La commemoració dels 30 anys del naixement de l’Escola Universitària Politècnica reuneix els quatre alcaldes de Mataró

El TecnoCampus ha celebrat aquest divendres 29 de novembre el 30è aniversari de la fundació de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró en un acte institucional que ha reunit els quatre alcaldes de Mataró. Els exalcaldes Joan Majó (1979-1983), Manel Mas (1983-2004) i Joan Antoni Baron (2004-2011) han acompanyat l’alcalde, Joan Mora, en un acte en el qual s’ha repassat la trajectòria d’aquesta escola, el naixement de la qual va suposar l’arribada dels estudis universitaris a Mataró i el punt de partida a partir del qual, els anys posteriors, el projecte universitari es va anar consolidant.

Els inicis de l’EUPMT, que es remunten a la vinculació amb l’Institut Politècnic Miquel Biada, i la seva posterior evolució, s’han repassat amb la primera projecció pública del documental “30 anys de l‘EUPMT: del Miquel Biada al TecnoCampus”, realitzat pel guionista, escriptor i periodista Joan Safont.

En l’acte s’ha fet un homenatge a les persones que, al capdavant de l’EUPMT, com a directors o gerents, i del TecnoCampus, com a presidents o directors generals, han liderat el projecte universitari a la ciutat. Com els alcaldes, tots ells han rebut el fermall institucional del TecnoCampus, obra del joier mataroní Txè Aymat. Així mateix, tots els assistents a l’acte han rebut una litografia numerada feta especialment per a aquesta celebració, obra del pintor mataroní Ricard Jordà. Finalment, tres treballadors jubilats de l’EUPMT (Llorenç Campdepadrós, Jordi Ayza i Ramon Safont-Tria) han rebut l’homenatge dels assistents per la seva dedicació al centre.

Fotografia: D'esquerra  dreta, els alcaldes Mas, Mora, Baron i Majó.

En aquesta entrevista a La Xarxa i Mataró Ràdio, Xavier Castellà, exalumne de l'EUPMT, i Juan Garcia, professor del centre, han repassat la història de l'escola des dels inicis humils al Miquel Biada fins a l'actualitat.