de suport a la instal·lació i creació de projectes agroecològics: l’espai test agrari.

]]>
<![CDATA[ El Dia Mundial de la Televisió constata com el mitjà segueix actuant de mirall de la societat en termes de gènere ]]> Wed, 21 Nov 2018 00:00:00 +0100

La cinquena edició Dia Mundial de la Televisió a Catalunya a TecnoCampus ha constatat avui com el mitjà no està sent capaç d’esdevenir referent en el tractament de les qüestions de gènere sinó que més aviat segueix reproduint els estereotips clàssics. “La televisió no deixa de ser un mirall de la realitat però va sempre amb un cert retard. Encara hi ha molta feina per fer", ha assegurat la professora del Grau en Mitjans Audiovisuals Anna Tarragó. En una línia semblant s’ha expressat Marta Roqueta, periodista especialitzada en gènere: “Portem tants anys arrossegant representacions sexistes, que fins i tot les sèries més innovadores cauen en el sexisme". Alejandra Palés, redactor de mèdia al diari Ara, ha assegurat: "Sembla que si la protagonista de la sèrie és una dona, al públic al qual s'adreça sigui només femení. I això no és així”. Aquí el director de betevé, Sergi Vicente, ha reivindicat la importància dels mitjans de titularitat pública per ajudar a donar un tomb en determinades temàtiques: "Els mitjans públics, que no són tant esclaus de les lleis de mercat, som els que podem fer un pas endavant per la igualtat de gènere" .

El segon debat del dia ha versat sobre les noves plataformes de distribució de continguts i fins a quin punt possibiliten realment un consum més ampli del que estàvem acostumats, respecte formats i orígens. En aquest sentit, Anna Tarragó ha comentat: "Hem d'agrair a les plataformes la possibilitat de gaudir de sèries que difícilment arribarien a la televisió generalista". Una d’aquestes plataformes, representada a la taula per Jaume Ripoll, cofundador de Filmin, ha explicat: “Tenim productes amb abundància i de qualitat; ara, com a espectadors, hem d'aprendre a ser més pacients, rigorosos i a reflexionar sobre per què decidim veure el que veiem".

Finalment, en el tercer debat del programa, sobre nous perfils professionals, Alejandra Palés ha posat en dubte que una persona pugui desenvolupar tota la seva carrera professional de per vida al YouTube. I adreçant-se als estudiants, Jaume Ripoll ha apuntat: "Si els estudiants de cinema posessin el mateix esforç a vendre els seus projectes que a'vendre la seva imatge' a les xarxes socials, tindrien l'èxit assegurat".

Format diferenciat i rànquing qualitatiu
Durant el Dia Mundial de la Televisió s’ha donat a conèixer el rànquing dels cinc programes de ficció i de no ficció millor valorats per un comitè d’expertes format per Núria García, del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona; Anna Tarragó, professora a TecnoCampus i a la Universitat de Barcelona; Mariona Visa, professora de ‘Noves tendències a la televisió i convergència digital’ a la Universitat de Lleida; i Carme Basté, professora de diverses matèries relacionades amb la televisió a la Facultat de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Els cinc programes de ficció escollits han estat La casa de papel (Antena 3), El día de mañana (Movistar+), La catedral del mar (Antena 3, TV3, Netflix), Benvinguts a la família (TV3) i Cobra Kai (Youtube). I els de no ficció han estat Quan arribin els marcians (TV3/C33), La resistencia (Movistar #0), Operación Triunfo (TVE), Està passant (TV3) i el documental Las cloacas de Interior (TV3).

En aquesta ocasió, el Dia Mundial de la Televisió a Tecnocampus –fet en col·laboració amb la productora Clack- ha tingut caràcter de magazine televisiu i per això ha comptat amb Roger de Gràcia com a presentador i amb la banda Yellow Street Corner, que ha acompanyat musicalment la matinal.

]]>
<![CDATA[ Carles Manera assenyala la caiguda del consum intern com a símptoma d’una possible nova crisi econòmica a Espanya ]]> Mon, 19 Nov 2018 00:00:00 +0100

El Catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de les Illes Balears Carles Manera va impartir una conferència el passat divendres 16 de novembre al TecnoCampus en la qual va afirmar que la caiguda de la demanda interna a Espanya podria indicar que s’acosta una nova recessió econòmica. La ponència s’emmarcava dins del Cicle de Conferències d’Economia i Societat que organitza per setè any consecutiu l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

Basant-se en una teoria eminentment keynesiana, en la qual la demanda esperona l’oferta i es genera més inversió i creixement en l’economia, Carles Manera va concloure que actualment l’economia Espanya pateix un problemàtica pel que fa al consum intern. “Entre el 2002 i el 2010 hi havia un poder de compra important del salari sobre el consum, mentre que a partir del 2010 es produeix una pèrdua de capacitat de compra dels salaris”, va assenyalar Manera.

El catedràtic de la UIB va recordar que el model econòmic espanyola se sustenta en el manteniment de la demanda externa de béns i serveis i en l’entrada de capital estranger, molt enfocada a la venda de béns immobles: “Si desapareixen aquests dos factors i no es recuperen els salaris, podríem entrar en una nova crisi econòmica”.

Per altra banda, factors com la pujada del tipus d’interès, l’augment del preu de l’energia, les conseqüències del Brexit o la possibilitat d’una expansió del proteccionisme, entre d’altres, podrien ser alguns dels principals reptes de futur globals: “El deute s’està disparant a tot el món i això també és un problema per al sosteniment dels comptes públics”, va afegir.

El Cicle de Conferències d’Economia i Societat és una iniciativa vinculada a la Càtedra d’Economia Social que s’emmarca dins de l’assignatura Globalització i Crisi. És una matèria optativa de quart curs del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, impartida pels professors Eloi Serrano i Ismael Hernández. Tot i així, les conferències estan obertes a tota la comunitat universitària i a la ciutadania en general, que poden inscriure’s de manera gratuïta. La propera ponència, amb inscripció oberta, serà aquest dimecres 21 de novembre a les 11 hores i el conferenciant convidat serà Javier Sanjulián, professor en Història del Pensament Econòmic de la Universitat de Barcelona. 

]]>
<![CDATA[ Un cubell d’escombraries intel·ligent per fomentar el reciclatge a través del joc guanya el Weekend Challenge 2018 ]]> Mon, 19 Nov 2018 00:00:00 +0100

Prop de cinquanta estudiants han participat aquest cap de setmana a la sisena edició del Weekend Challenge, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a la universitat i les sinergies entre els estudiants de les diferents titulacions. El projecte guanyador d’aquest any ha estat “Mr.Bin”, un cubell d’escombraries intel·ligent que fomenta el reciclatge a través de la gamificació.

El projecte el van presentar Carla Anglada, Dana Bargallo, Tatiana Jaramillo, Judit Casado i Andrea Tena, i cada estudiant va rebre una tauleta Samsung com a premi a la millor iniciativa escollida pel jurat, format per emprenedors del parc, professors del TecnoCampus i membres de l’equip de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus. “El cubell tindria diferents departaments i cada cop que tiressis una deixalla, el cubell interactuaria amb tu. A més, es crearia una aplicació mòbil vinculada al cubell que et donaria informació sobre com recicles, quan has de treure la brossa o a qui ha de tirar les escombaries, entre d'altres funcions”, afirma Judit Casado. També es va entregar un segon premi al projecte més votat pel públic, atorgat a Joan Cuch i Neil Suffle per un producte de realitat virtual amb finalitats formatives. Els dos estudiants tindran la possibilitat de participar en un programa de formació de dotze setmanes per desenvolupar la seva idea de negoci.

Les jornades les va dinamitzar Néstor Guerra de la consultora Nestor&Co i durant el cap de setmana els equips van treballar per desenvolupar la idees de negoci més innovadores a través de la metodologia Lean Startup, una forma per ajudar a llançar  al mercat productes i negocis a partir del coneixement, l’experimentació científica i la interacció amb el client. “Les entrevistes amb els clients els han permès reajustar el model de negoci inicial i intentar buscar solucions que encaixessin millor amb la problemàtica real", explica Néstor Guerra. 

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors. En aquest sentit, tots els estudiants que vulguin continuar desenvolupat els projectes del Weekend Challenge ho podran fer des de la preincubadora, un programa gratuït de localització i acompanyament de projectes d’emprenedoria universitària que provenen del TecnoCampus.

Consulta l'àlbum amb les fotografies de la jornada:

Weekend Challenge 2018

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus impulsa una xarxa amb universitats llatinoamericanes per col·laborar en l’àmbit de l’emprenedoria ]]> Fri, 16 Nov 2018 00:00:00 +0100

Representants de quatre universitats d’Amèrica Llatina es reuneixen al TecnoCampus del 13 al 16 de novembre per assistir a la primera trobada de la Red de Universidades Emprendedoras, una iniciativa de diverses universitats per coordinar esforços i crear sinergies en els àmbits de l’emprenedoria i la innovació en la qual hi participa TecnoCampus.

La xarxa es constitueix inicialment amb vuit universitats d’Argentina, Xile, Perú i Colòmbia i en primera reunió hi participen la Universidad Nacional del Sur, d’Argentina; la ICESI, de Colòmbia; la Universidad Católica de Valparaíso, de Xile; i Universidad de Piura, de Perú. 

La directora de Serveis i projectes universitaris del TecnoCampus, Montserrat Vilalta va ser l’encarregada de donar ahir la benvinguda als assistents en un discurs on va remarcar que la creació d’aquesta xarxa permetrà establir vincles institucionals, empresarials i acadèmics, però que els principals beneficiaris seran els estudiants. En aquest sentit, Vilalta va remarcar que un dels trets singulars del model emprenedor del TecnoCampus és que incorpora les competències emprenedores dins del currículum i no es contemplen només com a activitats extraacadèmiques. 

L’objectiu d’aquesta primera trobada és compartir experiències i definir unes línies d’acció conjuntes al voltant de l’emprenedoria. El programa de la jornada inclou la participació a la conferència internacional d’emprenedoria Startup Grind Barcelona, una sessió d’innovació per conèixer les tendències d’universitats emprenedores de tot el món, i la visita dels edificis Pier 01 i MediaTic a Barcelona, dos espais de referència de l’ecosistema emprenedora català.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora en la 24a edició del Miniput, la mostra de televisió de qualitat i nous formats televisius ]]> Thu, 15 Nov 2018 00:00:00 +0100

Un any més, el millor que s’ha pogut veure aquest any en el món de la televisió arriba a Barcelona. El dissabte 1 de desembre, se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la 24ª edició del Miniput, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats televisius en la qual el TecnoCampus hi col·labora a través del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica. Unes 1.500 persones transitaran pel Miniput al llarg de les 12 hores que dura la marató, la inscripció és gratuïta i es pot fer aquí.

El Miniput consta d’unes sessions de projeccions i debats amb els responsables de programes de la televisió més innovadors, provicadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any. El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Endika Rey presentarà el documental japonès, Tokyo Black Hole, que narra la història d’un jove japonès del segle XXII que viatja al Tòquio de 1945. La pel·lícula revela com les persones desesperades d’una ciutat en ruïnes després de la Segona Guerra Mundia van posar els fonaments de la capital japonesa d’avui.

El Miniput està organitzat conjuntament per la Universitat Ramon Llull, la Universitat Autònoma de Barcelona, el TecnoCampus, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Mediapro, betevé, Televisió de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. 

Què es podrà veure al Miniput?
Al Miniput d’aquest any podreu veure dues maneres radicalment diferents d’acostar-se a la problemàtica dels refugiats: d’una banda a través de l’humor i el musical (Grotesco), i de l’altra des de l’interior de les bandes de tràfic de persones que els ajuden a sortir del país (Human Smugglers).

També es podran veure dos formats innovadors de televisió de servei públic adreçada a grups minoritaris (Old people’s home for 4 year olds i Give us a break!); documentals que intenten reconstruir la història a través d’un arxiu excepcional (Tokyo Black Hole) o a través de testimonis arriscats (National bird, produit per Errol Morris i Wim Wenders); un reality show on les mares abandonen els seus rols familiars (Gone mom), un còctel de programes inclassificables de la mà del cap del Departament d’Audiències Joves de la televisió pública suïssa (SRF) i una sessió especial sobre els programes de la Generació Z.

Si estàs interessat a participar-hi, pots descarregar-te el programa sencer aquí.

 

]]>
<![CDATA[ Cinefòrums, xerrades i una exposició amb motiu del 25N, Dia Internacional de la Violència Masclista. ]]> Wed, 14 Nov 2018 00:00:00 +0100

La Comissió d’Igualtat del Tecnocampus i el grup de recerca Narratives de la Resistència organitza durant la propera setmana diverses activitats en relació amb motiu del 25N, Dia Internacional de la Violència Masclista. El programa d'activitats és el següent:

Dimarts 20 de novembre / 10 h / Sala de Graus (213)
Cinefòrum 1. Projecció i fòrum de debat.
"¿No queríais saber por qué las matan? Por nada", de Mercedes Fernández-Martorell i Carlota Frisón.
Pel·lícula que recrea la tasca real de dues antropòlogues, Mercedes i Candela, que realitzen un treball de recerca en el qual entrevisten homes declarats culpables de maltractament a les seves parelles. Basada en fets reals, se sosté en la recerca que l’antropòloga Fernández- Martorell va realitzar entre els anys 2005 i 2008. És un acte amb la presència de la directora del film, Mercedes Fernández-Martorell, i de l’actriu Carlota Frisón. 
 
Dimecres 21 de novembre / 15 h / Auditori
Cinefòrum 2. Projecció i fòrum de debat
"Tódalas mulleres que coñezo", de Xiana do Teixeiro.
Des de l’àmbit personal fins al polític, les diverses vivències de les dones evidencien
com de masculinitzat i violent continua sent el carrer actualment. Partint de tres converses reveladores,
la directora mira d’articular un discurs sobre la por que no fomenti la por, i sobre la violència que no sigui violent.
Tódalas mulleres que coñezo és una mostra d’un cinema directe, horitzontal, autocrític, que trenca el relat convencional; un film que fomenta la sororitat universal. Amb la presència de la directora, Xiana do Teixeiro.
 
Dijous 22 de novembre / 10 h / Business Lab
Conferència: "Violència en l’art espanyol contemporani", d'Elena Fraj. 
Presentació comentada de l’exposició “La violencia machista como tema en el arte contemporáneo del Estado español” per part de la seva comissària, Elena Fraj. A partir essencialment de vídeo i fotografia, es reflexiona sobre les visualitats de les violències masclistes (Estat, intersubjectivitats, afectes, simbolismes...). Com representar la violència masclista en el context actual? Es respondrà aquesta qüestió utilitzant obres de Pilar Albarracín, Sara Berga, Pilar Beltrán, Alicia Framis, Eulalia Grau, Cristina Lucas, Fina Miralles, Gema Rupérez i Virginia Villaplana. L’exposició es va inaugurar aquest 2018 a la Sala Juana Francés de Saragossa, i actualment està itinerant per diverses ciutats. Podeu consultar el catàleg on-line.
 
EXPOSICIÓ: “Dia Internacional de la Violència Masclista: Narratives de la resistència”
Per segon any consecutiu, en el marc del Dia Internacional de la Violència Masclista es realitzarà una exposició participativa sobre les violències masclistes, els mitjans de comunicació i el nostre entorn més immediat. Aquest any es contrastaran els resultats d’una enquesta sobre la percepció de la desigualtat, realitzada al TecnoCampus, amb el tractament que els mitjans de comunicació fan sobre la violència cap a les dones, i també amb els missatges que arriben des del carrer, les xarxes socials o les campanyes institucionals sobre la violència.
]]>
<![CDATA[ El fotoperiodista Jordi Borràs fa una conferència als estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals ]]> Tue, 13 Nov 2018 00:00:00 +0100

Estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica van assistir el divendres 9 de novembre a una classe magistral sobre fotografia a càrrec del fotoperiodista Jordi Borràs, que aquest 2018 ha publicat el llibre Dies que duraran anys (Ara Llibres, 2018).

La ponència s’emmarcava dins de l’assignatura optativa de quart curs Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont, i es tracta d’una activitat pensada per apropar els universitaris al món laboral. En aquest sentit, els estudiants van tenir la oportunitat de conèixer de primera mà el fotoperiodisme com a sortida professional a través de l’experiència de Jordi Borràs, que va fer un repàs per la seva trajectòria professional. També va explicar les bases i el procés de la producció i edició de llibres, moment on es va debatre sobre temes vinculats a la propietat intel·lectual i als drets d’imatge.
 

]]>
<![CDATA[ El Dia Mundial de la Televisió planteja els grans reptes del sector en un acte presentat pel periodista Roger de Gràcia ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

La televisió segueix reproduint els estereotips de gènere presents a la societat? Les noves plataformes de distribució de continguts garanteixen una més gran pluralitat de continguts? Més enllà d’esdevenir youtuber, quins altres perfils professionals requerirà el mercat en un futur proper?

Són tres de les preguntes que, el proper dimecres 21 de novembre a partir de les 10 del matí, es farà el Dia Mundial de la Televisió a Mataró, que per cinquè any consecutiu organitza el TecnoCampus junt amb la productora audiovisual Clack, i que enguany tindrà precisament un format de magazine televisiu: el presentarà el periodista Roger de Gràcia, responsable de l’espai Estat de Gràcia cada tarda a Catalunya Ràdio, i comptarà amb música en directe de la banda Yellow Street Corner.
Durant les dues hores de programa seran dalt de l’escenari de l’Auditori del Centre de Congressos analistes, crítics i professors universitaris com Marta Roqueta, periodista especialitzada en gènere, Alejandra Palés, Alejandra Palés, crítica de sèries de televisió a Serielizados.com i redactora de Mèdia al diari Ara; Anna Tarragó, professora del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus; Sergi Vicente, periodista i director de betevé; i Jaume Ripoll, cofundador de Filmin.

Un rànquing amb les millors propostes de ficció i de no ficció
De nou, durant el Dia Mundial de la Televisió es desvetllarà la tria del jurat del certamen en relació a les millors propostes televisives del curs 2017-2018. En aquesta ocasió, com en l’anterior edició, s’establiran dos rànquings: un per les millors propostes de ficció i una segona classificació que farà referència als programes de no ficció. També es repassaran les propostes més vistes, com és habitual, en una lògica estrictament quantitativa.
Aquest rànquing l’elabora un comitè d’expertes provinent de diferents universitats catalanes convocat expressament per a l’ocasió. El composen Núria García, del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mariona Visa, professora de la Universitat de Lleida; Carme Basté, professora de la Facultat de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; i la pròpia Anna Tarragó, professora del TecnoCampus i de la Universitat de Barcelona. 

Una diada impulsada el 1996 per l’ONU
El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada el 1996 per l’Assemblea de les Nacions Unides que se celebra el 21 de novembre de cada any, amb un especial arrelament a diversos països sud-americans com Mèxic, Perú, Xile, Paraguai, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Equador, Bolívia i Veneçuela.
La informació completa del Dia Mundial de la Televisió, així com l'enllaç d'inscripció per assistir-hi com a públic, estan disponibles al web diamundialdelatv.com.

]]>
<![CDATA[ Article a La Vanguardia sobre l'empresa del parc S2CX Consulting ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

L’empresa S2CX Consulting, ubicada al TecnoCampus, llança aquest mes un curs online que apropa a les empreses als hàbits de compra dels nous consumidors. És un curs pensat per implementar l’estratègia en set passos de manera senzilla.

Josep Antonín, cofundador i CEO de S2CX Consulting exposa que la transformació digital és necessària però no suficient si no adaptes primer la teva empresa o departament per poder seguir els cada vegada més ràpids canvis en els costums de compra, provocats per l’ús de la tecnologia.

L’empresa proposa millorar l’experiència del client a través del design thinking una eina de millora del procés Customer Journey Map, que vincula al client. A més, treballen amb la part irracional que és la que pren les decisions de compra.

L’empresari sentencia que la consultoria en els pròxims anys recorrerà el camí cap als serveis online, per això, han preferit ser els primers, ajudats pel fet que la seva proposta de consultoria estratègica es basa en l’experiència de client i posar major focus en què passa fora de l’organització, en el client i en el seu comportament, que en el que passa a dins.

Llegir la notícia.

]]>
<![CDATA[ L’empresa Racetick, finalista del XX Campus Emprenedor de Seedrocket ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

Racetick, startup ubicada a la incubadora del TecnoCampus, ha estatseleccionada com a una de les 10 finalistes del XX Campus Emprenedor de Seedrocket

Luis Genero CEO de Racetick, ha desenvolupat “el marketplace dels esdeveniments esportius de participació (running, ciclicles, triatló, natació, etc.)”

Aquest XX Campus emprenedor tindrà lloc del 13 al 16 de novembre a la seu de Google for startups - Campus Madrid que consisteix en un programa formatiu i de mentoratge individual amb cada startup per treballar el seu pla d’acció. Aquest campus culmina amb el Demo Day en el qual totes les start-ups presenten els seus projectes davant de l’auditori d’inversors i mentors de SeedRocket i s’escullen les 3 startups guanyadores que seran invertides per la xarxa d’inversió de SeedRocket. 

]]>
<![CDATA[ Oportunitats de negoci a l'Argentina i Xile. 27 de novembre ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

Xile i Argentina són dos països de gran rellevància a l'Amèrica del Sud. En aquesta jornada es parlarà de les particularitats culturals i les característiques de cada un d'aquests mercats, així com de les oportunitats de negoci que ofereixen.

Aquesta sessió s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador, interessades a conèixer amb més detall l’Argentina i Xile i les diferents eines per desenvolupar-hi una estratègia comercial adequada.


12.00h Benvinguda a càrrec de TecnoCampus.
12.10h “Oportunitats de negoci a l’Argentina i Xile”. Ponència a càrrec de Massiel de Moya, consultora internacional sènior a PIMEC.
13.00h Cas d'èxit empresa del TecnoCampus, a càrrec de Sebastián Hernández, CEO de l’empresa BIMYOU.
13.20h Cas d’èxit empresarial, a càrrec de Sergi Belmonte, CEO i fundador de l'empresa AKROVALIS
13.40h Cloenda a càrrec de PIMEC.


Dia: 27 de novembre, a les 12 h
Lloc: Sala Burriac (edifici TCM2, Av. d’Ernest Lluch, 32, Mataró).


Inscripcions

]]>
<![CDATA[ La professora Maria Luna, ponent en una conferència internacional en l’àmbit de la comunicació a Suïssa ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Maria Luna va participar com a ponent a la 7a edició de la European Communication Conference (ECC), que es va celebrar del 31 d’octubre al 3 de novembre a Lugano (Suïssa).

Sota el lema “Centres and Peripheries: Communication, Research, Translation”, la trobada va reunir acadèmics i experts en comunicació de tot Europa per debatre temes d’actualitat des d’una multiplicitat de perspectives, totes vinculades a l’àmbit de la comunicació. Dels mitjans de comunicació a la seva relació amb la democràcia, des de la comunicació en situacions de crisi a la representació de la ciència i els fenòmens migratoris, com un signe d’una avaluació crítica de les relaciones a vegades complicada entre centres i perifèria. La conferència s’emmarcava dins de la European Communication Research and Education Association (ECREA), dedicada al desenvolupament de la investigació en la comunicació i l’educació superior a Europa.

Amb el títol “Mapping transnational peripheries. A geographical method applied to early film circulations between Colombia and Europe”, Maria Luna va explorar en la seva ponència l’ús del sistema de localització geogràfica Arc-Gis per mapejar les rutes significatives trobades en les microhistòries de l’arribada del cinema a Amèrica Llatina. La conclusió d’aquesta aproximació al micromapping que s’aborda des de les línies d’humanitats digitals i la geografia de la comunicació és que l’ús de la tecnologia GIS permet una millor comprensió història i geogràfica a través de la visualització de les dades en els estudis de cine transnacional.

La participació de la professora Luna en aquest acte forma part de les activitats que es desenvolupen des del Grup de Recerca Narratives de la Resistència, una iniciativa del Grau en Mitjans Audiovisuals que proposa investigar els missatges, les representacions i les pràctiques mediàtiques de la comunicació en la societat centrant-se en els processos minoritaris, marginals i resistents.

]]>
<![CDATA[ Un projecte d'investigació sobre la sepsis rep finançament de La Marató de TV3 ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha atorgat una beca per un import total de 195.625 euros, al projecte ”Plataforma de formació, auditoria i retroalimentació en sèpsia per millorar la implementació del codi de sèpsia”. El projecte, coordinat per Juan Carlos Yébenes, cap del Servei de Medicina Intensiva del Consorci i professor del TecnoCampus, i en què també participa el professor Marcos Faúndez, proposa utilitzar estratègies formatives innovadores (gamificació, formats M-learning) per millorar el coneixement i la implementació del Codi Sèpsia, així com el desenvolupament de registres prospectius i automatitzats d’indicadors de procés i resultat a fi de permetre el monitoratge comparatiu dels resultats assistencials que obtenen els diferents hospitals, que es podran consultar a través d’un panell de resultats.

L’equip investigador està format per epidemiòlegs, matemàtics, informàtics i docents universitaris experts en noves metodologies que treballaran amb els experts assistencials en sèpsia.

En total han estat revisats 186 projectes i en el procés de selecció hi han participat 103 experts en malalties infeccioses d’àmbit internacional, que han avaluat els projectes en funció de la seva excel·lència, metodologia i rellevància. Tots els recursos disponibles s’han repartit entre els 36 projectes seleccionats.

Des de l’any 1992, la Fundació La Marató de TV3 ha repartit 143.699.654 milions d’euros entre 794 projectes de recerca, que s’han desenvolupat en institucions científiques, principalment de Catalunya, però també de l’Estat Espanyol i de l’àmbit internacional. En total, 7.300 investigadors s’han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus estudis.
 

]]>
<![CDATA[ S’obren tres noves convocatòries de beques de col·laboració, inscriu-t'hi! ]]> Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0100

Opta a una de les beques de col·laboració d'aquesta nova convocatòria extraordinària que obrim per donar suport en diferents departaments o serveis del TecnoCampus. Pots presentar-te a la convocatòria des de l’eCampus, accedint a l’apartat “Beques de col·laboració” que trobaràs en el punt de menú “Serveis”. Aquestes són les beques de col·laboració a les que pots presentar-te:

Biblioteca-CRAI durant el període d’exàmens

 • Donar suport, en horari de matí o de tarda, a l'atenció als usuaris de la biblioteca i al manteniment del funcionament ordinari del servei en període d'exàmens.
 • Pots presentar la sol·licitud fins al 18 de novembre, el darrer dia inclòs.
 • Consulta tots els detalls al document de la convocatòria 

Tallers Xnergic

 • Col·laborar en la preparació i realització dels tallers d’Xnergic de videojocs.
 • Pots presentar la sol·licitud fins al 18 de novembre del 2018, el darrer dia inclòs.
 • Consulta tots els detalls al document de la convocatòria

Promoció, captació i actes institucionals

 • Donar suport a les activitats puntuals de promoció de graus i postgraus del TecnoCampus
 • Pots presentar la sol·licitud fins al 6 de gener del 2019, el darrer dia inclòs.
 • Consulta tots els detalls al document de la convocatòria.

Les beques de col·laboració són un sistema d’ajuts a l’estudiant del TecnoCampus en tasques de col·laboració i suport a projectes que es duen a terme des de les diferents unitats i serveis del TecnoCampus. Poden presentar-s’hi tots els estudiants matriculats en el curs acadèmic 2018-2019 de titulacions de grau o postgrau al TecnoCampus.

Per a més informació, o si tens algun dubte, pots consultar l’apartat de beques de col·laboració de la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La Nit de l’Emprenedoria premiarà el 28 de novembre els millors projectes emprenedors del territori ]]> Fri, 09 Nov 2018 00:00:00 +0100

La tradicional Nit de l’Emprenedoria que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró se celebrarà el dimecres  28 de novembre. S’hi farà el lliurament de la divuitena edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que aquest any han registrat un fort augment de la participació, amb 45 candidatures, el doble que l’any passat, que optaran al primer premi (12.000 euros), el segon (6.000) i el tercer (3.000). Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Els Creatic compten per primer cop amb la implicació econòmica de les empreses del parc tecnològic: un total de vuit empreses del parc,  a més de BStartup del Banc Sabadell,   s’han convertit en mecenes dels premis. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

Hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona,Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.

La Nit també serà el moment per a l’entrega al millor projecte d’emprenedoria universitària del TecnoCampus –s’han rebut quinze candidatures d'estudiants- i per als reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que lliura l’Ajuntament.

L’acte serà dinamitzat per l’actor Pep Plaza i serà presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

]]>
<![CDATA[ Aconsegueix el certificat dels idiomes que has cursat ]]> Thu, 08 Nov 2018 00:00:00 +0100

L'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa organitza la docència segons els nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües. En aquest sentit, els estudiants que heu cursat assignatures obligatòries de Llengua Estrangera I, II o III dins del grau o a través de l'Aula Oberta d'Idiomes, podeu demanar la tramitació dels certificats d'idiomes cursats.

El cost d'expedició dels certificats és de 10 euros si el nivell superat és el A1, A2, B1, B2.1 o C1.1, i de 30 euros si el nivell superat és el B2.2 o el C1.2.

Pots demanar el certificat aquí, el termini per fer la sol·licitud acaba el 19 de novembre. Per altra banda, et recordem que aquest certificat és impresindible per a tots els estudiants que vulgueu marxar d'Erasmus

]]>
<![CDATA[ Article del professor Josep Maria Raya sobre l'"impost de les hipoteques" ]]> Wed, 31 Oct 2018 00:00:00 +0100

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a El Periódico de Catalunya on qüestiona els vaivens judicials en la polèmica sobre qui ha d'assumir els impostos vinculats a la constitució de préstecs hipotecaris. Alerta de la inseguretat jurídica per als inversors, i del perill que els bancs acabin encarint aquests préstecs i, per tant, l'accés a l'habitatge. "Els beneficiats serien els hipotecats a dia d'avui, i els perjudicats, els potencials futurs clients: els joves", conclou.

]]>
<![CDATA[ El Grau en Disseny i Producció de Videojocs participa a l’Indie Dev Day, una jornada sobre videojocs independents ]]> Tue, 30 Oct 2018 00:00:00 +0100

El Grau en Disseny i Producció de Videjocs de l'Escola Superior Politècnica va ser present el passat dissabte 27 d’octubre a la primera edició de l’Indie Dev Day, una jornada al voltant dels videojocs de l’escena independent.El Canòdrom Parc de Recerca Creativa va reunir durant el dissabte més de 1.000 persones en una jornada pensada per difondre l’esforç que representa crear aquest tipus de propostes.

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs hi va participar amb un estand propi per donar a conèixer el grau i diferents projectes desenvolupats per estudiants. Per altra banda, el professor Anton Planells va intervenir-hi com a ponent a una taula rodona titulada “Indie games, una cultura alternativa del videojoc?”.

L’Indie Dev Day és una iniciativa impulsada per desenvolupadors, mitjans especialitzats, associacions i apassionats de la indústria dels videojocs per posar en relleu iniciatives del territori i impulsar el talent de nous desenvolupadors, artistes i dissenyadors que comencen els seus projectes.
 

]]>
<![CDATA[ Sigma Industrial Precision participa en un congrés a Barcelona sobre l'internet de les coses ]]> Mon, 29 Oct 2018 00:00:00 +0100

Sigma Industrial Precision, empresa amb seu al Tecnocampus, ha presentat la seva plataforma de manteniment predictiu Predictive Sigma en el congrés de la IOT, que s’ha celebrat del 16 al 18 d’octubre a la Fira de Barcelona. Amb més de 16.000 visitants a nivell internacional, és l'exposició referent a nivell europeu en el sector de l'internet de les coses, la intel·ligència artificial i el Blockchain. Hi participen empreses punteres en el sector, com Google, Intel o Microsoft.

Sigma Industrial Precision ha estat seleccionada per Acció, entitat de desenvolupament econòmic de la Generalitat de Catalunya, per formar part de l’àrea de exposició de l'estand "Catalonia". L'empresa hi ha presentat una maqueta demo simulant una petita planta industrial, monitoritzada amb sensors propis, i la seva plataforma de manteniment predictiu al núvol. La demo mostrava com un sistema es capaç de detectar errors en la instal·lació elèctrica i en màquines a través de l'anàlisis en temps real de paràmetres elèctrics.

L'empresa és una iniciativa del professor de l'Escola Superior Politècnica Carles Paul, juntamernt amb Patricio Saez i Ramon Serra.

]]>
<![CDATA[ El professor Anton Planells, ponent a les jornades sobre narrativa del videojoc de la fira Madrid Games Week ]]> Fri, 26 Oct 2018 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l'Escola Superior Politècnica Anton Planells va participar com a ponent el divendres 19 d’octubre a la Hackers&Bards, les primeres Jornades sobre Innovació Tecnològica i Narrativa en Videojocs. Es tracta d'un punt de trobada de professionals i aficionats als videojocs narratius que s’organitzava en el marc de Madrid Games Week, una de les fires més destacades sobre videojocs, electrònica i oci, celebrada del 18 al 21 d'octubre a Madrid.

Sota el títol “Los argumentos universales como mundos ludoficcionales de los videjuegos”, el professor Anton Planells va analitzar el mitjà interactiu i, més concretament, les mecàniques lúdiques, és a dir, és les regles del joc, en relació als grans arguments de la humanitat, com la cerca del tresor, el retorn a la llar o l’ànsia de poder, entre d’altres. “Les regles dels jocs, i en general totes les accions que un jugador pot fer dins d’un videojoc, es relacionen amb les grans històries de l'evolució de la humanitat i es presenten en forma de grans arguments arquetípics”, apunta.

Segons Planells, l’orientació del videojoc a l’acció activa fa que actualment moltes de les mecàniques més populars s’orientin cap a la violència: “Aquesta orientació cap a l’acció destructora fa que els relats més populars siguin aquells que s’orienten cap a legitimació de l’acció, com històries de venjança o la caiguda del poder”.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i la UPF apropen la universitat a alumnes de batxillerat amb escassos referents universitaris ]]> Thu, 25 Oct 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus col·labora amb la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrites les seves escoles universitàries, en el projecte Horitzons, un programa de voluntariat que pretén facilitar referents i algunes estratègies universitàries a alumnes de batxillerat sobre què suposa estudiar a la universitat i com fer-ho. És la primera vegada que estudiants del TecnoCampus hi participaran com a mentors, en una prova pilot que es desenvoluparà a Mataró de la mà de l’Institut Miquel Biada i que començarà el proper mes de novembre.

El projecte Horitzons és un programa d’innovació i transferència social, que va néixer arran de l’interès d’un conjunt de professionals i docents de la UPF en l’àmbit de la responsabilitat social universitària. El programa busca motivar els joves, desmitificar la universitat i fer-la més propera, entre sectors socials que hi estan poc familriatzats. Tot això s’aconsegueix a través de sessions i xerrades que un equip d’estudiants voluntaris realitza als instituts, on es treballen diferents competències i s’ofereixen recursos d’aprenentatge que compensen la manca de referents i el potencial risc d’abandonament dels estudis universitaris que encetin posteriorment.

Per la seva banda, els estudiants voluntaris del TecnoCampus treballaran competències com el compromís social, la competència comunicativa, el treball en equip, la planificació i l’empatia. La seva participació es reconeix amb dos crèdits de Reconeixement d’Activitats Universitàries (RAC). La convocatòria està adreçada als estudiants de tots els graus dels tres centres universitaris, que encara poden inscriure-s’hi aquí.
 

]]>
<![CDATA[ L’aplicació myHEALTH WATCHER, premiada a les jornades R+D+I TIC Salut i Social d’enguany ]]> Thu, 25 Oct 2018 00:00:00 +0200

L’aplicació myHEALTH WATCHER, desenvolupada per l’empresa Cube Technology,que ajuda a l’alimentació saludable,va ser escollida per la Universitat de Vic com a millor projecte disruptiu del 2018 durant les jornades R+D+I TIC Salut i Social, que van tenir lloc els passats dies 27 i 28 de setembre a la capital d’Osona.

Joan Gil, CEO de myHEALTH WATCHER va explicar als participants de les jornades el funcionament de l’algoritme que dona nom a l’app i que ajuda els usuaris a interpretar les etiquetes dels productes d’alimentació envasats. Aquest algoritme relaciona el perfil personal de l’usuari amb els ingredients i la informació nutricional dels productes d’alimentació envasats, així com amb l’activitat física del propietari del mòbil i ofereix un resultat que es visualitza seguint el codi universal del semàfor: verd si el producte és convenient segons les dades de salut de l’usuari i les de la seva família, groc si cal consumir-lo amb moderació, i vermell si no els convé. En tots els casos, l’algoritme ofereix recomanacions d’altres productes que s’ajusten millor al perfil de salut de l’usuari, i aporta  informació del seu contingut en sal, sucre i greixos saturats, en una clara aposta per la prevenció de les malalties d’origen cardiovascular.

Gil va rebre el premi de mans de Marina Geli, exconsellera de Salut de la Generalitat i coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic.

]]>
<![CDATA[ Art i biotecnologia per crear joies amb ADN ]]> Thu, 25 Oct 2018 00:00:00 +0200

L’empresa Orygen, ubicada al Parc TecnoCampus, encapsula l’ADN de persones o mascotes estimades i guarda aquesta emoció en una joia única.

Recentment, ha fet el salt al mercat italià gràcies a l’assessorament rebut en el marc del programa d’internacionalització Go Global del TecnoCampus. En la segona fase d’aquest programa, es centrarà en obrir negoci a França així com consolidar la seva activitat en el mercat Italià.

Llegir la notícia.

]]>
<![CDATA[ Nova exposició a la biblioteca del TecnoCampus amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual ]]> Thu, 25 Oct 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus inaugura una petita mostra bibliogràfica per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que se celebra cada any el 27 d’octubre. L’exposició es pot veure a la planta semisoterrani en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores.

La UNESCO va aprovar el 2005 la celebració d’aquesta efemèride com a mecanisme per conscienciar al públic que els documents audiovisuals (pel·lícules, programes de ràdio i televisió, i les gravacions d’àudio i vídeo) són patrimoni de tots i formen part de la nostra història i identitat cultural. Sota el lema “Descobrir, recordar i compartir", l’objectiu de la jornada d’enguany és posar en relleu la necessitat de prendre mesures urgents i reconèixer la importància d’aquest tipus de documents.

Com a complement a l’exposició, la Biblioteca-CRAI ha elaborat una guia de lectura amb una selecció bibliogràfica que treballa diferents aspectes vinculats a la temàtica. Tots els documents es poden consultar a la biblioteca del TecnoCampus i es poden demanar a través del servei de préstec.
 

]]>
<![CDATA[ El Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment es promociona en un congrés sobre geriatria i gerontologia ]]> Tue, 23 Oct 2018 00:00:00 +0200

Els dies 18 i 19 d’octubre, a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, s'hi va celebrar el 24è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia. L'Escola Superior de Ciències de la Salut de Tecnocampus hi va assistir per a donar a conèixer l'oferta de màsters i postgraus que ofereix a l'entorn salut i, fonamentalment, el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment. Un programa que té com a objectiu formar professionals de la salut en l’àmbit de la recerca en malalties cròniques i l’envelliment. El màster aporta un enfoc multidisciplinar i multidimensional que aborda un dels problemes de salut més importants des de les diferents dimensions: social, clínica, econòmica i de cures.

El lema del congrés, “Abordatge de precisió en l’atenció a la persona gran“, recollia tres dels pilars de l’atenció geriàtrica i del coneixement gerontològic: la necessitat del diagnòstic de precisió des d’una perspectiva multidimensional, l’aproximació holística a la presa de decisions i les intervencions de valor en la provisió de serveis a aquestes persones. Aquests són també els elements clau d’una necessària personalització de l’assistència, clàssicament associats al model, lloc i moment d’atenció –com recull el subtítol “Right care, right time, right place”, en referència al clàssic aforisme de l’atenció integrada, al qual es podria afegir la necessitat de comptar amb professionals competents, compromesos amb voluntat de treball interdisciplinar, com els de geriatria o la gerontologia.

Aquest congrés es valora des de l'Escola Superior de Ciències de la Salut com un marc ideal per a donar a conèixer l'oferta formativa en aquest camp.

]]>