La ministra Cristina Garmendia posa el TecnoCampus com a exemple del que cal fer pel canvi econòmic

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha inaugurat aquesta tarda el parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme. Ha estat un acte multitudinari, amb l'auditori ple a vessar i un centenar de persones a l'exterior d'aquesta sala, al foyer, on mitjançant una càmara s'ha pogut seguir l'acte. En global unes 500 persones han escoltat les paraules de la ministra, que ha posat el parc i la seva nova seu com un exemple del que cal fer per ajudar a transformar el model econòmic cap a una economia basada en el coneixement.

Garmendia ha recordat que els parcs tecnològics acosten a les empreses els instruments que el ministeri que dirigeix posa a l'abast dels empresaris per engegar projectes d'innovació. Així mateix, ha destacat que el model del TecnoCampus, que integra universitat i empresa en un mateix espai, ha de permetre avançar cap a un model d'investigació amb un component més elevat de transferència a les empreses. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, han destacat així mateix l'aposta que la ciutat ha fet per posar en marxa aquesta infraestructura, amb una inversió de 52 milions d'euros, dels quals 20,5 els ha aportat el Ministeri de Ciència i Innovació.

En un dinar previ amb empresaris destacats de la comarca, Garmendia els ha transmès una doble necessitat. Que la investigació a les universitats arribi en major mesura a transformar-se en riquesa per a la societat (productes, llocs de treball, etcètera) i que els instruments perquè les empreses innovin siguin més efectius. En aquest sentit, ha apuntat que cal que el teixit de petites empreses evolucioni cap a empreses de major tamany, més internacionalitzades i més competitives. Els empresaris han destacat la necessitat de major agillitat, flexibilitat i proximitat de l'administració en aquesta evolució.

Aquí us podeu descarregar el seguiment via twitter de l'acte.