El TecnoCampus, present a França en una cita internacional sobre noves tecnologies aplicades a la salut

Ariadna Rius i Léonard Janer, tècnica i director del Centre de Transferència Tecnològica del TecnoCampus, van representar el Centre de Competències d’Integració (CCI) en les jornades internacionals de la Université d’été de l e-santé que es van celebrar del 2 al 4 de juliol del 2014 a Castres (França); un esdeveniment que cada any reuneix a més de 500 persones de proveïdors de salut, centres universitaris i de recerca, i empreses centrat en la TIC Salut.

La participació va permetre presentar els dos àmbits principals d’actuació del CCI centrats en la interoperabilitat. El dijous 3 el CCI va organitzar un taller sota el títol de servidors terminològics en el qual Ariadna Rius va presentar amb un enfoc clarament pràctic la importància dels servidors terminològics per la seva integració amb les estacions clíniques de treball i poder ajudar en la tasca de normalització i codificació necessària en tot sistema nacional de salut, i que en el marc català representa el projecte del Diccionari Clínic en el qual el CCI participa activament.

Per altra banda, Léonard Janer va participar en dues taules rodones sobre els sistemes nacionals de salut compartint l'experiència catalana amb representants suecs, israelians i francesos. En aquest punt es va parlar principalment del projecte WiFIS de plataforma d’interoperabilitat per institucions sanitàries en què el CCI també té una forta participació activa. La interoperabilitat semàntica i de sistemes són les dues àrees en les que el CCI desenvolupa el seu àmbit d’actuació, donant suport a centres sanitaris, institucions i proveïdors en projectes d’integració i interoperabilitat, amb un equip de persones altament reconegut.