Èxit del primer curs a Xnergic per construir una impressora 3D

Aquest cap de setmana Xnergic, el moviment d'impuls a les vocacions tecnològiques del TecnoCampus, ha realitzat el primer curs per construir una impressora 3D. El curs anava a càrrec de Formbytes, una empresa creada per un grup de joves emprenedors que estan iniciant el seu projecte, amb l’assessorament de l’Àrea d’Emprenedoria del Tecnocampus, i que han dissenyat una impressora 3D de baix cost i de format de sobretaula, per ús domèstic i educatiu.

El curs ha consistit a construir la impressora, que va en un kit per peces; el fet de poder-la muntar un mateix és important per entendre com funciona cada part, cosa que és molt útil per després veure com solucionar qualsevol problema que pugui sorgir. Les impressores tenen bona part de les peces impreses en 3D, així que són parcialment autorreplicables; són opensource i funcionen amb Arduino.

Un cop es van construir les impressores, els participants van poder començar a imprimir els seus dissenys propis o bé dissenys que hagin trobat per Internet, alhora que van poder compartir dissenys uns amb els altres i també compartir dubtes i problemes. L’experiència ha estat molt positiva i ja hi ha un segon curs programat pel mes de maig.

Aquesta és la iniciativa que dóna el tret de sortida al projecte de FabLab a Xnergic i al Tecnocampus, que s'estrena el proper dimecres dia 25: un espai obert a tothom on poder fabricar coses, en la línia del que proposa el moviment “maker”, i també on compartir-les. De fet, els participants tenen ganes de mantenir el contacte per compartir dubtes i èxits, i ja s’ha proposat fer una trobada d’aquí a unes setmanes al FabLab Xnergic per tal de compartir tot això.