El periodista Pere Artigas parla sobre Ètica i periodisme als estudiants d'Audiovisuals

 El passat dimarts 4 d'octubre es va realitzar a l'Auditori una sessió sobre Ètica i periodisme, en el marc de l'assignatura de Periodisme Digital del 3r curs del Grau en Mitjans Audiovisuals.

El convidat de la sessió va ser Pere Artigas, reconegut periodista mataroní que durant els anys 80 va ser membre del Consell Assessor de RTVE. Durant la sessió Artigas va explicar la seva experiència en aquest Consell Assessor i la incidència que té actualment la política dins els mitjans públics de comunicació, tema d'actualitat a causa dels fets ocorreguts a l'entorn de RTVE les darreres setmanes sobre el control de la informació per part d'autoritats polítiques del mitjà. 

També va aprofitar per reivindicar la necessitat de la televisió pública, sobretot pel que fa la vessant més informativa del mitjà, i per tant, el seu valor com a fomentadora de la democràcia. Alhora, va reivindicar el periodisme com a ofici, on cal tenir una dignitat, una ètica i un alt grau de professionalitat (lluny del que va anomenar el periodisme del "talla i enganxa").

Després de la seva exposició va tenir lloc un debat que va durar prop d'una hora, on els estudiants van aprofitar el torn de preguntes per exposar, en alguns casos, la seva visió de l'ofici i dels mitjans.

Al llarg de la seva trajectòria, Pere Artigas ha participat a la premsa local (fundant durant la transició el Grup de Premsa, per exercir l'ofici al marge dels mitjans oficials del règim) i nacional, on ha estat durant dos anys Director General adjunt de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV, ara CCMA) i set anys Director de Catalunya Ràdio. Actualment es dedica al sector privat, vinculat al periodisme d'esports.