Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Les proves ACOE avaluen les competències i habilitats dels estudiants de segon i tercer curs d’Infermeria ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut organitza un any més les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), que permeten als estudiants posar en pràctica els coneixements i les habilitats essencials en el món professional. Els estudiants de segon curs han estat els primers en realitzat les proves, que s’han dut a terme entre ahir i avui 21 de juny dins de l’assignatura Infermeria de l’Adult III.

Els estudiants de tercer curs s’examinaran els propers 26 i 27 de juny en el marc de l’assignatura Pràcticum Clínic III. Les proves ACOE es realitzen al Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) i es desenvolupen a través de diferents estacions que simulen casos quotidians i factibles rellevants per a la formació i que plantegen reptes per a l’estudiant. Els estudiants tenen dos minuts per llegir cada cas i quan sona el timbre, han d’accedir al box on es troba el pacient i resoldre la situació amb un màxim de deu minuts. Al finalitzar la prova, cada estudiant rep un informe d’avaluació sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes.

Com a novetat, aquest curs s’ha implementat per primera vegada l’Avaluació Objectiva i Estructurada d’Habilitats Tècniques (AOEHT), una prova dirigida a estudiants de primer curs que es va dur a terme el passat 11 de juny. Es tracta d’una prova d’habilitats i tècniques de procediments que s’emmarca dins de l’assignatura Infermeria Integrada III.
 

]]>
<![CDATA[ Epinium, seleccionada per ACCIÓ per participar en el Retail&Brand Experience Congress ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Deu startups catalanes, entre elles Epinium, ubicada al Tecnocampus, han participat a través d’ACCIÓ a la primera edició del Retail & Brand Experience Congress, l’esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona per analitzar les oportunitats de negoci derivades de l’impacte de la digitalització al comerç. El congrés compta amb la participació d’un centenar d’empreses com Google, British Airways, Ikea, Alibaba, Nestlé o Carrefour.

Amb l’objectiu de presentar els seus productes i serveis i conèixer socis potencials, les 10 startups catalanes  seleccionades has estat: Epinium, Barnerbrand, Blackbookfashion, BlockTac, Buyourself, Dynamo vídeo, Moca, Loyal Guru, Ratenow i RobinDataHood.

Carles Martinez, CEO d'Epinium, destaca que “la fira va ser profitosa tant per la imatge de marca que suposa estar a la primera fira internacional de Retail a Barcelona com pels assistens que ens van visitar. Al final les marques més grans sempre hi assisteixen i poden sortir projectes molt interessants. Això si, ara falta materiaritzar-los per poder mesurar el ROI. Per altra banda i gràcies a ACCIÓA, vam tenir l'oportunitat de presentar Epinium en un dels auditoris i obtenir un major impacte”

En la línia de contribuir a la digitalització de les botigues i marques físiques, el congrés va presentar un seguit d’innovacions tecnològiques que es podran veure en els comerços del futur. També es van mostrar eines per quantificar el flux de clients, el seu grau de satisfacció i les zones més visitades de les botigues.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Minoryx inicia el primer tractament d’un pacient amb Ataxia de Friedreich a l’hospital La Paz ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

L’empresa ubicada al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties òrfenes, ha iniciat el primer tractament amb el fàrmac leriglitazona (“MIN-102”) a un pacient amb Ataxia de Friedreich (Frda). Es tracta d’una malaltia estranya, neuromuscular degenerativa i genètica que ocasiona dany progressiu al sistema nerviós.

Aquest primer pacient va començar a prendre la dosis a finals de l’abril a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid. Paral·lelament, l’estudi també està reclutant pacients en el Brain and Spine Institute de París (França), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l'Hôpital Erasme-ULB de Brussel·les (Bèlgica), i la Universitätsklinikum RWTH d’Aachen (Alemania).

Marc Martinell, CEO de Minoryx, ha comentat el següent: “Hi ha una sòlida justificació per desenvolupar leriglitazona en aquesta indicació. Actualment, estem explorant diferents malalties estranyes que afecten el sistema nerviós central en les quals leriglitazona podria beneficiar als pacients”.

Llegeix la notícia sencera a Fedaes i a PlantaDoce.

]]>
<![CDATA[ Donem la benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Evix, amb el seu casc que incorpora un sistema de protecció que redueix la probabilitat de patir una lesió cervical o medul·lar en cas d’accident; Hola Marketing, que ofereix serveis de màrqueting intel·ligent i noves tecnologies; i Tecnoydes, que desenvolupa solucions tecnològiques adaptades a les necessitats del client, són les tres empreses noves que s’han instal·lat a la incubadora i entren, així, a formar part del parc del TecnoCampus.

A més a més, també s’han incorporat al parc tres empreses amb més trajectòria en el mercat: iSWolk Technology (serveis d’educació i TIC amb suport tècnic, assessorament, desenvolupament a mida i acompanyament e-learning); Blue PROM (assessoria tècnica, serveis d’enginyeria i de gestió per la promoció, construcció i explotació de projectes i instal·lacions de producció o transformació d’energia produïda a partir de fonts renovables); i Futurechromes, empresa que desenvolupa films fotocròmics de nova generació basats en una tecnologia pròpia de micro/nano encapsulació.

Properament, esperem la instal·lació de The Running Republic, empresa dedicada a la producció i confecció d’equipament de running fet a Barcelona amb materials reciclats i producció ètica.

 Si voleu conèixer quines empreses estan instal·lades actualment al parc, consulteu el directori d’empreses.

]]>
<![CDATA[ Cube Technology dissenya una aplicació per menjar de manera més saludable ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Joan Gil, CEO de l’empresa Cube Technology Innovations, ubicada al TecnoCampus, ha creat una app anomenada myHealth Watcher.

Aquesta aplicació permet escanejar els codis de barra, i en base als components nutricionals del producte i del perfil del consumidor, recomana o no un producte. Funciona mitjançant un algoritme que analitza i relaciona un perfil personal de salut de l’usuari amb els valors nutricionals i els ingredients dels productes d’alimentació, tant frescos com processats.

Empreses com Caprabo, Condis o Veritas donen suport aquesta iniciativa. L’aplicació és gratuïta i funciona simplement escanejant el codi de barres de qualsevol producte d’alimentació envasat amb la càmera del mòbil. Un cop escanejat, tota la pantalla es torna vermella, groga i verda, depenent si et recomana o no el producte.

En aquests moments, compta amb una base de dades de 50.000 productes, i a més els usuaris poden demanar que se n'incloguin d'altres.

Pròximament, llançaran el servei Premium, que començaran a provar a Andorra, de la mà d’Assegur i en col·laboració amb el Col·legi de Dietistes y Nutricionistes d’Andorra, per ajudar els qui ho desitgin a canviar a hàbits més saludables. La subscripció també estarà disponible a tot l'Estat abans de l’estiu i permetrà utilitzar un xat per consultar qualsevol dubte relacionat amb els aliments.

Fins ara, l’app s’ha finançat amb recursos propis. Aquests últims dies han aconseguit un préstec participatiu d’Enisa i han firmat un contracte amb una empresa multinacional que els permetrà començar a operar molt aviat a la resta d’Europa i a Amèrica. A més, han obert una roda d’inversió de 400.000€.

L’aplicació ha estat finalista del fòrum d’inversió d’Acció, on ha estat escollida com una de les 21 start-ups amb més projecció de Catalunya.  

Llegeix la notícia a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ 120 estudiants participen a la tercera edició de la TecnoGames, que premia els millors videojocs creats a l’aula ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica ha organtizat per tercer any consecutiu la Tecnogames, una mostra que posa en valor els millors treballs realitzats per estudiants durant el tercer trimestre. L’acte es va celebrar al TecnoCampus el passat dimecres 19 de juny i hi van participar uns 120 estudiants. En aquesta edició, s’han presentat quinze videojocs d’estudiants de segon curs i deu videojocs d’estudiants de tercer curs. Abans de l’entrega de premis, es va habilitar una zona on els estudiants van poder conèixer i provar els videojocs de tots els companys.

El Premi al millor joc va ser pels estudiants Teodora Dobre, Marc Villegas, Albert Pujante, Alex Cano i Susana Grass pel videojoc Falling Friends. Pel que fa al Premi especial indústria, entregat per Edgar Merina, de Riot Games, va ser pels estudiants Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea amb el videjoc The Báaxal.

Han participat en aquesta edició de la Tecnogames estudiants de segon i tercer curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, de tercer curs de la Doble amb Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i de tercer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals. De fet, els estudiants d’audiovisuals hi han participat en la producció dels sons dels videojocs dins de l’assignatura Postproducció d’Àudio.

Tots els videojocs presentats són treballs que s'emmarquen dins de l’assignatura Projectes, una matèria transversal on els estudiants han de posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs i desenvolupar un joc en només deu setmanes. Els jocs han estat avaluats per un tribunal format per Elena Candil, Jordi Arnal, Ados Fernández, Jordi Martín, Rafa González i Dani Candil, professors de Projectes de segon i tercer curs; Antoni Satué i Àngel Valverde, professors de Postproducció d’Àudio, i Edgar Medina, iberia publishing manager de l'empresa Riot Games

Pel que fa a la resta de reconeixements, els premis van ser per:
Millor videojoc de segon curs:
Polaris Couple, d’Adrian Federico Toledo, Lara Ríos, Sergi Sabaté, José Oviedo i Martí Guillot

Millor disseny de jocs de tercer curs:
The Forest Keeper, d’Andreu Salvany, Jordi Bertran, Sarah Doukkali, Adrià López, Xavier Coch i Eric Pastor

Excel·lència tècnica de jocs de tercer curs:
Toy Toy, d’Oscar Forra, Anna Maria Diaz, Adrian Cañas, Víctor Fernandez, Arnau reverte i Joan Cuch

Millor art de jocs de tercer curs:
The Báaxal, de Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea

Millor sonorització de jocs de tercer curs
Clàudia Manera, Joan Marín, Eva Anastasia Milanés i Judit Homs 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras presenta un model d’anàlisi de sonotips a un congrés internacional a Polònia ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica Daniel Torras ha presentat una comunicació a un congrés internacional sobre estructures narratives i veus en temps postdigitals, celebrat del 12 al 15 de juny a la ciutat polonesa de Gdansk. Es tracta d’unes jornades que organitza anualment l’European Network for Cinema and Media Studies (NECS), una organització sense ànim de lucre que reuneix acadèmics, investigadors, programadors i professionals de l’àmbit audiovisual.

Amb el títol Parameters, relations and variables in branding brief sound communication. An analytical model for soundlogos, Torras va presentar un model d’anàlisi per estudiar les característiques dels sonotips. El model conjuga la proposta d’altres autors sobre l’anàlisi de les relacions entre música i imatge, i alhora incorpora nous paràmetres específics per estudiar els sonotips proposats pel Grup de Recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) . En aquest sentit, el model s’ha comprovat amb la preselecció de cent sonotips i l’anàlisi amb profunditat de 25 d’ells, creant així diferents patrons d’ús i tipologies. El treball s’ha realitzat conjuntament amb el professor Santos Martínez i s’emmarca dins de la línia d’investigació sobre àudiobranding i sonotips que desenvolupa des de fa uns anys el SSIT.

]]>
<![CDATA[ Uns 170 estudiants realitzen al TecnoCampus les proves d’accés al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 170 estudiants s’examinen avui 20 de juny des del TecnoCampus de la Prova d’Aptitud Personal (PAP), una prova que han de realitzar tots els estudiants que volen accedir el proper curs al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

La prova té per objectiu que els aspirants demostrin que posseeixen les capacitats, la forma física i les habilitats suficients per cursar amb aprofitament el grau i consta dels següents exercicis: Llançament de pilota medicinal, salt horitzontal de peu junts, cursa llançadora course navette i adaptació al medi aquàtic.

Els estudiants que superin la prova podran sol·licitar l’accés a qualsevol de les universitats públiques catalanes que ofereixen aquest ensenyament. En aquest sentit, des de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ofereixen dins de l’àmbit de l’esport el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i la Doble titulació en Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus firma acords per posar en marxa la Red de Universidades Emprendedoras ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha signat, en el marc de Conferència Anual de l’Association of International Educators dels Estats Units (NAFSA), que va tenir lloc  a Washington,  el conveni de col·laboració per a la creació de la Red de Universidades emprendedoras, una xarxa que com a objectius apostar per una universitat emprenedora i ajudar a crear una cultura de la innovació en les comunitats universitàries i en els seus territoris i convertir-se en un referent en la creació d’empreses.

La xarxa está integrada per nou universitats de cinc països, i a l‘acte de signatura van asistir-hi els directors d’internacional de les universitats que la integren, a més del rector de la universitat UNNOBA de l'Argentina. Per part del TecnoCampus, va firmar l’acord el seu director general, Josep Lluís Checa, a la fotografia amb la cap de serveis campus de TecnoCampus, Luz Fernàndez, i representants de les altres universitats.

A més del TecnoCampus, les universitats que participen en el projecte són: Universidad del Norte (Colòmbia), Universidad del Pacífico (Perú), Universidad de Piura (Perú), Universidad ICESI de Cali (Colòmbia), Universidad Nacional del Noroeste de la província de Buenos Aires -UNNOBA- (Argentina), Universidad Nacional del Sur (Argentina), Universidad Mayor (Xile) i la Universidad Católica Pontifica de Valparaiso (Xile).

En el marc d’aquest acord, el professor de l’Escola Superior Politècnica Jaume Teodoro ha estat convidat recentment per la Universidad de Piura del Perú a impartir un cicle de conferències de l’àmbit de la recerca i l'educació en emprenedoria.

El cicle de conferencies estava adreçat a estudiants, professors i membres d’equip de gestió de la universitat. En total, van ser cinc sessions sobre educació en emprenedoria a les quals van assistir prop de 300 participants en els dos campus que la universitat té al Perú (un a Piura i l'altre a Lima).

]]>
<![CDATA[ Estudiants d’Infermeria imparteixen xerrades sobre primers auxilis a alumnes de secundària ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

Estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria de l'Escola Superior de Ciències de la Salut van fer tres xerrades sobre primers auxilis el passat dilluns 17 de juny a més de vuitanta alumnes de secundària de l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

L’activitat, que s’emmarca dins de l’assignatura d’Educació per a la Salut, consistia a explicar a estudiants de secundària com actuar correctament en situacions d’emergència. En aquest sentit, la formació constava de parts teòriques i tallers pràctics on es va ensenyar als estudiants a fer una reanimació cardiopulmonar, tècniques d’immobilització i la maniobra d’Heimlich, un procediment de primers auxilis per a casos d’ennuegament.
 

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca GRI-AFIRS, present al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora Noemí Serra i Guillem Palau, ambdós membres del grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut van participar al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport, celebrat els dies 12, 13 i 14 de juny a Barcelona. Es tracta d’una trobada anual que organitza la Sociedad Española de Economía del Deporte (SEED) per a acadèmics i professionals de l’esport que treballen en l’àmbit de la gestió i l’economia de l’esport.

Per una banda, Noemí Serra va moderar una sessió sobre tecnologia i esport el 13 de juny i per l’altra, Guillem Palau va presentar el 14 de juny una comunicació sobre els resultats d’un estudi realitzat al Laboratori LARS del TecnoCampus que analitza la fiabilitat del pulsòmetre Polar V800 per mesurar l’alçada de vol.

L’estudi el va liderar el professor Manuel Vicente Garnacho, amb la col·laboració del professor Moisès Vila i de dinou alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, que van participar com a subjectes de l’estudi. En aquest sentit, els estudiants havien de realitzar tres salts, amb trenta segons de descans entre cada salt, i ho havien de repetir al cap d’una setmana en les mateixes condicions. El principal resultat de l’estudi és que el pulsòmetre Polar V800 es pot considerar un aparell per mesurar amb un alt grau de fiabilitat l’estimació de l’alçada de vol en el salt amb contramoviment. En aquest sentit, el pulsòmetre podria convertir-se en una eina molt útil per avaluar el rendiment durant les sessions d’entrenament i quantificar el nivell de fatiga mecànica induïda per diferents estímuls d’exercici.
 

]]>
<![CDATA[ Professors i una estudiants participen en un congrés sobre economia de l'esport de la UPF ]]> Tue, 18 Jun 2019 00:00:00 +0200

La setmana passada es va celebrat a la Universitat Pompeu Fabra el congrés CIED d'economia de l'esport. El Tecnocampus n'era un dels patrocinadors i el director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa forma part del seu comité científic, a més de moderar una taula. Altres professors del TecnoCampus que van intervenir en el congrés són Noemi Serra, moderadora també d'una taula, i Manuel Garnacho, que hi ha presentat un paper. 

A més, una estudiant del doble grau Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure, Júlia de la Cruz, va presentar en el congrés el seu TFG (a la fotografia), sobre l'impacte econòmic de la Medsailing (campionat europeu de vela), realitzat al Port Balís el febrer passat. Aquest treball ha estat també un projecte de transferència de coneixement en col.laboració amb aquest port esportiu.] Segons aquest estudi, la regata MedSailing va tenir un impacte econòmic total per a l'economia del Maresme proper als 300.000 euros. D'aquesta xifra, quasi 160.000 corresponen a l'impacte directe, 78.243 a l'indirecte i 94.558 a l'induït. La regata va tenir 230 participants.

]]>
<![CDATA[ Visita d'una professora del St George’s Hospital Medical School en el marc del programa Erasmus+ ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora del St George’s Hospital Medical School (Londres) Agnieszka Lewko ha visitat el TecnoCampus dins el marc del programa Erasmus+, que promou la mobilitat internacional entre universitats de la Unió Europea. La seva visita ha permès establir vincles per a possibles futures col·laboracions entre la institució que representa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus, concretament del Grau en Fisioteràpia. Amb aquest objectiu es va reunir amb la coordinadora del grau, Raquel Sebio, per valorar la possibilitat de treballar conjuntament en una menció internacional del grau, entre altres possibles col·laboracions.

D’altra banda, va aprofitar la seva visita per impartir una classe a estudiants de 3r curs del Grau en Fisioteràpia. La temàtica de la seva ponència (com escriure un article científic en anglès) es va incloure en l’assignatura “Evidence-based Seminar Advanced”, amb l'objectiu que els estudiants adquireixin competències sobre escriptura científica en anglès, des de com estructurar un article científic a habilitats més concretes com quin vocabulari específic caldria fer servir per a cada secció, exercicis de síntesi i comprensió lectora.

]]>
<![CDATA[ Estudiants de màster de la universitat ICESI de Colòmbia realitzen un curs d’ emprenedoria digital al TecnoCampus ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 31 estudiants de la universitat ICESI de Cali (Colòmbia) fan una estada del 17 al 21 de juny al TecnoCampus per formar-se en emprenedoria digital. És el segon any consecutiu que estudiants d’aquesta universitat realitzen aquest curs al TecnoCampus dins del seu programa d’MBA (Master of Business Administration), acompanyats per Carlos Enrique Ramírez, director de màsters d'ICESI. Aquest matí s'ha donat el tret de sortida al programa amb la benvinguda del director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Josep Maria Raya, el professor Roberto Dopeso i l’equip de l’Oficina de Relacions Internacionals i de Formació Permanent del TecnoCampus.

El programa, amb sessions tant al TecnoCampus com a Barcelona, té per objectiu formar professionals per liderar la transformació digital de les empreses amb una mirada estratègica. És per això que el curs combina classes magistrals, experiències professionals i visites a empreses. En aquest sentit, durant l’estada visitaran empreses referents en l’àmbit digital com BitPhy, una start-up que ha desenvolupat un software per a l'anàlisi de dades i que elabora prediccions sobre les vendes del petit comerç; i Byhours, que ha estat capaç de fer-se un lloc en el mercat de l’allotjament turístic amb una proposta basada en la reserva d’habitacions d’hotel per hores.

Pel que fa a les sessions al TecnoCampus, es treballaran conceptes com innovació digital, inbound màrqueting, posicionament web, analítica empresarial o xarxes socials, elements que els estudiants hauran d’aplicar en el projecte de l’MBA que presentaran a l’última sessió del proper divendres 21 de juny.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, novament premiats per la Diputació pel programa Reempresa ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van rebre la setmana passada al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona el premi de la Diputació de Barcelona per ser el centre local a la província de Barcelona amb més casos d’èxit de Reempresa tancats al 2018.

El Tecnocampus ha estat premiat en les tres edicions d’aquests premis anuals. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. La diputada i vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va ser l’encarregada de rebre el reconeixement, acompanyada de la tècnica de Reempresa al TecnoCampus, Carme Navas.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 68 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis). Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 231 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i ha generat 340 processos de negociació

L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci assessorament gratuït i individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep el QdeFesta de la Generalitat per la TecnoFarra ]]> Thu, 13 Jun 2019 00:00:00 +0200

El divendres 7 de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va atorgar el distintiu “QdeFesta” al Tecnocampus, que gestiona tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, per la seva festa universitària, la Tecnofarra.

El grup motor per sumar la festa universitària a la xarxa Q de Festa! ha estat format pel Tecnocampus, la Sub-Direcció General de Drogodependències, Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

El distintiu de qualitat “Qdefesta!” inicialment atorgat a locals, festes majors i festivals de música, va iniciar l’any passat una línia de treball per implementar-se també a les festes universitàries. En aquest sentit, la Tecnofarra del Tecnocampus de Mataró és la segona festa universitària que rep aquest segell, després que l’any passat s’atorgués a la Universitat Autònoma de Barcelona per les seva festa major.

En l’acte de lliurament de la distinció, al qual van assistir unes 50 persones, hi van intervenir Esther Cabrera, directora de l’ Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Elizabet Ruiz, regidora de Salut Pública de L’Ajuntament de Mataró i el Ramon Tió, estudiant fundador i portaveu de la Comissió cultural i de festes (AsEst). També hi van acudir professionals de l’escola universitària així com estudiants de la comissions cultural i de festes, d’igualtat i de campus saludable i entitats que hi col·laboren com Àmbit Prevenció.

El Q de festa és un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

En la darrera Tecnofarra celebrada el passat maig ja es van incorporar els serveis Qdefesta!, com ara preservatius, alcoholímetres, disponibilitat d’aliments, begudes sense alcohol, aigua fresca... Així com també es va realitzar una formació de 2 hores en dispensació responsable d’alcohol als estudiants de la comissió de cultura i de campus saludable, una formació en bones pràctiques i una altra de prevenció de violències sexistes.

La implementació del Q de festa! al Tecnocampus dóna continuïtat i amplia el treball que des del curs 2016-2017 la Sub-direcció de Drogodependències du a terme al Tecnocampus, en el marc del projecte Campus Saludable, que fomenta els hàbits saludables en la comunitat universitària. Amb la col·laboració de la Fundació Àmbit Prevenció i a través d’un curs de 25 hores (1 crèdit RAC) es capaciten estudiants com a agents de salut que duen a terme activitats de sensibilització a la comunitat universitària.

L’entrega del segell suposa una fita en el treball conjunt per a la millora de la qualitat de les festes universitàries en matèria de salut i prevenció del consum de drogues.

]]>
<![CDATA[ Més de 400 estudiants realitzen les Proves d’Accés a la Universitat al TecnoCampus ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus és un dels centres que acull a partir d’avui i fins al divendres 14 de juny les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). De fet, s’examinaran als centres universitaris del TecnoCampus un total de 452 estudiants de segon de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, d’entre els 34.500 alumnes que s’han inscrit enguany als exàmens de selectivitat, provinents dels instituts Alexandre Satorras, Damià Campeny, Josep Puig i Cadafalch, Premià de Mar i Thos i Codina, Esteve Albert, el GEM i l’Escola Pia Santa Anna.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants. Els estudiants inicien la primera jornada amb el torn de les llengües catalana i castellana i de dues assignatures més corresponents a cada modalitat de batxillerat. El dijous serà el torn d’història i llengua estrangera, i dues assignatures més segons la modalitat. Per acabar, divendres, quedaran quatre exàmens més d’assignatures relacionades amb l’especificitat de la secundària triada. 

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els alumnes es poden examinar de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves per Internet a partir del 26 de juny mitjançant el portal Accesnet de la Generalitat de Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons guanya el programa d’emprenedoria Explorer ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un projecte que utilitza tecnologia de drons per ajudar els agricultors a mantenir sans els cultius ha estat seleccionat com a la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. És el tercer any consecutiu que el TecnoCampus acull el programa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Alex Tello, Genís Arias i Xavier Sanchez, estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació del TecnoCampus, són els autors d’aquesta iniciativa, que porta per nom Dr.Air, pensada per fer el planeta més sostenible i oferir als agricultors informes per millorar els resultats de les collites.

Un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Durant el viatge a San Francisco visitaran empreses tecnològiques de referència, com Google, Facebook, Apple o AribnB, i assistiran a classes magistrals a universitats com Standford o Singularity University. Com a guanyadors, també opten a guanyar un dels tres premis a nivell estatal, valorats en 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament, per seguir accelerant els seus projectes.

L’acte de presentació dels projectes, que enguany han estat 10, es va celebrar ahir 11 de juny al TecnoCampus, amb l’assistència com a membres del jurat de Miquel Serra, en representació de SECOT; Rosana Sasián, en representació de CISE; i Antònia González, en representació de TecnoCampus; i dels participants que han rebut assessorament i formació en els últims cinc mesos per desenvolupar els seus projectes.

Finalistes del programa Explorer

Aina Miralda és finalista del premi Women Explorer Award amb el projecte Proflab, una plataforma d’orientació vocacional per ajudar els estudiants més joves a l’hora d’escollir futur professional. Es tracta d’un premi que patrocina la Fundación EY i que ofereix la possibilitat de guanyar 20.000 euros. Pel que fa al Disruptive Tecnhology Explorer Award, impulsat per INDRA i dotat amb 3.000 euros, Luís Antonio Medina, Anna Roca i Inés Romero opten a guanyar aquest guardó amb Proyecto U, dedicat a la creació i distribució d’equipaments mèdics per millorar el manteniment i el desenvolupament dels infants prematurs amb un material sintètic que mimetitza l’ambient intrauterí

El programa Explorer “Jóvenes con Ideas” promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees emprenedores i forma part dels programes d'emprenedoria que s'ofereixen en l'àmbit universitari, un dels trets que singularitzen els graus i postgraus que es poden cursar al TecnoCampus. El servei d’emprenedoria universitària atén al llarg de l'any tots els estudiants que volen posar en marxa projectes, i organitza, a més del programa Explorer, altres iniciatives.
 

]]>
<![CDATA[ “Si tens capacitats tècniques i una visió emprenedora, les possibilitats professionals són enormes” ]]> Wed, 05 Jun 2019 00:00:00 +0200

Carlos Torres és graduat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (2011) i és membre del Consell Alumni com a representant en l’àmbit d’Enginyeria Informàtica. Però Torres no només és enginyer, sinó que també és un emprenedor. Va crear la seva primera empresa, Vezico, al TecnoCampus i també és fundador d’Intowin, especialitzada en projectes software de transformació digital en l’àmbit de l’hostaleria. Actualment és el director d’operacions (Chief Operating Officer o CCO) i per tant, el responsable de tecnologia i operacions per a projectes de grans comptes i també del seu producte propi, un assistent virtual per a cuines dins de la restauració organitzada.

Com a director d’operacions a Intowin, com és el teu dia a dia?
Un dels meus principals objectius és assegurar que complim eficientment totes les operacions amb uns estàndards de qualitat. Això es tradueix en una sèrie de tasques que realitzo diàriament com per exemple participar en les Daily Scrum (reunions diàries de seguiment) amb els equip de desenvolupament de projectes, resoldre bloquejos a nivell de recursos, gestionar canvis de requeriments en projectes amb clients, definir roadmaps de desenvolupaments futurs o assegurar el compliment dels projectes. Gaudeixo molt tant tractant d’identificar millores operatives que ajudin a innovar el nostre software com incorporant noves metodologies que ens permetin ser més àgils i eficients.

Com a empresari, quins consideres que són els grans reptes de les empreses pel que fa a la captació de talent?
Un dels principals reptes que tenim les empreses és crear un ecosistema que permeti als enginyers formar-se contínuament, especialitzar-se i afrontar nous reptes. Per això, crec que és necessari oferir una proposta atractiva que inclogui un pla de carrera per desenvolupar-se com a professional, créixer pel que fa a responsabilitats i accedir a formacions i especialitzacions. Com a part d’un entorn social, les empreses també hem de lluitar per donar oportunitats a joves recent titulats i sense experiència perquè puguin introduir-se al mercat laboral. La nostra experiència ens ha demostrat que hi ha molts enginyers inquiets i amb ganes de créixer en un món que requereix actualitzar-se constantment.

Vas graduar-te en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió el 2011 però gran part de la teva trajectòria professional també ha estat vinculada a l’emprenedoria. Què has après dels dos àmbits? 
Crec que són dos àmbits que es complementen. En un món tan digitalitzat com en el que vivim, un grau en informàtica et dona les eines necessàries per crear solucions, però no deixa de ser una formació tècnica. En aquest sentit, les habilitats emprenedores m’han ensenyat a orientar aquests coneixements tècnics per crear un producte que sigui una solució útil i viable en el mercat. I aquí intervenen altres competències i habilitats, com saber escoltar els usuaris o saber comunicar el teu producte o servei. Avui en dia, si tens capacitats tècniques i una visió emprenedora, les possibilitats professionals són enormes.

De fet, el 2013 vas fundar l’empresa Veziko, ubicada al parc empresarial del TecnoCampus. Per què vas decidir instal·lar-te aquí?
Com a estudiant vaig viure el naixement de TecnoCampus (2010) en l’últim any del grau i com començava a créixer la comunitat d’estudiants i també l’empresarial. Al finalitzar els estudis, tenia moltes ganes de seguir vinculat al TecnoCampus per l’entorn col·laboratiu que s’estava creant i per tot allò que la universitat  m'havia aportat. 

Seguint amb la teva experiència com a estudiant i emprenedor, com valoraries la connexió que s’estableix entre l’àmbit acadèmic i empresarial seguint models com el del TecnoCampus?
Considero que són models contemporanis que responen millor a les necessitats actuals. És imprescindible apropar l’àmbit acadèmic amb les necessitats del mercat laboral i reduir la bretxa que existeix perquè l’impacte afectaria a tot l’ecosistema: les universitats formarien millors professionals, els estudiants estarien més ben preparats i les empreses incorporarien més talent. A més, la visió emprenedora que ofereixen models com el del TecnoCampus ajuda a ampliar les oportunitats laborals dels estudiants i graduats i a oferir referents a aquelles persones que busquen iniciar el seu propi negoci.

Com a fundador de dues empreses, Veziko i Intowin, l’experiència és un grau. Quin consell donaries als joves estudiants que es plantegen emprendre un propi projecte?
No hi ha cap fórmula que garanteixi que un projecte funcionarà, però sí considero que hi ha aspectes claus que cal tenir en compte a l’hora d’emprendre un nou projecte. En primer lloc, centra't a resoldre un problema real d’algú. Aconsegueix un primer client, treballa amb ell i aconsegueix que estigui satisfet amb el teu producte o servei. De res serveix teoritzar i invertir en desenvolupar un producte des d’una oficina si no estàs en contacte amb el mercat. En segon lloc, és essencial diferenciar-se i buscar la manera d’oferir un avantatge competitiu. Ser diferent t’obre portes i fa que el teu missatge s’escolti. Finalment, s’ha de ser perseverant. A vegades un negoci pot no funcionar simplement perquè requereix temps. En aquest sentit, s’ha de cultivar la resiliència per superar situacions adverses i ser capaç d’adaptar-se positivament a elles.

Tenint en compte l’augment de la demanda de professionals en l’àmbit tècnic per part de les empreses, i especialment en enginyeria informàtica, consideres que és una tendència a l'alça?
La demanda d’enginyers informàtics seguirà creixent i cada vegada es buscaran perfils més especialitzats en àmbits com mobilitat, big data, seguretat informàtica o intel·ligència artificial. Per poder cobrir aquest gap és necessari que empreses i universitats treballin conjuntament en dues línies: despertar l’interès dels més joves per les enginyeries i formar enginyers preparats per al món laboral actual. Sense cap mena de dubte, optar per una enginyeria informàtica és una aposta segura per a un futur professional amb moltes oportunitats.

Ens llegeixen molts Alumni que estan fent els seus primers passos al món laboral. Quin consell els donaries per començar amb bon peu aquesta nova etapa?
Començar una etapa laboral no eximeix de tancar una etapa formativa. Considero que la formació segueix sent clau per aspirar a créixer en el nostre futur professional a curt i llarg termini. Al finalitzar un grau, possiblement ja tinguem més clar cap a on especialitzar-nos. D’altra banda, no únicament ens hem de centrar a millorar les capacitats tècniques, sinó també a millorar les nostres soft skills transversals. Cada vegada més les empreses valoren aquestes competències i dins de l’entorn laboral és igual d’important fer bé la nostra feina com saber treballar en equip, ser empàtic, saber comunicar i donar feedback, orientar-nos cap al client, etc. També considero rellevant que un mateix tingui clares les expectatives i prioritzi aquelles oportunitats laborals que realment li permetin desenvolupar-se en el seu sector.

Actualment formes part del Consell Alumni com a representant en l’àmbit de l’Enginyeria Informàtica, una manera de seguir vinculat a la universitat. És important mantenir el contacte?
I tant! Com a alumni la universitat encara et pot aportar moltes coses, com facilitar-te la transició al món laboral, seguir creixent com a professional amb formació contínua o mantenir el contacte amb tota la comunitat universitària i el talent més jove. La universitat és un vincle que mantindrem tota la nostra vida. Com a representant en l’àmbit de l’enginyeria informàtica, em sento molt agraït per la meva etapa com a estudiant al Tecnocampus i és una forma d’aportar el meu gra de sorra i contribuir perquè aquest entorn sigui creixent i millorant.

]]>
<![CDATA[ Free Form, moda al servei de tothom ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Free FormStyle va ser un dels projectes participants en el programa Reimagine Textile impulsat pel TecnoCampus el 2018. Es tracta d’una marca de roba inclusiva, pensada (o no) per a persones amb alguna discapacitat.

Per a la gent que pateix una discapacitat, una acció tan simple com vestir-se cada matí pot esdevenir un drama. Arrel de viure-ho a través d’un familiar, Carolina Asensio, juntament amb la seva cosina, l’estilista Marina Vergés, van crear Free Form Style. Aquesta marca pretén que les persones que pateixen una discapacitat puguin vestir amb roba de disseny còmoda. En aquest sentit, produeixen “quilòmetre 0”, amb teixits hipoal·lèrgics i incorporen costures antillagues.

En aquesta aventura empresarial esta sent acompanyades per l’institut Guttmann, que els permet adaptar encara més les noves col·leccions a les necessitats dels diferents col·lectius.

Consulta la notícia  a la revista Time Out (pàg. 44).

]]>
<![CDATA[ Solucions innovadores per distribuir continguts multimèdia ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Koovik, ubicada en el parc empresarial del TecnoCampus, és una empresa orientada a oferir productes i serveis per al transport i distribució de senyal i continguts multimèdia. La companyia ha sigut adjudicatària del contracte de gestió de serveis interactius HbbTV de la Xarxa de Televisions locals de Catalunya, que incorpora 40 canals.

Jordi Terradas és el CEO i fundador de Koovik, empresa focalitzada en oferir equips, sistemes i solucions, per distribuir continguts multimèdia, de manera fàcil i amb la millor qualitat.

El catàleg de Koovik inclou sistemes de cartellera digital utilitzables, per exemple, en restaurants.

Un dels serveis que ofereix l’empresa és MyAwayTVque permet que l’usuari tingui els mateixos serveis de televisió que en la seva pròpia casa quan va a un hotel.

Els hospitals també utilitzen aquest sistema, tant els pacients per oci com els metges per enviar continguts, informes mèdics o radiografies.

Llegeix la notícia  a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Inviertis, la plataforma per comprar i vendre pisos amb inquilins ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Inviertis, empresa ubicada a la incubadora del TecnoCampus, és una plataforma de compravenda d’immobles habitats per obtenir ingressos des del primer dia.

Rebeca Pérez és la fundadora de l’empresa, que va aquesta va començar a operar el gener d’aquest any. Des de llavors ja posseeix 85 propietats en cartera i ja treballa per tot Espanya i, una vegada consolidat el mercat local, pretén fer el salt a Europa.

L’start-up ha creat una plataforma online que simplifica, agilitza i fa més transparent el procés de compravenda d’immobles que ja tenen inquilins. Els potencials compradors tenen a tan sols un clic tota la informació necessària per a una presa de decisió ràpida i informada, només s’han de preocupar de seleccionar el producte que els sigui més adequat i veure la rendibilitat de la possible inversió.

En el marc del programa Startup Europe, una iniciativa de la Comissió Europea, Rebeca Sánchez, va ser convidada a la Soft-Landing Mission in Berlin, que es va celebrar la setmana passada al  GTEC - German Tech Entrepreneurship Center. Va tenir l’oportunitat de conèixer l’ecosistema alemany i berlinès i compartir reptes i oportunitats amb emprenedors

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ El professor Roquer pronuncia dues conferències sobre producció musical i mediació tecnològica ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Jordi Roquer ha estat convidat recentment per la Universitat Complutense de Madrid i per l'Institut d'Estudis Catalans a impartir dues conferències sobre els processos de mediació tecnològica en la producció musical. En el primer cas, la conferència inaugurava la "1a Jornada de Investigación en Producción Musical. Las artes de la grabación: un reto para la musicología", que es va celebrar el 9 de maig a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Complutense. Aquesta trobada acadèmica, pionera en l'àmbit estatal, va comptar amb dues taules posteriors, la primera amb representants de la indústria discogràfica nacional i la segona, amb destacats productors musicals. Podeu escoltar la intervenció de Roquer aquí.

Per altra banda, el 17 de maig l'Institut d'Estudis Catalans va acollir la conferència "La producció musical com a paradigma d'invisibilitat en els processos de creació i recepció mediats tecnològicament", proposada pel Grup de Treball d'Etnomusicologia d'aquesta institució.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Raya intervé en el programa "Tot es mou" de TV3 sobre el decret de limitació de preu del lloguer ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, l'economista Josep Maria Raya, va intervenir el passat dijous en el programa "Tot es mou" de TV3 en una taula rodona sobre l'eficàcia del decret de la Generalitat que limita l'increment del preu del lloguer d'habitatges. Raya va apuntar que "l'economia, i l'experiència pràctica en països com París o Berlín, ens indica que el decret no funcionarà". Per Raya hi ha un "mal disseny de la mesura, que el més probable és que incentivi la picaresca i agreugi l'escassedat de l'habitatge".

Raya va apuntar que cal incrementar l'oferta d'habitatge protegit, i ha posat com a exemple d'iniciativa en aquesta línia i possibilista el projecte liderat per Mataró que ha obtingut 2,5 milions d’euros d’Europa per incrementar l’habitatge de lloguer assequible.

Podeu seguir la seva intervenció aquí.

]]>
<![CDATA[ Guia de lectura de la biblioteca del TecnoCampus en matèria d'igualtat de gènere i feminisme ]]> Thu, 30 May 2019 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta una guia de lectura sobre igualtat de gènere i feminisme a partir d’una selecció d’obres del fons documental de la biblioteca, que es poden demanar a través del servei de préstec:

Igualtat de gènere

 • Ortiz Monera, R.M.; Moreno Beltrán, A.M.; (2018). Sociologia, economia i ciència política: guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere. Castelló de la Plana: Xarxa Vi-ves d’Universitats.
 • Escapa, R.; Martínez Ten, L (2009). 10 perquès per la igualtat. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball.
 • Cantera, F.J; Murillo, S. (coord.) (2007). Igualdad y empresa. Madrid: Pearson Educación.
   

Feminisme

 • Altés, E. (2007). Les periodistas en temps de la República. Barcelona : Col·legi de Periodistes de Catalunya: Diputació de Barcelona.
 • Barberá, E. (2000). Mujeres directivas: promoción profesional en España y el Reino Unido. Valencia: Ins-titut Universitari d’Estudis de la Dona.
 • Alexiévich, S. (2015). La guerra no tiene rostro de mujer. Barcelona: Debate.
 • Suffragette (2015). Barcelona: Savor: RBA Revistas.
 • Fraj Herranz, E. (2018) Supervivientes: la violencia machista como tema en el arte contemporáneo del Estado español: 15, 16 y 17 de febrero de 2018, Casa de la Mujer. Zaragoza: Concejalía Educación e Inclusión, Servicio de Igualdad.
 • Gènere i mitjans de comunicació: eines per a visibilitzar les aportacions de les dones (2011). Barcelona: l’Apòstrof.
 • Figuras ocultas (2016). Barcelona: Savor: RBA Revistas.

Consultar la guia de lectura sobre igualtat de gènere.

]]>
<![CDATA[ Les beques On The Move permetran a 18 estudiants fer estades a universitats de fora de la UE ]]> Wed, 29 May 2019 00:00:00 +0200

Divuit estudiants van rebre divendres passat, de mans del director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move, que els permetran fer estades en universitats de països de fora de la Unió Europea el proper curs. En les seves intervencions, Checa i Costa van destacar que. en una societat global, l’experiència de cursar part dels estudis a l’estranger és molt valuosa, tant a nivell personal com professional.

Les beques són una iniciativa del TecnoCampus, i enguany arriben a la 5a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, un dels pilars del estudis universitaris al TecnoCampus. Permeten als estudiants sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Estats Units, Xile, Taiwan o Corea del Sud, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa).

Les beques On The Move están dotades amb 1.000 euros cadascuna, que aporten a parts iguals Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen d’entre tots els sol·licitants als divuit estudiants amb les millors notes mitjanes.

Aquest any, les universitats i estudiants que hi faran estades són: Tecnológico de Monterrey, Mèxic (Claudia Faraudo, Sergi Jordi Jiménez, Mariona Codina i Guillem Ayter), Universidad Mayor, Xile (Guillermo Francisco, Guillem Baena, Marina Guisasola, Jaume Masnou, Marta Molés i Carla Piqueras); Universidad Argentina de la Empresa (Ana Garcia i Chiara Lopedote); Feng Chia University, Taiwan (Raquel Viña i Laia Álvarez); Universidad Autónoma del Sur, Xile (Ferran Collado); Ajou University, Corea del Sud (Arnau Perramon); University of Fortaleza, Brasil (Alejandro Lucena); National University, Estats Units (Carlota Bufí).
  

]]>
<![CDATA[ El Grau en Enginyeria Informàtica, present a la 8a edició del congrés internacional Spring I/O ]]> Wed, 29 May 2019 00:00:00 +0200

Estudiants, graduats i un professor del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i de la Doble Titulació amb Disseny i Producció de Videojocs han assistit a la vuitena edició de la congrés internacional Spring I/O, celebrat els dies 16 i 17 de maig al Palau de Congressos de Montjuïc.

A nivell europeu, es tracta de l'acte més gran que se celebra al voltant de la tecnologia de programació Spring, un framework de codi obert que utilitzen moltes empreses a l’hora de desenvolupar sistemes d’informació. L’edició d’enguany ha comptat amb més de 1.200 assistents, més de 50 ponents i prop de 55 xerrades i tallers.

Per part del TecnoCampus, hi van assistir el professor Josep Roure, acompanyat de graduats que utilitzen professionalment Spring en les seves respectives empreses i de quinze estudiants que van participar en el congrés com a voluntaris. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a la vinculació des del grau amb Sergi Almar, organitzador principal del congrés i graduat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a l’Escola Superior Politècnica de Mataró, abans de la seva integració als centres universitaris del TecnoCampus. Segons Roure, participar en aquest acte ha permès als estudiants entrar en contacte amb professionals del sector i “comprovar que la tecnologia que s’explica a classe s’utilitza actualment en el món empresarial”.

A la foto, d’esquerra a dreta, tres dels participants, Sergi Almar, organitzador de la jornada, i el professor Josep Roure.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull el juliol la tercera edició del congrés Perspectiva Sonora ]]> Tue, 28 May 2019 00:00:00 +0200

Els propers 3, 4 i 5 de juliol el TecnoCampus acull la tercera edició del Congrés Internacional Perspectiva Sonora, dirigit pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falcó (Universitat de Barcelona) i Lídia López (Universitat Autònoma de Barcelona).

L'esdeveniment es farà en col·laboració amb el simposi "La creación musical en la Banda Sonora" i, com en les edicions anteriors, es proposa reflexionar sobre el paper de la música i el so en els mitjans audiovisuals.
Hi participaran figures de renom com Michael Bull (Universitat de Sussex), Kevin Donnelly (Universitat de Southampton) o Marco Antonio Juan de Dios Cuartas (Universitat Complutense de Madrid) i, entre la oferta d'activitats, s'hi podrà trobar una xerrada-concert sobre el theremin a càrrec de Victor Estrada o un debat sobre el fenomen Rosalia, amb la realitzadora Alba Barneda (Canada), el productor musical Roger Rodés (Macaco, Nubla) i el periodista Borja Duñó (Ara, Mondo Sonoro).

Els eixos temàtics del congrés són:

So, música i cinema.
El paper del so i la música en la publicitat.
Dimensions del so en els videojocs.
Semiòtica i anàlisi del so i la música en mitjans audiovisuals.
Relacions entre estructura sonora i estructura narrativa.
Nous models d'escolta.
Consum i recepció musical.
So transmèdia.
La producció musical com a eina creativa.
 

Més informació.

]]>
<![CDATA[ El professor Anton Planells participa en un congrés sobre videojocs a Santander ]]> Tue, 28 May 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Anton Planells ha participat en el 5è Congrés de Periodisme Cultural “Game Over: Entreteniment, Art, Negoci, Realitat Virtual, Violència i adicció als videojocs”, que va tenir lloc del 15 al 17 de maig a Santander. Hi ha assistit com a ponent convidat amb una conferència titulada “Cuando Macbeth toma el mando. La integración de los grandes relatos en el videojuego contemporáneo”. L’objectiu de la ponència era analitzar com el videojoc utilitza diferents estructures narratives segons la tipologia lúdica, generant així arguments sobreexplotats (la venjança o l’intrús benefactor) i arguments infrarepresentats (l’amor o la la lluita antisistema).

El Congrés de Periodisme Cultural, organitzat per la Fundació Santillana i el Centro Botín de Santander, és un espai de trobada entre els experts en comunicació de la cultura i els especialistes d’àrees emergents i socialment rellevants, com és el cas, en aquesta cinquena edició, del videojoc.

En aquesta edició, el congrés va comptar amb experts internacionals com Miguel Sicart, de la ITU de Copenhague, científics vinculats a la OMS i periodistes de les seccions de cultura de diaris com El País, La Vanguardia, El Mundo o l’ABC, entre d’altres.

A la imatge, el joc "Call of duty", que il·lustra l'article que sobre el congrés ha escrit a La Vanguardia el crític Xavi Ayén.

]]>
<![CDATA[ S’obre una nova convocatòria de beques de col·laboració ]]> Wed, 22 May 2019 00:00:00 +0200

Ja pots presentar la teva sol·licitud a la quarta convocatòria extraordinària que obrim per donar suport durant el període de matrícula de nous estudiants durant els mesos de juliol, en horari de matí i tarda, i setembre, en horari de matí. Pots presentar-te a la convocatòria fins al 16 de juny des de l’eCampus, accedint a l’apartat “Beques de col·laboració” que trobaràs en el punt de menú “Serveis”. A continuació, presentem la informació clau en relació a les beques de col·laboració a les que pots presentar-te:

Quines són les dates i els horaris orientatius?
Matrícula nou accés juliol matí

 • De l’1 al 30 de juliol de 8 a 14 hores, , a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés juliol tarda

 • Del 12 al 29 de juliol de 15 a 19 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés setembre matí

 • Del 2 al 30 de setembre de 9 a 14 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Quines funcions desenvoluparàs?

 • Revisió de documentació aportada per la matriculació dels estudiants de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació del finançament de matrícules de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació de matrícules de nou accés
 • Atenció al públic

Quines competències i coneixements es valoraran?

 • Coneixement d'eines ofimàtiques
 • Domini del paquet Office
 • Treball en equip
 • Atenció al públic

Per a més informació, pots consultar el document de la convocatòria i si tens qualsevol dubte, pots enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus imparteix sessions formatives sobre innovació educativa a l’equip docent de l’Escola Rocafonda ]]> Tue, 21 May 2019 00:00:00 +0200

Professors de l’Escola Rocafonda de Mataró van visitar el TecnoCampus el passat dimecres 8 de maig per assistir a dues formacions sobre vocacions tecnològiques i storytelling i projectes transmèdia. Les dues sessions formatives sobre innovació educativa s’emmarquen dins de la participació dels dos centres en el projecte Magnet, una iniciativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill per acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució.

En aquesta ocasió, el TecnoCampus hi col·labora com a centre de referència en el procés de transformació educativa de l’Escola Rocafonda de Mataró. Aquesta aliança permetrà a l’Escola Rocafonda desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat referent en el territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. Pel que fa a vocacions tecnològiques, un grup de mestres va fer una sessió sobre Arduino, a càrrec del professor Josep López, una plataforma de hardware lliure dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en projectes multidisiplinaris. Els estudiants de la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals Adara Maza i Borja de Paz van ser els responsables del taller sobre storytelling i projectes transmèdia, molt útil per treballar a l’aula a partir d’exemples i d’activitats curtes. De cara al proper curs, l'objectiu és treballar propostes vinculades a la sostenibilitat.

Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya coordina un estudi sobre l'impacte del canvi climàtic a Catalunya ]]> Mon, 20 May 2019 00:00:00 +0200

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, és el coordinador de l'estudi "Indicador global d'adaptació als impactes del canvi climàtic a Catalunya", que la Generalitat va presentar la setmana passada en un acte públic. En el treball hi ha participat l'ajudant de recerca Claudia Vargas, estudiant de la doble titulació en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

L'estudi mostra una evolució moderadament positiva de l’adaptació als impactes del canvi climàtic en els darrers 10 anys. En concret, l’indicador (IGA) ha crescut un 8,74% al llarg del període 2005-2014, en consonància amb l’inici i el desplegament de mesures i accions d’adaptació arreu de Catalunya. A més, l’IGA és ara més robust gràcies a la integració de 42 indicadors sectorials, 13 més que en el treball del 2014.
 

]]>
<![CDATA[ Quatre estudiants d’Infermeria participen en un congrés internacional sobre lideratge al Regne Unit ]]> Fri, 17 May 2019 00:00:00 +0200

Les estudiants Anna Fernando, Mouna Halhoul, Ona Badia i Clara Casillo, del Grau en Infermeria del TecnoCampus, van participar el 9 i 10 de maig a la conferència internacional “European Junior Leadership Academy for Student Nurses” a Nottingham, al Regne Unit.

Les quatre estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut van rebre una beca per participar en aquest acte sobre lideratge en l’àmbit de la infermeria que s’emmarca dins d’un projecte més ampli finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Es tracta d'una iniciativa coordinada per la Universitat de Nottingham i en la qual hi han participat el Trinity Colleage de Dublin (Irlanda), l’Escola d’Infermeria de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Maribor (Eslovènia). En aquest sentit, l’objectiu del programa és identificar els potencials líders estudiantils en infermeria al principi de la seva carrera per tal de fomentar el desenvolupament dels coneixements, les actituds i les habilitats per a un lideratge efectiu.

La participació d'estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ha estat possible gràcies a la col·laboració que manté el centre universitari amb el grup internacional UDINE, un grup que promou l'intercanvi intel·lectual entre professionals de la salut interessats en la recerca en infermeria, l'educació i la pràctica de la professió.
  

]]>
<![CDATA[ Un programa de Ràdio TecnoCampus, finalista en el concurs “Premis IdeaRàdio” de SER Catalunya ]]> Thu, 16 May 2019 00:00:00 +0200

El programa La Última Ronda de Ràdio TecnoCampus, realitzat per estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals, ha estat seleccionat com a finalista en els Premis IdeaRàdio 2019, convocats per SER Catalunya per animar els joves a presentar propostes innovadores de nous programes. Carlos Baquero, Adrián Pineda, Paula Sánchez i Arnau Yzern són els estudiants que lideren aquest programa que va néixer dins de de l’assignatura optativa de pràctiques radiofòniques, a càrrec del professor Daniel Torras.

La Última Ronda, que s’emet els divendres de 21 a 22 hores a Ràdio TecnoCampus, és un programa en format magazine on s’utilitza l’humor com a recurs per explicar i debatre sobre temes d’actualitat o quotidians d’una manera distesa i divertida. “L’espontaneïtat i la bona connexió entre els integrants del grup són alguns dels punts forts del programa”, afirma Carlos Baquero. Segons Paula Sánchez, la ràdio és el mitjà amb més marge per a la improvisació, ja que “no es necessita una gran atenció, moltes vegades s’escolta de fons, fet que permet als productors i locutors tenir més llibertat en la creació de continguts”.

El programa s’emet des de Ràdio TecnoCampus, la ràdio universitària del TecnoCampus, que va començar a emetre el setembre del 2017 amb l’objectiu d’oferir una eina comunicativa a la comunitat universitària i crear una plataforma d’expressió i de pràctiques per als estudiants. “Valorem molt positivament que s’ofereixi un espai com aquest als estudiants, ja que ens permet desenvolupar idees i tenir llibertat a l’hora de crear”, afirma Adrián Pineda. “Com a tècnic del programa ho considero una oportunitat per aconseguir experiència laboral ja que en ràdio és complicat disposar de material i espais necessaris”, afegeix Aranu Yzern.
 

]]>
<![CDATA[ S’estrena "La influencia", pel·lícula coescrita pel professor Daniel Rissech ]]> Tue, 14 May 2019 00:00:00 +0200

El proper 21 de juny s'estrenarà en sales comercials el llargmetratge de terror La Influencia, co-escrit pel professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, juntament amb Denis Rovira i Michel Gaztambide, guanyador d'un premi Goya per No habrá paz para los malvados. El guió està basat en la novel·la homònima de Ramsey Campbell, un dels mestres de la literatura de terror contemporània.

La pel·lícula està dirigida per Denis Rovira i produida per Nadie Es Perfecto amb la participació de RTVE. Protagonitzada per Emma Suárez, Maggie Civantos, Manuela Vellés, Alain Hernández i Claudia Placer, serà distribuida a Espanya per Sony Pictures Entertainment Iberia.

A continuació, trobareu el tràiler de la pel·lícula:

]]>
<![CDATA[ Les beques per a estudis de grau passen de 17 a 30 i prioritzaran l’impacte territorial ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha publicat les bases per optar a una de les beques per finançar, totalment o parcialment, els estudis de grau. La convocatòria és substancialment diferent a la d’anys anteriors, ja que augmenten el nombre de places becades i s’introdueixen nous criteris d’assignació. De les 17 beques de l’any passat, es passa a les 30 d’aquest any.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). Es vol reconèixer, així, la territorialitat del projecte, i l’esforç fet pels ciutadans mataronins en el projecte del TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

També es prioritzen aquells que optin per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, i s’afavoreixen les noies, entre les quals la manca de vocacions femenines ha motivat que els darrers mesos el TecnoCampus hagi posat en marxa el projecte TecnoGirl.

El model de beques pretén arribar a més persones  ser més gradual. En funció dels punts que assoleixin, els candidats podran optar a una de les cinc beques pel 100% del preu de la de la matrícula, una de les cinc beques pel 75%, una de les deu beques pel 50% o una de les deu beques pel 25%. El termini per optar a la beca acaba el 22 de maig, i es pot consultar tota la informació a www.tecnocampus.cat/beques.

Un cop obtinguda una d’aquestes beques, adreçades nous estudiants de grau, es renoven any a any, mentre duren els estudis, i sempre que no canviï la situació econòmica de la unitat familiar de l’estudiant. El curs 2018-2019, el TecnoCampus ha atorgat un total de 58 beques a la matrícula de grau –entre noves adjudicacions i renovacions-, a les quals cal afegir les 15 beques a esportistes d’alt nivell perquè compatibilitzin esport i formació universitària. La Fundació TecnoCampus hi ha destinat el curs actual uns 300.000 euros, xifra que s’incrementarà amb l’ampliació del programa, de 17 a 30 noves beques, el proper curs.

Els propers anys, la voluntat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és buscar la cooperació amb entitats públiques i privades perquè participin econòmicament en els programes de beques.

]]>
<![CDATA[ The Running Republic: roba esportiva feta amb residus plàstics i xarxes de pesca ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

The Running Republic, empresa participant en la primera edició del programa Reimagine Textile, aposta per realitzar productes esportius més justos i sostenibles, sense deixar de banda el disseny visualment trencador.

Els materials per la fabricació són teixits italians i espanyols extremadament tècnics i fets amb residus plàstics i xarxes de pesca recollides principalment en el Mar Mediterrani i en l’Oceà Atlàntic. D’aquesta manera, poden proporcionar un producte per a la pràctica esportiva a qualsevol nivell i alhora reduir els residus plàstics en el medi ambient.

La participació en el programa Reimagine Textile va suposar un punt d’inflexió en el desenvolupament del seu projecte. Varen poder aclarir dubtes que tenien en diferents àmbits relacionats amb la producció tèxtil i a més, van rebre ajudar en la recerca de proveïdors de confecció.

Actualment, l’empresa es finança a través del crowdfunding, tenen una campanya activa en Kickstarter.

Llegeix la notícia sencera en La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Infomar: programes a mida per empreses ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

Infomar, ubicada en el parc TecnoCampus, és una empresa que desenvolupa programes a mida, principalment en l’entorn empresarial i industrial, utilitzant eines de programació estàndard de l’ecosistema Microsoft.

Xavier Martori, CEO d’Infomar, afirma que entre els seus serveis destacaria l’anàlisi de processos, desenvolupament de solucions a mida amb eines estàndard i col·laboració en la implementació i consolidació de sistemes informàtics.

L’empresa va ser creada en 1990, des de llavors ha estat pionera en diferents aspectes. A més, Infomar ha portat a terme el procés d’integració dels sistemes informàtics de les vuit companyies tèxtils que ha adquirit el grup Nextil.   

Llegeix la notícia sencera en La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ TUSGSAL col·laborarà amb la Càtedra d'Economia Social ]]> Thu, 09 May 2019 00:00:00 +0200

L’empresa badalonina TUSGSAL ha signat un acord amb la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme per col·laborar en activitats de formació pràctica i investigació científica en l’àmbit de l'economia social. La col·laboració es canalitzarà a través de la Càtedra d’Economia Social, impulsada des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus. Existeix la voluntat entre ambdues entitats d’intensificar les relacions entre el món universitari, la societat i el territori amb activitats de docència, d'investigació i divulgatives.

L’acte de signatura s’ha celebrat a les instal·lacions del Tecnocampus a Mataró amb els signants d’ambdues parts, el director general de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el president del Consell d’Administració de TUSGSAL, Federico Llobet. Van assistir a la signatura el director generade TUSGSAL, Carles Fàbregas; el director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus, Josep María Raya; el Secretàri del Consell d’Administració de TUSGSAL, Vicenç Climent; i el director de la Càtedra d'Economia Social, Eloi Serrano; 

]]>
<![CDATA[ Betevé emet un projecte d’estudiants d’audiovisuals sobre joves que practiquen esports minoritaris ]]> Wed, 08 May 2019 00:00:00 +0200

Artau Bellavista, Biel López, Manel Augé, Núria Vallina i Albert Hita són estudiants de tercer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals i lideren el projecte Aspirantes, seleccionat per participar en el programa Tube d’Assaig de betevé, que impulsa projectes televisius serialitzables, tant de ficció com de no ficció, elaborats per estudiants o per joves creadors emergents.

El programa pilot es va emetre el passat 24 d’abril i el projecte ha començat una primera fase de finançament a Verkami on s’anima els espectadors a convertir-se en micromecenes i contribuir així a la producció de la primera del format.

El projecte Aspirantes es va projectar el passat 24 d’abril al programa Tube d’assaig de betevé, en el qual també us van entrevistar. Com va anar? Com va sorgir la possibilitat de participar-hi?
El projecte va néixer a l’assignatura de Realització Televisiva Contemporània, on se’ns va proposar fer un programa innovador, amb gairebé total llibertat. La professora Maria Luna ens va comentar la possibilitat que algun dels programes fets a l'assignatura es proposés per emetre’s a una cadena d'àmbit local, i després vam saber que el programa havia estat escollit per emetre’s a betevé. El Biel López i jo vam anar a l’entrevista com a representants del grup. Va ser una experiència molt positiva pels dos, i creiem que el resultat va ser molt bo.

Aspirantes pretén presentar al públic joves promeses de l’esport dins la província de Barcelona, sobretot esports que no són “majoritaris”. Com va sorgir la idea?
La idea se'ns va ocórrer el primer dia de classe, al veure que els programes que es dediquen a seguir el dia a dia de personalitats mai no se centren en esportistes que practiquen esports minoritaris. També vam pensar que seria una bona opció que el programa no tingués presentador, perquè així el protagonista ens explicaria en primera persona tot el que fa. Un format que ens recorda molt als vídeos que es fan habitualment a YouTube.

Quin és l’objectiu?
Estem molt acostumats a veure el dia a dia de figures mediàtiques, i com dediquen gairebé el 100% de les hores a la seva feina. Amb Aspirantes volem ensenyar com la gent que practica esports minoritaris, ha de combinar aquesta passió amb els estudis o feina, i veurem també com sobreviuen el dia a dia. Aspirantes està pensat perquè pugui gaudir-ho tothom, independentment de l’edat i els gustos. Però segurament els qui ho faran més són aquells que els agrada l’esport, i els nous formats televisius, que recorden més a internet.

El capítol pilot anava sobre Francesc Boix, que practica skateboarding i alhora és youtuber. Per què vau escollir aquest cas en particular per al capítol pilot?
Era molt important per a nosaltres que el primer protagonista fos en Francesc. El seu cas és molt particular, ja que la seva vessant de youtuber ens oferia la possibilitat de combinar imatges seves amb les nostres, i aconseguir un resultat molt més complet, una cosa que és poc habitual veure-ho actualment en televisió. El fet de ser youtuber també garantia que parlés bé davant de càmera i es mostrés natural. Encara no hem començat a preproduir els següents capítols perquè dependrà del finançament que aconseguim amb la campanya de microfinançament que hem engegat a través de Verkami.

Es tracta d’una primera fase de finançament que forma part de la participació en el programa Tube d’Assaig en la qual els espectadors poden fer una aportació per contribuir a la producció de la primera temporada del format.
De moment hem fet aquest primer capítol, i segons com avanci el Verkami, podrem fer una temporada amb quatre capítols més. Per fer-ho possible necessitem 1.000 euros, així que animem a tothom a participar aportant el què pugui a través de la pàgina web de betevé, a Tube d'assaig, o buscant el nostre projecte Aspirantes a la web de Verkami. El cert és que no és fàcil engegar un projecte des de zero mentre estem cursant el grau, i a tots ens agradaria poder-li dedicar més temps. 

Si haguéssiu de compartir un dels aprenentatges més útils d’aquesta formació seria…
La primera seria posar-s'hi des del primer dia i fer-ho amb molta passió perquè sinó és fàcil deixar que passin els dies, que s’acumuli el treball a última hora, i que s’hagi de fer a corre-cuita. Cada detall compta, i si un realment vol que el seu projecte tingui futur, ha de donar el 100% i no tenir por a preguntar als companys o la professora si creuen que el que han fet està bé. I pel que fa a l'oportunitat de Betevé, una de les coses més importants que hem après ha estat que has d’aprendre a apreciar la feina feta, i defensar-la amb seguretat, perquè si no ho fas tu mateix, els altres no ho faran per tu.
 

]]>
<![CDATA[ Un Treball de Recerca d’impressió 3D de soles de sabata guanya la cinquena edició de l’Install Party ]]> Wed, 08 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 3 de maig la cinquena edició de l’Install Party, que va reunir prop de 250 assistents entre estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú projectes, productes i serveis vinculats a l’àmbit tecnològic. L’estudiant David Díaz, de l’Institut Vilatzara, va guanyar el concurs, dotat amb un val de 200 euros d’Amazon, de Treballs de Recerca de batxillerat en l’àmbit tecnològic amb un projecte d’impressió 3D de soles de sabates.

Sota el títol “Sabateria 4.0”, Díaz ha iniciat aquest projecte amb l’objectiu de modernitzar un ofici artesanal, el de la sabateria i reparació de calçat, a través d’un programa de gestió especialitzat per al negoci, l’estalvi energètic i el disseny i fabricació de soles de sabata, de les quals ha creat els primers prototips. També es va atorgar un reconeixement a l’estudiant Benjamí Calvillo, de l’Institut Thos i Codina, com a finalista del concurs per la creació d’un amplificador d’àudio per a guitarres elèctriques. A l’edició d’enguany, s’han presentat un total de quinze Treballs de Recerca de diferents instituts del territori. La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assistir a l’Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregada de fer el lliurament de premis.

Al llarg de la tarda, es van realitzar tallers de X Cut, Moon odyssey, drons, i efectes especials amb chroma, que van comptar amb prop de noranta participants. També hi van participar amb un estand les empreses del sector Som Energia, Eurecat i Goufone. Després de l’èxit de la passada edició, aquest any s’ha tornat a disputar un torneig d’e-Sports en dos jocs, en aquest cas de Brawl Stars i Fortnite, que va comptar amb uns vuitanta inscrits

L’Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 12 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer.

Install Party 2019

]]>
<![CDATA[ El professor Léonard Janer obté dos reconeixements a nivell mundial del programa Cisco Networking Academy ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

La multinacional nord-americana Cisco ha atorgat al professor Léonard Janer els reconeixements Instructor Rising Star 2018” i Instructor Excellence Expert, que al nord d’Europa només han obtingut un i 56 professionals, respectivament. Aquests reconeixements són fruit de la col·laboració amb els programes formatius de Cisco (Cisco Networking Academy), que ha permès a Janer acreditar-se com a instructor en els diferents cursos del programa.

L’Escola Superior Politècnica integra aquests programes de formació en assignatures del grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’informació, en xarxes, IOT i seguretat, fet que atorga un valor afegit als estudis, per l’apropament professional dels cursos, en constant evolució, i l’actualització de les eines amb les quals es treballa. Actualment, l’escola té dos formadors acreditats per Cisco: Léonard Janer i Pere Barberan.

]]>
<![CDATA[ Comprova si ho tens tot a punt per a l’automatrícula ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula per al curs 2019-2020 no començarà fins al setembre, et recordem què has de tenir en compte abans de marxar de vacances: 

Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te.
Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar aquesta situació, posa’t en contacte amb el Servei de Gestió Acadèmica des de l’e-Secretaria, des de l’apartat “Formes de pagament”.

Tens dret a bonificacions? Si tens carnet de família nombrosa recorda que per poder continuar gaudint d’aquesta bonificació per al curs 19/20, el carnet ha d’estar vigent a data de començament del curs, el 23 de setembre de 2019. En cas contrari, a la pantalla de matrícula no t’apareixerà la possibilitat de seleccionar la gratuïtat que et correspongui.

 • Si has renovat el Títol de família nombrosa durant l’últim any, hauràs de tornar a presentar el carnet abans del 30 de juny a través de l’e-Secretaria, des de l’apartat “Bonificacions i descomptes”.

 

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants de les tres escoles que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ Clubs esportius i el TecnoCampus bequen esportistes d’elit perquè compaginin esport i estudis universitaris ]]> Mon, 06 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i cinc clubs esportius de Mataró i Granollers van atorgar  el curs passat quinze beques a esportistes d’alt nivell que els permeten finançar una part de la matrícula dels estudis universitaris que cursen al TecnoCampus. Es tracta d’una iniciativa que ha arribat ja a la quarta edició, com va destacar el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, en l’acte d’entrega de les beques celebrat divendres passat.

El president de Junts per l’Esport, associació que agrupa part dels clubs esportius de la ciutat, Joan Gros, va agrair al TecnoCampus el compromís amb la formació acadèmica dels esportistes d’elit dels clubs, en representació dels quals la jugadora del Club Handbol Granollers, Carmen Prelchi, va explicar que compaginar les dues activitats no és fàcil, però que el professorat del TecnoCampus ho facilita amb flexibilitat per a fer exàmens si la competició ho requereix. 

Per part de l’Escola Superior Politècnica, el lliurament de les beques el va fer la directora del centre, Ester Bernadó, als estudiants Pol Barbena (Centre Natació Mataró), Sergio Torres (Iluro Hockey Club) i Martí, Zamora (Iluro Hockey Club). Les beques a estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa les va lliurar Patrícia Crespo, cap d’estudis, a Yordi Jason Ramos (Centre Natació Mataró), Marc Corbalan (Centre Natació Mataró), Josep Puig (Centre Natació Mataró), Blai Deulofeu (Club Joventut Handbol Mataró) i Aina Moya (Club Futsal Mataró). Finalment, per l’Escola Superior de Ciències de la Salut, va fer el lliurament la seva directora, Esther Cabrera, a Carla-Maria Chaves (Centre Natació Mataró), Alisa Forné (Club Joventut Handbol Mataró),  Enric Bonany (Club Joventut Handbol Mataró), Elene Vázquez (Club Balonmano Granollers), Carmen Prelchi (Club Balonmano Granollers), Pablo Fernandez (Futsal Mataró) i Lluc Bertran (Centre Natació Mataró).

L’acte es va cloure amb el reconeixement a esportistes destacats en competicions de la Universitat Pompeu Fabra, com les guanyadores de la medalla de plata en futbol sala femení (Sonia Blanco, Aina Moya, Naiara Moreno, Mónica Utrilla, Anna Ponce, María López), la medalla d’or en marató Alejandro Mora, el medalla de plata en natació Guillem Teodoro, els medalla d’or en bàsquet Rafa Puerta i Eduard Rodríguez i els medalla d’or en futbol sala Arnau Emiliano i Pablo Fernández.

La cloenda va anar a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Marisa Merchán, que va destacar l’esforç i l’exemple que representen els joves esportistes d’elit que es formen a la universitat durant els anys que competeixen a alt nivell.  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present als "Col·loquis de ciutat" que organitza la revista Capgròs ]]> Fri, 03 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha participat en un dels tres "Col·loquis de ciutat" que organitza aquest mes de maig la revista Capgròs, per debatre el futur de Mataró en temes com el comerç, la seguretat o l'economia. Ahir va ser el torn de debatre sobre economia i turisme, i l'auditori de la Fundació Iluro es va omplir per assistir a la xerrada entre el director de Capgròs, Vern Bueno, i tres representants del teixit productiu i educatiu de la ciutat: Jordi Gionovart, director general de Hartmann Espanya; Marta Marimón, directora de l'hotel Atenea Port de Mataró; i Josep Lluís Checa, director general de TecnoCampus.

Tots tres ponents van coincidir a llançar un missatge positiu sobre el futur econòmic de la ciutat. Guinovart i Checa van incidir en la idea que la ciutat és atractiva per captar talent i inversions en l'àmbit de la tecnologia i les start-ups. Checa va apuntar que la revolució 4.0 obre oportunitats en el camp de la digitalització de l'economia, i va assenyalar que el TecnoCampus no és un fi en si mateix, sinó un instrument per fer possible el creixement econòmic. El director general del TecnoCampus va assenyalar la formació continuada, tant la que fa referència als postgraus universitaris com a relacionada amb les necessitats formatives de les empreses i dels treballadors al llarg de la seva vida, com un camp de creixement per al parc. Per la seva banda, Marta Marimón va indicar que els turistes que visiten el l'hotel que dirigeix són sobretot nòrdics, que valoren la qualitat de vida de la ciutat, i va apuntar que el creixement en l'àmbit turístic i de congressos beneficia tant el sector hoteler com el comerç de la ciutat.

]]>
<![CDATA[ Quinze projectes participen en la segona edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda ]]> Fri, 03 May 2019 00:00:00 +0200

Quinze projectes participen des d’aquest dijous en la segona edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil del Maresme a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació.

Per als emprenedors seleccionats, comencen tres mesos intensius de transferència de coneixement i innovació tèxtil per a la creació d'un model de negoci exitós. En aquesta edició, els projectes són molt diferents els uns dels altres, amb la presència cada cop més d’emprenedors més creatius que aposten per la innovació i la sostenibilitat en el sector tèxtil, des de la llenceria interactiva a les sabates de material reciclat, els vestits de núvia do it yourself, la moda conscient i sostenible, peces que escalfen o que protegeixen qui les vesteix de la contaminació, sacs de cafè que es converteixen en vestits, uniformes creatius... Es van presentar 28 projectes, i se n’han seleccionat els 15 que més encaixen en el programa.

La iniciativa, que compta amb el finançament de la Unió Europea (PO FEDER de Catalunya 2014-2020) i de la Diputació de Barcelona, forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, un dels projectes essencials de l’Estratègia Mataró 2022 mitjançant el qual s’aposta per la transformació i modernització de la indústria tèxtil de la ciutat i la comarca, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català.

]]>
<![CDATA[ “Time Trial”, l’última cursa d’un ciclista redimit, al “Documental del Mes” ]]> Tue, 30 Apr 2019 00:00:00 +0200

El mes de maig arriba a les sales Time Trial, la història sobre el retorn al ciclisme de competició de David Millar, el gran ciclista escocès que va veure truncada la seva carrera esportiva per un cas de dopatge l’any 2004. Deu anys després, tot i sentir-se gran, en David decideix tornar a competir per redimir els seus actes del passat i començar de nou amb un objectiu: El Tour de França. A Mataró es projectarà el proper dimecres 8 de maig, a les set de la tarda, a la sala d’actes del Cafè de MarEl preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Time Trial (carrera a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses del ciclista britànic David Millar i segueix de prop el seu retorn al món de la competició després d’haver sigut apartat i declarat culpable en un cas de dopatge el 2004. David Millar va comprar la seva primera bicicleta quan tenia quinze anys i als divuit se’n va anar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, al 1997, li van oferir el seu primer contracte professional per liderar un dels equips francesos més important, el Cofidis, amb el qual va guanyar tres etapes del Tour de França, cinc de La Volta a Espanya i una del Giro d’Itàlia. Un jove prometedor i idealista que va arribar ràpidament a l’alta competició, però que va començar a dropar-se amb la droga il·legal més estesa en el món del ciclisme, l’EPO, i per aquest motiu va rebre una dura suspensió que el va apartar durant uns anys. La pel·lícula arriba aplaudida i nominada als festivals més importants a nivell internacional com IDFA o CPH:DOX i s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes. 

Des d’aleshores, en David s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge, publicant alguns llibres i com a comentarista esportiu. El 2006 va decidir tornar a les curses, però abans de poder competir de nou al Tour de França va haver de superar dures proves com “La Classicissima” Milan-Sanremo, amb l’equip Garmin. Aquesta situació li va servir al protagonista per sincerar-se amb si mateix i amb l’espectador respecte els clarobscurs que determinen la seva biografia esportiva.

El "Documental del Mes" és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.

]]>
<![CDATA[ El Centre de Simulació i Innovació en Salut incorpora un nou simulador per als estudis Infermeria ]]> Fri, 26 Apr 2019 00:00:00 +0200

El Centre de Simulació i Innovació en Salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus ha adquirit aquest curs 2018-2019 el Nursing Anne Simulator. Es tracta d’un simulador d’alta fidelitat que permet als estudiants del Grau en Infermeria practicar de forma segur i realista les principals pràctiques d’infermeria, des d’avaluacions bàsiques i pensament crític fins a intervencions avançades.

Aquest nou simulador se suma al SimMan ALS, un maniquí d’entrenament interactiu per simular una àmplia varietat d’habilitats per salvar vides en emergències mèdiques, i a la resta de maniquins. En aquest sentit, la incorporació del Nursing Anne Simulator millorarà les pràctiques de simulació clínica que s’emmarquen dins de la àrea de Ciències Avançades de la Infermeria del Grau en Infermeria, que generalment es duen a terme en grups de set o vuit estudiants. El Nursing Anne Simulator, en termes generals, pot contribuir a la formació en àrees com conceptes fonamentals d’infermeria, habilitats comunicatives, avaluació de salut, medicina quirúrgica, entre d’altres.

]]>
<![CDATA[ Estudiants, graduats i professors d’audiovisuals impulsen el primer llargmetratge del TecnoCampus ]]> Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0200

Themesis és el nom del projecte impulsat per set estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica i es tracta del primer llargmetratge produït al TecnoCampus, i que compta amb la col·laboració d’estudiants, graduats i professors d’audiovisuals. El propòsit del projecte és obrir un espai de reflexió a partir de situacions injustes que freqüentment passen desapercebudes.

El projecte, que es troba en fase de preproducció i que el proper mes d’agost començarà la de gravació, ha nascut com a Treball Final de Grau dels estudiants Cristian Beteta, Guillem Betriu, Lara Purcalla, Ernest Rosselló, Jose Luís Montero, David Bertomeu i Arnau Yzern, i, que ha culminat amb la realització del teaser. A partir d’aquí, s’ha apostat per continuar treballant en el projecte amb la finalitat de produir el primer llargmetratge del TecnoCampus on hi participin diferents membres de la comunitat universitària. “Volíem que fos un projecte del TecnoCampus perquè és innovador i mai s’ha fet en el centre, i també és una manera de mostrar a futurs estudiants que aquest és un centre universitari viu amb projectes interessants”, explica Cristian Beteta, estudiant d’últim curs i un dels principals impulsors de la iniciativa.

“Els principals reptes del projecte són aconseguir que les imatges siguin el més fidels possibles al treballat en el procés d’escriptura i aconseguir un producte de qualitat que pugui tenir recorregut tant en festivals com en plataformes online”, explica Cristian Beteta. Daniel Jiménez, graduat en Audiovisuals al TecnoCampus, col·labora en el projecte des de l’àmbit del disseny de so i considera que el llargmetratge és una gran oportunitat perquè els estudiants puguin apropar-se a l’autèntic món laboral. “És una ocasió excepcional per a la institució perquè permet visualitzar el talent i la capacitat dels estudiants del grau, i això acaba beneficiant l’alumnat, ja que millora la posició de la universitat en termes qualitatius”, afegeix.

El professor Rafael Suárez, que va ser inicialment tutor del Treball Final de Grau, ha decidit implicar-se en la producció de la pel·lícula en el camp de la direcció de fotografia. Des del punt de vista acadèmic, Suárez considera que és fonamental tenir persones experimentades en un set de rodatge ja que permet als estudiants adquirir els coneixements d’una manera més acurada: “Els estudiants poden aprendre més enllà de les competències pròpies del grau i millorar la seva inserció laboral a la indústria gràcies a l’experiència adquirida”. “Aquesta aposta generarà un retorn al TecnoCampus pel que fa a reconeixement de marca”, conclou.

Themesis és un film que no compta amb recursos propis, sinó que es finançarà amb aportacions fetes a través d’una campanya de crowdfunding que començarà el mes de maig a través de la plataforma Verkami. A més, el projecte ha estat seleccionat per participar a les jornades de “Crowdfunding en Viu” que se celebrarà el 17, 18 i 19 de maig al Saló del Cinema i les Sèries de Barcelona.

]]>