Mataró posa en marxa el web Cooperatextil.com per impulsar el retorn de produccions deslocalitzades

La sessió “Impuls a la reindustrialització tèxtil del Maresme”, celebrada dimarts passat al TecnoCampus, i a la qual van assistir una cinquantena d’empresaris, va servir per presentar el nou espai web www.cooperatextil.com. Es tracta d’un lloc web on les empreses de la confecció i auxiliars es poden registrar per tal d’impulsar projectes conjunts, donar-se a conèixer i captar produccions que en anys anteriors s’havien deslocalitzat.

Aquesta iniciativa és una nova acció en el marc del projecte de reindustrialització tèxtil impulsat pel Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró, conjuntament amb altres districtes industrials tèxtils de Catalunya i que ha rebut el suport de les associacions ASEGEMA i FAGEM. El treball previ dut a terme ha permès detectar al voltant de 80 tallers de confecció i auxiliars. El president d’ASEGEMA, Paulí Aluart, va destacar que les empreses tèxtils de Mataró i el Maresme tenen un “futur esperançador, perquè han sobreviscut a la crisi amb disseny, valor afegit, competitivitat en preus i flexibilitat en les comandes”.

El regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president del TecnoCampus, Miquel Rey, va destacar que les sèries curtes i els terminis d’entrega molt ajustats, entre altres factors, estan permetent una revifada del sector. “Aquesta pàgina web que presentem pretén que, amb la cooperació i el coneixement mutu dels tallers, es guanyi massa crítica per afavorir el retorn de produccions que s’havien deslocalitzat a altres països”, va afegir Rey.