Els Salesians de Mataró organitzen al TecnoCampus una jornada sobre RSE adreçada a empreses

El Centre de Congressos i Reunions del TecnoCampus Mataró-Maresme va ser l'escenari ahir dijous de la Jornada Responsabilitat Social Empresarial (RSE), organitzada per la Plataforma d’Educació Social (PES) dels Salesians de Mataró, amb el suport del programa INCORPORA de La Caixa i la col•laboració de la Federació d’Associacions i Gremis d’Empresaris del Maresme (FAGEM).

Juanma Cabrera, director de la PES de Salesians de Mataró, va explicar el programa d’inserció sociolaboral de l’entitat (feu clic per veure la presentació), i va destacar el valor afegit que els joves amb risc d’exclusió social amb els quals es treballa poden aportar en benefici de l’empresa, com ara la il•lusió per aprofitar aquesta oportunitat, que és tradueix en motivació, compromís i ganes d’aprendre.

La jornada va inclure la conferència “La RSE: una oportunitat de desenvolupar empreses excel•lents i territoris socialment responsables”, a càrrec del Sr. Josep Mª Canyelles, expert en RSE i professor de Programes directius i MBA a diferents universitats, i l’exposició de l’experiència en la gestió de la RSE i bones pràctiques de dues empreses del territori, Sweet Centre (Mataró) i Decotec Printing (Tordera).

L’acte també va comptar amb la presència de Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i d’Olga Ortiz, regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum.

Rey va destacar que “la responsabilitat social està a l’ADN dels Salesians” i Ortiz va afegir que tot i ser un moment de crisi les administracions no poden donar l’esquena als col•lectius més vulnerables, i va demanar també la implicació de les empreses, les entitats i els particulars per poder-ho dur a terme.

La jornada es va cloure amb la signatura d’un conveni de col•laboració entre els Salesians i la FAGEM, que compromet a les dues entitats a seguir treballant per a la inserció sociolaboral dels joves. Per part de Salesians va signar l'acord Juanma Cabrera, director de la Plataforma Social dels Salesians a Mataró, i per part de FAGEM, Roser Moré, presidenta d’aquesta entitat.