Una empresa que dissenya roba de moda per a discapacitats guanya els 14ens Premis Creatic

L’empresa Fit&Sit, que dissenya, fabrica i comercialitza roba pret-a-porter, amb disseny i confortable, per a persones que van en cadira de rodes, és la guanyadora dels premis Creatic 2014, que s’han lliurat avui en un acte celebrat al TecnoCampus i que ha estat presidit per l’alcalde, Joan Mora. Mora ha fet lliurament del premi a l’emprenedora Rut Turró, impulsora del projecte, juntament amb Conxa Oliu, de BStart Up de Banc Sabadell. Bstart Up i SIRSA són els patrocinadors principals d’aquesta edició dels Premis Creatic. El director general de Sirsa, Víctor Recoder, ha fet el lliurament del segon premi acompanyat del president del TecnoCampus, Miquel Rey.

El jurat dels premis Creatic ha destacat la innovació en el tèxtil per part de Fit&Sit, que ha estat capaç en molt poc temps de penetrar en un nínxol de mercat amb gran potencial. També ha valorat molt positivament el component social del projecte, que ofereix un producte adaptat a les necessitats dels discapacitats.

El jurat dels Creatic ha atorgat un accèssit a Missfarma.com (marketplace que afiliarà oficines de farmàcia en una mateixa plataforma que els servirà com a nou canal de venda); una menció especial a Isilence (aplicació mòbil de geolocalització indoor amb tecnologia beacons que permet silenciar el mòbil automàticament); el tercer premi i el premi a l’emprenedoria universitària a Duel4it (joc social d’estratègia per a mòbil); i el segon premi Creatic a Likely (aplicació mòbil que vol esdevenir un estàndard a l’hora de comunicar-se, compartir i decidir en grup, amb sincronització d’agendes).

Reconeixement a un mitjà de comunicació i a una empresa
En la Nit de l’Emprenedor celebrada aquesta nit, a banda dels Creatic s’ha fet un reconeixement a l’empresa Hoko Esports, per l’evolució exitosa després d’haver rebut fa uns anys un premi Creatic; el guardó l’ha recollit l’impulsor de Hoko Esports, Joaquin León.

Per la seva banda, Albert Closas, director del programa Valor Afegit de TV3, ha rebut el reconeixement a un mitjà de comunicació per la divulgació de temes d’actualitat económica i empresarial.

Finalment, s’han entregat els reconeixements a la responsabilitat social de les organitzacions, que han recaigut en les següents empreses i institucions: Anca Raluca Bonca Ungur; Ambar Vs; Atega Instal•lacions; Canon; Clínica Argelia Ferrero; Deor Consultores; Dolors Guillen (Inbox Publicitat); Ducable Libros; Estètica Cafè Del Mar; Fundacié Maresme; Fcc Sa – Selsa; Grup Vl-Residència El Mirador; La Bona Carn; Marthe Assistencia;Minoryx Therapeutics; Solveris i Universitas

Els Premis Creatic i la Nit de l’Emprenedor són una iniciativa del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, amb el suport de: Sirsa i Bstart Up del Banc Sabadell (patrocinadors principals); ACCIÓ, agència per al desenvolupament de la Generalitat, i l’empresa Rousaud, Costas Duran (patrocinadors); Diputació de Barcelona, GENTIC (Grup d’empreses TIC del Maresme), AIJEC (Associació independent de joves empresaris de Catalunya), FAGEM (Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), les xarxes d’inversors BANC i Keiretsu Forum; i les empreses Bytemaster i Everis, totes elles col•laboradores de la Nit de l’Emprenedor i els Premis Creatic.
 

Fotos: Albert Canalejo