Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Aliança amb el Consorci de la Zona Franca per facilitar la implantació d’empreses i crear ocupació a Mataró ]]> Tue, 12 Nov 2019 00:00:00 +0100

L’alcalde, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han signat aquesta tarda un protocol general d’actuació per treballar en benefici del desenvolupament empresarial a Mataró, a través de la creació i implantació d’activitat econòmica mitjançant actuacions conjuntes.

Aquest acord amb el CZFB s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, que té com a dos dels seus reptes la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat; i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Després de la signatura del protocol, que ha tingut lloc al TecnoCampus, s’ha celebrat una reunió amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) per donar-los a conèixer en detall l’acord signat. Posteriorment, l’alcalde i el delegat especial de l’Estat al CZFB han visitat la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

L’acord

En el marc d’aquest acord, el CZFB analitzarà la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials propers al polígon del Rengle, per tal que s’hi puguin implantar empreses que busquen una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. En aquest mateix marc, TecnoCampus analitzarà la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar-hi empreses innovadores i tecnològiques. L’Ajuntament, per la seva banda, orientarà els seus recursos a facilitar la viabilitat del desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

Les tres institucions analitzaran oportunitats futures per desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. El CZFB també examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró, iniciativa que haurà de formar part d’un projecte integral i global que permeti enfortir l’estratègia de la ciutat en relació al coneixement, la innovació i la cultura.

De la mateixa manera, TecnoCampus i CZFB han manifestat el seu interès en què Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator vinculat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut i l’Esport del TecnoCampus i centrat en el desenvolupament d’iniciatives empresarials a l’entorn de les aplicacions mèdiques de caràcter protèsic i correctiu per a infants, gent gran, esportistes, etc.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva activitat principal és gestionar el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Aduanera, així com administrar els seus actius i afavorir la projecció internacional de Barcelona, Catalunya i Espanya en els sectors firal, logístic i immobiliari.

La missió del CZFB és propiciar el progrés social i la creació d’ocupació, a partir de la implantació industrial i logística, el desenvolupament empresarial i d’escenaris per a l’activitat econòmica i la transferència tecnològica.

]]>
<![CDATA[ Vint-i-quatre estudiants completen el Postgrau en Direcció i Gestió Públiques ]]> Fri, 08 Nov 2019 00:00:00 +0100

El passat dimecres 6 de novembre es va celebrar l’acte de cloenda del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques, edició Mataró, àmbit local, organitzat per l’Escola d’Administració Pública (EAPC) en col·laboració amb el  Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró.

L’acte de cloenda va posar punt i final a aquest programa formatiu que ha tingut una durada d’onze mesos. En aquesta edició hi han participat 24 tècnics de diferents administracions públiques locals de Catalunya.

Les codirectores del Postgrau, Eulàlia Pla (Escola d’Administració Pública de Catalunya), Montse Vilalta (Tecnocampus) i Virginia Valero (Ajuntament de Sabadell) van donar la benvinguda als assistents a l’acte i, tot seguit, el professor emèrit i síndic de la Universitat de Girona, Joan Manuel del Pozo, va pronunciar la conferència "Ètica de la comunicació i la felicitat". Després de la intervenció dels representats dels alumnes del postgrau, Pilar Soler i Albert Obrero, es va dur a terme el lliurament de diplomes. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de David Bote, alcalde de Mataró i president del Tecnocampus.

La necessitat de donar resposta des de les administracions públiques a les exigències de la ciutadania en l’actual entorn complex i canviant, i de potenciar lideratges que contribueixin a fer-ho possible, ha impulsat aquesta formació de tercer cicle.

Amb un enfocament multidisciplinari, el postgrau ha abordat temes com l’entorn polític i social, els models de gestió pública i la governança, les polítiques públiques i la innovació, així com el desenvolupament d’habilitats directives des d’un punt de vista ètic i basat en el comportament responsable dels comandaments públics. Cadascun dels continguts del programa s’ha tractat de manera holística, oferint un ampli ventall d’elements d’anàlisi.

Els alumnes han comptat amb un espai ple d’aprenentatges amb metodologies diverses, des de la conceptualització teòrica i l’anàlisi pràctica de casos, fins a tallers per treballar la gestió del lideratge públic des de diferents perspectives.

La participació d’un doble claustre de professorat (60 docents), pertanyents a l’àmbit acadèmic i al professional (àmbit públic i privat), ha facilitat un enfocament interdisciplinari i transversal.

Aquesta segona edició del Postgrau dona continuïtat a la col·laboració de l’EAPC amb universitats del territori i ens locals. Recentment ha finalitzat també la primera edició d’aquest postgrau, amb l’especificitat general, realitzat a Barcelona, i que es va dur a terme també en col·laboració amb Tecnocampus.

]]>
<![CDATA[ Presentación del equipo Bytemaster TecnoCampus Racing Team ]]> Thu, 07 Nov 2019 00:00:00 +0100

La presentación del equipo formado por estudiantes del TecnoCampus que competirá en la próxima edición del
MotoStudent a l'Aragó, en otoño de 2020, reunió el pasado martes una cincuentena de estudiantes en la Sala de Grados. Los directores generales de Bytemaster, Xavier Camps, y de TecnoCampus, Josep Lluís Checa, acompañaron en la presentación al director del equipo, el ex estudiante Miquel Giménez, que destacó el trabajo de equipo que supone construir una moto desde cero, hacer el plan de negocio del producto y participar en la competición.

El patrocinio de Bytemaster y de TecnoCampus hará que el equipo que competirá, formado por estudiantes de diversas titulaciones, se llame Bytemaster TecnoCampus Racing Team. El acto del martes contó además con la participación del director del Circuit de Catalunya, Joan Fontserè.

 

 

]]>
<![CDATA[ Un projecte d'investigació desenvoluparà una app per mesurar l'estrès dels estudiants universitaris ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Investigadors de l'Institut de Tecnologia de Waterford (Irlanda) han aconseguit un finançament de gairebé 300,000€ per liderar un projecte d'investigació paneuropeu de dos anys de durada, denominat "St Gestió de l'e-Mobile de capacitació per a l'estrès estudiantil (SSTeMM)". El TecnoCampus és la institució de referència d'aquest estudi per a l'Estat espanyol, amb les professores de l'Escola Superior de Ciències de la Salut Carme Rosell i Ester Mateo al capdavant. L'objectiu principal és el desenvolupament d'una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l'estrès i la salut mental dels estudiants universitaris d'infermeria.

La investigació en els últims cinc anys i els informes de notícies recents han posat de manifest que hi ha un augment en els problemes de benestar mental entre les persones que assisteixen a la universitat, i l'augment més marcat en l'augment de l'estrès laboral es troba en el grup d'edat de 18 a 25.

El projecte SSTeMM té com a objectiu desenvolupar una plataforma mòbil digital accessible per a l'usuari final que brindi educació basada en el treball, capacitació en competències i suport per al maneig de l'estrès basat en la pràctica, adaptat a les necessitats immediates dels estudiants d'infermeria mentre estan en la seva ubicació clínica.

Un mínim de 200 estudiants d'infermeria, així com els seus mentors, participaran en aquest projecte a Irlanda, Espanya, Eslovènia i Kosovo.

SSTeMM ajudarà els estudiants d'infermeria a desenvolupar la capacitat de recuperació personal per millorar la vostra compromís laboral. Proporcionarà a aquests estudiants d'infermeria i al personal clínic que els dóna suport habilitats i competències per al maneig de l'estrès que desenvoluparan i donaran suport el seu benestar personal durant la seva formació i una vegada que s'hagin graduat.

L'estudi el desenvolupa la Facultat de Ciències de la Salut de Institut de Tecnologia de Waterford, en col·laboració amb el Grup de Sistemes de Programari de Telecomunicacions (TSSG) i la Facultat d'Humanitats i l'Hospital UPMC Whitfield a Waterford; la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Maribor (UM FHS) a Eslovènia; l'Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona; IBK Management Solutions a Wiesbaden, Alemanya, i la Universitat de Negocis i Tecnologia de Kosovo.

SSTeMM està finançat per Erasmus Plus - Associació Estratègica per a l'Educació Superior - a través de l'Autoritat d'Educació Superior (HEA) a Irlanda - per un valor de € 297,000.

La Facultat de Ciències de la Salut de Institut de Tecnologia de Waterford té una gran experiència en el camp de l'estrès relacionat amb el treball en el sector de l'assistència sanitària, ja que ha dirigit dos importants projectes finançats per la UE centrats en el tema.

Aquesta experiència suposa un suport considerable el projecte actual. Es preveu que l'impacte de SSTeMM s'estendrà més enllà de les estudiants d'infermeria, aportant coneixement sobre el maneig de l'estrès estudiantil i el suport a una varietat de disciplines on la immersió en el món laboral forma una part important del pla d'estudis.

]]>
<![CDATA[ Visita de representants de l'Escola Nàutica Infant D. Henrique de Portugal ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Representants de l'Escola Nàutica Infant D. Henrique, única universitat marítima de Portugal, amb la qual TecnoCampus col·labora en l'àmbit dels intercanvis tant d'estudiants com de professors i personal administratiu, van realitzar divendres passat una visita a les instal·laciones del parc.

A la visita van assistir-hi el seu president, Luis Filipe Baptista, i el seu vicepresident, Luis Mendoça. Per part de Tecnocampus, van participar-hi Josep María Raya, director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa; Jesús Martínez, coordinador del Grau de Logística i Negocis Marítims i director del Màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims; Montserrat Vilalta, directora de Serveis i Projectes Universitaris, Luz Fernández, responsable de Serveis d'Atenció a la Comunitat Universitària. També van assistir-hi Raquel Nunes, graduada de l'Escola Nàutica Infant D. Henrique i actual estudiant del Màster Universitari en Logística i col·laboradora de l'Escola Europea de Intermodal Transport.

En la trobada es van compartir programes en comú, així com l'interès per la investigació, àrees que permetran augmentar sinergies entre ambdues entitats. També és es van programar futurs projectes en els quals poden participar les dues universitats, aprofitant els mutus interessos que conflueixen en l'oferta formativa d'ambdues institucions.

]]>
<![CDATA[ Un documental de l'exestudiant Irene Valle, al programa BTV "Tube d'assaig" ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

La exestudiant del Grau de Mitjans Audiovisuals Irene Valle ha participat al programa de BTV "Tube d'assaig" amb un projecte de sèrie documental titulat "Desnaturalitzats". Es tracta d'una sèrie de documentals de naturalesa, realitzats en espais naturals de Catalunya que té com a objectiu l'educació ambiental. El projecte va ser un Treball de Final de Grau que va néixer a l'assignatura de documental i que va tenir com a tutora la professora Solina Barreiro.

El programa es pot veure a la plataforma de crowdfunding Vekami, de l'empresa del mateix nom ubicada al TecnoCampus, amb l'objectiu d'assolir una xifra de cara a poder desenvolupar-lo.
 

]]>
<![CDATA[ Contractació d'un Personal de Suport a la Recerca (PSR) ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Amb la concessió de dos projectes de recerca europeus, el Grup de Recerca GRACIS realitzarà la contractació d’una persona com a Personal de Suport a la Recerca.

 

DESCRIPCIÓ DEL LLOC DE TREBALL

Objectiu:

Posada en marxa i execució dels projectes ERASMUS + de la Comissió Europea Action: KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices  KA203 - Strategic Partnerships for higher educationde tres anys de durada.

Projecte 1 : DIGITAL TOOLBOX FOR INNOVATION IN NURSING EDUCATION (I-BOX)

Projecte 2: STUDENT STRESS TRAINING e-Mobile Management (SSTEMM)

Funcions a desenvolupar:

 • Executar els projectes de recerca juntament amb les investigadores principals dels projectes europeus (Dra. Chabrera, Dra. Cabrera, Dra. Mateo, Dra. Rosell)
 • Organitzar les reunions de l’equip investigador dels 8 països europeus que formen part dels dos projectes.
 • Establir comunicacions periòdiques de seguiment i control amb els investigadors.
 • Coordinar les accions dels projectes en la seva temporalitat per complir amb els terminis establerts en el conveni.
 • Escriure, juntament amb els investigadors, documents, informes, publicacions, relacionades amb els projectes.
 • Impartir, de manera puntual, docència en els Graus vinculats amb els projectes.
 • Fer un seguiment dels pressupostos dels projectes.
 • Coordinar-se amb les tècniques de gestió de projectes del TecnoCampus en el seguiment dels projectes i el compliment del conveni.
 • Introduir dades, arxivar i classificar seguint pautes establertes per la coordinació dels projectes.

 

REQUISITS INDISPENSABLES:

 • Titulació universitària en ciències bàsiques de la salut (Grau universitari, llicenciatura, o diplomatura)
 • Es valorarà positivament tenir experiència laboral en gestió de projectes. (Especificar clarament al CV).
 • Mínim certificat de nivell B2.2 d’anglès d’acord amb la taula de certificats i diplomes MECR

 

 CONDICIONS LABORALS DEL LLOC DE TREBALL: 

 • Contractació laboral temporal 
 • Incorporació: Immediata
 • Horari laboral: matins, 20h setmanals
 • Retribució 12.272 euros bruts anuals.

 

SI T'INTERESSA L'OFERTA:

Contacta amb la Dra. Esther Cabrera, Coordinadora del Grup GRACIS.

ecabrera@tecnocampus.cat / 670300974

]]>
<![CDATA[ Seminari Employee Experience: la nova tendència en RRHH ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El proper 6 de novembre, el Servei Universitat-Empresa de Tecnocampus organitza un seminari dirigit als departaments de Recursos Humans de les empreses amb les quals col·labora, per presentar una de les tendències en la gestió de persones en les organitzacions: employee experience.

Comptarem amb la participació de l’empresa Eurofirms, consultora de RRHH especialitzada en la gestió del canvi i en la implantació de noves tendències de recursos humans i recruitment.
També comptarem amb la participació de les empreses Adevinta -família de marques digitals tant conegudes com: Fotocasa, Habitaclia, Infojobs, milanuncios, etc.- i Serunion, que ens explicaran la seva experiència d’èxit en l’aplicació d’una estratègia employee experience.

Més informació i inscripcions.


 

]]>
<![CDATA[ myHealth Watcher llença un servei d’alertes alimentàries amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El passat dimecres, 16 de octubre, va ser el Dia Mundial de l’ Alimentació. Coincidint amb aquesta data, myHEALTH WATCHER va llençar un nou servei d’alertes alimentàries. Els usuaris d’aquesta aplicació, que en l’actualitat ja utilitizen per saber quins productes s’adapten millor al seu perfil de salut, rebràn notificacions cada cop que hi hagi algún avís rellevant per la seva repercussió sanitària.

El Sistema d’Alerta ràpida per als Productes Alimentaris i Pinsos (RASFF) és l’eina de la Unió Europea per a compartir aquesta información. El 2019 l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ja ha llençat una vintena d’alertes alimentàries d’interès general, a les que s’han d’afegir les relatives a alèrgens i complements alimenticis.

Per exemple, en els darrers dies s’han registrat alertes alimentàries per la retirada del mercat d’alguns lots de formatges de llet crua de vaca procedent de França i diverses actualitzacions relacionades amb el brot de listeriòsi provocat per productes carnis.

Aquests casos han de ser objecte d’informació pública per la posible arribada d’aliments en mal estat al consumidor final i, a partir d’ara, myHEALTH WATCHER col.laborarà en aquesta tasca. L’objectiu és que la ciutadania estigui ben informada i pugui actuar en consecuencia, sense crear alarmes innecessàries, evitant noticies falses i deixant de banda modes i tendències sense aval científic. Per a oferir-los encara més i millor informació, myHEALTH WATCHER inaugura també un nou canal de comunicació a través del correu electrònic alertas@myhealthwatcher.es, per a que qualsevol persona pugui informar d’una anomalía detectada o resoldre els seus dubtes sobre aquesta questió. També és un canal obert a fabricants i distribuidors d’alimentació.

D’aquesta manera, myHEALTH WATCHER reforça encara més la interacció amb els seus usuaris. Aquesta app gratuita i independent ofereix vàries possibilitats en aquest sentit. A través del Pla Pregunta’m, per només 3,99 euros al mes, es pot accedir a un xat per a consultes ràpides amb els dietistes-nutricionistes que formen part de l’equip d’aquest projecte. Una versió més reduida és el Pla Compromís, que permet donar suport a aquesta iniciativa i accedir a algunes opcions extra, amb un pagament únic de 2’99 euros. També hi ha la possibilitat d’accedir a un coach nutricional per millorar l’estil de vida.

]]>
<![CDATA[ Trenta-vuit projectes opten a guanyar la 19a edició dels premis Creatic ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

La tradicional Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, se celebrarà el dijous 14 de novembre. S’hi farà el lliurament de la dinovena edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que aquest any ha rebut 38 candidatures, que optaran al primer premi (12.000 euros), el segon (6.000) i el tercer (3.000). Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses del Tecnocampus que donen suport als Creatic,  a més de sumar d’altres del territori i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).

Hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.

La Nit també serà el moment per a l’entrega al millor projecte d’emprenedoria universitària del TecnoCampus –s’han rebut 36 candidatures- i per als Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que lliura l’Ajuntament.

A més, enguany s’introdueix el reconeixement a Centres de formació professional per la seva tasca de foment de l’emprenedoria, al qual optaran sis projectes.

L’acte serà dinamitzat per l’actor Pep Plaza i serà presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

]]>
<![CDATA[ Un seminari sobre logística i medi ambient reuneix experts de Panamà ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

El Màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, de nova impartició aquest curs, ha reunit aquesta setmana una vintena de representants del sector de Panamà. Ho ha fet en un seminari especialitzat en el medi ambient i la logística, a més d'altres qüestions d'actualitat com les noves tendències en drons i intel·ligència artificial en la logística.

El curs l'han organitzat conjuntament el TecnoCampus i la Fundación APLIMP (Fundación para la Logística Internacional Marítima y Portuaria). Hi han participat experts de la Universidad Tecnològica de Panamá(UTP), la Universidad Marítima de Panamá(UMI), la Universidad del Istmo(UDI), la Universidad de Panamá(UP) i la Universidad Interamericana de Panamá(UIP).

 

]]>
<![CDATA[ L'alcalde visita els laboratoris de l'empresa Nanotargeting ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui els nous laboratoris de l’empresa Nanotargeting, que recentment ha rebut el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. Ho ha fet acompanyat dels responsables de l'empresa, Piergiorgio Pelassa, director, i Aurora Conill, project manager. Nanotargeting té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia.

L'alcalde ha destacat la importància del premi rebut i ha remarcat que atreure empreses com Nanotargeting al TecnoCampus és un motor de creació d'ocupació i de projecció exterior de la ciutat. 

Un dels projectes clau de Nanotargeting, i pel qual va ser premiat, és una investigació en nanopartícules d'or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl•lules del tumor, pero també d'altres òrgans", ha explicat Aurora Conill.

 

]]>
<![CDATA[ El programa Reimagine Textile participarà al Re-Barcelona ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Reimagine Textile, el programa que impulsa la innovació en el sector amb el suport de la Unió Europea, i en el qual participa el TecnoCampus de Mataró, serà present els dies 29 i 30 de novembre al nou esdeveniment sobre moda sostenible Re-Barcelona, que se celebrarà al Disseny Hub Barcelona.

Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event és una cimera internacional de moda sostenible que busca generar un impacte positiu en la indústria de la moda i la societat. Durant l’esdeveniment, s’exploraran les iniciatives més innovadores i s’escoltarà als líders de la indústria que aposten per la creació, producció, venda i ús de moda sostenible.

Els emprenedors que han participat en el programa Reimagine Textile exposaran els seus productes sostenibles a l’open space i també faran una presentació dels seus projectes innovadors.

Durant l’esdeveniment, la Càtedra d’Economia Circular de TecnoCampus farà una intervenció per explicar els avenços que s’estan duent a terme en el sector tèxtil per abordar el repte sostenible des d’una vessant més industrial.

]]>
<![CDATA[ Setze estudiants participen en el campionat BugMAP de la fundació Mapfre ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Setze estudiants del Tecnocampus han participat avui en la primera fase del Campionat de BugaMAP, un joc d’estratègia empresarial aplicat al mercat d’assegurances. L'any 2018, la Fundació Mapfre va posar en marxa el primer campionat interunivesitari de joc d'estratègia empresarial de Catalunya. El business game Mapfre, conegut com bugaMAP, és un joc de simulació empresarial que permet als estudiants universitaris saber com funciona la gestió del negoci assegurador mitjançant l'adopció de decisions i la simulació del seu impacte en la quota de mercat, resultats i solvència de la companyia. 

Més de quatre hores ha durat el concurs, on els estudiants han hagut de prendre decisions sobre inversions, finançament , model de negoci, etc. i avaluar el risc i ponderar l'impacte en el mercat de la seva empresa d'assegurances virtual. L'equip Win2Win format pels estudiants Arnau Figueres, Júlia García, Joel Navarro, Pol Ruiz i Ares Sebastia han estat els guanyadors.

En el cas que la puntuació final dels guanyadors sigui de les quatre millors puntuacions entre  les nou universitats que participen en aquesta edició (UB, UIC, UdG, UdL, URV, UVic, U. Abat Oliva CEU, UIB i UPF-Tecnocampus), els estudiants competiran en representació al Tecnocampus en la fase final interuniversitària. 

]]>
<![CDATA[ Un alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals, premiat en el festival d'animació i videojocs 3D Wire ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

L'alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals Héctor Arnau ha estat premiat al prestigiós festival d'animació i videojocs 3D Wire, celebrat a Segòvia del 30 de setembre al 6 d'octubre de 2019 en la categoria de Millor Projecte de sèrie de jove creador, amb el projecte “El Misterio de la Ciudad de Cucut”.

Aquest mercat és un lloc de trobada d'autors i productores independents que creen contingut audiovisual o ideen projectes relacionats amb l'animació, els videojocs i el new media. Al premi hi optaven aquells autors o productores que, com a molt, haguessin presentat un treball anteriorment. Héctor Arnau va anar a Segòvia amb l'objectiu de participar a un pitching i rebre assessorament professional sobre els següents passos que havia de fer amb el seu projecte. "Ni tan sols sabia que era un dels candidats al premi. Quan van dir el meu nom, no m'ho esperava pas", assegura. Ara, podrà gaudir d'una acreditació professional MIFA gratuïta per a la següent d'edició dels Annecy-MIFA.

El premi és per la idea de sèrie d'animació "El Misterio de la Ciudad de Cucut", un projecte que neix del seu treball de recerca tutelat pel professor Víctor García, i que explica la història d'en Pol Cabot, un jove desencantat amb la vida, que es troba atrapat a "La Ciudad de Cucut", un parc temàtic on els visitants han oblidat el món exterior i creuen viure en un fantàstic món steampunk. L'objectiu del Pol serà descobrir els misteris d'aquesta ciutat i tornar al món real.  Segons ens explica Héctor Arnau, "és una sèrie pensada per a ser emesa en 26 capítols d'11 minuts aproximadament, seguint l'exemple de Cartoon Network".


 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil presenta el cas del Cafè del Mar en una trobada sobre economia circular ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

La professora Màrian Buil ha presentat presenta una comunicació sobre economia circular en edificis de patrimoni cultural turístic al I Foro Internacional en Economía Circular, Eco-Innovaciones y Turismo de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universidad Autónoma de Madrid.

El paper tracta de com l’economia circular permet definir nous usos per edificis considerats patrimoni cultural. Buil explica el cas del Cafè del Mar, edifici referent i emblemàtic de la ciutat de Mataró que va haver de redefinir el seu ús al 2005. La investigació es complementa amb els resultats obtinguts de les enquestes de la percepció de la ciutadania sobre els efectes de la reutilització del patrimoni cultural i les entrevistes a usuaris i treballadors del Cafè del Mar.

Els resultats conclouen que redefinir l’ús d’edificis històrics utilitzant el principi de les 3R té beneficis positius: preservar-los per generacions futures, que les comunitats s’identifiquin amb la seva història, reduir l’ús d’energia, transformar les localitats en entorns més sostenibles, incrementar el turisme cultural i proporcionar nous espais d’activitats d'oci i formatives.

Editora al l'International Journal of Sustainability in Higher Education

Per altra banda, el passat, 1 d'octubre la professora Buil va ser nomenada editora associada de l'International Journal of Sustainability in Higher Education pel període 2019-21, revista científica centrada en la sostenibilitat, el desenvolupament sostenible i la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l'Educació Superior. https://www.emeraldgrouppublishing.com/ijshe.htm

Màrian Buil va iniciar la recerca en sostenibilitat amb la tesi doctoral, on va demostrar una relació directa i positiva entre les competències emprenedores dels managers, el seu compromís social i mediambiental i amb els stakeholders. El seu camp de recerca en sostenibilitat l'ha fet mereixedora de dos premis al millor paper en dos congressos sobre aquesta temàtica: un pels models hèlixs que fomenten el desenvolupament sostenible en un territori i l'altre, per la relació entre competències emprenedores i competències per la sostenibilitat a l'educació superior. Buil demostra que les competències emprenedores formen part de les competències pel desenvolupament sostenible i la posada en pràctica d'aquestes facilita la implementació dels ODS.
 

]]>
<![CDATA[ El 70% dels nous estudiants de màsters oficials són estrangers ]]> Wed, 16 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat divendres 11 d’octubre es va celebrar una sessió de benvinguda conjunta adreçada als estudiants dels màsters universitaris del curs 2019-2020. Aquest curs, aquestes titulacions han registrat un fort increment de la matrícula, tant en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, com en el Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims. A més, el 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, aquest curs ha encetat una nova edició amb un canvi de nom i nous continguts.

Sota el títol “Activa la teva xarxa professional a TecnoCampus”, la jornada de divendres va aplegar els 91 estudiants d'onze països que cursaran aquestes tres titulacions. La jornada va consistir en la presentació dels serveis d’emprenedoria, vida universitària i carreres professionals. A més, es va realitzar una dinàmica de creació de xarxa entre professionals i un taller sobre Linkedin. La trobada v acabar amb una visita guiada a les instal·lacions. 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà una jornada participativa sobre universitats del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acollirà el proper 28 de novembre una jornada del Procés participatiu del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement. La jornada se centrarà en la “Dimensió global de l'educació superior”, i hi poden assistir totes les persones interessades a aportar el seu punt de vista sobre la matèria. Cal fer, prèviament, la inscripció.

L’objectiu del Pacte és establir uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement, crear una estratègia compartida entre els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, l’economia productiva i tot el seu teixit empresarial així com el conjunt d’agents polítics i socials, afavorir que la innovació sigui l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del Govern, per tal que el percentatge d’activitat econòmica basada en el coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters com ara Àustria, Dinamarca o Suècia; i avançar cap a un país profundament basat en el coneixement, que doni resposta tant als reptes socials com els econòmics, tant en competitivitat com en ocupació, ja que el coneixement impacta en la qualitat.

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Bernal engega un projecte d'emprenedoria vinculat a la salut ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor del TecnoCampus Jordi Bernal ha engegat un projecte d’emprenedoria, Oculeed, basat en un producte oftalmològic que ha dissenyat, patentant i posat a punt per a la fabricació i la comercialització.

Bernal explica que “les monodosis oftàlmiques són formes d'administració molt útils en diferents patologies oculars, però a vegades són difícils i molestes d’aplicar”. Bernal afegeix que Oculeed s'adapta a la majoria de monodosis disponibles i en facilita l’ús, ja que augmenta la probabilitat que la gota caigui correctament en la superfície de l'ull.

Jordi Bernal és llicenciat en Farmàcia i graduat en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació. És professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix assignatures de gestió d'empresa, neuromàrqueting i gestió de l'oci. A més, ha treballat més de 30 anys al sector salut, a la indústria farmacèutica, en entorns multinacionals.

]]>
<![CDATA[ L’investigador Antonio José Planells de la Maza, guardonat amb una beca Leonardo de la Fundación BBVA ]]> Thu, 10 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor i investigador Antonio José Planells de la Maza, coordinador del grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica de l’Escola Superior Politècnica, ha estat guardonat amb una beca Leonardo de la Fundació BBVA per la realització del projecte “Els arguments universals en el videojoc contemporani: de la ficció a la interacció”. Té com a objectius principals categoritzar els arguments universals en el medi lúdic-interactiu (dels més usats fins als absents) i analitzar com es relacionen les estructures de la ficció (relat, personatges, relacions, motivacions i arcs argumentals) amb les estructures de la interactivitat ludoficcional (relació jugador-personatge, accions prohibides, possibles i necessàries, evolució del món ludoficcional). Cal destacar que a diferència del cinema o la literatura, el videojoc amb prou feines ha estat estudiat des del punt de vista de les estructures mítiques. 

Les beques Leonardo a investigadors i creadors culturals concedides per la Fundació BBVA estan destinades a recolzar directament la tasca d’investigadors que, trobant-se en estats intermedis de la seva carrera, es caracteritzen per una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora.

El procés d’adjudicació d’aquestes beques ha estat molt competitiu, ja que s'hi han presentat 1.374 sol·licituds per un total de 55 beques convocades.


 

]]>
<![CDATA[ El Campus Saludable ara també és Sostenible ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Seguint l'exemple d'altres universitats catalanes, el Campus Saludable ha incorporat la perspectiva Sostenible al seu programa d'activitats. La primera mesura ha estat el disseny i creació d'unes cantimplores de material reutilitzable, per a hidratar-se i alhora ser respectuosos amb el medi ambient, ja que amb les cantimplores es reduiran els residus. Estaran disponibles pròximament a les màquines de vending de la universitat!

A més, el proper dimecres 16 d'octubre, en motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, organitzaran activitats i tallers d'alimentació saludable a la Plaça del TecnoCampus per a tota la comunitat universitària.

El Campus Saludable i Sostenible és una comissió formada per estudiants i professors on tothom hi té cabuda. No et pensis que per no estudiar un grau de ciències, això no va amb tu. Els hàbits saludables i sostenibles haurien de ser universals, i és per això que des de la comissió us animen a que participeu, estudieu el que estudieu.

La comissió no només necessita suport en l'organització de campanyes d'educació per la salut i l'alimentació, sinó també en campanyes de màrqueting i disseny o en vídeos corporatius. Si vols formar-hi part, escriu a campussaludable@org.tecnocampus.cat!

]]>
<![CDATA[ Themesis, la primera pel·lícula del TecnoCampus, finalitza el seu rodatge ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

El llargmetratge Themesis, que ja va ser el projecte més votat pel públic del Saló del Cinema i les Sèries el passat 17 de maig, ha finalitzat el rodatge després de 26 dies gravant diàriament, a més de 35 localitzacions diferents del Maresme.

Hem entrevistat en Guillem Betriu, productor de Themesis, que ens ha explicat com es troba la pel·lícula en aquests moments:

 

P: Quanta gent, en total, ha participat fins ara en el projecte?

GB: El projecte el vam impulsar 7 estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals i finalment s’han vinculat al projecte unes 50 persones. No només s’ha format un equip amb gent relacionada amb el TecnoCampus, també s’ha format un equip de vestuari compost per estudiants de l’escola EADIMODA i un altre equip de maquillatge, format majoritàriament per estudiants de l’escola Colors-up.

P: Amb quins problemes us heu trobat durant els dies de rodatge? Què és el que s'ha fet més difícil o feixuc?

GB: La principal dificultat ha sigut produir amb un pressupost tant limitat. Això ha impedit que poguéssim comptar amb més comoditats, sobretot en els aspectes logístics. També s’han hagut de fer jornades de treball molt llargues per tal de seguir el pla de rodatge i complir amb els terminis establerts. Tot i així, hem tingut la sort de comptar amb un equip molt competent i resolutiu davant els imprevistos. 

P: Esteu satisfets de com està anant tot plegat? Quines sensacions tens després d'haver rodat?

GB: El fet de participar en un projecte cinematogràfic ja és motiu suficient perquè tots estiguem satisfets. D’altra banda, ens hagués agradat poder-ho professionalitzar més, sobretot durant la fase de pre-producció. Personalment tinc la sensació que encara en podria haver après més de tot plegat. Però tots en som conscients que l’experiència i els contactes que ens ha donat el rodatge ens servirà en un futur. 

P: En quin punt es troba el projecte? Quan creieu que estarà enllestit? 

GB: Ara mateix estem en fase de postproducció, on es realitza el muntatge i els efectes, la correcció de color i el disseny sonor. Encara no sabem si el muntatge final es realitzarà internament o s’externalitzarà per tal d’aportar un punt de vista diferent. En tot cas, no ens posem pressa, ja que el més important és que tots quedem satisfets amb la peça final. Així que no s’espera l’estrena de la pel·lícula fins, com a mínim, el proper mes d’abril. 

P: Ja heu guanyat algun premi i vau assolir l'objectiu de 10.000€ a Verkami. Creus que Themesis és un projecte que podrà guanyar premis a festivals o concursos?

GB: Penso que la pel·lícula té una marca d’autor interessant, i un component estètic molt potent. L’objectiu és distribuir la peça al mercat online i presentar-ho a tants festivals i concursos com ens sigui possible, però no ho fem pensant en guanyar premis o reconeixements, sinó per familiaritzar-nos amb la indústria i seguir aprenent. 

]]>
<![CDATA[ Octubre és el mes internacional a TecnoCampus ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Si aquest curs 2019-20 encara no acabes la carrera, vol dir que encara tens l’oportunitat de marxar a estudiar fora el proper curs 2020-21.

Ja sabem que acabes d’aterrar de vacances i que encara no penses en l’any vinent, però és important que estiguis alerta al que t’expliquem a continuació: octubre és el mes internacional a TecnoCampus.

Aquest any, hem avançat la convocatòria de mobilitat internacional al mes d’octubre. Si vols estudiar fora l’any vinent, agafa l’agenda, apunta, i sobretot, fes els deures, perquè el temps vola:

1- Busca la teva universitat (des de ja fins al 4 de novembre): el TecnoCampus té conveni amb més de 100 universitats de 34 països diferents. No és segur que puguis accedir a la teva preferida, per això és important que les coneguis totes. Mira-les en aquest enllaç, i si tens algun dubte, sol·licita una sessió d’assessorament (individual o en grup) enviant un correu a rrii@tecnocampus.cat; els dimarts, de 12 a 13 h i de 16 a 17 h, estem disponibles per a tu! 

2- Inscriu-te a la prova d’anglès (abans del 14 d’octubre): per marxar a estudiar fora, ens has de demostrar que tens el nivell suficient per no morir de fam allà on vagis. Entra aquí per fer la inscripció. I si tens algun dubte, escriu a idiomes@upf.edu

Ho estàs apuntant tot? Després no diguis que no t’hem avisat i que hagués estat una gran experiència... perquè en això últim sí tindràs raó!

Seguim:

3- Vine a les sessions informatives (del 22 al 24 d’octubre): t’explicarem el funcionament de la convocatòria, els diferents tipus de programes de mobilitat, terminis de sol·licituds, programes de beques,... És la part avorrida, sí, però tan necessària! Inscripcions aquí!

4- Deixa’t veure per la Fira d’Universitats (29 d’octubre): descobreix, en persona, les universitats on pots marxar d’intercanvi. Coneix, a més, experiències d’estudiants que ja han marxat i el programa de pràctiques d’Erasmus. 

5- Sessió especial Study Abroad (30 d’octubre): si vols marxar a estudiar als Estats Units, Canadà o Austràlia, cal que vinguis a aquesta sessió especial, perquè són convenis amb condicions diferents de la resta. Inscriu-t’hi aquí!

I per últim, sol·licita la teva plaça per marxar a estudiar fora del 4 al 10 de novembre. Que com es sol·licita? No pateixis ara: si fas tots els deures, arribaràs completament preparat a l’examen final.

]]>
<![CDATA[ L'empresa del TecnoCampus Nanotargeting, premiada per la Red Innpulso de ciutats innovadores ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

L'empresa Nanotargeting, que des de fa uns mesos té els laboratoris al TecnoCampus, va rebre ahir el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. En representació de Nanotargeting, va rebre el premi Aurora Conill, acompanyada de l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote.

L'empresa ha rebut el guardó per un dels projecte que desenvolupa. Es tracta de la investigació en nanopartícules d'or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. En aquesta línia treballa l'empresa Nanotargeting, que té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl•lules del tumor, pero també d'altres òrgans", explica Conill, project Manager de Nanonica.

Nanotargeting no només utilitza l’or com a transportador de fàrmacs, sinó que, aprofitant que les seves propietats físico-químiques, l’utilitzen per a multiplicar l’eficàcia de la radioteràpia. Dos efectes (reducció toxicitat quimioteràpia i multiplicació/amplificació de l'efecte de la radioteràpia) en un sol compost format per una nanopartícula d’or enllaçada a un fàrmac de quimioteràpia mitjançant un enllaç depenent del pH. El projecte principal es diu Aurocis (Au és el símbol químic de l’or i cis és l’abreviació de cisplatí que és el primer fàrmac que hem començat a desenvolupar, entre altres).

]]>
<![CDATA[ Rebéca Pérez, CEO d’Inviertis, guanyadora dels 'Finnovating Proptech Awards 2019' ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

Finnovating, la plataforma d'innovació oberta, ha celebrat la III edició de la PropTech Unconference, que ha tornat a reunir els 100 CEOs més innovadors espanyols i europeus del sector immobiliari tecnològic. Durant la jornada, han pogut compartir les oportunitats i reptes d'aquesta indústria i empreses tradicionals, els qui consideren, en un 80%, que la innovació oberta amb aquestes startups és estratègica per al seu futur.

Així mateix, es van lliurar els 'Finnovating Proptech Awards 2019', en què va guanyar en la categoria "Dona emprenedora PropTech" Rebeca Pérez, CEO de Inviertis, empresa ubicada al parc que ofereix producte immobiliari amb lloguer a possibles inversors. A la fotografia, l'equip de l'empresa, amb Pérez la primera per la dreta.

]]>
<![CDATA[ Epinium comparteix a les xerrades Startup Talks d’Acció la seva experiència empresarial ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat 26 de setembre, va tenir lloc al Tecnocampus una de les xerrades Startup Talks, organitzada per ACCIÓ en col·laboració amb els centres de promoció econòmica del territori. En aquesta ocasió, el ponent convidat va ser Carlos Martinez Barriga, CEO d’Epinium, que va compartir amb els assistents la seva trajectòria emprenedora des de que va tenir la seva primera idea de negoci mentre compaginava els seus estudis d’AdE i Gestió de la innovació al TecnoCampus.

Martínez va posar l'èmfasi en la necessitat que els emprenedors “surtin de la cova”, la seva zona de confort, per relacionar-se amb els potencials usuaris, clients, connectar-se amb altres emprenedors i sobretot, vendre. "Detectant les necessitats dels seus clients podran millorar el seu producte i adaptar-lo al veritable segment de mercat", va apuntar.

Epinium és l'única agència espanyola certificada per Amazon que ofereix eines i serveis a empreses que venen a través d’aquest canal, i les ajuda a incrementar les seves vendes de manera efectiva i ràpida.

Si ets una empresa que ven per Amazon, inscriu-te a la seva propera sessió, que tindrà lloc el 15 d’octubre i que realitza conjuntament amb Amazon, on explicaran les claus per tenir èxit a la plataforma de venta. 

]]>
<![CDATA[ Dos videojocs escrits pel professor Daniel Rissech, nominats als Game Connection Development Awards ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Els videojocs "Indiecalypse" i "Super Epic", en els quals ha participat en qualitat de guionista i dissenyador narratiu el professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, han estat nominats als Game Connection Indie Development Awards 2019 en les categories Best story / storytelling, Best hardcore game i Best console game, respectivament. 

"Indiecalypse" és una aventura gràfica plena de minijocs desenvolupada per l'estudi JanduSoft, on viurem de primera mà les penúries d'uns desenvolupadors de videojocs independents que pretenen dur a terme el millor videojoc de tots els temps. El joc, que s'està finançant mitjançant una reeixida campanya de Kickstarter, estarà ben aviat disponible a Steam, PS4, XBOX ONE i Nintento Switch.

 "Super Epic" és un original plataformes d'estètica pixel art, desenvolupat per l'estudi Undercoders. El joc està protagonitzat per Tan-tan, un ós rentador que, tot cavalcant damunt la seva fidel llama, Ola, mirarà de salvar una societat esclavitzada pels casual games escurabutxaques produïts per una sinistra corporació. "Super Epic" estarà properament disponible a Steam i Nintendo Switch.

 

]]>
<![CDATA[ El curs arrenca al TecnoCampus amb 957 estudiants de nou accés, 875 de graus i 82 de màsters universitaris ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Un cop tancada la matrícula de setembre, els centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen un total de 875 estudiants de nou accés en estudis de grau. S’han cobert, entre la matrícula de juny i la de setembre, la totalitat de places ofertes. Per estudis, el que té més matriculats és el de Mitjans Audiovisuals (130), mentre que Fisioteràpia, amb només vint places ofertades, és la que té la nota de tall més alta (un 9,4).

Les classes del primer trimestre han començat ja per a tots els estudiants de grau, també per als 62 vingut d’arreu del món que fan estada al TecnoCampus durant aquest trimestre. Cursaran part dels seus estudis al TecnoCampus gràcies als programes Erasmus i SICUE i als convenis d’intercanvi amb universitats d’arreu del món. Per països, destaca l’arribada de quinze estudiants holandesos i nou alemanys.

Pel que fa als màsters universitaris oficials, destaca el fort increment de matrícula en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, amb 44 matriculats, i l’èxit de la primera edició del Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, amb 30 matriculats. El 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, té vuit matriculats.

A la matrícula graus i màster universitaris, caldrà afegir-hi la dels postgraus i màsters de formació continuada. Així, s’espera que la xifra global d’estudiants de grau (en tots els cursos, tant de nou accés com posteriors), dels tres màsters universitaris i dels títols propis, se situarà al voltant dels 3.600 estudiants.

]]>
<![CDATA[ La Comissió Europea finançarà dos projectes de recerca del TecnoCampus ]]> Wed, 18 Sep 2019 00:00:00 +0200

La Comissió Europea en el marc del progrma ERASMUS+, finançarà dos projectes de recerca en els quals participa l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, de la mà del grup de recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i la Innovació en Salut (GRACIS).

El primer dels projectes, pel qual el TecnoCampus rebrà 248.000 euros, és el primer d'aquest tipus coordinat a nivell europeu pel TecnoCampus. Aborda el desenvolupament de materials audiovisuals d'accés obert, relacionats amb procediments i tècniques d’ infermeria en un entorn de simulació. I-BOX, que és com s’anomena el projecte, planteja afrontar els reptes de la formació i innovació en salut mitjançant l’aprenentatge virtual i potenciant el e-learning amb una visió integral i internacional de la formació en infermeria. Té una durada de 36 mesos, hi participen, a més del TecnoCampus, les universitats de Maribor (Eslovènia), UMIT (Àustria), Turku (Finlàndia) i  Sechenov (Rússia),  i està liderat a Espanya per les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera. Contempla, a més, la mobilitat d’estudiants i professors dels cinc països. 

El segon projecte, liderat per un equip de investigadors del Waterford Institute of Technology d’Irlanda, inclou la participació de centres universitaris d’Eslovènia i Alemanya, a més del TecnoCampus, que el lidera a nivell espanyol de la mà de les  professores Carme Rosell i Ester Mateo. L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament d’una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l’estrès i la salut mental dels estudiants d’infermeria dels paisos europeus. Està dotat amb 297.000€.

]]>
<![CDATA[ Conveni amb l'escola GEM per aprofundir les relacions en l'àmbit educatiu ]]> Tue, 17 Sep 2019 00:00:00 +0200

L'Escola mataronina GEM i el TecnoCampus han firmat avui la renovació del conveni que permetrà a les dues institucions aprofundir en la seva relació educativa. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del patronat del GEM, Àlex Araujo, han estat els encarregats de firmar l'acord, que contempla àmbits com la innovació educativa, les pràctiques, l'emprenedoria o l'orientació universitària

L'acord permet la participació d'alumnes del GEM en activitats com els tallers Linnk, la lliga de debat universitari o les sessions informatives dels diverses graus que s'imparteixen al TecnoCampus. Els docents del centre, a més, participaran en activitats relacionades amb la innovació educativa que s'organitzen al parc, com les relacionades amb l'emprenedoria universitària.

L'acord contempla també incorporar, a l’oferta d’allotjament per estudiants internacionals que fan estada al TecnoCampus, les famílies del GEM que han manifestat interès a acollir durant temporades aquests estudiants.

]]>
<![CDATA[ Hola Marketing: chatbots amb base innovadora ]]> Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0200

Hola Marketing, empresa ubicada al TecnoCampus, ofereix solucions de màrqueting i tecnologia a administracions i empreses perquè puguin transformar-se digitalment.

Marcia Rodríguez, sòcia fundadora i CEO de l’empresa, comenta que des del TecnoCampus ha rebut molta ajuda amb sessions d’emprenedoria per posar en marxa l’empresa, que va sorgir en veure que moltes empreses necessitaven no tan sols tecnologia, sinó també una estratègia per poder aprofitar aquests recursos. Ofereix solucions a administracions i empreses per a poder transformar-se digitalment i apliquen màrqueting i tecnologia com a valor afegit.

L’empresa també ofereix chatbots, programes informàtics per  mantenir una conversa en temps real,  que incorporen intel·ligència artificial i integració multicanal, i, a més, una estratègia de màrqueting definida al darrera. Intenten que les empreses puguin comunicar-se d’una forma que sembli real, de forma eficient i innovadora amb els seus clients.  

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del grau de videojocs participen a l'Indie Dev Day ]]> Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0200

Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs han participat els dies 7 i 8 de setembre a l’Indie Dev Day, un esdeveniment per a desenvolupadors de videojocs independents que s’ha celebrat al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona.

“Falling Friends”, “The Báaxal” i “Polaris Couple”, videojocs que l’any passat van sorgir com a projectes de 2n i 3r curs, han estat exposats aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la comunitat de videojocs independents i que els assistents hi juguin.

A més dels expositors de videojocs, l’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de ponents, que han realitzat xerrades i taules rodones per abordar diversos aspectes del món dels videojocs: des de creació de personatges i aspectes tècnics i d’art, a emprenedoria, màrqueting o història dels videojocs. Per acabar, l’organització ha entregat els IndieDevDay Awards als millors jocs de l’esdeveniment.

 Marco Santoro, estudiant de TecnoCampus, ha destacat la bona acollida del joc que ha desenvolupat amb el seu equip, “The Báaxal”.

I com a punt culminant d’aquest cap de setmana, els creadors de “Polaris Couple” han anunciat que el seu joc ja està disponible a la plataforma itchio per tal que s'hi pot jugar des de casa. Prova’l a l’enllaç: http://martigt.itch.io/polariscouple.

]]>
<![CDATA[ La professora Matilde Martínez guanya la Beca Santander W50 de formació d’alt rendiment a dones directives de tot el món ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Matilde Martínez, que també és directora del CreaInnova Institute i de l'Innovation Factory Institute, ha estat una de les guanyadores de la Beca Santander W50, que reconeix les dones directives de tot el món.

Es tracta d'un programa creat per Banc Santander i UCLA Anderson Executive Education amb l'objectiu de proporcionar formació d'alt rendiment a dones directives amb gran capacitat de lideratge per ocupar càrrecs en l'alta direcció i els consells d'administració de les empreses.

Martínez reconeix que tot i que hi havia moltes candidatures, va decidir presentar-se perquè "UCLA és una universitat de molt prestigi i de molt nivell tant pels continguts del programa com pel caràcter internacional". En aquest sentit, Martínez rebrà durant tres mesos formació en matèries essencials per a les líders del futur: lideratge estratègic, intel·ligència organitzativa, govern corporatiu, estratègia empresarial, negociació, mentoring i networking.

Segons un anàlisi realitzat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2014, a partir d'enquestes a 13.000 companyies de setanta països, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis d'entre un 5% i un 20%. Tot i així, prop d'un 60% de les corporacions analitzades no tenen dones a la junta directiva i menys del 5% estan dirigides per una dona. Martínez, en aquest sentit, assegura que "la dona aporta un nou estil de lideratge basat en la comunicació, el treball en equip, la capacitat per gestionar les emocions i la innovació creativa".

]]>
<![CDATA[ Innovem crea un sistema que millora la rehabilitació després d’accidents ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

Innovem, empresa ubicada al parc empresarial del TecnoCampus, ha desenvolupat DeltaQon, un sistema d’anàlisis de moviment que es basa en sensors inercials. Aquest sistema permet millorar l'efectivitat dels tractaments de rehabilitació i millora l'eficàcia en la determinació de les indemnitzacions després dels accidents.

Ramon Serra és el director executiu d’Innovem, empresa que es dedica principalment a la recerca, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de Bioingeniería, Enginyeria Mecatrònica, IoT i Intel·ligència Artificial.

L’empresa acaba de rebre una subvenció de la comissió Europea, la primera fase del SME Instrument de H2020. Innovem també compta amb Sigma Industrial Precision, empresa que realitza manteniment predictiu a partir d’un anàlisi electrònic en temps real del comportament de les maquines, identificant anomalies de manera primerenca i permetent accions preventives. Per a això utilitza tecnologies com el IOT i Intel·ligència Artificial, igual que el DeltaQon.

Llegeix la noticia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Braingaze participa en una fira a Hong Kong per accedir a l’ecosistema tecnològic asiàtic ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada al Tecnocampus, ha estat una de les deu start-ups seleccionades en una missió d’ACCIÓ a través de l’oficina de Hong Kong perquè les empreses emergents coneguin millor l’ecosistema asiàtic i presentin els seus projectes a potencials inversors.

L’esdeveniment ha analitzat l’impacte de la tecnologia en els negocis i la societat, amb un rol destacat del 5G, els vehicles autònoms i l’e-gaming. Hi han participat directius de companyies com Lenovo, AirAsia, Spotify, Shiseido, Alibaba o Google.

Durant l’estada a Hong Kong, a part de participar en la fira, les empreses emergents catalanes han seguit una agenda individualitzada de reunions segons els seus interessos, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ, i han presentat els seus projectes davant d’inversors de la regió.

En paraules del seu CTO, Hans Supèr, “la participació a l’esdeveniment ha estat molt intensa però amb molt d’èxit. Diversos inversos i clients s´han interessat pel nostre producte”.

Veure la noticia sencera.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria de la 19a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que promouen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 19a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses que donen suport a la iniciativa. Són onze en total: nou del parc, l’empresa mataronina Samcla (molt vinculada al TecnoCampus en els seus orígens) i BStartup, del Banc Sabadell.

Les empreses que actuen com a mecenes són: CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); Web Manager Service i Palobiofarma, l’esmentada Samcla i Global Berry (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.
 

El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000, i s’adrecen a start-ups o noves idees empresarials. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 10 d'octubre de 2019. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. Com a novetat d’enguany, també es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Premiada una comunicació sobre emprenedoria de professors del TecnoCampus ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Les professores Núria Masferrer i Màrian Buil han presentat la comunicació "Including entrepreneurial skills as drivers of environmental sustainability and innovation in academic and research programs" en el congrés Accelerating the Implementation of Sustainable Development in Research Programm, celebrat a Torí els dies 1 i 2 de juliol. La comunicació ha estat reconeguda amb el "Best Paper Award" del simposi. La investigació demostra que desenvolupar competències emprenedores té relació amb el compromís amb la innovació i el medi ambient de la persona que les posseeix, de manera que recomana incloure aquesta formació en els programes d'educació i recerca.

L'article que recull aquesta comunicació, de Màrian Buil, Núria Masferrer, Josep Patau i Albert Miró, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, es publicarà a l'International  Journal of Sustainability in Higher Education.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua prop de 250 estudiants en audiovisuals, videojocs i enginyeries ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 248 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar el passat divendres 19 de juliol al TecnoCampus acompanyats de familiars, autoritats i l’equip docent en un acte, dividit en tres sessions, celebrat a l’Auditori del TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 132 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 38 en Disseny i Producció de Videojocs, 23 en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, 35 més en Enginyeria Mecànica i 20 en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació.

La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’ecosistema universitat, empresa i territori fa del TecnoCampus un model educatiu singular: “Tots els estudiants sou cocreadors d’aquest model, caracteritzat per la proximitat a l’estudiant, a les empreses, pel segell emprenedor i pel vincle amb la Universitat Pompeu Fabra i la ciutat de Mataró”.
Tant Ester Bernadó com el comissionat per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, van coincidir a assenyalar que la capacitat per adaptar-se als canvis i l’ètica professional són aspectes claus per afrontar els canvis de futur, marcats per la robòtica, la revolució industrial o la intel·ligència artificial. “Teniu una enorme responsabilitat ètica i moral per crear un discurs a la societat i per assegurar que la vostra feina aporti el màxim benestar a la societat”, va afegir Ramió. 

Els padrins de la promoció d’enguany han estat la professora Anna Tarragó, en Mitjans Audiovisuals; Lídia Pitzalis, amb una àmplia experiència en el sector dels videojocs i fundadora de la firma de joies sostenibles Collartz.com, en Disseny i Producció de Videojocs; i el professor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, expert en desenvolupament de solucions digitals, processos d’innovació, i en disseny i implementació de ciutats intel·ligents; en el cas de les Enginyeries. Tots van apuntar que per assolir l’èxit professional és indispensable cuidar les relacions personals, ser humil, no perdre les ganes d’aprendre i sobretot, utilitzar aquest coneixement per millorar la qualitat de vida de les persones. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Adrià Luque, en Mitjans Audiovisuals; Ricard Perea, en Disseny i Producció de Videojocs; Miquel Giménez, en Enginyeria Electrònica i Mecànica; i David Junquero, en Enginyeria Informàtica. 

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va ser l’encarregat de cloure l’últim acte de graduació de la promoció 2019. En el seu discurs, Checa va animar els graduats a no perdre la curiositat per aprendre coses noves, a qüestionar-se el propi coneixement i a no tenir por a equivocar-se i a assumir riscos, ja que cada error és una oportunitat per aprendre.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faundez presideix el tribunal avaluador d’una tesi doctoral a la Universitat de Vic ]]> Mon, 22 Jul 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faundez va participar el passat 15 de juliol en el tribunal avaluador d’uns tesi doctoral a la Universitat de Vic. La tesi, presentada per Josep Dinarès, es titula “Interfícies cervell-ordinador basades en EEG per a la neurorehabilitació” i es tracta d’una tesi doctoral industrial realitzada conjuntament amb l’empresa GTEC per desenvolupar una aplicació de neurorehabilitació.

En aquest sentit, s’ha treballat en aplicacions de Brain Computer Interface (BCI) d’imatgeria motora, per a la neurorehabilitació de pacients amb ictus, i de P300, per a pacients en síndrome de locked-in, condició on el pacient està alerta i despert però no pot moure's o comunicar-se verbalment. La tesi ha estat dirigida pel catedràtic Jordi Solé, membre del projecte del projecte de recerca "Generació d'un marc unificat per al desenvolupament de patrons biomètrics de comportament", finançat pel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Universitat i que lidera actualment el Grup de Recerca en Tractament del Senyal del TecnoCampus.

  

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Miquel Giménez guanya els Premis Enginyers BCN amb un cadenat intel·ligent per a motocicletes ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’estudiant Miquel Giménez, que cursa la Simulteneïtat en Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola Superior Politècnica, ha guanyat els premis Enginyers BCN amb el projecte “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes que funciona amb empremta dactilar. El premi, que es va entregar el passat divendres 28 de juny, està dotat de 1.000 euros i l’atorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualment Barcelona és la ciutat europea on es produeixen més robatoris de bicicletes, és per això que un producte com a aquest és potent no només des d'un punt de vista tècnic, sinó que també té en compte l’impacte econòmic i mediambiental. En aquest sentit, es pretén dissenyar també un model de negoci associat al producte que sigui escalable i que apliqui les tecnologies derivades de la quarta revolució industrial o Indústria 4.0.

El professor Julian Horrillo, coordinador dels graus en Enginyeria Industrial i tutor del projecte, apunta que el Treball Final de Grau s’emmarca dins de l’activitat del Grup de Recerca en Energies Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica Industrial (GRESIT), especialment la vinculada a la fabricació intel·ligent i la innovació industrial. “És un projecte amb un potencial real de mercat molt important que no només compleix amb la part tècnica, sinó que incorpora un pla de negoci complet”, afegeix.

L’objectiu dels Premis Enginyers BCN, que enguany arriben a la 18a edició, és distingir els millors projectes en tots els àmbits de l’enginyeria industrial i, alhora, fomentar els valors indispensables per a l'excel·lència d'un projecte, com ara la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i l'adequació a la normativa.
  

]]>
<![CDATA[ La Fundació TecnoCampus renova el Patronat amb l’entrada de sis nous membres ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme renova el seu Patronat, que continuarà presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. El ple municipal ha designat com a nous representats dels grups municipals els següents patrons: Pilar González, Ana Caballero, José Manuel López, Carles Porta, Sergi Morales i Cristina Sáncho.

Deixen el Patronat Carlos Súnico, Mercè Bosch, Xavier Simó, Josep Illa, Montse Morón i  Juan Carlos Casaseca, als quals en la reunió d’ahir es va reconèixer la seva dedicació dels darrers anys a la institució. Continuen el càrrec la resta de patrons. Podeu consultar la composició del Patronat aquí.

]]>
<![CDATA[ 856 estudiants assignats al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Vuit de les disset titulacions que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 9,46), com a resultat de la preinscripció de juny. El conjunt dels graus i dobles graus tenen 856 estudiants assignats, xifra que supera les 845 places que s’ofereixen. D'aquests, 589 assignats han triat el TecnoCampus en primera preferència, i han iniciat la matrícula aquesta mateixa setmana. La llista d’espera (persones pendents dels procés de reassignació) és de 314, dels quals 129 han triat el TecnoCampus com a primera opció.

A més de les titulacions de l’àmbit de la salut, els graus d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, de Màrqueting i Comunitats Digitals i la doble titulació d’Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals s’ompliran aquest mes de juny, sense haver d’esperar a la matrícula de setembre. En la mateixa situació es troben els graus de Mitjans Audiovisuals i el de Disseny i Producció de Videojocs, que mantenen l’elevada demanda dels darrers cursos. Cal destacar que, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, set titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus figuren entre les 300 més demandades en primera preferència a tot Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques TecnoCampus beneficiaran el proper curs 30 nous estudiants de grau ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El proper curs 2019-2020, 30 nous estudiants de grau gaudiran d’una beca TecnoCampus, sigui del 100%, el 75%, el 50% o el 25% del preu de la matrícula. És el primer cop que en la convocatòria d’aquestes beques s’hi introdueixen modalitats per diferents imports, cosa que ha permès fer-les més graduals i que beneficiïn més estudiants. L’import que la Fundació hi destinarà creix de manera substancial: dels 74.000 euros del curs actual, per a beques de primer curs, als 98.000 del proper curs. A més, cal tenir en compte que aquestes beques es renoven curs a curs, fins que l’estudiant acaba els estudis, de manera que el proper curs, entre noves beques i renovacions de les concedides en anys anteriors, el TecnoCampus destinarà més de 300.000 euros a aquest concepte.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca s’han basat en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). De les 30 beques concedides, 14 són per a residents a Mataró i 10, per a residents en altres municipis del Maresme.

També s’han prioritzat els candidats que optaven per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, amb més puntuació per a noies, entre les quals la manca de vocacions femenines. S’han atorgat sis beques per a estudis d’enginyeria, dues de les quals són per a noies. S’han rebut un total de 114 sol·licituds, xifra molt superior a les 80 del curs passat, i s’ha creat una llista d’espera per si hi ha renúncies entre els adjudicataris.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus participen a l’Explorer Day a Portugal ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Alex Tello, Xavier Sánchez, Marta Ortuño, Marciel Navarro i Luís Media, estudiants del TecnoCampus i participants del programa d’emprenedoria Explorer des del TecnoCampus, van viatjar a Coïmbra (Portugal) del 9 a l’11 de juliol per assistir a l’Explorer Day, una trobada amb joves emprenedors del 55 centres que han participat al programa i que durant cinc mesos han estat desenvolupant les seves idees de negoci i han rebut formació i assessorament.

Alex Tello i Xavier Sanchez, amb el projecte “Dr.Air”, Marta Ortuño i Marciel Navarro, amb “Urban Farmers” i Luís Media amb “Proyecto U”, acompanyats pel coordinador del programa al TecnoCampus i tècnic d’emprenedoria universitària, David Rangil, van tenir la oportunitat d'assistir a xerrades de professionals destacats com Valentí Sanjuan, ironman i periodista; Eduardo Delgado, director executiu de Roams; Veronica Orvalho, de FCUP-DCC & Didimo; Leonardo Fernández, director On The Top; Rodrigo del Prado; CEO de BQ; i Fernando Sepúlvrda, CEO d’Impulsa.

Alex Tello i Xavier Sánchez, que han desenvolupat un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons, juntament amb l’estudiant Genís Serra, van rebre un reconeixement com a guanyadors a la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. En aquest sentit, un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).


 

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants de les tres escoles que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ El Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva, present a un congrés internacional sobre esport a Praga ]]> Sun, 14 Jul 2019 00:00:00 +0200

David Suárez, graduat en el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva al TecnoCampus, va participar com a ponent en el congrés internacional European College of Sport Science, celebrat del 3 al 6 de juliol a Praga (República Txeca). Es tracta d’un acte que s’organitza anualment per promoure la ciència i la recerca en l’àmbit de les ciències de l’esport i la medicina esportiva.

Suárez, que va rebre un reconeixement al millor Treball Final de Màster el curs 2017-2018, va presentar una comunicació, titulada “Differences in ventilatory efficiency between cycle ergometer and half-squat exercises”, que forma part de la tesi doctoral del professor de l’Escola Superior de Ciències de la Salut Lluís Albesa. En aquest sentit, la presentació es basava en un estudi que compara les respostes cardioventilatòries, els nivells de lactat en sang, el pendent d’eficiència i el VE/VC02 entre exercicis de mitja gatzoneta i cicle ergomètric durant una prova de càrrega constant a la intensitat del llindar de lactat.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faundez participa en el tribunal d’una tesi a la Universitat Autònoma de Madrid ]]> Fri, 12 Jul 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faundez va assistir com a convidat en el tribunal d’una tesi presentada a la Universitat Autònoma de Madrid el passat 9 de juliol.

La tesi portava per títol "Disruptive approaches to online handwriting and signature authentication for security-enhanced schemes" i la defensava Ruben Tolosana, estudiant d’enginyeria de la Universitat. De fet, el grup d’investigació Biometrics and Data Pattern Analytics Lab de la Universitat Autònoma de Madrid i el Grup de Recerca en Tractament del Senyal de l’Escola Superior Politècnica han col·laborat en diversos projectes, finançats pel Ministeri de Ciències, Innovació i Universitats.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en una nova plataforma per a l’educació mediàtica impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus formarà part, gràcies a la participació de la professsora Maddalena Fedele, coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, en la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que aplega 47 persones i entitats, i que té com a objectiu facilitar que els joves i els adults adoptin una visió crítica envers els continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb un accent especial en els nous mitjans digitals.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya va aprovar, en el Ple del 19 de juny, la creació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que es va constituir el 26 de juny en un acte dut a terme a la seu del CAC. La plataforma es va presentar públicament la setmana passada, en el marc d’unes jornades de formació del programa eduCAC que han organitzat conjuntament el CAC i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC). L’acte va tenir lloc a la seu del CPAC.

El president del CAC, Roger Loppacher, que ha participat en la inauguració de les jornades, ha assenyalat que “el repte de protegir els infants i els adolescents davant els continguts als quals accedeixen des del mòbil i les tauletes és una responsabilitat compartida entre el regulador, les administracions, les escoles, els mitjans de comunicació i les famílies”.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per a l’automatrícula del proper curs ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula és del 5 al 13 de setembre del 2019, cal que abans que comenci el procés tinguis en compte el següent:

 • Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar-ho, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant l’e-Secretaria, des de l'apartat “Formes de pagament”.
 • Si no tens vigent el carnet de família nombrosa a data de començament de curs, el 23 de setembre, no t’apareixerà el descompte a la matrícula. En aquest sentit, és important que t’informis sobre el dret a bonificacions per tenir-ho tot a punt per a l’automatrícula aquí.

]]>
<![CDATA[ Disponible el calendari acadèmic del curs 2019-2020 ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tant si comences els estudis universitaris al TecnoCampus com si ja ets estudiant, et recomanem que llegeixis la Guia de l'Estudiant 2019-2020, on trobaràs tota la informació sobre el calendari acadèmic, els serveis campus, les instal·lacions o el Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE).

Punts principals de la Guia de l’Estudiant:

Edificis dels campus
Saps on estan totes les aules? On està l'Auditori?

Calendari acadèmic del curs
Quan comença el període d'exàmens? Quins són els dies festius?

Credencials i accessos al TecnoCampus
Com puc connectar-me al wifi? És cert que tinc accés gratuït a la plataforma Microsoft Office 365 online?

Els teus estudis
On puc consultar els horaris de els classes? A quines beques puc optar?

Serveis de suport a l’estudiant
I si tinc dubtes, a qui pregunto? Com puc aconseguir l'abonament esportiu?

Campus emprenedor
I si tinc una idea de negoci, em podeu ajudar a desenvolupar-la? A quins programes d’emprenedoria puc participar?

Campus Saludable
Com puc col·laborar-hi? Quines activitats organitzen?

Equipaments
Quin abonament hi ha al pàrquing? Quin és l’horari de bar restaurant del TecnoCampus?

Òrgans de representació i participació estudiantil
Hi ha una associació d’estudiants? Com és la vida universitària del TecnoCampus?

]]>