Gay de Liébana recomana reformes laborals i educatives en l'acte d'inici de curs al TecnoCampus

L’economista Josep Maria Gay de Liébana ha apostat avui per un canvi de model que passi per canvis estructurals en la formació, el mercat de treball o la gestió pública. Ho ha fet en l’acte d’inici de curs del TecnoCampus , que s’ha celebrat avui al matí al TecnoCampus. Gay de Liébana ha indicat que la situació econòmica no és bona, que el deute de les administracions continua disparat i que “l’economia espanyola i la catalana estan estancades”, amb nivells d’atur altíssims si es comparen amb els del conjunt d’Europa. Liébana ha demanat esforços reformistes perquè “el pitjor que ens està passant és que els joves marxen perquè no veuen futur en el nostre país”. La formació dual, el contracte únic o la recuperació de la indústria són algunes de les receptes que ha plantejat.

En l’acte, celebrat a l’auditori, el president del parc, Miquel Rey, i el director general, Jaume Teodoro, han apuntat que el creixement dels darrers anys ha permès que la xifra d’estudiants dels onze graus i els dos màsters universitaris se situï ja en prop de 2.500 estudiants, quan fa tres anys era d’uns 1.300. Des d’aquest curs, tots els estudis estan adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. L’aposta per la innovació, amb nous graus com el de Logística o el de Videojocs i Aplicacions Interactives, ha permès crear una demanda nova que respon a la realitat del mercat.

El secretari general de la Universitat Pompeu Fabra, Pelegrí Viader, ha indicat que l’adscripció única és un pas endavant per al projecte universitari de la ciutat. En la cloenda, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, ha demanat que estudiants, empresaris i professorat “no deixin de somiar” i d'"imaginar el futur".