Jordi Bacaria, director del CIDOB, en el cicle d'economia: "El final de l'euro és impensable"

El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona Jordi Bacaria ha estat el segon participant en el cicle de Conferències sobre economia de que organitza aquest trimestre i el vinent l'Escola Universitària del Maresme. Bacaria, que dirigeix el CIDOB, ha apuntat que a nivell internacional aquest centre està considerat el primer Think Tank de l'Estat espanyol, fet que el converteix en un observatori d'especial interès per a tots els ciutadans i per a les institucions per saber "què passa al món". Sobre Europa ha versat la seva conferència, titulada "Límits monetaris i fiscals no constitucionals a la UE". Ha apuntat que aquests límits no han funcionat, si bé a Europa més que límits contitucionals el que hi ha són els límits que imposen els tractats, dels quals ha dit que "difícilment s'han complert". Ha destacat que aquests límits són importants per evitar inflacions i dèficits pressupostaris excessius.

Bacaria ha remarcat la necessitat de la unió política que comporti també unió fiscal, i que complementi la insuficient unió monetària. Ha assenyalat que tornar enrere (el retorn a les monedes 'nacionals') és "impensable", perquè comportaria "la mare de totes les crisis financeres i afectaria greument Europa i el món".

La propera conferència del cicle tindrà lloc el 28 de febrer a les 12h.  “El paper del govern en les crisis. Visions de Keynes i Hyeck", a càrrec Javier San Julian, professor lector de la UB en el Departament d’Història i Institucions Econòmiques. PhD in History and Civilization per l'European University Institute de Florencia.