El Campus Xnergic de Nadal, també a Granollers

Després de la bona acollida de l'any passat, el campus Xnergic de Nadal sel celebrarà aquest any també a Granollers, concretament a l'Escola Pia de la capital del Vallès Oriental. És el primer cop que les activitats presencials d'Xnergic, el moviment impulsat pel TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques, surten de Mataró.

Les activitats de Nadal d'Xnergic, doncs, seran les següents:

Campus Granollers

Lloc: Escola Pia Granollers (c/Guayaquil, 54 Granollers)

G1 - El Robot rastrejador.

Aprèn a construir un robot rastrejador, a partir de les plaques de hardware lliure Arduino. És el robot més senzill, que permet aprendre com es programa una placa Arduino per després donar-li qualsevol tipus d'aplicació.

G2 - Crea el teu videojoc

Crea el teu videojoc des de zero amb Scratch, un llenguatge de programació dissenyat especialment per aprendre a programar a partir dels videojocs.


Campus Mataró

Lloc: Tecnocampus (Av. Ernest Lluch, 32 Mataró)

M1 - Crea i mou el teu braç robòtic

Modelat, construcció i programació d'un braç robòtic amb apuntador laser. El campus consistirà per una banda en el disseny, modelatge i impressió dels engranatges fent servir una impressora 3D. I al mateix temps la configuració, muntatge i programació dels servomotors fent servir arduino com a plataforma.
Nota: Es requereix disposar d'un kit Arduino, no inclòs al preu del campus, però que es pot adquirir si s'escau (preu: 60 euros).

M2 - Videojocs 3D

Disseny i construcció d'escenaris i personatges 3D, per a la creació de videojocs 3D simples fent servir Sketchup, i Unity3D. A aquest taller els alumnes hauran d'aprendre les tècniques bàsiques pel disseny de objectes tridimensionals i de programació per a la construcció de videojocs senzills en entorns 3D