La Marató de TV3 finançarà un estudi en el qual participen dues professores del TecnoCampus

La Marató de TV3, en l'edició 2013, dedicada a les malalties neurodegeneratives, ha premiat amb un finançament de 133.751,25 € un projecte de recerca liderat per la Dra. Adelaida Zabalegui, professora del Màster de Cronicitat i Dependència de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus i directora infermera de l'Hospital Clínic. En aquest estudi també hi participa com a investigadora la Dra. Esther Cabrera, directora de Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus.

En aquesta Marató s'hi van presentar 187 projectes que van ser avaluats per 96 científics d'àmbit internacional, especialistes en aquesta matèria, en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut de la Generalitat.

El projecte guardonat es un estudi experimental per l’avaluació d'una intervenció innovadora informativa, formativa i de suport social, "INFOSA-DEM", als cuidadors informals de persones amb demència al domicili.