L’alumna Carla Ramos Serrano guanya el premi a la millor comunicació oral de les II Jornades Científiques Internacionals d’Estudiants d'Infermeria

El passat 30 d'abril es van celebrar les II Jornades Científiques Internacionals d’Estudiants d'Infermeria, a la Universitat Jaume I, sota el lema “Cures: evidència, pràctica clínica i excel·lència”.

En aquestes Jornades, Carla Ramos va presentar dades preliminars del seu Treball de Final de Grau  titulat “Tabac, alcohol i drogues en l’adolescència: estudi descriptiu” tutoritzat per la professora Carolina Chabrera.

L’objectiu d’aquest treball va ser descriure el consum de tabac, alcohol i altres drogues dels estudiants de 3r i 4rt d’educació secundària obligatòria (ESO) i 1r i 2n de Batxillerat de l'Institut Domènec Perramon d'Arenys de Munt. A l’estudi van participar-hi un total de 175 estudiants d'entre 14 i 18 anys, en els quals es van estudiar els factors rellevants del consum de tabac, alcohol i altres drogues, la percepció de risc per a la salut i els coneixements bàsics de cada substancia.

Els resultats obtinguts en aquest estudi, emfatitzen la necessitat de crear i/o millorar les activitats dirigides a la prevenció del consum precoç d'aquestes substàncies.