Un professor de l'Escola Superior Politècnica, premi a la millor tesi doctoral europea en Informàtica Gràfica

Francisco González, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica, ha rebut el premi a la millor tesi doctoral europea en Informàtica Gràfica. El premi, el concedeix l'associació Eurographics, que agrupa els investigadors de la disciplina en l’àmbit europeu. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el proper dilluns, 7 d’abril, en la sessió inaugural de la conferència Eurographics 2014, que es durà a terme a Estrasburg.

La tesi de Francisco González, que va dirigir el Dr. Gustavo Patow, es va desenvolupar en el centre de recerca ViRVIG-UdG, adscrit al Departament d’Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la Universitat de Girona.

Segons explica aquesta universitat en el seu web, l’investigador ha proposat un nou algorisme, en l’àmbit del texturat de models 3D, que permet la realització d’un mapatge continu de models texturats amb el mètode multi-pegat (multi-patch), un tipus de parametrització que divideix un model continu en un conjunt de pegats discontinus en la superfície de la textura. El treball de González resol les limitacions del mètode multi-pegat, que provoca discontinuïtats i, com a resultat, problemes d’aplicació en aspectes tan comuns com el filtrat de textures o les simulacions en l’espai de textura.

El nou mètode, doncs, converteix qualsevol parametrització multi-pegat en una parametrització sense discontinuïtats, per la utilització que fa de les correspondències entre àrees que es troben dins i fora dels pegats. Així mateix, per l’ús d’un conjunt de triangles virtuals que, literalment, cusen els pegats i resolen les diferències que existeixen quan es fa el mostreig de els textures. Continuity Mapping, el nom que ha triat González per a l’aplicació que ha desenvolupat, no exigeix la modificació de cap textura que hagi estat generada prèviament per l’artista, és completament automàtica i fa un ús eficient dels recursos perquè requereix poca memòria i té un cost computacional baix.

Consulteu la tesi doctoral de Francisco González, aquí.