El TecnoCampus acull el Tecnolocal 2012

Aquest matí s'ha celebrat el Tecnolocal 2012, el fòrum de les tecnologies, els nous formats i la creativitat en l'àmbit dels mitjans audiovisuals de proximitat. L'acte ha estat presentat pel periodista mataroní Pep Andreu i l'ha inaugurat el President del TecnoCampus, Miquel Rey, qui ha destacat que "el sector audiovisual ha de ser imaginatiu i col·laborar en xarxa per poder tirar endavant. Per això estem tots aquí avui".

L'acte de presentació també ha comptat amb la presència de Rafael Ribot, director general de COM Ràdio, i Marc Melillas, director general de la XAL. Ribot ha animat a tots els assistents "a treballar plegats, ja que la tendència actual és que televisió i ràdio treballin juntes". A més, Ribot ha afegit que "és un moment complicat pels mitjans de comunicació, sobretot pels d'àmbit local. Ens juguem la supervivència i hem de funcionar així."

Per la seva banda, Marc Melillas ha comentat que els mitjans locals "ens hem d'adaptar als nous entorns de producció, distribució i consum de continguts, però treballant en xarxa segur que podrem segui comunicant tot allò que succeeix al nostre voltant".

Després d'aquesta presentació, representants de diferents mitjans locals d'arreu de la província han pogut participar en sessions de treball conjuntes per tal de trobar solucions a les problemàtiques del sector avui dia.