Oliveras aposta per la distribució del treball com a eina per sortir de la crisi

El professor d’Economia Aplicada a la UAB Arcadi Oliveras encarna una de les mirades més crítiques sobre el sistema econòmic actual. Ho ha demostrat avui en la conferència que ha obert el 3er Cicle de Conferències sobre Economia, que organitza l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus. Oliveras ha criticat la inacció dels governs des de l’atac a la lliura esterlina per part de l’especulador George Soros a principi dels anys 90, cosa que va abonar el terreny, al seu entendre, per a la crisi actual, que segons ha dit té un origen financer.

Oliveras ha destacat que el repartiment del treball pot ser una eina útil per reduir la taxa d’atur, igual que el reconeixement salarial de les persones que cuiden persones dependents o el foment del cooperativisme.

Per aconseguir recursos, ha reclamat que es persegueixi el frau fiscal, que segons ha dit es concentra en les grans empreses i en les grans fortunes. I en la part de la despesa del pressupost públic, ha demanat la racionalització de la despesa militar.