Joan Majó alerta de la manca d'instruments a Europa per sortir de la crisi

L’exalcalde de Mataró i diputat del Congrés i ministre d’Indústria i Energia durant els anys 1982-86, Joan Majó, va visitar ahir el TecnoCampus per participar en el 2on cicle de conferències obre economia que organitza l’Escola Universitària del Maresme.

Després d’una breu presentació per part de Miquel Rey, president del TecnoCampus, el conferenciant va  explicar que en molts països del món la crisi va durar dos anys i ja ha quedat enrere . En canvi, a Europa la situació és diferent i aquesta crisi ens ha de fer veure, segons Majó, que no estem fent les coses adequadament. També va afegir que la crisi sempre és un problema de demanda, i que per tant, reactivar, sempre vol dir reactivar la demanda.

Segons Majó, la crisi és un toc d’alerta, una mostra que el model necessita reformes.  L’exalcalde va insistir que la crisi es mostra fonamentalment en l’atur, si bé va apuntar que la caiguda de la població que busca feina (població activa) és un indicador encara més important que el de l'atur. Finalment, va concloure la conferència amb l’afirmació: “O canviem moltes d’aquestes costums o no trobarem un camí per sortir de la crisi”.

La propera conferència del cicle tindrà lloc el proper 31 de gener a les 12h: "Límits monetaris i fiscals no constitucionals a la UE", a càrrec de Jordi Bacaria, catedràtic del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i director del Barcelona Center for International Affairs (CIDOB).