Professorat de secundària es forma en Arduino al TecnoCampus

La robòtica educativa planteja acostar els nois i noies a la tecnologia a partir de l’experiència. Això és el que fa Xnergic, un projecte de Tecnocampus per despertar vocacions tecnològiques en nois i noies, i això és el que es va treballar al taller obert d’Arduino per a professorat de secundària que es va organitzar el passat 28 de gener al Tecnocampus.

L’objectiu era oferir nocions bàsiques d’Arduino (una placa electrònica de codi obert molt utilitzada amb finalitat didàctica, entre d’altres) per a professors de secundària, amb l’objectiu de despertar idees d’activitats a fer amb els nois i noies que estan cursant ESO i Batxillerat.

Els professors provenien majoritàriament de centres de secundària del Maresme, tot i que també de Barcelona. L’experiència va resultar positiva per tal d’entendre el potencial d’Arduino (com d’altres plaques de codi obert) per utilitzar a l’aula. El taller el va dirigir el professor de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Joan Triadó juntament amb un estudiant d’enginyeria electrònica i monitor d’Xnergic, Víctor Lardíes. La combinació de la part universitària amb l’experiència directa d’un dels nois que realitza activitats amb nois i noies cada setmana va permetre entendre com es poden explicar conceptes més o menys complicats de tecnologia d’una manera entenedora.

Tot i que el taller era d’una tarda, com a iniciació molt bàsica, ha sorgit la possibilitat de realitzar un curs de formació de professorat en Arduino durant el mes de juliol.