Empresaris de les TIC debaten amb l’ASEITEC sobre l’estratègia Smart City

Organitzada per l’ASEITEC, que presideix el mataroní Pedro Gómez, l'11 de març es va celebrar una xerrada entre empresaris del sector de les TIC i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró per a debatre sobre l’estratègia Smart City de la Generalitat de Catalunya.

La trobada al TecnoCampus Mataró va comptar amb la participació, entre altres, del president del TecnoCampus i el seu director general, Miquel Rey i Jaume Teodoro, i el director de Barcelona Centre Digital, Carles Fradera. L'acte tenia un format reduït, amb la presencia d’una trentena d’empresaris del sector.

Jordi Puigneró va explicar que l’objectiu de la Generalitat és desplegar un programa que integri i coordini les iniciatives locals i doni suport a les empreses que impulsin iniciatives de ciutat intel·ligent. Aquesta coordinació farà que Catalunya sigui una smart region o territori intel·ligent de referència i que tregui profit de l’ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent.

Per aconseguir aquests objectius, Puigneró va insistir que la col·laboració entre administracions i empreses és bàsica i que el desplegament del programa, que integrarà i coordinarà iniciatives locals i supralocals, afavorirà les empreses que impulsin iniciatives ‘smart’ en clau de país.

El recorregut, per assolir els objectius, requereix de connectivitat, aconseguir que el major nombre possible de ciutadans estigui connectat a la xarxa i al mateix temps garantir-ne la seguretat. El tercer aspecte bàsic per afavorir el desplegament de projectes de ciutat intel·ligents exigeix tenir assegurada la digitalització dels ciutadans, i això vol dir garantir una formació adequada perquè puguin fer ús de les tecnologies.