Reindustrialització: reobre l’escola tèxtil de Canet de Mar

L’Escola de Teixits de Canet de Mar (Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil) va presentar ahir  els tres eixos d'actuació en què es fonamenta la nova etapa del centre:formació, recerca i suport a les empreses.

A l’acte, al qual van assistir més de 90 persones entre alcaldes, representants d’associacions empresarials, institucions públiques i empreses del sector tèxtil com Inditex, Mango i Relats, entre d’altres, va ser presidit per Jesús Marin, alcalde de Canet de Mar; Imma Riera, diputada al Congrés; Miquel Rey, president de CETEMMSA i del TecnoCampus; Gerard Ardanuy, diputat adjunt d’Educació de la Diputació de Barcelona; i Miquel Soler, director de l’Escola.

Segons Miquel Rey, "la reindustrialització del tèxtil al Maresme és ja una realitat amb el creixement net en ocupació d’un 3 per cent als darrers dos anys”, de manera que “són els empresaris els que ho han fet possible apostant per reinventar-se amb recerca i formació”.

L’Escola ha posat en marxa una línia de formació d’alta especialització i cursos “a mida” per empreses. És en aquest sentit que es posiciona “com a referent nacional en l’àmbit de la formació tèxtil”, en paraules del director, Miquel Soler.

A més, en els darrers quatre anys l’Escola de Canet ha portat a terme 47 projectes de recerca dins de l’àmbit tèxtil per a empreses. Pel que fa a serveis, com formació i assessorament, el centre ha atès 97 empreses i ha facturat 63.666 euros en el mateix període.