Un centenar de nois i noies ha vibrat aquest estiu amb el campus tecnològic Xnergic

Xnergic, un moviment nascut fa uns mesos amb l’objectiu de despertar vocacions tecnològiques entre els més joves, ha realitzat aquest estiu el seu primer campus tecnològic, oferint als nois i noies la possibilitat d’aprendre a programar videojocs o a crear el seu propi robot, mentre han conegut altres nois (i noies!) provocant el que alguns d’ells mateixos han anomenat el #sentimentxnergic J.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida, amb un centenar de participants organitzats en dues quinzenes (97 nois i noies concretament), que han realitzat activitats com programació de videojocs amb Scratch, Kodu, RPG Maker o FPS Creator; han après electrònica programant robots amb plaques de hardware lliure Arduino, o han après el llenguatge de programació Python.

El campus d’estiu posa punt i final al primer curs d’Xnergic, que en total ha apropat la tecnologia a més de 250 nois i noies d’entre 12 i 17 anys apassionats per tot el món més techie. Tot i així, encara hi ha places per apuntar-se al campus especial setembre que es farà la primera setmana.

A partir de l’octubre Xnergic continua oferint diferents propostes al voltant de la tecnologia, com grups d’entrenament i tallers específics, que a més comptarà amb novetats com la impressió 3D, l’ “Internet de les coses” o el Hacking.

Xnergic és una proposta insòlita com a moviment, ja que combina la tecnologia amb una ferma proposta de valors a través del seu Manifest fundacional, que té com a objectiu últim l’ús de la tecnologia per a contribuir a la transformació social, a partir d’apostar ideològicament pel coneixement lliure i obert, el treball en equip o el respecte cap a un mateix i cap als altres.

Aquí teniu un resum de fotos de la segona quinzena del campus.