La costa de Mataró tindrà la primera boia capaç de produir electricitat per alimentar equips d’observació, abalisament i repetició de senyals WIFI i 4G

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, el gerent del Consorci Port de Mataró, Joan Bellavista i el President de l’empresa PIPO Systems SL, Abel Cucurella, han signat avui un acord de col•laboració per treballar conjuntament el desenvolupament tecnològic en l’àmbit marí i marítim, tant coster com a mar obert. Aquest acord ha de permetre treballar conjuntament en la recerca d’ubicacions per a la realització de proves i assajos, i també, en la identificació de nous projectes de col·laboració.

El primer projecte vinculat a aquest acord de col•laboració te com a objectiu la implantació a la costa de Mataró de la primera boia experimental a Catalunya i al món, per a la producció d’electricitat, alimentació d’equips d’observació, de detecció, abalisament i control, i de repetició de senyal WIFI i de telefonia 3G i 4G. Aquesta boia utilitzarà tecnologia de l’empresa PIPO systems, que ofereix una font d’energia continua i neta gràcies a les onades del mar. Estarà situada a una milla i mitja del port de mataró a uns 20 o 30 metres de profunditat per facilitar el manteniment.

Miquel Rey ha destacat que aquest és un projecte molt ambiciós, on TecnoCampus és la punta de llança d’un projecte que pot arribar a generar energia i dessalar aigua.