Els estudiants d'Administració d'Empreses debaten sobre innovació i transferència amb un exalt càrrec del CSIC

Montserrat Torné, exdirectora de l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del CSIC i exdirectora general  d'Investigació y Gestió del PNIDI (2010-12) del Ministeri de Ciència e Innovació, va impartir el passat divendres la conferència "Recerca i innovació a Europa", en el marc de l'assignatura Disseny i Gestió de la Innovació del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació.

Torné va iniciar la intervenció repassant el mapa general de les estructures administratives de la Unió Europea en l'àmbit de la recerca i la innovació, i va criticar que estan força burocratitzades i poc orientades als usos pràctics.
Tot seguit, va traçar un mapa general dels índexs d'esforç en recerca i innovació i va apuntar al baix dinamisme del sector privat, factor que explica el model de creixement espanyol, molt basat en turisme i la construcció i activitats de baix valor afegit.

Va remarcar així mateix que, en àmbits de producció científica universitària, sí que s'està al nivell d'altres països, però que la millor manera de dur a terme la transferència és la creació d'starts ups de la mà del sector productiu. Torné va tancar la intervenció lamentant la disminució de la inversió en recerca que s'està aplicant actualment.