La Universitat d'Estiu es posarà en marxa el juny amb una àmplia oferta dirigida a tots els públics

El TecnoCampus organitza a partir del 25 de juny la Universitat d’Estiu, amb l’objectiu principal d’acostar la universitat a la ciutat. La iniciativa recupera d’aquesta manera la universitat d’estiu que a finals dels anys 90 va impulsar l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, avui integrada en el TecnoCampus. Aquella universitat d’estiu, embrió de l’actual, es va celebrar el juliol de l’any 1997, i es va dedicar a la informàtica i les noves tecnologies, llavors autèntiques novetats que la universitat va voler apropar d’aquesta manera a tota la ciutadania.

Amb aquell esperit la Universitat d’Estiu del TecnoCampus oferirà diverses activitats adreçades a estudiants, professionals i públic en general. Hi haurà jornades, conferències i taules rodones al voltant de tres grans temàtiques: la salut i el dopatge; els negocis marítims i el vehicle elèctric.

Per als més joves (de 12 a 17 anys) s’oferiran dues propostes: el campus d’estiu del club de la tecnologia Xnergic, amb cursos de robòtica i de programació de videojocs; i el Young Entrepreneurs Summer Campus, centrat en l’emprenedoria i l’expressió creativa en anglès.

Adreçats a universitaris d’altres països, s’han programat cinc cursos de 40 hores de durada cadascun de temàtiques vinculades als estudis de Grau del Tecnocampus, compaginades amb activitats lúdiques i culturals.

Així mateix, la Universitat d’Estiu proposa un total de 30 cursos i tallers adreçats a diferents col•lectius en les àrees de màrqueting, salut, activitats físiques esportives, mitjans audiovisuals, tecnologia i eines informàtiques, i habilitats i eines personals. Aquestes propostes han estat dissenyades pels tres centres universitaris integrats en el TecnoCampus (l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut), en col·laboració amb empreses i experts. Entre les propostes, destaca un taller de salut 2.0, un taller de xarxes socials per a la recerca de feina, un curs de Unity 3D organitzat per Dolores Entertainment i un curs de tècniques teatrals per parlar amb públic, amb Joan Pera i Roger Pera com a professors.

En l’àmbit nàutic, la programació contempla un curs per obtenir el títol de Patró d’embarcacions d’Esbarjo, cursets de vela i caiac, i tastets i batejos de mar, a més de passejos amb vaixell per practicar submarinisme o contemplar els estels. Moltes d’aquestes activitats es poden realitzar a partir del 7 anys.
Com a activitats lúdiques, cal destacar l’organització d’un acte previ a les Santes, el dia 19 de juliol, amb una festa organitzada per l’associació d’estudiants: la UniSantes.

Per a més informació sobre la Universitat d’Estiu del TecnoCampus, es pot consultar el web www.tecnocampus.cat/universitat-estiu