Els parcs científics i tecnològics espanyols creixen un 33% de mitjana des del començament de la crisi

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'España (APTE), de la qual forma parte el TecnoCampus, va celebrar la setmana passada a Castelló la seva assemblea anual. A la trobada, a la qual va assistir el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va servir per triar al nou Comitè Executiu, a més de presentar el Directori anual 2014 i el pla estratègic per al període 2014-2020. En l'assemblea també es va fer balanç de l'evolució dels parcs tecnològics espanyols des de l'inici de la crisi. El creixement mitjà del 33% en el període 2008-2013 posa de manifest l'esforç que aquests espais d'innovació duen a terme per promoure el creixement econòmic i social en els seus entorns.

Així doncs, observem que des de 2008, any en el qual comença la crisi econòmica, els parcs han augmentat en un 36,8% el nombre d'entitats instal·lades en els seus recintes. En ocupació el creixement experimentat ha estat del 15,8%, però cal destacar sobretot el creixement d'ocupació en R+D, que ha augmentat en aquest període en un 64,4%. L'indicador referent a la facturació també ha augmentat en 15,3% de mitjana des de 2008.

El balanç de les dades de l'evolució dels parcs en l'últim exercici, corresponent al 2013, també mostra unes dades positives, destacant principalment la creació d'ocupació en R+D.

El nombre d'entitats instal·lades als parcs ha crescut un 1,3% i es comptabilitzen un total de 6.286 empreses i entitats situades als parcs que són socis d''APTE. 320 són empreses de capital estranger i 806 són entitats de menys de 3 anys d'antiguitat. A més, 874 empreses són de nova creació o es van instal·lar als parcs durant el passat exercici.

En la nota de premsa emesa per APTE es poden consultar al detall aquestes xifres.