El TecnoCampus participa en el programa Imagine 2012 per dur la creativitat catalana al Silicon Vall

Per segon any consecutiu i després de l’èxit de la primera edició, un grup d’emprenedors de Barcelona posen en funcionament un programa de creativitat a la zona del Silicon Valley de Califòrnia per generar idees que canviïn el món, l’Imagine 2012. El programa es durà a terme amb 12 participants de diferents edats que desenvoluparan les seves idees amb l'acompanyament d'experts de les empreses més avançades del Silicon Valley (Google, IDEO, etc.) i la mentorització de professors de la Universitat de Stanford. Un d’aquests 12 alumnes és Rafael Sánchez, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació que s’imparteix al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, a l’Escola Universitària del Maresme. EL seu projecte es diu Composers i permet elaborar composicions musicals personalitzades.

La segona edició d'aquest programa es durà a terme durant tot el mes de juliol a San Francisco i comptarà amb 12 participants escollits de 1.000 candidats que s’han presentat a concursos d’emprenedoria organitzats per diferents empreses i universitats: Fundació Banesto, Fundació Inlea, EADA, Everis, EOI, PCTT, SPEGC i el TecnoCampus Mataró-Maresme. Els participants generaran idees de futur en tot tipus d'àmbits on es detectin problemes: des de projectes tecnològics a iniciatives socials. La base de coneixement dels projectes de la primera edició serà aportada per les empreses: Everis, Coca-Cola, Fundació Inlea i Fundació del FC Barcelona.

Les idees generades es presentaran el 26 de juliol en un esdeveniment públic a San Francisco davant la comunicat d'Inversors i emprenedors del Silicon Valley. Serà una exhibició de creativitat catalana en l'entorn amb més capacitat d'inversió en idees innovadores. L’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de San Francisco, Ed Lee. L'experiència dels 12 participants serà recollida en un llibre i un documental amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i divulgar les claus del sistema d'innovació del Silicon Valley conegut per ser l'entorn de creació d'empreses amb més èxit del món.

IMAGINE es una iniciativa de Xavier Verdaguer, un emprenedor barceloní instal•lat actualment a San Francisco des d'on ha fundat l'empresa de roba intel•ligent Innovalley. El programa estarà dirigit per l'experta en creativitat Ariadna Mateu i comptarà amb el tutelatge dels professors Hugo Pardo Kuklinski, Eliane Guiu, Josep Maria Sánchez i d’una trentena de col•laboradors del Silicon Valley de Califòrnia.

Enllaç a la notícia de BTV sobre el programa