Obertes les inscripcions per al programa d’ajut a la dependència ADAC

L'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa ha obert el termini per sol·licitar la participació en els cursos gratuïts per a cuidadors del programa ADAC. Informeu-vos-en aquí.

L'Obra Social “la Caixa” ha destinat 27.180 euros per reeditar el programa ADAC (Ajuda a la Dependència i Atenció als Cuidadors), impulsat per l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus (ESCST), conjuntament amb el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica.

El programa ADAC, una iniciativa de professors de l’ESCST, està dirigit a aquells cuidadors que necessiten formació en cures bàsiques de salut i no disposen ni dels recursos ni del temps lliure per poder realitzar-la. Per cobrir aquestes necessitats, l’any passat es va posar en marxa el programa ADAC, que té com a objectius impartir cursos de formació gratuïts a cuidadors i familiars, proporcionar un temps de descans als cuidadors i donar l'opció de participar en una activitat de voluntariat a alumnes d'infermeria que comparteixen el seu temps amb persones amb dependències en els seus domicilis.

En la primera edició, es van impartir 43 sessions dels cinc tallers del programa. Van passar-hi 354 cuidadors familiars de la comarca del Maresme, alguns del quals -63- van realitzar els cinc tallers. Més de 10 estudiants de l’ESCST van realitzar acompanyaments com a voluntaris als domicilis de les persones amb dependència donant cobertura als cuidadors.