Nota de condol de l’ESCS per la mort d’Albert Jovell, un dels líders sanitaris més reconeguts del país

La mort d'Albert Jovell és una molt mala notícia per al Sistema Nacional de Salut. Albert Jovell va morir ahir dimarts dia 26 de novembre. Llicenciat i doctor en Medicina, va dedicar la seva tasca professional a la promoció dels drets dels pacients a nivell nacional i internacional i ha portat la veu dels pacients als més alts estaments.

Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Master i Doctor in Public Health (Harvard University) i llicenciat i doctor en Sociologia (UB), entre nombrosos càrrecs va ser director general de la Fundació Josep Laporte durant 13 anys i fundador de la Universitat dels Pacients. És autor de més de 200 articles científics i periodístics i ha publicat sis llibres, a més d’haver rebut innombrables premis i distincions.


Diem que és una molt mala notícia per al Sistema Nacional de Salut perquè és difícil trobar líders sanitaris tan equànims, assenyats i generosos com Albert Jovell. Un exemple de tenacitat que malhauradament va haver de conjugar la seva doble condició de metge i pacient, un cop el càncer es va creuar en el seu camí.

Jovell va destacar per les seves contribucions a la redefinició de la relació metge i pacient, apostant per una relació més propera on la confiança és el punt central d’aquesta relació i per un sistema públic de salut despolititzat, on es prevalgui la qualitat per sobre de la productivitat i on el metge tingui més temps per a la consulta, per a formar-se i per a investigar. Aquest és el testament d’una de les figures més rellevants de la Salut Pública dels darrers anys.