Esping-Andersen assegura que a Espanya la igualtat entre rols es produeix més lentament

Gosta Esping-Andersen, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i doctor en sociologia per la Universitat de Wisconsin, ha celebrat una conferència anomenada "La revolució del rol de la dona" a la sala Laia l'Arquera del TecnoCampus.

Esping-Andersen ha comentat que la igualtat entre gèneres és cada cop més alta als estats nòrdics, mentre que a Espanya aquest equilibri es produeix molt més lentament que a qualsevol altre estat del món.  Andersen també ha explicat que, tot i això, sembla que Espanya està progressant cap a aquest objectiu, "encara que no ho puc assegurar fermament perquè encara no tenim estudis fiables".

A més, Esping-Andersen ha incidit en la incorporació de solucions tecnològiques a les tasques domèstiques com a part important de l'alliberament de la dona, que "ara pot invertir el temps en ella mateixa, tant en estudis com en feina", quelcom que va lligat a una major ajuda per part dels homes.

El catedràtic danés ha debatut amb els assistents un cop finalitzada la conferència, i ha promés tornar al TecnoCampus per debatre, entre d'altres temes, com afecta als fills el nou rol de la dona i a aprofundir en aquelles qüestions que ha anunciat al seu discurs.

Podeu consultar el contingut de la conferència a la retransmissió feta a @Twittecnocampus.