Passió per la professió i salvaguarda del sistema sanitari, els "encàrrecs" per als nous graduats en Infermeria

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha presidit avui per primer cop un acte de graduació al TecnoCampus. Ha estat en el de la segona promoció d'infermers i infermeres de l'Escola Superior de Ciències de la Salut. A l'acte hi han assistit prop de 500 persones entre graduats, acompanyants, professorat del centre i autoritats. Bote ha encoratjat els nous graduats a "construir un rumb propi per sobre de les incerteses", i ha apuntat que l'èxit professional els vindrà d'assumir la feina "amb passió, no només com una obligació".

El president del TecnoCampus, Miquel Rey, ha destacat que en els últims cinc anys el TecnoCampus ha doblat la xifra d’estudiants fins als 2.559 del curs actual, gràcies a apostes com la posada en marxa del Grau d'Infermeria. La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, ha posat l’èmfasi en la necessitat que els nous graduats contribueixin a augmentar el prestigi de la professió infermera i la qualitat del sistema sanitari. Per la seva banda, la padrina interna de la promoció 14-15, la professora Lorena Molina, que ha acompanyat els alumnes al llarg d’aquest quatre anys a la universitat, els ha demanat “ambició, empatia i qualitat humana, i no tenir por d’afrontar reptes”.

Per part de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, el delegat del rector, Eladi Baños, ha destacat el paper cada cop més important que el TecnoCampus juga en el grup UPF. El padrí de la promoció d’enguany ha estat Joaquim Esperalba, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, que ha destacat que els estudiants inicien una nova etapa fora de la universitat plena de reptes i oportunitats.

Després de l’entrega de diplomes als 64 alumnes que s’han graduat avui, l’alcalde ha fet entrega a l’estudiant Lourdes Lafuente del diploma que l’acredita com la graduada amb millor expedient acadèmic del curs 2014-2015.

En el transcurs de l’acte, l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus ha fet un agraïment i ha lliurat un obsequi -una escultura de la Laia l'Arquera- als representants de les institucions sanitàries, que amb la seva col·laboració, fan possible el programa de pràctiques dels estudiants. Són el Consorci Sanitari del Maresme, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital Clínic, Badalona Serveis Assistencials, l’Hospital de Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l’Institut Català de la Salut Barcelonès Nord-Maresme i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En aquest àlbum, podeu consultar i descarregar totes les fotografies.