12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

Avui l'Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS) ha celebrat el dia Internacional de la Infermeria, que és el 12 de maig. Al llarg de tot el matí els estudiants d'Infermeria han realitzat diverses activitats vinculades amb la seva professió. En destaca una convidada especial, la professora Maria Gasull, infermera des de fa 43 anys i llicenciada en Humanitats.

Els alumnes d'Infermeria han escoltat amb molta atenció i admiració el discurs enèrgic, vital, dinàmic i entusiasta de la sra. Maria Gasull, que els ha explicat al seva dilatada experiència en el camp de la Infermeria, plena d'anècdotes que han creat un ambient molt distès i participatiu on professores, convidada i alumnes s'han sentit còmodes i han pogut realitzar un animat debat sobre el rol de les infermeres i els infermers en l'actual àmbit hospitalari.

Maria Gasull durant la seva trajectòria professional, ha estat llevadora de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i professora del programa de maternoinfantil de l'Escola d'Infermeria del mateix centre.
És experta en bioètica, disciplina que s'ha convertit en la seva veritable vocació, i en l'actualitat, encara que jubilada, continua col.laborant en el programa d'ètica de l'Escola d'Infermeria. Recentment ha rebut el premi "A prop teu» del Col.legi d'Infermeria perhaver liderat el primer codi deontològic d'infermeria a Catalunya i per la seva contribució a la construcció del cos de coneixement de l'ètica infermera.