"La satisfacció de tenir cura" commemora el Dia Internacional de la Infermeria

El passat dia 31 de maig, amb l’objectiu d’apropar la celebració del Dia Internacional de la Infermera a totes les col·legiades i col·legiats del territori del Maresme i als alumnes de l’ESCS, el Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona juntament amb l'ESCS Tecnocampus va desenvolupar la taula rodona amb el lema "La satisfacció del tenir cura". Van assistir-hi al voltant de 30 professionals i estudiants i les comunicacions van ser molt ben acceptades per l’audiència.


L’acte va ser presentat per la Sra. Laura Curell (professora de l’ESCS i vocal del COIB al Maresme) i moderat per la Sra. Susana Santos (professora de l’ESCS).La Dra. Esther Cabrera (directora de l’ESCS) va introduir el tema amb una exposició del què significa ser cuidador informal i la seva situació a l’entorn que ens envolta.


Seguidament es va donar pas a la taula rodona on la Sra. Imma Morales (infermera del PADES Mataró) va apropar als assistents a la feina que duen a terme les infermeres i l’equip del PADES i com acompanyen als malalts i famílies al morir en salut. Tant la Sra. Judit Dalmau (metge d’Atenció primària) com la Sra. Diana Jaumandreu van explicar les seves experiències vers a patir una malaltia i com aquesta canvia la teva percepció com a professional. Per últim la Sra. Beni Alonso (cuidadora de familiar depenent) va exposar de forma clara de quina forma les famílies cuidadores viuen el fenomen del tenir cura, i com aquestes experiències, que encara que s’acompanyen d'un gran número de dificultats, provoquen elements de satisfacció en els cuidadors.