La jornada "Logística i negocis marítims" reuneix als màxims representants de les administracions i les empreses del sector

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va destacar divendres en la cloenda de la jornada “Logística i negocis marítims” que la ciutat està fent una aposta pel mar que donarà fruits a llarg termini, i que “permetrà aprofitar les grans oportunitats que s’obren en a aquest àmbit”. En aquest sentit, va citar la transformació del port i el recent viatge comercial a Florida per buscar acords de col·laboració amb operadors d’aquest estat nord-americà. I, molt especialment, l’alcalde es va felicitar del fet que el curs 2014-2015 es pugui posar en marxa al TecnoCampus un nou Grau en Logística i Negocis Marítims, sota el paraigua de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En aquest sentit, tots els assistents a la jornada van destacar que aquesta nova titulació omplirà el buit existent en formació de negocis aplicada al sector marítim i nàutic.

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, va posar l’èmfasi en la importància de l’associació Maresme Marítim, creada recentment, i que ha estat capaç d’aglutinar el sector privat i les administracions, a més dels ports, per donar un impuls a l’obertura del Maresme cap al mar. Montserrat Vilalta, directora de l’Escola Universitària del Maresme, el centre del TecnoCampus adscrit a la UPF on s’impartirà aquesta titulació, va destacar que el nou grau tindrà un enfoc pràctic i professionalitzador, i va demanar el suport del sector privat per fer-ho possible. A més de representants d’empreses, van participar en la trobada directius del Fòrum Marítim Català, el port de Barcelona i el port de Tarragona, i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del govern català, Ricard Font.