28ena Conferència mundial de parcs científics i tecnològics

 Els dies 19-22 de Juny del 2011 a Copenhagen, s’ha celebrat la 28ena conferència mundial de parcs científics i tecnològics, que és l’espai de trobada dels parcs científics i tecnològics mundials membres de la IASP (International Association of Science Parks), de la que TecnoCampus Mataró-Maresme és Affiliate Member.

A la conferència on s’han presentat ponències, i s’han dut a terme tallers i debats, Sota el títol genèric de “Roadmaps for future navigation” la conferència d'aquest any ha centrat el seu interès en el paper que han d'exercir els parcs científics i tecnològics per respondre als reptes globals i promoure el desenvolupament d'un creixement sostenible. Amb la creació de "rutes per a la navegació futura" s'aspira a augmentar l'especialització delsparcs i les incubadores per optimitzar el seu impacte tant social com econòmic. Així mateix, durant la trobada s'han identificat 3 àrees bàsiques que guiaran als parcs a lacreació d'aquestes rutes: persones i competències, economia i política, tecnologia i innovació. Hi han assistit prop de 600 persones representat més de 50 països. TecnoCampus Mataró-Maresme ha estat representada per el seu Director d’Operacions i Estratègia, Dr. Léonard Janer. Al llarg de quatre dies s’ha parlat i debatut sobre persones i competències, economia i polítiques, i tecnologia i innovació. 

Durant la trobada s'han celebrat diferents activitats entre les quals cal destacar les dues primeres conferències plenàries. La primera d'elles, The Age of Transformation, a càrrecde Joerg Bardenfleth, director general de Microsoft Dinamarca, i Roy Sandbach,investigador a la multinacional Procter and Gamble. En ella es va analitzar el rol vital delsparcs a la restauració de l'economia.
La segona sessió plenària, que dóna títol a aquesta vint-vuitena conferència, ROADMAPS for Future Navigation, va anar a càrrec de Ted Zoller, vicepresidentd'emprenedoria a la Fundació Kauffman; Rumen Atanasov, membre de la Comissió Consultiva de les Transformacions Industrials del Comitè Econòmic i social Europeu (EESC), i Ulf Wiinberg, conseller delegat de la farmacèutica internacional Lundbeck. 

A més, coincidint amb la conferència, el dimarts 21 de juny del 2011,es va celebrar l'assemblea general de la IASP, a la que va assistir, com a membre, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, representada per el Dr. Léonard Janer, Director d'Operacions i Estratègia. La IASP té 385 membres, de 68 països, i actualment té en estudi 14 noves possibles incorporacions. A l'assemblea, després dels informes del Director General i del Tresorer, i les aprovacions de noves incorporacions, es va aprovar la seu de la reunió anual de parcs científics i tecnològics per l'any 2013 a Recife, amb l'acullida de Porto Digital com a parc organitzador. La propera assemblea general de la IASP se celebrarà a Tallinn (Estonia), el 19 de Juny del 2012, en el marc de la 29ena conferència mundial sota el lema; "STP: serving the companies and the innovation community".