Carlos Obeso aposta per recuperar el "contracte psicològic" entre treballadors i empresa

El professor d'ESADE Carlos Obeso va apostar ahir dimarts 21 de juny per recuperar el "contracte psicològic" que al seu entendre s'ha trencat i que unia treballadors i empresa. "Sabent que les circumstàncies han canviat, caldria recuperar un compromís entre les dues parts", va apuntar Obeso, que considera que sense aquest factor d'una certa lleialtat, recuperar altres valors com "l'interès pel treball per si mateix, no només pel sou o les vacances que comporta" serà molt complicat.

Obeso va admetre els seus dubtes sobre on ens porta la crisi actual, i va qüestionar conceptes com la postmodernitat. Va apuntar així mateix que el qüestionament dels lideratges i de les jerarquies que estem veient en moviments com el 15M ens duen a escenari inèdits. Pel que sí que va apostar Obeso és per recuperar una "cultura artesanal" en el treball que el nou regidor de Promoció Econòmica i Innovació de Mataró, Miquel Rey, va vincular a la feina ben feta que ens ha de permetre ser més competitius i millorar la nostra posició exportadora.

L'acte d'ahir al Centre de Congressos del TecnoCampus va tancar aquesta temporada el cicle de conferències al TecnoCampus d'Economia i Valors, que segons va anunciar el seu impulsor, Joan Salicrú, tindrà continuïtat el curs vinent.