Arrenca un nova edició de "El Documental del Mes” per acostar aquest gènere al món local

El Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus col·labora un any més en "El Documental del Mes”, una iniciativa per promoure la difusió cultural i el relat audiovisual i cinematogràfic a nivell local. El cicle està impulsat per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus, i forma part de l’aposta de la ciutat per fomentar l’exhibició de cinema documental de qualitat a Mataró.

"El Documental del Mes” és un projecte que va néixer el 2004 de la mà de DocsBarcelona i que forma part del projecte europeu CinemaNet Europe, que vol apropar el documental al màxim nombre d’espectadors possibles i incrementar la presència d’aquest gènere a les pantalles cinematogràfiques. Per això, cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diverses a les més de setanta sales d’Espanya, Xile i Colòmbia.

Amazona, una història sobre la relació mare-filla
Dins del cicle “El Documental del Mes”, aquest dimecres 15 de novembre a les 19.30h es projectarà a la sala d’actes del Cafè del Mar el documental Amazona, de Clare Weiskopf, que qüestiona els estereotips de ser una “bona mare”. Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquestes són algunes de les preguntes que es va plantejar Clare Weiskopf, directora d’Amazona, la mare de la qual va fugir a la jungla colombiana quan ella tenia onze anys, abdanonat-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides.

Així, Amazona és un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. El preu de l'entrada general és de tres euros, un euro si ets estudiant del TecnoCampus.