La Dra. Cabrera assisteix al Fourth European Nursing Congress

La Dra. Esther Cabrera va assistir, del 4 al 7 d’octubre,  al Fourth European Nursing Congress a Rotterdam (Països Baixos). Aquest congrés internacional abordava els principals problemes relacionats amb l’envelliment a què s'enfrontaran els professionals de la salut en els propers anys. A aquest congrés han assistit més de 50 països i prop de 3.000 professionals relacionats amb la cura de la gent gran.

L'Escola Superior en Ciències de la Salut participa en un projecte finançat per la la Unió Europea que es durà a terme durant tres anys i mig a vuit països europeus: Alemanya, Espanya, França, Regne Unit, Suècia, Finlàndia, Estònia i els Països Baixos. La coordinació del projecte la realitzarà la infermera Dra. Gabriele Meyer de la Universitat de Herdecke (Witten, Alemanya). Des d'Espanya el projecte es realitzarà a l'Hospital Clínic de Barcelona, i la Unió Europea ha finançat aquest projecte amb 3 milions d'euros.

El projecte que consisteix a identificar les millors pràctiques de cura per a pacients amb demències i els seus cuidadors familiars. La Dra. Cabrera, directora de l’ESCS, i la Dra A. Zabalegui , de l'Hospital Clínic de Barcelona, són membres del grup consolidat de recerca "Cures a la Gent Gran Dependent (CGGC)”, acreditat per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de Catalunya (AGAUR). A través d'aquest projecte els investigadors espanyols podran aportar els coneixements i nivell de competències adquirides beneficiant així els seus col·legues europeus. Així mateix es portarà a terme estudis de camp amb pacients amb demència, els seus familiars o cuidadors principals i amb cuidadors professionals.