3 estudiants del TCM estan entre els guanyadors del Campus d'Estiu de la Xarxa d'Emprenedoria

 Dijous passat, dia 13 Juliol de 2011, va cloure el primer Campus d’Estiu de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària (XEU) que ha comptat amb  la participació de 80 estudiants vinguts del diferentes universitats catalanes TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i  la Universitat de Vic (UVic).

Als estudiants se’ls va demanar que  s’organitzessin en equips interdisciplinaris i interuniversitaris i se’ls va  plantejar el repte d’aportar una idea emprenedora  per a la millora dels mercats setmanals catalans. La millor idea la va aportar l’equip guanyador format 3 estudiants del TecnoCampus Mataró-Maresme, Oriol Genisans, Carlos Torres i Enric Puigalí, 4 estudiants de la Universitat de Lleida i 1 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. L’equip va plantejar una proposta basada en la creació d’estands transformables en mobiliari públic que facilitarien l’organització del mercat i la seva logísitica.

Per elaborar les propostes, els equips van fer un treball de camp al Mercat de Vic i van disposar de tres minuts per presentar esquemàticament la seva idea. La valoració  va anar a càrrec dels mateixos participants, els coordinadors de la Xarxa de les diferents universitats (entre ells estava el Responsable del CUB, Julián Horrilo) i Antoni Mora, tècnic  de desenvolupament local d’ImpeVic, els quals van tenir en compte factors com l’originalitat i la viabilitat del projecte, així com també l’impacte de la proposta i la qualitat de la presentació.

El premi que es van endur els guanyadors és un viatge a Dinamarca per visitar diversos centres capdavanters en l’emprenedoria - Kaos Pilot, Innovation lab, Institut Alexandra - ubicades en dues ciutats, AArus i Copenhaguen. La proclamació de l’equip guanyador va tenir lloc durant la cloenda del Campus, que comptà amb la presència del Dr. Antoni Soy,  degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació; Josep M. Arimany, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic; Roser Hernández, sotsdirectora general d’Ordenació i Gestió d’Ajuts del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i del Dr. Jaume Valls, com a representant de la XEU.