Els deures a les escoles, a debat aquest dimecres a una nova sessió de "El Documental del Mes"

Un pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. El pare s’implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d’aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L’entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d’emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès. Aquesta és la sinopsi de L’hora dels deures, la pel·lícula que es projectarà a la sessió de "El Documental del Mes" aquest dimecres 14 de febrer a les 19h al Cafè de Mar de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de la seva habilitat per fer els deures? Són excessius els deures fora de l’aula? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantegen en aquest documental, amb segell francès, que debat sobre el dilema que viu una part de l’ensenyament en relació als deures. Una peça cinematogràfica dirigida pel director francès Ludovic Vieuille que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill a través de compartir el moment dels deures. Vieuille va escriure i dirigir el curtmetratge Pointe-Noire el 2014 i actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, Les Green Bonnet.

El film es projecta dins del cicle "El Documental del Mes", una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.