El curtmetratge d’una graduada del TecnoCampus es projecta al Festival Choreoscope sobre dansa

El curtmetratge dirigit per Arantxa Aguirrebengoa, que es va graduar en Mitjans Audiovisuals el 2015 al TecnoCampus, es va projectar a la Filmoteca de Catalunya del 8 al 13 de novembre dins del Festival Chorescope sobre dansa. Amb el títol Fernweh, la peça ha estat seleccionada dins de la categoria de Joves Talents, una secció que reconeix els treballs en grup entre estudiants d’audiovisuals i estudiants de dansa de qualsevol centre de Catalunya.

Fernweh, paraula que en alemany significa “trobar a faltar un lloc desconegut”, és un projecte bastant personal que parla de la història de la pròpia autora. L’objectiu d’Aguirrebengoa era explicar els diferents conflictes emocionals als quals s’enfronta una noia de tercera cultura, persona que passa els anys de creixement en una o més cultures que no són la seva o la dels seus pares, quan ja ha madurat i ha de prendre decisions importants. Segons la directora, el projecte permet que moltes persones connectin amb la història. "Si només una persona se sent identificada, per a mi ja és tot un èxit”, afegeix.

El projecte és el resultat del treball conjunt entre les estudiants Arantxa Aguirrebengoa i Tania Libertad, responsable de la coreografia de la peça. El projecte s’ha exposat al National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) a Seattle; al Directed by Women Maresme a Mataró; al Bucharest ShortCut Cinefest a Bucarest; a l’ArteNonStop a Buenos Aires, al 40 North Dance Film Fest a San Diego; l’ARQ Festival del TecnoCampus Mataró-Maresme i ara al Festival Chorescope a Barcelona. En principi, el curtmetratge es podrà veure online a principis del 2017 a través de la plataforma Vimeo.

Per a Aguirrebengoa, el Festival Chorescope és una manera de donar-se a conèixer i obrir-se nous camins professionals dins del món audiovisual: “Sempre és una alegria veure que tota la feina i dedicació al projecte és recompensada”. Tot i així, allò que més valora és poder observar la reacció de la gent i rebre el feedback sobre el projecte. “Una de les millors parts del festival és poder inspirar-se en altres projectes i veure com cada persona utilitza la dansa per expressar-se d’una manera diferent”, conclou Aguirrebengoa.