El congrés Ocitur 2012 posa el punt final amb l'anunci que es repetirà biennal

El Congrés Ocitur 2012 ha posat aquesta tarda el punt final amb l'acte de cloenda, en el qual han participat el regidor de Promoció Econòmica i Innovació de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey; l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; la directora de l'Escola Universitària del Maresme, Montserrat Vilalta, i el coordinador del congrés, el professor Albert Blasco. Blasco ha anunciat que el congrés se celebrarà biennalment, gràcies a la bona acollida que ha tingut, i per tant la segona edició tindrà lloc el 2014.

La directora de l'EUM, Montserrat Vilalta, ha elogiat el nivell del congrés i l'esforç dels organitzadors, mentre que el president, Miquel Rey, ha apuntat que iniciatives com aquesta han de servir per reforçar el sector. "Un dels reptes del parc és enfocar-nos al mar, impulsant formació en aquest àmbit, per contribuir a un sector, el turisme, que a Mataró encara no està madur", ha apuntat Rey. Montserrat Candini ha destacat el paper de Calella com a destinació turística, amb 60 anys d'història en aquest camp i un milió de pernoctacions a l'any. "Les conclusions d'aquest congrés de ben segur que ens seran molt útils", ha assenyalat.

Ocitur 2012 ha reunit més de 200 experts del món acadèmic i el professional durant tres dies per debatre qüestions com les TIC aplicades al turisme, el futur del termalisme o dels creuers o bé les possibilitats d'innovar en aquest sector.