Enric Bartlett: "Un de les pitjors coses que ens pot passar amb aquesta crisi és no haver après res"

El passat dijous 17 de febrer va tenir lloc al TecnoCampus la conferència "Tsunamis financers: valors i dret", a càrrec del Dr. Enric R. Bartlett, professor de Dret i que actualment desenvolupa la tasca de degà de la Facultat de Dret d'ESADE.

El Dr. Bartlett va fer un repàs a la situació que ens ha portat al que denomina un "tsunami" financer, com a metàfora dels efectes devastadors que aquesta crisi financera ha comportat per la nostra societat.

Segons el Dr. Bartlett, l'ordenament jurídic (el seu camp de coneixement) està al servei dels valors principals que inspiren una societat. Per posar un exemple, si considerem que tothom té dret a una assistència mèdica assegurada és quan l'ordenament jurídic defineix que la sanitat és un "bé públic". En els temes financers passa exactament igual. I és per això que fins que els valors de la societat no canvïin, no serà possible una regulació del sistema financer més estricta i més global.

Tal i com va afirmar el ponent, una de les pitjors coses que ens pot passar com a societat és no haver après res d'aquesta crisi, i que no hagi suposat un canvi de valors en el sí de la societat. I, segons Enric Bartlett, de moment així està essent.

La conferència s'emmarca dins el cicle Economia i Valors, que organitza l'Associació Cultural Valors amb la col·laboració del TecnoCampus Mataró-Maresme.