La Indústria Gràfica catalana aposta per la recerca avançada signant un conveni amb Cetemmsa

Anna Escoda, directora del  centre Tecnològic CETEMMSA i Bernardo Gómez, president del  Gremi d’Indústries Gràfiques de Catalunya, van signar el passat 25 de febrer un conveni de col•laboració per transferir tecnologia a les empreses agremiades, informar-les de les recerques que poden incorporar en els seus productes per tal de posicionar-se i millorar la competitivitat.

CETEMMSA, centre especialitzat en productes i materials intel•ligents, té una línia de recerca avançada en el camp de la impressió de conductors sobre suports flexibles com paper, plàstic o tèxtil. Utilitzar aquestes tècniques converteix els suports en intel•ligents al dotar-los de noves funcionalitats.

El Conveni signat permetrà a les empreses del Gremi incorporar la tecnologia desenvolupada per CETEMMSA als productes que llencin al mercat. Per la seva part, CETEMMSA es compromet a gestionar els projectes de Recerca i de Desenvolupament  necessaris pel Gremi com a procés de creixement sostenible en la competitivitat dels seus associats.

Anna Escoda comenta que amb aquest acord “som fidels a la nostra missió fundacional: impactar el mercat amb la nostra recerca per augmentar la competitivitat de les empreses a través de la innovació”. L’acord té una durada inicial d’un any prorrogable automàticament i tàcitament per períodes successius. L’acord també incorpora clàusules de confidencialitat i de propietat intel•lectual.

 

CETEMMSA és un centre tecnològic expert en el procés de tractament de superfícies flexibles per a l’obtenció de materials intel•ligents – Smart materials - amb una rellevant trajectòria de més de 19 anys.
Certificat i homologat per l’Administració Pública, forma part de la xarxa TECNIO i és un dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya. El seu objectiu és millorar la competitivitat de les empreses i ajudar-les mitjançant la innovació en producte. CETEMMSA forma part del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme.