Cinquanta professors i professionals del turisme de la Xina visiten Mataró amb motiu del congrés Ocitur

La segona edició del congrés turístic Ocitur, que impulsa l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, ha arrribat avui al centre de congressos del Tecnocampus. L'activitat, que va començar ahir diumenge amb una recepció a Calella, s'allargarà fins dimecres, i pren un marcat caràcter internacional. Enguany l’Ocitur se centra en el mercat turístic xinès, ja que se celebrarà conjuntament amb l'International Conference on Tourism between China and Spain ITCHS2014, centrat en les relacions entre l'Estat espanyol i la Xina.

El congrés estarà dividit en dos grans blocs: la part acadèmica i la part professional. La part acadèmica se centra en els debats i les propostes sorgides dels experts del sector turístic, tant provinents de l'Estat, de la Xina o d'arreu del món. La part professional es dedicarà a emprenedors i empreses del sector amb l'objectiu que facin partícips altres membres de la seva experiència, “per tal de poder debatre els diversos factors que intervenen en el futur del turisme”. En el marc del conveni de col·laboració que van signar Mataró i Calella en matèria de turisme, aquesta ciutat participa activament en el congrés.

En aquest sentit, diumenge es va fer una recepció en el Far de Calella per als representants xinesos que prenen part en el congrés Ocitur per mostrar-los part de l'oferta del municipi. També Mataró, a través de dues visites guiades, mostrarà la ciutat als prop de 50 professors i professionals del turisme provinents de la Xina.