Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Les beques On The Move permetran a nou estudiants fer estades a universitats de fora de la UE ]]> Fri, 30 Oct 2020 00:00:00 +0100

Nou estudiants del TecnoCampus van rebre dimecres 21 d’octubre, en un acte celebrat virtualment, les beques On The Move que els permetran fer estades internacionals fora de la UE durant aquest curs. A l'acte hi van participar el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i el director general de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa.

Les beques són una iniciativa del TecnoCampus, i enguany arriben a la 6a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, un dels pilars del estudis universitaris al TecnoCampus. Permeten als estudiants sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Argentina, Taiwan o República de Corea, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa).

Les beques On The Move están dotades amb 1.000 euros cadascuna, que aporten a parts iguals Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme.

Aquest any, les universitats i estudiants que hi faran estades són:

 • Pau Aparici Nguyen. Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Shih Chien University (Taiwan).
 • Jonathan Ferreras Ferreras. Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Ajou University (República de Corea).
 • Irene Ledesma Gomez. Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Ajou University (República de Corea).
 • Laura Panisello Valldepérez. Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Universidad Argentina de la Empresa (Argentina).
 • Marcel Ruiz i de Vilallonga. Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Ajou University (República de Corea).
 • Joan Sala Rifà. Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. International College of Management (ICMS) (Austràlia).
 • Arnau Tarragó i Bardés. Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Tecnológico de Monterrey (Mèxic).


 Els vols conèixer?

]]>
<![CDATA[ Un estudi analitza l'impacte de les demències sobre els cuidadors ]]> Mon, 26 Oct 2020 00:00:00 +0100

La professora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut Esther Cabrera acaba de publicar un article a la revista Life relacionat amb la qualitat de vida dels cuidadors de persones amb demència. La revista Life es una revista científica d’accés obert multidisciplinar de l’àmbit de ciències de la vida, indexada en el segon quartil del àmbit de la biologia de l'editorial MDPI.  L’estudi publicat per Cabrera y col·laboradors aborda la situació a la qual s’enfronten les persones que han de cuidar de persones amb demència, la més prevalent de les quals és l’Alzheimer.

L'impacte psicològic que té la malaltia sobre el cuidador influeix negativament en la seva qualitat de vida. Els factors analitzats, com la fase en la qual es troba la malaltia, els símptomes neuropsiquiàtrics i la sobrecàrrega percebuda pel cuidador influeixen directament en aquesta avaluació. L’estudi, realitzat sobre 160 cuidadors, també mostra que els homes mantenen millor qualitat de vida que les dones cuidadores.

Aquest estudi s’emmarca dins el projecte finançat per la Fundació de la Marató TV3 (número de registre 20144410) Evaluation of an innovative information, training and social support intervention “INFOSADEM” to principal caregivers of dementia patients living at home. Experimental study, dotat amb 133.700€ a la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica, en el qual la professora Cabrera i el grup de recerca GRACIS del TecnoCampus col·laboren com investigadors.

Foto: "Alzheimer's and Happy" by MTSOfan is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

]]>
<![CDATA[ Benvinguda a les noves empreses del TecnoCampus ]]> Thu, 22 Oct 2020 00:00:00 +0200

Donem la benvinguda a les següents empreses que s´han instal·lat en els darrer mesos al Parc empresarial del Tecnocampus.

Efforwai Digital Transformation S.L.:

 • Empresa de nova creació allotjada a la Incubadora des de juny de 2020 que es dedica a la transformació digital de negocis, oferint consultoria i programant una App i

un backoffice personalitzat per cada client. Especialització en aplicació del sector nàutic “Yacht Worklist” per la realització de treballs de Repair&Refit d’embarcacions.

SAED Plataformas Virtuales SL:

 • Empresa allotjada al parc,  des del juny de 2020 i es tracta d’una pime que fusiona la consultoria estratègica d’especialització i coneixement en diferents àrees d’una  organització amb la digitalització i el desenvolupament de plataformes virtuals i intel·ligència artificial.

Acto Gestió i Assessorament de Congressos SLU:

 • Empresa que es va allotjar al parc també el passat mes de juny,  especialitzada en la organització professional de congressos i gestió d'associacions i societats científiques, de l’àmbit mèdic-sanitari, i que la seva activitat principal es l'organització professional de congressos; aporten més de 15 anys d'experiència en el sector del món dels congressos. Organitzen congressos i reunions gestionant tots els serveis que requereix el propi esdeveniment. Paral·lelament també gestionen societats científiques.

Bowman Soluciones Avanzadas SL:

 • Empresa del sector industrial d’equips d’inspecció i control per la distribució d´equips per la mesura de gruixos així com per la mesura d´angle de contacte.

Bekodo Data Services S.L:

 • Empresa del sector Tic , allotjada des del passat  mes d’agost i que ofereixen serveis d’informació en línia, des del codi font al servidor, a la web o en aplicació mòbil.

Opentic Serveis Informatics, SL:

 • Empresa del sector industrial, dedicada al desenvolupament d’aplicatius informàtics i consultoria pel sector salut. Son partners d’un dels principals fabricants de solucions relacionades amb el tractament de dades i intel·ligència artificial i disposen d’un departament d’R+d+i que els ha permès desenvolupar productes propis.

Omplim Gestió i Edificació Responsable SL:

 • Empresa del sector serveis de gestió orientats als principis de l’economia col·laborativa, allotjada al parc des del passat mes de juny. La seva activitat esta orientada a aportar solucions a la indústria immobiliària que ajudin a assolir els grans reptes socials, empresarials i mediambientals, a través de l’economia col·laborativa, la creació de valor a llarg termini, de forma sostenible, en tots els nostres projectes immobiliaris, per a tots els nostres grups d’interès i el benefici comú.
]]>
<![CDATA[ Evix llança una campanya de recollida de firmes per a la conscienciació de la seguretat en el ciclisme ]]> Thu, 22 Oct 2020 00:00:00 +0200

L’empresa Evix, ubicada al TecnoCampus, llança una campanya social per a recollida de signatures a change.org per a la conscienciació en la seguretat de en el ciclisme.

Evix esta desenvolupant el primer sistema de coixí de seguretat del món integrat en els cascos de bicicleta per reduir la probabilitat de patir una lesió cervical i / o medul·lar, que és una de les lesions greus més freqüents que pateixen els ciclistes, en cas d'accident.

Es pot tenir més informació al web :www.evixsafety.com

]]>
<![CDATA[ El futur de myHealth Watcher i Alexa: la personalització a través de la Intel.ligència artificial ]]> Thu, 22 Oct 2020 00:00:00 +0200

La plataforma de promoció de la salut MyHealth Watcher ha llençat una skill revolucionaria per a Amazon Alexa, que ajudarà els usuaris a cuidar-se i a dur un estil de vida més saludable. Una experiència nova mitjançant la veu que els oferirà informació personalitzada sobre alimentació i valoració d’aliments, activitat física, descans i benestar emocional: els pilars d’una vida saludable.

Els assistents de veu, cada cop més presents a la nostra vida, poden ser claus per ensenyar-nos bons hàbits i ajudar-nos a dur una vida sana. Són molt fàcils d’utilitzar i accessibles per a persones de qualsevol edat. Poden ensenyar-nos quins aliments són bons per nosaltres, què hem d’evitar, quins hàbits incorporar per a descansar bé, com assolir el benestar emocional…

Darrera d’aquesta nova skill d’Alexa hi ha un potent equip de científics i nutricionistes com el Dr. Helmut Schröder, Responsable d’Epidemiologia nutricional i activitat física de l’Institut d’Investigacions Mèdiques de l’Hospital del Mar de Barcelona i Director Científic de myHEALTH WATCHER i el Dr. Santiago Gómez, Responsable de programes de la Gasol Foundation.  Ambdós destaquen la importància d’adquirir bons hàbits des de petits i adverteixen dels riscos de no revertir aquesta situació. Actualment 340 milions de nens i nenes, al mon, pateixen obesitat o sobrepès. A Espanya 4 de cada 10 nens i nenes tenen excés de pes, el que ens col·loca en el primer lloc del ranking europeu.

“Alexa, dame un consejo saludable”, “Alexa, necesito un respiro” o “Alexa, quiero valorar un alimento” són algunes de les preguntes que podem fer al servei de veu per a començar a millorar els nostres hàbits i assolir el benestar físic i mental.

A principis de l’any vinent està previst llençar una actualització de l’skill que permetrà que Alexa, sempre prèvia petició de l’usuari, pugui dur un control dels seus hàbits per oferir una ajuda encara més personalitzada en funció de la seva alimentació, activitat física i rutines de descans.

L’objectiu de MyHealth Watcher és seguir treballant per a oferir una experiència més personalitzada a cada usuari i ajudar-lo a millorar la seva salut a través de l’alimentació i l’estil de vida. És una iniciativa de Cube Health, una plataforma de promoció de la salut  que va néixer al TecnoCampus al 2017 .

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa a Colòmbia en la trobada anual de la Càtedra Europa ]]> Thu, 22 Oct 2020 00:00:00 +0200

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, participa divendres 23 d'octubre en la cloenda de la trobada de la Càtedra Europa que organitza la Universidad del Norte (Colòmbia), i que té com a país convidat Espanya. Checa impartirà la ponència “Emprender con éxito”, on exposarà l’ecosistema emprenedor i el model universitat-empresa singular de TecnoCampus. 

A la fira virtual d’estudiants que s'ha fet aquesta setmana, s'ha presentat aquests dies l'oferta de graus, màsters i postgraus del TecnoCampus amb la participació de Luz Fernández i Imma Silva. 

La Cátedra Europa és un espai de trobada acadèmica i cultural entre el Carib colombià i el món acadèmic europeu. És el programa institucional i l'esdeveniment acadèmic internacional més significatiu de la Universitat del Norte. Amb l'objectiu de promoure la internacionalització de l'educació superior, aquest programa ha forjat els llaços de cooperació i integració entre Europa i Colòmbia, aconseguint així un intercanvi permanent i convertint-lo en un referent a nivell local, regional, nacional i internacional.

El TecnoCampus i la Universidad del Norte, que acull la Càtedra Europa, tenen un conveni de moblitat  internacional acadèmica i formen part de la Xarxa d’universitats emprenedores impulsada pel TecnoCampus l’any 2019. 

]]>
<![CDATA[ Banc Sabadell patrocina els premis Creatic ]]> Tue, 20 Oct 2020 00:00:00 +0200

Santiago Bruna , director regional de Banc Sabadell, i el director general del TecnoCampus, Josep  Lluís Checa,  han firmat l’acord de patrocini de l’entitat financera dels premis Creatic de foment de l’emprenedoria, que enguany arriben a la 20a edició.

Com en les darreres edicions, a més del suport de Banc Sabadell, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Minoryx Therapeutics i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses i entitats fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb les persones que impulsen noves iniciatives emprenedores, contribuint a la dinamització econòmica i social del nostre territori, amb projectes innovadors, liderats per dones i amb impacte social.

Està previst que l'entrega dels premis tingui lloc durant el mes de novembre.

]]>
<![CDATA[ La professora Cristina Steegmann Pascual va ser premiada amb el Premi Dona TIC 2020 en la categoria de divulgació ]]> Tue, 20 Oct 2020 00:00:00 +0200

El passat 13 d´octubre al Palau de Pedralbes de Barcelona, coincidint amb el dia d´Ada Lovelace, considerada  la primera dona programadora de la història, tot i que ella era matemàtica de formació, es van concedir els Premis DONA TIC 2020, convocats pel Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis tenen el doble objectiu de reconèixer i divulgar el paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i d’oferir referents a nenes i noies per animar-les a dedicar-se a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i a assumir posicions de lideratge en el sector.

Enguany va haver-hi 85 candidatures presentades a les diverses categories d’aquesta sisena edició del premi, que s’ha consolidat com a referent a l’hora de reconèixer i divulgar la feina de les estudiants i professionals catalanes en l’àmbit tecnològic.

Cristina Steegmann Pascual, professora associada a l´Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, va ser premiada amb el Premi Dona TIC 2020 en la categoria de divulgació.

Cristina Steegmann Pascual és llicenciada en Matemàtiques per la UAB i doctora en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universiat Oberta de Catalunya. Ha fet la implementació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’institut Eugeni d’Ors (on desenvolupa la seva feina principal), que ha esdevingut un centre d’estudis de referència al Barcelonès Nord. L’institut està situat al barri de Sant Roc, a Badalona, amb un alumnat d’alta complexitat. La seva principal motivació és difondre les TIC com a eina innovadora i motivadora per millorar l’ensenyament, reduir l’absentisme escolar i fomentar la continuïtat dels estudis, especialment entre les noies.
 

]]>
<![CDATA[ Taller pràctic sobre l’aprenentatge per reptes a l’educació superior ]]> Thu, 15 Oct 2020 00:00:00 +0200

Les professores Màrian Buil, Noemí Ruiz i Estel Paloma,de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus, han impartit a la Universitat Autònoma de Barcelona un taller adreçat a  professorat sobre l'aprenentatge per reptes a l'educació superior.

L'activitat pràctica proposada ha consistit a dissenyar un repte real per a l’assignatura que cada participant imparteix a la Universitat i a aconseguir eines per mesurar l’assoliment de les competències de l'alumnat.

Aquesta formació  va sorgir com a iniciativa dels professors J. Reinaldo Martínez-Fernández & Carla Quesada Pallarès com a part de les iniciatives del Grup de Recerca PAFIU-COMPRED.

 El taller ha estat possible gràcies a l'ajut concedit per la unitat de Formació i Innovació Docent de l’Institut de Ciències de l'Educació i la Unitat de Formació i Desenvolupament Professional (UFIDP) de la UAB.

]]>
<![CDATA[ Comunicat del Comitè Acadèmic: docència online els propers quinze dies. 14-10-2020 ]]> Wed, 14 Oct 2020 00:00:00 +0200

Benvolgut/da estudiant,

 

Tal i com us vam avançar el passat diumenge, el departament de Salut i Protecció Civil han recomanat a les universitats que, durant un termini de 15 dies, es dugui a terme la priorització del teletreball i la docència online en l'àmbit universitari.

Per donar-hi resposta, i per tal de contribuir en la mesura del possible a reduir desplaçaments que poden provocar un empitjorament de la situació epidemiològica, el Comitè Acadèmic del TecnoCampus ha acordat que durant els propers 15 dies, a comptar des de demà dijous 15/10/2020, totes les activitats lectives es duguin a terme mitjançant el model online. Les úniques excepcions seran les pràctiques, que seran notificades als estudiants afectats perquè sàpiguen que se seguiran duent a terme presencialment, seguint tots els protocols de seguretat actualment vigents.

Us recomanem que estigueu atents als canals de comunicació habituals i que us adreceu al professor de cada assignatura o al coordinador de grau per resoldre dubtes concrets.
 

Un cop més, us volem agrair la comprensió i col·laboració davant la situació complexa a la qual ens enfrontem. Reiterem un cop mes que el TecnoCampus ha dut a terme tant les inversions com la planificació del curs que ens permeten afrontar els diversos escenaris que es puguin plantejar els propers mesos.

 

Cordialment,

Comitè Acadèmic del TecnoCampus

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus ha invertit 80.000 euros per posar a punt les instal·lacions per afrontar el COVID-19 ]]> Wed, 14 Oct 2020 00:00:00 +0200

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui les instal·lacions universitàries per conèixer les inversions que s’hi han fet per adaptar-les a l’entorn actual, marcat per la pandèmia generada pel SARS-COV-2. L’alcalde ha destacat la necessitat que “hi hagi activitat, i que es faci de forma segura”. La diputada i vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i el director general del parc, Josep Lluís Checa, l’han acompanyat en la visita. 

En aquest sentit, la inversió duta a terme per afrontar el nou curs és d'uns 80.000 euros, i es concreta en tres línies. En primer lloc, adequació dels edificis amb la  senyalització d’itineraris i entrades/sortides i sistema de desinfecció a través de raigs ultraviolats en sales on hi ha material sensible, com els laboratoris. En segon lloc, obtenció de llicències d'ensenyament online a través de Zoom, per dur a terme el model de docència híbrida en què es combina presència a les aules i seguiment des de casa. I finalment, adopció d’un pla higiènic i sanitari, que inclou un reforç de la neteja i la compra de mascaretes i equips de protecció, material de desinfecció i hidrogel. 

Dades de matrícula 

L’alcalde també ha aprofitat la visita per donar a conèixer dades provisionals de matrícula de nou accés de graus, amb 798 estudiants de primer matriculats a dia d’avui, i  encara pendents de la preinscripció de setembre, que aquest any va endarrerida respecte altres cursos. S’espera una xifra final molt semblant a la del curs anterior (prop de 900 estudiants de primer curs en els diferents graus).  Hi ha hagut forts creixements en la matrícula de nou accés en graus vinculats a salut: de 226 el curs passat a 251 aquest curs. Set titulacions han tingut nota de tall.

Pel que fa als màsters i postgraus, hi ha una alta  demanda estrangera, especialment xinesa, i s’ha posat en marxa un nou màster oficial, el d’Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva. En global, entre tots els cursos de grau, postgrau i màster, el TecnoCampus comptarà aquest curs 2020-2021 amb uns 3.500 estudiants matriculats. 

Nova línia d’ajuts 

L’alcalde i president del TecnoCampus ha volgut posar de relleu l’esforç pressupostari per dotar amb 500.000 euros una nova línia d’ajuts per als estudiants que acreditin  problemes per fer front al pagament de la matrícula. S’han rebut 195 sol·licituds, que ara s’avaluaran per part d’una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i que atorgarà ajudes de fins al 50% del preu de la matrícula. 

Quinze dies de docència online 

D’altra banda, seguint les recomanacions del departament de Salut i de Protecció Civil, i per tal de contribuir en la mesura del possible a reduir desplaçaments que poden provocar un empitjorament de la situació epidemiològica, el Comitè Acadèmic del TecnoCampus ha acordat que durant els propers 15 dies, a comptar des de demà dijous 15/10/2020, totes les activitats lectives es duguin a terme mitjançant el model online. Les úniques excepcions seran les assignatures pràctiques.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article sobre tendències de futur en e-health i e-security basades en escriptura online. ]]> Tue, 13 Oct 2020 00:00:00 +0200

El professor Marcos Faúndez ha publicat un estudi sobre les tendències i reptes de futur en e-health i e-security basades en escriptura manuscrita enregistrada amb tableta digitalitadora. Aquest article ha estat publicat a la revista indexada de primer quartil Cognitive Computation, de l'editorial Springer, i és una col·laboració amb investigadors de les universitats de Las Palmas de Gran Canaria, Autónoma de Madrid i Politècnica de Montreal. 

L'article se centra en els principals èxits i reptes que la comunitat científica hauria d’abordar, de manera proporciona una guia per a futures investigacions. Entre tots els punts comentats en aquest article, destaca la importància de considerar la seguretat, la salut i les metadades des d’una perspectiva conjunta, per tal de mantenir la privacitat dels usuaris.

Aquest treball s'emmarca dins el projecte Generación de un marco unificado para el desarrollo de patrones biométricos del Grup de tractament del senyal i dades del TecnoCampus, amb finançament del Ministerio de Economía i Competitividad. 

L'article es pot llegir en obert en aquest enllaç.

]]>
<![CDATA[ Es presenta la quarta edició del Máster en Indústria 4.0 ]]> Tue, 13 Oct 2020 00:00:00 +0200

Organitzada conjuntament pels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l'Escola Superior Politècnica TecnoCampus (ESUPT), el passat 30 de setembre es va dur a terme la IV Jornada UOC Indústria 4.0, en què van participar 120 professionals. Aquesta jornada va servir per presentar la IV edició del Máster en Indústria 4.0, que imparteixen conjuntament la UOC i el TecnoCampus.

La jornada d’enguany, per raons de salut, s’ha fet per streaming i ha inclós quatre ponències vinculades a tecnologies facilitadores de la Indústria 4.0.

Carlos Cossials, de Integral Innovation Experts i professor del màster i del postgrau de Fabricació intel·ligent i transformació digital de l'empresa ha presentat una ponència sobre el “bessó digital”, i ha fet un complet repàs de les seves aplicacions i àmbits d’aplicació dins la indústria, des del disseny de productes fins al màrqueting.

Sergio Morales, de l’empresa Fluidra i professor de Fabricació Additiva de l’ESUPT, ha explicat com a Fluidra treuen profit de l’aplicació de la tecnologia de fabricació additiva. Ho ha fet presentant el procés de redisseny de la geometria de l'inserit d'un motlle d'acer d'alta producció utilitzat per a la fabricació de reixetes per a sobreeixidors de piscines. Sense modificar la geometria de les peces obtingudes, ni la resta de motlle, han aconseguit una reducció dels temps de refredament del motlle de fins a un 8%, a més d'estalvis en els costos globals de producció i una reducció dels riscos laborals en poder prescindir de l’ús de peces amb de Co-Be.

El tercer ponent ha estat el doctor Toni Adame, del IoTlab de la Universitat Pompeu Fabra, que ha fet una completa exposició dels principals reptes plantejats a les comunicacions sense fils a la Indústria 4.0 i que són objecte actual de recerca. Amb una exposició molt didàctica ha explicat el interès que presenten les tecnologies WSN (xarxes de sensors) i LPWAN (gran abast, velocitat més reduïda centenars de bit/seg. i baixa potència) per a la Indústria 4.0.

Finalment, el professor Pau Fonseca, de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha fet una ponència sobre l’aplicació del bessó digital i de paradigmes propis de la indústria 4.0 per crear i millorar models de comportament de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2. El sistema desenvolupat permet agilitar la definició dels escenaris i, sobretot, contrastant el comportament del model virtual (simulació) i els valors reals dels indicadors d’afectació provocada pel virus, permet que els diferents especialistes involucrats puguin participar de manera senzilla en la validació de les hipòtesis i fer del model una eina útil durant la fase operativa.

La jornada ha estat presentada i conduïda per Pere Tuset, de la Universitat Oberta de Catalunya i director acadèmic del Màster Indústria 4.0.

Podeu accedir al vídeo complet de la jornada a https://youtu.be/t0jn-9yv7ks.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus celebra els actes de graduació de la promoció 2019-2020 ]]> Tue, 13 Oct 2020 00:00:00 +0200

Entre els dies 2 i 8 d'octubre el TecnoCampus ha celebrat a l'Auditori del Centre de Congressos del TecnoCampus els actes de graduació de la promoció 2019-2020 dels tres centres universitaris del parc: l'Escola Superior Politècnica, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i l'Escola Superior de Ciències de la Salut.

Aquest actes es van haver de suspendre el juliol com a conseqüència de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2. Per dur-los a terme aquest octubre, ha calgut un gran esforç organitzatiu per replantejar-los i reduir-ne el format i l'aforament. S'han realitzat un total de deu actes diferents, en sessions realitzades en diversos dies, cosa que ha permès a graduats i familiars (ubicats, aquests últims, al Foyer) celebrar la fita de completar els estudis que van iniciar ara fa quatre anys en el cas dels graus i cinc en el cas dels dobles graus tot seguint estrictes mesures de prevenció.

Els actes s'han retransmès tots per streaming i es poden consultar al canal de YouTube del TecnoCampus.

Podeu veure les fotos aquí:

]]>
<![CDATA[ Comunicat del Comitè Acadèmic del TecnoCampus. 11-10-2020 ]]> Sun, 11 Oct 2020 00:00:00 +0200

Després de les notícies aparegudes aquest matí vinculades a les declaracions del Secretari de Salut Pública a un mitjà de comunicació, us informem que estem en permanent contacte amb la Secretaria d'Universitats i Recerca per adoptar, si s'escau, mesures addicionals encaminades a garantir la salut de tothom.

La previsió és que, a partir de dimarts 13/10/2020, tinguem informació més detallada sobre una possible  virtualització al 100% de les classes, així com sobre el treball a distància, mesures anunciades avui pel secretari de Salut Pública. Fins a noves notícies, no hi ha canvis en l'activitat acadèmica i laboral. Estigueu atents als canals de comunicació habituals. 

La situació d’incertesa que vivim ens obliga a estar preparats per a qualsevol novetat. Com us vam informar fa uns dies en un butlletí especial sobre les mesures de prevenció davant el COVID-19, el TecnoCampus ha previst tots els escenaris i ha dut a terme les inversions necessàries per adaptar-nos a aquest escenari canviant.

 

Cordialment,

Comitè Acadèmic del TecnoCampus

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora en un estudi sobre l’economia circular a les empreses ]]> Fri, 09 Oct 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, a través de la Càtedra d'Economia Circular, participa en una iniciativa per elaborar i difondre una enquesta que permetrà obtenir un informe que reflecteixi una visió de conjunt de l’economia circular a les empreses catalanes. La impulsen la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d´Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional i PIMEC, a més del Tecnocampus.

Totes les organitzacions implicades veuen en l’economia circular un factor clau de gran potencial per tal que les empreses facin un millor ús dels recursos i matèries primeres. Es considera una font real d’oportunitats per a la innovació i per a noves inversions vinculades a l’ús de noves tecnologies.

D’aquesta manera, PIMEC i Foment del Treball Nacional traslladaran properament una enquesta entre els seus associats per valorar el grau de coneixement i implementació de l’economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Properament també ho farà el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya entre les associacions empresarials i les empreses adherides a l’Observatori d’Economia Circular anomenat Catalunya Circular, el qual es va impulsar en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria.

Les dades de les enquestes, que es processaran amb la col·laboració dels tècnics de Tecnocampus Mataró-Maresme, s’analitzaran per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.

L'objectiu és donar-li continuïtat com a “Baròmetre del progrés de l’empresa catalana en la transició cap a l´economia circular" que ajudi a definir millor les actuacions més urgents.

]]>
<![CDATA[ El programa Reinventa’t acompanyarà les empreses per treure tot el potencial del seu negoci ]]> Tue, 06 Oct 2020 00:00:00 +0200

Entorn i mercats en continua transformació, més intensament en el context actual. Nous hàbits de consum, nous perfils de consumidor i nous marcs de competència, que requereixen alhora de nous models d’organització, de canals de comercialització i gestió d’equips per donar resposta. Les tecnologies cada vegada més presents i properes per avançar i reinventar-se.

En aquest marc, cal que les empreses facin ús de tot el potencial del seu negoci o projecte. Cal tenir ben definida una estratègia de negoci i orientar la seva operativa cap a aquest entorn, que exigeix ser flexibles i eficients per ser més competitius. El TecnoCampus llança, per acompanyarles empreses en aquest procés, el programa Reinventa’t, una de les mesures impulsades per la Taula per a la Reconstrucció social i econòmica i en el marc del Pla del mateix nom.

El programa Reinventa´t ajuda a identificar elements clau de transformació i acompanya les empreses en el seu  procés de canvi. El programa també dona suport en la revisió del model d’empreses en traspàs o que deriven d’un projecte de Reempresa, per alinear-les amb els reptes de futur.

L’itinerari sectorial del programa Reinventa't s’adreça a pimes i microempreses en funció del seu sector d’activitat i amb domicili a Mataró o la comarca del Maresme.  S’organitzaran un seguit de jornades per sectors amb l’objectiu de sensibilitzar empreses i emprenedors de sectors amb forta presència local per endegar processos de millora i/o  transformació del model de negoci. El tret de sortida es farà amb el sector retail i un programa formatiu que constarà de 4 unitats/blocs que s’impartiran en 4 setmanes de durada, a més d’una sessió addicional inicial de posada en marxa del programa:

 • Dijous 29 d’octubre de 9h a 10.30h - Sessió 0 (online): Presentació curs, participants i empreses.
 • Dilluns 2 de novembre de 9h a 13h - Sessió 1: Transforma el teu negoci. Tendències i oportunitats.
 • Dilluns 9 de novembre de 9h a 13h - Sessió 2: Digitalització i omnicanalitat.
 • Dilluns 16 de novembre de 9h a 13h - Sessió 3: Com millorar la competitivitat.
 • Dilluns 23 de novembre de 9h a 13h - Sessió 4: Sostenibilitat.

Pel que fa al sector industrial, amb la mateixa durada, les sessions són les següents:

 • Dimarts 3 de novembre de 15h a 20h - Sessió 1: Transforma l'estratègia de la teva empresa: estratègies i gestió del canvi.
 • Dimecres 11 de novembre de 15h a 20h - Sessió 2: Tecnologies habilitadores per a la millora de la competitivitat (Indústria 4.0).
 • Dimarts 17 de novembre de 15h a 20h - Sessió 3: Estratègia per al desenvolupament de nous canals de distribució i promoció.
 • Dimarts 24 de novembre de 15h a 20h - Sessió 4: Orienta la teva empresa cap a un model sostenible.
]]>
<![CDATA[ Un estudi dels professors Raya i Giusti analitza l'impacte del coneixement dels preus anteriors en la compravenda d'un habitatge ]]> Mon, 28 Sep 2020 00:00:00 +0200

Els professors Raya i Giusti, del grup de recerca GRAEFES de l'Escola Superior de Ciècies Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, han publicat un article a la revista científica Journal of Housing and the Built Environment sobre l'efecte en el preu ofert per un comprador d'un habitatge si el preu de l'anterior venda de la mateixa immoble està disponible.

Mitjançant un experiment de camp controlat realitzat en una agència immobiliària a Barcelona, els investigadors troben que quan el preu de la compra anterior està disponible com a informació, les ofertes dels compradors es caracteritzen per una menor variació respecte el preu mitjà ofert, en comparació amb quan únicament el preu requerit per l'actual venedor està disponible. Aquest resultat suggereix que el preu de venda anterior és una "àncora" més forta per al comprador i podria ser un instrument vàlid per a propòsits de política pública, així com per reduir la probabilitat de futures bombolles immobiliàries.

La revista "Journal of Housing and the Built Environment", editada pel grup Springer, és una de les principals referències internacionals en investigacions relacionades amb el sector de l'habitatge.

]]>
<![CDATA[ Oberta la inscripció als cursos d'idiomes ]]> Fri, 25 Sep 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organitza cursos d’idiomes impartits per un equip docent sota la direcció del servei d’Idiomes de la UPF. La superació dels cursos permet obtenir un certificat avalat per Idiomes UPF. Els certificats, amb la garantia de reconeixement UPF, acrediten el tipus de curs, el nombre d'hores i el nivell establert dins del Marc europeu comú de referència. Aquests cursos s'adrecen primordialment a estudiants dels centres universitaris del parc, però estan oberts a la inscripció de treballadors de les empreses del parc.

Informació general:

Modalitats: presencial o semi-presencial. Modalitat presencial: tres hores seguides un dia a la setmana (dimarts o dijous) en horari de matí o tarda. Modalitat semi-presencial (només anglès): dues hores presencial un dia a la setmana en horari dimarts a les 9h o dijous a les 18h.

Calendari: Les classes comencen el dia 29 de setembre del 2020 i finalitzen el 18 de juny del 2021. Consulta calendari acadèmic.

Places: Les places són limitades, màxim 30 persones modalitat presencial i 20 en modalitat semipresencial.

Certificació: La superació dels cursos permet obtenir un certificat avalat per Idiomes UPF. Els certificats, amb la garantia de reconeixement UPF, acrediten el tipus de curs, el nombre d'hores i el nivell establert dins del Marc europeu comú de referència.

Requisits: Acreditar el nivell previ d'idioma. Per saber el teu nivell hauràs de fer la Prova de Diagnosi Lingüística-PDL (si no l´has fet) o bé acreditar-lo amb una certificació oficial del nivell assolit fins ara.

 Preus

Matrícula Aula Oberta d’Idiomes: 595€

Certificat acreditatiu: 30€ (preu orientatiu)

Procés d’inscripció a l’Aula Oberta d’Idiomes:

Preinscripcions obertes fins el 2 d’octubre del 2020 a las 14:00 h.

Formulari de preinscripció: Emplena el formulari en aquest enllaç

Procés d’inscripció a la Prova de Diagnòstic Lingüístic (PDL):

Preu:15 €

Realització de la Prova de Diagnòstic Lingüístic (PDL) d'anglès pròpia del servei d’Idiomes UPF. per poder adreçar els interessats als nivells adequats. 

Pots consultar quins casos en què pots estar exempt de la realització de la PDL en el web  https://www.tecnocampus.cat/ca/aula-oberta-idiomes

Inscripció a la PDL: Link agenda (http://agenda.tecnocampus.cat/go/PDL_AOI_2020)

Data límit per inscriure-s'hi: 2 d’octubre de 2020.

NOTA: La realització de la PDL no assegura l'obtenció de la plaça als cursos de l'Aula Oberta d'Idiomes

]]>
<![CDATA[ Els estudiants de nou accés assisteixen a sessions de benvinguda ]]> Thu, 24 Sep 2020 00:00:00 +0200

Conèixer a fons els estudis dels TecnoCampus dels quals s'han matriculat. Amb aquest objectiu durant tota la setmana els més de 800 estudiants que iniciaran estudis de grau al TecnoCampus assisteixen a sessions de benvinguda, on directors i coordinadors de grau els expliquen les característiques dels estudis. A més, reben informació de primera mà sobre gestió acadèmica, borsa de pràctiques, vida universitària, emprenedoria o internacionalització que els seran molt útils durant els seus estudis.

Estudiants internacionals

També aquesta setmana s'ha donat la benvinguda a 25 estudiants, tots ells procedents de països de la Unió Europea, i per tant que participen al programa Erasmus+. En un inici estava prevista l’arribada de prop de 60 estudiants, però en els darrers mesos hi han hagut cancel·lacions i algunes mobilitats postposades provisionalment al 2n semestre per causa del COVID-19.

En la sessió de benvinguda també s’ha programat una trobada amb alguns representants del Buddy Program TecnoCampus (de moment 8 confirmats) per iniciar aquest contacte i seran els encarregats d’acompanyar els estudiants en la seva primera visita a les instal·lacions, així com d’organitzar activitats per amenitzar aquest primer dia.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus afronta l'inici de curs adaptat a la nova realitat generada pel COVID-19 ]]> Thu, 24 Sep 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus inicia el dilluns 28 de setembre el període lectiu del primer trimestre del curs. Ho fa després d'una ingent tasca d'adaptació a la nova realitat generada pel COVID-19, que es plasma en la transformació d'espais físics i adaptació de la docència a un model híbrid adoptat en el conjunt del sistema universitari català.

Pressupostàriament, la inversió duta a terme per afrontar el nou curs és d'uns 80.000 euros, i es concreta en tres línies. En primer lloc, adequació dels edificis: senyalització d’itineraris i entrades/sortides; instal·lacions per sistema de desinfecció a través d'UVC de sales i material; l’ensenyament híbrid. Sistema docent: llicències d'ensenyament online a través de Zoom, sistema d'streaming i equips EPI. I en el pla higiènic i sanitari, compra de mascaretes i equips de protecció, material de desinfecció i hidrogel.

L'inici del nou curs s'afronta amb les màximes garanties de seguretat i el compromís de tot l'equip de docència i suport dels tres centres universitaris del TecnoCampus, que han dut a terme formacions específiques sobre docència online, adoptada com a model compatible amb la presencialitat. La presència física a les instal·lacions, en què es prioritzarà la part pràctica, serà possible gràcies a l'adopció de fins nou protocols específics que complementen el protocol general d'ús de les instal·lacions universitàries.

Per als més de 3.500 estudiants, el curs comença amb noves normes d'ús de les aules, recomanacions se seguretat i necessitat que se segueixin en tot moment els itineraris marcats per evitar al màxim el risc de contagi.

]]>
<![CDATA[ Minoryx tanca un acord de llicència amb la farmacèutica xinesa Sperogenix per al fàrmac leriglitazona ]]> Thu, 24 Sep 2020 00:00:00 +0200

La biotecnològica Minoryx Therapeutics, amb seu al TecnoCampus, ha signat un acord de llicència exclusiva amb la companyia farmacèutica Sperogenix Therapeutics per desenvolupar i comercialitzar la leriglitazona com a tractament per a l'adrenoleucodistròfia lligada a l'cromosoma X (X-ALD) a la Xina, Hong Kong i Macau. Actualment no hi ha tractament disponible per a la X-ALD. Segons les condicions de l'acord, Minoryx rebrà un pagament inicial i pagaments per fites regulatoris i de comercialització de fins a 66 milions d'euros, a més de royalties sobre les vendes netes anuals. La leriglitazona d'Minoryx és un nou agonista selectiu de PPARγ i d'administració oral, amb el potencial d'arribar a ser el tractament principal per a la X-ALD a tot el món. A la Unió Europea i els Estats Units ha estat designada medicament orfe, i la Food and Drug Administration (FDA) l'ha reconegut com a fast track i malaltia infantil rara.

Actualment, a la UE i els Estats Units es porta a terme un assaig clínic controlat amb placebo, doble cec i multicèntric de fase II / III (ADVANCE) amb pacients adults amb adrenomieloneuropatía (AMN). Els resultats d'aquest estudi s'esperen per a finals de 2020. A la UE també està en curs un altre estudi de Fase II amb pacients de 2 a 12 anys d'edat amb X-ALD cerebral (CALD), els resultats de el qual es tindran a mitjans de 2021.

Alan Zhiyu Yan, cofundador i president de Sperogenix, comenta que "aquest acord de llicència exclusiva per a la leriglitazona enforteix encara més la nostra cartera de productes en fase de desenvolupament per a les malalties neurològiques rares i demostra el nostre compromís per abordar les enormes necessitats mèdiques a la Xina a aquest camp terapèutic. Esperem oferir aquesta teràpia als pacients com més aviat millor ".

Per la seva banda, Marc Martinell, cofundador i CEO de Minoryx (a la imatge), posa en valor que "Sperogenix és una companyia amb una gran experiència i capacitats en el camp de les malalties rares a la Xina, el que ens fa tenir una gran confiança en la nostra col·laboració" . Martinell també remarca que aquesta és la primera llicència d'Minoryx: "Una fita important que posa en relleu el potencial de l'leriglitazona per abordar una gran necessitat mèdica no satisfeta".

Pots llegir la notícia publicada avui a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ La professora Helena M. Hernández-Pizarro publica un article a la revista "Journal of Public Economics" ]]> Wed, 23 Sep 2020 00:00:00 +0200

La professora del grup de recerca GRAEFES de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Helena M. Hernández-Pizarro ha publicat, amb Guillem López-Casasnovas (Universitat Pompeu Fabra) i Catia Nicodemo (University of Oxford), un article a la revista científica Journal of Public Economics sobre els efectes no-intencionats de polítiques públiques basades en incentius no lineals.

Les polítiques públiques amb incentius no lineals són força comunes. Alguns exemples serien finançament hospitalari per a episodis de pacients, impostos, o prestacions a persones en situació de dependència. El fet d’establir beneficis o costos per trams pot induir a comportaments estratègics dels agents econòmics, per tal de situar-se al llindar que els suposa major benefici. 

L’article se centra en la Llei de la Dependència, que assigna prestacions en funció del grau de dependència, que es valora amb una escala contínua: “El Barem de Valoració de Dependència (BVD)”. Els autors mostren com les puntuacions que s’obtenen amb el BVD són ajustades per aquelles persones que sol·liciten prestacions i tenen una puntuació “real” just per sota del llindar que dóna accés a un grau de prestacions majors.

L’ajustament de la puntuació (comportament estratègic) s’atribueix a les motivacions pro-socials del treballador que valora la persona sol·licitant. Aquest fet difereix de la majoria de casos estudiats, ja que el comportament estratègic s’associa a l’agent que extreu el benefici directe del canvi de comportament.

La revista "Journal of Public Economics", editada pel grup Elsevier, és una de les principals referències internacionals en investigacions d’economia pública.

  

]]>
<![CDATA[ Reconeixement doble al programa Reempresa ]]> Wed, 23 Sep 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró van rebre aquest dilluns en el marc del saló Bizbarcelona dedicat a l'emprenedoria un doble reconeixement pel programa Reempresa. Durant el 2019, s'han assessorat 29 negocis que haurien tancat per manca de relleu generacional en la gestió en la major part dels casos. D'aquests, s'ha aconseguit nou casos d'èxit en què aquests negocis tinguin contunuïtat. L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va recollir els guardons.

]]>
<![CDATA[ Inviertis, premiada en la competició europea Proptech ]]> Wed, 23 Sep 2020 00:00:00 +0200

Inviertis , amb seu al TecnoCampus, s'ha proclamat guanyadora en la categoria “Investment” de la competició europea Proptech (Property Technology) 2021 de Propel by Mipim i es classifica per a la final global a Cannes. La fira és la més important del sector a nivell Europeu i hi haurà un classificat en NY a principis de novembre i un altre a Àsia al desembre. En la competició, un esdeveniment híbrid online i offline. Inviertis  competia contra solucions de Blockchain i data anàlisis.

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus StartHealth i Reimagine Textile, a la Vanguardia ]]> Wed, 23 Sep 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb el suport d’ACCIÓ, ha posat en marxa TecnoCampus StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut. El programa ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i i en l'accés a finançament per accelerar el seu creixement.

StartHealth s'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

Llegiu la notícia a la Vanguardia:

El programa Reimagine Textile, que impulsen el TecnoCampus i Eurecat, estrenarà nova incubadora d’empreses a final d’any. Actualment, ja hi ha un total de cinc empreses del sector instal·lades a la incubadora del TecnoCampus, i amb el nou projecte se n’hi afegiran cinc més que se seleccionaran durant el mes de setembre i ques’instal·laran en un nou espai actualment en construcció.

Llegiu l’article a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Acord amb el Consorci Sanitari del Maresme per fomentar projectes conjunts en recerca i emprenedoria ]]> Tue, 22 Sep 2020 00:00:00 +0200

El consorci sanitari del Maresme (CsdM) i la Fundació TecnoCampus han signat un acord de col·laboració per a l’impuls de la investigació, l’emprenedoria i el creixement empresarial en l’àmbit del sector salut.

Aquest conveni s’emmarca en l’acord de col·laboració que ja mantenen ambdues entitats en l’àmbit de la docència i les pràctiques en el Grau d’Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus.

L’objectiu és fomentar la col·laboració en investigació aplicada i d’emprenedoria entre investigadors del CSdM, dels centres universitaris del TecnoCampus i d’ start-ups i empreses consolidades del sector vinculades al territori.

El TecnoCampus es proposa el repte de consolidar un hub al voltant del clúster de salut on es concentrin tots els agents de la cadena de valor del sector per integrar i compartir recursos per esdevenir un referent en el sector i oferir millors solucions sociosanitaris a les persones.

El CSdM vol consolidar la recerca, docència i innovació mèdica i impulsar l’arribada a mercat de les seves innovacions amb la finalitat de ser capdavanter en la innovació clínica adequada a les necessitats de cada persona. 

Aquest conveni signat, doncs, estableix les condicions de col·laboració en quatre àmbits de col·laboració entre TecnoCampus i el CSdM: suport a les start ups i empreses del hub en salut del TecnoCampus; col·laboració recíproca en el desenvolupament dels programes d’emprenedoria impulsats per ambdues entitats; col·laboració en la millora del posicionament territorial i col·laboracions en l’àmbit de la recerca, activitats acadèmiques i la innovació entre el CSdM i els centres universitaris del TecnoCampus.

En aquests moments, el CSdM i el TecnoCampus ja estan treballant en la definició de protocols per possibilitar a les start-ups vinculades al TecnoCampus la utilització d’equips i recursos del CSdM per realitzar assaigs clínics i/o validació de prototips. També s’està ja concretant la compartició de la xarxa de mentors d’ambdues entitats per acostar els experts científics a les start-ups i els professionals experts en negoci i estratègia a les iniciatives promogudes per professionals sanitaris.

En l’àmbit de la recerca i l’acadèmia, es preveu la creació d’una càtedra universitària de titularitat compartida destinada a la millora del desenvolupament econòmic i social del sector salut de la ciutat de Mataró. 

]]>
<![CDATA[ Oberta la sol·licitud d'ajuts a la matrícula per motius vinculats al COVID-19 ]]> Mon, 21 Sep 2020 00:00:00 +0200

Tal i com es va anunicar a final de juliol, el TecnoCampus posa en marxa el Programa d'ajuts per a la matrícula de grau per a situacions derivades de la crisi del COVID-19, que tindrà una dotació de 500.000€, dels quals se n’assignen en primera instància 200.000 per a la matrícula de setembre.

Avui s'ha obert el termini per fer les sol·licituds mitjançant un formulari web. Els requeriments per optar a aquests ajuts es basaran en criteris de renda 2019 i en el fet d’acreditar situacions econòmiques de dificultat derivades del Covid-19.

Una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme analitzarà els casos i concedirà ajuts d'entre el 25% i el 50% de l'import de la matrícula, tant de nou accés com d'estudiants ja matriculats el curs 19-20.

Aquest programa es posa en marxa gràcies a la dotació de fons prevista en el Pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat aprovat per l’Ajuntament de Mataró, a més de recursos propis de la Fundació, en línia amb els seus ja tradicionals programes de beques i ajuts a estudiants.

Inicialment, en el moment de la matrícula, l'estudiant n'abona la totalitat. Si s’obté l’ajut, l’import concedit serà retornat mitjançant ingrés bancari en cas que s’hagi fet efectiu el pagament en un únic termini, o mitjançant la compensació de les quotes pendents en cas de finançament de la matrícula.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i CIRIEC reuneixen un centenar d'investigadors en economia social ]]> Thu, 17 Sep 2020 00:00:00 +0200

L’auditori del Centre de Congressos del TecnoCampus ha acollit aquest matí la sessió inaugural del Congrés d’investigadors en economia social i cooperativa, coorganitzat amb CIRIEC-España. En l’acte, el president del TecnoCampus i alcalde de Mataró, David Bote, ha donat la benvinguda als participants –que seguiran les sessions i taules rodones online- destacant el paper de la ciutat en l’àmbit cooperatiu, tant en el passat com actualment, amb l’existència de nombroses cooperatives i iniciatives com a Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus. El director científic del congrés i de la càtedra, el professor Eloi Serrano, ha apuntat que el congrés és fruit d’un esforç conjunt amb CIRIEC. La directora d’aquesta entitat, Adoración Mozas, ha anunciat que el proper congrés se celebrarà d’aquí a 15 meses i de nou a Mataró, amb la confiança que aquest cop es pugui fer de manera presencial.

El congrés reunirà entre avui i demà un centenar d’investigadors que, de manera virtual, analitzaran el context actual en què es mou l’anomenada economia social, i els reptes que afronta en l’actual crisi econòmica generada pel COVID-19. Precisament sobre aquest context, el catedràtic de la UB Antón Costas ha assenyalat en la conferència inaugural que l’increment de les desigualtat econòmiques i socials, que s’agreujarà amb aquesta crisi, només es pot resoldre amb un nou contracte social com el que es va forjar després de la segona Guerra Mundial.

A banda de TecnoCampus i CIRIEC-España com a organitzadors, el congrés és una iniciativa en què participen la Fundació Roca Galés, l’Ajuntament de Mataró, Caixa d’Enginyers, TUSsal, Facto Assessors, la Diputació de Barcelona, el Ministeri de Treball i Economia Social, Cicopa i el Departament de Treball, Afers Socials i Família.

]]>
<![CDATA[ Un article del professor Daniel Torras a la revista Quarterly Review of Film and Video analitza el silenci audiovisual ]]> Tue, 15 Sep 2020 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras i Segura ha publicat un article a la revista científica Quarterly Review of Film and Video sobre l'essència del silenci, les seves característiques i definició en un entorn narratiu audiovisual, les tipologies de silenci audiovisual existents, així com les seves dimensions analítiques. L'article, titulat “Understanding Audiovisual Silence. Proposal of an Analytical Model” acaba proposant una metodologia, elaborada pel professor del TecnoCampus, per analitzar els usos, funcions i efectes del silenci audiovisual en un producte.

Aquest article recull la investigació del professor Torras dels darrers anys, luna de les poques recerques a nivell mundial que es dedica a estudiar aquest recurs narratiu i mitjà de comunicació com és el silenci. L'article situa al TecnoCampus com un punt internacional de referència en l'estudi del silenci com a recurs audiovisual.

La revista Quarterly Review of Film and Video està classificada en el primer quartil (Q1) de les revistes científiques d'aquesta àrea i té un sistema de revisió dels seus articles mitjançant una metodologia cega per a experts (blind peer review). La publicació, editada pel grup Taylor & Francis, selecciona articles internacionals que tractin els estudis de la imatge en moviment des d'una perspectiva crítica, històrica o teòrica. 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez coedita un llibre sobre intel·ligència artificial i xarxes neuronals ]]> Tue, 15 Sep 2020 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faundez-Zanuy coedita, juntament amb tres professors d'universitats italianes, el llibre Progresses in Artificial Intelligence and Neural Systems. El llibre ha estat edtat per la prestigiosa editorial Springer.

Aquest llibre s'emmarca dins la línia de treball del grup de recerca consolidada de tractament del senyal i dades i ofereix una visió general dels avenços recents en intel·ligència artificial i xarxes neuronals. Parla del repte real en el context de la caracterització emocional dels humans i serveix com a recurs de referència per a investigadors i professionals de l’àmbit acadèmic i industrial​.

]]>
<![CDATA[ Pla de contingència per a la docència del curs 2020-21 ]]> Thu, 20 Aug 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus referma el seu compromís amb la presencialitat en la docència. No obstant això, s'ha elaborat un document marc amb la previsió de començar el curs 2020-2021 amb un model híbrid en què, durant un temps, es  compagini la presencialitat amb la docència online. 

En aquest sentit, el Comitè Acadèmic ha aprovat el Pla de contingència per a la docència del curs 2020-21, que s’ha basat en les indicacions rebudes per part de la Generalitat en el marc del Pla sectorial d’Universitats del PROCICAT.

Aquest document es base en una sèrie de principis, entre els quals destaquen:

 • Principi bàsic: l’aula i la presencialitat han de tornar a ser eixos centrals de la docència, fins allà on sigui possible en el marc de la situació sanitària.
 • Tres modalitats de docència: s’estableix la docència presencial al 100% (grups petits, les mínimes); la docència híbrida rotacional (el professor/a farà la seva classe a l’aula amb un grup reduït, rotatori, dels estudiants matriculats, i la resta d’estudiants ho seguirà per streaming); docència 100% online, síncrona. TOTES les assignatures, amb una intensitat que es concretarà el mes de setembre, tindran en alguna mesura, aquestes modalitats.
 • Els estudiants de primer, de nou accés, mancats de referències a la Universitat, tindran més presencialitat en la docència.
 • La presencialitat es prioritzarà, també, en assignatures pràctiques.
 • L’avaluació continuada tindrà més pes que actualment, d’acord amb la recomanació que s’ha fet als docents.
 • L’estudiant ha de saber dia a dia la planificació docent del trimestre. El compromís és que el setembre, en el moment de la matrícula, l’estudiant en tindrà ple coneixement.
 • Aquest pla per a la docència s’ha de complementar amb el pla de prevenció (mesures de prevenció sanitària a adoptar).
 • Estudiants de nou accés: es podria endarrerir la data d’inici de curs (per l’endarreriment de matrícula), només en el cas dels estudiants de nou accés.

Llegeix-lo en català

Léelo en castellano

Read in english

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus donarà disset Beques Talent als millors estudiants de grau de nou accés ]]> Mon, 10 Aug 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra, donarà disset beques de 2.400€, a descomptar de les matrícules de primer curs de grau, als millors estudiants que s’hi matriculin el proper curs acadèmic. Concretament, s’atorgarà un beca per a cadascuna de les titulacions de grau o doble grau que es poden cursar en les escoles universitàries del TecnoCampus, i que corresponen als àmbits de la tecnologia i les enginyeries, l’empresa i la salut. Les tres escoles (Escola Superior Politècnica, Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i Escola Superior de Ciències de la Salut) són centres adscrits a la UPF. La convocatòria s’obrirà el 7 de setembre i es tancarà el 10 d’octubre.

Les beques Talent reconeixeran la trajectòria acadèmica de joves de menys de 22 anys que cursin per primer cop estudis universitaris, i que hagin obtingut una nota d’admissió igual o superior a 10. A la nota d’admissió s’hi podrà afegir 1 punt pel Treball de Recerca de Batxillerat o pel projecte de CFGS, en el cas que estiguin directament relacionats amb l’estudi de grau o de doble grau del qual es vol matricular l’estudiant, sempre que hagi obtingut una nota igual o superior a 9.

Tota la informació sobre aquesta convocatòria està disponible a la web.

Aquesta convocatòria de les Beques Talent és una novetat del proper curs. S’afegeix a l’ampli catàleg de beques i ajuts dels quals es poden beneficiar els estudiants que optin per cursar estudis universitaris al TecnoCampus. Destaquen, en aquest sentit les beques TecnoCampus, les beques a esportistes d’alt nivell o, de cara al proper curs, la línia d’ajudes per ajudar els estudiants i les seves famílies a fer front als efectes econòmics de la pandèmia del Covid-19. Tota la informació sobre el programa de beques i ajuts es pot consultar en aquest apartat de la web.

]]>
<![CDATA[ Publicat el protocol d'usos dels edificis universitaris pel Covid-19 ]]> Mon, 10 Aug 2020 00:00:00 +0200

El Protocol d'ús dels espais universitaris del TecnoCampus conté les mesures de protecció, seguretat i prevenció d’acord amb les que es preveuen en el Pla sectorial d’Universitats del PROCICAT (Document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT en data 29 de juny de 2020.

El document preveu mesures a nivell general (distància física, ús de mascareta, priorització de videoconferències per evitar desplaçaments); de material i equips de protecció; per als edificis, espais, instal·lacions i equipaments; protocols de neteja i desinfecció; de caràcter sanitari i de prevenció; específiques en aules i laboratoris; en espais d’ús compartit (sales d’estudi, biblioteques, sales d’actes, menjadors i similars); als serveis higiènics; i en altres serveis (bars, restaurants, instal·lacions esportives, aparcaments, etcètera).

El podeu consultar aquí:

Versió en català

Versió en castellà

Versió en anglès

]]>
<![CDATA[ La demanda per estudiar al TecnoCampus creix, i set titulacions tenen nota de tall ]]> Fri, 07 Aug 2020 00:00:00 +0200

Set de les quinze ofertes d’estudis de grau i doble grau que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 8,912, seguida del doble grau de Fisioteràpia i Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, amb un 8,890), com a resultat del procés de preinscripció de juliol.

El conjunt dels graus i dobles graus tenen 931 estudiants assignats, xifra que supera el nombre de places que s’ofereixen (850) i és un 9% superior a la del curs anterior en aquest mateix procés de preinscripció. Del total d’assignats a estudis del TecnoCampus, 529 han triat el TecnoCampus en primera preferència. En total, hi ha 796 estudiants que es mantenen en llistes d’espera pendents del procés de reassignació.

Aquestes dades revelen un fort increment de la demanda per cursar estudis al TecnoCampus. Especialment significatiu és l’increment del 6,41% dels sol·licitants en primera preferència respecte l’any anterior. Destaquen els estudis de l’àmbit de la salut, amb un increment de la demanda global d’un 23,32%. Sobresurt la demanda per cursar el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, amb un increment d’un 86,54%. Totes les titulacions d’aquest àmbit tenen nota de tall: Fisioteràpia (8,912), la doble titulació de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Fisioteràpia (8,890), Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (8,871) i Infermeria (8,744).

En l’àmbit dels estudis d’empresa, destaca el fort increment registrat en la titulació de Logística i Negocis Marítims, on la demanda ha crescut un 50%. Tres titulacions d’aquest àmbit tenen nota de tall: Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (8,6), Màrqueting i Comunitats Digitals (5,858) i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació (5,714).

En l’àmbit de la tecnologia, destaquen el doble grau de Videojocs i Informàtica de Gestió, tant pel que fa a l’increment de la demanda (+23,8%) com al nombre d’assignats (+54,54%). 

Procés de matrícula

La matrícula dels nous estudiants s’iniciarà el 7 de setembre (podeu consultar el calendari). Entre els dies 23 i 28 de setembre es duran a terme sessions de benvinguda als nous estudiants, que ja poden consultar la Guia Acadèmica del curs 2020-2021.

]]>
<![CDATA[ Dates per a la matrícula de graus i màsters universitaris ]]> Tue, 28 Jul 2020 00:00:00 +0200

Matrícula d'estudiants de grau de nou accés:

 • 1ª assignació: del 7 al 10 de setembre.
 • Reclamacions que entren en 1a preferència i tràmit d’”assignació definitiva”: 10 de setembre.
 • 2ª assignació: del 21 al 23 de setembre.
 • 1ª reassignació: 30 de setembre i 1 d’octubre.
 • 2ª reassignació: 7 d’octubre.

Et recordem que només pots venir a matricular-te el dia i hora que se t’hagi assignat, que pots consultar a la web del TecnoCampus.

Més informació

 

Estudiants de grau ja matriculats en cursos anteriors (automatrícula)

Escola Superior Politècnica i Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa: del 14 al 20 de setembre.

Escola Superior de Ciències de la Salut:

 • Graus en Infermeria i Fisioteràpia: del 2 al 6 de setembre.
 • Resta de graus de l'escola: del 14 al 20 de setembre.

Més informació

 

Màsters universitaris

De l’1 al 31 de juliol i del 9 al 25 de setembre.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajudes de fins al 50% de la matrícula de grau per a situacions derivades del Covid-19 ]]> Tue, 28 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus posa en marxa el Programa d'ajuts per a la matrícula de grau per a situacions derivades de la crisi del Covid-19, que tindrà una dotació de 500.000€, dels quals se n’assignen en primera instància 200.000 per a la matrícula de setembre.

Les sol·licituds es tramitaran mitjançant un formulari web que s’activarà properament. Els requeriments per optar a aquests ajuts es basaran en criteris de renda 2019 i en el fet d’acreditar situacions econòmiques de dificultat  derivades del Covid-19.

Una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme analitzarà els casos i concedirà ajuts d'entre el 25% i el 50% de l'import de la matrícula, tant de nou accés com d'estudiants ja matriculats el curs 19-20. De cara a 2021, la voluntat és mantenir aquesta línia amb la resta de recursos per a contingències sobrevingudes del Covid-19, en els pagaments ajornats de matrícula en el transcurs de la segona meitat de l’any acadèmic.

Aquest programa es posa en marxa gràcies a la dotació de fons prevista en el Pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat aprovat per l’Ajuntament de Mataró, a més de recursos propis de la Fundació, en línia amb els seus ja tradicionals programes de beques i ajuts a estudiants.

Nota important: Inicialment, cal fer efectiu l’import de la matrícula i, si s’obté l’ajut, l’import concedit serà retornat a l’estudiant mitjançant ingrés bancari en cas  que s’hagi fet efectiu el pagament en un únic termini, o mitjançant la compensació de les quotes pendents en cas de finançament de la matrícula.

Més informació sobre els programes de beques i ajuts per a la matrícula de graus.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria de la 20a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, amb importants novetats en els guardons ]]> Thu, 23 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 20a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’hi han introduït dues noves categories de premis. A més del Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, es volen reconèixer la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros cadascun. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, a la incubadora del parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 110  empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2020.En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionaran dotze projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Minoryx Therapeutics i BStartup-Banc Sabadell (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els premis Creatic, es lliuraran al la tardor, en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. També es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els premis són una iniciativa del TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dóna`t un impuls,  la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Sis start-up presenten els seus projectes al fòrum d’inversió TecnoCampus&BMBC ]]> Wed, 22 Jul 2020 00:00:00 +0200

El passat 15 de juliol, el TecnoCampus, en col·laboració amb l’associació empresarial Barcelona Maresme Business Club (BMBC), va organitzar un fòrum d’inversió en què van participar sis start-up de l’ecosistema del TecnoCampus.

La benvinguda de l’acte va ser a càrrec de Josep Lluis Checa, director general del TecnoCampus, i Carlos Povedano, vicepresident de BMBC. L’acte va ser conduit per Clàudia Danesi, directora de l’àrea d’empresa i emprenedoria del TecnoCampus

Les start-up van presentar els seus projectes davant un auditori format per empresaris, en un format d’un pitch de 8-10 minuts i posteriorment s’obria un torn de preguntes per part dels assistents i potencials inversors.

Jordi Clavel, inversor i empresari membre de BMBC va tancar l’acte.

A la finalització de les presentacions, es va habilitar al foyer un espai de networking perquè els emprenedors mostressin els seus productes i interactuessin amb els inversors.

Les start-up que van participar al fòrum són els següents:

 • Evix, presentat per Marc Millet. Start-up que desenvolupa un sistema d’airbag de protecció cervical per a cascs adreçat amb el primer prototip a ciclistes però que pot ser replicable a altres esports.
 • Inviertis, presentat per Sonia Vilanova, ha desenvolupat una plataforma online immobiliària que connecta inversors amb venedors d’immobles amb inquilins amb contracte vigent per garantir fluxos de caixa des del primer dia. Vol esdevenir una eina de gestió de la inversió per a inversors per garantir màxima rendibilitat de les seves inversions.
 • Nomad Ocean, presentat per Victor Camon, és una empresa dedicada a crear productes innovadors de protecció solar per a esportistes que practiquen esports a l’aire lliure en temperatures extremes. Destaquen, aquests productes, per la practicitat en l’ús mentre es fa l’esport, i la seva sostenibilitat.  
 • Enigmastour, presentat per Isabel Vico, desenvolupa apps de gamificació ideades perquè els turistes puguin conèixer una ciutat i els seus racons més importants a través d’un joc d’enigmes (city game). L’app ofereix tot el necessari per moure’s per la ciutat, com dades d’interès (informació cultural i curiositats), recomanacions i descomptes a restaurants o sinèrgies amb altres turistes.
 • Opositatus, presentat per Alexandro Izquierdo, ha desenvolupat una plataforma de publicitat i cerca d’oposicions que ofereix assessorament i connecta aquests opositors amb els centres de preparació.
 • The running republic, presentat per Paolo Quagliotti, dissenya, fabrica i comercialitza roba esportiva tècnica i sostenible per a runners. El projecte, en una segona fase, vol esdevenir una plataforma de personalització en la qual els esportistes, dissenyadors, influencers podran dissenyar, crear i vendre les seves edicions limitades de roba esportiva.
]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus celebra la graduació dels màsters universitaris en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis i en Emprenedoria i Innovació ]]> Wed, 22 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar el passat divendres 17 de juliol la graduació de la primera promoció del Màster Universitari en Logística Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, i la desena del Màster en Emprenedoria i Innovació, títols oficials de la Universitat Pompeu Fabra.

Amb totes les mesures de seguretat, respectant les distàncies establertes, es va realitzar el lliurament de diplomes als estudiants del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació i a la primera promoció del Màster Universitari en Logística Cadena de Subministraments i Negocis Marítims.

L'acte va estar presidit pel director general del TecnoCampus Josep Lluís Checa, i va comptar amb l'assistència del director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, i dels directors dels respectius programes, Giovanni Giusti i Jesús Martínez.

En els seus parlaments, tots van coincidir en que ha estat un any molt difícil per a les dues parts, tant per a la Universitat -equip docent i administratiu- com per als estudiants, que han hagut de adaptar-se de forma immediata a un nou sistema de classes en línia i a un conjunt d'avaluacions molt diferents de les que es realitzaven anteriorment, però amb la mateixa rigorositat i qualitat que exigeix ​​un títol oficial d'una Universitat tan prestigiosa com la UPF. Per aquest motiu van dedicar una especial felicitació a tots els integrants d'aquesta promoció.

En el cas de logística, es van graduar 28 estudiants de 7 nacionalitats, que majoritàriament ja estan treballant en importants empreses de el sector, i dels quals un grup important ha tornat als països d'origen, on esperen posar en pràctica les competències adquirides en aquest màster. Per part dels graduats, el parlament el va realitzar l'estudiant Valentina Salinas, que també és col·laboradora de l'empresa Bytemaster, i que va agrair a la Universitat tot el que han après i va destacar la importància de les relacions humanes i de la feina en equip que van construir entre companys al llarg de el curs acadèmic.

En el cas del Màster en Emprenedoria i Innovació, els representants en l'acte dels 50 nous titulats van ser Maria Victòria Garcia Castro i José Luis Motta, que van destacar l'esforç realitzat i els coneixements i experiències adquirides en el curs en el camp de l'emprenedoria.

]]>
<![CDATA[ Ets una start-up del sector tèxtil i moda? La nova incubadora Reimagine Textile t’interessa! ]]> Mon, 20 Jul 2020 00:00:00 +0200

El programa Reimagine Textile, que impulsen el TecnoCampus i Eurecat, estrenarà nova incubadora d’empreses a final d’any. Actualment, ja hi ha un total de cinc empreses del sector instal·lades a la incubadora del TecnoCampus, i amb el nou projecte se n’hi afegiran cinc més que se seleccionaran entre ara i el 18 de setembre i que s’instal·laran en un nou espai actualment en construcció. Tota la informació està disponible a la web http://www.reimaginetextile.com/incubadora.

La nova incubadora proporcionarà espais d’allotjament i equipaments com el plató fotogràfic, espai de showroom, fablab de prototipatge i sales de reunions.

Les start-up allotjades disposaran d’assessorament de negoci i tecnològic, així com també accés a finançament per fer créixer l’empresa.

Aquests són alguns dels avantatges de què gaudiran:

 • Espai de coworking equipat per a empreses de tèxtil i moda.
 • FabLab d’experimentació i prototipatge amb assistència tècnica.
 • Atelierde mostraris.
 • Zona shooting totalment equipada.
 • Showroom i sales de reunions.
 • Mentoring
 • Transferència de coneixement i tecnologia
 • Enllaç amb la indústria tèxtil local
 • Accés a finançament
 • Incorporació a l’ecosistema tèxtil innovador
 • Accés a la comunitat empresarial del parc tecnològic TecnoCampus.
 • Localització a primera línia de mar
 • Projecció internacional.

La selecció d’empreses candidates es durà a terme entre projectes que apostin, entre d’altres, per l’ús de teixits intel·ligents, funcionals i sostenibles; wearables; materials innovadors; economia circular tèxtil; digitalització de processos per a la indústria tèxtil o retail; impressió 3D aplicada al tèxtil i moda.

Reimagine Textile és l’aposta estratègica pel sector tèxtil que fa l’Ajuntament de Mataró, de la mà del TecnoCampus i el centre tecnològic EURECAT. El nostre objectiu és reinventar la indústria tèxtil pivotant en la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat.

Reimagine Textile forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme. Es desenvolupa amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i està cofinançat per fons europeus pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i per la Diputació de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ Acord amb el Port de Mataró per aprofundir en formació, pràctiques i recerca ]]> Wed, 15 Jul 2020 00:00:00 +0200

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín, i l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar un reforç mutu de les activitats d’ambdues institucions que contribueixi a l’estratègia de desenvolupament del model territorial de Mataró.

Des de la perspectiva del Port, l’objectiu d’aquesta col·laboració és arribar a esdevenir un port esportiu líder en la seva estratègia i gestió, gràcies a   la innovació i polítiques sostenibles d’economia blava.

El TecnoCampus, per la seva part, vol comptar amb el suport del Port per continuar desenvolupant una formació innovadora, professionalitzadora, vinculada a la realitat social i territorial, i que impulsi la recerca, la transferència de coneixement i l’emprenedoria en un àmbit on ha esta pioner amb la posada en marxa del Grau en Logística i Negocis Marítims o el Màster universitari en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims.

Amb aquest objecte està prevista la realització d’estudis de diagnosi i estratègia així com “estudis pilot”, l’organització de jornades, conferències o seminaris per la difusió i l’intercanvi de coneixement o la promoció i realització de publicacions acadèmiques i d’interès per al sector. Pel que fa als espais, totes dues entitats podran fer ús recíproc dels seus equipaments per dur a terme activitats pròpies i es treballarà per poder-ne crear de nous per a usos docents d’interès mutu.

Pel que fa als aspectes formatius, el conveni inclou la realització de programes de formació professional reglada i no reglada, cursos d’especialització i/o formació permanent, treballs de Fi de Grau o de Màster d’interès pel Port, així com la realització de pràctiques dels estudiants del TecnoCampus dins els àmbits del conveni.

El marc de col·laboració també estableix programes per empènyer, assessorar i donar suport a emprenedors i emprenedores que vulguin crear negocis vinculats a l’economia blava.

]]>
<![CDATA[ Publicades en línia les sessions de les Portes Obertes virtuals de graus ]]> Wed, 15 Jul 2020 00:00:00 +0200

Durant els últims mesos hem realitzat diverses trobades online amb futurs estudiants universitaris. Ara tens l'oportunitat de tornar-les a veure o de fer-ho per primer com si no hi vas poder assistir.

Què hi trobaràs?

 • El coordinador de cada grau fa una explicació detallada d'aspectes com el pla d’estudis, els trets característics del grau o la doble titulació, …
 • Un estudiant, t’explicarà de primera mà els punts forts d’estudiar al TecnoCampus, en un entorn únic on afavorim la internacionalització, l’emprenedoria i la connexió amb el món professional. 

Accedeix a totes les gravacions al portal futurestudiant.tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La Generalitat acredita el TecnoCampus com a agent de suport a la internacionalització empresarial ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

L’Agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya acredita el TecnoCampus com agent de suport a la internacionalització.

L'acreditació d'Agent de suport a la internacionalització reconeix el TecnoCampus com a entitat capacitada per donar suport a les empreses que volen sortir a l’exterior, fruit de l’experiència en assessorament empresarial.

Aquest segell atorga prestigi com a entitat referent de suport a la internacionalització al territori i permet accedir a línies de finançament i/o programes que es convoquin per a l’execució de serveis i activitats en aquest àmbit

Sota el nom de Go Global, el TecnoCampus va posar en marxa al 2017 un programa d’acompanyament a les startups i empreses del Maresme que tenen la voluntat d’iniciar les vendes internacionals i/o millorar la seva estratègia exportadora.  El programa inclou serveis  d’assessorament per part d’experts en comerç internacional, estratègic i operatiu; així com en màrqueting digital internacional. A més a més, el TecnoCampus és membre de diverses xarxes internacionals de parcs empresarials, amb els quals manté convenis de Softlanding que obren la possibilitat d’un suport operatiu al país de destí.

Aquesta acreditació, doncs, suposa un pas més cap a la consolidació d’aquest servei, clau per al creixement i la millora de la competitivitat de les empreses.

]]>
<![CDATA[ Noves línies de finançament ENISA, sense garanties, per a pimes i startups innovadores ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

L’Empresa Nacional d’Innovació, ENISA, depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ofereix finançament per a emprenedors i empreses amb la finalitat de donar suport a la creació, creixement i consolidació de les empreses innovadores amb l’única garantia de la viabilitat del projecte empresarial

Aquest línies són:

 • Línia emprenedors :Préstecs d'entre 25.000 € i 300.000 €, sense garanties. Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d'edat.
 • Línia Joves Emprenedors: Préstecs d'entre 25.000 € i 75.000 €, sense garanties. Té com a finalitat afavorir la posada en marxa de projectes empresarials impulsats per joves de fins a 40 anys.
 • Línia creixement: Préstecs d'entre 25.000 € i 1,5 M €, sense garanties. Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

Des del TecnoCampus, us podem informar sobre les característiques de les diferents línies de finançament i donar suport en el desenvolupament del pla de negoci necessari per la tramitació d'aquest instrument.

Persona de contacte : Iolanda Fernández yfernandez@tecnocampus.com

]]>
<![CDATA[ Deu start-ups participen en la primera edició del programa TecnoCampus StartHealth ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb el suport d’ACCIÓ, ha posat en marxa TecnoCampus StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut. El programa ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i i en l'accés a finançament per accelerar el seu creixement.

StartHealth s'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

El passat 15 de juny es va tancar la convocatòria amb la recepció de 29 sol·licituds. El comitè d’avaluació, amb el suport d’ACCIÓ i amb assessorament d’un expert en el sector, n’ha seleccionat deu, que són les següents:

 • DeltaQon: dispositiu mèdic portàtil i fàcil d’utilitzar que proporciona mesures d’alta precisió del moviment articular del cos humà mitjançant sensors inercials. Incorpora una plataforma online amb tecnologia IOT i intel·ligència artificial que permet detectar malalties degeneratives causades per accidents o mals moviments
 • PostOpAtHome: eina de telemedicina (mhealth) dissenyada per a la monitorització extrahospitalària del període postoperatori
 • App per a la millora del diagnòstic i la gestió del risc de la disfàgia orofaringe en els hospitals mitjançant l’ús d’Intel·ligència Artificial.
 • IMAHub (Intelligent Medication Assistant): plataforma de telemedicina que incorpora tecnologia d’intel·ligència artificial i Machine Learning que monitoritza l’adherència terapèutica en temps real per evitar oblits en la presa de la medicació i errors en la medicació, a més de predir el risc de recaigudes.
 • Dinbeat LIFE: monitor multiparamètric de butxaca que permet fer el tracking d’electrocardiograma, freqüència cardíaca i respiratòria, temperatura, oximetria, activitat i posició en pacients independentment de la seva localització i en temps real.
 • Sycai Medical: software basat en deep Learning i Big Data que ajuda els radiòlegs en la detecció de lesions pancreàtiques sobre imatges de TACs.
 • Breaz: COPD Detect: dispositiu per detectar de manera precoç la malaltia respiratòria crònica, MPOC,  que bloqueja progressivament les vies respiratòries que provoca problemes respiratoris greus. El dispositiu està dissenyat específicament per a l’atenció primària (on hi ha la majoria de pacients no diagnosticats) com a eina per al cribratge ràpid de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.
 • Age&TheCity:app vinculada a un wearable que utilitza tecnologia Big Data i Machine learning que ofereix recomanacions personalitzades que promouen l’envelliment saludable. Eina que ofereix informació molt útil per les autoritats sanitàries per implementar polítiques de salut pública orientades a millorar la prestació dels serveis i aconseguir que les ciutats siguin més saludables.
 • Exheus: ofereix informació en temps real a través de l’anàlisi de l’expressió dels gens (RNA) i la intel·ligència artificial que permet mesurar i controlar amb precisió els canvis que pateix el cos en funció de la nutrició i l'exercici realitzat mitjançant biomarcadors genètics, reduint els problemes de salut derivats i millorant el rendiment i la recuperació de forma personalitzada.
 • SeptiLoop: dispositiu mèdic que permet identificar casos de sepsis mitjançant una tecnologia i uns biomarcadors innovadors que permeten la identificació de la malaltia, en estadis molt prematurs i d’una manera molt ràpida.

Durant cinc mesos, les deu start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus.

El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, Capital Cell, el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TIC Salut Social i la Diputació de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ Rebeca Pérez fundadora d’Invertis i Mariam Ayadi, CEO de Wipass, ambues ubicades al TecnoCampus, escollides com a dones emprenedores referents pel diari El Referente ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

Rebeca Pérez és fundadora i CEO de Inviertis, el primer mercat en línia de propietats en rendibilitat per invertir en propietats com en actius financers; un market place immobiliari per a propietats que ja tenen inquilins i una eina de presa de decisions i gestió integral per a inversors. És graduada en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació al TecnoCampus/Universitat Poempeu Fabra i va treballar en diversos llocs com a professora abans d'impulsar Inviertis.

Mariam Ayadi és graduada en Màrqueting i Comunitats Digitals al TecnoCampus/Universitat Pompeu Fabra i CEO de Wippas, una app que permet que els convidats puguin connectar-se a una xarxa Wi-Fi fàcilment amb només moure una mà. Per a ella, els únics límits són a la creativitat, i, en el sector de les empreses i fins i tot en la vida personal, tot és qüestió d'investigar, experimentar i provar però, sobretot, perseverar.

Veure la noticia

]]>
<![CDATA[ "La fita d'envellir convertida en amenaça", article de la professora Esther Cabrera ]]> Fri, 10 Jul 2020 00:00:00 +0200

La professora Esther Cabrera, directora del Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment i directora de la Càtedra d'Enveliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, apunta en un article a La Vanguardia que "el nostre model residencial, ha quedat patent, necessita una profunda transformació. L'evident fragmentació dels nostres serveis social i sanitaris ha donat lloc a una despersonalització de l'atenció i ha deixat una fotografia desenfocada del que haurien de ser les residències geriàtriques, tot i el gran i admirable esforç que han fet molts professionals per pal·liar el dany de la pandèmia."

Pots llegir-lo aquí.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull les proves d'accés a la Universitat ]]> Tue, 07 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit entre els dies 7 i 10 de juliol un total de 205 estudiants que hi han fet les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Es tracta d'alumnes dels centres Freta Mataró, GEM, Institut Esteve Albert, Institut Laia l'Arquera, Maristes Valldemia i Escola Pia Santa Anna.

Les proves s'han dut a terme aquests dies després que s'haguessin de posposar com a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per l'emergència sanitària del Covid-19.

Aquest fet provocarà, així mateix, un endarriment del procés de preinscipció i matrícules universitàries, sobre els quals el TecnoCampus ha obert una pàgina informativa on dona a conèixer, a més, l'oferta de titulacions que es poden cursar als seus centres, adscrits a la UPF. El TecnoCampus és, a més, seu territorial de l'Oficina d'Accés a la Universitat i proporciona informació als futurs universitaris sobre qualsevol dubte relacionat amb el seu pas a l'educació superior.

]]>
<![CDATA[ Article del professor Faúndez a la revista indexada de primer quartil IEEE Access ]]> Mon, 06 Jul 2020 00:00:00 +0200

El professor Marcos Faúndez publica l'article "Advanced Parametrization of Graphomotor Difficulties in School-Aged Children" ​a la revista indexada de primer quartil IEEE Access.

En aquest article, s'analitza l'escriptura de nens de tercer i quart de primària amb dificultats grafo-motrius i es proposen  tres noves tècniques avançades de parametrització d’escriptura basades en espectres de modulació, derivades d’ordre fraccionari i transformació wavelet per millorar la identificació de les dificultats grafoescriturals.

Aquest treball s'emmarca en la línia de recerca del Grup de tractament del senyal i dades sobre anàlisi d'escriptura aplicat a seguretat i salut.

]]>