_bytemaster explica el seu procés d'internacionalització en un esmorzar de networking del TecnoCampus

L'empresa _bytemaster ha explicat avui la seva experiència d'internacionalització al Panamà durant l'esmorzar de networking del TecnoCampus, que s'ha celebrat al a seu d'aquesta empresa a l’edifici TCM3. Xavier Camps, conseller delegat de _bytemaster, i Salvador Monill, director de consultoria i projectes de l'empresa, han relatat el procés per implantar una de les seves solucions informàtiques de gestió en aquest país. Segons han explicat, en el seu cas un client espanyol els va obrir la porta al recomanar-los a un client del Panamà. Aquest acompanyament, han apuntat, va ser decisiu. També han insistit que per a l'aventura internacional cal conèixer la cultura i la manera de fer negocis del país escollit, perquè hi ha diferències notables entre un lloc i un altre. Han conclòs que d'oportunitats de negoci n'hi ha moltes, però aprofitar-les implica fer una anàlisi prèvia de la rendibilitat.

Per la seva banda, el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha explicat que les obres del nou Centre de Processament de Dades (CPD) del TecnoCampus ja estan pràcticament acabades, i en poques setmanes s'iniciarà el concurs per externalitzar-ne la gestió. Ha destacat la millora que pot representar per a moltes empreses disposar d'aquests infraestructura. També ha assenyalat que properament se celebrarà una sessió oberta per donar a conèixer l'acord amb el Banc Sabadell per fer arribar als emprenedors del parc el programa Bstartup.

En la cloenda, el president del TecnoCampus, Miquel Rey, ha animat les empreses del parc i de tot Mataró i el Maresme a participar en els esmorzars de networking, que se celebren trimestralment, ja que representen una oportunitat per conèixer de primera mà experiències empresarials. El proper esmorzar se celebrarà el proper 13 de juny, i serà  coorganitzat entre el TecnoCampus i l’empresa Tarinas Grup, ubicada a l’edifici TCM3.