Cetemmsa factura 7,4 milions i creix un 16,77 per cent

 El centre tecnològic CETEMMSA, únic a l’Estat especialitzat en superfícies flexibles en el camp dels “Printed Electronics”, ha tancat l’exercici 2010 amb una facturació de 7.402.731 euros, el que suposa un creixement del 16,77 respecte l’any anterior.

Els beneficis, reinvertits en la seva totalitat al tractar-se d’una entitat sense ànim de lucre, han estat de 740.775 euros i 147 els projectes de R+D+i desenvolupats

A primers d’aquest any 2011, CETEMMSA va traslladar les instal·lacions al Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus de Mataró (Barcelona). La nova seu es troba en un modern edifici de 2.800 metres quadrats repartits en 4 plantes i en el que té diferents laboratoris. En el centre treballen 85 professionals.

Anna Escoda, directora des de gener 2011, concreta la missió del centre en “detectar les necessitats del mercat per donar resposta a nombrosos sectors”. En aquest sentit, CETEMMSA s’ha convertit en un centre que, a més de comptar amb investigadors i enginyers, té un equip de professionals que analitzen “de quina manera la nostra tecnologia ajuda a solucionar les necessitats que sorgeixen en els diferents sectors”.

Des de la vessant de la recerca alguns dels projectes destacats del 2010 han estat el desenvolupament de fibres fotovoltaiques, sistemes de monitorització de malalts mitjançant peces de roba intel·ligents, el desenvolupament de dispositius per a la millora energètica de vehicles elèctrics o el desenvolupament de nous materials compostos sostenibles. Alguns dels desenvolupaments realitzats recentment per CETEMMSA per a diferents empreses són: calçat esportiu amb GPS integrat, bosses amb panells solars per carregar mòbils i ordinadors, displays electroluminiscents per a la vestimenta de cossos de seguretat o anoracs i guants que s’escalfen per a la pràctica d’esports d’hivern.