El secretari general d'Universitats aposta per la generació de coneixement com a eina contra la crisi en una conferència al TecnoCampus

Antoni Castellà, secretari general d'Universitats, ha participat avui en el Cicle de Conferències sobre Economia que organitza l'Escola Universitària del Maresme. Castellà ha repasat els punts forts i els dèbils del sistema universitari catala, per concloure que la generació de coneixement és l'eina més forta que tenen les economies desenvolupades per sortir de la crisi actual. Entre els punts forts, Castellà ha destacat que "Catalunya genera 10 vegades més de contingut científic del que li tocaria per volum de població", cosa que, ha dit, la converteix en un "oasi en el sud d'Europa". El secretari general ho ha atribuït a l'organització del sistema, amb estructures flexibles capaces d'atreure talent, i a l'existència d'infraestructures punteres. Pel que fa a les universitats catalanes, Castellà ha destacat que "no en sobra cap", si bé ha apuntat que caldran reformes en el funcionament -i en aquest punt ha tornat a elogiar el model de govern del TecnoCampus- i en el mapa de titulacions.

La directora de l'Escola Universitària del Maresme, Dra. Montserrat Vilalta, ha destacat en la presentació la passió de Castellà en la tasca de repensar el model universitari català.

La propera conferència del cicle tindrà lloc el proper dilluns 22 d'abril i anirà a càrrec del catedràtic de la UB i exconseller d'economia i finances Antoni Castells.