Una alumna del Graduat en Mitjans Audiovisuals col·labora amb una ONG a El Salvador

Esther Diaz, alumna del Graduat en Mitjans Audiovisuals de la Escola Universitària Politècnica de Mataró, ha realitzat el treball final de carrera en col·laboració amb l'ONG Enginyeria sense Fronteres a El Salvador, com a reportera de fotografia documental.

La documentació fotogràfica té com a finalitat la conscienciació i la difusió de la tasca que realitza l'ONG al país centreamericà El Salvador, per aconseguir que els seus habitants puguin disposar d’aigua potable.
El reportatge fotogràfic es condensa en una exposició anomenada “Un dia de agua” que mostra a través de vint imatges, seleccionades d’un total de més de 6.000, com és el dia a dia d’una família salvadorenca sense fàcil accés a l’aigua. Aquestes instantànies pretenen plasmar la duresa i les males condicions de vida de la gent d'El Salvador i explicar la realitat que viu el país.

Esther Diaz va escollir l'optativa de Fotografia Documental coordinada per Carles Paul i impartida per Joan Safont i Cristòfol Casanovas, que en va ser el seu ponent en aquest treball. Amb aquesta assignatura es pretén que els alumnes s’impliquin de forma real en la documentació fotogràfica, tant indispensable en els nostres dies.