La Universitat d’Estiu finalitza apropant el Tecnocampus a prop d’un miler de ciutadans

Des del 25 de juny i fins divendres 19 de juliol, el Tecnocampus ha acollit una gran diversitat d’activitats sota el paraigües de la Universitat d’Estiu, recuperant una iniciativa dels centres universitaris de Mataró per tal d’obrir la Universitat a la ciutadania en general i oferir diferents continguts tant formatius com de lleure.

El passat 19 de juliol, just abans de la darrera jornada de la Universitat d’Estiu, sobre la innovació a l’entorn dels vehicles elèctrics, el Director General de Tecnocampus, el sr. Jaume Teodoro, va formalitzar la cloenda de la Universitat d’Estiu on va fer un balanç molt positiu de la iniciativa, destacant-ne la diversitat del públic participant.

Va fer especial esment a les activitats adreçades als més joves, els campus tecnològics Xnergic, una de les activitats més exitoses on un centenar de nois i noies han dedicat l’estiu a aprendre, de forma lúdica, a programar videojocs o a crear els seus propis robots.


Els diferents cursos i tallers proposats també han tingut bona acollida, amb un altre centenar d’inscrits en activitats tan diverses com la impressió 3D, la programació en Android i iOS o els cursos de Patró d’Embarcació d’Esbarjo a Motor i Vela (P.E.R.), a més de formació en el camp de la salut pel que fa a suport vital bàsic.


La Universitat ha organitzat tres jornades, una de cada centre universitari (Esport i salut, Empresa i Tecnologia), per aprofundir en aspectes molt diversos però que alhora són d’actualitat en els respectius sectors. El 5 de juliol es va realitzar la primera jornada, sobre l’Esport, un dels sectors que es preveu emergent com a sector econòmic els propers anys. El dia 12 la sessió sobre Logística i Negocis Marítims es va aprofitar per avançar la notícia d’un nou Grau Universitari que s’iniciarà el 2014 sobre aquest sector. I finalment, el passat dia 19, es va realitzar la jornada sobre el Vehicle elèctric.


El marc de la Universitat d’Estiu s’ha aprofitat també per acollir l’Escola d’Estiu del Moviment Educatiu del Maresme (MEM), amb una participació de 300 professors que han aprofitat aquest mes de juliol per continuar formant-se.